- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Ezzel csináld! Minden hozzávaló a linken.
-
Joshi
titán
Kicsit trükkös a Windowsban aktiválni a színprofilt. Itt egy leírás hozzá.
-
KTTech
veterán
A probléma alapja, hogy wide gamut monitorod van, amit a Blue Eye Pro nem igazán szeret (hacsak nincs rajta spéci firmware - mint amiket pl. monitorok mellé csomagolnak -, ami viszont azt eredményezné, hogy csak ezzel a monitorral működne). Szóval erősen ajánlott másik kalibráló beszerzése (a korábban ajánlott i1Display Pro például pont megfelelő).
-
-
*Ropi*
félisten
Minden eredmény jósága attól függ, mennyire vagy maximalista: ezt Neked kell eldöntened.
Plazmát olyan koloriméterrel mint az a LaCie nem tudsz csak az arra felkészített eszközökkel, például a korábban említett Eye One Display Pro-val (ez egy butított spektrofotométer: nekem is olyan van).
-
*Ropi*
félisten
Őszintén? Így első ránézésre pocsék. Másodikra is.
A viccet félretéve: az odáig oké, hogy egy "tejfölös" LG H-IPS panel van benne, de a feketéid akkor is lehetnének 0.2 alatt...A lényeg nem látszik az ábrán, hogy mennyi a DeltaE az egyes színeken, de szerintem lehetne még faragni.
A LaCie Blue Eye Pro hardveresen egy X-Rite Eye One Display 2, ami nem kifejezetten szereti a nagy színterű monitorokat. Javaslom egy X-Rite Eye One Display Pro vételét, azzal pontosra be tudod lőni.
-
yodamastah
őstag
I1pro esetében kutattam én is információ után ezzel kapcsolatban. Általában akik visszaküldték ellenőrzésre, nem kellett utána állítani, specifikáción belüli volt a pontosság évek múlva is. Mindenesetre néha nem árt utána ellenőrizni egy referencia műszerrel hogy biztos legyél benne hogy minden rendben van.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem. Igy már megint más a dolog.
Szóval akkor idén is belföldön nyaralok?
#1210 *Ropi*: Az a baj elképzelésem sincsen én mióta használom az i1DPro-t (Az eszem rövid,de az biztos hogy ahogy kijött, szinte rögtön utána vettük. Az mikor lehetett?),de most bontottam egy újat a napokban, és ha lesz egy szabad fél napom, csinálok teszteket, mert a referencia műszerhez képest sokat "csal" a régi. Kiváncsi vagyok az új mit mond. Sajnos szemre is van különbség, ugyhogy félek, hogy csak az derül ki majd a végére, hogy ezek sem örök életűek.
-
*Ropi*
félisten
Pont előbb írtam, hogy itthon is tudja, csak le kell levelezni az X-Rite supporttal (az a lényeg, hogy EU-n belüli vásárlás legyen: én például egy angol webshopból rendeltem az enyémet). Utána bekocog a hazai hivatalos forgalmazóhoz és szó nélkül cserélik. Nekem legalábbis így volt.
-
*Ropi*
félisten
Spektrofotométerből a technológiájából fakadóan nincsen "olcsó": 100k felett vannak az egyszerűbbek is, használtan meg nem nagyon kapni, mert aki megveszi nem adja el.
-
KTTech
veterán
Ha Chrome-t használsz, akkor ezzel a paraméterrel kell indítani: chrome.exe ––enable-monitor-profil
egyébként egyáltalán nem fog monitor profilt használni. Az ideális az ICCv2 és v4 támogatás + az untagged képek sRGB-nek feltételezése lenne. Az ICCv2 és v4 működik Chrome-ban a 16-os óta az említett kapcsolóval.Itt van egy nagy hibája a Chrome-nak: sajnos minden képet untaggednek feltételez Windows alatt. Emiatt a beépített profilú képeket sajnos nem jeleníti meg rendesen...
Itt lehet egyébként ellenőrizni, melyik profilt támogatja a böngésző: http://www.color.org/version4html.xalter
Természetesen a színkezelés engedélyezése minden böngészőnél érzékelhető teljesítménycsökkenést okoz.
-
*Ropi*
félisten
A kalibráció két részből áll: egy hardveres és egy szoftveres részből. A hardveres rész a lehető legközelebb állítja a monitort a kívánt fehéregyensúlyhoz a kellő fényerővel és az ebből adódó maximális kontraszttal. A szoftveres rész pedig a hardveres kalibrálás pontatlanságát korrigálja a videokártya LUT-ba (Look Up Table) írt módosító értékekkel.
Mivel a megjelenítési folyamat része, hogy az oprendszer különböző szintjein is módosulhat a VGA LUT-ba menő adat, ezért egy más alapokon nyugvó oprendszer más végeredményt ad.
Kalibrált rendszerben bármi változik (hardver vagy szoftver), érdemes újrakalibrálni.
-
*Ropi*
félisten
Hivatalosan csak Win Pistáig támogatott (specifications fül). Esetleg Win 7-re még manuálisan rá lehetne kalapálni a Pista driverjét.
És 32 Biten jóval nagyobb az esélyed, mint 64-en.
Még egy ötlet: mivel a hardvere (majdnem) ugyanaz, mint a Gretag-Macbeth / X-Rite Eye One Display, ezért a helyedben megpróbálnám annak a driverével is, miután a sajátját valami rendes uninstaller programmal (pl. Revo Uninstaller) letakarítottad.
-
*Ropi*
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Full HD LED Monitor
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest