- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz
#02260224 #5467 üzenetére
Miniledet csak az általad említett cuccal vagy a Plus verzióval tudsz kalibrálni, mert tudtommal csak ezek "ismerik" ezt az újabb paneltípust. Oleddel nincs tapasztalatom, de ha TV-t szeretnél kalibrálni, az teljesen más műsor eleve.
Szoftverben sem mindegy, mit használsz, lennie kell benne opciónak a miniled panelhez. A Calibrite Profiler tudja, de szerintme egy félamatőr program sajnos, rengeteget szívtam vele. basICColor is ismeri a miniled panelt (bár más nevű panelt kell beállítani, de a support és a manual ajánlásával így kell pl a macbook M szériát kalibrálni) és nagyságrendekkel pontosabb szoftver, de sajnos fizetős és csak egy adott sz.géphez lehet használni. De legalább tényleg profi.
A Calibrite kolorimeterek egyébként időtállóak, megbízhatóak. -
general
addikt
válasz
janos666 #5457 üzenetére
Ne haragudj, de ez mintha nem magyarul lenne, a felét nem érteni a fogalmazások miatt.
Pontosan, hiba korrekció a kalibrálás egy adott rendszeren. De ha kiveszel, kicserélsz komponenseket abban az adott rendszerben, akkor miért lenne vuduzás vagy kamu, hogy újra kell kalibrálni?Én nem állítom, hogy kell vagy muszáj, csak kissé ellent mondasz magadnak. És nem vitázni szeretnék, csak leírtam, mit javasolt maga a szoftver gyártója.
-
general
addikt
válasz
janos666 #5453 üzenetére
Oprendszer update-nél is újra szoktunk kalibrálni, nemhogy teljes rendszer váltásnál. Erről egyébként komoly viták vannak, hogy másik gépen végzett kalibralas jó lesz-e nekem, tesztelni/validálni kellene egy adott icc/icm fájllal a két rendszeren.
Egyébként nemrég leveleztem a basICColor supporttal (talán a legjobb kalibráló szoftver), ők határozott válasszal rövidre zárták a kérdést ( ugyanezt tettem fel én is kíváncsiságból, hogy Win és Mac ua a profil ua monitorhoz működik-e), hogy felejtsem el, tessék újra kalibráln, ha bármilyen összetevő változik a rendszerben!
MacOS alól csak Matrix Curves-zel lehet kalibrálni igen, Win kezeli a LUT alapút is, ami egyébként jobb, kontrasztosabb. Ez van. -
general
addikt
és Ala-nak.
Nekem ennek az elődje van, a PA279Q, (2013) még "csak" 2k, de komoly színtér, 98% AdobeRGB, maximálisan elégedett vagyok vele jónéhány éve. Ez a PA279CRV ugyanez csak 4k-ban. A Proart széria nagyon ajánlott, bár mostanra ráaggatták ezt a nevet gyengébb példányokra is, utána kell nézni mindig. Ezzel szinte megegyezik még a Dell U2723QE monitor is, hasonló árban van. Az Asusnak nagyobb a színtérlefedettsége, a Dellnek jóval nagyobb kontrasztja ( 1:2000! pedig IPS) egy újabb technológiának köszönhetően, én mindenképpen az utóbbira szavaznék, szerintem most bestbuy monitor!
Egyébként a Benq monitorok is elég jók, de meg kell nézni, melyik mit tud. Erre ez a legjobb oldal: displayspecifications.com , illetve panelook.com .
-
general
addikt
Nektek milyen tapasztalatotok van a Calibrite Profiler kalibráló szoftverrel? Én képtelen vagyok értelmes eredményt kicsiholni vele, rendre baromságokat mér, amikor csak xy/K/luminanciát mérek vele. Vagy valami nagyon kacifántos a módszer és én nem jöttem rá. Azért erőltetném ezt a progit, mert tudomásom szerint csak ezzel lehet miniled paneles képernyőket pontosan kalibrálni, ami az újabb macbookokban is vannak. Nekem M1 Max 16" macbookom van, illetve emiatt vettem meg a Calibrite Display Plus HL colorimetert is, amit tud nagy fényerejű miniled képernyőt mérni, kalibrálni.
Kínomban letöltöttem a basICColor v6 trial verzióját és láss csodát, ezzel elsőre tökéletesen sikerült mérni is, kalibrálni is. (régebben sokat használtam nagy megelégedéssel)
Az Xrite korábbi cc Profilerével sincs gondom egyébként, de ez utóbbi két szoftver elvileg nem ismeri fel a miniled panelt, nincs a programban és az megvásárolt kalibrátorom sincs az adatbázisukban.
Mondjuk tény, hogy fotó módban akarok kalibrálni (Photography P3 preset a macOS-ben), ott meg max 160 nitre van korlátozva, tehát nagy fényerőre nincs szükségem, hdr és társai. -
general
addikt
Helló!
Kicsit tanácstalan vagyok, ha van ötletetek, segítsetek!
Nem ma kezdtem kalibrálni, tehát valamennyire képben vagyok.
Mac-en dolgozom, tudom, Windowshoz mindenki a DisplayCal-t ajánlja, na ez Mac-en nem működik rendesen, hagyjuk is. Amióta Az Xrite rendbe rakta a CcProfiler szoftverüket, teljesen rendben tette a dolgát, azzal kalibráltam. Azóta már upgradeltem macbookot is M1 Maxra, ami ugye mini ledes, illetve nemrég a kolorimetert is cseréltem az új Calibrite Display Plus HL-re, mert ez a Calibrite Profiler szoftverrel elviekben képes mini ledes kijelzőket korrekten kalibrálni. Na én nem ezt tapasztalom sajnos, teljes a katyvasz.Amíg a CcProfilerrel csináltam, minden oké volt, bár itt wledet vagy pfs phosphort álltottam panelnek, mert ez mini ledet nem ismer. A korábbi eszközöm az i1 Display Pro volt, előre leszögezném, egy ideig mindkettő megvolt, mértem mindkettővel, nem ezen múltak az anomáliák.
Ami pedig a következő: ha mindkét programon pfs phosphort állítok mondjuk, és mérek egy natív fehérpontot, akkor a régi szoftverrel rendben van, az új meg egy totálisan szar értéket mér. Ez mégis hogy lehet vajon??Az új szoftverrel egyszerűen képtelen vagyok kalibrálni, bármit állítok be, és vagy harmadikra talán hajlandó jót mérni, akkor is szar lesz a CcProfiler szerint... Ha az újnak hiszek és végre kijön egy rendes valicálás, akkor a régi szoftverrel szar az érték... (még egyszer mondom, ugyanazon a kijelzőn és nem mini ledet állítva!) Melyiknek higyjek?
Már írtam a Suportnak is, válaszra sem méltattak.
Kiadtak egy új szoftvert, amivel lehetne mini ledet kalibrálni, meg hdr-t, meg 10000 nit stb, és nem tudok vele mit kezdeni. Nem hiszem el, hogy simán szar, csak nem, szóval vajon mit rontok el? Már mindent kipróbáltam, a két szoftver képtelen ugyanolyan fehérpontot mérni ugyanazzal a icc profillal, ugyanazzal a panelbeállítással, ugyanazzal a fényerővel stb... Kikészít.
-
general
addikt
Nem tudom, mi történik a DisplayCal-lal, de újabban a 99% AdobeRGB monitoromat (Asus ProArt 279Q) 95% sRGB + 62% AdobeRGB-re hozza ki, akármilyen korrekciót állítok be...
Egy ideje tapasztalom már, hogy totál megbízhatatlan, másnál is vannak ilyen gondok esetleg? Windows 10 alatt próbáltam LUT módban is, mátrixszal is. Legfrissebb DisplayCal. AMD RX580 a vga, nem tudom, melyik meghajtóval, de néha ezzel tolom a Fortnite-ot és nincs gond. (csak ezért van még Win is...
)
Ellenben az Xrite saját szoftvere, az i1Profiler új verziója nagyon fasza eredményeket és színeket ad. (Mac, de még nem az M1 verzió, bár ez a sw már arra is kompatibilis)
i'Display Pro-val kalibrálok. -
general
addikt
válasz
Teasüti #5020 üzenetére
Nem tudom, te milyen rendszert használsz, de Mac-en a Kijelzőbeállításoknál baromi egyszerűen lehet a rendszerhez beállított színprofilokat változtatni 1-1 kattintással és így real time tökéletesen látszódnak a színprofilok közötti különbségek. Így láthatom azt is, ha az egyik magentába húz, a másik semleges. Nyilván ez az után, hogy a kalibrálás folyamán a fehérpont elméletileg tökéletesen a helyén van a műszer szerint. Ilyenkor persze megnyitok szürkét és fehéret tartalmazó ablakokat és/vagy fotókat és úgy váltogatom a színprofilokat.
A DisplayCalban nem lehet monitor panel-típust beállítani úgy, mint az iProfilerben, a DC-ban korrekciónak nevezik, igen, amit te is írsz. Főképernyő középtájt egy fülnél gördülőmenü.
Nyilván az a tuti, ha az adott képernyőhöz készítünk korrekciót, de azért na, ennyire a kutyát nem érdekli a színhelyesség, a monitorom sem 1,5 millás cucc, nem mozifilmeket vágok, stb.
Bőven teljesen jó az az igényesség, amivel csinálom (ami nem kevés). Arról nem is beszélve, hogy kvázi csak magamnak csinálom, hisz az ügyfelek a megkapott fotókat ki tudja épp milyen kijelzőkön nézegetik...Ha ad magára annyit, hogy sz.gép monitoron és nem telefonon, ott meg eleve a Windows b@ssza telibe a színhelyességet a gyári képnézegetőkkel.
Nyomtatni meg ritkán nyomtatok, persze csináltam már kiállításra is képanyagot, ott azért jobban odafigyeltem.
De ez az egész színérzékelés annyira szubjektív, hogy bizonyos tartományokon belül már nem érdemes vesződni vele. Ennyit nem ér. Így is tájékozódtam már annyit, ami egy oktatási anyagnak is megfelelő lenne...És sokszor az jön ki, hogy komoly cégek, bemutatók, technikák, elméletek is képesek ellentmondani egymásnak.
A Mac-et is ezért szeretem, mert itt legalább színhelyes a gyári képnézegető, nem csak a szoftverek kezelik az icc profilokat. Egy hátránya van a macOS-nek, hogy sajnos nem kezeli (jól) a LUT alapú icc profilokat, csak a mátrix 1 Curve alapúakat, és tudtommal a LUT profilok precízebbek. De szemre teljesen észrevehetetéen a különbség, max műszerekkel lehet kimérni, így említeni sem érdemes. A valós kontraszt és a színtér volumen sokkal fontosabb, az látható.
-
general
addikt
válasz
Teasüti #5018 üzenetére
Elvileg van "gyári" GBr-led family korrekció, igen, de ahogy írtam, nálam nem ad jó eredményt, nem semlegesek a fehérek. Tudom, hogy lehet sajátot is készíteni, az egészet csak azért írtam, hogy az újabb i1Profiler verziók (asszem 3.2., 3.3 Macre) kifejezetten jól kalibrálnak tapasztalatom szerint, nyugodtan lehet használni ezt a szoftvert is, nem csak a DisplayCalról szól az élet...
-
general
addikt
Lehet, hogy vitát gerjesztek, de ez is csak egy vélemény. Nekem az utóbbi időben egyáltalán nem pontos a DisplayCal kalibrációja. Tényelg nem tudom, miért, de egyértelműen elviszi a fehéregyensúlyt, általában a magenta felé. Mivel i1Display Pro-t használok, így mindig le volt töltve az X-Rite saját szoftvere, az i1Profiler is, és sok-sok összehasonlítás és kalibráció után azt kell mondanom, hogy az újabb, 3-as verziójú sw-k nekem pontosabb kalibrálásokat adnak. Macen dolgozok, hackintosh és macbook, mindkettőnél jobbak az eredmények (a macbookot is a monitoromra kötöm persze, de a saját képernyőjénél is ez a tapasztalat)
Ennek oka lehet egyébként maga a monitorom is, a típusa miatt, tudniillik GB-ledes Asus Proart PA279 típus, és a DisplayCalban sosem tudtam normális korrekciót beállítani hozzá, össze-vissza eredményeket kaptam általában. Az i1Profilerben nincs sok opció a korrekcióhoz, a monitor panel típusát beállítod és csá. De akkor is elég jó színeket ad, mármint korrektet, szemre is semlegesebb a fehér, validálás ide vagy oda.
Lehet, hogy sima W-ledes monitornál a DisplayCal jobban teljesít, nem tudom. -
general
addikt
Sikerült végül bekalibrálnom a Benq SW2700PT-t, hardveres kalibrálást csináltam, mert a "normál" kalibrálással sehogyan sem tudtam 1:700-as kontraszt fölé menni, akármilyen korrekciót is alkalmaztam. Még a DisplayCal készítője által megmókolt, direkt ehhez a monitorhoz való ccss file-lal sem sikerült. Valszeg az i1Display Pro-m és ez a monitor nem szeretik egymást..
Óvtak tőle, hogy a Benq saját hardveres kalibráló sw-e, a Palette Master Elements nem a legjobb ilyen jellegő app, nem is lett irtó szép az eredmény, de határon belül van minden. DisplayCal-lal csináltam egy validációt, mert a PME a validálás eredményeinél nem írja ki a kontrasztot - vagy én nem találtam meg -, így végül 1:1134 lett, ami sztem nem rossz egy IPS monitortól. Nyűgös típus, kérdés sem lehet, de az eredmény végül jó lett.A nagyobbik gond mostanság a kalibrálással inkább az, hogy ugyebár az Apple kijött az új, ARM alapú gépekkel, viszont jelenleg semmilyen szoftverrel nem lehet kalibrálni hozzá monitort...
Se a DisplayCal, se az Xrite, se az említett PaletteME nem kompatibilis egyelőre, pedig már hónapok teltek el a megjelenés óta. Na ez így elég gáz, mert gyakorlatilag hiába kiáltották ki a kreatívok új bestbuy számítógeinek, egyelőre nem lehet külső monitrt használni hozzájuk színhelyesen. A MacMinihez meg eleve kell egy kijelző.
Ciki. :-D
(kollégának is ilyen új MacMinije van, ott vettük észre, amikor megjött a gép és kalibrálni akartuk hozzá ezt a Benq monitort... korábbi típusú Macbookjához csináltam végül meg a kalibrálást) -
general
addikt
válasz
Teasüti #4888 üzenetére
Hogy mi a baj? Hát az, hogy ha egy adott képernyő, ami nem is volt olcsó, tehát specifikusan fotó- és videószerkesztésre vásárolt eszköz, ne működjön már az elvárt teljesítménye alatt.
Ráadásul nem tudom, mennyire higyjek ezek után a kalibrálásnak. Nem egyszer láttam már olyat, hogy a validálás oké, de láthatóan magentában tündökölt egy képernyő...
A 120 cd-ás fényerő (jó oké, fénysűrűség, de köznyelven) egyáltalán nem alacsony, konkrétan ez az "ipari sztenderd". Bár sztem csak félhomályos szobában megfelelő. 100 és 180 cd között szokták ajánlani, nagyjából ezen értéken belül hozza minden monitor a legjobbat. Természetesen az adott munkakörülményekhez - értsd fényviszonyokhoz - kell mindig beállítani a szükséges fényerőt a monitoron, majd ezután kalibrálni.
Ha alacsony kontrasztú monitoron szerkesztesz, akkor a végeredmény jó eséllyel erősebb kontrasztú anyag lesz, mert te felhúzod a kontrasztot, hiszen kevés, amit látsz. Beesnek a sötét részek, eltűnhetnek a részletek, kiéghetnek a világos részek, soroljam? Nyilván nem katasztrofálisan rossz érték, de nem jó, ha 1:1000-1100 helyett 1:700 a kontrasztarányod egy monitoron, aminek a gyári értéke az előbbi. (és mondjuk az uniformitás kiegyenlítés nincs is bekapcsolva, ezen éppen nincs is ilyen, de az én ProArtomon pl pont így működik, de az tudatos)
Az adott kalibráló, amivel mértünk, elméletileg rendben van, a saját monitoromon hozza az 1:1080 körüli értékeket.
Ha nálad is gyenge kontrasztot ad a kalibrálás, akkor valami ott sincsen rendben.
Itt jön képbe a korrekció, ami ezeket a gondokat (is) hivatott megoldani. A gondom az, hogy az említett - egyébként elég nyűgös - monitornál nem tudni, pontosan milyen korrekciót használjon az ember, hogy az RB LED panelhez mit állítsunk.
Joshi nem igazán értem, miért állítsak W-LEDet, a lényeg pont az lenne, hogy ne ezt az általános panelekhez való korrekciót használjuk, akkor inkább semmit, nem? (Auto-None) Hétvégén megpróbálok majd kicsit mókolni, hátha sikerül.
A DisplayCal fórumon említik, hogy ez egy kvázi QLED panel, mégsem jó hozzá a Samsung QLED korrekció. Még egy első generációs RGB LEDes monitort is könnyebben kalibráltam be, mint ezt.Ajánlották, hogy bár az sem a legjobb, de csináljak hardveres kalibrálást. De állítólag a Palette Master Elements sem a legjobb, az sem lesz tökéletes, de talán jobb eredményt ad. Elég ciki, hogy best buy monitorként hirdetik mindenütt, csak éppen kalibrálni nem lehet... Legalábbis nagyon nem könnyű. Kollégám is pont ilyen ajánlások, tesztek alapján vette ezt a Benq PW2700-t.
-
general
addikt
Sziasztok! Tudom, régebben volt róla szó, de konkrét megoldást nem láttam.
Adott egy Benq SW2700PT monitor, a kollégámé, nem tudom rendesen kalibrálni (i1Display Pro), mert nem tudok rájönni, milyen panel típust, korrekciót kellene beállítani i1Profilerben vagy DisplayCalban. Az i1 alapból RGBled-et tesz be, de az nem igazán jó, mert ez egy RB LED monitor, bármi legyen is az.. :-D
Egyébként azért lefuttattam mindkét programmal a kalibrációt, validálás alapján jó lett, de botrányos kontraszt aránnyal, 1:680.... Ez tuti nem jó.
Tud valaki segíteni esetleg? -
general
addikt
tesztelgettem a kalibrálást DisplayCallal (xRite i1Display Pro-val) ma unalmamban, és azt látom a verifikáció jelentésben, hogy hiába állítottam be 6500K-re a fehérpontot, azt írja: Assumed target white point 6600K..
na aztán mééér... 6557K lett az eredmény egyébként, nincs vele bajom, a 6500-öt még sosem láttam..
ami viszont király, hogy a legújabb DisplayCal már kiírja, figyelmeztet, hogy a macOS Preview és Quickview nem támogatja a LUT alapú profilokat, sem az auto black point correction-t, de az Adobe és egyéb szoftvereket ez nem érinti, azok saját színmenedzsmentet használnak.kellett pár év, amíg a fejlesztő reagált erre, de most már legalább egyértelmű. kellett a sok visszajelzés, én is írtam neki nem egyszer a fórumon.
szar ez egyébként, mert simán kalibrálhatom LUT-tal, csak a gyári képnézegetőt nem tudom használni, viszont Adobe progik alatt meg működik, ahogy írja, ki is próbáltam. csak hát olyan nagyon kényelmes így, még jó, ráadásu színhű a natív képnézegető, nem kell szarakodni másikkal. a különbség egyébként is elhanyagolható az eredmények láttán.
azért hozzáteszem, Windows alatt is kalibráltam ua a monitort, ott azért a LUT alapúval szebb eredményt ad, mármint a végeredmény grafikon.de szabad szemmel nem igazán érzékelhető ez. és nincs az az isten, hogy visszamenjek Windowsra dolgozni.
még akkor sem, ha tegnap a 10 bites outputot is kipróbáltam, működik a Geforce driverrel is, szép dolog ez, néha azért hiányzik, amikor sávosodik 1-2 fotó retus alatt PS-ben. a végeredményben persze nem, és az a lényeg.
-
general
addikt
-
general
addikt
válasz
kuyarashi #4171 üzenetére
itt az adott Kelvin értéket tudod helyesen belőni.
teljesen faszán be lehet lőni szervízmenüben a színhelyes fehéregyensúlyt, én is itt kalibrálok, ha csak tehetem, mert itt van 0-255 skála. természetesen először a megfelelő világossági értéket kell beállítanod, olyat, aminél leggyakrabban dolgozol, utána pedig a színeket, ha nem kell nagyon elállítani a színcsatornákat, akkor csak korrigálsz a végén fényerőt és kész, nincs dráma.
ha sokat korrigáltál, akkor újra szervízmenü és egy kis korrekció. ha nagyon nagy a kalibrált brigthness és a használt közötti különbség, elhúzhatja kissé a színeket, igen, de egy kicsi intervallumban teljesen nyugodtan állíthatod a fényerőt feljebb, lejjebb, semmilyen különbséget nem fogsz látni, szőrszálhasogatás, hogy nem lehet... kivételesen precíz munkafolyamatnál más a szitu, de általános felhasználásnál, kalibrálásnál teljesen nyugodtan.
ez az egész kalibrálás túl van kissé lihegve, az emberek 90%-a nem is látja különbséget a kalibrált képnél. sőt, manapság mindenki a telóján néz mindent, ott meg aztán...persze ttől még mi - akik fotóval,videóval, grafikával dolgozunk - dolgozzunk színhelyes környezetben, a többi a felhasználón múlik, mi nyugodtak lehetünk, ez a fontos, de a színhelyes monitor azért erősen túl van misztifikálva. nekem van két elég jó színű monitorom itthon, két teljesen különböző, mindkettő színhelyesre van kalibrálva (így, szervízmenüből), de ennek ellenére tök más karakterű, színű képe van, na akkor hogy is van ez?
-
general
addikt
*Ropi* korábban említettél valami tv kalibrálási segítséget, írást..
igen, most konkrétan tv készülékről lenne szó, örömteli lenne valami útmutatás, segítség. monitort rengeteget kalibrálok.
eddig úgy kalibráltam, hogy a laptopot rácsatlakoztattam hdmi-n keresztül, de ugyebár ilyenkor csak a tv PC kimenetét kalibrálja? ilyenkor jegyezzem fel a beállításokat, majd a filmnézős bemenetnél is állítsam be ezeket? a tv megjegyzi a különböző forrásokat, máshogyan lehet beállítani adott forráshoz a képet.
van arra mód egyébként, hogy laptop nélkül is kalibráljunk tv-t? a koloriméter nyilván kell, ha az jó, ha nem, akkor vajon mi kell hozzá?
ott a hatalmas színterű tv-m, jó lenne helyesen beállítani.. -
general
addikt
miért van az hogy mac-en, külső monitorál ha az oprendszer beépített profilját alkalmazom, majd a frissen kalibrált, színhelyes, rendben lévő profilt, akkor a gyári beépített látványosan kontrasztosabb képet ad sokkal mélyebb feketékkel (szemre).
a kalibrálás szerint egyébként egyáltalán nincs rossz kontrasztja a monitornak, 1086:1, mégis fakóbb feketéket látok, ha a két profil között váltok... furcsa ez nekem... ( a screenshoton a legfelső a gyári, ami eleve ott van, ha nincs is kalibrált profil)a másik furcsaság, hogy korábban rendre 98% körüli adobeRGB színteret mértem, most kétszer egymás után is 90%...
hogyan lehetne egyébként a gyári profilra rámérni, mennyire színhelyes? a DisplayCal csak saját maga által gyártott profilra hajlandó verification-t mérni. (a monitor egyébként Asus PA279Q)
-
general
addikt
válasz
kuyarashi #3838 üzenetére
így-így! ég és föld a sztori!
azért nem semmi színtérlefedettsége van ezeknek, a teljes volume 180% fölött az srgb-nél, 125% adobe-rgb
nálam is ilyenek az eredmények, és igen, előtte nekem is rózsaszínben pompázott a menü, ez helyrerakta. ha lenne prophoto színtérkalibrálás, ezzel még ennek is neki lehetne menni.
gyakorlatilag a szervízmenüben helyre kell pöccinteni a 6500K-t (vagy bármelyik gyári beállítást), és így nem is kell monitormenüben a User résznél mókolni, persze lehet finomhangolni, de minek.azt az egyet sajnálom, hogy egyszerűen nem tudom megszerezni a gyári kalibrációs szoftvert, az LG sajátját, LG True Color Finder a neve, én galábbis én nem lelem sehol. Ezzel lehetne hardveres kalibrálást csinálni, kíváncsi lennék rá, bár sokak szerint a szoftveres néha jobb eredményt ad. de azért kipróbálnám, mit tud. van ugye külön kalibrációs profilja a monitornak, ami csak hdmi-vel működik, ott kellene ezt megcsinálni.
-
general
addikt
válasz
kuyarashi #3765 üzenetére
szia!
LGW2420R
én már írtam régebben ezzel a témával kapcsolatban. nekem is van egy ugyanilyen monitorom, elég sokat szoptam vele, már kukázni akartam, mert a max fényerő a 100cd-t sem érte el, kalibráláskor a kéket nullára kellett húznom, a többit meg kb 5-8ra..
. aztán valahogy jött az ihlet, és végül sikeresen beléptem a szervízmenübe.
itt nincs 0-255-ös skála, mint sok monitornál, két opcióval lehet asszem zöldebbre, vörösebbre és kékebbre húzni, de elég egyszerű a sztori. na én beállítottam a 6500-ös Kelvint, és azt szépen a két opcióval olyan faszán belőttem, hogy azóta csak úgy ragyog! visszaállt a fényerő is, sőt előtte a monitor jobb széle kb 10 centiben egy magentás sávot mutatott, az is eltűnt! olyan képe, kontrasztja van, hogy csak lesek. :-) egyetlen hibát látok, sajnos nem egyenletes a panel, de nagyon nem, emiatt én is csak második monitornak használom, de ha referencia színt akarok, akkor ezen nézem meg a fotót!szóval neked is azt ajánlom, a szervízmenüben próbálkozz, a 6500-öt kell bekalibrálni, utána a normál menüben nem is kell babrálni semmit!
ezt a monitort sosem fogom eladni, konkrétan kuriózum, én is outletben találtam Békéscsabán, kemény 45ezerért vettem kb 4-5 éve...:-D
ha gondolod, írj privátban, de itt is szívesen válaszolok, ha van kérdésed!
-
general
addikt
DisplayCal 3.7 milyen nektek? én Mac alatt megint szopok, egy Benq SW2700PT-t sehogyan sem tudunk macbookhoz kötve bekalibrálni. pedig a saját Asus ProArtomat végül sikerül frankón beállítani a itthoni Macen.
-
general
addikt
tv-nél találkoztatok már olyannal, főleg a mostani, új típusoknál, hogy ha bekapcsoljuk az ún. HDMI UHD Color opciót (ez a samsung elnevezése, márkától függően változhat, a lényeg, hogy amikor képes 4k, hdr jelet fogadni egy adott hdmi-n keresztül), szóval akkor a tv kijelző mért színtér nagysága jelentősen redukálódik?
mert én most ezt tapasztalom. samsung 55q7fn, fent említett opció bekapcsolása nélkül, natív színtér, hdmi-n laptopot csatlakoztatva és csak monitorként kalibrálva a natív gamut - elég brutál eredmény - 100% srgb - 91% adobe-99,5% dci p3, gamut volume: 160%srgb - 110% adobe - 113% dci p3.
ha bekapcsolom az uhd color módot az adott hdmi bemenetre, akkor viszont így néz ki a lefedettség: 91% srgb, 65-67% adobe és dci p3. (sajnos a nagyságra nem emlékszem, de az is jelentősen csökkent.na ez miért van?
-
-
general
addikt
tv-t még sosem kalibráltam. hogyan érdemes? laptopra csatlakoztatom, hdmi-re, és mint kijelzőt? vagy van-e esetleg hasznos link? DisplayCal-ban mire érdemes ilyenkor kalibrálni?
bármilyen segítséget megköszönök!
-
general
addikt
Nem úgy értettem, hogy folyamatosan állítsuk a változó fényviszonyokhoz. Hanem hogy egy adott helyiséghez állítandó, ahol használjuk a monitort.
Aki pedig panorámaablakos helyiségben akar fotó szerkesztéssel foglalkozni, nos az hülye...
A laptopok pl 200 korul kellemesnek, de aki világos irodában használ egy monitort, mert azért tényleg van ilyen, ott is 200 körüli érték a jó
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy ez tényleg nagyon változik 100 és 200 között akár. Nem lehet azt mondani hogy ez vagy az csak a jó érték.
( az srgb 80-at én nem is értem) -
general
addikt
a fényerő mindig az aktuális fényviszonyokhoz állítandó, amilyen helyiségben használjuk/nézzük az adott monitort. a 120 cd/m csak egy átlag, mert kellett valami. sok monitor még csak nem is ott hozza a "legjobb formáját", hanem erősebb fényerőnél, akár 160-200cd/m-nél.
komolyabb fényerőállításnál elmászhatnak kissé a színek, de kis korrekció bőven belefér, nem kell vele foglalkozni.
-
-
general
addikt
nem tudom, win-en mi a helyzet, de a mac-en a legújabb, 3.5-tel végre lehet használható eredménnyel kalibrálni (ugyan csak a gyengébb mátrixos profillal, de legalább határértéken belüli eredményekkel).
szóval én adnék egy esélyt az új verziónak, nem kell a 3.2-es. -
general
addikt
kint az új, 3.5-ös verzió a DisplayCal-ból! most tesztelem, hátha végre Mac-en is működik, bár nem sok reményt fűzök hozzá. viszont van pár újítás, lehet fehérpontot mérni külön pl.
-
general
addikt
srácok, köszi az ajánlást, de én Szegeden élek...
-
general
addikt
letöltöttem és kipróbáltam a DisplayCal újabb, 3.4-es verzióját. hát Mac-en ez továbbra is katasztrófa! olyan méréseket csinál, hogy beszarok. srgb 94%, adobergb 88% (asus proart,adobergb 98%-os monitornál) Windows alatt egyből sikerült bekalibrálni a monitort, zöld pipa minden, Mac alatt vöröslik minden....komolyan nem értem, mi van a világgal.... aki Mac-en akar dolgozni, nem tud kalibrálni?
igen, kipróbáltam a mátrix alapú profilt is és a LUT alapút is, mindkettő totál gáz, nincs különbség.
sőt, rámértem az Oázis által premiumban készített profilra is, azt is totál szarnak ítéli meg. egy fos.na erről ennyit basszus..
-
general
addikt
szeretném megkérni azokat, akik ismerik, használják a MacOs-t, ezen dolgoznak, próbáljatok meg segíteni, mert nem értem, és most már tanácstalanul állok az alábbi probléma előtt:
nemcsak nálam létezik a probléma, de megoldást még nem találtam rá. bizonyos szoftverekkel való kalibrálás után a kapott icc profilt egyszerűen nem tudja kezelni a MacOs! a sötét részeknél szétesik a kép, de legalábbis fos, nem jó. a Megtekintő és a Quicklook sem tudja megjeleníteni rendesen így a képeket. ráadásul, és ez a fontosabb, a Lightroom ban a Library és a Develop modul totál más karakterű, sőt színezetű fotót mutat! Developban túl kontrasztos, bebuknak a sötét részek, Libraryban pedig tompább, mintha mattítást tennék rá és feljebb húznám az árnyékokat. nem lehet így dolgozni!
több programot is használtam, kipróbáltam már, persze még nem mindet. i1Display Pro-val kalibrálok, eddig egyedül az ahhoz kapott szoftverrel nem jön elő ez a probléma, a gond csak az, hogy ez a szoftver köztudottan nem a legjobb, sokat téved, nem is lett jó az eredmény legutóbb, így kénytelen-kelletlen elvittem az OázisComputerhez Prémium kalibrálásra. nos, a színek szépek lettek, ahogyan az elvárható, de a kapott icc profillal ugyanaz a gond... ők a basICColorral kalibrálnak egyébként.
1. tud-e valaki megoldást erre a nem kicsi gondra, olvasott-e használható dolgot?
2. MacOs alatt is csak bemásolom a kapott icc profil-fájlt az adott mappába (Könyvtár/Colorsync/Profiles/Displays, majd a Beállításokban használom, ennyi? vagy rosszul csinálok valamit?próbáljuk már meg megfejteni ezt a dolgot, ez így nagyon nem jó!
Windows alatt nincs hasonló gond! ugyanezekkel a beállításokkal, eszközökkel és végigvitt kalibrálásokkal. természetesen nem ugyanazt a fájlt használom a két oprendszerhez, hanem külön-külön kalibrálásról van szó. -
general
addikt
az icm/icc fájlok vajon univerzálisak oprendszer szempontjából? mac és windowsra gondolok... de lehet, hogy ez hülyeség.
illetve tudja-e valaki, hogy mac-en hol vannak tárolva ezek a profilok?
-
general
addikt
sajnos MacOs-re a 3.3.2 sem jó, most teszteltem.... az egész DisplayCal cucc nem kompatibilis MacOs-sel ... elég gáz. (macbook-on tesztelve, nem hackintoshon)
most kalibráltam, ugyanaz a gond, beégnek a sötét részek, pontatlan az egész... LR-ban igen látványos a dolog Library és Develop váltásnál, de a sima képnézegető sem jól mutatja. szóval a MacOs nem tudja kezelni a DisplayCal által generál icc profilt.
i1 Profiler által készített icc profillal nincs hasonó gond, csak ott meg nem találom - ha van egyáltalán -, hogy milyen lett az eredmény, se verifikációt nem lelek... -
general
addikt
én konkrétan ráírtam ezzel a csávóra, hogy adjon már egy linket, ahonnan letölthetem a 3.3.2-t mac-re ( a win-es verzió megvan), mert az utána következő verzió nem jó, rosszul mér, minden szar vele. írt egy pár választ, mit próbáljak, mindent megtettem, de nem lett jobb mac-en. írtam újra, hogy lécccci adj egy linket. azóta nem ír...:-D
én most azt csináltam, hogy a monitor beállított értékeit nem változtattam és az i1 Display Pro saját progijával így csináltam egy icc profilt. leszarom, jó-e vagy nem, rá sem mértem, meguntam.de most nincs gondom a sötét tónusokkal. minden frankó.
-
-
general
addikt
válasz
general #3317 üzenetére
hm, generáltam egy új icc profil-fájlt az I1Profiler-rel, az I1 DisplayPro saját - egyébként szerintem szar - programjával, azzal nincs semmilyen gond. durván látszik a különbség, amikor meg van nyitva a Lightroom Develop módban, és csak az icc profilokat váltom a Beállításokban. ez elég gáz..
-
general
addikt
észrevettem egy komoly problémát a DisplayCal által generált icc profilnál, a MacOs nem tudja rendesen kezeln, LR alatt Develop módban borzalmas képet ad, a sötét részek sávosodnak, Libraryra váltav pedig rendesen mutatja a fotót! ráadásul a sima képnézegető is ocsmány képet ad, ugyanez a sávosodás probléma.
kipróbáltam Windows alatt, ott semmi hasonló gond nincsen! ugyanaz a profil (nyilván ott kalibrálva, generálva)tudtok erről valamit, esetleg megoldást??
-
general
addikt
nagyon durva dologra jöttem rá. sejtettem valamit, hogy mióta a DisplayCal 3.3.3 van fent, azóta nem tudom bekalibrálni, megtaláltam a gépen a 3.3.2-es verziót, visszatettem azt és láss csodát, egyből zöld pipa minden..... kemény. :-)
attól függetlenül a kék szín katasztrófa, mert nem kevés, amit gondolná az ember, ha valóban "öregszik", hanem alapból annyira sok, hogy 50 egységről 4-re kell levenni.
Tufa sztem itthon simán el tudod adni értelmes árért!
-
general
addikt
válasz
szuszinho #3197 üzenetére
a kölcsönkért Dell u2515h-t én is simán bekalibráltam végül, a saját LG W2420R-t képtelen vagyok újra bekalibrálni (pedig nekem is maradtak a beállítások, legalábbis tudom fejből). nem tudom, mi az oka, lehet a monitor feladta. most nincs időm nyavalyogni vele, majd valamikor nekimegyek még.
-
general
addikt
ezt a kölcsönkért monitorról írtam.
azon még nem ismerem a "szokásos, nyerő" beállításokat.
nem, természetesen semmi egyebet nem szoktam kalibráláskor állítani. ha vannak parasztvakító feature-ök, azokat kilövöm, fényerőt beállítom, kontraszt alapból gyári beállításon és csak 3 színt állítom.
-
general
addikt
tehát:
hackintosh van az asztali gépen, de van egy 2015-ös 13"-os macbook is. a monitorom egy LG W2420R, elég problémás darab kalibrálás szempontjából, szívtam már vele eleget, de eddig még mindig sikerült zöld pipákat kapnom. rgb led, 100% adobe rgbmost tettem fel a legfrissebb sierrát (12.6) mindkét említett gépre, a hackintosh is rendesen működik végre, voltak vele gondok. előtte el capitan volt, azon simán ment a kalibrálás, win 10 alatt sem volt gond. ezt a nem volt gond részt az oprendszerekre értem, maga a kalibrálás néha egyből sikerült, néha órákig szenvedtem ezzel monitorral, de végül mindig sikerült eddig.
most azonban nem. tehát felkerült az új sierra az asztali konfigra, DisplayCal 3.3.3-mal és i1Display Pro-val mentem neki most is a kalibrálásnak, white point beállítva nagy nehezen (a kék csatornát 50-ről 2-re vagy nullára (!) kellett lehúzzam, brightness persze maxon emiatt. kontraszthoz asszem 2 egységet adtam, így lett meg a 100 cd fényerő.
a kalibrálás eredménye azonban botrány, főleg a kijelző feketéje szállt el, 600 körüli kontrasztérték, vérszegény, és persze a kék szín sem okés az eredmények szerint, pirosban minden eredmény, mint állat.
sajnos ezt a monitort a macbookon nem tudom kalibrálni, mert csak dvi és hdmi bemenete van, macbook pedig mini DP-t használ, nincs adapterem, kábelem.
oké, este kértem kölcsön egy Dell U2515H-t, ami elvileg 100% srgb, 2560x1440,DP és hdmi bemenetek.
elsőre hdmi-n mentem neki, ugyanaz a fos eredmény....mondom miaszösz.. utána rájöttem, hogy van a monitoron miniDP bemenet is, a vga-mon pedig DP kimenet, így ezeken keresztül össze tudtam kötni. elsőre így is szar lett, de másodikra végre meglettek a zöld pipák, de csak úgy sikerült, hogy a kontrasztot megemeltem 50 egységről 62-re, így a feketék is nagyjából elfogadhatóak lettek, 97% srgb.
ezt a monitort simán rá lehet kötni a macbookra, DP-n keresztül, ott elsőre simán lement a kalibrálás pozitív, közepesen jó eredménnyel.
azóta ma délelőtt win 10 alatt is nekimentem a régi monitoromnak, na most már ott sem ad pozitív eredményt, de nagyon nem... mi történhetett szerintetek, egyszercsak, elszállt valami a monitorban? a kalibrátor oké, macbookon simán ment minden, hackintosh alatt is sikerült végül a Dell, de az LG sehogy sem jön össze... :-(
Kérdés:
- 2k-s felbontású monitort kizárólag DP porton keresztül ajánlott csatlakoztatni? (eddig nem volt még ilyen felbontású monitorom)
- kalibráláskor a kontraszt csúszkához mennyire nyúltok hozzá, mennyire ajánlott? mindig factory resettel kezdek természetesen, belövöm a fényerőt - monitortól függően - 100-120 cd-re, aztán jöhetnek a színek a white-point-hoz. így szoktam. -
general
addikt
van itt olyan, aki Mac-et vagy főleg hackintosht használ és ott kalibrált? gondom van, örülnék ha valaki tudna segíteni!
-
general
addikt
nem, dehogy. dvga. arra van dugva a monitorkábel direktbe.
kicsit sikerült redukálnom a rózsás színt, de még látható. arra jöttem rá, hogy ha a kalibrálás végén a DisplayCal kérdezi, hogy csak az én felhasználóprofil alá installáljam az icc profilt, akkor durván bíboros lesz, ha minden profilhoz, system default, akkor ez a visszafogottabb lesz az eredmény. elég furcsa... -
general
addikt
szokásos kalibrálási beállítások, standard. 110 cd/m, Gamma2.2, 6500K
ami nagyon érdekes, és ezt már korábban is észrevettem, hogy egy monitor factory reset után minden oké, azonban ahogyan elkezdem állítani a színeket, vöröset és kéket, maga a monitor osd paneljének a színe is elmegy ilyen rózsás árnyalatba! sajnos elég sokat kell állítani, nem egy jól sikerült darab kalibrálási szempontból, de ha be van állítva, szép színe van nagyon.
a színek állítási lehetősége 50-ről indul és plusz-mínusz skálás (sajnos nem a 255 skálás), természetesen csak mínuszba megyek (nincs is értelme pluszba, mert szinte hatástalan). a vöröset 25-re kell kb lehúzni, a zöldhöz nem kell nyúlni, a kéket viszont egészen 8 egységig redukálni kell, hogy a kalibráló program helyes fehérpontot jelezzen. na ilyenkor már az osd setting panel is bíborban úszik...nem vágom, miért..
a monitor egy LG W2420R, rgb-led, de korai generációs, nagyon érik már a csere egy nagyobbra, csak a keret nincs most meg rá.
a kalibrálás egyébként sikeres, 3 zöld pipa, és a színek láthatóan rendben vannak, lehet vele dolgozni simán, kivéve az OSX ablakainak fejléceit, oldalsávjait, mikor hogy. még egy érdekesség, Windows alatt nincs ez a jelenség, OSX alatt viszont előjön a monitoron. -
general
addikt
hali!
találkozott már valaki olyannal, hogy macbookra kötött külső képernyő kalibrálása után (az asztali gépemen van hackintosh is, ugyanez a szitu) ilyen undorító színezetet kapnak bizonyos ablakok, vagy azok részei? tehát MacOs-ről van szó. a macbookot saját képernyőjét is bekalibráltam, ott nincs ilyen gond.
i1 Display Pro + DisplayCal legfrissebb verzió -
general
addikt
nem tudjátok, az Oáziscomputer megcsinálta végül azt a tesztet, amivel bizonyítani akarták, hogy a vga nem igazán szól bel a kalibrálásba - ergo mindegy, milyen gépre dugva történik a monitor profilozása?
volt erről szó régebben, ők maguk írták itt, vagy valamelyik topicban.nem vitát akarok most erről indítani, csak érdekel, elkészült-e a cikk...
-
-
general
addikt
én ezt képtelen lettem volna leírni hajnal negyed 5kor..
eddig is mindent így csináltam, nem tegnap kalibráltam először én sem, számtalanszor beszélgettünk már ilyesmiről. egyedül a black point correctiont nem használtam ezidáig, próbálom majd vele. ennek ellenére produkálta ezt a fura dolgot, de most ismét jónak tűnik.
más kérdés. eddig már kétszer is találkoztam a Dell 2410-es monitorával és anomáliájával, gyakorlatilag user mode-ban, a szokott módon képtelnség ezt a típust kalibrálni. a netet túrva néhány megoldás adódott már, alább leírom, ti találkoztatok ilyesmivel - és esetleg jó megoldással?
a probléma az, hogy a szokott módon, fehéregyensúly szokásos, színekkel való beállítása után, amikor "zöld" eredményt ad a mérés, akkor is lehetetlen eredményt ad a kalibráció. ezért több helyen azt ajánlják, hogy egyszerűen "standard", képmódban (a monitoron beállítva ezt) kell lefuttatni (fényerő beállítása után) a kalibrációt, és így tűrhető eredményt ad, persze a tökéletestől messze van, de használható. ez már csak azért is érdekes, mert egyébként specifikációi alapján ez egy ígéretes monitor lenne.
-
general
addikt
a szokásos beállításokkal kalibráltam, amivel mindig is:
- D65
- 110 cd/m
- gamma L* és 2.2-vel is (kb ugyanazt az eredményt hozta)mondjuk a White és Black level drift compensationról nem tudom, micsoda, de eddig sem bántottam.
tudom, hogy a monitorom egy problémás darab, már számtalanszor írtam róla, nem várok tökéletes eredményt, mert nem lehet. nincs vele nagy baj, de amint lesz rá pénz, lecserélem egy újra/újabbra, addig azért szépen elvagyok vele, messze jobb, mint az átlag. de egy ideig még ez lesz.
szenvedtem vele sokat, a Spyder4-gyel pláne, de nemrég ugye lecseréltem a kolorimétert i1 Display Pro-ra, és azzal + a DisplayCal legutóbb gyönyörű eredményt adott, de tényleg.ezért döbbentem most le, hogy alig egy hónap elteltével most ilyen rossz eredményt produkált. lehet, hogy Win 10 alatt jobbat ad, mint Win 7 alatt? elképzelhető ilyen? (kétlem...)
most Win 7 van ismét, nyűgös volt pár dologban a tizes, szívtam vele. visszaállok, amíg ki nem forr az új, meg egyébként is át akarok állni osx-re, már folyamatban van a dolog, a hang nem oldódott még meg egyelőre, de ez más téma.szóval a botrányosra a vizuális definíciót alább láthatod.
de a lényeg, hogy ezek után ma meg zöld pipás eredményt adott... mi van itt?
nem a legszebb, ennél volt már sokkal jobb is, de ez csak egy rövidebb kalibrálás volt, éjjel ráengedem majd a leghosszabbat.
-
general
addikt
valamit elnézhetek, nem igazán értem. ssd került végre a gépbe, új rendszer, így újra is kalibráltam - volna - a monitort a DisplayCal-lal, de botrányos eredmények születtek egymás után 3x is...
rámérésnél szinte semmit nem kellett változtatni, jó volt a szín, fényerő, stb. ugyan ilyen beállításokkal egy hónapja szinte tökéletes eredményt adott, mit nézhetek el vajon?a Tools menüben a koloriméter korrekció import is megtörtént.
most hirtelen nem emlékszem, hol kell megadni a monitor fajtáját (rgb led, ccfl...) vagy itt ilyen nincs? olyan, mintha ez nem lenne megadva, és emiatt rosszat mér. -
general
addikt
...másik kérdés, tabletet lehet kalibrálni? :-)
-
general
addikt
van ötlete arra valakinek, hogy olyan monitort hogyan kalibráljunk be, amin nincs fizikális gomb, amivel bármit állítani lehetne? és szoftveresen sem lehet állítani semmit... ilyenkor next-next móddal végig leeht menni, de hát az milyen, ha nem állítjuk be a fehéregyensúlyt először?
laptopnál oké, de itt most iMac-ről lenne szó. egyben van ugye a monitor a géppel, és semmit nem lehet állítani. nagyon fura ez nekem, mert elvileg ezeket sokan használják munkára megbízhatóságuk és minőségük miatt. gondolom nincs benne valami csoda panel, de azért tudtommal 100% srgb-t tudnak.
szóval iMacet hogyan kalibráljunk színhelyesre?
-
general
addikt
az első tapasztalat az i1 Display Pro-val az, hogy sokkal gyorsabb és reszponzívabb, mint a Spyder4 volt. ez elég érdekes.
plusz a szürke árnyalatait precízebben méri.
éjjel ráengedem majd a DisplayCalt egy hosszabb kalibrációra, most a BasICColorral mértem. -
general
addikt
megvan. folytatom
-
general
addikt
válasz
Johnny Cage #2536 üzenetére
pontosan így csináltam, de mit frissítsek és honnan?
ha ott kikerestem a DisplayCal mappát, hogy ott keressen, semmi sem történt, az eszközkezelőben továbbra is a saját drivere volt ott.
de oké, nem kell a saját drivere, akkor mit tegyek fel? ezt nem értem -
general
addikt
válasz
Johnny Cage #2533 üzenetére
elvileg végigvittem ezt, de akarózik megoldódni. az Eszközkezelőben, nem találom azt, hogy "illesztőprogramok keresése a számítógépen \ választás a számítógépen található illesztőprogram listából \ Spyder4(Argyll)"
de a Tools menüben újraindítottam, letiltottam az aláírásos dolgot, sőt le is szedtem az egész Spyder progit. szóval nem tudom, hogyan tovább, de nagyon kellene már kalibrálnom, mert most váltottam win 10-re.
szóval hogyan tovább? -
general
addikt
az X-Rite Colormunki Photo-ról mi a véleményetek? régebbi konstrukció, aogy elnézem, mennyire állja meg a helyét ma? van alternatívája, ha printert is akarunk kalibrálni? (és nem 300e.....)
-
general
addikt
ha már hardveres kalibrálásról esett szó. mi a fenéért lehet az, hogy a monitorom saját gyári programja nem ismeri fel a monitort, így a hardveres kalibrálásra nincs esélyem? próbáltam felvenni a kapcsolatot az LG-vel, de szarnak bele.
(igen, ez a monitor tud ilyet)
LG W2420R + True Color Finder + Spyder4 -
general
addikt
válasz
general #2407 üzenetére
hm. a helyzet az, hogy nem stimmel a dolog. behívtam a saját oldalamat, és ott is megnéztem a fotókat, amiknek értelemszerűen megvan az eredeti, sRGB színhelyes "példánya".
a firefox erősen túlszaturál most mindent, és valóban vöröses minden.(úgy állítottam be mindent, ahogyan írtad *Ropi* a linkelt hozzászólásodban!)
úgyhogy most nem értem, mi van. a vörösek színhelyesnek tűnnek, de minden vöröses és túlszaturált lett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Windows 11
- Nintendo Switch 2
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Samsung Full HD LED Monitor
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Hibás LG 27GR95QE-B Oled Monitor
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest