- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, nemrég említettem, hogy telepítettem a monitorhoz hozzáadott gyári Dell színprofilt. A neten találtam egy kalibráltat is, amit szerettem volna megnézni, de hiába állítom be nem látok különbséget egyik között sem.
Win7 Színkezelés - Eszközök - ICC profiloknál hozzáadtam, alapértelmezettnek állítottam.
Ez elvileg elég lenne, vagy még kellene a Speciálisban is beállítanom a megjelölt helyeken?
Több helyen utánaolvastam, de van ahol írták, hogy szükséges bepipálni a Win kijelzőkalibrálás használatát, van ahol nem említik.Ezen a Dellen nagyon érdekes a Kontraszt állítás. Gondom volt a sárgás meleg fehér miatt. Próbáltam hidegre, fehérebbre állítani. Egyedül 77%-on elég szép fehér a fehér, de 78-tól már kezd sárgulni.
ui: Még annyit kérdeznék (ez most tűnt fel), pedig elég sokféle kijelzőt nézek... Itt a Google oldalon a megjelölt helyeken milyen színűnek kellene lennie? Van, ahol világos szürkés, másikon világos kékes...
-
Krystal_s
addikt
válasz
kuyarashi #4592 üzenetére
Már úton van egy másik ilyen Dell, hátha azon nem lesz hiba (pixel vagy más).
Találtam egy egész jó leírást, tesztet erről a Dell típusról. Elég sok hasznos adatot említ.
"Quite a rich, natural look overall with a slightly warm look but reasonable overall balance."
"Kissé meleg." Hát igen, bár ne lenne az.Köszönöm, hogy írtatok. Megtudtam pár hasznos dolgot. ...és elnézést, hogy kicsit OFF-ba tereltem a témát.
-
Krystal_s
addikt
válasz
kuyarashi #4584 üzenetére
"TV-ből és monitorból is elég sok van hasonló méretben és árban, amelyek FHD felbontásúak és van rajtuk HDMI"
Tudnál párat mondani, ami szerinted jobb, mint ez a Dell?(2db HDMI, FHD és hangszórói is vannak)
Tv-ből, ami jelenleg kapható. Minőség nulla, alsó kategóriás 5-ös széria, de majdnem megvettem már kínomban. Samsung UE32N5302, vagy UE32T5302
LG kilőve, van valami Philips alsó kategória és 150 körül Sony, amiről rossz vélemények vannak.
Monitorból...az összes Samsung ívelt. LG, ASUS, Acer.., nem kell, de azok között sem találtam. Úgy gondoltam, akkor már inkább egy Dell, a notebookom is az...
Újabb kompromisszum volt még, ha annyira jó valami, akkor ahhoz vettem volna hangszórókat. Hát én nem találtam olyat. -
Krystal_s
addikt
Nem volt szürke. Nálam az elég fontos, hogy szép fekete legyen, mert sokat olvasok és a betűk miatt is fontos, valamint filmeknél, képeknél. Elég sok kép- és videóteszttel volt ellenőrizve. Szakember is küldött ilyen anyagot, és neten is van elég sok. Viszont kellett hozzá a black level és a dinamikus kontraszt beállítás. Azok nélkül valóban szürkés lett volna.
Amúgy még ennél a monitornál sem rossz a fekete. -
Krystal_s
addikt
és kuyarashi
Igen, olvastam, hogy az S sorozat gyengébb, de én nem átlagos felhasználó vagyok. Sajnos az elvárásaimnak nem találtam egyáltalán más típusú monitort más márkában sem.
32", FHD, hangszóró és 2 db HDMI.
Egy notebookot kötök rá. Sokat olvasok, netezek, de filmet is nézek és PS4-et is használok.
32" méretben a legkisebb a választék akár tv, akár monitor. 40"-est nem tudtam megszokni.
Tv-ben a Samsung képe lett volna szebb, de rengeteg a hibás köztük. Természetesen én is kifogtam, ezért maradt az LG, amit viszont nem szerettem és alig 3 évet bírt. Van itthon egy 24" LG monitor is, de az nagyon pici, oldalt 2 nagy bevilágítás, minőség nulla.Bárkivel beszéltem furán néztek miért nem monitort használok, tv-től ne várjak szép képet.
Idén még rosszabb a felhozatal 32-es tv-ben, ezért gondoltam megpróbálok kompromisszumot kötni, mert sürgősen vennem kellett valamit és a szemem is fontos.
Egyedül ezt az egy Dell-t találtam, amik az elvárásoknak megfelelnek. (csak FHD, 2 hdmi, hangszóró)Eddig még nem zavarta a szemem. PS4 képe elsőre borzalmas volt a tv-khez képest, ahol alap volt a black level, auto contrast és stb game beállítások. Amikor megláttam na mondom ennyi, ez egy vicc annyira életlen volt, homályos. Aztán a kvantálást alapról átállítottam teljesre és végre lett egy kis kontraszt . A válaszidő hát...nem akarom elhinni, hogy ezen csak 5 ms, fastra állítva is darabosnak látom. Több éves tv-ken sokkal jobb.
Próbálom megszokni a melegebb színt. A 2 hibás pixel már zavar (szinte nem is látni, de a tudat, hogy ott van) és kénytelen leszek saját költségen még egy másikat rendelni és azt tartom meg, amelyik jobb lesz. Nagy az esély, hogy azon is lesz valami hiba.
Közben olvasom az Amazonos véleményeket és borzalmas. o.O"Elképzelhető, hogy nálad is javítaná a helyzetet, ha nappal kicsit kevesebb fényt engednél a szobába."
Én inkább csak este vagyok a gépnél. A kijelző mögött a fal megvan világítva stb ilyenekre figyelek.
"Személyes véleményem, hogy maga az LCD technológia egy vicc"
Teljesen egyetértek. Szép kis bevilágítások, ips glow, foltos, nem egyenletes fényelosztás, sarkok sötétedése, kényes... és még a vevő a minőségellenőr, hogy na mi az az állapot, amit még elvisel a sok selejtes cucc között. :\ -
Krystal_s
addikt
válasz
kuyarashi #4574 üzenetére
és *Ropi*
Mindkettőtöknek köszönöm a részletes leírást.
Sajnos most nem figyeltem vásárlás előtt a fényerő értéket.
A Dellnek 250 cd/m2, a Sonynak pedig 600 cd/m2.
Így nem csoda, hogy majdnem maxra kell állítanom a Brightnesst.
Korábban lcd tv-ket használtam monitornak és fel sem merült bennem, hogy manapság egy "márkásabb" monitornál ez kérdéses lehet. Azt hittem részletesebb beállítások lesznek.
Ennek ellenére lehet mégsem "csak" az okozza a problémát, mert bármit állítok a fehér nem fehér, kicsit sárgásba megy át. Ezt korábban az IPS-re fogtam, zavart az LG tabletem kijelzője is, ami szintén sárgás. Amikor megvettem a Sonyt, akkor jöttem rá, hogy az IPS is tud szép lenni. (számomra)
Tudom márkától is függ milyen színeket állítanak be gyárilag...
Igen, sajnos a B,G,R állítás így menüből csak rontja a színeket. Talán kicsit jobb, ha a B és G 99%, a G 100%-on van. Más beállítás nincs is, tv-nél sokkal több lehetőség van*Ropi*: Jó tudni, köszönöm. Így még nehezebb átállnom a két eszköz között. Pedig Sony tv-t akartam venni monitornak is, de pár éve mindenki lebeszél a mostani minőségek miatt. Az Euban minden tele van kínai hulladékkal, hibás termékekkel. Ezen a Dellen is találtam 2 pixelhibát. Fekete alapon 2 apró zöld, ami máshol nem látszik, csak teljes fekete háttérnél. Még nem tudom mi legyen, mert elég körülményes a visszaküldés stb... és ma már szinte képtelenség hibátlan terméket kapni legyen az bármilyen termék. Személyes kipróbálásokra nincs lehetőségem.
Érdekes dolog nálam ez a szemérzékenység. Fordítva vagyok, mint mások. Köztudott, hogy a kékes, erős fény ártalmas a szemnek és a meleg színek ajánlottak. Viszont olvasás közben a kicsit hidegebb színeknél látom élesebbnek a betűket. Alacsonyabb fényerőn homályosabban látom, amitől aztán a szemem, fejem is megfájdul... Miközben izzók esetén utálom a 3000K felettieket és a délelőtti "hideg" erős napfény is nagyon zavar. D.u., amikor kicsit narancsos naplemente előtt, azt pedig imádom.
Azért most eléggé megijedtem, hogy a normális az a kb 80-100 cd/m2 lenne.
Régóta többször próbáltam alacsonyabb háttérvilágítást, fényerőt használni, de annyira zavart, hogy kénytelen voltam emelni. Azért most igyekszem alacsonyabbra állítani és hozzászokni.
"(egyébként bőven lehet javítani a fehér visszaadásán, ha máshogy nem szervizmenüből)"
Kíváncsi lennék egy hozzáértő emberke milyennek látná ezt a monitort, vagy ezt a típust.
Elvileg ezen is így jönne be a service menu
Lehet egy kalibrált színprofil is segítene. Telepítettem a gyári drivert, de nem látok különbséget az alap Win és a Dell színprofil között. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok, vettem egy Dell S2719H monitort és a fehér színnel nem vagyok elégedett. Nem szép hófehér, vagy talán a kontraszt nem túl megfelelő?
Fényerőt 96-ra állítottam (jobb lenne magasabb, de még 100-on sem tartom erősnek), kontrasztot 84-re és még így sem hófehér a fehér. A Custom-ben állítgattam pl R 95, G 94, B 100%....
Állítólag egészségesebb a szemnek a meleg színek, de az én (érzékeny) szememnek pont a hideg színek a megfelelőbbek. A összes beállításon végigmentem. Alap profiloknál a Cool a leghidegebb, de azon sem szép, inkább szürkés.
Lehet az is "baj", hogy nappal egy Sonyt (phablet) használok, aminek nagyon szépek a színei és a fényereje (az a mérce) és egymás mellett látszik igazán a különbség.
Szerintetek ezen egy kalibrálás segítene, vagy ez a monitor ennyit tud?
Próbáltam lefotózni,
mellé téve a kis Sonyt látszik főleg a különbség. (azt sajnos nem tudtam jó minőségben fotózni, mert egy régi tab volt kéznél.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest