- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csiziktomi #31459 üzenetére
Nekem megvan a 6.2.A.1.100_CE 626 MB.
Ez az utolsó hivatalos JB... ha jól tudom.
Még most is használom a Xperia P-t másodlagos telefonnak. Nincs ezzel a ROM-al semmi gond... bár néha van a közismert hívás bug... amit azt jelenti, hogy a telefon felvétele után egyet még csörren a telefon.Ha nem lenne meg Razorkánál, akkor írj privit és akkor valahova feltöltöm 1-2 napon belül.
Meg egy hozzá passzoló flash tool 0.9.11.0-ás verzió 2013. júniusából. -
-
-
-
válasz
perfegor17 #31423 üzenetére
Na az nem normális!
Zölden kellene világítania, ha feltöltöd. Ha más töltővel is ezt csinálja, akkor az akksinak nyekk. Nem képes felvenni a töltést, lemerült... így el sem fog indulni. -
válasz
perfegor17 #31421 üzenetére
Amíg a töltövel a piros led világít addig nincs feltöltve... mert azután narancssárga és a vége fele már zölden világít a tötlés alatt.
Ha sikerül feltölteni (azaz nem sérült az akksi pl.), akkor már van értelme a 2 gombos újraindításnak:
== Bekapcsoló gomb és hangerő fel egyszerre kb. 5-10 mp-ig...
Elsőre ezzel próbálkoznék. -
válasz
zsoltzsolt #31344 üzenetére
Igen, minden nap használom, második telefonkent egy lumia925 mellett. Ezt is róla írom. Semmi baja. Nincs hivasbug, de a tarcsazo lassú.
-
válasz
Obyboy #31327 üzenetére
Nagy általánosságban biztosan igaz, ahogyan a hívásbug is. Az enyém még mindig min. 2 napot bír ki most is... az elején inkább 3-mat bírt.
Vissza lehet olvasni... évekkel korábban is ezt írtam.Nem kamu.
Ahogy az is, hogy nincs hívásbug nálam, gyári JB alatt... pontosabban ritka, mint a fehér holló. -
-
válasz
Obyboy #31256 üzenetére
A beállítások / adathasználat pont alatt lehet a háttéradat forgalmazást a már listán szereplő app-oknál korlátozni.
Egyébként pedig Greenify... ami írtak már... ehhez javasolt a fizetős verziója és a root-olt teló, hogy rendesen tudjon futni és ki tudd használni.Az L925-öm szervizbe kerül hétfő délután, így most újra főtelefontként... sokat(!) telefonálva használom a P-t. De semmi hívásbug JB alatt!
-
válasz
CJ4567 #31246 üzenetére
Munkatársamnak, egy hölgynek... egy fehér Alcatel Idol-ja van... mondhatni testvérek... de ő földhöz vagdosná... annyira elégedett vele.
Szóval itt is igaz, hogy valami user error lehet nála... mert ezek telefonok már nem Nokia5110-ek. Aztán, hogy mi fut neki a háttérben és mi okozza a merülést és a gondot.. azt ő, mint 45 éves nő honnan tudná??Én továbbra is tartom, hogy okos telóhoz okos ember kell... .OR. csúcs droidot kell(ene) mindenkinek vennie és abban általában van annyi kraft és mAh, hogy toleránsabb a user errorral szemben .OR. zárt rendszerű telefont kell venni WP, IOS... ezek csak úgy működnek... bár esetenként butábbak... egy droid mágus hamar megunná őket, mert nem csak nem kell velük semmit csinálni, de sajnos/szerencsére nem is lehet.
Mindenki szabadon besorolhatja magát... de az igaz, hogy akik az ilyen topikokban megfordulnak azok többsége az első csoportba tartozik. De a korábbi hozzászólónak az alapfelvetése igaz... az Xperia P-hez Power User-nek kell lenni... és be kell vallani, hogy nem az egyetlen telefon amihez kell a tudás a rendeltetésszerű használathoz.
Szerk a kollégának lehet, hogy IDOL 2-van... de a lényegen nem változtat... akkor uncsitesók...
-
Teljesen egyetértek veled.
Ha visszaolvasol (korábbi link), akkor látod, hogy hogyan alakult a sztorim. Fejlődtem én is a telefonnal együtt.
Megjegyzem, hogy a P-vol az első okostelóm és csak múltból hozott technikai tudás és a fórum hátszele együttesen volt arra képes, hogy a skynet-et kordában tartsam... a telefonom. Már 1 éves van Lumia 925-öm is mellette és belátható időn belül nem lesz droid-os telefonom. Ennek oka van. A droidnál az a baj, hogy csak nagyon drága csúcs készülékekkel lehet csak elérni azt a gördülékenységet és atombiztos megbízhatóságot... amit már egy belépő szintű WP-s teló is tud... és bár igaz, hogy ha láttál egy WP-s telót, akkor az összeset láttad... de ez a N5110-es időkben sem zavart senkit. Mindenki megbízható kommunikációs eszközt keresett és az önkifejezés eszköze kimerült a hátlapok és tokok cserélgetésében... Én továbbra is zárt rendszerek megbízhatóságában hiszek.... a környezetemben csak azok elégedettek hosszabb távon egy droidos telefonnal akiknek olyan erős vas és akkumulátor van..., hogy azzal a skynet sem képes végezni.Ennek ellenére a JB is kordában tartható, de igazad van, hogy nem sima user-nek... és úgy is csak kompomisszumok mellett. Az ICS-el nem volt gond... de sajnos előfordulhat, hogy az egyre frissebb app-ok már nem fognak úgy futni az öregebb droidon... Másodlagos telefonnak szeretem használni a
Nem akarok senkit WP-re rábeszélni... Nekem is addig jó amíg kevesek használják. Addig marad csak meg egy nagyon biztonságos, belterjes és egyben különleges telefonnak. Ami 512 MB RAM-al és 2 gagyi magos telefonokon is normálisan fut... Egy 1GB RAM-os ma más mosolyogni való dual core Snapi S4 Plus és egy Snapi 800-as, 2GB RAM-os zászlóshajók közt nincs különbség, mert egyszerűen nem tud a WP az 1GB feletti résszel mit kezdeni.
-
válasz
davidsone #31224 üzenetére
A telefonnak semmi baja sincs. Szerinted piacra dobták volna így? Megvették volna így az emberek? A skynet egy későbbi verziója csúnyán elbánt vele. A skynet szabadságát kihasználva, egy darabig hackelték főzött és kevésbé főzött ROM-okkal a topiktársak. Alapvetően a legGYK biztosabb az ICS-el volt. Afelett a JB-nél már kellett némi hozzáértés és óvatosság a használatához. Ha szabadjára engedték a JB alatt a skynet lelkű droidot, akkor történhet olyan, hogy 5 (?!) mp telik el a képernyőn lévő óra frissítéséhez. Megjegyzem nekem max 1 mp. és újkorában is volt 1 mp. mire frissült az alvásból. Ha nálad több, mint 1 mp mikor alvásból visszatér, akkor ott user error van... de ha nem akarsz ennyire önérzetes lenni, akkor fogd a szoftverre és magadban ne is keress hibát. Nekem mindegy.
Én már csak másodlagos telefonként használom. A hívásbug alig fordult elő nálam. Nincs okom hazudni. Amit tudtam itt tanultam és magam is leírtam. Ez most már egy 3 éves telefon... tehát nagyjából sok márka itt kezdi feladni... akár hardveresen, akár a hiányzó support miatt. Vegyél egy idei telefont és 2-3 év múlva annak a topikjába is írd bele, hogy hulladék.
A nosztalgia kedvéért meg olvass vissza itt pl. a 2012 évvégi hozzászólásokat. Jó ki teló volt ez. GB-vel... Aztán még ICS-el is. De az emberek mohósága nem ismert határt... így hát kellett a JB... változatlan kernel mellett is. na ezen a szinten már mobilos power user-nek kellett lenni. Ebben pl. sokat segített ez a topik mindazoknak akik olvasták... akkor anno.
Az alsó sáv buborékosodásán kívül egyébként jól össze is volt rakva a telefon. Lehetett itt a topiktársakon keresztül gyári cserekupakokat is rendelni bagóért.... így szép újszerű maradt a teló.
Nekem gyári JB-vel, root-olva, Greenify Pro-val semmi gondom vele. -
-
válasz
juhasz22 #31174 üzenetére
Ez nem normális! Én majdnem biztos vagyok benne, hogy az első jele az akksi haldoklásának, hogy már egy kicsit nagyobb terhelésre is már leesik a feszültség és nem áll utána sem vissza. Tehát nincs már benne kraft. Amit mi %j-nak látunk az nem más, mint az akku feszültség akárhány század pontos kijelzése.... Az elektronok számát egyenlőre még nem tudjuk megszámoltatni...
Egy komolyabb játék esetén is előbb utóbb tapasztalni fogod, hogy lezuhan az akksi töltöttség... azaz a feszültség.Van egy másik másik lehetőség is... hideg helyen kevés %-ot mutat a telefon, majd meleg helyre érve több 10%-ot hirtelen nő a töltöttség... ami aztán terhelés mellett visszaáll a normál, eredeti értékre. Ekkor nem az akksi rossz, hanem a környezeti viszonyok miatt változhat az akku feszültség és így a kijelzett érték. Ha ez az eset volt, akkor ezt is mutatja az akksi grafikon az energiagazdálkodás menüben.
Annak egyébként berakhatnád a képét, mert az sokat elárulhat. -
válasz
Forestjo #31170 üzenetére
GB --> ICS (nincs hívásbug) --> JB (gyakori a hívásbug) .... van csak rá.
Ahogy írták nincs Kit-Kat és a JB-ből is csak egy régebbi verzió van rá.Minden más csak mókolás. Sokak próbáltak itt mindent nyitott és zárt BL-re. Hetente cserélték a különféle ROM-okat. A többségnek ezek sem hozták el a megváltást sem üzemidőben, sem a hívásbug megszűnésében.
A hívásbug a többségnél jelentkezik, másoknak ritkán vagy egyáltalán nem.... és ugyanúgy jelen van az Xperia U-ban is. -
válasz
koshmar #31134 üzenetére
Ha jól tudom annyi értékelhetőt azért tesz, hogy a készüléket offline-ba teszi...
Tehát az adatforgalmat leállítja... és néha már ez jelenthet valamit, hogy feleslegesen a nem forgalmaz a háttérben a mobilnet és a Wifi...
Nekem mindig be volt kapcsolva és nem is nagyon volt kivétel beállítva. Főleg céges(!) telefonnak volt használva... néha fényképezés és Opera Mini-s net.. így elment 2 napot biztosan.... szerencsés esetben hétvégén... 3 napot is. Tehát én pl. elégedett voltam az üzemidővel...
A droid-os felületet utáltam meg... még pontosabban a WP-be szerettem bele... de ez ízlés kérdése. Másodlagos telefonként mind a mai napig megvan a 'P'. Nem is akarom eladni, mert szép állapotban van és egyébként is nagyon szép a telefon. -
-
válasz
kasaf1 #31113 üzenetére
Először is az max ICS-re kellene visszalépni a JB-ről és nem pedig GB-re.
Én hívásszakadást sosem tapasztaltam. A hívásbug-ként elhíresült jelenség nagy számban azt jelentette, hogy
- vagy nem tudta valaki felvenni a hívást,
- vagy felvette, de az első 1-2mp-ben nem hallották egymást a felek
- vagy felvette és még akkor egy-kettőt belecsengett a hívásba a telefon.
Nekem szerencsém volt, mert nagyon ritkán, néhány havonta fordult elő csak valamelyik. Általában az első és az utolsó eset.Mind a mai napig megvan a telefon másodlagos készüléknek... főleg email-t nézek rajta és netezek vele... már ritkán beszélek rajta... Egyszerűen nem jött be a droid és ezért WP-re váltottam.
Másoknak nem volt ekkor szerencséjük és a hívásbug sokkal durvábban jelentkezett, de megszakadás nem volt gyakori...
-
-
válasz
koshmar #31084 üzenetére
4-5 nap is megvolt... ha néhány hsz. visszaolvasol, akkor látod, hogy hogyan használtam.
Csak telefonálásra használva(ahogyan régen a mobiltelefonokat használtuk) kibír annyit. Aktív képernyőhasználat és net-ezés, játék.. azaz ha valaki tabletnek használja... akkor annyit bír,mint a legtöbb telefon. Egy... max 2 napot. -
válasz
FirstAndroid #31076 üzenetére
+1 az egyetlen biztos megoldás a hívásbug ellen az ICS. De azzal meg előbb utóbb előjön az, hogy az áruházból egy-egy már nem úgy fog futni, mert a lefele kompatibilitás a fejlesztők csak korlátozottan ellenőrzik.
Nekem gyári JB mellett (+root és fizetős Greenify) havonta max 1x fordult elő... (ha rákeresel user névre láthatod) pedig én szinte csak telefonnak használtam... cégtelefonként sokat.... de semmi viber, messenger, fb stb... Stamina a legdurvább üzemmódban be. Úgy simán kibírható volt a max havi 1x bug. Újraindítva, repülőbe téve sosem volt. Hálózat fix 2G-n rögzítve.
Mások nem voltak ennyire szerencsések. Most már csak másodlagos telefonnak és ritkán használom.
WP-re váltottam és belátható időn belül nem jövök vissza droid-ra. -
-
válasz
salgocomp #31070 üzenetére
Az MXPlayert tudom ajánlani. Nekem azzal nem volt lejátszási problémám. Másodlagos telónak használom már csak a P-t, de a videókkal nem volt gond...
Az akadozás nem feltétlenül a lejátszó hibája. Droid alatt kiszámíthatatlan, hogy a rendszer éppen mennyi szabad erőforrással rendelkezik.... azaz mi fut a háttérben és azok mennyi erőforrást (memó, proci) esznek. Ezek okozzák a gyors merüléseket is. A P-nek az erőforrásait pedig nem is olyan nehéz megbillenteni.
-
válasz
razorka777 #31033 üzenetére
szerintem is.. a HR adatvesztéssel járt volna.
http://www.hardreset.info/devices/sony/sony-xperia-p-lt22/ -
-
válasz
BLaci1971 #31020 üzenetére
Igen... sajnos ez van. De olvass vissza, előbb utóbb mindenki erre jutott. Volt aki lemondott pl. a BT-ről, mert aztán azaz XDA-s rom egyébként jó... aztán 1 hónap múlva már azt kérdezte, hogy milyen az a másik XDA-s rom, mert cserélné...
Az olyannak aki szeret ezzel foglalkozni nem gond... de az ismerősöd ezt nem érdemelné meg
-
válasz
BLaci1971 #31018 üzenetére
"hogy segítsek egy Xperia P gatyába rázásához"
vs
"Az XDA-n böngészve a ROM-okat, mindegyiknek vannak még nem működő részei. Ha valaki megírná, hogy melyik az a Kitkat ROM, amelyik a legjobban használható, azt megköszönném."Mivel nincs rá KitKat és ha visszaolvasol, akkor egyeseknek még a JB-vel is bajuk volt és visszaléptek ICS-re így SZVSZ durván megszívatod az ismerősödet egy gányolt KitKat-nek nevezett trutyi ROM-al.
Húzd újra gyári JB-vel (Flashtool), Root-old, törölj minden felesleges dolgot róla és egy fizetős Greenify-t rakj rá. Ez utóbbit állítsd be neki rendesen és mutasd meg neki a használatát, hogy ha új szoftot telepít, akkor szükség esetén azt hogyan hibernálja. Névjegyzék és SMS kivételével ne backup-olj semmit.
Kb ez az ajánlható max. Ezzel egy darabig elkocog majd a teló...De az is lehet, hogy idővel a skynet lelkű droid fog győzni az ismerősöd akarata felett.
Főleg ha a fentieket maga nem volt képes megcsinálni... csak idő kérdése...
-
-
-
válasz
vazulka2800 #30905 üzenetére
Az itteni öregek végigmentek az elmúlt 2 évben a teljes palettán, széthekkelték a telefont, de aztán visszatértek a gyökerekhez illetve többségük már váltott más telóra.
tehát stock ICS esetleg JB is jó, de ahhoz már érteni kellene a droidhoz:
tisztítószkript, felesleges appok törlése, Greenify fizetőssel való hibernálás (root kell hozzá) stb... stb...Ha visszaolvasnál, akkor ilyen válaszokat kapnál... tőlük.
Ha még tovább visszaolvasol, akkor lesz egy-két custom ROM-os ajánlás és próbálgatás...
Ami meg sokat olvasol vissza, akkor meg csak olyan lesz, sok-sok custom ROM-os hekkeléssel, na ezek nem jöttek be... nyílt BL mellett sem. -
válasz
lacy027 #30758 üzenetére
Nekem mindig az volt a tapasztalatom, mobilnet mellett megbízhatóbban jönnek meg az aGPS adatok és úgy tényleg néhány perc alatt talált jelet mindig az Xperia P. Csak Wifi kapcsolat mellett ez nem mindig volt így. Kapcsolat nélkül meg csak akkor ment, ha a GPS Status-os progival előtte már le volt kérve az aGPS adat.
Én a Sygic-et használtam és úgy megvolt a gyári JB-vel a GPS... néhány perc alatt. Tehát működött mindig, csak lassan, vagy oda kellett figyelni, hogy meglegyenek a feltételek tuti biztosan, azaz az aGPS adatok.
A mostani L925-el mobilnet mellett ez kb. fél perc körül van... mindenfajta mókolás nélkül. -
válasz
calamites #30562 üzenetére
Nem biztos, hogy ez kell, vagy már lehet, hogy megoldottad
apk telepítése, ha nincs telefonon file kezelő, minden droidon működő szükségmegoldás. -
-
Nekem is megvan még a P. Hibátlan és bugmentes az offizial JB-vel. Csak root és greenify.
Internetezésre használom. Van benne egy prepaid-es SIM is, de telefonként gyorsan merült anno, míg a Net-et Opera Minival jobban bírja. bluemirage, akit egyszer a WP füstje megcsapott...
De ettől még minden nap olvaslak titeket. Anno nélkületek semmire sem mentem volna a telóval.
A WP-hez nem kell fórumos support, így nincs is összetartó közösség. Megveszed és megy. Ha elromlik szervízbe viszed. Ha valamit nem tudsz és lusta vagy az MS oldalán elolvasni, max akkor segít a topik, de ott sokszor csak linkelik az MS választ. Más világ. Lélekben vénnek való vidék...A droidról meg tudjuk, hogy nem vénnek való vidék...
-
válasz
bluemirage #30225 üzenetére
Kimaradt: 5,5 napnál volt 20%, de ma reggel töltőre raktam otthon... 1 hét múlva fogok tudni képernyőképeket küldeni. De ha telefonáltam volna vele, vagy mozogtam, utaztam volna vele (cellaváltások), akkor esett volna rendesen...
-
Ha nem nyúlsz hozzá, akkor jóval többet elmegy, mint 4 nap. Most naponta 10-15 percet netezek rajta... másra nem használom már és úgy 6(!) nap. Ebből kiindulva 7+ nap az üresjárata,úgy hogy természetesen SIM is van benne.
De a normális üzemideje 1-3 nap... abban egyetértünk -
válasz
bluemirage #30133 üzenetére
jav "ők azok akik potenciális készülék, esetleg plattform váltók"
-
válasz
zsoltzsolt #30127 üzenetére
A rootolt telón, a fizetős Greenify igenis segíthet. Rengeteg rendszerapp-ot tud fagyasztva tartani. Olyanokat, melyeket nem akarsz törölni, mert néha kell... de a skynet sajnos tudtod nélkül is elindíthatja, futtathatja... és hiába húzod ki őket, attól még a háttérben futva darálnak.
Magától jól futó droid nincsen, de létezik már olyan erős SOC és akksi páros, aminél nem tűnik fel, hogy szar az egész. Egy csúcs SOC lagg nélkül elhúzza a skynet szekerét még akkor is, ha annak 1-2 kereke nem forog... miközben az egyébként 4 napot is kibíró böszme akksi, simán hozza a 2 napot és bódog a tulaj, mert van egy röccenés nélküli telója, 2 napos üzemidővel. De a skynetnél egy átlag user-t figyelembe véve ágyúvel kell verébre lőni, kell a csúcs gép.
Ha nincs csúcs droid telód, akkor neked kell a csúcson lenni és kordában tartani a skynetet... amiről ez a topik és majd minden Mobilarena-s készülék topik szól... Ezek segítségével több kevesebb sikerrel lehet uralni a skynetet. Nekem sikerült... vagy csak szerencsém volt... nem tudom.
Ellenben nem várható el egy hétköznapi vásárlótól az a tudás amit darvinya, s4tch, razorka777 és még sokan képviselnek. Akik nem jutnak ennek a tudásnak a közelébe és nincs pénzük az előbb említett csúcshardverre, akkor ők szívnak. De nem kell sajnálni őket, mert ahogyan körbenézek egy nagy részük hozzá vannakk szokva ?!?!
Hogy ez ilyen, mert a többieké is szar. Egy másik részük a lázadozó elégedetlen. Ők azok akik potenciális készül, esetleg plattform váltók.
Nálam a méret számít és szeretem a szögletes telókat, így a Z1C-t vettem volna meg ha nem lenne számomra(!) gagyi a hátlapja. BB-t nem vennék... még halottabb, mint a WP. Úgy vettem észre a néhány hónapos WP-s életemben, hogy a WP-s csúcsgépek és IOS között van átfedés... ide-oda vándorló vásárlók.
A 930 és az I5S is gyakran kerül együtt említésre. A 925-t kártyás csomagban vettem függetlenül a telenornál. Néhány hete a hivatalos, végleges 8.1Cyan van rajta. Ha a 930 mérete kisebb lenne, akkor azt megvártam volna.. -
válasz
zsoltzsolt #30123 üzenetére
Én párhuzamosan használom az Xperia P-t (telenoros kártyával) tartalék telefonnak, inkább már csak netezéshez, a lumia 925-öt pedig már fő telefonnak.
A kis P alig fogyaszt netezés alatt, miközben a lumia 925 2 Krait magja úgy be tud lendülni a gyári IE alatt, hogy a teló melegszik és ahogyan a fizika törvényei megkívánják... merül. Az alternatív UC browser speed üzemmódja alatt egy fokkal jobb a merülés, de ez a 8960 SOC már anno is teljesítménykirály volt és nem fogyasztás király.
Ezzel szemben rengeteget lehet telefonálni a L925-el és alig merül... miközben a P... ugyanúgy 2G hálózaton, ugyanott sokkal gyorsabban merül. Márpedig én főleg telefonálásra használom a telefont.
Hívásbugom, ahogyan többször írtam csak egy rövid ideig volt. Root-olás Greenify és tisztogatás után megszűnt a gyári JB mellett. A WP-be beleszerettem és droidot meg már az első naptól kezdve utáltam. De ha lenne P-re WP, akkor életem végéig azt használnámEgy szép telefon, egy nekem tetsző OS-el.
-
válasz
TomWexX #29861 üzenetére
Nálam is rootolt telón a fizetős greenify hozott megoldást és rohadt hosszú benne a hibernált lista. Nekem sem volt semmi gondom ezzel. Attól, hogy a chrome pl. hibernálva volt még elindult, ha akartam. Ugyanez igaz a Google Maps-re (mondjuk a végén már csak a Sygic-ot használtam). De így sikerült a skynetet kordában tartani.
-
zsoltzsolt: Én a Z1C-t venném. Ha nem gagyi, karcolódó hátlapja lett volna (amit üvegnek harangoztak be), akkor azt vettem volna a P helyett.... de droid-os telefon nem kell többé. Anno első közt volt a kezemben és a még helyesbítő sajtó hír előtt írtam meg a topikjában, hogy nem üveg a hátlapja. Darvinya is jelen van ott, de egyébként nagyon jó kis közösség alakult ott ki, sok ex P tulajjal.
Gondolkoztam még a Ascend P6-on, HTC mini-ken de ezekkel is vannak gondok.De azért írok, mert lassan búcsúzok. A P-vel tökéletesen meg vagyok elégedve, ha visszakeres bárki itt a nick-emre. Ez mindvégig így volt. Az én retro felhasználási szokásaim mellett (szinte csak telefonálás), no hívábug, gyári JB és jó akksiidő volt. A Droid-ot utáltam szükségtelennek tartom mind a mai napig egy telefonra. Szerintem tabletre való OS és visszaolvasva látható, hogy az első naptól kezdve én hívtam skynet-nek. Utáltam a kis ikonokat, a sok millió beállítást, hogy rootolni kellett, hogy Greenify-al lehet csak biztosítani azt, hogy ne merüljön, mint egy balta. Ehhez itt kezdettől fogva minden segítséget megkaptam és így váltam elégedett P tulajjá. Amit még egyszer köszönök
A Windows Phone OS-be kb. 2 hónapja szerettem be. Villámgyors, egyszerű és nekem nagyon szép. Nagy kontrasztos betűk és a csempék és a nagy feliratok miatt 1 kézzel kezelhető a 7cm széles telefon! Egyre több ismerősnek van. Tőlük irigyeltem meg az OS-t, ami hardvertől függetlenül mindig minden eszközön ugyanolyan felhasználói élményt nyújtÍgy egy hete egy Lumia 925-t vettem és használom. Elvileg ez a mostani legszebb Lumia (a 930 majd csak most jön), de még így is messze nem olyan szép, mint a P.Sőt ez az igazán fájó pont, hogy nincs igényesen kidolgozott nokia, más céges WP-s telói, pedig firmware dolgok és support miatt nem tutik egyenlőre.
Készül a Droidról WP-re való átállásomról egy blog (az első írásom). A kételyek a konkurens típusok, az oda vezető út... és maga a WP droidos szemmel. Ha meglesz, akkor ide linkelem.A P-t most már csak arra használom, amire szerintem a droidot gyártották... netezek rajta... ritkán, napi 5-10 percet. A többi majd kiderül a most még félkész írásomból.
-
válasz
freemanone #29730 üzenetére
Hja és itt nem jött vele le vele a Sony felirat mint a Z1 Compact-nál
2 mozdulatos "debranding" -re van ott lehetőség. -
-
válasz
CJ4567 #29528 üzenetére
nekem egy pici bubi van már kb. 1 éve, de fontos, hogy a szalagkábelnek a vezetékeken kívüli részén.
Amíg nem terjed rá a vezetékekre, addig max egy nagyítóval látható esztétikai hibának nevezném.Az alsó kupakon van egy kis kopás, de mivel van cserekupakom, így még mindig nagyon szép állapotban van illetve szép állapotba hozható. Ez a jó egy festett fémben, hogy nem kopik és szép marad! A szappantartók kopnak és fényesednek rendesen.
-
válasz
Steve198310 #29501 üzenetére
Ez egy szakmai topik, emiatt is annyira jó lett volna, ha visszaolvasol... .de legalább tájékozódsz.
Annyit azért jó lenne, ha belátnál, hogy az itt lévő emberek nagy részének éve óta megvan ez 2012. februárjában megjelent a telefonja. Közülük sok oda-vissza ismeri minden előnyét hátrányát. Nap, mint nap használja.. A közel 30.000 hozzászólás felépítésében részt vesz, illetve annak tudását részben/egészben birtokolja... Ha visszaolvasnál, akkor látható, hogy a világ itt már egy kicsit összettettebb, mint a GB-ICS-JB-s Rom felrakása...
Biztos ismert, hogy lehet user hsz-re keresni, mielőtt valakit próbálgatsz leoltani. De lehet, hogy annyira profi vagy, hogy erre talán nincs is szükséged...
------
Ezt viszont felírom magamnak, mert tényleg bearanyoztad vele vasárnap estémet... amit előre is köszönök:
"L em volt és a P hozzá képest egy kicsit el van maradva. Sőt az M is gyorsabb stabilabb mint a P-je."szerk: látom megelőztek
-
válasz
rolfirolf #29389 üzenetére
A "hosszú távra" felejtős!
Mindegyik 2012 január/februári telefon. Ez az okostelóknál és főleg a droidos világban már nagyon sok idő!
2014-ben egyiket se vedd már meg. Nincs már rá support és update...
Ahogy előttem is írták, csak csatlakozni tudok: P sokkal szebb, az S meg műszakilag valamivel jobb. Kb. ennyi. De ne vedd meg hosszú távra! -
-
válasz
CJ4567 #29273 üzenetére
Én is gondolkodtam már hardveres eltérésen. Nálam sincs hívásbug a gyári JB-vel... a független, de csak rootolt telón. Persze attól, hogy ezt havonta leírom... még nem segít másokon...
ahogyan az sem várható el, hogy pont úgy használja mindenki a telefonját (telepített apok stb...), mint én... egyébként...nem mintha ez garancia lenne.
A P6-os topikban pl. hasonló a Wifi eldobálása... sokakat érint nem mindenkit. Ott is számtalan elmélet van, de megtalálható az is, hogy a Wifi-ben érintett áramkörök vagy antenna nem minden telefonban ugyanaz, vagy ugyanolyan jó... és ez csak félig-meddig nevezhető szériahibának. Van ott számos ex Xperia P tulaj... akik fémről... fémre váltottak.
Bár én már nem fogok... várok őszig (semmi baja a kis P-mnek... imádom!)... hátha lesz egy compact méretű fém droid telefon, vagy ha nem akkor átmegyek WP frontra, akkor a fém egy részéről lemondva pl. 925...
Vigyorogvaolvasgatom a Z1C topikot és nem a teló miatt... hanem mert szeretem a Sonyt.... pörög is rendesen... na ott még nem alakult ki az a szakértő és segítő közönség, mint itt.... és néha nagy ott az isten állatkertje... egykét blood steven bearanyozza a napomat... pedig csak read only vagyok.
Darvinya is tudna mesélni... -
... és #atenza is...
Persze cseréljétek le, saját telefon, saját döntés.De ne mááá
2013. július óta 141 db. fénykép van benne. (valszeg akkor volt firmware csere, mert a telefon régebbi)
Gyári JB és soha, de soha nem volt gond az albummal, sosem kellett törölni az album adatokat vagy mi... sem a widget-be kirakott pörgetőssel, sem pedig pedig az Album ikonnal használva nem volt gond... A telefon ugyan a Greenify program miatt root-olt, de azonkívül sima user vagyok... Flashtool-os és teljes gyalulás utáni telepítés volt anni, egyébként semmi különös. Na már most... ha nekem nem volt gondom soha, akkor nem biztos , hogy a telefonnal van a baj! Vagy sikerült a lagdroidot szétfosni rajta, vagy egyéb user error. Ha van más ötleted, hogy nekem miért volt jó és neked vagy akár másnap miért rossz, akkor hallgatlak.
Ugyanez a helyzet a rejtélyes hívás bugra, van egy maroknyi kisebbség akinek nincs (ahogyan nekem sem és még a múlt héten írta néhány ember, hogy nekik sem), közben meg sokaknak van...Félő, hogy előbb utóbb az új telefonnak is lesz valami hibája, mert a skynet vagy lagdroid (ahogy én csúfolom) élvezeti értéke erősen felhasználó függő
One Mini (kvázi kihalt), Lumia 925, Z1C, P6 fórumokat pl. rendszeresen olvasom és valahogy ott sincs tökéletes telefon.
Sorrendben az előző sorozathoz:
repedező keret // eddig semmi komoly // vaku vs hátlap vs fólia probléma, karcolódás // wifi gyakori eldobálásaSzerk:
Azért skynet, mert a mobilarenás topic-okból az szűrődik ki, hogy a rendszer uralja nemcsak a gépet az ember helyett, hanem néha az emberek idegeit... és tudjuk, hogy mi lesz, ha a skynet egyszer elszabadul
De azért vagyunk, hogy uraljuk és ahogy a Barney is megmondta: Challange accepted ! -
válasz
vicces #29063 üzenetére
Semmi gond, nem veszem magamra, bár monokromon nehezen tudtam volna fényképezni' és talán a napi 1 db. Email check (több nem kell) sem menne... no meg a P még mindig az egyik legszebb külsővel megáldott telefonok egyike... és ha hiszed ha nem... ez is lehet egy fő szempont a vásárlásban... Főleg, hogy a mobil az egyik legtöbbet látott, tapogatott és használt tárgyunk. Ez szempont meg azért is jó, mert ebben nehezebb csalódni. Ha WP lenne rajta annak persze jobban örülnék, de hát ez van... Nem vagyunk egyformák. Hátha lesz egyszer egy lumia930 mini... (egyébként nem lesz)
Más:
Smart-nak nevezett telefon az van, csak Smart nevezett vásárló nincs. A Marketingesek mindent lenyomnak az emberek torkán. Ők meg azt nem veszik észre, hogy Smart-nak nevezett használattal a legtöbb telefon 1 nap körül bírja és csak 1-2 telefon van ami másnap estig kibírja így.... és ez igaz az Iphone 5S-re is. Csalódni fogsz benne, most megmondom. Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, hogy honnan tudom és látom hétről hétre, nagyon sok 5S köt ki kukában és szervízben és merül rémülten gyorsan, mint egy fejsze. Ami nálunk ritka és drága, arról keveset tudva hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az a tuti. hajrá...
-
válasz
vicces #29060 üzenetére
Én is Stock JB-t használok és a P-met telefonálásra... sőt szinte csak telefonálásra használom... és NO HÍVÁSBUG! Ezt már leírtam többször, meg azt, hogy mi van telepítve és hogyan használom...
De attól, hogy én ezt hangoztatom és így van, attól sajnos még a többieknek nem lesz jobb, ők meg úgysem akarják csak telefonálásra használni a telót... minimális telepített app. Wifi és mobilnet Off, csak 2G, semmi szinkronizálás, rengeteg app tiltva a maradék pedig Greenify-val (fizetős) hibernálva stb... stb...
így hát ez sakk matt.Sajnálom
Üzemidő min. 2 nap, de inkább 3 fele megy az átlag. Mivel cégtelefon sosincs kikapcsolva és repülőben.... Néha Opera Mini-vel egy kis netezés 2G alatt, fényképezés heti 1-2 képpel és kb. ennyi.
-
válasz
zsoltzsolt #28996 üzenetére
Egy példa...., ha törölte az agps adatokat, akkor ezt GPS hidegindításnak nevezzük, de ha a GPS nem fért hozzá az új aGPS adatokhoz (nincs pl. NET kapcsolat vagy aGPS-re is beállított NET kapcsolat), akkor lehet pl. gond.
Clean Master
és társaihoz hozzászólva
azaz hasonló gondolatkőrben mozogva greenify -főleg fizetés verziója- alap és ajánlott egy root-ol droid telefonra... Segítségével kordában tartható a skynet vagy lagdroid... amit sokan androidnak hívnak
De a különféle tisztító meg app kilövő programok nemhogy feleslegesek, hanem akár árthatnak is, ahogyan ezt már többen megírták.
A javasolt progi telepítése és főleg használata nem egyszerű... sajnos nemcsak apunak, anyunak és 17 éves Rékának lehet nehéz...
Ez a másik dolog ami miatt nem életszerű az, hogy tömegek használjanak jól droidot. Ezt nem rád értem, hanem általános ténynek gondolom
-
válasz
razorka777 #28644 üzenetére
Ne máááá
Rosszul következtetszPedig igyekeztem tényeket vagy saját tapasztalatot írni.
Egyszerűen a legyen fémből, és 1 kézzel használható... na ilyen érintőkijelzősből nem sok van. Hát ennyi... ami meg szóba jöhet azokkal ugyanúgy vannak gondok. Erre utaltam. Tehát aki két ilyen killerkritériuma' van, mind nekem... annak sajnos csak néhány teló jöhet szóba... a többi min 95%, azaz műanyag telefon. A TV-m is fém keretes... mindenkinek lehet valami lövése...
Mivel nem írtad, így hát nem tudom, hogy milyen kompakt fém telefont tapiztál, ami miatt sírógörcsöt kaptál. Ha műanyag és/vagy nagy volt, akkor pedig felesleges ezt megosztanod velemés felesleges is egy kompakt fém telefonnal kapcsolatosan erről beszélni.
-
válasz
kk831228 #28642 üzenetére
ne mááá. Hetek óta olvasom ezt a JB sz*r, meg a custom rom-ból ez mag az sz*r. Meg a Sony így meg úgy.
Nekem semmi bajom nincs a gyári ROM-mal. Illetve volt néhány napja akinek szintén nincs. A néhány havonta előforduló hívásbug... az ritka de van. Van root a fizetős Greenify miatt. Rengeteg minden törölve van alapba. A maradék -beleértve a rendszerapp-okat is- fagyasztva.... akkor indul el ha én akarom és nem akkor amikor ő akarja... és semmi gondom nincs.A tárcsázó tényleg lassú
De megszokható még úgy is, hogy viszonylag sokat telefonálok.
Egy ideje olvasgatom a P6 topikját. Annak még komolyabb gondja van az egyébként újabb JB mellett... a bár Kernel ott is régi, de mégsincs hívásbug... helyette a Wifi sokaknál szinte mindig megszakad, így a szinkronizáció elfelejthető és van ott néhány ex P-tulaj... szívnak ők is rendesen.
Az itt csodált mini Pro-ból 2 a kukában landolt a cégnél megbízhatatlanságuk miatt. Helyette egy Lumia 625 lett és egy Xperia L. A lumia 1 nap után megy szervízba olyan durva hívásbug van rajta, hogy használhatatlan. Gyakran egyszerűen nem is csörög és így észre sem veszed, hogy hívtak, vagy csörög de halkan, vagy csak rezeg... ahogy éppen gondolja.
A One mini-nek szarok a képei.
A lumia 930 nagy és nehéz
A Z1C nekem kézbe fogva müa lumia-s fényes (nem fémes!) gagyi...
Most nincs a piacon tényleg kvázi hibátlan, kompakt fém telefon.
Talán az M8 AceSzóval rohadt jó a kis P-m, jó üzemidővel, szép telefon, lassú tárcsázóval... Na és??
Van egy cserekupakom is, mert az ezüst már kopott, azt még nyáron felrakom. -
válasz
darvinya #28566 üzenetére
Elsők közt volt kezemben a Z1C és még a Sony közleménye előtt postoltam a topikjába az eléggé lesújtó véleményemet, amit szerintem te is olvastál... főleg a gagyi műanyag hátlapról... 1 hétre rá a sony kiadott egy közelményt, hogy sorry tényleg nem üveg, hanem polikarbonátos műanyag... a durva ráadásul az, hogy sajnos finoman szólva is karcolódik... van a z1c-vel más gond is ami ide off... és tudom, hogy tudod, mert Te is követed azt a topikot.
Anyaghasználat és érzet szempontjából sajnos durván a P és más hasonló Teló mögött. Persze attól még tetszhet neked és másnak is... ahogy írtam... ettől kerek a világ
Én is várok a váltásra, bár a szinte csak telefonálásra használt P-vel teljesen meg vagyok elégedve. Ezt leginkább nektek köszönhetem.. Stock JB mellett és a néhány app-on kívül csak a fizetős Greenify van ami azért nagyon sokat dobott az üzemidőn is. Cégtelefonként(!) viszonylag sokat(!) használva továbbra is kb. 2 havonta van 1-2 hívásbug. Akkor kap egy restart-ot és megint jó hónapokig.
Hja igen... én a Lumia 930-at várom, ha 1 kézzel kezelhető lesz, akkor az lesz a karácsonyfa alatt. -
az agps adatok több napra adják meg a műholdak helyzetéhez' szükséges adatokat. ha pedig gyakran, napi szinten navigalsz akkor uptodate' vagy. azaz segedadatok nélkül is talál műholdat. én a sygic-et használom nem az igo-t. olvass utánna. az is jó kis offline navigacio.
-
-
válasz
Merseyside #27764 üzenetére
"és GPS nehezen talált az elejétől fogva és kezdett megbolondulni a hívásoknál is. Az F6-nál rögtön van jel"
Az akksi meg egy csomó fizikai paraméter, vagy akár a kopás jogos. (Bár pont a topikon keresztüli rendeléssel jutottam cserekupakhoz, ami lassan szükséges lesz)
Főleg a GPS és akár a hívásbug a droidnak csúfolt Skynet és User Error sajátos keveréke. Sajnos ez olyan, mint a Win95-98 anno. Nagyon kellett hozzá érteni, hogy ne szívasson meg nap, mint nap. Minden hozzászólásomban megerősítem, hogy a GPS gyorsan talál jelet és stabilan tartja. Ehhez normális hálózati beállítások (hozzáférési pont definíciók) kellenek, aztán egy GPS Statusz nevű progi és pl. az offline navigáció Sygic 10-30mp között talál jelet.
Leírtam, kb. 1 hete, hogy mi van telepítve nálam és csak gyári ROM fut. Nincs, azaz nincs hívásbug... negyedévente 1-2 alkalommal... sűrűt telefonálás mellett. Persze egyértelmű, hogy azok írnak a fórumba akiknek van... megoldást remélve... De ettől még nem általános, hogy mindenkinél van. Ez korábban is nagy fiaskó volt. A User és a kiismerhetetlen droid keveréke ezért a hibás. Zárt rendszeren ilyen nem is fordulhatna elő, vagy ha igen, könnyen és azonnal javítva lenne. De itt nincs megoldás, mert még azt sem tudják, hogy mitől van és akinél nincs... ott meg miért nincs. -
válasz
Merseyside #27759 üzenetére
Persze.... de min. 1 évvel később került piacra az F6 és sajnos az F6 műanyag mivolta miatt(teljesen mindegy nekem, hogy a tesztek szerint mennyire sikeres fröccsöntés) nem lenne célszerű összehasonlítani őket. Ezért egy fémfetisisztának csak pl. egy HTC One mini vagy hasonló lehet összehasonlítási alap.
Nálam marad a P min. őszig... addig hátha lesz egy fém kis telefon. Ha nem, akkor még mindig a z1c nekem a minőségi alternatíva. -
Én őszre tervezem a cserét. Ezek az aktuális árak Mo-on addigra függetlenbe is brt. 120 alá fognak menni. Másrészt pedig nekem semmi bajom a P-vel, így őszig megleszünk.
Szolgáltatói Skynet-es'
telót nem veszek. Ez a topik is megmutatta, hogy ha minden borul, akkor a független teló és a nyitott BL szükséges. Szerintem nem reális, hogy nyitott BL-el adják a szolgáltatók. Persze várom az Nokia 1520v-t, a kettő csatájából fog kikerülni az őszi telefonom.
Tegnap 10mp alatt talált jelet a Sygic mozgó vonaton, nincs merülés és a hívásbug ritka. A Wifije egy kicsit gyengébb a határvidékeken... A tárcsázó lassúságát megszoktam. Ez az egy ami negatív nálam a korábbi ICS-hez képest. -
válasz
Aprósólyom #27513 üzenetére
+1
Ezt már én is leírtam itt többször, bár én csak skynetnek hívom.
A céges kollégák őrjöngése ugyanúgy visszhangzik a fülemben, pedig ők is csak telefonálni szeretnének. Hasonlóan sokat, mint pl. én. Az egyikük egy Asha-s nokia-a van már 2 éve... Ő nem érti a körülötte folyó bosszúságokat. Most pl. Samsungos S2 dobtak vissza, helyette kapott az illető egy LG G2-t. De nagyobb összeggel merek fogadni, hogy ha másért nem hát user error miatt szétfossa magát 1 éven belül. A 40 éves fodrászom 2 különböző okosteló után lemondott az okostelefonról, és vett egy Samsung fémes, barna... nyomógombos telefont... és telefonál vele... sokszor, sokat és mindenhol.De, hogy konstruktív legyek legalább egy picit. Helyzetjelentés:
Nálam a hívásbug negyedévente jön elő, akkor újraindítás és OK, megint néhány hónapig. Kizárólag EDGE, 2G használat!
Független teló, gyári JB-vel és 80% telefonálás(egyébként sok), 10% kamera és 10% opera MINI(!), nulla FB
Az itt hallottak szerint sok minden Tiltva(!), a Mind fülön. Greenify fizetős verziója fenn (Ez sem Marikanénik van kitalálva... root kell hozzá és kicsit bonyesz telepíteni egy telefonját csak használni akaró embernek, majd a használata sem egy hétköznapi vásárló IQ-jához van mérve... ez egyébként, nemcsak a program hibája, úgy általában Skynet jelenség)
Megnéztem, hogy mi van külön telepítve, a gyárin kívül:
- Angry Birds (az asszonynak)
- MX Player
- Sygic
- UPM
- Időkép
- Opera Mini
- Wifi Analyzer
- Zseblámpa
- GPS Státusz
- Hi-Q MP3 Recorder
- Angol nyelvtan
- és használhatóság szempontjából a legfontosabb, amit ennek a topiknak köszönök:Greenify fizetős
Ennyi. ValszegEttől eltekintve életem egyik legjobb döntése volt a telefon, de topik support nélkül már kivágtam volna kukába.
Ezt várom, ha tényleg fém lesz, de skynettel fog jönni.... Vagy hátha csinálnak egy max 4,3-as WP-s fémtelefont. A WP utolsó fél éves meredek emelkedése miatt (már aki követi) ez szerintem 1 éven belül meglesz.
-
-
-
Az android és a skynet közt több hasonlóság van, mint amire elsőre gondolnák.
Ne vedd a szívedre. Egyébként freemanone tippje valós. A számtalan skynetes trükk közül akár az is lehet. Nekem amióta egy csomó mindent letiltottam és a Greenify fizetős verziójával egy csomó minden hibernálva van... nincs gondom az akksival. De valóban nem normális, hogy szinte power userré kell kiképezni magad, hogy urald a telefonod.
-
válasz
XperiaP #26480 üzenetére
Az GPS status leírásában is benne van, hogy az iránytűt a használata előtt kalibrálni kell.
Azaz a telefon a kalibrálás menüpontba belépve a hosszanti és a rövidebb odala mentén is 4-5 alkalommal meg kell forgatni. Ekkor érzékeli a szenzor a tengely körüli forduláskor a mágneses tér változását és ezek után már pontosan mutatja az irányt.
Nekem az említett progi bevált és pontosan dolgozik.
A Sygic navi progival pedig gyakran még a lakásban is van 1 percen belül jel, kocsiban kb. fél perc, de volt már ott is, hogy 1 perc volt mire talált. Fontos, hogy közben legyen net és az agps megjegyzés is benne legyen a netes spec. leírásában, azaz a hálózati beállításoknál és ekkor működik. -
válasz
n000rbi #26307 üzenetére
Ahogy razorka777 is írta, ha meg vagy vele elégedve, akkor nem biztos, hogy érdemes bolygatni.
- Ha felraknád, akkor SUS-on keresztül tedd meg, előtte csak az SMS-ek, névjegyek mentése (erre több módszer van), majd belső tároló törlése és úgy a SUS. Aztán a play-ből újratelepíteni ami kell. Az első hsz-ban szereplő Flashelés gyorsabb és jobb. Azt sem lehet elrontani, ha tartod a lépéseket és legalább nem szolgáltatói ROM kerül rá, hanem normális gyári Sony.
- Mit fogsz tapasztalni:
1., Az említett hívásbug ami ICS-nél is van, itt is előfordulhat, így globális probléma.
2., A 4:3-ban a vakus képek rosszak lehetnek, ahogyan ICS alatt is --> használd a fényképezőt 16:9-ben
3., A tárcsázó lassabb lehet, de meg lehet szokni
4., A JB-ből van olyan változat, amiben nincs SMS költségtakarékos mód, azaz ékezetes betűk miatt rövidebb az SMS, de a SUS-nak a normális CE változatot kell felraknia elvileg, tehát ez OK-s lesz elvileg.A kicsit lassabb tárcsázón kívül, én semmi lényegeset nem tapasztaltam, de ahogy írtam, az is megszokható.
Szerintem nem lesz gyorsabb és az akksi is elvileg ugyanolyan lesz, a GPS-re sincs hatással.
A JB mellett egyetlen tényszerű érv áll: A Play-en egyre több lesz az alkalmazás ami már JB-re lesz optimalizálva, vagy egyszerűen az kell hozzá.Ui: nekem a telefon ugyanolyan patent JB-vel, mint az utolsó ICS-el volt. Maga az Android ami szar... javítok utálom... de várom az első szép fém, max 4:3-as Lumia-t, amit egy kézzel lehet még kezelni.
-
Nincs gond én csak a konténerek jelentését akartam szerintem már sokadik alkalommal tisztázni és felhívni a figyelmet pl. egy SD tartalom MKV-ba rakására.
Azért elég hamar le fog merülni, úgyhogy töltőre kell raknod közben, de nálam tényleg ment az 1080p HDMI kábellel... hacsak nem valami Killer Sample-t akarsz játszani. -
válasz
Dave1984 #26295 üzenetére
Valóban le tudja játszani a full HD vidókat, ha a gyári nem viszi, akkor pl. egy MX Player simán, a novathorn chipsetnek meg sem kottyan, mi több HDMI kábellel TV összekötve is korrekt.
MKV-nál rippeléstől függ egy kicsit vicces. Handbrake-ek csinálok neked olyan H264-es mp4-et, hogy röcceni fog az biztos...
Szóval az mp4 és mkv-val kapcsolatos megjegyzések hülyeség
Már bocsánat, mindegyik csupán egy konténer és pl. sok DVD-t rakok MKV konténerbe, de lehet benne simán csak mp3 is. Wikipédiát tessék legalább elolvasni.
Bocs ezt minden topikban javítom, ahogyan a FX-83xx sem 8 magos, hanem 4 modulos... stb...
Egy másik gondolat inkább: Javasolt-e full HD-t nézni egy 540!!! soros fekvő kijelzőn?
A válasz nem!. Néhány tény hozzá: Javasolt az 576-os SD vagy max 720-as mert pl. mpeg4 v. H264-es esetén kisebb lehet a fájl, míg egy 576-os mpeg2 (pl. DVD) pedig kb. ugyanakkora, mint ugyanezen tartalom fullHD H264-ben. Tehát az is lehet egy opció, hogy egy DVD ISO-t 2 kattal átrakok 10 mp alatt MKV konténerbe és úgy más le is játsza a telefon az 576 soros tartalmat a 540 soros kijelzőn
Csak egy példa.
-
válasz
kecskebégető #26108 üzenetére
Szomorú, hogy ilyet írsz és de nincs kritikus hiba a Stock JB-ben. Az egyetlen mindenkinél is jelentkező hiba a kamera képe 4:3-ban fekete sávos lehet. Megoldás... használd 16:9-ben. Egyedül a dokumentum fényképezésnél jelent hátrányt a 16:9. De ha nem te vagy James Bond besurranó ügynök, akkor ez a funkció valszeg ritkán kell.
A hívásbug elszórt jelenség. Nem mindenkinél van, kinél gyakoribb, kinél ritkább. Nálam pl. több havonta fordul elő 1x, ami elég szép eredmény, hiszen én sokat telefonálok vele. És igen az eredeti tárcsázóval!!
Vannak emberek, akiknél különböző -jellemzően user error- problémák vannak, melyekre itt igyekszünk közösen megoldást találni az adott esetben. Az én véleményem, hogy ezt sok esetben az általam skynet-nek csúfolt droid és nem megfelel user találkozása okozza. Példaképpen: Jellemzően ezek a gyors merülések, a gps nem működése... esetedben a leálló kamera, ami szintén user error gyanús. (bocs). Ebből nekem pl. semmi sincsen és pont itt okosítottak ki és innen tanultam mindent. Ez az első droidos telefonom és nagyon szeretem.
...és persze vannak renegátok, akik belefáradnak... és ICS-t vagy éppen GB-t raknak fel... és ők éppen azzal elégedettek.Egy ilyen nyílt rendszer sajnos túl nagy szabadságot ad, mind a fejlesztőknek, mind a usereknek... emiatt az okostelefonok még igénylik a hozzáértőbb törődést. De biztos vagyok benne, hogy a nyílt rendszereken is ez változni fog idővel.
Hasonlóan... mint a PC-k a Windows XP megjelenéséig. A PC is akkor vált viszonylag bolondbiztossá és néhány kattal uralhatóvá. A Dos-os, Win95/98-as világ pedig több szakértelmet és odafigyelést igényelt, aki sokat használta, az tudja, hogy miért ez a párhuzam.
Természetesen tévedhetek is, de a kamera 4:3-as módjánál jelentkező, félig fekete képen kívül kérlek írj a Stock firmwarre, kritikus, mindenkinél jelentkező hibát.... ami miatt szükséges a javításMár engem is érdekel, hiszen lehet, hogy pont azokat a funkciókat nem használom és ezért nem vettem észre.
Persze így már kérdéses, hogy mitől kritikus... de mindegy.
-
válasz
dorkacica #26084 üzenetére
A bolti gari
esetében, ha drágább és bonyolultabb műveletről van szó, akkor inkább felejtős, mert kicsi az esély, hogy továbbadják korrekt szervizbe, hisz az buktás lenne pénzben a dolog. Így félő, hogy kreatívoskodnak' és a végén lehet, hogy rosszabb lesz.
Ha pesti vagy, akkor itt a fórumon többször említve volt a garanciális szervizhely. Ott meg tudod mutatni és mondanák rá egy árat... Szerintem nem gyakori a hiba... olvass vissza, keress rá a topik keresőjében.
-
válasz
XperiaP #26010 üzenetére
Ha cseréltél már szoftot, rootoltad a telefonodat, használtad a CWM-et, telepítettél rajta kereszül dolgokat... akkor menni fog... ezek a kezdeti lépések.
Ha ezen a téren már biztosan mozogsz, akkor ezután a leírásokat követve nem hinném, hogy a BL nyitást, vagy kernelcserét elrontanád... -
Nekem ilyen "nem reagál egy hívásra (itt sms) és sötét képernyő" volt már... átlagban havi 1 alkalom. Pedig nekem stock JB van fenn. Ez elég ritka, nem reagálnám túl. Csak azért írtam, hogy nem hinném, hogy az Enigma a bűnős.
Részben más...:
Én annyi mindent le szoktam állítani este (lsd korábbi hozzászólás), hogy arra fogtam, hogy néha sokat.Az tény, hogy a futó és tárolt folyamatok többsége, -értsd több, mint fele- nem szükséges a háttérben, leállításuk esetén a telefon nem lesz tőle lassabb, vagy instabilabb. Ki kell tapasztalni. Egy PC-n is sok felesleges folyamat fut a háttérben, de amíg a PC a 230V-ba van bedugva és annak túlsó felén PAKS van, addig nem érdekel. Itt viszont az akksival és az én idegeimmel játszik az a folyamat ami feleslegesen használja a CPU-t.
A másik nagy segítség az itt ajánlott Greenify fizetős(!!), verziója volt, amivel 32 app és folyamat(!) van hibernálva. Ezek közül több rendszer app és rendszer folyamat is, mint pl. az AT Service, Picasa Uploader, Google Keresés, Google Play Szolg, Térkép, Google Naptár/Címtár. Ezek a háttérben mindig úgy elszórakoztatták magukat és egymást, hogy közben csak merült, merült... De mindenki megtalálja a letiltani(Mind fül), hibernálni(Greenify), vagy leállítani (Beáll, Alkalmazások, Fut/tárolt/Mind) közt amit akar. Rendszeres piszkálást csak az utóbbi jelent és ha valaki ezt már meg is mosolyogja, a lényeg az, hogy ez is egy lehetőség, amit tuti(!!!) működik. Az, hogy megéri-e az energiát, azt mindenki eldöntheti.
-
válasz
kopida #25803 üzenetére
"A legdurvább mégis az volt, hogy egy éjszaka alatt kikapcsolt wifi és mobilnet mellett (23:30 és 6:30 között) 20+% merült, mindezt úgy, hogy látszólag a háttérben semmi nem futott."
cö...cö...cö...
A látszólag találó szó. A biztos az lenne, ha a Beállítások, Alkalmazások FUT fülön az alábbiakat látnád:
- Beállítások (abban a menüpontban vagy)
- Xperia billentyűzet
De tuti futott egy csomó szar...Hja és a Tárolt folyamatok fülön minden lényegtelen le lett volna állítva este:
- Email, Google Szolg., Google Partner Setup, Google Play és hasonló meg még ki tudja mi. Ezután sem álltak ám le, tehát miután a FUT és tárolt fülön becsuktad őket, akkor jönnek még ugyanezek a MIND fülön.
Na, ha így altatod el, akkor éjszakánként 1%, max 2%-ot merül. Nem kell repülőbe raknod... Na ezt szeretik sokan a droidban.Kész buheramátrix az egész. De mindegy... meg lehet szokni. Én pl. lefekvés előtt ezt mindig megcsinálom (1 perc az egész) és így az akkumulátor használat grafikon "ébresztés" és "képernyő" sora üres, azaz üres, egész este.
Minden reggel a WC-n ülve (khmm...
) ezt le is csekkolom. De üres. Napközben erre már nem érek rá. Akkor a Skynet mindig egy kicsit elszabadul a háttérben, de estére mindig én gyerek csatát, napközben meg... De ne add fel, a háború a gép és az emberek között még csak most kezdődik...
Ma az Iphonet divat utálni és szeretni. +1 Így van, ez a lényeg, ahogy a focihoz is mindenki ért... : Közbeszéd tárgya... én nekem csak egy használati tárgy
-
-
válasz
freemanone #25271 üzenetére
Úgy találták ki, hogy több töltési ciklust bírjon, mint pl. a Li-Ion akksik, nem úgy, hogy korlátlant. Az akkumulátorban keletkező kémiai reakciók (értsd töltés) darabszáma és hossza csökkenti az akkumulátor élettartamát. Ez a szabály erre az akksira is nagyon igaz. De szerencsénkre egy LiPo akksiban ez a határ tágabb, azaz a napi töltést, sőt akár napi többszöri töltést is jól bírja. Amit Te írtál az viszont már a határokat feszegeti,
de így is ki kell bírnia min 2 évet úgy, hogy nem szabad észrevenned a kapacitás kezdeti csökkenését, ami egy lassú folyamat.
-
válasz
razorka777 #25187 üzenetére
Így van, ez a Stock JB-re vonatkozó kirohanásom volt
-
válasz
koshmar #25181 üzenetére
A rossz hír, hogy rendeltetésszerű használattal, okostelóként használva jó ha kibír 2 napot. Tabletként használva 1 napot. Sima telefonnak használva is csak 3-4 napot.
A jó hír az, hogy ahogyan az előbbiek irányában küzdesz, megvan az esély, hogy a legprofibb droid felhasználók közé küzdjed magad
1., Előbb rájössz, hogy az Alkalmazások MIND fülön mit kell letiltani és mi minden szemét van ami nélkül működik a telefon: FB és Timescape, Sony Select, Google+, Talk és az összes Auchen kék madár
2., Majd megfejted, hogy a 2G-t és 3G-t, no meg a Wifi-t hogyan lehet egész okosan használni
3., Majd a Stamina-t kezdet el jól beparaméterezni.
4., Esténként és néha napközben leállított a Futó/Tárolt/Mind füleken azt ami nem kell, de a droid viccesen majd el-elindítja, hogy fogyjon az áram és Paks blokkjai is le legyenek kötve.
5., Aztán telepíted a Greenify fizetős verzióját (root) kell hozzá és egy csomó mindent fagyasztasz, rendszerappokat is... és közben rájösz, hogy a telefon ezek nélkül is működik... persze, ha kell kattintással indulni fognak.
6., Aztán egyre több alkalmazásnál tiltod le a háttér adatforgalmat... és marad csak az előtér.... és ez még csak a jéghegy csúcsa...
bluemirage, aki tényleg elégedett a fenti -egyébként itt tanultak- miatt az akksival.
Úgyhogy hajrá
-
Így van!
Nem a Novathor belső miatt lett annyi. Meg az árazás nem éppen "Cost Plus", alapon történik a telefonoknál sem... van benne némi varázslat és Marketing is rendesen.
Más: az olyan szappantartó gyártó, mint a Samsung néhány hete közleményt adott ki, hogy a vásárlói visszajelzések miatt a jövőben a felsőbb kategóriás telefonjait fémborítással fogja ellátni. Én már alig várom az új fém szappantartókat
És ez valóban dobni fog az áron, persze egy zászlóshajónál' ez már csak hab a tortán.
és tényleg egyre viccesebb volt olvasni a tesztekben, hogy szempont volt, hogy melyik műanyag a jobb tapintásúEz már beteges szerintem... és még észre sem veszik magukat. De innentől majd én is jobban rámegyek a témára, pl. ha Grillpartira veszek műanyag étkészletet', mert hát ha már nem fém, de legyen jó tapintása.
-
Egyre több appnak lesz gondja a GB-vel. De a GB-t csak az akksi miatt visszarakni nem jó.
Továbbra is úgy gondolom, hogy az akksi merülésért a user a felelős, nem az OS és nem is a Sony.
- A Sony max azért felel, mert nem nagyon méretezte túl az akksit.
- A Google meg azért, mert a droidját ha nem tudja valaki uralni és kordában tartani, akkor pl. ez lesz a vége.De a két gondolatjelből nekem nem az következik, hogy a Sony és a Google szar és GB-t rakok vissza, hanem inkább az, hegy egy ilyen mAh-ban kiélezett helyzetű telefonnál, mint a Xperia P, a usernak még jobban kell(ene) értenie a dolgokhoz sajnos. Ezért írom mindig, hogy a panaszok mögött nagy adag user error van, amit itt vagy meg tudnak távoli segítséggel oldani vagy nem.
Az egyre nagyobb kijelzőkkel és nagyobb procikkal az akksik még egy ideig nem fognak lépést tartani a mobil szegmensben. Ez alatt lehet tabletet és bármi mást is érteni. Az OS-ekbe egyre több gyárilag fojtó cucc kerül be, egyre izgalmasabb nevekkel* a többmagos rendszerekbe meg gagyi segédprocik az alapfunkciókhoz, hogy a 2-4-6-8 mag még alapon se fusson és pl. egy telefon alapfunkcióit ez a coproci' (nosztalgikus kifejezés a 90-es évek első éveiből) lássa el. De ez mind kevés, a legtöbbet egyenlőre itt is a user tehet. Azt sem tudom, hogy hány szőke nő tudja, hogy ha a kijelző direkt fény éri, akkor az sok mAh-ba kerül... hány ember használ bekapcsolt 3G-t, rossz lefedettség mellet, úgy hogy nem is használja valójában, hány ember tanulta meg, hogy a futó folyamat az nem fényevő és még csak nem is fotoszintetizál, hanem árammal megy és ha olyan folyamat fut ami egyébként nem kell, az áramba kerül. Az ilyen usereknek különösen sokat segít pl. egy stamina... max nem ébred fel, mert nem állította a kivételek közé a 3rd Party apot...
Tehát a telefon már okosabb általában, mint a gazdája... ez van*lsd Sony Stamina videókamerák a 90-es évekből
A mostani 20 éves marketinges valszeg' ezt nem tudta már, ezért a párhuzam
Én hálás vagyok, hogy első droidos telóm ez lett és a segítségetekkel sikerült ezt a kiélezett akksival rendelkező telót úgy használni, hogy az azt mondhassam: az akksi idejével elégedett vagyok. Ezek után majd egy másik típus gyerekjáték lesz. -
válasz
x64emulator #24652 üzenetére
A gyári rendszerek mindegyike rendelkezik STAMINA móddal JB alatt. Én használom, míg van aki nem kapcsolja be.
Az üveg kvázi karcálló, mert van rajta egy vékony gyári fólia, de sokak raknak rá még egyet én pl. Brando Ultra Clear-t szeretem.A P-t és az M-et nem hasonlítanám össze, sőt messzebb megyek, döntsd el, hogy kell-e egy szép fém telefon egy nagyon szép kijelzővel.... ha igen, akkor még nézz körül, hogy melyik fém telefon tetszik is jöhet szóba.
A Samsung jövőre rááll a felsőbb kategóriánál a fémre, mert már nagy a nyomás, és bizonyos ár mellett ez már elvárás. Itt mindenki jót fog mondani róla. Kézbe kellene venni és úgy dönteni. -
válasz
dorkacica #24651 üzenetére
dekrer-t finomítva "mindig előfordulhat"
Kiszámíthatatlan, hogy kinél, milyen ROM-nál is milyen gyakran jelentkezik. Van ahol alig több havonta egyszer, míg másoknál nagyon gyakori. Nálam hónapokig nem volt, de a múlt héten 2x volt, de azóta volt vagy újabb 20-30 hívásom, de most megint nincs...
CE1-es .100-as JB, gyári... Flashtoolal felrakva, előtte minden(!) törölve -
válasz
haypro #24534 üzenetére
Nem szabad ilyen task killert és mást használni. Jobban merül tőle a telefon és nem old meg semmit. A korábbi droidoknál volt csak értelme, a hős'korban.
Ha a leírásom és a topikösszefoglaló elolvasása után is megakadnál, vagy bármi, akkor biztosan segítenek/segítünk itt.
Ha ezután sem lennél elégedett a gyári ROM-al (illik egy hetet várni vele), akkor természetesen próbálkozhatsz custom rommal. Ha visszaolvasol már most több linkkel találkozhatsz. Ezek telepítése néha még nagyobb tapasztalatot igényel, de ebben is tudnak itt segíteni. Ezért írtam, hogy előbb a sima telepítést emeljük profibb szintre. -
válasz
haypro #24532 üzenetére
Mielőtt a Custom Rom-ot használnál javaslom, hogy jobban urald a telefonodat. Amit írtál az durva és nem akarom bántóan mondani, hogy user error,
de a gyári .100-as JB-vel nem szabadna lassúnak lennie. Én telefonálásra használom, azaz a tárcsázó gyakran van használva és nem lassú. A JB korrekt telepítése esetén nem lassulhat be ennyire a telefon. Itt a többség JB-t használ, van néhány renegát aki IC-re tért át, illetve GB-re. De durván 90% feletti lehet a JB aránya.
Egy korrekt JB telepítés:
1., biztonsági másolat csak címjegyzékről, max SMS-ről, ha szükséges. ÉN ezzel csinálom. Free, de van belőle portable is és havonta ezzel mentem a kontaktokat, mert azok többet érnek, mint a telefon.A többit (kép, zene) szgépre átmásol.
2., SD kártya', minden formázása, törlése
3., Flashtoolal pl. .100 CE1-es JB felrakása, ebben van pl. korrekt ékezetes rész. Lsd topikösszefoglaló.
4., Az alkalmazások, MIND fülön a Timescape és FB hülyeségek és még sok minden más tiltása, helyette 3rd Party-s alkalmazások használata
5., A play-ről visszatelepíteni azt és csak azt ami kell... lassan 1 hét alatt, több részletben, hogy az ember lássa, hátha valami app okozza
6., Esetleg Root és ezután a Greenify nevű program fizetős változata is sokat segíthet abban, hogy a P, akksiideje nagyon jó lett. Ennek telepítése sem egyszerűNekem pl. ez, az első droidos telefonon és amíg a telefont külsőleg imádom a droidot 35 évesen már nem tudtam megszeretni és egy fém max 4,3"-as Lumia-ra várok... de ez már az én bajom. Skynet-nek csúfolom a Droidot. De itt topikban mindenki olyan segítőkész és annyit tanultam tőlük, hogy már az ICS is jól és hibátlanul futott, a JB nekem jobban bejön és szintén tökéletes nekem és még néhány százezer embernek. Tehát nincs vele bajom, csak szimplán nem szeretem és utálom, hogy powerusernek' kell(et) lennem hozzá.
A dekrer' féle CE1 tőlem is letölthető, a 4Shared alól, de a topikösszefoglalóban is van szerintem link.
http://www.4shared.com/file/9sWldcvP/lt22i_62a1100_ce1__1261-8592_.html -
-
válasz
szente #24452 üzenetére
Az sem biztos, hogy eladja, akinek nem kell... szerintem.
Nekem megvan origi-ben a headset, ki sem bontottam, mert sosem használtam ilyetNa mindegy. De amikor az ember eladja a telefont (mert el lesz adva majd), akkor elvárható, hogy benne legyen, a többi tartozékkal az origi dobozban.... és +pont, ha tényleg origi pl. a headset és az új tulajnak nem kell plusz köröket futni, vagy használt valamit a fülébe dugdosni.
Ellenben a HDMI kábelt más többször használtam. Nagyon okos dolog. Szomorú, hogy még sok telefon nem követi ezt a példát.
Mondjuk ezt nem értem.
Azt értem, hogy a szolgáltatói dobozból miért hiányzik, de a lényeg, hogy a telefonon legyen ilyen HDMI port. -
válasz
zsoltzsolt #24404 üzenetére
Nekem sem volt gondom a GPS-el kültéren. Autóban, lakásban nem próbáltam.
A én is a GPS Status Toolbox-ot használom a jelkeresés meggyorsítására, gyk: aGPS adatok letöltésére
Az igaz, hogy havi 1-2 alkalommal kell csak, de tavaly december óta nem volt gond vele. ICS alatt sem. -
-
válasz
oliwire #24035 üzenetére
Nem tudom... Sajnos, még megtippelni sem, hogy mennyit ment a kijelző.
Én nagyon-nagyon elégedett vagyok az akksi idővel.
Most áll 48%-on, 3 nap 20 óra, ebből csak 51 perc telefonálás volt most, nulla repcsi, mert céges előfizetés.
Természetesen ennyire nem mindig jön ki, de aktívabb telefonálással is megvan a 2-3 nap, amiben van némi angry birds is.... Ez a normális nálam. De ez most 4-5 nap lesz, ami nálam is ritka -
Sokan ismerhetik, de akik még nem azoknak legyen mivel játszani az este:
*#*#4636#*#*
Néhány érdekes információt jelentethetünk meg a telefonról és az akkumulátorról.
Beírása után 4 menüpont jelenik meg a kijelzőn:
-Telefon információ
-Akkumulátor információ
-Akkumulátor története (log)
-Használati statisztikákEz elvben minden skynet lelkű' droidon működik.
-
válasz
bluemirage #24019 üzenetére
A javított link:
-
Itt vannak a képernyőképek hozzá. Sajnos csak gyorsan ZIP-ben ( 0,8 MB).
Bocsi..., de látható itt, hogy nem reális a 8 óra kijelző.
A többit hagyjuk, mert tudom, hogy most keveset használtam. De végig be volt kapcsolva. Lagzin majd kertipartin voltam hétvégén ott meg ugye másért van az ember...Szerk:
@horvath85g, OK, akkor látom, hogy már tiszta. -
Ha kijelző bekapcsolási idejét, a Beállítások --> Energiagazdálkodás --> Akkumulátor használat menüpont alól nézitek, akkor hagyjátok. Ott a képernyő menüponthoz írt bekapcsolási idő durván nem valós.
Csakhogy érzékeltessem:
Én pl. most tartok 8 óra kijelzőidőnél. Az akksi 59%, ehhez 3 nap 8 óra bekapcsolási idő tartozik és 43 perc beszélgetés. A szakasz első mondatában leírt baromság pl.
Ha kell adok screenshotot, de nem ez a lényeg, hanem, hogy a képernyő használat max stopperrel mérhető. Ha azzal mértétek, akkor bocsi és nem szóltam.
Erről egyébként volt már itt többször szó. -
válasz
Mici80 #23845 üzenetére
Kérlek neee
Főleg nagyon off, de hosszú is lenne a részletes válasz. Ritkán írok ilyet, de tényleg hülyeség amit írtál.
A gsmarena battery test és a specifikációk alaposabb olvasását javaslom, ha egyébkét érdekel ez a téma... mi mennyit eszik...A lényeg, hogy nagy áramfelvételt (értsd gyors merülést) 2 dolog okoz:
1., nagy processzor-használat
2., kijelző használat
A nagy áramfelvétel pedig nem jelent automatikusan melegedést! Az 1-es pont biztosan okoz melegedést az tény. De zsebben, sétáltatott telefon cellaváltásai nem érintik sem az 1-es, sem a 2-es pontban leírtakat.
A cellaváltások valóban merítik a telefont, de messze nem annyira, mint ahogy te bizonygatod és nem pláne nem melegítik a telefon hátlapját. Előtte pl. szintén fém SE C902 volt, és nem melegedett a hátlapja séta közben
A többiektől elnézést az offért -
-
válasz
zsoltzsolt #23766 üzenetére
Elvben igen, én nem használom, de a play a keresőre ilyeneket ír ki:
https://play.google.com/store/search?q=3g%20switch
https://play.google.com/store/search?q=3g%20switch%20widget -
válasz
Black Phone #23758 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy nálunk valóban a 3G egy vicc és általánosságban elmondható, hogy a telefon jobban merül, a default "preferred 3G"-s beállítás mellett. Tehát ez általában Mo-n a telefon gyakori merülését, elérhetetlenségét és vonalszakadást okozhat. Ez van.
Másrészt -meghökkentésként- a 3G nem is beszélgetésre való, a gyártói spec-ek szerint a telefonoknál az only GSM, azaz 2G használata esetén a Talk time +50-60% is lehet a 3G-nek. Cserébe a Stand by a tisztán 3G-n egy kicsivel jobb. De mégis az egyik legrosszabb beállítása az akksi szempontjából az, ha váltogat a telefon a 2 hálózat között. A legjobb az only GSM, ami a widget frissítésre több, mint elegendő, majd egy olyan kapcsolóval amivel a 3G ki-be lehet kapcsolni egy katt-al lehet Net-ezni rajta... szükség esetén.
Ez elég szomorú, mert az okostelóknak, pont ez lenne a lényege: telefonálni és 3G-t használni. De különösen a magyar hálózat színvonala még nem nőtt fel hozzá és aki ellenpéldázódik, az ne csak nagyfalu-ra és a megyeszékhelyekre gondoljon.
Én only GSM módban használom, nekem elég az ott nyújtott EDGE, és Opera Mini-vel netezek rajta. De mint mondtam nem én vagyok a tipikus droid és okosteló célközönség. De ma már csak így gyártanak szép fémtelót, évente 1-2 típust.
Amikor korábban user error-t írtam a telefon védelmében, akkor az ilyen kevésbé ismert dolgok is benne vannak. Azaz sok oka - főleg user oka- van annak, ha egy teló merül és nem úgy viselkedik, mint kellene... és igen a P-re egy kicsivel jobban oda kell figyelni, de egyébként az akksi idejével meg vagyok elégedve. -
válasz
darvinya #23702 üzenetére
Korábban írtam, hogy nálam az a rész inaktív, a fórum kereső is ezt javasolta. De ezért kértem segítséget. Sajnos csak a nem éppen userbarát: "Alkalmazások alaphelyzetbe..." segített. De a lényeg, hogy megoldva
A gyári videó app-nál ez volt a MIND fülön kb. így néz ki:
Indítás alapértelmezés szerint:
"Nincsenek alapértékek beállítva"
Az "alapérték törlése" gomb pedig inaktívMás: én értem és megértem a P-re kesergőket, de el kell ismerni, hogy ez egy szép és kompakt (valóban az) fém telefon. De némi gyakorlottsággal és a fórum segítségével a mindennapokra tökéletesen alkalmas. Vakon és ismeretek nélkül sajnos nem, ezért ismerősnek én sem ajánlanám. A kollégáim mindegyik szidja többé kevésbé a különféle márkájú droidos telefonjait, de ők nem jutnak el oda, hogy ez a droid és user error együttes hatása. Az Xperia P-nél talán kisebb user error is elegendő ahhoz, hogy a gyengébb aksival szerelt teló megbillenjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest