Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmm1
aktív tag
Értem, köszönöm a válaszokat.
-
Hmmm1
aktív tag
Ja minden hülyeség már persze - sajnos - meg kinek, mi
(Automata szenzor nem egyenlő színromlással. A fényerő csökkenése szerintem nem egyenlő a nagy mértékű színromlással. (Telefonon is ritkán veszem ki az Auto beállítást és mégis elég komoly ígyis a szín meg minden. Elég jól kezeli a fényerőt. Pedig milyen pici az a szenzor
(Volt hogy filmnél se vettem ki és mégse éreztem sötétnek a képet, és még a szemnek is jó) A profilozgatás primkó gány megoldás - persze lehet szükséges olykor, sajnos.
Amúgy nem tudom mire fel mondod ezt, ha kimondottan arra a hozzászólásra amire válaszoltál, akkor nem értem, elolvastam, nem volt fröcsögő vagy ilyesmi, de ok mindegy.
-
Hmmm1
aktív tag
Kapják be. Egyébként sok olyat kilehet fogni, amivel nem kell vesződni mégiscsak, szerintem sikerült beltrafálni olyanba, ami engem zavar. Nappali fénynél és sötétben is van használva jócskán, ez se mindegy valóban. De gondolom úgy nem lehet belőlni hogy egy beállítás mindkettőre jó legyen és ez a baj.
Basszák meg hogy nem raknak a monitorokba is külső fényérzékelő szenzort. Egy szaros telefonba meg van és még a kép is jobb rajta, miközben nem az az elsődleges célja.
Na de Samsung. Ha paraszt vakítás, ha nem olyanra megcsinálja némelyik gyártó hogy ALAPBÓL jó legyen, elméletileg. Sok felhasználónak... -
Hmmm1
aktív tag
Semmilyen, de nem feltétlen szükséges, ahogy elovlastam ott a dolgokat. Sőt Ha megnézed a Req.-t hogy mi kell hozzá, nem hinném hogy kéne kalibrálós eszköz hozzá. Tud szoftveresen is, ICC-be. Utasítások alapján én tudnám elméletileg kalbirálni. De mondom miután érzékelte már a monitort, rögtön állított és jobb lett jócskán, a szar VGA színkezelését felül is írta. Utána úgy aktiváltam azt újra. (Különben ott is lehet a bibi, meg elég szar a vga) most délután megpróbálok venni DVI-HDMI kábelt, mert ez a vga (ráadásul dvi-n keresztül lehet nem a legtutibb) bár akkor se várok majd csodát, már ettől :/
Inkább help : ) -
Hmmm1
aktív tag
http://dispcalgui.hoech.net/
-
Hmmm1
aktív tag
Láttam itt előző oldalakon a DispcalGui kalibrálót mondom kipróbálom. Felraktam hozzá a kiegészítőt, anélkül nem is ismerte fel a monitort, de még mindig az van, hogy nem lehet rányomni a Calibrate gombra. Ámbár már magától javított a képen. Mi lehet a gond, amiért nem lehet lefuttatni? vagy hogy kell?
-
Hmmm1
aktív tag
Közbe máshol hosszassan ki lett tárgyalva minden. A kalibrálás smemiféle csodát nem tesz.
Tegnap a sokadig félórás kínlódás után, türelmesen végigmentem rajta, sikerült kihozni egy türhető képet, de azon is sokat feketetít (képeken, filmek látszik hogy van sok olyan jelenet aminek bizonyos részét besötétíti. és némely szín nem tökéletes) De ha már e a besötétítés nem lenne, az is sokat jelentene. -
Hmmm1
aktív tag
Értem, köszi. Mit javasolnál akkor? - Egyébként ha megnézed am onitort annyira nem belépő szint szerintem, vagy ha te rákeresel (Asus VX239H) részletes specifikációk, értékek (láttam van róla valahol) az alapján mit tudsz megállapítani?
-
Hmmm1
aktív tag
Na inkább beteszem ide, a milyen monitort vegyek-be nem nagyon van már helye lehet.
Asus VX239H
Hát gyerekek ez elég érdekes... Ma kipróbáltam a monitort Win7-n jó vga-n HDMI-n is.
Aztán nem is tudom.Az a LG DM2352D Monitor/Tv valami rohadtjó még most is. Ennyit számítana hogy az LGket gyárilag ott a soron bekalibálják hogy a lehető legjobb legyen? Hihetetlen.
Nem értem az Asus-t itt alig van beállítási lehetőség. És még fényérzékelő szenzor sincs benne. Direkt megnéztem az LG-t alul a káva ahol a gombok vannak, ugyanekkora mint az Asusnak és minden elfér benne. Vicc.
Rohadtul felbas*. És azt egyszer sem kellett állítani. A tónus kicsit sötétebb, de a szének, fényerő nagyon a helyén van. Windows 7-es táj háttérképeknél nem kicsit lehetett látni a különbséget. És azért nem minden megszokás kérdése.
Ennyire jó lenne az LG vagy mi a fakk. Egyik fő-fő az volt az Asus mellett hogy: jól néz ki, IPS ez is (AH-IPS vagy mi) mondták h rohadt jó a kép, sok helyen, 2 HDMI-s és beépített hangoszórós (amit most kipróbálva hát még a filmnél is nagyon neccesen megy el (LG-nél úgy tudom ez is mérföldekkel jobb)
Far Cry 4: Asus VX239H - szépnek szép, nem mondom, de faszom az állítgatásba mert ez nem jó, az nem jó. Játékmódba ráhúz egy fátyolt és kicsit ködösít vagy nagy a fnyerő stb.
Ja és a fák nagy sebességnél bekristályoztak (nem ghosting volt) hanem mintha túl éles lett volna a kép.
Lehet nincs két egyforma monitor, de azért akkor is.
És akkor most is ha sötétedik kint, akkor itt vehetem le a fényerőt, mert rikítani fog.Nem tudom létezik e ezen olyan bekalibrálás hogy mindenre jó legyen és ne bass*a az ember agyát hogy na kéne valamit állítani már megint.
Szépnek szép, csak hát na - JA és azért lehet én vagyok a laiukus de ne legyen már egy 10 éves Samsung CRT monitorn szebb szín néhány esetben, meg élesebb valami.
Asus techonlógiái, ACR (?) Meg a kép elésítő - és ennyi (utóbbi se jó mindig, ha nagyon fent van) - s a gombok kezelése is kicsit nehézkes.Ennyivel megverné ugynazon árkategórián belül az LG, a Samsung. Ismerős azt mondja, hogy hát megmondta "Samsung és LG ennyi" hogy ezek a jók. (Dell-ről nem esett szó, nyilván az is)
És egy 50k-s monitorról beszélünk. Az a LG meg volt 65k (mivel tv is egyben, arra nincs is használba btw - annak a távirányítójával a mnitor részét nem is lehet kalibrálni, tán fix - de nem is kell)Meg USB-s tuneres stb ja és még passzív 3D-s hozzáaadott szemüveggel (nem papír szar: d)
Elég durva szeirntem - és az a érzésem hogy LG saját magának az ellensége ár/érték szempontjából.Valamit kéne még ezzel kezdeni (kalibrálás) mert ha szemétség, ha nem erősen gondolkodtam hogy visszaviszem és ha nem is a pénzt, de másik monitorra cseréltetem. S ha van kirakva pár, elpőre megnézem.
Ja és a hangszóról még annyit (amit dicsértek ahhoz képest - s hogy filmre stb. azért jó) hát basszus, mindjárt mellérakom a telefont, de szerintem oda-vissza veri lazán.
S5. És Mono, mégis sokkal tisztább, kisebb és még sztereó hatást is kelt - mégha hülyén is hangzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest