- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpmcwap
senior tag
Hát egy Elitbook 840 G1-em van...
Abba be van dugva USB-n a mobileRack, ami 2.0...
Laptop lanon a routerbe, azon lanon lóg a Nas. 20-25Mb/s-el másol...
Most néztem, van e hozzá újabb fw mert kb 5 éve nem volt áram alatt sem a NAS, de ahogy elnézem már nincs rá támogatás... a legutolsó fw-t se találom sehol... Hátha az tudná az ext4-et, mert usbről csak a 3-at ismeri, belsőre meg 4-ben dolgozik...Nekem még a 4.75ös fw van fent.
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #21121 üzenetére
A NASból kivett winyót a mobilrackkel usb-n keresztül a laptopomhoz kötöttem és most látja a win a fájlokat, sőt a helyi wifin másolni is tudom a NAS-ra. De basszus, kb 1perc/giga a másolási sebesség... A 2 terrát igy másfél nap lenne átmásolni...
Ráadásul a laptopom is kell hozzá... Lenne valami lehetőség arra, hogy a mobilrackes winyon lévő fájlokat lássa valahogy ez a szerencsétlen nas is USB-n és még ha két nap is átmásolni, de el van magában laptop nélkül?
-
bpmcwap
senior tag
Most nagy nehezen eljutottam addig, hogy a win lemezkezelőjével az másolatot tartalmazó winyót legyalultam és végre látja a win. Kiszedtem a NASból az eredeti winyót amin a másolandó fájlok vannak és betettem a helyére az újat, a régit meg rá fogom dugni egy mobilrack-el és ujra rámásolom az összes fájlt... csak azt nem tudom, hogy fogja látni az eddig nasban lévő winyot USB-n keresztül, illetve hogy kellene csatolni, hogy ne formázza le... Mert hogy azt akarta tegnap... Lehet valahogy csak olvasni és nem kötetként csatlakoztatni?
-
bpmcwap
senior tag
Csináltam egy óóóóriási hülyeséget. A NAS-ba lévő winyóra szükségem lenne, mert a NAS-t már nem használom, csak adattárolásra, arra meg elég egy sima winyó is, a benne lévő meg mehet az NVR-be. Szépen átmentettem az adatokat (2 terra). Aztán kicseréltem a két winyót. Ugyesen hozzá adtam az új kötetet
természetesen nem lát semmit a nas, mert ugye elfelejtkeztem róla, hogy linux,beállította magának a kötetet, ezek után meg a win se lát semmit. Semmi pánik, csere vissza, a régin még meg van minden, USB-n felteszem az újat, hááát teli van, de nem látja... a fájlokat... na most ilyenkor mi az öregördögharagját kellene csináljak? A fájlok rajta vannak, de nem látja se a win, se a linux...
Most ha leformázom és újra másolom usb-n azzal se leszek előrébb, mert a nasba ha beteszem, akkor megint csatolnom kell, ugyan itt leszek... HA külső usbre dugom rá a régit, akkor az új nem lát semmit belőle - gondolom jogosultság kérdése is... -
bpmcwap
senior tag
sziasztok, nekem valami nem kerek...
ffp fent van, puttyal betelnetelek és elindítom az mc-t de nem működnek benne az F-billentyűk, se az instert kijelölés se semmi... ez miért van???
jó esetben kapok egy ilyen hibaüzenetet:
Hint: Setting the CDPATH variable can save you keystrokes in cd commands. -
bpmcwap
senior tag
válasz
CoolBoy323 #9229 üzenetére
ssh-n az mc olyan mint a tc és 15-18mb/s a sebesség
wifin sajátgépen v tc-vel 1-4Mb/s maximum
lanon sajátgépen vagy tc-vel 4-8Mb/s...
Ez kisfájl esetén hagyján, de mondjuk egy 2gigás fájlt amíg wifin pc-n keresztül 15-20perc ssh-n ugyanez kb 2 perc. Ha viszont több gigát akarsz mozgatni mondjuk 200at akkor ssh-n kb 3-3,5óra alatt megvagy, de ugyanez PC-n keresztül másfél-két nap... a terrákat már nem is hozom fel, mert az kb örökké valóság plusz két hét..... -
bpmcwap
senior tag
válasz
tigrici #9086 üzenetére
auuu auuu auuuuuu, ez fááájt
Már értem miért ne tudtam hozzáférni a megosztott dolgaimhoz.... Másolni i-data/xxxx/video alá kell, de a megosztott fájlokat a Volume1 alatt kell keresni??? Mit nem olvastam el, biztos le van írva ez már valahova, és félek lesz még ott pár info amivel nem ártana tisztában legyek....
Lenne egy kérdésem is. Esetleg van valami nasra telepíthető progi vagy az mcnek bővítménye amivel ki lehetne csomagolni a rarokat, hogy ne a PCn fusson a művelet? Köszönöm
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Jumpalaja01 #8957 üzenetére
+1
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8922 üzenetére
esetleg egy ZoneMinder-t fel lehet rá tolni?
-
bpmcwap
senior tag
Zyxel-re van esetleg valami nvr progi? Használja valaki NVRként? Van tapasztalat? Bármilyen info?
Köszi! -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
remélem jó helyen érdeklődöm, mert nem igazán találtam "Milyen NAS-t vegyek topikot...
Jelenleg egy VargaAlexFW-vel okosított TP-Linket nyúzok, de kezd kevés lenni ezért, néhány feladatot átcsoportosítanák egy NAS-ra, hogy stabilabb legyen a történet. Helyi média stream, FTP feltöltés és távoli elérés, némi transmission, valamint a helyi jogosultságok kezelését látná el a NAS(esetleg NVR ha képes rá... képes rá?). Két eszköz között vacillálok, egyik a ZyXel NSA 310S a másik a D-Link DNS 320 mely két készülék közel egy árban van. A D-Link ennyiért két helyet ad, míg a ZyXel csak egyet, de kérdés melyik a stabilabb, megbízhatóbb és terhelhetőbb? Nem nagyon ismerem egyiket sem... Kezelés szempontjából? Átláthatóság szempontjából? Esetleg mennyire nyitottak saját szabályok felállítására, scriptek futtatására? Gondolok itt pl egy rendszeres FTP backupra adott könyvtárból, de mondjuk csak a friss fájlokat adnám meg nem a teljes könyvtárat, vagy hasonló kreatívabb feladatokra.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest