- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagidög
senior tag
Újítottam egy HDR-képes tv-t, a típusa Samsung Q70R.
PC-ről madVR-en keresztül hajtom és szeretném kalibrálni. Az SDR beállításait kitapasztaltam displayCAL-lel, de ez a tv meg a HDR elég macerásnak tűnik.
Mik az ajánlott beállítások DisplayCAL-ben? A tv-n nem lehet kikapcsolni a local dimminget még szerviz menüből sem, így kis ablaknál a funkció gyanítom torzítja az eredményt, teljes ablaknál meg az ABL jöhet be. Mit javasoltok? -
Dagidög
senior tag
válasz
janos666 #5127 üzenetére
Igen, a kalibrálás elején a fehéregyensúlyt a tv offset beállításaival állítottam be.
A kép csak a madVR alá illesztett 3DLUT-tal produkálja a fentieket, más esetben nem.Más: gondolkodom rajta, hogy átállok egy olyan modellre, ami tud tisztességes HDR-t. Én sötét szobára kalibrált 80 cd/m2-hez vagyok szokva. Nem lesz a megszokotthoz képest túl világos a képélmény bizonyos jeleneteknél?
-
Dagidög
senior tag
válasz
janos666 #5115 üzenetére
Samsung UE65RU7102. Nem wide gamut, nem HDR.
Csak tartalmat fogyasztok rajta, így az a célom, hogy minél közelebb legyen ahhoz, amit az alkotó megálmodott.
A színhőmérséklettel elégedett vagyok. A probléma bizonyos árnyalatok pirosba húzása. Pl. félhomályos-sötét jeleneteknél, amikor embereket látni meleg fényű megvilágításban, olyankor zavaróan kap egy pirosas színezetet a narancs tónus. Régebbi filmeknél teljesen átlagos színvilágnál is pirosba húzza a bőrszíneket. Más esetekben nincs zavaró probléma. -
Dagidög
senior tag
i1Display Pro Plus colorimeter mellé érdemes vennem i1Studio spectrophotometert?
Több kijelzőt is kalibrálgatok otthon, a tv-m pedig bizonyos jeleneteknél kalibrálás után feltűnően erős piros árnyalatokban úszik, ez utóbbit szeretném megoldani. -
Dagidög
senior tag
válasz
Teasüti #5020 üzenetére
Jól értem, hogy i1display pro plusszal valami külön profilt kellett volna betölteni a displayCAL-be kalibrálás előtt?
Nekem kalibrálás után Samsung RU7102-n megszaladt a piros. Sok esetben ez szép, élénk képpel jár, viszont a sötétebb tónusokban a bőrszínek nekem túl pirosnak tűnnek. Én csinálhattam valamit rosszul vagy ez normális?
-
Dagidög
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy i1Display Pro Plust és ezzel belevetettem magam a kalibrálás világába.
A PC-met sokrétűen használom, így kérem segítségeteket a helyes beállításokban az alábbi konfignál:1. Samsung C27FG70 monitor - SDR, nem wide gamut - a videokártya RGB 4:4:4 (full RGB)-re van állítva
i. általános felhasználás - ICM profilt hoztam létre
ii. Davinci Resolve - ehhez ha jól sejtem 3D LUT-ot kell készítsek. Mik az ajánlott beállítások?
2. Samsung RU7100 tv - papíron HDR képes, de HDR-hez kevés a fényereje, nem wide gamut
i. néha játszom rajta, amihez a tv játék profilját használom - a videokártya 8 bpc-re és RGB 4:4:4 (full RGB)-re van állítva, ICM profilt hoztam létre windows alá
ii. filmnézéshez a tv film profilját használom - a tv menüjében a színtért autora raktam, a gammát 2.2-re - a videokártya 12 bpc-re és RGB 4:4:4 (full RGB)-re van állítva, MadVR-be készítettem 3D LUT-t az alábbi beállításokkal:Calibration: Whitepoint: Chromacity coordinates; White level: As measured; Tone curve: Gamma 2.2
3D LUT: Source colorspace Rec709 ITU-R BT.709, Tone curve: Gamma 2.2, Rendering intent: Absolute colorimetric with white point scaling, Input encoding: TV RGB 16-235Nagyon köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest