- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
hodostamas #16659 üzenetére
Ja, jó ez a leírás, csak a start helyett először még ezt is ki kell adni:
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
-
Syl
nagyúr
válasz
hodostamas #16627 üzenetére
Plex? Azt 310-re hogy kell?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
hodostamas #16580 üzenetére
Budapest, XI. ker, UPC net. Párhuzamosan UPC topikban is kérdezősködök, ott az IP-ket hoztam fel, illetve a port forwardingra onnan kaptam segítséget. Ezáltal értem el, hogy legalább helyi hálózatban működik az ftp funkció, tehát valószínűleg nem eszközhiba van.
Itt még annyi sincs, hogy a nason futtatott alkalmazások elégségesek-e egyáltalán ahhoz, amit akarok, vagy valami pluszt kéne telepítenem.A DDNS pont arra jó jó, hogy a dinamikus IP-t egy fix domainhez rendeli. Vannak jó minőségű fizetős szolgáltatások, pl a dyndns.org is ilyen, régen használtam is, de nincs kedvem a nas árának kb negyedét évente rákölteni a nasra ahhoz, hogy használható legyen. Ezt figyelembe véve egy tetszőleges árú synology ára is belátható időn belül megtérül, de egy DS216-é biztosan.
A titkosított ftp létezéséhez is volt kérdés, onnan sincs válasz, de a syno ezt is alapárasan tudja.
Ha a héten nem oldódik meg, majd hétfőn visszaviszem.CoolBoy323: akkor vedd a fáradtságot és segíts!
Jelen pillanatban el tudom fogadni a 70k-s árat egy működő rendszerért. -
Upo
addikt
válasz
hodostamas #16503 üzenetére
520-as cikk van, még viszonylag kevés hozzászólással.
De elég hasonlóak az eszközök, a Mijzelf féle metarepository csomag is ugyanaz, csak belekerült pluszban az újak támogatása, illetve az ffp és entware is hasonló. Itt azért már előkerült jópár mélyvizes téma, amiből az új eszközökön is lehet profitálni. De majd az arra illetékesek eldöntik hogy mi legyen. -
törölt tag
válasz
hodostamas #16503 üzenetére
Az sem jó, ha szétaprózódik az infó. Nehéz meghúzni a határt.
-
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas #16449 üzenetére
Előrébb jutottam.
http://xxxx:yyyy/pkg/gallery/gettemp.php <-- innen jó
http://xxxx:yyyy/MyWeb/public/gettemp.php <-- innen futtatva cannot connectpublic az egy sima létrehozott share. nas520-nál jobban korlátozva van a gyárilag felrakható mysql külső elérése?
argh... megvan... [link] Ezután most jó
-
Upo
addikt
válasz
hodostamas #16453 üzenetére
Várd ki amíg végigindexeli a média fájlokat, utána megnyugszik. Ha mindig kilövögeted akkor csak tovább tart. Hagyd békén, 1 nap múlva nézz rá, szerintem már jó lesz.
-
Mr Dini
addikt
válasz
hodostamas #16437 üzenetére
Én meg közbe kipróbáltam. Létrehoztam egy test felhasználót, csináltam neki egy testing adatbázist, nyomtam neki erre egy Grant all-t és létrehoztam egy táblát Inserttel betettem egy elemet és kiirattam egy mezei php szkripttel.
Gyönyörűen kiírta az tartalmát.
Kodi alól is használom, illetve többek közt a freeradius usereimet is itt tárolom, minden szempontból tökéletes.
Én inkább a php motorra gyanakodnék, mivel alapból a db nincs felrakva, azt azt hiszem én is pear-rel tettem fel. Egyébként van egy jó kis apache csomagom FFp alá, én azzal használom, amióta megvan, nem volt vele gond. A gyári php lehetőségei igen korlátozottak, viszont ha az én csomagom választod, egy kicsit túrnod kell a konfigot, hogy menjen minden. De ebben tudok segíteni!
-
Mr Dini
addikt
válasz
hodostamas #16432 üzenetére
Szia!
Próbáld a nas ipcim:3306-ot megadni szervernek és tesztelésképp root felhasználóval konfiguráld a php-d. Nekem így elsőre ment. Ha pedig megy így, de a létrehozott más userekkel nem, akkor a jogokat kéne átnézni a phpmyadminon keresztül.
Bár gondolom ezzel nem mondtam sok újat...
-
Boxi88
őstag
válasz
hodostamas #16327 üzenetére
Helló!
Úgy látom sokan lettünk mostanában gazdagabbak a NAS520-al.
Ez örvendetes!
Az itteni fórum lakóit kérdezném, hogy nem jelent e problémát ha továbbra is itt maradunk? Mert a saját fóruma nem nagyon pörög... De ha még is gond a maradásunk, akkor jelezzétek!
-
Mr Dini
addikt
válasz
hodostamas #14496 üzenetére
Szia!
Tweaks tud olyat(ez egy metarepository-s nasos csomag), h átrakja pendrivera a csomagokat.
mobilizmo:
Olvass vissza, konkrétan leírta, h 325...
-
FefeeX
veterán
válasz
hodostamas #14491 üzenetére
Amikor rendszert mentesz (igaz ez minden rendszerre, windows, linux, stb), akkor nem mappát másolsz, mert a telepített tartalmakat általában vonatkozásokkal együtt kell kezelni. A windows telepítésnél sem elég a legtöbb programnál, hogy a korábbi mappát kimentetted, és nem indul el, kivéve az egyszerűbb programokat.
Pont ezaz itt is. AD1 nem tudjuk, hol van az FFP, AD2 nem tudjuk mibe nyúl bele az FFP, tudomásom szerint itt senki sem linux fejlesztőmérnök.
Szóval arra a kérdésre, hogy fájlmásolás szinten miket másolj, nem fogsz választ kapni, mert mi sem tudjuk, de még ha tudnánk sem valószínű, hogy működne, a vonatkozások hiányában.
Ha nem akarod a korábbi tartalmat átmenteni, akkor egy megoldás marad: nulláról újrahúzod rajt az FFP-t. De egyébként meg nem is értelek, ennyi idő, irogatás meg elmélkedés helyett már rég végeztél volna, és már most lenne egy friss, frankó rendszered. -
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #14491 üzenetére
"Még mindig nem tudom mit kell lementeni"
partíció ...
"Max 8 GB-s pendriveom van, arra nem tudok 60GB-t lementeni ha totál mentést akarok..."
Abban notebookban sincs, hdd amire a usb-s rack-et akarod kötni?
FFP a / -ben (md0) található, egy ffp nevű könyvtárban.
Nah, nekem mindegy, én feladom! Szerintem keress valakit aki megcsinálja neked, nehogy használhatatlanná tedd a még működő partíciókat.
PiroBase
UPNP-t kikapcsoltam, de ha a tűzfalat vissza kapcsolom, akkor nem látszik kivülről a port hiába van forwardingolva.
Akkor nem jó port vagy nem jó helyre van forwardolva.
Hiába a fix ip, ha a kézzel beállított elsődleges DNS nem jó helyre mutat. Az tuti jól van beállítva?
FFP-n lépj be és nézd meg hogy tudod-e pl az index.hu-t pingelni (de ha jól emlékszem menüből is lehet pingelni). Ha nem, akkor nincs dns. Akkor most nézd meg, hogy tudod-e a 217.20.130.99 -t pingelni. Ha igen, akkor az átjáró jól van beállítva, csak a dns nem. -
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #14489 üzenetére
Nem értelek, hogy miért problémázol, hiszen most mondod, hogy van usb rack-ed.
HDD bele -> partíciók mentése -> hdd ki -> másik hdd bele -> partíciók visszaállítása -
vanRobert
tag
válasz
hodostamas #14486 üzenetére
Hali!
Ez majd engem is érdekelne
Megtennéd, hogy sikeres műtét után közkinccsé teszed a költöztetés technikai részleteit?
Talán még másoknak is jól jöhet, vagyunk itt páran, akik nem vagyunk túl jók Linuxból.
Én személy szerint ugyan nem idegenkedek kódok beírásától, de azért az egér-ikon kombó sokkal kényelmesebb... -
FefeeX
veterán
válasz
hodostamas #14486 üzenetére
Akkor ennyi. A NAS-on biztos, hogy nem fogod tudni a rendszerpartíciót átemelni egyik vinyóról a másikra, akkor kezdd inkább elölről az FFP telepítést.
Nincs egy asztali gép elérhető közelben, amin meg tudnád csinálni? Vagy egy notebook pár USB-vel, hogy a bootolni is tudj meg két USB dobozban a két vinyót klónozni? Teszem hozzá, ez is csak elméletben megy, mert még senki nem jelzett vissza, aki korábban neki akart ennek látni...
-
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #14482 üzenetére
A klónozás már backup-ot is jelent automatikusan
Javaslom a macrium Reflect recovery cd-jét ehhez a művelethez (gondolom a kérdés inkább erre irányult volna
)
mobilizmo
NSA320 vs NSA320s
v2-ről beszéltél, ami csak 325-ös szériában van. Ott pedig konkrét előrelépés történt, még ha nem is hardveresen.
-
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #14480 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy mi az, amivel nem boldogulsz?
Tehát, ezek szerint már kipróbáltad a két partíciót klónozni az új (már előzőleg a nasban inicializált) hdd-re, és ez nem vezetett eredményre?
-
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas #14457 üzenetére
Valaki? nem igen boldogulok vele.
-
tigrici
tag
válasz
hodostamas #12316 üzenetére
Én például kifejezetten letiltottam!Mert médiahivatkozásként használom és amig keres egyáltalán nem használható!!De a szerver be állitásoknál ki van pipálva a frissités?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest