- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freeman01
tag
Régen jártam már itt és olvasom sokan megváltak már kedvencüktől, az enyém megvan még, nem is tervezek újat venni
igaz hamarosan kap egy új alsó sávot a hólyagosodás miatt de még mindig jó telefonnak tartom.
Gyári SW és kernel csak rootolva van Titanium miatt. -
Freeman01
tag
Nálatok települt már a my Xperia?
http://blogs.sonymobile.com/2013/07/04/my-xperia-now-rolling-globally/ -
-
Freeman01
tag
Olyat nem tapasztaltatok a JB-en hogy a wifi be van kapcsolva és randomra ledobja magát a hálózatról?
Pedig a wifi működik mégis lecsatlakozik...és teljesen véletlenszerű mikor csak azt veszem észre hogy már a mobilnetet zabálja... -
Freeman01
tag
Fura ez a google now nem úgy működik mint a videóban
Megérti amit mondok neki angolul magyarul egyaránt de nem azokat hozza be mint a videón mindenre csak rákeres. -
Freeman01
tag
Lassan 1 éves lesz a telefonom és előjött nálam is a buborékosodás (oldalt és a home gombnál is)...
Ha jól olvastam akkor ezzel lehet gariztatni nem fognak elzavarni hogy ez nem garanciális probléma igaz?
Független de nem gyártói garis a telefon. -
Freeman01
tag
válasz
nintendojet #16652 üzenetére
Független az enyém is, egyenlőre nincs frissítés, majd talán holnap.
-
Freeman01
tag
Lassan release állapotba kerülhetne a JB....
-
Freeman01
tag
Nem hiszem hogy túlzottan fogyasztaná de nem olvastam túl jókat a Sony Smartwatch-járól.
Marha hamar lemerül, túl nagy, néha nem érzékeli az érintést....én most ezt néztem ki: [link]
Nagyon új de ígéretes projekt már elkezdték az első nagy szállítmány postázását így nemsokára lesznek teszteredmények mennyire is jó ez.
Ami miatt tetszetősebb az az e-ink kijelző ami sokkal kevesebbet fogyaszt így azt ígérik egy hétig elmegy töltés nélkül, igaz nem érintős de mozdulatokkal (is) vezérelhető lesz és tudsz rajta sms-t e-mailt olvasni jelez ha hívnak stb. -
Freeman01
tag
B.Ú.É.K! mindenkinek!
-
Freeman01
tag
válasz
Bitpalace #11152 üzenetére
Ezt te is meg tudod csinálni csak fogd meg az "egymásra pakolt" képeket a fényképezőnél és húzd szét őket
Az elülső kamera lencse dolog már előfordult a fórumban valószínűleg kétféle alkatrésszel dolgozik a Sony némelyikben lencse nélküli kamera kerül viszont minőségben nincs különbség a készített képek között. -
Freeman01
tag
válasz
neorow1 #11127 üzenetére
Én is olvastam az XDA-s cikket/leírást róla aszerint tényleg csak annyi lenne hogy használod az ME-t és már működik is...nemtudom hongyan lehetne átverni...
(#10370) freemanone írta hogy neki spanyol bankkártyával működik nemtudom hogy ezzel a telefonnal-e...
freemanone ha olvasod ezt írd meg kérlek hogy ha ezzel a telefonnal működik nálad a Wallet hogyan tudtad elindítani az app-ot -
Freeman01
tag
válasz
neorow1 #10657 üzenetére
Fenébe pedig az jó lett volna...ettől függetlenül még ki tudod próbálni?
Írtad hogy van valami ismerősöd akinél meg lehetne próbálni, jó lenne ha működne mert akkor én is feltenném, az én bankkártyám nem PayPass-os és elég drága lenne olyanra cserélni ami tudja viszont ha működne telóval használnám...
(kipróbálni én azért nem tudom mert nincs ahol tudnék vele "játszani" ha meg Spárban szeretném kipróbálni elég csúnyán fog rám nézni a sorban álló közönség ha órákat bénázok a fizetéssel és a végén nem is sikerül) -
Freeman01
tag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!!!
-
Freeman01
tag
válasz
neorow1 #10368 üzenetére
Én nem tudok róla hogy létezne hivatalos működő ilyen szolgáltatás nálunk de javítsatok ki ha mégis.
Google Wallet-nél amikor először regisztrálsz kapsz asszem 10$-os ajándékkártyát és az igen működik itthon is de ha be akarod regisztrálni a bankkártyád hogy azt használja akkor azzal már nem megy tudtommal de ha mégis örülnék neki ki is próbálnám.
(#10370) freemanone
És egyre több helyen van NFC-s terminál ami pozitívum.
Akkor már csak spanyol bankkártyát kell szereznem -
Freeman01
tag
válasz
Newlachka #10362 üzenetére
Működhetne de Magyarországon tudtommal nincs (hivatalos) alkalmazás amivel meg tudnád oldani a fizetést pedig a telefonban lévő NFC chip képes lenne bankkártyát emulálni csak kis hazánkban még nem elérhető.
Amerikában létezik a Google Wallet amivel már tudod pénztárcaként használni a telefonod viszont ott csak csak némelyik telefonnal kompatibilis..
Persze mókolással fel lehet tenni magyar akármilyen androidos telefonra is ami támogatja az NFC-t csak használni nem tudnád mert nem fogad el magyar bankkártyát...
szende_robi
nem tudod mert az OTG kábelnél az ötödik (általában nem használt láb) le van kötve a földre innen tudja a telefon hogy az USB kommunikációban most őneki kell masternek lennie
-
Freeman01
tag
válasz
razorka777 #8518 üzenetére
Nálam is tökéletesen működik.
-
Freeman01
tag
Pozitívum hogy az új ROM-mal szerintem érezhetően gördülékenyebb lett bár ezzel eddig sem volt gond.
Csináltam teszteket Quadrant-tal és Antutu-val is íme az eredmények:________________Quadrant______Antutu
.0.544-es ROM: _____2739________5760
.1.54-es ROM (új):____2699________6994 -
Freeman01
tag
válasz
Ferenczi Áko #8226 üzenetére
-
Freeman01
tag
Milyen módszerrel lehet még letiltani az alkalmazásokban hogy reklám jelenjen meg?
Próbáltam a AdFree-vel de nem működött... (rootolt a telo) -
Freeman01
tag
válasz
requritas #7595 üzenetére
Heló
Nekem is volt egyszer ilyen gondom amit az okozott hogy valami por kerülhetett a jack csatlakozóba amitől sikeresen úgy érzékelte a telefon hogy be van dugva a fülhallgató/headset...kifújtam meg kikapcsolt állapotban egy fogpiszkálóval megpiszkáltam az érintkezőket aztán következő bekapcsolásra jó lett. -
Freeman01
tag
Beats Audio-val próbálkozott valaki?
Ezt találtam hozzá de nem vagyok benne biztos hogy használható...
Egyáltalán van értelme bajlódni vele tényleg szebb lesz a hangzása (füleses használatra gondolok) ? -
Freeman01
tag
válasz
Knight666 #5993 üzenetére
Ez az új szériás már amibe sajnos nincs HUB csak a töltő meg a HDMI csatlakozások vannak kivezetve.
Tudtommal nincs benne külön bluetooth hanem a telefon kékfogát kell használnod hogy egeret vagy billentyűzetet tudj hozzá csatlakoztatni (vagy kell egy OTG kábel és akkor már mehet rá HUB). -
Freeman01
tag
A hivatalos dokkoló innen szerezhető be a legegyszerűbben:
-
Freeman01
tag
Ez most egy elég pitiáner kérdés lesz de még a 2.3-as androidnál nekem bootolásnál először bejött a Sony logo és csak azután az Xperia most a 4-esnél pedig nincs Sony logo hanem egyből Xperia animáció. (független a készülék)
Csak nálam tűnt el vagy másnál is? (nem mintha gond lenne csak kíváncsiság)
-
Freeman01
tag
válasz
rbalint88 #4777 üzenetére
NFC-vel kapcsolatban én szívesen használnám fizetésre is a telefonom csak sajna ez Magyarországon még nem működik pedig a Google Wallet még működhetne is...
Az XDA-n megtaláltam a Wallet-ot van tört apk ami engedi nem csak a támogatott telefonokon futtatni no meg kell MarketEnabler hogy azt higgye Amerikában vagy.
Lehet kipróbálom de jobban örülnék neki ha lenne "legális" megoldás NFC-s fizetésre mobillal, egyszerűen csak bereggelné az ember a kártyáját és működne.
Akit érdekel itt a fórum. -
Freeman01
tag
Ha kéznél van vkinek a telefon kérlek próbáljátok ki az intelligens csatlakozásban (SmartConnect) hogy beállítotok egy időintervallumot és csinálja azt hogy a kezdetkor kapcsolja le a mobilnetet amikor pedig kilép az intervallumból kapcsolja vissza.
Lényeges hogy telefon képernyője ne legyen bekapcsolva amikor eljön az idő.
Nálam a következő hiba fordul elő ilyen esetben: amikor az esemény bekövetkezik rendesen egyet rezeg hogy kikapcsolta a mobilnetet viszont mikor az eseménynek vége elkezd rezegni a végtelenségig illetve amíg fel nem ébresztem a bekapcsoló gombbal.
Már 2. reggel kelek erre hogy folyamatosan rezeg a telefonom....és reprodukálni is lehet akár 2 perces időintervallumkor is.
Ha ez a hiba másnál is megvan írok a fejlesztőknek hogy bogár került a gépezetbe. -
Freeman01
tag
válasz
Bitpalace #4126 üzenetére
Szia
Ebbe csak ezt a 18650-es típusú akkumulátort teheted bele ez kicsit hosszabb és vastagabb mint egy AA-s elem. Ilyen akukat használnak a laptopokban is.
Ahogy nézem ez a csomag nem is tartalmazza az akukat azokat külön kell megvenned.
Én egy ilyenre várok ez kisebb helyen elfér és gépről töltheted. -
Freeman01
tag
Lehet ez lesz az első ICS javítás: 6.1.B.0.559
(persze az is lehet hogy ez megint csak vmi szolgáltatói módosított változat...) -
Freeman01
tag
Ilyen smartdock-ja van valakinek, teljesen műanyag vagy van benne fém is, elég nehéz lehet hogy ne dőljön el, benne a telefonnal?
-
Freeman01
tag
Végrehajtottam a frissítést elvileg ugyanarra a verzióra és maga a build szám tényleg nem változott egyetlen egy adat csak ami más:
A service menü Software info résznél olvasható:
Customization version:
Eredeti: 1261-8592_R1G
Frissítés után: 1261-8592_R2GEz mit takarhat?
-
Freeman01
tag
Új módszer ICS rootolásra:
/még nem próbáltam de elvileg működik/
(ma jelezte nekem is a PC Companion hogy van új frissítés de verzióra ugyanaz mint ami rajta van, független a telefonom)
-
Freeman01
tag
Erre az egyre gyorsan tudok válaszolni
"Van valami egyszeru mod locked bootloadernel rootolni ics-t?"
Igen, itt találsz hozzá leírást: neorow1 fórumtárs jóvoltából
-
Freeman01
tag
Hangtárcsázást hogyan lehet aktiválni, nincs rá beépített program?
Régi telefonomon használtam de ezen most nem találok ilyet.... -
Freeman01
tag
válasz
nintendojet #2412 üzenetére
A Sony fejlesztői fóruma szerint nem támogatja:
"Xperia P features a GPS, but does not have support for GLONASS and ANT+."
-
Freeman01
tag
Sziasztok
Nálam is már az új ICS muzsikál, csináltam még egy teljes törlést is a telefonon (gyári adatok visszaállítása) így úgy tűnik hogy megszűnt az a kis lassulás is ami volt.
Viszont töröltem az SD kártyát is így viszont eltűntek a gyári képek amik alapból rajta voltak (biciklis naplementében, napraforgók, híd...) ezeket feltudná nekem tölteni vki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest