- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
"És van esetleg egy szájbarágós tévékalibrálási útmutató(d) valahol?"
Tehát nem számítógéppel kötnéd össze, hanem valamilyen lejátszóval / tévézésre használnád? HCFR I guide I teszt minták. Több türelmet igényel, mint a DisplayCal, de meg lehet csinálni.
-
Johnny Cage
addikt
Elvileg ő a ColorMunki Display utódja.. változott valamit a hardver, lehet tudni?
-
Johnny Cage
addikt
-
-
Johnny Cage
addikt
-
Johnny Cage
addikt
kérdés: ha TV-t akarok kalibrálni laptopról (RadeonGPU+Windows+DispCAL), de a TV belső média lejátszóját akarom használni, tehát az elsődleges szempont, hogy azon legyen pöpec a kép, milyen képformátumot küldjek ki HDMI-n? mert az első próbálkozás ugyan laptopról jónak tűnt (szemre és mérésre is is pöpec volt), de amikor kipróbáltam média lejátszón, a feketéből szürke lett és az összes dinamikát elvesztette a kép.. gondolom 0-255 vs 16-235 difi lesz
-
Johnny Cage
addikt
Az a baj, hogy sok monitor, még a patinásabb márkák között is (nekem pl. egy Eizo-m van) gyárilag mérsékelten vagy nagyon rossz, a referencia értékektől drasztikusan eltérő beállításokkal mennek ki a boltok polcaira. Ez magyarul azt jelenti, hogy egyrészt nem használod ki a kijelződ képességeit, másrészt a kijelző szemmel látható hibákat produkál (egy túlhozott fényerő vagy sávosodó gradiensek még szabad szemmel nézve is zavaróak lehetnek).
Vannak már gyárilag kalibrált kijelzők is, elérhető áron (pl. Dell különböző modelljei), de az sem olyan pontos, mint egy házi kalibrálás, mert egyrészt nem a te VGA-dhoz van mérve, a gyári kalibrálás során nagyobb tűréshatárral dolgoznak illetve idővel ez változni is fog, mert a monitor öregszik. Ez a semminél még mindig jobb, de ha téged hidegen hagy ez a téma, akkor szerintem felesleges foglalkoznod vele. Ennek csak akkor van igazán jelentősége, ha vagy igényes júzer vagy és a legjobbat szeretnéd kihozni a monitorodból/kijelződből vagy munkára használod, pl. fotózol, akkor meg elengedhetetlen a kalibrálás.
-
Johnny Cage
addikt
Firefox53-al furcsán túlszaturáltak a színek (előtte ESR 38.8-at használtam); a fórumban előzőleg ajánlott gfx.color_management.mode=2 alapbeállítással ugyanott vagyok, ahol a régi FF-ekkel: egyáltalán nincs color management.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
general #2535 üzenetére
"az Eszközkezelőben, nem találom azt, hogy"
fenn kell lennie a Spyder gyári driverének! tedd vissza és próbáld újra. (a spyder közben legyen USB-re rádugva.)
=> felrakod a spyder gyári driverét => újraindít => megkeresed az eszközkezelőben => katt rá => illesztőprogram fül => frissítés ...
-
Johnny Cage
addikt
válasz
general #2531 üzenetére
eszközkezelőben kell lecserélni a gyárit az Argyll driverére: illesztőprogramok keresése a számítógépen \ választás a számítógépen található illesztőprogram listából \ Spyder4(Argyll) <= valami ilyesmi lesz. ha nem látsz itt semmi ilyesmit, akkor először DisplayCal \ Tools \ Install Argyl CMS instrument drivers. utána jöhet az eszközkezelős dolog.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #2314 üzenetére
(bocs, lejárt a szerk.idő)
egyedüli, amivel elégedetlen vagyok, az a kontraszt (papíron 1500:1 statikus kontrasztot tud a monitor)..
-
Johnny Cage
addikt
válasz
scarbantia #1910 üzenetére
Nálam ATI kártyával, 100cd/m2 D58-ra kalibrálva nem vészes. Persze lehet, hogy megszoktam.
-
Johnny Cage
addikt
nem oldja meg teljesen a problémákat, ahogy a #1850-ba linkelt képeken is látod, mert a hibás/bugos color menedzsmentért az azure engine a felelős (24-ig ki lehetett lőni about:config-ból, az újabbakban már nem lehet).. ezt a képet érdemes nézni: jobb szélen a feedback gomb, fejléc és a felső menüsor nem color managelt - ellentétben ezzel, ahol kikapcsoltam az azurét - ez lenne a korrekt megjelenítés).. régi gecko-val egyébként még az addonok lenyíló menüi is color manageltek voltak - most már azok is csak úgy ahogy (hol igen, hol nem)..
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1850 üzenetére
[http://www.color.org/version4html.xalter]
vs
(itt a körülmények ugyanazok voltak, valami mégis hibádzik az újabb FF-nél. mindkét kép a következő beállításokkal készült: hw-es gyorsítás bekapcsolva; azure-be; gfx.color_management.mode=1; gfx.color_management.renderint_intent=0; gfx.color_management.enablev4=true)
-
Johnny Cage
addikt
érdekesség FF felhasználóknak:
jól látszik, hogy azure engine-el a color management hibásan működik (nem alkalmazza az oldal összes elemére, amely nem embeddelt profile-t). a gond az, hogy az azure 24-től felfelé alapértelmezett, azaz hogy kikapcsolhatatlan..
-
Johnny Cage
addikt
ja értem. hisz' azt csináltam.
(IDA-val csak a white point-ot/fényerőt állítom, pontosan úgy ahogy írtad, a többit a profiler-re bízom /as measured/..)
egyébként pont a menüs/ujjnyomkodós manuális beállításnál "akad ki" a mérés: egy ponton túl a program nem mér tovább, holott a monitor még szemmel láthatóan állít. viszont csak bizonyos esetekben jön elő, például amikor 6500K-ra kalibráltam és megpróbáltam a fényerőt 120cd/m2-re beállítani, 100-110 körül mindig kiakadt a mérés és nem ment tovább, holott a monitor még szemmel láthatóan emelte a backlight-ot.. ugyanezt tapasztaltam egy wLed-es monitornál, csak ott a vörös szintet nem mérte egy ponton túl.
-
Johnny Cage
addikt
az mitől lehet, hogy a műszerem (Spyder4 TV + ArgyllCMS-DispcalGUI) bizonyos beállításokkal, egy bizonyos ponton "kiakad"? szoftver vagy hardver hiba lehet? (wide gamut CCFL-nél ha 6500K-ra kalibrálok 2.2 gammával, interactive adjustment-nél valahol 110cd/nél egyszerűen megáll a mérés, holott a fényerő még szemmel láthatóan növekszik; ugyanezt tapasztaltam egy TN paneles wLed LCD-nél, ott a piros állítása közben akadt ki mindig ugyanazon a ponton, holott az elektronika szemmel láthatóan változtatott)
-
Johnny Cage
addikt
azt, amelyik a hozzászólás linkjében szerepelt (spyder4tv). úgy értelmeztem a választ, hogy ez monitor kalibrálására IS alkalmas eszköz. sajnos a mellékelt szoftver ezt nem teszi lehetővé..
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1703 üzenetére
update: közben rájöttem, hogy a mellékelt szoftver tökéletesen alkalmatlan monitor kalibrálására. tanácsok?
-
Johnny Cage
addikt
ezek közül melyik alkalmas plazma mérésére (is)? átlag ember vagyok, nem fotózok, csak szeretném színhelyesnek tudni a kijelzőimet. melyiket érdemes választani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest