- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
magicbox
senior tag
Nekem is új a kártyám, a telóval együtt kaptam. Én használok Vibert, Facebookot, és FB Messengert, illetve a Page Manager részét is. Ez az üzletem miatt kötelező jelleggel kellenek. Az SMS gyakorlatilag halott, rengeteg ügyfél ír a céges oldalra, küld ott üzenetet, vagy viberen. ICS alatt nincs hívásbug, max. nagy ritkán pici delay van a csengőhangnál, de olyan nincs, hogy konkrétan nem tudom felvenni a telefont, vagy bontja a hívásokat. Nem hiszem, hogy ez user error, vagy program gond lenne. Én azért reagálom rosszabbul le, mert átlag 30-50 bejövő hívásom van, és kicsit feszülté tesz, hogy nem tudom felvenni, vagy 5-10 mp után működik csak, és halózik az ügyfél.
-
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
Először is leszögezném, hogy nem vitát akarok generálni ezzel a hozzászólással. Nekem a kipucolt prerooted új JB dettó ugyanazokat a hibákat csinálja mint az előző verzió. Nagyon visszafogottan fogalmazva, ez ócska bugos f*s. Az eddigi hibákhoz társult még a hívásbontás, illetve, ha hívnak akkor is bontja a hívást 1-2 csörgés után. Nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy mindent kapcsolgassak ki, vagy ne használjak semmit, ami ICS alatt hibátlanul ment. És azt megint k****ra nem hiszem, hogy én nekem kellene mindent megtennem, hogy a ez a borzalom normálisan működjön. Azért vettem, hogy segítse a munkámat, és ne hátráltassa. Mivel vállalkozóként dolgozom, és folyamat hívnak egész nap, azt hiszem nálam jobban senki nem tudja tesztelni a hívás bugot. Szóval innentől kezdve befejeztem a JB-s teszteket, és a Sony is eladásra kerül, amint lehetséges. A folyamat szoftveres gondok, buborékosodás, sztem szégyen egy ekkora gyártótól. Addig marad az ICS...
És szépen kérem, hogy senki se írja le, hogy milyen szuper, és hibátlan, meg hülye vagyok és rosszul telepítettem fel stb... Mert egyrészt értek hozzá, részben ebből élek, másrészt unom a placebo leírásokat, ami elárasztotta a fórumot... Szóval tényleg a QuickPanels meg a SystemUI a legnagyobb gondotok?
-
magicbox
senior tag
Amit elfelejtettem. Köszönöm én is a kapcsolók nélküli SystemUi-t. Így tudom használni a Notification Toggle-t amit szeretek, és nincs felette egy teljesen más milyen stílusú kapcsolósor amit nem lehet konfigurálni.
-
magicbox
senior tag
válasz
darvinya #18930 üzenetére
Tárcsázónak én DW Contact-ot használom már nagyon régóta. Inkább a többiek miatt kérdeztem. Engem egy helyen zavar borzalmasan a fehér, ha hívást indítok vagy bejövő hívásom van. Prerooted JB fut nálam. Így a root nem gond. Szerintem sokan örülnének neki. Nagyon kevés embernek jön be a fehér
-
magicbox
senior tag
A csehek megcsinálták Xperia T és V-re a normális fekete hátteret a tárcsázóhoz stb. Esetleg nem lehetne portolni ezt valahogy a P-re? Sokakhoz hasonlóan én is megveszek ettől a fehértől
Darvinya?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2218176
-
magicbox
senior tag
Abszolút off amit kérdezek, de talán valamelyik P-s fórumtársamnak van ötlete.
Létezik olyan app, az se gond, ha fizetős, amely képes különböző programok hangját erősíteni, itt alapvetően netes kommunikációra gondolok, viber, line stb? Minden ilyen jellegű app nálam sokkal halkabb mint egy gsm beszélgetés. Bármilyen ötletnek örülnék!
-
magicbox
senior tag
Én a párommal a LINE-t használjuk netes csevegésre és sms-re. Jóval megbízhatóbb mint a Viber de több memóriát eszik. Fogyasztás passz.
-
magicbox
senior tag
Darvinya, a horvát rom se vált be hosszabb távon az U-ra. Ezután megpróbáltam SUS-al a frissítést. Ez a ICS amit feltett, az hibátlan. Nem fagy, nem laggol. Ellenben az összes flashtool-al feltett rommal. Szerinted?
Páran mondták ezt az U-s fórumban, de nem hittem el. A flashtool szimpatikusabb volt.
-
magicbox
senior tag
Lehet, hogy egy sznob f@sz vagyok, de maradok a Pierre Cardin bőrtoknál. Nekem ezek a gumis és műanyag tokok kifejezetten bazári külsőt adnak ennek a elegáns formatervezésű telefonnak.
-
magicbox
senior tag
válasz
darvinya #6736 üzenetére
##### Merging of the /util/data/semc_kernel_time_stamp.prop file #####
ro.build.date=Mon Sep 10 16:04:56 2012
ro.build.date.utc=1347285896
ro.build.user=BuildUser
ro.build.host=BuildHost##### Final patch of properties #####
ro.build.product=ST25i
ro.build.description=ST25i-user 4.0.4 6.1.1.B.1.10 9bt3zw test-keysro.product.brand=SEMC
ro.product.name=ST25i_1261-3755
ro.product.device=ST25i
ro.build.tags=release-keys
ro.build.fingerprint=SEMC/ST25i_1261-3755/ST25i:4.0.4/6.1.1.B.1.10/9bt3zw:user/release-keys######################## Customized property values #########################
ro.semc.version.cust=1261-3755
ro.semc.version.cust_revision=R3G#########################################################################
-
magicbox
senior tag
válasz
darvinya #6694 üzenetére
Ha viszont a SUS-t akarom használni, akkor vissza kell tennem az eredeti GB-t? Vagy, hogy csináljam?
Ezt tettem fel: ST25i_6.1.1.B.1.10_Generic_World_BBFIX.ftf (seria.hu)
Elvileg ez hivatalos közép-európai, t-s még nincs.
(#6695) n000rbi - Persze, sőt néha érdemes is megcsinálni. Nálam volt már olyan, hogy szemét maradt benne. Pld. ha lucky patcher-el okosítasz
-
magicbox
senior tag
Nagyon várom már, hogy feltegyem. Iszonyat, hogy mit szenvedek az U-val. Botrányos random fagyásokat produkál ICS frissítés után. Ezért szeretnék más romot feltenni. Tényleg valakinek nincs vmi ötlete vagy tapasztalata az U-val kapcsolatban?
Így frissítettem, telepítettem:
- GB hard reset - Flashtool minden bepipálva, wipe stb. - ICS felrakása után újra hard reset - Root
- Jó pár gyári dolog eltávolítása (a P-n ugyanezeket szedtem le)
- Dalvik Cache törléseA P hibátlan, az U botrány... Egy közös pont van a fagyásokban, leesik 30MB alá a szabad memória, utána kezdi ezt csinálni...
-
magicbox
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #6661 üzenetére
Akkor én maradok koponya
Más, van már zárt bl-es P-re CWM [link]
Feltennem sikerült, de előhoznom nem. Hiába nyomogatom a vol- gombot, csak a csökkentett mód jön be. Van valaki a fórumban akinek sikerült működésre bírni? -
magicbox
senior tag
# 6633-ra gondoltam az utolsónál. Bocs!
-
magicbox
senior tag
válasz
mrlujoak #6620 üzenetére
Szerintem a kivét jobb megoldás lett volna. De ezen nem fogunk vitatkozni
Az U-ra is nyugodtan kiadhatta volna később az ICS-t mert annyira nyűgségesen működik. Ott sorozatban tér vissza mindenki GB-ra. Persze ez csak az én véleményem
Tényleg, van még a töltöttségjelző bug is... el is felejtettem. Néha random működés, restart után meg jó...
-
magicbox
senior tag
Mondjuk még így is összeteszem a kezem, hogy a háttér a legnagyobb problémánk
Én ezekkel a merülés történetekkel nem tudok mit kezdeni... nem tudom mennyi ebből az user error, illetve azok az emberek, akiknek ez a első "okos" telójuk. Én már teljesen arra vagyok kalibrálva, hogy minden este töltöm a telefont, de használom is rendesen...
Mondjuk szerintem vannak a fórumon olyanok, akik azzal vadítják az arcokat, hogy x napig megy a telójuk, igaz, hogy miért és hogyan az már annyira nem releváns sokaknak
-
magicbox
senior tag
válasz
Jaffa75 #6612 üzenetére
Ez teljesen jogos lenne, ha nem ekkora, rögtön szembetűnő hibáról lenne szó. Hiszen ez a háttérkép alap, és ahogy írod, szimbólum. Sztem rengeteg user ezért kezdte el szídni az ICS frissítést, mert 90% ezt a hátteret használja/ta.
Én is majdnem beleugrottam a LG 2X-be... Áldom az eszemet, hogy vártam, és olvastam....
-
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
válasz
Jaffa75 #6586 üzenetére
Az azért nevetséges, hogy az összes modellnél összehozta ezt a hibát a Sony ICS frissítés esetén, hogy gyári live wallpaperes háttérrel laggolnak a készülékei. Ez van a U fórumán, dettó a P-n, és az S-en is volt. Ez vicc. Pláne, hogy mindenki ezt a hátteret szeretné használni.
-
magicbox
senior tag
válasz
mrlujoak #6591 üzenetére
Bocs, nem állt szándékomban félretájékoztatni senkit. Az eltelt pár hónapban értelemszerűen nem olvastam az S fórumát. De annyi bennem maradt, hogy akkor is az volt, hogy csak az első szériásak sárgulnak, a többi nem, de mindig beesett vki friss szériással ami besárgult neki. Ha meg az újaknál nem így van akkor örülök. Teljesen lényegtelen szerintem egy tulajnak, hogy a Sony vagy egy beszállító a hibás. Gariztatnia kell, nincs telefonja, nyűgség... A szervíz hozzáállásának meg szerintem minden Sony-s örül
-
magicbox
senior tag
válasz
Jaffa75 #6581 üzenetére
Azért el kell ismerni, durva hardvert tettek az S alá. De ezt a képernyőmizériát nagyon benézte a Sony. Melegedéstől sárgul, és ahogy olvastam, majdnem mindenkinél
A display csere meg elég nagy nyűgség... Az android rendszer optimalizásása meg tényleg kihívásokkal küszködik
De legalább van vmi fajta javuló tendencia, de tény, hogy nagyon komoly hardver kell alá, hogy ne legyen lagg.
-
magicbox
senior tag
Az U fóruma messze nem ilyen felhőtlen. Harcolnak az ICS frissítéssel, de az alap gond az 512 MB ram. Páromnak U-ja van, így követem ott is az eseményeket. Sony-s család vagyunk
-
magicbox
senior tag
válasz
bozsozso #6504 üzenetére
DW Contacts tárcsázó hibátlan. A gyári Facebook app nyugodtan eltávolítható. Helyette Friendcaster. Hibátlan a szinkronizáció, képek stb. + képes normális minőségben leszedni a kontaktok képeit, nem pixeles vackokat. Sajnos normális használathoz mind a kettőből a Pro kell.
-
magicbox
senior tag
Nem értek egyet a többiekkel. A sercegés valós hiba. Írtam anno, hogy nagyobb rms átlagú, 0db közeli zenéknél jön ki. Ki kell kapcsolni az xloud-ot (ami egy fajta kompresszorként működik). GB alatt nagyon, ICS alatt kevésbé hallható. Azzal, hogy halkítjátok, max. kevésbé hallatszik. Xloud-nak max. gyenge minőségű felvételeknél van értelme.
-
magicbox
senior tag
válasz
fluttershy #5393 üzenetére
Eddig senki nem panaszkodott ekkora várakozási időre a gps-nél. Ez valami egyedi dolog nálad. Nálam mindig "on", a Sygic max. 1 perc alatt talál jelet.
-
magicbox
senior tag
Én az Asphalt 7-től kapok mindig vmi hülye érteítést, pedig megvettem
-
magicbox
senior tag
Mondjuk az én felhasználói szokásaim se átlagosak. Nálam a hír és ebook olvasás már alap. A munkámban sok az üresjárat, mivel 13 órás egy munkanapom. A net folyamatosan megy. A kijelző a legnagyobb fogyasztó.
-
magicbox
senior tag
Két apró dolog, ami kimaradt és szoftveres hibának mondanám...
Jó minőségű csengőhangokkal (-0,1 db, RMS átlag 10) csúnyán torzít a telefon, xLOUD kikapcsolása megoldja a gondot.
GB alatt többen panaszkodtak, hogy visszhangzok, a zajszűrés kikapcsolása után már jó volt. ICS-nél viszont nem jelentkezett ez a gond, így bekapcsolva hagytam.
-
magicbox
senior tag
Sziasztok!
Újként szeretnék minden tagot köszönteni
Lassan 2 hete vagyok boldog tulajdonosa a telefonnak. ZTE Blade-ről váltottam, amit már halálra hackeltem
Nagyon jó volt első androidos telónak, és gyakorlásnak. Eredetileg S-t szerettem volna, de a sárgulásos típushiba miatt nekem felejtős lett. Ezenkívül a P egykezes kezelése, és aluháza meggyőzőbb is volt a gyengébb hardver ellenére.
Alig volt meg pár órája a telefon rögtön tettem fel az ics-t. Én root nélkül már nem tudnék meglenni. Ezer köszönet neorow1-nek a részletes leírásért. Szép volt az eredeti felület, de nekem kevesebb csicsára és hasznosabb dolgokra volt szükségem. Nálam is jelentkezett az a hiba, hogy az eredeti sony-s cosmic glow háttérrel döcögött a launcher frissítés után. Majdnem minden minden gyári cucc ugrott a telefonról (töröltem, nem fagyasztottam), launcher-ként nálam az apex mindent vitt
Böngészőnek Dolphin, képekhez Quickpic, SMS-hez Handcent, tárcsázónak DW Contacts stb.
Eddig nem tudok belekötni a telefonba, hibátlan, gyors, nem döcög. Wi-fi csatlakozási hiba nem jelentkezett nálam (d-link dir-655). Szerencsére az átlátszó sáv is rendben van. Röviden ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest