- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
arthur3d
tag
A menübe kalibrálás után szerettem volna belépni, de nem lehet, csak miután a monitort ki/be kapcsolom. Végülis mindegy, csak érdekesnek találom. A régi NEC monitorjaimnál nincs ilyen, ráadásul azoknál tudom használni a BasicColor 5 hardveres kalibrálását, míg ennél a Dell-nél csak a saját progiját.
-
arthur3d
tag
-
arthur3d
tag
Ha a monitort lehet hardveresen is kalibrálni, akkor érdemesebb úgy csinálni, vagy teljesen mindegy, hogy szoftveresen vagy hardveresen állítja be az ember? Mi a lényegi különbség a két eljárás között?
-
arthur3d
tag
Rákötöttem a monitort másik 2 gépre - mielőtt írtam volna az eladónak - és azokon tökéletes volt, az op.rendszer ugyanaz. Már korábban rendeltem egy új procit az én gépembe, tegnap megjött, újratelepítettem a rendszert és most megy minden zökkenőmentesen, hibátlanul. A régi proci egy ES verzió volt, nagyon úgy tűnik, hogy az alaplap nem szerette.
A monitor amúgy valóban nagyon jó, gyönyörű képe van. Ma kipróbálom a hardveres kalibrálást is.general Amikor monitorokat néztem, köztük volt ez az LG is, a monitor minőségéről, képéről jókat írtak, viszont a support-ot mindenki lehúzta, így választottam a Dell-t
Lenne mégegy kérdésem. A grafikus kártyának mennyire van szerepe egy kalibrált monitornál? Tehát ha lecserélem, akkor gondolom érdemes újra kalibrálni a monitort.
-
arthur3d
tag
Egy érdekes dologra jöttem rá, történetesen nem elég ha a gépet újra indítom, a monitort is ki kell kapcsolnom ahhoz, hogy a rákötött i1-est lássa a program.
(#2420) general Sajnos az LG supportja elég siralmas, külföldi fórumokon eddig csak rosszakat olvastam róluk. Nem igazán foglalkoznak a vásárlókkal.
-
arthur3d
tag
A gyári, azaz a Dell által csomagolt kábellel kötöttem össze, megnézem valahol kell lennie még USB 3.0 kábelnek. Tegnap egész nap ezzel játszottam, többször újraindítottam a gépet, sőt az op.rendszert is újra raktam, hogy véletlenül se vesszen össze semmivel, de tegnap valamiért nem ment. Most meg, hogy készítsek róla screenshotot, hibátlanul elindult. Továbbgondolva a történetet, megnéztem a windows frissítéseket, a ma reggeli indítás után frissített pár system dolgot magától, pedig manuálisra állítottam, a device manager-ben is megnéztem nincs telepítetlen eszköz...no mindegy, a lényeg, hogy most megy.
Az 1.5.9-es verzióval próbálkoztam, most pl. hogy ismét elindítottam a progit kiírta, hogy elérhető az 1.5.10-es, majd leszedem és megnézem azzal is. -
arthur3d
tag
Igen, más eszközt hibátlanul meghajtott, az SD kártya olvasója is tökéletes. De most jön a csattanó, ismét elindítottam a Dell programját és most tökéletesen dolgozik a kalibrálás, pedig ugyanúgy az alaplapon hagytam az i1-est. Lehet az kellett neki, hogy írjak ide
Nos a lényeg, hogy most megy szépen...épp kalibrál, kíváncsi leszek az eredményére.
Köszi szépen a hozzászólásaidat. -
arthur3d
tag
Persze, ez azért elég alap
Semmisem látja. Kipróbáltam, hogy a monitort különböző portokra kötöttem, tettem a gépbe egy plussz USB kártyát, de semmi. Ha nem a monitorra kötöm az i1-est akkor minden látja, de úgy a Dell szoftvere nem hajlandó dolgozni.
Majd teszek föl képeket...
-
arthur3d
tag
Sziasztok
Még nagyon kezdő vagyok monitor kalibrálások terén. A héten vásároltam egy X-Rite i1 Display Pro kolorimétert és tegnap végre volt időm foglalkozni is a monitorommal: Dell UP3216Q
Először is utánajártam, hogy mégis hogyan érdemes hozzákezdeni, hiszen még sohasem csináltam. Az i1 saját programjával próbáltam először, majd a Dell saját programjával (amivel volt is gondom), majd a BasicColor Display 5-tel.
Az i1 saját progija nem rossz, de a BasicColor jobban tetszik, a Dell saját progija pedig érdekes dolgot művelt...ha az alaplapra kötöm az i1-et, akkor látja ugyan, de kéri, hogy kössem rá a monitor saját USB csatlakozójára, ha oda kötöm, akkor pedig már nem is látja az i1-et, még az iProfiler sem.120cd/m2, D65 beállítással ilyen értékeket értem el - több órás próbálkozás után
80cd/m2 D65 - kipróbáltam D50-es beállítással is, de az nem tetszett
Tudnátok abban segíteni, hogy tanulás szempontjából milyen fórumokat érdemes olvasgatni?
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Villanyszerelés
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Samsung Odyssey G3 180Hz 1ms / garancia
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest