- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajty1
csendes tag
Mivel Spider4Express+HCFR-rel mérem értékeket és a Sony Bravia TV beállításait állítom, hogy javuljanak, így minden eszközre vonatkozik. Hozzá kell tenni, hogy eléggé időigényes és sok gyakorlást/olvasgatást igényel, hogy mit hogyan állíts.
Ami sokat segített benne, de önmagában kevés volt: http://translate.google.at/translate?hl=de&sl=fr&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.homecinema-fr.com%2Fforum%2Fcr-de-calibration-par-diffuseur%2Ftuto-wip-calibration-tv-sony-bravia-spyder-4tvhd-hcfr-t30043895.html
-
Sajty1
csendes tag
Hello!
Régebben írtam hogy van egy rosz spyder4-em, amit ki kéne garisan cserélni és kértétek hogy osszam meg a tapasztalataimat.
Elmentem artwork.hu-hoz, ahol a spyder eszköz és az email-ben kapott Datacolor License Code megléte mellett szervizelik. Viszont csak akkor, ha rajtuk keresztül importált (Magyarországon vett) spyder-ről van szó, ami enyémre nem érvényes.
Ennek ellenére bevizsgálták és megerősítették, hogy hibás (adtak róla szerviz papírt is). Azt is mondták, hogy még nem láttak ilyen pontatlan spyder-t.
Ezután fordultam DataColor-hoz, nyitottam support ticketet...rengeteg feladatot/tesztet kellett csinálnom (legtöbb irreleváns volt a problémához, pl csináljak screenshotot msconfig/startup ablakról, küldjek icc profilokat(amiről azt állították, hogy jól kalibráltak), stb), majd végül fényképezzem le a nem kalibráltat és kalibráltat. A mobilommal (nem kalibrált fényképezőgép) lefényképezett kijelzőről azt állították, hogy az úgy jól kalibrált, de aztán hivatkoztam az artwork.hu-ra, hogy datacolor partner megerősítette, hogy hibás, stb...Errefel úgy döntöttek, hogy kicserélik. Csinálnom kellett egy fényképet, ahol elvágtam a spyder4express USB kábelét (látszódnia kell a teljes kábelnek, usb csatlakozónak és spydernek a képen), majd küldtek egy másikat (tehát nem kellett visszaküldenem a régit).Színek az új spyder-en teljesen másak régihez képest!
Ennek ellenére senkinek se ajánlom ezt a terméket, mert nem tudod, hogy milyet kapsz és ha nincs referencia colorimeter-ed, akkor nem is tudod igazolni, hogy hibás! -
Sajty1
csendes tag
Köszi a sok help-et!
Konzisztensnek konzisztens: Minden kijelzőn nem látszik a legsötétebb kék 6500K-en DispcalGUI-val (akár TN laptop vagy IPS monitor).
Gyári szoftvere ennek ellenére nagyon inkonzisztens eredményeket adott. TN panelen lila lett az az egész (rosszabb mint a nem kalibrált), DELL 2311H monitoron meg csíkozott volt a gradient. Ezzel érvelve szerintem kicserélnék garanciálisan, viszont külföldön vettem 63 euroért, ami alaposan megdobja a csere árát. -
Sajty1
csendes tag
Nem vagyok annyira tapasztalt, de akkor el tudná nekem magyarázni valaki, hogy DispcalGUI és HCFR-ben egyaránt elérhető colorimeter correction mit tud csinálni? Ezt csak szoftveresen is meg lehet oldani szerintem.
Ha rámegyek hogy létrehozzon egy colorimeter correction-t: "You must use a spectrometer as the reference instrument to create colorimeter calibration spectral sample" -
Sajty1
csendes tag
Hello!
Fél éve vettem egy spyder4express eszközt.
Már elég sok monitort bekalibráltam DispcalGUI progival. Most pedig TV-t is sikerült HCFR-rel beállítani.1. Mindkét progi túl melegfehérre kalibrálja, ezért 6800K-ra szoktam kalibrálni DispcalGUI-val. Ezt hogyan lehet beállítani HCFR-rel?
2. Ha HCFR szerint kalibrálom, akkor DispcalGUI szerint kicsit pontatlan (1-3-as delta). Ugyanígy van fordítva is. Tudja valaki, hogy hogyan lehet úgy beállítani a két szoftvert, hogy mindkettő ekvivalens kimenetet generáljon/várjon?3. http://www.equilter.com/layout/default/images/calibration_test.gif
Itt a legsötétebb kék látszik nektek? Nekem a kék sötétebb mint a többi (Több általam kalibrált monitoron úgyszintén). Ez mitől lehet?
4. Sötét színeknél milyen pontos a spider4express? Eléggé, nem természetes módon(ide-oda) drift-elni szoktak a színek 10% alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- További aktív témák...
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Full HD LED Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest