Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
semmit sem mentek ki soha, csak több lapon is megnyitva az s4 téma, és tudom használni a keresőt is!
bajban is vagyok ezért néha, mert még a segítő hozzászólásaimat sem mentem ki, aztán újra és újra kereshetem meg a keresővel, ha ismét szükség van rá, és nem akarom megint leírni, mert hosszú...stb.Gizmo94; a felhasználói hibákat még mindig egyszerűbb javítani, mint a tényleges szoftveres - netán hardveres - hibákat.
-
ota frissítés? attól óvjon meg mindenkit az isten!
én még odin alatt is csak tiszta alapra teszek fel minden firmware verziót, és ez fontos kulcs a rendszer problémamentes működéséhez - bár ezt olyannak magyarázom, aki nincs tisztában az odin működésével link), mert ugye az odin csak pda állományos firmware esetén, nem képes nullázásra, hiszen csak több állományos firmware alatt pipálható ki a re-partition, ezért pda állományos frissítés esetén előtte és utána is a telefonon kell a teljes nullázás.
ja, és ios alatt is így csináltam, ott sem csináltam soha csak frissítést, mindig nullázás, és semmi korábbi mentés visszaállítása, nem is volt problémám soha - pedig csak frissítés alatt ott is sok a panasz, tehát ott sem teljesen tökéletes a dolog -, de android alatt sincs így gondom, és ha kifejlesztenek ükmürü oprendszert mobiltelefonra, ott sem fogok csak ráfrissíteni, ha lesz lehetőség tiszta telepítés végezni az új firmware verzió felhúzásakor!
nincs olyan dolog, ami az alapján véleményezhető, hogy korábban több típusnál jól működött, biztos a későbbiekben is így lesz, mert a végén még csalódik az ember...
sokan ragaszkodnának a régi dolgokhoz, például bizonyos személyek által elkészített módosított firmware verziókhoz, mert s és s2 alatt megtetszett nekik, de az s4 már más tészta, és bizonyos szempontból még jó is, hogy semmi sem a régi már. -
rengeteg szabadidőm van mostanában, de téged valóban - megtisztelően - megkülönböztetett figyelemmel követünk, pont azért is, amely hibát most is elkövetted; leírod az s4-et úgy, hogy nem írod oda a wifi hiba mellé; moddolt firmware alatt/miatt jelentkezett!
amúgy az egyik legjobb telefon wifi kapcsolat tekintetében, ha megfelelő - gyártói/szolgáltatós - firmware verzióval van használva.
legyen igazad, de nincs még felbontva minden boríték!
tényleg nem rosszindulatból, inkább csak várható megszokásból... -
-
Petee87
tag
Mondjuk nem tudom One tulajként miért vagy továbbra is ennyire aktív ebben a topikban, közben csinálod a reklámot a HTC-nek, fikázva az S4-et. Fűbe-fába belekötsz, mindenkit leszólsz, szinte botfülűeknek titulálva őket, ismeretlenül... Kicsit már kezd sok lenni, de nem akarok belefolyni a vitába, de már a fórum nagy részét amúgy is ez teszi ki.
-
te most miről beszélsz, de tényleg?!?!
saját - minőségi - forrásokkal történt a teszt, így azt te nem tudhatod, hogy azokkal mi a helyzet, de nyilván olyan alapanyagokkal tesztelek, amikről tudom, hogy jó mimőséget képviselnek!
rendre többet látsz bele a hozzászólásokba, mint amit írok/írunk...
adott hozzászólásban nem írtam olyat, hogy a Dare2Live által linkelt zene volt a forrás! -
oceanrush
senior tag
-
Dare2Live
félisten
"Nekem van vagy 300db FLAC a telón és egyik se pattog."
Nem oned van?
Másrészt nem pattog más mobilon, házi hifin, mobilon meg igen és ebből neked az következik, hogy a zene hibája. ujaj...
Nem mindha ha más forrásból hallgatnám pl youtube akkor nem pattogna. Azaz baromira mindegy mi a forrás ugyanúgy pattog. -
Meg ne haragudj,én szeretem a hozzászólásaidat+stílusodat DE ez a pár mondat most nálam is kicsapta a biztit
"De akkor itt be is zárul az a kör, hogy miért érte meg eddig a Samu-t választani. Jó tudom. A premium gari is számít. De engedtessék meg ha értek hozzá, akkor használhassak főzöttet. Vagy akkor kiadás előtt ki kell adni egy közleményt, hogy ez már nem lesz az mint amit az eddigi hardcore júzerek megszoktak, és akinek ez fontos az válasszon mást."
Szerinted a Samsung azért csinálja a termékeit, hogy az olyan embereknek kedvezzen akik szana-szét akarják romolni a telefonjukat vagy éppen egy adott terméket amit ők csinálnak
Az eladott több 100millió telefonból amit ők gyártanak a felhasználók 3/4-e szerintem azt sem tudja, hogy mi az a root
A többség nem azért vesz meg egy adott terméket, most nem feltétlenül Samsungról van szó, mert lát benne fantáziát roomolásra, hanem tetszik neki vagy a tudása miatt vagy csak egyszerűen, mert megteheti és az adott márka nála a befutó
Most télen jönnek az új generációs konzolok/Ps4,XboxONE/ nem azért fogok Ps4-et venni,mert húú de trendi vagy a hype miatt, hanem egész egyszerűen ezen a téren a Sony a legjobb és mindig is playstation párti voltam és a Sony termékei mindig is minőséget képviseltek, soha nem csalódtam még bennük,pont.Csak ennyit szerettem volna, semmilyen vitát nem akarok ezzel kapcsolatban generálni, nekem ez a véleményem és ezt le kellett írnom
-
bármelyik gyártóról is legyen szó, ilyesmi nem lehet szempont, ez - szerintem - nem olyan szinten befolyásolja az üzletpolitikát.
más platform? mit csinál például az apple? folyamatosan zárja a kiskapukat!
valahol, még mindig a samsung a nyitottabb ilyesmire, sok más gyártói android rendszer nyitása és módosítása problémásabb.
szép és jó, amiket kiemeltél, de továbbra is tartom magam az általam korábban leírtakhoz, nem jellemző úgy hozzányúlni és javítani egy gyári firmware verzión bizonyos dolgokat, hogy a módosításnak csak és kizárólag pozitív eredménye legyen!
nem nekem kell bizonygatni, hogy mennyire jók a főzött firmware verziók, engem nem annyira érdekel, legszívesebben csak addig a szintig foglalkoznék velük, hogy lehet már élni nélkülük, mert vannak már jó gyártói firmware verziók, de valamilyen szinten nekem is engedni kell, bizonyos üzleti érdekeltségek miatt...
ettől még nyugodtan alszom, biztos sokan vannak még vele így, hogy nem csak és kizárólag azt csinálják, amit szeretnek.
használd egészséggel az új telefonodat, így nem kell - jelenleg - a samsung problémájával foglalkoznod, hogy például s4 alá kevés már a jó főzött firmware, remélem a one esetén találsz megfelelőt. -
degradálni - nem erről van szó, az még inkább mellettük szól, ha nem mindenáron csinálnak meg valamit, mert látják, hogy túl sok - valós és meglévő - hibalehetőséget jelent a túlzott módosítás, és nem ér annyit az egész munka.
milyen közleményt adjon ki a gyártó? olyat, hogy amit hivatalosan eddig sem lehetett, azt eztán még jobban nem lehet? nem túl életszerű...
sok ilyen zárás nem szándékosan történt, legalábbis nem célirányosan arra irányult, csak más opciókra is kihatással volt a módosítás.
a szervizes menüből is azért vetteki ki szekciókat, mert túl egyszerű volt feloldani a hálózati zárat - aki tudta, hogy miként lehetséges -, de ezzel más - kapcsolódó - beállítási lehetőségek is eltűntek, de legalábbis így már sokkal kevesebben tudják, hogy azokhoz milyen más módon lehet hozzáférni.
a negatív reklám is reklám!
más gyártóknál is azt látom, hogy csökken a normális főzött firmware verziók száma, szóval emiatt egyik gyártót sem merném temetni, hogy több lesz a kiábrándult vevők és használók száma.
az android kezdeti időszakában inkább szükség volt a jó főzött firmware verziókra, mert sok hiba és hiányosság volt a gyári verziókban, de a jelly bean eljutott oda, hogy alapban is nagyon okés, emellé párosul még a kevésbé - egyszerű - buherálhatóság, emiatt fogyóban a jó főzelékek száma, valahol ez természetes folyamat. -
mert az s4 és a 4.2.2 kicsit több hozzáértést és belenyúlást igényel(ne), ráadásul a gyártó is egyre több kiskaput bezár.
nem véletlen, hogy sok olyan neves főzögető nem erőlteti már a témát, akik korábban nagyon aktívak voltak, és elég jó munkákat is adtak ki a kezük alól... -
Gizmo94
veterán
Nem céloztam rád, csak az üldözési mániád jött elő.. Korábban írtam, ha nem csak a saját hsz-eidet olvasnád, hogy nálam is előjött és nálam is megvolt az user error, mert én sem tudtam, mit kezdjek vele, összevissza raktam a romokat, hátha jó lesz a wifi.
Már rádhagytam, igazat adtam, nem elég ennyi? Mi az óhajod még? Egyébként nem kell, hogy tudjam, hogy mi okozza a wifi problémát alkalmanként, elég, ha meg tudom oldani, hogy ne jelentsen gondot, hanem menjen a wifi.. De ha nem válna be a modem felrakása (hangsúlyozom, hogy nálam az utolsó két esetben már bevált) mennyibe tart előtte feldobni egy gyári romot Odinnal, majd arra a custom romot? Semennyibe, az sem. De nem kívánnék vitázni veled, mint már említettem, továbbá én sem írok az One topikba S4 tulajként, pedig volt One-om. -
Gizmo94
veterán
Ok. neked van igazad, én nem is ugatok be neked jelzőt, mint te tetted, veled nem vitatkozom, felesleges. Anno ugyanez a problémám volt, Torrente nekem is próbált segíteni és tudott. Apró különbség.
De legyen úgy, nem user error, a gyári romok a jók kizárólag s4-re. Most szebb az estéd? -
Poplacsek
senior tag
Beltérben szerintem is jobb a ONE kamerája a látószöge és a nagyobb fényereje miatt is. Én spec. a képeim 80-90%-át beltérben lövöm, úgyhogy simán elfogadnám az S4-be a ONE kameráját. Már majdnem vettem is egy ONE-t, amikor kaptam egy S4-et, úgyhogy lelőttem a projektet.
Így utólag azért az S4 se egy rossz készülék!
-
Én is megléptem a fözött romos utat ma. BMF4 volt rajta majd felhuztam az Omega 7.0ás romot full wipe-al, de a wifi gond elö is jött. Igy kénytelen voltam le szedni az origi bmf8-at amire épül. Odin, telepités, stb stb. Majd felpakoltam a Battery King romot (nem igazán tetszett az omega). Ott már nem kellet sem a wifi, sem az LTE fix. Minden müködik szépen.
-
balika333
tag
NEM mindig van ez, hogy az egész kijelző annyira fényes, hogy az ikonok, hátterek kifehérednek. De ezt leírtam, hogy CSAK napsütésben jön elő. Ha nem hiszel nekem, akkor a szemednek higgy. Menj ki tűző napra, s nézd meg. Ha szobában vagy, árnyékban, sose fogod meglátni. Ismerem az Amoled és IPS közti különbséget, köszönöm
Max fényerőn, amit szobában produkálsz ha maxra állítod, nagyon szép kép lesz. Napsütésben nézd meg. Illetve a "Beálítások->Ki/Be->Kijelző résznél %-ban kiírja, hogy ment a kijelző. (Halvány, normál, max fényerő, fényes <- ez van napsütésben)
-
migabi24
nagyúr
Köszi a véleményt, szeretem az ilyen kis mini teszteket olvasni, mert ha tehetném minden telót kipróbálnák, de sajnos nem szarom a pénzt, a kijelzőhöz még annyit, nem vitát szeretnék generálni, de a one kijelzője slcd ami ugyan ips alapú de valóban szaturáltabb színekkel operál
-
balika333
tag
Örülök a pro és kontra felhozatalnak ugyanis 3 hét S4 után jött 1 hónap HTC One s megint S4-re visszatértem.
Annyi megjegyzésem van, hogy a kijelző nekem pro/kontra is egyben. A One kijelzője: jobban olvasható napon, DE túlhúzza a színeket. Teljesen fényesre nyomja a kijelzőt, torzul az egész. Nézz meg egy FB ikon,t egy Play áruház ikont közelről napsütésben. Érdekes először észre sem vettem, később viszont zavart /szubjektív/.
S4 kiejlző: nekem néha beltérben túl sötét, nagyon leveszi, s napsütésben is rosszabbul olvashatóbb mint a One, habár sokat fejlődött az S3-hoz képest. Viszont az S4 színei, teltsége jobban bejön.De jó volt olvasni a véleményt
-
boletus
aktív tag
Csak szubjektív tud lenni a véleményem,kellően elfogult is,inkább kérdezek Tőled.
A leendő cserepartner mivel indokolja a "válást"? Olvasva a rengeteg véleményt,Te nem vagy "zöldfülü" ezekben a témákban,mármint van megfelelő hozzáértésed.
Azt hittem,meg vagy elégedve az S4 telefonnal. Tudom,az új varázsa,a megismerni egy újat,újabbat,jelentős tényező. Ha három-négy évvel fiatalabb lennék,bizonyára engem sem hagyna hidegen a lehetőség. S nem utolsósorban,egy segítőkész fórumtársat is elveszítene a topic. -
toeki
senior tag
Komolyan képes voltál S4 fórumon megkérdezni, hogy áttérj-e One-ra ????
Bár ahogy nézem egészen korrekt válaszokat kaptál.
Szarabb kamera, nehezebb gari, sd bővités nincs, viszont lag semmi, a sense elég letisztult de a mai világban az is cserélhető ha nem tetszik, megjött a s-off ami eddig nem volt, profi hangszóró és "elvileg" még profi mikrofon.
Ezután már csak azt kell mérlegelned mennyire vagy elfogult a samu design-ja felé, a htc minőségibb kivitelezés +slcd , de valakinek pont a kopogósműanyag és az amoled jön be.
Ha teheted vedd kézbe, járd körül, tapasztald ki pár óráig, azután halgass a szivedrevagy ne...
-
Gizmo94
veterán
Nagyon szép telefon, sokkal szebb az S4-nél, legalábbis a fekete. Nekem az volt. A kijelzője tökéletes, azzal nincs gond. A gyári szoftverrel is elképesztően smooth volt, meg nem akadt. A hangja kiváló, jobb az S4-nél a két sztereó hangszóró brutális. A kamera színei természetesebbek, látószöge nagyobb, de minőségben azért elmaradt az S4-től. Kézbefogni sokkal jobb, van súlya és a szálcsiszolt alumínium ad egy érzést.
Baromira gyűjti viszont az ujjlenyomatokat a ház és a kijelző is. Túl sokat nem volt nálam, mert nekem az S4 volt a cél, így elcseréltem Spawn kollégával, ő tud bővebben nyilatkozni. Nekem nagyon tetszett az One minden tekintetben, de az unibody miatt (fix akku) , de méginkább az sd card hiánya miatt mennie kellett,
Ha cserélsz, nagyon oda kell figyelni az illesztésekre, a kijelző melletti fém keretre, hogy hogy áll, a fém ház összeillesztéseinél a sorjákra, esetleges eldolgozási hibákra, a kijelzőnél pedig a pixelhiba az amit nagyon meg kell nézned. Összességében lehúzni semmiképpen nem tudnám, nem is akarom. Teljesen más mint a Samsung bármelyik telefonja, ez természetes is. De a minőség az nagyon ott van, ha sikerül patentul öszerakott darabot kifogni. Én sokkal rosszabb kijelzőt, kamerát vártam volna tőle, de egyik sem nevezhető rossznak, sőt, a kijelző... az bizony szép ott is.. Szerintem sokat gondolkozni nincs értelme, ha vonz, kipróbálod, ha megfogott megtartod, ha nem, visszaváltasz. Kb. egy árban van, a kereslet is közel egyforma, nem lesz nehéz.. Romok már jövögetnek rá, feltörték azt is, de én nem romoltam. Amikor nálam volt, még nem volt rá semmi. Három dolog: ház, illesztések-sorják, kijelző pielhiba. Ha ezekre odafigyelsz és hibátlant találsz, valamint nem vagy Samsung feature függő, szeretni fogod. -
n0_gAboR
őstag
Szerintem a legujabb htc sense nem ad annyi pluszt a gyari androidhoz kepest mint az S4 szoftvere. Cegnel van lehetosegem mindket telot tesztelni. Kinezetre minosegre jobb a one viszont szerintem serulekenyebb. Samsungon sokkal olcsobb egy hatlapot vagy egy keretet cserelni esetleges serulesekkor.
Szerk: magamnak is S4-et rendeltem, elvileg pentekrn jon meg a kicsike.
-
Szerintem felejtős. Ha jól emlékszem Te Note 2-ről jöttél, nem hiszem, hogy bejönne a még kisebb kijelző. Illetve rosszabb üzemidő, rosszabb gariztatás, nagyobb sérülékenység (ráadásul fekete), lassabb támogatás, stb..
Ha többet fizetne rá esetleg üzletileg nem lenne rossz. -
Tirexi
addikt
Hali.
Meg van végre a kártya független i9505.
Melyik ROM-ot ajánlod ami 100% megbízható és gyors is?
Nekem olyan kéne amivel le lehet szedni a felesleges olyan programokat amik csak a háttérben futnak és semmire nem jók.
Szerinted melyik lenne az ideális számomra?
Addig akarom még ezt megcsinálni amíg még nem pakoltam tele a telefont programokkal.köszi előre is
-
Lőnék róla, de alig látszik, illetve csak bizonyos fénynél, és szögből... Kijelzőtisztítás közben vettem észre. Kicsit mondjuk örülök is neki, mert legalább lesz miért gariztatni.. Csak azért érdeklődtem, hogy valaki látott-e már ilyet, mert ez még nekem új.
migabi24: szervizzel még várok, mert nagyon gyorsan karcolódik a kijelzőm, és így legalább nem kell beégnie, ha cserélni akarom. -
Gizmo94
veterán
Ehhez meg csak annyit, hogy eléggé világos a történet.. Külön neked másoltam ki.. Ez egy hivatalos, saját rendelésem a webshopból és eléggé egyértelmű a szöveg. Ott a pipa melletti, szürke.
:
Futár húzta is a száját kicsit, mondván, hogy sietne. Én meg mondtam, hogy nagyon sokadik telefon ez már, addig pedig alá nem írom most sem, amíg meg nem néztem. Cserép van elég a házon, nem kell pótlás. Deszka is van az Obiban, az sem kell a webshopból. Eléggé nem tetszett neki, de kibontottam, megnézegettem jól, utána aláírtam.. Csak azért másoltam be direkt, hogy maga a T hívja fel a figyelmet rá, hogy bontsd ki! Ha ennek ellenére nem, hát akkor ennyit erről.
-
aki nem tud/akar olvasni, és úgy aláír bármit is, azzal nem tudok mit kezdeni, és ehhez nem kell szakértőnek lenni!
a t-mobile ezt rutinosan megoldotta, csak ésszel kell élni!
van olyan futár, aki nem szereti átadni a csomagot, csak miután az kifizetésre került, illetve aláírta az átvevő az elismervényt, de van kiskapu!
a szolgáltató ezt írta a csomag külső zsebében lévő átvételire;
kijelentem, hogy az átvett dokumentumok (szerződések, nyilatkozatok, számlák) tartalmát megismertem és elfogadom, tudomásul veszem, hogy ezen bizonylat aláírása az átvett és tételesen felsorolt dokumentumok példányonkénti és egyesével történő aláírását helyettesíti, azzal minden tekintetben egyenértékű.
igen ám, de adott szerződési dokumentumok...stb a csomag belsejében vannak, azt csak én nyithatom ki, viszont muszáj lesz, hiszen ne írjak már látatlanban alá egy előfizetői szerződést úgy, hogy nem ismerem annak tartalmát, de erre külön fel is hívják a figyelmet az átvételin!
kibontom a csomagot, elolvasom az előfizetői szerződést, közben látom, hogy bontott a telefon vagy sem, és innen már adja magát a folytatás.
az s4 megvételekor is simán kértem volna bontatlant az üzletben, ha netán bontottat hoz ki az illetékes, hiszen addig semmi kötelezettségem sincs, a szerződést csak utána kell aláírni.
semmi extra sincs ebben, használja mindenki a józa eszét, aki meg látatlanban aláír bármilyen szerződést, arra nem tudok mit mondani... -
Gizmo94
veterán
Erre meg annyit tudok mondani, hogy pl. a "tesztpilóták" által visszaküldött, vagy boltban felbontott, de sosem használt, hibátlan telefonokat te kidobnád? Egyébként én is kaptam már t-s webshopból felbontott dobozban két S2-t is anno, de mind a kettő hiánytalan, hibátlan volt és tökéletesen új. Pl történnek olyanok is, saját szememmel láttam, hogy leült a kedves ügyfél S3-at vásárolni pont előttem, bontatlan dobozt szekrényből kivették, orra elé rakták, felbontották, telefont kivették. Persze az ügylet 0%-os hitelre ment volna, ügyintézés közben kiderült, hogy a szükségeshez képest a fele iratai nincsenek nála, így némi vita után ügyfél távozik, telefon bekapcsolás nélkül vissza a dobozba, ment vissza a szekrénybe. Ilyen is akadhat jópár. Ebben az esetben ha pl. készlethiány van, biztos, hogy a kevésbé frekventált üzletekből is vonnak vissza készüléket és küldik kifelé. Ez csak egy eset pl. amit én láttam, amikor már nem volt érintetlen a csomagolás, benne a be sem kapcsolt telefonnal. Egyébként webshopos vásárlásnál ott van a nyolc nap elállási lehetőséged, amikor még indokolnod sem kell, hogy miért nem kell, nem kell hibára hivatkoznod. Elég, ha annyit mondasz, hogy a készülék a kipróbálás utáni személyes tapasztalataid alapján nem felel meg az igényeidnek. Ennyi, és visszakapod a pénzed.
-
8 munkanapos elállás van, 3 munkanapos pedig nincs, utóbbi esetben csak a csere lehetősége adott, szigorú feltételek mellett.
semmi macera nincs ebben, összetett és összehangolt láncolat, t-pontban is cserélik 3 napon belül a problémás készüléket, hiába lett webshop útján vásárolva, t-pontban is leadható 8 munkanapon belül a készülék elálláskor, de postai úton is visszaküldhető.
nem rendelkezem pontos adatokkal, de szerintem elenyésző része áll csak el a szerződéstől azoknak, akik webshop útján vásárolnak, arról nem is beszélve, hogy sok embernek amúgy sincs ideje üzletben ácsorogni fél órákat - vagy még attól is többet -, hogy készüléket vásároljon, pláne ha nem olyan helyen teszik, ahol elég hosszú a nyitvatartás, a futár pedig házhoz viszi, vagy munkahelyre, illetve szinte bárhová.
nekem is több tényezző függvénye, hogy épp miként vásárolok, az s4 üzletben lett vásárolva, az xperia z webshop útján és ppp átvétellel, mert csak úgy volt gyorsabb és ütemezhetőbb az átvétel, előtte az iphone 4s szintén üzletben, korábban több típus szintén webshop útján.
jut eszembe, sok telefon esetén nincs -10% webshop kedvezmény - vagy fordítva, hogy üzleti vásárlásos felár nincs? -, jellemzően a drága iphone típusok, de az s4 sem lett volna olcsóbb webshop útján, és pont volt is szabadidőm, ezért vásároltam személyesen.
bontott doboz; semmiből sem tart azt mondani valamire, hogy köszönöm, de nem veszem át így bontottan, mert nem ismerhetem a készülék előéletét.
sok telefont rendeltem már a t-től webshop útján a magam és családtagjaim részére, mindig bontatlan dobozban érkeztek, másként nem vetterm volna át azokat.
üzletben szintén sok telefont vettem már, jellemzően ott bontották ki előttem, most is így történt az s4 esetén, de korábban az iphone 4s vásárlásakor is megkérdezte a hölgyemény, hogy kibontsa megtekintésre, vagy tegye a táskába bontatlanul.
egy esetre emlékszem nagyon régről - talán 10 éve is volt már, mert sonyericsson p900 volt az alany -, hogy bontott dobozból vette elő a t-s ügyintéző a telefont, látszott rajta, hogy már volt taperolva, megnézegettem, majd megkérdeztem, hogy lehetne bontatlant kapnom, mire mosolyogva bólintott és hozta a bontatlan dobozt, amit el is vittem. -
joey04
titán
Személyesnél sem veszed észre feltétlenül az összes apró hibát. Főleg ha nem a fórumot nézed egész nap, akkor pl egy HTC-nél simán lehet, hogy csak otthon látod meg az illesztési hibákat, vagy karcokat és akkor is megszopathatnak. Lényeg: nem a szopatás miatt van 10% kedvezmény, sőt élőben előbb rátukmálnak az emberre bontott cumót. Plusz kevered az elállást a cserével is. Vagy legalább a lehetőségeket mindenképpen. Na de részemről téma lezárva, mert én tudom a menetét és az okokat, te meg kételkedsz. Majd kali meggyőz, ha van hozzá kedve.
-
Gizmo94
veterán
Márpedig, mint a világon mindenütt, itt is sokkal olcsóbban üzemeltethető egy webshop, mint egy akármilyen kis üzlet akár két eladóval is, nemhogy egy nagyobb, szervizponttal, jópár alkalmazottal, komoly havi fenttratási költségekkel. A futárszolgálatoknál a kiszállítási díjak pedig egészen mások állandó szerződött (méginkább prémium) partnerként, mintha te rendelsz egyedi ügyfélként egyszeri futárszolgáltatást.
De pl. kimaradt még az üzlet bérleti jogának vagy tulajdonjogának, eu-s normák szerinti kialakításának igen komoly költsége, a fűtés-világítás, alkalmazottak után fizetendő (brutál) járulékok, valamint juttatások költségei, takarítási, biztosítási, vagyonvédelmi költségek, hogy csak párat említsek..Ezeket webshop esetén nem kell kifizetni, ezért meg sem illik fizettetni. Egy webshop a relatíve alacsonyabb árai mellett is lényegesen több profitot képes termelni, mint egy rendes üzlet hivatalos nyitvatartással, különösen akkor, ha egy kiépített hálózat alapjára , valamint jól fizetett hozzáértők marketingstratégiáira épül. Nem szeretem a szolgáltatókat, de hidd el, semmi érdekük, hogy felbontott és hibás telefonokat küldözgessenek, megvan a tisztes(ségtelenül) magas hasznuk így is bőségesen.. Nem kötekedésképpen írtam a fentieket, de megint mindenkivel vitában vagy, miközben szemmel láthatóan fogalmad sincs a kereskedelem legelemibb alapjairól sem. Nincs is azzal semmi baj, csak ne irkálj hülyeségeket. -
joey04
titán
Szar alatt tényleg szart értek, tehát olyat ami beázott, vagy repült egyet és sérülés van rajta, ilyesmi. Tehhát ilyet nem kaphatsz. A tisztánlátás végett: Egyetértek, nem kell használt cucc, de elég benézni a One topikba, simán kiszúrod, hogy bontott, és/vagy használt. btw FRG is elmondta, és logikus is, hogy ha te bemész a T-hez, akkor az ügyintéző foglalkozik veled, időt veszel el, stb. Webes rendelésnél meg kiküldik és "jónapot". Konkrétan kevesebbe kerülsz nekik így. A tűrés meg érdekeljen, mert pont te vagy az, aki kevesebbért is a másik torkának ugrik.
9839: webshopnál nincs ilyesmi, zárt doboz jön.
9847: Tudom itt vörös posztó, de az XMS pl úgy csinálja, hogy meghirdeti nyomott áron (fb-n twitteren, blogon), bontottként a gépeket, és benyeli a veszteséget. -
komolyan gondolom, mert nem csak az én elgondolásom, hanem üzletpolitikai alapokon nyugvó, és jól bevált módszer, nem véletlenül olcsóbb bármely más területen is a webshop árazás, nem véletlen a webshop kedvezmény műszaki...stb üzletekben!
hány komoly üzletet linkeljek, ahol üzletben megvásárolva x ft, ugyanott webshop útján rendelve pedig olcsóbb, még futáros kiszállítással is?!?!
nem baj, ha nem ismered a logisztikát...stb, de legalább ne írj butaságokat, kérlek...
sokkal jobban megéri a webshop útján történő teljesítés a szolgáltatónak, mint az üzletben történő!
egy központi raktár, kevesebb - nem megosztott - erőforrás, sok teher levétele az üzletekről, ahol emiatt pörgősebb az ügyintézés, és még lehetne sorolni...
honnan veszed ezt a ~ 1500 ft-ot? netán láttad a szerződést, amit a szolgáltató kötött a kiszállítóval?
egy ekkora szolgáltató, hatalmas forgalommal, nagyon is kedvezményes lehet az árazás, mivel a kiszállító cégnek is folyamatos fix munka, de ennek a részleteibe nem akarok belemenni, nekem is csak hozzávetőleges elképzeléseim vannak.
a lényeg, hogy sokkal jobb üzlet a webshop, és nem csak a szolgáltató(k)nak! -
muveszur
addikt
Hidd el, megéri a T-nek... Számításod egyből ott vérzik, hogy a szállítás nem 1500 Ft a T-nek. Lehet neked igen, a T-nek nem.
Az üzletek fenntartása, terheltségének csökkentése pedig jóval többe fáj, mint amennyit bukik a T a webshopon. + nem kell nyitni újabb üzleteket a megnövekedett kereslet miatt. -
Poplacsek
senior tag
Deodexed Superslim MF8-van fent és nem találom az iránytűt.. Tudja valaki, hogy ami ebben a MIUI romban van 4:50-től, annak mi a neve? Köszi!
-
muveszur
addikt
Én is amit eddig vettem, mind bontatlan doboz volt... DE...személy szerint te hogyan oldanád meg a 8 napon belül visszaküldöm, mert nem tetszik problémát? Mit tud tenni ilyenkor a szolgáltató? Lenyeli vagy pedig újra kiküldi.
Mivel a statisztikákat nem ismerem, megfelelő visszaküldött darabszámnál és megfelelő elosztás mellett dolgozói telefonok is lehetnének ezekből. Lehetséges megoldás. Persze ha rohadt sok van, akkor a szolgáltató sem tudja/akarja lenyelni. -
lajki7
senior tag
En soha nm hasznaltam foliat,ezekert a dolgokert amiket irtal
volt par samsungom. Mst eloszor az S4en hasznalok. Es szerencsere tok veletlen olyat rakattam ra ami SZO SZOROS ERTELEMBEN nm latszik es olyan mintha maga a kijelzot,folia nelkul nyomkodnam
Szoval vannak kivetelek
ocsemnek a sony zen van folia,es ugyan azok ra a jellemzok amiket irtal
-
joey04
titán
Ne adj olyan szavakat a számba amit nem mondtam, mert azt nem tűröm!
De zavar és felháborító, mivel papíron nem tehetik meg. A vita arról ment, hogy megteszik-e. Elvileg igen. Pedig nem szabadna. Az viszont hülyeség, hogy hibás darabot kapsz. Ettől még gáz, de segíts pls, mert nem látom, hogy hol írtam ennek az ellenkezőjét. Ja várj! Sehol.
-
tothl
addikt
Mondjuk ez igaz. Azt a fajta szinte csúszós prémium érzést amit egy jó "üveg" ad tényleg nem őrzik meg a fóliák de azért nem is lesz nagyon vészes.
Amúgy meg ízlések és pofonok, nyilván rontja a felhasználói élményt mind a fólia, mint bármilyen tok ez nem is vitás. Kérdés kinek mi a dilije.. -
rolcsibácsi
őstag
akkor most milyen rom van fent neked?
nekem megint vmi gaz van mert 4 es fel ora alatt lemerult. ahogy neked is, nalam is az android rendszer eszi majdnem egy szinten a kijelzovel az akksit... regen meaval is volt egy ilyenek aztan felraktam hozza a kulon gyari kernelt is es jo lett, ehhez te tettel vmit fel? de gondolom mar lecserelted ha tudsz kulso sdre appokat rakni?! -
Muffi
aktív tag
Köszönöm!
Megpróbáltam feltenni a 4.3-as droidot de nem sikerült...Feltettem egy CWM-et majd wipeoltam utána installálni akartam az SD kártyáról a Deodexed 4.3-as droid romot és nem indította el, hanem bejött a 2 mappa h META és system és nem lehet elindítani... mit rontottam el? :S
-
iSonic
addikt
hát nem akarok senkit megbántani de ez így picit ferde.. nem csak szoftveresen nyúl hozzá a dolgokhoz.. apum s2 esetén is kicserélték az elromlott jack aljzatot.. (de mivel pár kommentel előbb említettem, hogy szerencsémre van ismerős mind szervizes és mind ügyfeles kolléga ismerősöm, így ebből bajom nem fog származni)..
abban teljesen igazad van, hogy szolgáltatót belevonni + hetek.. rosszabb esetbe hónapok..
kali: ebben szintén igazat adok neked teljes mértékben, de szerencsémre, amit itt is leírtam pár sorral ezelőtt remélhetőleg nem kerül sor
abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van "protekcióm"
Szerk.: még egy kérdés, hogy Kies nem frissíti a SAMSUNG USB DRIVERS-t?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest