Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
4.4.2 NG8 droid van feleségem 9505-ös S4-én. Azt nézem, hogy a képek amiket lő a stock kamerával elég fátyolosak, nem tiszták, mintha ködben fotózna.
Mi a legjobb Kamera app, esetleg valami S5 v. S6-ról portolt Stock verzió ami kompatibilis a 9505-el 4.4.2-n? -
Poplacsek
senior tag
válasz
#61600768 #66443 üzenetére
Azért elég gáz, hogy ennyi pénz kiadsz és a két év múlva már gyengélkedő akksiját nem tudod kicserélni.. Engem csak ez tart vissza, mert ha megvenném minimum 4-5 évre venném, ahogy az S4-el is tettem..
Na meg nemtom, hogy lesz-e benne infra, mert az S4-en azt is sokat használom távirányító progival. -
Poplacsek
senior tag
válasz
Poplacsek #58546 üzenetére
Apex Launcher + Notifier rendben beállítva. Most, hogy jobban megfigyeltem megjelenik az új email számláló egy pillanatra, de azonnal el is nyugtázódik, eltűnik.
Widgetlockert, Nils-et leszedtem, hogy hátha az kavart be, de most is ugyanez a helyzet.. sms és nem fogadott hívás számláló rendben működik. -
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy az email applikáció (4 db email fiókot szinkronizál) ikonján nem jelenik meg az olvasatlan levelek száma. Korábban ez működött, de most nem és nem jövök rá, hogy mitől romlott el...
4.4.2-es rootolt droid... -
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Mobilnet előfizetéssel rendelkező S4-ről lehet tovább osztani a net-et Wi-fi-s laptopra, netbookra?
Ha igen, hogy a legegyszerűbb?
Köszi! -
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Arra van valami megoldás, hogy ha bejön a képernyőzár 1 perc tétlenség után, akkor ne menjen a háttérbe az addig elöl lévő alkalmazás?
Távirányító programnál nagyon idegesítő mindig újra előhozni, de más esetekben is jó lenne, ha feloldást követően egyből ott lenne a zárás előtti állapot..
Köszi!
-
Poplacsek
senior tag
válasz
pixelblondie #40108 üzenetére
Tekerd be folpackba!
Nálam és nagyon sokunknál teljesen bevált a Samsung Protective Cover+ -
Poplacsek
senior tag
Miután SuperSU-val tiltottam a Knox-ot újraindulgat az NF1 ROM. Hogy lehet ezt visszacsinálni, mert egy SuperSU újratelepítést követően nem kérdezi meg megint, hogy tiltsa-e vagy ne...
-
Poplacsek
senior tag
válasz
kecsetihunor #39329 üzenetére
"nem-e gyenge az áram..."
Ez a nap mondása! -
Poplacsek
senior tag
A független NF1 is rootolható Towelroottal? Csak hogy merjek-e frissíteni NB9-ről..
-
Poplacsek
senior tag
válasz
FrankMonzano #37233 üzenetére
Nálam a kezdetektől fogva gyenge a térerő ha az LTE be van kapcsolva... Telenoros vagyok és épp emiatt nem is használom az LTE-t.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Maranello74 #33001 üzenetére
Azért, mert a KitKat-nak az a nagy újítása, hogy a 3rdparty programoknak alapból nincs jogosultsága a külső SD-re írni. Speciel egy fájlnevet nem tudok átírni totalcommanderrel... Megoldás csak root-tal van, hogy k@pják be...
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Bandi8407 #32333 üzenetére
Ha ez így megy tovább megkockáztatom a garivesztést (és azzal el is érte nálam a Samu amit akart..)..
De legszívesebben most azt csinálnám, hogy kihívom őket házhoz, hogy cseréljenek alaplapot és tegyék vissza az official 4.3-at, csak hát céges telóval mindez sokkal körülményesebb...
Melyik GE ROM a legfrissebb, ill. melyiket ajánlott feltenni. Jelenleg official 4.4.2 XEH van rajta. -
Poplacsek
senior tag
válasz
laszlolczka #32308 üzenetére
Hát ez nem igaz...
Így megszivatni az embereket... Gyakorlatilag rákényszerítenek, hogy csesszem el a garim...
-
Poplacsek
senior tag
Semmi bajom nem lenne ezzel a KitKat-el, de ez az SD kártya írási bug tűrhetetlen...
Van erre valami megoldás???
-
Poplacsek
senior tag
Köszönöm a segítséget!
KIES-el frissítettem a legújabb XEH-re. Frankón lement minden és szerencsére megmaradt mindenem, nem kell újra belakni.
Download módban minden official és mindkét KNOX számláló 0x0, ugyanakkor az OTA frissítési próbálkozásra továbbra is azt írja, hogy ez egy módosított eszköz... Nem lehet, hogy valami 3rd party root szükségletű app miatt, amit feltettem a korábbi rootolt MGA alatt? -
Poplacsek
senior tag
Na szóval az OTA valamiért módosítottnak érzékeli a rendszert, holott most elvileg nem az.
A KIES szerint rendben van és fel is ajánlja a legújabb XEH frissítést.A kérdéseim
- a KIES úgy frissít, mint az OTA? Tehát megmaradnak az appok és beállítások, vagy újra be kell lakni?
- a KNOX számlálók ugrásától kell tartanom egy KIES frissítést követően a fentiek miatt? -
Poplacsek
senior tag
válasz
Poplacsek #22338 üzenetére
#22338-ra esetleg valami tipp?
Átérnék a 4.3-ra de csak akkor ha OTA-n keresztül megy, mert nincs most rá időm, hogy újra belakjam a rendszert..
TA counter 0-n van és a SU unroot megvolt, most nincs rootolva, mégis módosított eszközt ír szoftfrissítés keresést követően.. -
Poplacsek
senior tag
Hmmm.. 4+1 fájlos repartos rootolt MGA volt fent. Triangle-vel nulláztam a flash countert, 3-ról szépen lement 0-ra. Ezt követően SuperSU-val full unroot, ez is végigment. Most nem rootolt, de amikor OTA frissítést keresek azt írja, hogy ez egy módosított eszköz... Mi lehet a baja?
-
Poplacsek
senior tag
Jelenleg 4+1 fájlos repartos XEH MGA van fent, rootolva.
OTA-n keresztül akarom frissíteni 4.3-ra. A Knox számlálókat 0-n akarom tartani.
Mi a legegyszerűbb megoldás?
- Ha TA-val nullázom a számlálót, majd SuperSU-val full unroot, akkor ezt követően frissíthetek OTA-n és minden szép minden jó? -
Poplacsek
senior tag
válasz
b.bela1 #20571 üzenetére
Jaja, köszi...
Nem tudom felfogni egyébként, hogy hogyan támaszthatnak garanciális kitételeket az oprendszer rendszergazdai jogosultságához. Ahhoz, hogy maximálisan ki tudjam használni a telefont root jogok kellenek. Komolyan mondom mint a dedóban...
Mi lenne, ha vennék egy új PC-t Windows-al, de ugrana a garim, ha rendszergazdai jogosultsággal használnám, pfff.... Szégyen ez az Android + Samu is... -
Poplacsek
senior tag
válasz
csabám #20549 üzenetére
Szintén zenész.
MGA-val nyomom, semmi bajom vele, egyelőre nem frissítek...
Viszont egy kérdésem van. Telenor + MGA ROM + Vállalati Mobil Online Flexi csomag és csak H+ a maximális sebesség, pedig LTE lefedettségű helyen lakom. SIM kártyám 4 hónapos. Lehetséges az, hogy az MGA ROM a 4G-m korlátja? -
Poplacsek
senior tag
válasz
mgTerminator #20396 üzenetére
Ezt fejtsd ki légyszíves. Talán a legújabb TC alapból tudja? (Nálam a 8.01-es van fent.)
-
Poplacsek
senior tag
Nekem ilyen van a kijelzőn:
StK Galze tempered shielder
Sokkal drágább, de sokkal jobb is, mint a fólia. Protective Cover+ -al pont frankók együtt, mivel az üveglap teteje kb 0,1-0,2mm-el van a Cover+ tok pereme alatt, így abszolút nem látszik, hogy vastagabb, mint egy fólia, ugyanakkor ki se lóg a tokból. -
Poplacsek
senior tag
Az S4 gyári böngészőjébe lehetséges beimportálni valahogyan a PC-ről a Chrome könyvjelzőit?
-
Poplacsek
senior tag
Szerintetek GB-es routeren és WiFi-n keresztül lehetséges 8-10GB-os 1080p-s mkv-kat nézni az S4-en viszonylag akadás mentesen? Médiaplayerrel (Dune) simán megy a dolog, de az S4-en pár másodperc lejátszás után 10-15mp töltögetés következik a PC-ről... Fel lehet valahogy gyorsítani ezt az adatkapcsolatot?
-
Poplacsek
senior tag
-
Poplacsek
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #16150 üzenetére
A #16139-ben linkelt "Magyar független XEH i9505 4 fájlos 4.2.2 Jelly Bean I9505XXUBMGA"
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Poplacsek #16130 üzenetére
Ja és még annyi, hogy a 4+1 fájlos frissítéssel nem csak gördülékenyebb lett minden, hanem még a telefon beszélgetés hangminősége is nagyot javult nálam.. Addig olyan mély, morgó, néha érthetetlen volt, furcsáltam is, hogy 2013-ban így kell szólnia egy telefonnak, még ha a túloldali mikrofonnal van is a hiba. Na most már teljesen jó minőségben szól. Az okát nemtom, de jó lett!
-
Poplacsek
senior tag
Az új firmekkel egyelőre nem szabad Triangle Away-t és Mobile Odin-t használni.
Most olvastam Chainfire-től: "don't run Triangle Away or Mobile ODIN on these firmwares (GG, H8, ...) until I've updated them, or your phone will explode."
-
Poplacsek
senior tag
Én is mindig csak 1 fájlossal frissítgettem a régi laggolós gyári szoftot, elmentem így az MGA-ig, de sose lett jó.
Rábeszéltem magam a 4+1-fájos MGA felrakására. Na most atomgyors minden, nem bántam meg, hogy fél napot rá kellett szánjak mire mindent feltettem utánna + beállítgattam...Egy kérdés: az MGA-nál újabb ROM-okkal (MGG, MH8) most mi a baj? Rootolhatók? Ajánlottak, vagy maradjon az MGA, az a tuti alapon?
-
Poplacsek
senior tag
Feltettem a 4 + 1 fájlos független MGA ROM-ot. Minden ok, de most be akarnám kapcsolni az USB hibakeresést, de sehol nem találom a Fejlesztői beállítások menüt se... Biztos én vagyok a béna, segítsen valaki plz....
-
Poplacsek
senior tag
Ma egy jót játszottam a TouchSquid távirányító progival. Gyakorlatilag mindent be lehet vele állítani, amit a Logitech Harmony távokkal. Activity-k, makrók, hatalmas adatbázis, késleltetések, jel ismétlések, teljesen jól bekonfigurálható.
Most már értem miért adta fel a Logitech az üzletágat.. Annyira megtetszett, hogy meg is vettem a Home verziót.
-
Poplacsek
senior tag
OK, köszi!
Akkor már csak azt kellene tudnom, hogy van-e olyan backup progi, amivel mindent le lehet menteni, majd visszaállítani. ugyebár MGA superslim-ről mentenék és ugyanerre is állítanék vissza egy köztes repartícionálást követően.
A minden alatt az appok, appok beállításai, sms-ek, email-ek, rendszer beállítások, launcher beállítások, email fiókok, contact-ok stb-stb.... mindent értek, különben egy napos munkát csinálnék magamnak a romolással.... -
Poplacsek
senior tag
-
Poplacsek
senior tag
Olyat lehet csinálni, hogy az ezen az oldalon fent lévő 4+1 fájlos MGA ROM-ban kicserélem a PDA PLATFORM_I9505XXUBMGA_1081224_REV06_user_low_ship_MULTI_CERT.tar.md5
fájlt a
I9505XXUBMGA-PRE-ROOTED-DEODEXED-SuperSlim.tar.md5 -re és így teszem fel a 4+1 fájllal Re-Partition kipipálva?Most is ez a superslim van fent, de csak egy fájlként tettem fel Odinnal, minden wipe és repartícionálás nélkül és hát nálam ugyanúgy beszaggat, laggol a kép, mint a legelső szoftververzióval...
-
Poplacsek
senior tag
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy a gyári (4.2.2) kamera szoftver fényképezéskor ne adja azt az idióta exponáló hangját?
Legyen néma.
-
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Olvasom, hogy ilyen-olyan fülhallgatókkal használjátok az S4-et. A neten meg mikor a füles jack dugóját nézem, akkor azt látom, hogy nem 4, csak a hagyományos 3 pólusú..
Most hogy is van ez? Valami konverterrel használjátok? -
Poplacsek
senior tag
Én ezt nem értem... Én az eredeti, magyar, független
AP: I9505XXUAMDM
CP: I9505XXUAMDM
CSC:I9505OXXAMDBROM-omra Odin-nal felnyomtam a I9505XXUBMF8-PRE-ROOTED-DEODEXED-SuperSlim egy fájlos ROM-ot, amiután ez lett:
AP: I9505XXUBMF8
CP: I9505XXUBMF8
CSC: I9505OXABMF8KIES szerint meg: PDA:MF8/PHONE:MF8/CSC:MF8 (XEH)
- Mostani állapotban, csak a root miatt nincs garanciám, vagy a rom verzióval is baja lenne a szerviznek (ha kukacoskodni akarnának?)
- Mit kellene csinálnom ahhoz, hogy tuti érvényes legyen a garancia és a legújabb ROM legyen rajta?
- A XEH produkt kód jelenti a független magyar régiót? Ha ezután új ROM-ot akarok feltenni rá, mire kell ügyelnem, hogy maradjon XEH?
- Van egyáltalán bármi előnye annak ha XEH marad? -
Poplacsek
senior tag
Beltérben szerintem is jobb a ONE kamerája a látószöge és a nagyobb fényereje miatt is. Én spec. a képeim 80-90%-át beltérben lövöm, úgyhogy simán elfogadnám az S4-be a ONE kameráját. Már majdnem vettem is egy ONE-t, amikor kaptam egy S4-et, úgyhogy lelőttem a projektet.
Így utólag azért az S4 se egy rossz készülék!
-
Poplacsek
senior tag
Eszem megáll.. Nem jövök rá, hogyan és hol lehet beállítani a 4.2.2-ben, hogy egy perc tétlenséget követően zárja a képernyőt, de csak két perc múlva kapcsolja ki... Ezelőtti HTC HD2-es droidon ezt simán belőttem... Valaki?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
MunezXBK #9892 üzenetére
Én a legolcsóbb fóliát vettem rá, valami Trendy8 nevezetű (1000Ft volt 2 db a Tesco-s GSM boltban). Sikerült hiba nélkül rátennem, nem került egy porszem se alá, tökéletesen illeszkedik és szinte nem is látszik, hogy rajta van. Tapintásra is jó, teljesen elégedett vagyok vele.
-
Poplacsek
senior tag
Deodexed Superslim MF8-van fent és nem találom az iránytűt.. Tudja valaki, hogy ami ebben a MIUI romban van 4:50-től, annak mi a neve? Köszi!
-
Poplacsek
senior tag
Na ez a tok tetszik: Galeli S-View
-
Poplacsek
senior tag
válasz
charlie1975 #9560 üzenetére
Én inkább a Camera FV-5-öt használnám!
-
Poplacsek
senior tag
Banyek, a mobilnetem egész nap tetű lassú, az ikonon csak "E" betű (ez a 2G?)
Reggel egyszer újraindítást követően egy percig kb H+ ra váltott, akkor szakított, aztán vissza E-re. Sose volt mobilnetem, most van egy hete az új S4-el. Mi lehet a baja, nem hinném, hogy a Telenor egész nap nem képes szolgáltatni, mert akkor itt már mindenki anyázna?MF4 prerooted deodexed superslim rom volt rajta pár napja, ma du meg feltettem az MF8-ast ugyanebből, de azzal is ugyanez a helyzet. A net csomag meg "mobile online flexi", ami korlátlan.
-
Poplacsek
senior tag
Total Commander x64 alól megoldható valahogy az USB-n a PC-hez csatlakoztatott I9505 SD kártyájának böngészése?
Találtam egy ADB plugin 6.6 nevű wfx-et, de ha ezzel ráklikkelek a "Connect To Device" sorra, akkor "Enter Device IP Port" ablak fogad....Szerk.:
Hupp, nem szóltam, keresőbe: commander és itt a megoldás: a "szülő mappa megjelenítése" opciót kellet kipipálni. -
Poplacsek
senior tag
Apex launcher alatt nálam véletlenszerűen fagynak (nem frissülnek) a widgetek. Touchwizzel semmi baj. Utánaolvasgattam a neten, többen is szívnak ezzel.. Nova-t még nem próbáltam, aki azt használ GS4-en mik a tapasztalatai?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest