Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Magisk
- Akciófigyelő: Egész hónapos Black Friday a mi.com-on
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
Hétvégén jön a Magyarítás Portálra a MELE magyarítás utolsó, final kiadása. 2.9.1
Aznap letölthető lesz mind a 3 rész Community Patch-ének legfrissebb magyarítása is. -
Dinomano
őstag
Én sem vagyok hatalmas műszaki érzékkel megáldva, de kontrollert már javítottam, PS3-at is szedtem szét és pasztáztam. Alap dolgokat meg tudok csinálni. Én inkább kész gépet vennék, bár az összerakást is meg tudom/tudtam anno oldani.
S1MON: Szerintem nem egy embert találsz a hardveraprón, aki komplett gépet összerak neked és megbízható.
-
S1M0N
senior tag
#3018 Dinomano
A legújabbak nálam sem (bár teljes áron, megjelenés napján elvétve veszek meg bármit is), de amúgy is inkább a régebbi címeket próbálom bepótolni, ezért sem sürgős a váltás, bár lassan esedékes lesz, már csak a Win10 nyugdíjazása miatt is...Nekem ez az első saját gépem, én is szereltem össze anno, de amúgy mindig bennem van az érzés, hogy nehogy valamit elrontsak.
Gépösszerakást lehet kérni több oldalon is (pl. Ipon, PCX), vagy keresni egy ismerőst, aki elvállalja a szerelést.
-
Plata
félisten
Nekem is asztali gépem van és eléggé újítani kellene,de nehéz úgy,már ezeréve ugyanonnan vettem minden gépemet,de ők bezártak.
Pedig tök jó volt náluk vásárolni,mindig bementem mondtam hogy kéne egy jó kis gép,megmondták mennyi hazavittem bedugtam áramba és játszottam.
Attól is infarktust kapok ha ki kell takarítani,nem hogy javítani.
Náluk mindig megtudtam javíttatni ha gond volt vele és még közel is voltak.
Gondoltam rendelek netről,de fogadok az nincs összeszerelve hogy nekem csak be kelljen kapcsolni.
-
S1M0N
senior tag
válasz
Dinomano
üzenetére
#3004 Dinomano
Nekem asztali gépem van, nagyrészt 2012-ben vett komponensekkel, de pár fellángolástól és kivételtől eltekintve, nem igazán érzem még, hogy új masinára kellene váltanom, de 1-2 éven belül szeretnék majd, mert vannak és lesznek bőven olyan címek, amikkel jó lenne teljes pompájukban játszani.
The Expanse: Osiris Reborn nagyon várós, a könyveket is imádtam, az eddigiek alapján meg a játék is jónak tűnik, simán lehet egy új Mass Effect.
-
Dinomano
őstag
-
Plata
félisten
Azt hiszem ez tetszeni fog nektek.
Tíz év után megtalálták a witcher 3 egyik titkát.
[link] -
Plata
félisten
válasz
Dinomano
üzenetére
Grafika az jó,kb az a lényeg hogy a csajokra minél jobb vagy minél kevesebbet rejtő ruhát szerezz.

Nagyon érződik rajta hogy koreai,a sok idióta szöveg,meg az eszméletlen sok grind a szinte semmiért.Kicsit olyan hentai szerű.De mivel az sem érdekel így nehéz kedvelni a játékot.Egyébként a játék totálisan arra megy rá hogy minél többet fizess baromságokért.
Mindenért fizetni kell kb,karakterednek súlylimitje van,ami alapból nevetséges,ha nem fizetsz hanem meg akarod szerezni akkor meg vár rád pár ezer óra grind.
Egyébként ha meg perkálsz akkor egyből azonnal szénné tápolhatod a karidat,pár ezer dolcsiért. -
Dinomano
őstag
Most nézem, hogy a Black Desert Online-nak a spin-off-ja, folytatása vagy mije ez?
"Fekete desszert"-el nem játszottam. Jó pár éve háttereim voltak screenshot képek+csajszik jól néztek ki bent, ennyit tudok róla max.
Ettől függetlenül a C, Dessert grafikája és a harc tetszik, talán csak sikerül egy jobb sztori keríteni hozzá... -
Dinomano
őstag
Két (remélem) hamarosan megjelenő játék lehet érdekes:
Expanse: Osiris Reborn (Érzek egy kis Mass Effect vibe-ot.)
Crimson Desert: Nagyon érződik a grafikán, a harcon és a kamerán a Witcher 3 hatása...Ami persze nem baj, sőt!
-
S1M0N
senior tag
válasz
Dinomano
üzenetére
Persze, szép volt akkor, csak amikor a 3. rész előtt újra elővettem, akkor az átvezetőkön látszódott észrevehetően, hogy benne jár a korban.
Én is kíváncsian várom őket, bár nekem addigra már majd kelleni fog alájuk egy új gép is.
Igen, manapság remek ár/érték arányban vannak, főleg 1-1 leárazás alkalmával, aztán óriási mennyiségű időt lehet eltölteni bennük!
Persze, az első sok dologban kiforratlan volt, de ahogyan írtam, a fejlődésrendszere nekem jobban tetszett, az inventory viszont kaotikus volt.
A második rész meg tényleg minden téren változott, összességében előnyére, a 3. meg ennek tovább csiszolt változata lett. Mondjuk a mindent space-szel való csinálás tudott érdekes dolgokat produkálni, ami egy komoly tűzharcban nem a legjobb, ezt manapság is átkozom néha, amikor multizok.
Aztán persze itt is várom az új részt, bár itt komolyabb kétségeim és félelmeim vannak, mint a Witcher esetében, sajnos az EA és a BioWare is bőven tett ezért, de persze a legjobbakat remélem. -
Dinomano
őstag
Szerintem nincs túlreprezentálva a harc a Witcher-ben, legalábbis én nem éreztem. A Witcher 1-ben a béna mocap illetve annak hiánya szembetünő, valamint én a kattintgatós harcrendszerét nem tudtam soha megszokni. A táj valóban szép, a karakterek már sajnos bénábbak. Nem fikázom le, mert a maga idejében szép volt valamint jó játék, viszont érezni rajt az időt. Várom a felújítását és a 4. részt nagyon.
Witcher 3-ban az a zseniális, hogy egy sima egyszerűnek induló, harmadrangú küldetésből kikerekedik egy többszereplős dráma. (Arról már nem is beszélek, hogy elég komoly morális dilemmák, esetleg poénok kerekednek ki ezekből.)
Úgy vagyok vele, hogy ez a két cím (ME és Witcher3), (főleg a mai áruk mellett) a legjobb deal. Aprópénzért kalandozhatsz két q...a jól összerakott univerzumban.Mass Effect: Az első rész sem rossz, de a 2. részre érett be a játék. Ami tetszik, hogy mindhárom résznek megvan a saját karaktere, kb. screenshot alapján felismeri az ember, hogy melyik részt látja.
-
S1M0N
senior tag
Hát, Geralt egy szörnyvadász, szóval megbízzák ilyen feladatokkal.
Amúgy a harmadik részben a mellékküldetések is kiemelkedőek, sokra akár önálló játékot is lehetett volna építeni, ezek azért összetettebbek is, de az is tény, hogy a legtöbbször harcolni is kell, szóval ha ez téged nem mozgat, akkor valószínűleg tényleg nem a te játékod. -
S1M0N
senior tag
válasz
Dinomano
üzenetére
Én anno a második résszel kezdtem, azzal megjelenéskor játszottam, a másik kettőhöz képest tényleg csak átkötő szerepe volt, a története talán a leggyengébb a trilógiából, de persze a rossztól még így is messze van.
Ennél a résznél debütált a saját motorjuk, lehet ezért is lett lineárisabb, zártabb, meg lehet, hogy még nem volt meg az a tapasztalatuk, anyagi hátterük, ami a 3. részre már össze tudott jönni.
Nekem az első rész a mai napig tetszik, játék közben igazából csak az átvezetők azok, amik rosszul öregedtek, a harcrendszere szerintem ötletes, a ritmusra való kattintgatás nem volt monoton, talán csak a stílusok közötti váltogatást éreztem feleslegesnek. Viszont a jól időzített kattintgatásokkal jó kombókat lehetett összehozni, bár tény, hogy elég hamar ismétlődtek a mozdulatok, de első játéknak így is remek volt szerintem, főleg a nem egyértelműen jó/rossz döntésekkel, amiknek tényleg volt súlya. Plusz szerintem a táj mai szemmel is szép, hangulatos, a fejlődésrendszere is nagyon tetszett, szerintem az is remekül lett felépítve, a második rész sok téren egyszerűsödött, butult, bár ott meg szabadabban lehetett mozogni és sok újdonságot hozott a harcokba is.
A harmadik rész meg nyilván minden téren kiemelkedő, az első gameplay trailereket látva el sem hittem, hogy ilyen grandiózus lesz, aztán még így is bőven túlszárnyalta a várakozásaimat, a DLC-kről és kiegészítőkről nem is beszélve.Játékmenet és látvány terén a Mass Effect-nél nem ilyen nagy a különbség az egyes részek között, de ott hamarabb is érkeztek a folytatások, persze az első azért elüt a másik kettőtől, de az alapok nem sokat változtak, bár a fejlődésrendszer nekem az elsőben tetszett a legjobban, a másodikban debütáló új meg inkább a harmadik részre ért be igazán.
-
Dinomano
őstag
Harmadik rész nagyon jó. Top 5 világ legjobbja között ott a helye. Szerintem játszható a harmadik játék az előzmények ismerete nélkül is. Van egy csomó utalás, írásos infó játék közben. Ha nem játszottál első vagy második résszel, akkor sincs gond. Emlékszem, a játék végét érezve, nem akartam hogy vége legyen. Barangoltam, jöttem-mentem.

-
Plata
félisten
válasz
Dinomano
üzenetére
Én az elsővel akkor játszottam amikor kijött,azóta már egy spéci változata is megvan,a régi cd-t ugyanis elhagytam festésnél.

Másodikkal is nemsokkal megjelenés után,de egyiket sem tudtam befejezni.
Az első részt valahol az első nagy városban untam meg a másodikat már az első kis porfészeknél.
Harmadik részt csak kipróbáltam,de annál az volt a gond hogy nem az elején hanem már a sztori közben és nem igazán értettem.
De ha azt mondjátok jobb mint a többi és nem csak eszetlen hent akkor talán megpróbálom,de steam vagy gog verzió a jobb?
Be vallom az állandó kaszabolás meg az olyan küldi hogy ölj meg ezt vagy azt engem nem igazán érdekel.
Második résznél ott untam meg hogy a falu melletti erdőbe akármiért is küldtek ki,egy vacak virágért tuti hogy vagy 200 gyökér ellenséget le kellett vágni.Amikor valami nagy szörnyet kellett volna levadászni azt mondtam hogy jó ez cseszett unalmas. -
Dinomano
őstag
Az első Witcher-el az a bajom, hogy amkor nekiálltam, már elavult volt. A második rész (nem tudom, hogy mennyire lehetett hányatott sorsú a stúdió, amikor készült) egy szép grafikájú játék, ami akár jó is lehetett volna, ha nem pici helyszíneken játszódó, lineáris kaland lett volna. Nem volt rossz, de nem éreztem igazán jónak sem. A Witcher 3-hoz hozzá sem lehet mérni.
-
Dinomano
őstag
Én meg még nem modoltam. Szerintem semmi baj nem volt a trilógiával, a végével sem. Tudom, amikor kijött, volt a nagy felháborodás a vége miatt. Keveselték, nem erre számítottak. De hát, valahogy be kell fejezni a nagy kalandot... Tudom, moddal van más befejezés is. Következő végigjátszás mod-os lesz..
Witcher 3: Szintén másik nagy kedvenc.
-
Plata
félisten
Mass Effect-ben a csapat marhaságai nagyon jók.
Dragon Age-et is ezért szeretem,még századig végigjátszásra is kerül elő valami baromság,ha más csapattal vagyok,mert folyton pofáznak és egymást húzzák ökörségekkel.
Mass effect-ben is nagyon jók a csapattagok szövegei.
Mordin például állati poén. -
S1M0N
senior tag
Én minden téren imádtam, anno a 3. rész előtt a másik kettőt is újra végigjátszottam, számomra ott talán a 2. rész volt a leggyengébb, bár lényegében annak összekötő, felvezető szerepe van. Az utolsó rész meg szinte minden téren zseniális lett, messze felülmúlta a várakozásaimat.
A Mass Effectben viszont tényleg a mai napig nagyon jó a csapatdinamika, a csapatmunka, jó újra és újra visszatérni ehhez a trilógiához is.
A 3. rész multijával meg még mostanában is játszogatok, szerencsére bőven lehet még társakat találni hozzá. -
S1M0N
senior tag
válasz
Dinomano
üzenetére
Így belegondolva, tényleg durva, mennyire hamar kijött az egész trilógia, bár a harmadik résznél azért akadtak problémák, de ezektől eltekintve tényleg egy remek kaland, fantasztikus karakterekkel és emlékezetes pillanatokkal.
Sokáig volt az első számú kedvencem a trilógia.
Aztán jött a Witcher 3.
-
Plata
félisten
válasz
Dinomano
üzenetére
Én mindkettőt modoltam.
Legendary-t szerintem egyszerűbb,mert együtt van a három.
Mivel én femsheppel szeretek játszani így kell hozzá mod hogy a csajokhoz vonzódjon,na és alap hogy csak úgy játszom végig hogy módosított legyen a sztori is.
Vagyis a vége teljesen más,az eredeti végét sosem láttam.
-
Dinomano
őstag
Én nem mod-oltam még Mass Effect-et, de állítólag megy ez így is:
(Videó végén érdemes nézni, linkek is vannak leírásban...)(Meg hát, ugye nem mindegy, hogy LE vagy orig. kiadás. Bár ezek a mod-ok a videóban is Legendary-ra vannak...)
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=wvnZoGvTU54 -
Plata
félisten
Én is szeretném újra végig tolni,de annyi modom volt fent régebben hogy a gondolattól is parázok,hogy újra össze szedegessem őket és telepítgessem,plussz a sok macera.

Ha valamit eltolok akkor szedegethetem le őket és egyenként újra rakni.
-
Dinomano
őstag
Én úgy vagyok vele, hogy szerintem a 2000-2010-es évek egyik nagy kulturális terméke...
A durva az, hogy egy generáción belül lezavarták a 3 részt, és meg tudták csinálni dlc-stől, mindenestől, üzletileg, szervezésileg stb. ... És az a része a legerősebb, ami nem öregszik. Karakterek, párbeszédek, sztori. De a többi része is meglepően egyben van, a kora ellenére. Azt hiszem, erre mondják, hogy mestermunka. -
S1M0N
senior tag
válasz
Dinomano
üzenetére
Én még 2023-ban játszottam végig a Legendary Edition-t, 172,5 óra alatt értem a végére, minden achievementet megszerezve.
Az én életemben is meghatározó szerepe volt és van a trilógiának, konkrétan az első résznek köszönhető, hogy elkezdtem az (akció) RPG-k és úgy általában a történetorientáltabb játékok felé nyitni. -
Plata
félisten
válasz
Dinomano
üzenetére
Star Trek Online romulán frakció eredet sztoriban vannak részek amikről azt mondtam hogy basszus ez Mass Effect sztori koppintás.
Tökre olyan volt mintha Mass Effect-el toltam volna.
Ahogy a kolóniára megérkeznek az elachi hajók és elrabolják a szerencsétlen parasztokat.
Plusz az elachi labor is tök olyan mint a Mass Effect második részében amikor a reaper bázison vagyunk. -
Dinomano
őstag
Múlt héten letudtam a legendary Edition-t, 208 óra lett összesen a 3 rész. DLC-kel együtt nagyon tartalmas, ráadásul úgy, hogy nem open world sandbox játék, higított tartalommal. Örökös TOP 3 játék között ott a helye.
Érdekes, hogy nem nagyon emlékszem, hogy az eredeti trilógiát bárki koppintotta volna játékmenetre. A Star Trek official game volt talán hasonló egy picit gameplay-re.
Azon gondolkodtam, hogy már egy olyan játékkal is megelégednék, amin hasonló bolygókra leszállós lövöldözős mellékküldetések vannak. (Talán Outer Worlds?) -
-
Ryder62
őstag
válasz
Dinomano
üzenetére
Andromedat most játszottam ki újra. Ez első pár 10 óra még szórakoztató, aztán átmegy okéba, de a vége felé már frusztráló. Gondoltam csinálok egy full 100%-os végigjátszást de ennyi szutykos, semmitmondó küldetést nem láttam játékban. Kb 78%-nál töröltem ( főküldi megvolt ).
Phebbee kis 20 perces loyal missionjáért 5 órát kell alsóhangon gürizni. Menj erre a bolygóra, jó most a másik kettőre. Utána beszélj vele. Ok, ezután vele menjél hat helyszínre...
Na ez nettó időrablás.
Ugyan ez Cora-val. -
PS-re 90%-os akcióban van a Legendary Edition. PC-n nagyon sokszor kijátszottam már a trilógiát és párszor az Andromedat is, de ennyiért nem tudtam otthagyni PS-re.

-
Dinomano
őstag
válasz
hevepapa
üzenetére
Van egy olyan érzés MEA-nál, igen. Viszont a tájak, bolygók szépek.
(Mondjuk, átmennek az Andromeda galaxisba. Igazán elengedhették volna a fantáziát a vizuálért felelősek... Szárnyalhatna a fantázia, több millió fényévre a saját galaxistól. Ehelyett van sivatagos, sziklás bolygó stb., kb. oylan környezettel, mint amilyen a földön van.) -
Dinomano
őstag
válasz
hevepapa
üzenetére
Sokan nem dícsérték ezt a Frosty-t... Lehet, hogy elengedem MEA modolást. Nem biztos, hogy újrázom; főleg hogy ME LE-t akarom modokkal is lenyomni. (Valamint ME 1-2-3-at PS3-on, hogy alapjáték verziót is lássak.) Ha megleszek a kijátszásokkal, akkor 4X vittem végig a játékot. Megérdemli.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Dinomano
üzenetére
Frosty Mod Manager - erősen kínlódás. Utálom tiszta szívből. A nexusmods-on nézz szét Andromeda ügyben. Van ott jópárszáz mod ehhez. Azt nerked kell eldönteni mi az ami tetszik, mi az ami nem. A MEA Fixpack legyen az első ami nem hivatalos javítás a játékhoz. Nagy halom hibát javít.
-
Dinomano
őstag
Mass Effect Andromeda-hoz milyen modokat ajánlotok? Grafikai és gameplay mod is jöhet. Újrázni szeretném a játékot, de másodikra már ne legyen minden ugyanolyan...
-
hevepapa
senior tag
válasz
Dinomano
üzenetére
De miért nem olvasol itt vissza? A #2922-ben pl van egy kép arról hogy én milyen modokat használok a ME3LE-hez. A community patchekről is írtam nagyon részletesen. Meg a tartalmi modokról is. Az AHEM (LE3) pl. teljesen megváltoztatja a befejezést - sokkal jobb mint az eredetiek. A Hot Labs Restored (LE1) meg kivágott pályaszakaszokat állít vissza.
Szóval sok lehetőség van.
DE: olvass itt vissza - sok kérdésedre ott lesz a válasz leírva. -
Dinomano
őstag
válasz
hevepapa
üzenetére
Olyasmire gondoltam, ami esetleg hozzátesz a játékhoz (plusz mission-ök), esetleg (néztem, mindhárom részhez van) unofficial patch.
Páncél modok, meg kinézet módosítók nem érdekelnek.
Múltkor egy Youtube videó alatt felsorolt egy kommentelő legalább 6-7 modot a második és harmadik részhez. Picit bonyolít a dolgon, hogy kijött a Legendary, ami meg ugye nem kompatibilis mindennel.
Második végigjátszásomat nyomom tizenév után a Legendary-val. Ha még valamikor nekiállok újra, lehet hogy PS3-on játszom ki. (Így lesz 1 kijátszásom orig. PC, PC Legendary és PS3 verzióból.) -
hevepapa
senior tag
válasz
Dinomano
üzenetére
Én mind a 3 MELE részhez sok modot használok. Van ami kivágott játék elemeket rak vissza, van ami a játékmenetbe nyúl bele. Vannak textúra modok is. Szóval mindenféle akad a nexusmodon. Olvass itt vissza mert régebben sokat dumaltunk itt modokeól.
Hogy mik a legjobbak? Erre nincs tuti. Kinek mi jön be. -
hevepapa
senior tag
Letölthető a Magyarítások Portálról a Mass Effect Legendary Edition javított és átdolgozott magyarításának v2.9-es verziója + mind a 3 részhez a legújabb Community Patch csomagok + a MELE Pinnacle Station DLC mod 2.1.1 magyarítása is!
-
hevepapa
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Pár apró tipp. Olyan modok amik a tartalomba nem nyúlnak bele jelentősen, csak az olyan részeket lehet vele átugrani amik elsőre talán érdekesek, de amikor már 20-30x csinálod ugyanazt már átkozod azt is aki kitalálta
Persze van aki élvezi, de őszintén szólva én már nagyon nem szeretem ezeket a részeket a sokadik végigjátszáskor.
LE1 - Skip Minigames (LE1), Skip Splash Screen
LE2 - Skip Mini Games, Zero Probe All Resources (LE2), Skip Splash Screen
LE3 - Security Scan Skip, Skip Splash Screen, WiredTexan's Improved Scanning (LE3) -
-
hevepapa
senior tag
Kanyarodjunk rá a modokra...
A MELE modoknak 2 fő típusa van. Textúra mod és tartalmi mod.
Textúra modok: általában új kinézetű ruhák, páncélok, de pl az ALOT csomag feljavítja kompletten a grafikát nagyfelbontású textúrákkal. KIssé macerás ezeket a modokat felrakni.
Tartalmi modok: itt széles a skála... leegyszerűsítve:
van ami a játékmenetbe nyúl bele, van ami új tartalmat hoz be, van ami kimaradt/kivágott tartalmat hoz elő. Pár szóban mi micsoda körülbelül.
Játékmenet: a LE3 részben a bolygószkennelést gyorsítja fel (1 kattintásra minden ki van bányászva), lehet azonos nemű karakterrel románcot kezdeni stb
Új tartalom: ebből kevés van de a legismertebb és legjobb a LE3 Audemus' Happy Ending Mod (AHEM). Ez megváltoztatja a befejezést.
Kimaradt tartalom: a legismertebb a LE1 Pinnacle Station DLC, amit a modderek csináltak meg mert a kiadónál elveszett a forráskód.
De ilyen pl Miranda feneke premier plánban, ami az eredeti kiadásban benne volt, de a LE kiadásban kicenzúrázták...
A LE1-hez van még a Hot Labs Restored és a Caleston Restored is. Ezek benne lettek volna az eredetiben is de valamiért félkészen hagyták és kimaradt. A modderek ezeket álíltják vissza - és közben kipótolják a hiányzó részeket is. A nexusmodon általában ha rákeresel a Restored szóra kiadja az összes ilyet.
Ami fontos: a textúra modokat csak játék újratelepítésével lehet visszaállítani, a tartalmi modokat (a Community patchek kivételével!) 1 kattintással le lehet tiltani vagy törölni.
1 szó mint 100: nagyon széles a skála a modokból.
Sokan kérdezték hogy én mit ajánlok (mert nálam tényleg sok mod van...)?
Igazság szerint nehéz bármit is ajánlani mert mindenkinek más-más a prioritása. Van akinek fontos hogy több tucat ruhából meg páncélból válogathasson - nekem pl. ez nem szempont. Én szeretem a "restored" modokat mert azokkal talán még teljesebb lesz a játék. -
hevepapa
senior tag
Akkor a MELE modokról és egyéb apróságokról...
Alapvető, hogy le kell tölteni a ME3Tweaks Mod Manager nevű programot. A 8.2-es verziót. Angol nyelvű, de többé-kevésbé értelemszerű a használata.
Le kell tölteni mind a 3 részhez a Community Patch csomagokat. LE1 Community Patch, Unofficial LE2 Patch, LE3 Community Patch. Jópár GB lesz, de ez van. Ezt nem lehet kihagyni, mert egyfelől sok kisebb-nagyobb hibát kijavítanak, másfelől meg sok mod telepítéséhez szükségesek. Fontos: mivel ezek a patchek sok esetben a szövegbe is belepiszkálnak, ezért a Magyarítások portálról le kell tölteni az ekehez készített magyarítás modjaimat is. A legutolsó a Mass_Effect_LE_Patch_Pack_HUN_v1.9.3 csomag. Praktikus módon ezt a szintén a portálról letölthető Mass_Effect_LE_HUN_v2.7 magyarításommal érdemes használni, mert azzal a legkompatibilisebb. Apró mellékszál: a pacth csomag nem 100%-ig naprakész, de egyelőre nincs időm aktualizálni. Ettől függetlenül használható, max pár sor marad majd angolul.
Ezek az alapok és első lépések... -
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Addig is nezeges korbe a beszerzo helyen, reszletes leiras van minden modhoz: https://www.nexusmods.com/masseffectlegendaryedition?tab=popular+%28all+time%29
Vakon a Community Parcheket tudom ajanlani, ezek altalaban mindigmeghagyjak a jatek vanilla jelleget, es inkabb csak a fejlesztok alltal hanyagolt hibakra, felre ment funkciokra fokuszalnak ra.
-
vitaro
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Első végigjátszásra amúgy nem modolnék semmilyen játékot sem, az első élmény legyen olyan, amilyennek a fejlesztők megálmodták.
-
-
vitaro
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Jobb későn, mint soha!
Az első részhez soha nem használtam modokat, rendben van az úgy, ahogy van. De a többiek talán tudnak ajánlani valamit. -
Sziasztok,
Szégyen szemre most kezdtem el játszani ezzel a remekművel, még csak pár órám van benne, de rendesen beszippantott /ME: Legendary Editiont vettem meg/.
Olvasgattam itt a hozzászólásokat és olyan kérdésem lenne, hogy a még teljesebb élmény miatt, milyen modokat javallott feltelepíteni? Illetve honnan lehet őket letölteni?
Előre is köszi a válaszokat. -
Apollyon
Korrektor
-
Plata
félisten
Tegnap elakadtam a harmadik részben,ott tartok hogy Miranda faterját taccsra tettem,a sztori folytatása helyett elmentem a DLC-s bulizós küldetésre,amikor az első küldi megvan és visszamegyek a csapattal aházamban nem tudom folytatni,Liara nincs sehol,vele kellene beszélni hogy tovább menjen a küldetés.De csak a drónja van ott ő maga hiányzik,mivel késő este volt mikor abbahagytam,tegnap próbáltam folytatni,de be sem tölt a játék.Vagyis be tölt de aztán fekete képernyő és kész.Már sokszor csináltam meg ezt a DLC-t nem volt gondom.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Ahogy mondani szokás: ...kinek a paplan...

Én többször végigjátszottam modok nélkül a trilógiát és többször modokkal is.
Modokkal sokkal kerekebb és gördülékenyebb volt a játékélmény. Pl. a 2. részben nem kell végig szkennelgetni a bolygókat az erőforrásokért hanem elég odamenni és 1 kattintással megvan. Valljuk be: ez a szkennelgetős megoldás a 2. rész legunalmasabb része.
Arról nem is beszélve, hogy mind a 3 részhez megjelentek nem hivatalos közösségi javítások (Community patch) amikben a modderek kijavítottak többszáz kisebb nagyobb hibát amik a hivatalos játékban benne maradtak és a Bioware már nem foglalkozott ezek javításával. A MELE kiadásról van szó. -
Fitzgerald
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Talán ezért is jó hogy régen játszottam már a trilógiával; sosem tűnnének fel a kivágott dolgok (Pinnacle Station az azért nyilván igen). Ami meg nem került be hivatalosan a játékokba (és nem is szerepelt megjelenés előtt gameplay videókban), az számomra nem kánon, szóval megvagyok ezen tartalmak nélkül.
Viszont az nem lenne rossz, ha valaki portolná UE5-re a játékokat."...Miranda fenekének a mutatása premier plánban..."
Szemét, woke világ
Ezt nem is értem, manapság szinte minden női videójáték karakter brutálisan túlszexualizált, egy ízlésesen prezentált valag miért borítja ki a bilit?
De ha már itt tartunk, szerintem Ashley inkább volt túlszexualizálva, mint Miranda. -
Plata
félisten
Partyzós küldiben érdekesen öltem meg egy ellenséget.
Így maradt a hullája.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Sok esetben nem kell nagy dolgokra gondolni: csak visszakerülnek kivágott ilyen-olyan kódex bejegyzések vagy karakter animációk. Mint pl. Miranda fenekének a mutatása premier plánban
Az eredetiben benne volt, de amikor a MELE kiadás megjelent akkor már olyan idők jártak, hogy az ilyen már "túl illetlen" lett volna és kihagyták. A modderek meg visszarakták ahogy eredetileg volt 
-
hevepapa
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Én nagyon bírom azokat a MELE modokat amikben valamilyen ok miatt kivágott tartalmakat raknak vissza. Pl. a Caleston bolygó alapból benne lett volna már az eredeti játékban, de valamiért kivágták és ebből lett a Therum. Csak a küldetési nem kerültek be. A MELE modder közösség kibányászta a forráskódból a küldetés elemeit és kiegészítve kiadják külön modként.
Meglepődnél mennyi tartalom lett kivágva a 3 részből. Amit lehet azt a modderek helyreállítják.
Itt egy példa mik lettek kivágva a második részből: https://masseffect.fandom.com/wiki/Mass_Effect_2_Cut_Content -
Fitzgerald
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Van egy kis mod fóbiám is sajnos single player játékok kapcsán, általában nem használok olyan modokat amelyek a jatékmenetre is hatással vannak.
Komolyan mindig irigyeltem azokat, akiknek nincs ilyen problémájuk.
Multiplayer az más, pl. Squad, Arma sorozat modok nélkül elképzelhetetlenek lennének, illetve ezek egyébként is abban a szellemben készültek, hogy a community kezdjen velük amit akar.Amúgy meg kíméletlenül gyorsan repül az idő, ME2-t játszva komolyan hihetetlen, hogy már 14 éve jelent meg a játék...szépen jönnek vissza a dolgok ahogy haladok, és érzésre olyan, mintha max. 5-6 éve lett volna az egész.
Az óriási hájp még nagyon élesen él bennem, már csak azért is, mert akkoriban több nagy játéksorozatnak is jelent meg igen jól sikerült folytatása, emlékszem hogy nem győztem kapkodni a fejemet, hogy jönnek a 10/10-es folytatások zsinórban... -
hevepapa
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Te tudod. De hidd el sokat vesztessz ha nem próbálod ki modokkal is. A jelentősebb tartalmi modok, még a Bioware fejlesztők szerint is sokat hozzátesznek a játékhoz. Olyan modderek vannak, akik pl. az elveszett forráskódú Pinnacle Station DLC-t is megcsinálták nulláról, a Bioware legnagyobb meglepetésére és elismerésére...
-
Fitzgerald
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Én igazából a sztori és a lore, a hangulat miatt játszottam mindig a Mass Effectet, és bár az első rész játékmenete, kezelése már megjelenéskor is kifejezetten döcögős volt (mai szemmel nézve pedig borzasztóan elavult, unintuitív, kényelmetlen, még a Legendary kiadásban is), a második résztől még mindig megáll a dolog, nem érzem úgy, hogy modokra lenne szükségem.
-
hevepapa
senior tag
Érdekesnek tűnik ez az új mod. Caleston Restored (LE1)
[link] -
hevepapa
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Egyetértek! Azzal még kiegészíteném, hogy én azért szeretem modokkal játszani a Legendary Editiont, mert ezekkel még egységesebb és élőbb lehet a Mass Effect trilógia.
-
Fitzgerald
veterán
Sok-sok-sok év után én is újrakezdtem a trilógiát megint. Mindegyik játékot többször is végigjátszottam annak idején (az eredeti trilógiából, Andromeda-t nem), és így hogy elkezdtem nézni a The Expanse-t - amire érezhetően nagy hatással volt a Mass Effect - úgy éreztem, hogy ismét újra kell játszanom. Meglepett hogy mennyi mindenre emlékszem még ME1-ből is, pedig az első játékot még az ME2-re várva játszottam végig utoljára, cirka 15 éve...
Hát mit mondjak, amivel annak idején telekiabáltam a netet, még ma is megáll: a Mass Effect még mindig az egyik leggrandiózusabb, leghangulatosabb sci-fi, amit valaha írtak. Az ME2 pedig a legjobb videójáték folytatás, ami valaha készült.
Sajnálom hogy nem fogunk már többé ilyen minőségű Mass Effect játékokat kapni, de hát ez van. -
hevepapa
senior tag
Érdekes LE3 mod 🙂 Thane Lives
-
S1M0N
senior tag
Amit így hirtelen találtam, az az, hogy ő a génfaló módosított változatáért felelős, talán mert az előző verzió nem volt már hatásos, vagy valami ilyesmi.
Az életkorát meg ahogy néztem, maximum 50-re tippelik, szóval nem tudom, jó lenne valami megbízható idővonal ezzel kapcsolatban. -
Plata
félisten
Lehet hogy félre értettem valamit,de nincs egy kis keveredés a sztoriban?
A második részben Mordin úgy emlékszem azt mondja hogy a faja rövid életű.
Na meg azt is hogy a génfaló az ő munkája.
Harmadikban Wrex azt mondja hogy már ezer négyszáz és hét éve talán hogy a génfaló öli a faját.
Akkor hogy van ez?
Mordin még száz sincs.
Vagy tényleg nem figyeltem volna? -
hevepapa
senior tag
Ahogy látod: már van LE3 Mod Pack HUN mod-om
Ezt főleg lustaságból csináltam, hogy ne egyesével kelljen felraknom a mod magyarításaimat. Úgy van összerakva, hogy csak akkor működjön, ha minden szükséges mod telepítve van.
Csináltam LE Mod Pack HUN-t is, de abban csak 2 modhoz van magyar. a LE1-hez technikai okokból nem lehet ilyen packot csinálni. -
Plata
félisten
válasz
hevepapa
üzenetére
Tessék őket használni.

Nekem Miranda az egyik kedvencem mint társ,vagy Grunt/Wrex,néha hülyeséget dumálnak.Bár lényegesen kevesebb a szöveg mint dragon age-ben,de akkor is van néha olyan hüyle szövegük hogy amiatt birom őket.
Miranda meg azért mert hát ő Miranda.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezért tettem fel háromhoz is,azt hittem majd jön velem újra és olyan lesz mint kettőben.
Na és ott van Mordin meg a süket szövegei.Olyan kár hogy a háromban nem lehet meg menteni.vagyis ha meg akarnám menteni egy csomó rossz dolgot kéne elkövetnem.
-
hevepapa
senior tag
Mivel ahhoz a mod-hoz nem készült magyarítás, ezért annak a szövege angol marad.
Azt hiszem írtam régebben, hogy mind a 3 részhez vannak olyan modok amik szöveget is tartalmaznak és ezért ha nem speciálisan a modhoz magyarítás akkro az angol marad.
Én csak azokhoz a modokhoz csináltam ilyet amiket használok. -
Plata
félisten
válasz
hevepapa
üzenetére
Én csak Miranda mod miatt tettem fel.
Ahhoz kellett,bát őszintén szólva a Miranda mod nem váltotta be a reményeimet.
Azt hittem többet lehet Mirandával mászkálni küldetésre,de a legtöbbre nem is lehet elvinni.#2918hevepapa
Hát én szerintem nem találtam,vagy nem vettem észre.
Max akkor van gond ha mod bekavar és angol a játék.
De az nem a magyarosítás hibája. -
hevepapa
senior tag
Készlget a 2.8-as magarítás, mert egy kedves játékos küldött egy halom hibabejelentést. Bár ezek már tényleg apróságok, de akkor is.javítja a szöveg konzisztenciáját .. és ha már belevágtam a javításba legyen minél jobb.
Emberi számítás szerint a 2.8-as már tényleg a final verzió lesz. Mondjuik... már a 2.5-re is ezt hittem
-
Plata
félisten
Azt hiszem legalább egyszer még végig viszem ezt az isnetverte játékot,mert egyszerűen nagyon szeretem.
-
hevepapa
senior tag
-
Plata
félisten
Az új frissítés óta nagyon furi lett a harmadik részben a térkép.

Na és akadnak fura ellenségek,például van hogy csak fekszik a földön.
-
Plata
félisten
Második részben nem lehet úgy le részegedni mint a háromban?
Még ezt is megvettem,de ettől sem dől ki.
-
Plata
félisten
Tegnap Mass effect 2-ben kétszer is történt vicces dolog.
Az egyik akkor volt mikor Jacob apjához megyünk és jön sok ellenség.
Távcsövessel lövöldöztem míg el nem fogyott a lőszer,akkor vettem észre hogy a karakterem a levegőben áll egy láda tetején.
Le akartam ugrani erre felrepültem vele a levegőbe,azt hittem ki fog fagyni a játék vagy újra kell töltenem a legutóbbi mentéstől,de nem szépen talpra estem és mentünk tovább.
Másik vicces dolog az volt amikor a Hahne-Kedar mech gyárban jön a rengeteg mech ellenünk,Grunt szokász szerint nekik támadt,pont annak amit emeléssel felemeltem,nem csak a mech repült fel a levegőbe de Grunt is.De ő bele is halt a repülésbe.De nagyon vicces volt ahogy elrepült.
-
Plata
félisten
Ez legalább meg lett.
-
Plata
félisten
Volt egy nagyon vicces összecsapásom.
Annál a résznél mikor árnyékbróker után kutatunk és összecsapunk Vasir nevű aszárival,a csaj összevissza ugrál,de nekem is van olyan képességem,amikor a nő a párkány közelébe ment és én rá startoltam azonnal vége lett a harcnak,mert a csaj-t kilőktem.
Jött az átvezető videó hogy dumálunk vele.
-
Plata
félisten
-
S1M0N
senior tag
Mondom, bugos/hibás a rendszer az EA App miatt.
Ha megnézed az ottani teljesítményeket, akkor elvileg fel van oldva mind, emiatt nem működnek Steamen.
A korábban linkelt végigjátszás első részében is írnak erről, ez néhányszor extra nehézséget és idegeskedést jelentett nekem is...
-
Plata
félisten
Begyüjtőhajón sokat vaciláltam de végül a három lehetőség közül a mesterlövészpuska képzést választottam.
-
Plata
félisten
Az adatvadász achit sem adta meg.
Megszereztem mind a hat cerberus adatcsomagot.
A játékban kiírta hogy megszerezve mind a hat.
Új hozzászólás Aktív témák

- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ettől lesz más a tévézés? Teszten a OneTV SoundBox
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Energiaital topic
- BMW topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Régi okostelefon tokok - 500 Ft/darab
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- LG UltraWide 34WQ75X-B Ívelt Monitor! 34" 3440x1440 / 4K / 99% sRGB!
- 32 óra üzemidővel HC-X1500 VW-HU1E-K RODE NTG5 kizárólag egyben eladó!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Így maradt a hullája. 

Még ezt is megvettem,de ettől sem dől ki.