- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Stauffenberg #5378 üzenetére
Szerintem keveritek a dolgokat. A Studio az elsősorban nyomtatók kalibrálására van, de lehet vele monitort is kalibrálni, gyakorlatilag egy csomag. A display Pro és Plus azok jobb cuccok, de csak monitorok és tévék kalibrálására való (talán projektorhoz is). A display Pro és Plus között a HDR-ben van különbség, mert a Pro max 1000nit-ig, míg a Plus már 2000nit-ig tud HDR-t kalibrálni.
Szerintem ezek a cuccok még nem professzionális felhasználásra valók, inkább konzumer holmik de abból a legjobbak.
Most a Display Plus olcsóbb mint a Display Pro.
-
KTTech
veterán
válasz
Stauffenberg #5363 üzenetére
Ha rendes LUT loadert használsz, nem mászkál sehova a gamma, Windows újraindítás után sem. Egyébként az ilyen gondok általában a videokártya driverekhez köthetőek.
-
c41r0^
őstag
válasz
Stauffenberg #5144 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatokat, 100%-ban egyetértek veled és az én tapasztalataim is ezt erősítik meg. Én is kicsit értetlenül állok az előtt, hogy a kijelző támogatja a wide gamut-ot, de "vissza kell fogni" sRGB-re a rajta "fogyasztott" tartalmak színtere miatt, különben szinte nézhetetlen. Nyilván van, akit nem zavar, gondolom azokat, akik a Samsungon TV-ken is a dinamikus színprofilt használják, 'if u know wut I mean'
Az enyém mégis csak egy "gaming" monitor, nyilván nem várok ilyen téren nagy villantást tőle, nekem csak asztalra (YT), és zeneszerkesztőre kell és néha koca CS:GO, de azért amenynire lehet, legyen színhelyes, mert sokat ülök előtte és megfájdul a szemem-fejem a túlszaturált színeitől, a Dell 2518D-re viszont öröm és "szemnyugvás" ránézni.
-
Joshi
titán
válasz
Stauffenberg #5124 üzenetére
Köszönjük a részletes és kimerítő választ.
Mivel én hobbi szinten űzöm a kalibrálást, ezért engem ilyen mélységekben nem nagyon mozgat meg a téma. Szerintem a Display Plus eszközömet soha nem fogom eladni, mert kötve hiszem, hogy az elkövetkezendő 15 évben a 2000nit karcsú lenne.
-
janos666
nagyúr
válasz
Stauffenberg #4870 üzenetére
Ha neked ~20 év egy pár év... Szóval nem áll. A profil a monitoré, nem a VGA-é. (Csak ne legyen elállítva semmi egyik VGA driver-nél se.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- Napelem
- Crypto Trade
- LEGO klub
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Elektromos autók - motorok
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest