- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Van egy pár hónapos Acer Predator monitorom amit bekalibráltattam, be is töltöttem a színprofilt és minden tökéletes. Most akarok venni egy Acer Nitro monitort, amit szintén be akarok kalibráltatni.
Szerintetek a Win 10-be azt a színprofilt is be fogom tudni tölteni az új monitorhoz? Tehát van a Win 10-nél lehetőség arra hogy a 2 monitor színprofilját teljesen külön kezeljem? -
jozsi252
veterán
Igen tényleg, közvetlen a Color Temp alatt vannak az RGB beállítások. Amúgy tök fura mert 18 a beállított brightness, és így is pont elegendő a fényerő amit ad a monitor. Nem is tudom hogy pl sötétbe hogy lehet ilyen 60-70 körül dolgozni rajta. Gondolom a gyári beállítás e körül lehetett.
Philips Hue Play világítást használok a monitor mögött, és ez így nagyon kellemes a szemnek, de ha full sötét lenne a monitor mögött, és mondjuk nem értenék hozzá és a gyári beállítást használnám, tuti kiégne a szemem egy este alatt.
A Gamma a monitoron nekem 2.2-re van beállítva, legalábbis ezt írja ki a monitorom a menüjében. -
jozsi252
veterán
Kalibrálással elvileg a fényerőt kontrasztot meg a color tempet valamint az RGB színeket lövik be, vagy van még más is amit tudnak állítani magán a monitoron?
Tény és való hogy az előző Dell U2717D-hez képest a színek sokkal szebbek, pedig az is kalibrálva volt.
Nekem ez amolyan mindenes, kezdve a játéktól a sorozatnézésen át a fórumozásig mindent csinálok rajta. -
jozsi252
veterán
Igen, idézőjelbe kellett volna raknom a villanást. Természetesen nem úgy értem hogy egy pillanatra kikapcsol a monitor meg vissza. Előző monitoromnál ott jól lehet lehetett látni, de itt semmi se történt.
Újracsináltam amúgy az egészet, tehát a színprofilt kitöröltem a color mappából, plusz a színkezelésnél is eltávolítottam a profilokat, majd gépresi. Ezek után a LUT Manager-t megnyitottam, és egy sima kék vonal volt. Így a törlés tuti biztos volt.
Újra hozzáadtam az icc file-t, de ugyanúgy semmi se történt.
Képernyő beállításoknál, valamint a LUT Manager-be is látszik hogy a színprofil hozzá van adva.Amúgy a monitoron nagyon szépek a színek, nem tudok semmibe sem belekötni, tehát minden rendben van. Csak furcsállottam hogy nem történt semmi. De akkor ezek szerint a színkorrekciós értékek olyan kicsik hogy nem érzékelhető szemmel.
-
jozsi252
veterán
Az előfordulhat hogy a képernyő nem villan egyet mikor aktiválom a színprofilt? A LUT Manager szerint illetve a Windows szerint is aktív a profil. Vagy olyanok a színkorrekciós értékek amiket én nem veszek észre, mármint változást?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni kalibrálási riporttal kapcsolatban. Nemrég rendeltem egy monitort, és most jött meg a kalibrálási riport. Az előző DELL monitorom is kalibrálva volt.
Van esetleg valahol leírás hogy mi mit jelent pontosan a riportnál? Szeretném összehasonlítani a DELL illetve a mostani Acer Predator riportját. Kíváncsi vagyok hogy a DELL-be lévő panel jobb-e vagy a most vásároltba.Köszönöm!
Itt a riport. [kép]
Vagy ti a riportból mit szűrtök le? A monitor -> Acer Predator XB273UGSbmiiprzx
Mindenki ajánlotta ezt a monitort hogy nagyon jó választás lesz illetve alapból én is ezt néztem ki, vagyis először a nagy tesót de inkább ennél maradtam. Oázisba vettem ezt is meg a legutóbbi 3 monitort is, ő bennük 100%-osan megbízok minden téren. -
jozsi252
veterán
válasz
Dzsuditt #4817 üzenetére
+1 az Oázis Computerre
"Van-e lehetőség nálunk monitort kalibráltatni?
Természetesen van!
A behozott monitorokat az alábbi árakon tudjuk vállalni:
Normál Kalibrálás esetén bruttó 6000,- Ft/db
Prémium Kalibrálás esetén bruttó 8000,- Ft/db
Notebook kalibrálásra is van lehetőség, bruttó 7000, - Ft/db "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Hibás LG 27GR95QE-B Oled Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest