- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Netfone
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
melan
senior tag
Sikerült összehozni
Kivettem az UHD-s megosztást az export file-ból, és (mivel ebben egyelőre csak 4 mappa volt) csináltam egy UHD2 nevű megosztást a NAS nfs menüjében. Persze nem is láttam win alól az új mappát. De utána leállítottam az NFS megosztást, és átírtam az export file-ban az elérési utat és voilaMost így néz ki:
/i-data/9d036961/video *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #
/i-data/6f9dd4b6/UHDvideo *(rw,sync,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash) #Annyi, hogy kimaradt egy sor közötte az export file-ban, ami itt nem látszik. De a kapcsolók sem egyeznek meg mögötte, gondolom ott lesz valami.
-
melan
senior tag
Programcsomagos, de a 2-es verzió.
A 2. lemezen a minidlna elérés miatt választottam szintén a video mappa nevet, de rájöttem, hogy ez felesleges volt. Most a 2. lemezen UHDvideo mappa néven van megosztva, amit szeretnék elérni. Ennek megfelelően módosítottam az export filet:
/i-data/6f9dd4b6/UHDvideo *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #
/i-data/9d036961/video *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #Így a KODI a megosztásban 2 sort lát:
6f9dd4b6/UHDvideo
9d036961/videoDe mindkettő választása esetén az UHD mappában találom magam.
-
melan
senior tag
Kellene egy kis segítség NFS megosztásban.
Két lemez van a NAS-ban, és mindkettőn vannak filmek. Az első lemezen a video mappát adtam meg, amiben minden film látszott is a hozzáadás után a hálózaton (KODI). Hozzá adtam a 2. lemezen található video mappát is, ebben az esetben a KODI két megosztást lát, de mindkettő tartalmát ugyanannak (az elsőnek) látja.
Annyi még hozzá, hogy a 2. lemezen található video mappa valójában (a névütközés miatt talán) video-1 nevű. Ha átírtam a 2. sort video-1-re, akkor a KODIból mindkettő tartalma üres.Ez van most a fájlban:
/i-data/9d036961/video *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #
/i-data/6f9dd4b6/video-1 *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #Az első sor beírása után minden oké volt, próbaképp az egyik mappa filmjeinek elérését át is cseréltem nfs alapúra.
Szóval a kérdés, hogy a 2. lemez video-a nevű mappát hogyan adjam hozzá a megosztáshoz?
Jah, és persze mindezt a NASon lévő export fájl szerkesztésével teszem... -
melan
senior tag
Világos a leírás. Ellenben olvasva a fórumot írtak olyat, hogy a jason fájlt, illetve a torrent fájlokat kell menteni...
De ha nem kel, nem kell pláne, ha ugyanaz a GUI továbbra is jó marad. -
melan
senior tag
Sikerült
Már csak egy dolgot szeretnék (lehetőleg nem elrontani): frissíteni szeretném a 2.82-es transmissiont 3.0-ra. Leszedtem a 3.0-t, gondolom eszerint kell mindent csinálni... csak azt nem tudom, kell e menteni valamit, vagy csak simán leállítom a TM-et, felülírom a fájlokat, indítom a TM-et és kész? Ugyanoda torrentezek, és win alól gui-val kezelem.
-
melan
senior tag
Sikerült felhegesztenem az owncloudot a 320-as NASomra. Igazából 96%-on megállt, aztán nem tudtam elérni az admint, így újraindítottam, belépve azt írta, hogy telepítve - meg is lepődtem. Most viszont indítás után ha belépek, látom, hogy engedélyezve van, de ha rákattintok, nem lesz aktív a stop. Szóval nem tudom leállítani. Utána, ha bárhová lépek, már nem tudok visszamenni, mintha foglalt lenne a rendszer. Hogy tudom letiltani az owncloudot? vagy netán leszedni? Nagyon betojtam, mert így az admin felületre be sem tudok lépni... mármint érdemben. Putty alól elérem...
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megoldani, hogy ha windows alól elindítok egy-egy nagyobb fájlletöltést, akkor ki tudjam kapcsolni a gépet, és a NASra mentsek. Ezt hogyan lehet megoldani? Emlékszem, hogy a gyári cuccok között volt egy ilyen ikonra-húzós megoldás... van valami más megoldás ezen kívül? -
melan
senior tag
válasz vanRobert #13075 üzenetére
Én is gondoltam már ilyenre, csak az a bosszantó, hogy a NASnak ezt tudnia kell(ene), vagy az USB-s TPlinkes 1043nd routeremnek. De ez az egy dolog nem működik normálisan.
Egyébként a felismerés, feltelepítés a NASnál nem volt gond, csak nem nyomtat mindig a nyomtató (kicsit kerreg, azaz mintha írna), néha igen, néha meg csak pár ki/be kapcsolás után. Nem tudom, miért van ez...
talán egy ötletem maradt: a nyomtató egy USB hosszabbítóval van rákötve a NASra. Lehet, hogy nem jó minőségű? Kb 5 méteres.
[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
válasz gahor72 #13071 üzenetére
Javaslom neked a PI2-t. Az én Samsung TV-m is lejátsza hálózaton keresztül a filmeket, de néha-néha elfelejtett 1-2 beállítást, és bosszantott. Aztán Plex, ami jó volt, de kissé darabos. Na, most vettem egy PI2-t és régi álmom vált valóra: mindent visz, gyors, okos és még szép is, igazi házi médiaközpont lett. Így nem kell aggódnom, hogy a következő TV hogyan viszonyul a NASról valóhálózaton keresztüli filmnézéshez, mivel a PI2 megoldja.
Más: egy kérdésem van. A nyomtatómat, ha rákötöm a nasra, néha nyomtat, néha nem. SZeretném a hálózat bármely gépéről elérni a nyomtatót. Már a firmet is lecseréltem, de nem akar megbízhatóan működni. Van valakinek ötlete?
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Nsa320-om van, és minden kifogástalanul működik - kivéve a nyomtatószerver támogatást. Rádugtam a Samsung ML_1665-ös nyomtatómat, winből nyomtató hozzáadása stb, drivert listából kiválaszt - eddig meggy. Viszont néha nyomtat, néha nem. Nagyon gyakran kell pl reggelente munkába indulás előtt nyomtatnom 5-6 oldalt, amit előző este csináltam meg, de a gyerkőc már alszik a szomszéd szobában és nem akarom felkelteni... Ha kikapcsolom, majd vissza, többszöri alkalom után hajlandó nyomtatni, akár wordből doc-ot, akár másból pdf-et. Nagyon bosszantó... a gépek kábellel csatlakoznak a routerhez, nason legújabb firm...
Van valakinek ötlete? -
melan
senior tag
Sziasztok! Tervezek venni egy Rapsbery PI2-t, és azon futtatni egy XBMC-t, hogy a NASon lévő filmeket elérjem stb... egyelőre a gépemen fut a Kodi legfrisebb változata, azon "tanulok". Namost a NAson futó Plex médiaszervert akarnám egy pluginnal elérni az XBMC-ből, de nem tudok valamiért csatlakozni hozzá... manuálisan is próbáltam meg myplexxel is. Valakinek van ötlete?
Valamint a böngészőből belépve a Plexre írta, hogy van újabb verzió. Hogyan tudom azt frissíteni a legegyszerűbben? Legutóbb nagyon sok macera volt vele, nem szívesen cseszném el.
-
melan
senior tag
Nem szokásom, de feladtam a FLickr-hez való csatlakozást. Pedig a 4.7-es firm leírásában azt írták, hogy a bug javítva...
Ha engedélyezem, és rákattintok az OK-ra, akkor fel kellene mennie a Flickr honlapjára (sztem)de csak about-os üres oldal jön be, akármelyik böngészővel próbálom... Majd egyszer--- hátha... -
melan
senior tag
Flickr beállításban tud valaki segíteni?
-
melan
senior tag
Szisztok! Tud valaki segíteni a Flickr beállításban? Megvan a fiók. A nason engedélyezem a flickr-et, majd a "készen áll"-ra kattintva új ablakot nyit a böngésző, ami üres. Próbáltam firefox/explorer/chrome. Gondolom felmenne a flickr honlapjára, hogy beállítsa a hozzáférést, de nem megy...
-
melan
senior tag
Sziasztok! Szeretném a dropboxot használni a NASon úgy, hogy onnan is szinkronizáljon fel a netre, ne csak a gépemről (azaz akarok egy másolatot a NAS-ra is). Be is állítottam a menüben, de ezzel csak azt értem el, hogy a drop2NAS mappába helyezett dolgokat átmozgatja a dropboxra, meg onnan a nas-ra is. De nekem az egész dropbox mappáról kellene másolat. Tudja ez egyáltalán?
-
melan
senior tag
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Három (apró) kérdésem lenne, miután sikeresen áttértem Twonkyról a minidlna-ra:- minidlna esetén hogyan tudom beállítani, hogy a video-ra nyomva a TV-n, egyből a video mappa tartalma legyen látható? (legelőször lehet választani, hogy all video vagy folder, a folderen belül video - nekem egyből ez kellene, ha lehet)
- be lehet e állítani az ikonméreteket? betettem a film mappájába a borítót, de mappa-ikon méretűben jeleníti meg a TV. lehet ezen változtatni?
- a 3. kérdésem transmissionhoz kapcsolódik: amikor megadtam az elérési útját egy letöltésnek, azt mindig eltárolja, majd legközelebb felajánlja. hol tudok ezek közül törölni?
[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Nnna most lett elegem a Twonkyból. Eddig olyan szépen megvoltam vele, gyors volt, jól kezelte a megosztásokat meg minden, csak néha eldobta a "by folder"beállítást és átállt médianézetre, ami alól nem lehet lejátszani az MKV-kat. Frissítettem a firmet, és még gyorsabb lett, aminek örültem. Gondoltam hátha megjavul a nézet probléma, mivel frissebb lett a Twonky is. De nem. Ahogy nézem, ha lekapcsol a winyó, akkor felééledés után produkálja ezt a hibát. Be kell lépnem mindig a Twonky felületére és visszaállítani a nézetet, de mostmár besokalltam tőle.
Mit ajánlotok egyszerű videomegosztásra? Még mindig a minidlna vagy van javaslat? A Plex fennvan még, de a TV-m nehézkesed lépked benne, a DLNA-ja meg iszonyat lassú... -
melan
senior tag
Sziasztok! A Twonky-t hogyan lehet frissíteni a NASon? (ILletve, ha frissítem a firmet, akkor a beállítások, IP stb minden megmarad?)
-
melan
senior tag
Nah, csak nem ültem tétlenül, és "frissítettem" nagy nehezen a plexet a 0.9.11 verzióra. a dolog végeztével kivártam, majd indítás után azt írja, hogy telepítve, de nem fut. kiadtam rá a chmod a+x parancsot is, de semmi. Uninstall, majd reinstall? Vagy egyéb ötlet? Örülnék, ha az adatbázisaim nem vesznének el...
-
melan
senior tag
Sziasztok!
A Zyxel320-asom beszerzésekor kacérkodtam a Plex-el, de a samu tv-men olyan döcögve ment, hogy letettem róla. Azóta is fut a NAS-on a plex, szépen, automatikusan szedi le az infokat hozzá.
Namármost felfedeztem a Google Chromecast névre hallgató kütyüt. Azt szeretném, ha a tabomról el tudnám érni a nas-on futó plexet (ez megy is) és lejátszhatnám a tv-n a filmeket. De míg nem biztos, hogy fog menni, nem akarok beruházni a kütyübe.
Egyelőre ott járok, hogy a tableten nem tudom elindítani a filmeket, valószínűleg a transkódolás hiánya miatt (?).
Van erre valami megoldás, vagy alternatív javaslat? -
melan
senior tag
Sziasztok!
NSA320-asom van, és teljesen meg vagyok vele elégedve (pedig szinte minden alap, egyedül a TS jelszavazás van csak emgbuherálva) a Twonky néha elfelejti a nézetbeállítást, de most nem ez a lényeg. Egy Samu lézernyomtatót szeretnék a NASra kötni, hogy egymástól függetlenül tudjanak a gépeim nyomtatni. Megyeget is a dolog, feltelepítve stb, viszont néha csak némi idő elteltével hajlandó nyomtatni, azaz néha egyből a nyomtató bekapcsolása után, néha csak 3-5 perc elteltével, nyomtató ki-bekapcs satöbbi. Azonos munkacsoport is van, más ötlet nem jut eszembe.
Ha van valakinek javaslata örülnék, ha megosztaná, mármár ott tartok, hogy frissítem a rendszert 4.6-ról 4.7-re, de nem akarok mindent újrakonfigolgatni, meg nem is tuti, hogy azzal működne... -
melan
senior tag
Az mitől lehet, hogy a Twonky néha "visszaáll" 'by folder' nézetről alap média nézetre? Minden héten eljátsza egyszer...
-
melan
senior tag
Sziasztok! 320-as Nasról osztok filmet az itthoni hálózaton, amit egy Samsung TV-n (nem okosTV) nézek. Ha a Twonkyban a by folder van megadva, akkor mindent le tudok játszani, MKV-t is, más beállításnál nem. A problémám, hogy néha-néha "elfelejti" ezt a beállítást, és alap média nézetre vált vissza a Twonky. Ilyenkor mindig újra visszaállítom... A kérdés, hogyan lehetne ezt alapértelmezetté tenni, mondjuk a Twonky valamelyik fájljában? Vagy jobb ötlet? (Minidlna-t próbáltam, de nekem a twonky is jó lenne, ha ez menne...)
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki a nyomtatószerver funkciót? Én rákötöttem a nyomtatómat (Samsung 1665) de, van, hogy hibaüzenetet ír ki (az aktuális beállításokkal a windows nem tud nyomtatni, vagy valami hasonló) de van, hogy simán nyomtat. Azt azért megfigyeltem, hogy nem lehet kapkodni a nyomtatásnál: nyomtató bekapcsol, kicsit vár, utána word és nyomtatás, ha sitek, nem észeleli a nyomtatót. Elég gáz, mivel rendszerint reggel indulás előtt szoktam még gyorsba nyomtatni pár oldalt... Korábban gond volt, hogy átneveztem a nyomtatón a NAS menüjében, és később a win nem találta, mivel az "eredeti" nevén kereste... megoldottam úgy, hogy újratelepítettem névváltoztatás nélkül, de most meg néha nem akar nyomtatni.
Szóval valakinek van tapasztalata? -
melan
senior tag
Sziasztok!
A Twonkynak nem kellene megjeleníteni a képet, ha folder.jpg néven teszem a mappába? Vagy felbontásfüggő? -
melan
senior tag
Üdv! Én épp most fejeztem be a Plex telepítését. Slacker -i és kiválasztod a legfrissebbet. Utána
/ffp/start/plexmediaserver.sh
feljön egy ablak, ott kiválasztod a legelsőt és install. megvárod míg végez és kész. Ezután a /ffp/start/plexmediaserver.sh
beírásával lesz felugró ablak, amiben indíthatod/stoppolhatod stb. -
melan
senior tag
Kérdés: Twonkyt hogyan lehet frissíteni? Most látom, hogy a 7.0.3 van fenn, pedog ha jól láttam van frisebb... vagy az nem jobb valamelyest?
-
melan
senior tag
-
melan
senior tag
-
melan
senior tag
Sziasztok! Írtam korábban, hogy jó lenne, ha a twonky alatt a video ikonja a filmből lenne egy pillanatkép. Erre kaptam választ: ugyanabba a mappába olyanolyan névvel kell tenni a képet. A kérdés (tudom, lusta vagyok), nem lehet megoldani, hogy amutomatikusan csináljon? Ahogy olvastam, a korábbi verziók tudták... itt olvasntam erről, de nem tudtam kihámozni:
http://community.twonky.com/twonky/topics/thumbnail_generation_not_working_with_twonky_server_7_2_0Valakinek javaslat?
-
melan
senior tag
Megjött a 3Tb-os wd. Úgy átpakolhatom a tartalmat, hogy kiveszem a régi HDD-t a NASból, berakom az újta, feltelepítem, majd linux alatt rámásolom a régi HDD tartalmát? Vagy legalább a videokat/képeket? Nincs még egyelőre gigabites lanom, ezért így gyorsabb lenne...
-
melan
senior tag
válasz Thomas16 #8491 üzenetére
Az ötletet az adta, hogy jópár éve vettem Zalman ventit, amihez adtak ilyen "előtét ellenállást". Ez egy egyszerű toldó, mint ezeken a képen láthatod:
http://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/2010/0907/zalman-zm-fx-fdb-3.jpg
http://prohardver.hu/dl/cnt/2006-04/16853/zalman_zm-f3.jpgIlyet készen is lehet kapni, de, ha van olyan ventid, amihez adtak hasonló átalakítót (a 12cm-es tápventikhez leginkább) arról le tudod vágni, és minimális szerkálás után Neked is lesz.
Ezt csak rádugod a venti elé, nem kell vágni az eredetit stb, tehát később le is veheted. Először 60 Ohmossal próbálkoztam, de az 1300-ra csökkentette a fordulatot, és keveselltem, bár megjegyzem az alap hőmérséklet akkor is és most is 39-42 fok körül volt. Most 1800RPM és ha dolgozik a proci, akkor felmegy 2100-ig, tehát marad benne tartalék.Az ellenállás nem melegszik, mivel nagyobb teljesítményűt vettem, meg hát kicsit hozzáér a NAS fémvázához, valamint a levegő-elvonás miatt hűtést is kap.
-
melan
senior tag
Érdemes felrakni a SMART csomagot?
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Miután kipróbáltam a plex -minidlna-twonky kombót, stop-oltam a plexet és a minidlna-t, majd az ffp-t letiltottam a csomagok között. Észrevettem, hogy ennek ellenére nem tette alvóba a HDD-t, pedig nem ment róla torrent. Visszakapcsoltam az ffp-t ma este, hogy kicsit babrálja, és el akaram indítani a Plexet - mire írja, hogy fut! Megnéztem a TV-n: futott a minidlna is! Ez hogy a viharba lehet? -
melan
senior tag
válasz Anonymus23 #8424 üzenetére
nekem is O'play van, az is rá van kötve (azon a gyerek meséi vannak külő wincsin), mindig hezitálok, hogy melyik legyen a hálóra kötve... Mivel ritkán nézek felirattal filmet, és nem létfontosságú, hogy folytatható legyen, teljesen jó így a TV is... A lényeg, hogy hálózaton keresztül is átjön a DTS/dolby, így hangprojektorral jól összedolgoznak.
Gabor#: az ajtónál használt szigetelő gumit tettem a hdd-t tartó lemezkeret alá, így a rezonancia kisebb. De többet számít az oldalfalak csillapítása, mivel az veszi át a hdd rezgését... nekem kezdetben egy szivacs volt alátéve, így a visszavert rezgés elnyelése miatt halk lett, de az oldalfalak "megszelidítése" után ez sem kell, nincs hangja (én nem kicseréltem, hanem leszabályoztam a ventit 1800-ra)
-
melan
senior tag
Nos, feltettem a Plex-et, a miniDLNA-t és persze megy a Twonky is. Nálam (SamuC650) a Plex kicsit darabos, de nagyon dizájnos, minden flottul megy, a hangsávváltás az persze nem, sztem a DLNA szabvány nem támogatja (az oldalsáv szerint az eszköz nem támogatja). A miniDLNA egyszerű mint a faék, valójában annyival nyújt többet a Twonkynál, hogy tudja a médialejátszás folytatást - nekem semmi különbség nem jelentkezett ezen kívűl. Nem megy a feliratkezelés sem, ellenben a Twonky is megjeleníti a képeket, pl samplekép, ha ugyanazzal a névvel teszem a mappába, mint a film.
Valószínűleg a többi különbség TV specifikus... -
melan
senior tag
Jól gondolom-e, hogy a slacker -i kapcsoló után ha kijelölöm az ebben a hsz-ben megadott csomagokat (mind elé x, aztán egyszerre install), és utána követve az utasításokat felmegy (elvileg) a minidlna?
-
melan
senior tag
Fut a PLex (igaz kicsit darabos a TV-n, majd az animációt kiveszem, mert kicsit kevés neki sztem a TV prockója).
Abban kellene segítség, hogy magyar legyen az nfo... bemásoltam a két mappát a plug-ins mappába, de újra indítás után sem észleli a Plex.Emelett a sima dlna-n nem tudok belépni a megosztott mappákba sem...
-
melan
senior tag
Babráltam a beállításokban (nem tudott a szerverhez csatlakozni, meg a web eléréshez az IP nem volt jó, átírtam) és most üres a korábban hozzáadott filmek listája. Meg nem is tudok újta hozzáadni, alamint az ügynökök lista üres
-
melan
senior tag
Sziasztok! Sikerült felizzadnom a plex mediaservert, el is érem a gui-n keresztül Adtam hozzá egy mappát tesztként, elég gyorsan végzett is a metainfok öszegyűjtésével. Most majd nekiállok aláhegeszteni a port.hu-t, de egyelőre nagyobb gondom van: a TV-n nem tudok belépni a Movies mappába. Valamint gyanítom, hogy sima DLNA-ként kezeli... hogyan lehet beállítani a médiahivatkozást?
-
melan
senior tag
válasz tigrici #8400 üzenetére
megakadtam, mert az iinstall parancs kiadása után egy permission denied ablak fogadott, de visszaolvasva azt láttam, hogy ki kell adni előtte egy másik parancsot (valami s+a volt benne) de a lényeg, hogy utána az installt beírva egy ablak fogad, miszerint install vagy exit... installra nyomva ezt kapom!
Mit csináljak??[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Közben próbaképp megcsináltam a TM jelszavazását - a kezdeti telnet-telenség ellenére fel tudtam rakni a cm-et, és szerkesztettem a settings.json fájlt.
Most jön a plex.
Valaki meg tudná írni, hogy hogyan érdemes a fájlneveket megadni, meg hasonló finomságok? Azt olvastam, hogy nem szereti, ha a nason mondjuk TC-vel átnevezgetek, meg egyszerre sok mappát adok hozzá (még nincs fenn, de úgy sejtem, hogy lesz egy felülete vagy gui, és azon kell hozzáadogatni a kezelni kívánt mappákat, benne a filmekkel). Azért gondolom, hgy fontos elkerülni a helytelen fájlnév mizériát, mert különben fals info alapján keres adatokat a neten, és tovább tart a NAS zombivá válása...
Lehet alap kérdés, de a plex telepítési útmutatója végén, miért van a plex eltávolítása?
[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Jelentem, rávettem magam a határidős munkám végeztével, hogy a PLex érdekében felrakjam az ffp-t.
A programcsomagok közül szépen fel is ment, utána ez alapján mentem tovább, de a putty máris visszadobta próbálkozásaimat network error, connection refuseddel. Láttam, hogy nem én vagyok az első - visszaolvastam.
Miután nem jutottam előrébb, ssh-val próbálkoztam a 22-es porton, és láss csodát, beléptem, nsa könyvtár létrehozva. De telnettel nem sikerült kapcsolódnom.
Most ez baj? Folytathatom a leírásnak megfelelően a telepítgetést? -
melan
senior tag
válasz #79335424 #8345 üzenetére
Azt vágtam egyből, hogy ez egy futtatási környezet, ami ahhoz kell sokszor, hogy telepíthess, vagy pluszban futtathass dolgokat, csak először azt hittem, hogy nincs rá szükségem... még a TM-et is be tudom állítani nélküle, hála Tonyk segítségének. De a plex nagyon tetszik, ezért kénytelen leszek
Ha a plex fenn van, utána az ffp-t ki lehet kapcsolni, vagy kell a futáshoz? Annak örülnék, ha a vinyót lekapcsolná a NAS, ha épp nem kell (annyit nem torrentezek, hogy folyton menjen). -
melan
senior tag
válasz tigrici #8343 üzenetére
Köszönöm, hogy elírtad - olvastam feljebb, hogy lehet ffp-ből, csak nekem nincs fenn ffp... Viszont a cikkben olvastam, hogy a TM-t lehet úgy is telepíteni, hogy letöltöm a telepítőfájlt, bemásolom a \admin\zy-pkgs\ mappába, és az appok közül telepítem. Gondoltam, hátha erre is működik
-
melan
senior tag
Plex-et lehet telepíteni úgy, hogy letöltöm a telepítőfájlt,bemásolom a megfelelő mappába és az appok közül telepítem? Tm-re van ilyen leírás...
-
melan
senior tag
válasz Claude Leon #8335 üzenetére
Van egy nekem, és bizony épp ma gondoltam rá, hogy a másik ágban nem feltétlenül kell ám meglennie mind a 4 ágnak, elég, ha a tápot megtáplálja... így ezt alá is támasztottad Köszönöm!
Sajnos nem jött be az ötletem, így döntenem kell, melyikre kötöm a nyomtatót -
melan
senior tag
Tervezek egy nagyobb winyót a NASba. Ha megvan, át lehet költöztetni valahogy a rendszert, vagy újra be kell állítani mindent? Úgy gondolnám, hogy kiveszem a régit, be az új+formázás+rendszer, majd be mellé a régi és adat átmozgat.
Lehet egyszerűbben? -
melan
senior tag
Lehet, hogy telhetetlennel/lustának/naívnak tűnök, de a minidlna-t nem lehet telepíteni ffp nélkül valahogy? Gondolok itt olyanra, hogy leszedni a telepítőfájlt és bemásolni a NAS-on a programok közé...
Kipróbálnám, aztán, ha mégsem jön be, letiltanám. -
melan
senior tag
Valaki meg tudja mondani, akinek a plex fent van, hogy megy e dlna-n keresztül a hangsávváltás?
Nem akarom felszenvedni feleslegesen, ha nem lesz jó... nekem Samu C650-esem van. DLNA-n keresztül, meg hálózaton nézve sajna nem megy a hangsávváltás, így sanszos, hogy nem is fog. Ellenben az is elég, ha látom az MKV fájlokat, mint most a twonkyban és lesz plusz boritó és nfo... -
-
melan
senior tag
Érdekelne, hogy van-e olyan médiaszerver a NAS-ra, ami megjeleníti a borítókat, esetleg a film-infokat kellő sebességgel. Nekem a twonky van fenn, arról megy minden formátum, gyors is, éppcsak TV-ről nem tudok hang- és feliratsávot váltani, de efogadhatóan működik...
-
melan
senior tag
Üdvözletem!
Jelentem, sikerült megcsinálnom a távoli elérést/vezérlést
Leírom, mert nekem is jól jött volna egy ilyen segítség, de annyira különbözőek a hálózataink és a problémák, hogy lehet másnak nem volt pont ugyanilyen.
Szóval nekem 320-as NAS van és egy TP-link941nd router mögött vagyok vele. Szerettem volna távolról elérni a NAS-t, valamint egyáltalán felébreszteni, ha ki van kapcsolva.
Első problémám az volt, hogy a szolgáltatómnál nem volt publikus IP-m, amit át tudtam volna hidalni egy no-ip DNS regisztrációval, de sajnos a változó IP-m is NAT-olva volt, azaz többszörös átjárón keresztül lehetne csak elérni, szóval piszkosul lehetetlen. Első körben kaptam saját IP-t. Innentől már elértem a NAS-t netről, ehhez a routerben (minden alapértéken van beállítva, semmi tűzfal kikapcsolás, tehát minden default, valamint a belős hálón a NAS-nak fix IP-t adtam) - a forward menüben a virtual serversnél megadtam a külső portot - belső portot - NAS IP címét - és enabled. Innentől elértem az admin felületet, az ftp-t és a TM-t, azt sajos csak kód nélkül, mivel ffp-m nincs fent és lusta vagyok felrakni emiatt.
Már csak a távoli ébresztés kellett. Ehhez a IP&MAC Binding menün belül a binding settingsben kell megadni a NAS IP és MAC címét, valmaint engedélyezni az ARP bindinget.
Innentől megy a távolról bekapcsolás.Remélem tudtam valakinek segíteni, kevesebb erőfeszítéssel el jut idáig, mint én. Emellett nagy köszönet Tonyk-nak, aki a forwardolásban segített, valamint igyekezett a távoli elérésnél is segítséget nyújtani
-
melan
senior tag
Még mindig a távoli ébresztéssel bajlódom. Egy online magic packet küldő oldalról próbálkoztam (elvetettem az andoidos progikat, hátha...) és ott arra lettem figyelmes, hogy megadva az ip címem, a default subnet maskot, akkor azt írja az oldal, hogy a csomag elküldve a ... broadcast addressre. Ennek az első 3 száma megegyezik az IP címemével, az utolsó azonban 255.
Most ez nekem jó vagy rossz? (Tekintve, hogy nem indul a NAS, mindenképp rossz ) -
melan
senior tag
válasz tigrici #8292 üzenetére
Ilyenre gondoltam:
http://webshop.schneider-consulting.it/USB-Y-USB-Kabel-A-Stecker-auf-A-Kupplung-03m-USB-20-Y-USBTermészetesen nem egyidőben akarom működtetni a nyomtatót két eszközről, hanem vagy egyik vagy másikról.
Tudom, hogy ez kevés áramellátás kiegészítésére való pl. külső winyóknál, de gondoltam hátha... A feszültséget úgysem adja össze, tehát nem nyírja ki a nyomtató USB portját.[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Sajnálattal veszem tudomásul... nekem még DMZ-vel sem ment.
Egyéb kérdés: rá akarom kötni a nyomtatómat a NAS-ra. Lehet e USB elosztóval? Úgy gondoltam, hogy most a gépemre van a nyomtató kötve, így a másik (feleség) gépéről csak akkor tudok nyomtatni, ha az enyém megy. Ha a NASra kötöm, akkor mindkét gépről lehet nyomtatni egymástól függetlenül - viszont ehhez a NASnak kell mennie. Az megoldható, hogy a gépem+NAS+nyomtató egy USB elosztóval?
-
melan
senior tag
Sziasztok! Az otthoni hálózatba kötött Zyxel 320-as NASomat szeretném távolról felébreszteni, de nem sikerül valamit megfelelően beállítanom.
A rendszer egy TP-link 941nd mögött van, ha megy a NAS elérem távolról minden alkalmazását stb.
NAS-nak fix ip-je van, arra forwardolom a 7-es portot, de a 9-el is próbáltam. NASon természetesen engedélyezve a WOL. Belső hálózatról indul szépen, csak kívűlről nem. Androidos telóról próbáltam több programmal is, ezekben meg lehetett adni a MAC címet, portot, csomagszámot is. Próbáltam kikapcsolt tűzfallal is. (Tettem próbálkozást a DMZ, Binding alkalmazására, de nem biztos, hogy megfelelően, bár nagyon rosszul nem hiszem, hogy lehet, lényeg, hogy úgy sem sikerült...)Örülnék, ha tudna valaki segíteni!
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Kiderült, hogy azért nem sikerült elérnem távolról a nas-t, mert natolt IP címem volt. A szolgáltatótól kaptam egy fix IP-t, így működik a távoli elérés telefonról is Ftp, TM, valamint a nas admin felülete is. Egyetlen dolog nem sikerült eddig, a távolról felébresztés. A routeremben (TP-link 941nd) ugyanúgy csináltam egy forwardot, mint a többi eléréshez, próbáltam a 7-8-9-es portot is, de nem megy. Belső hálózatról indul, de kívűlről nem. Többféle programot is kipróbáltam.
Valaki tud segíteni? -
melan
senior tag
Szisztok! Egész nap szenvedek a NAS távoli elérésével, Tonyk van nagyon előzékenyen a segítségemre priváton, de nem sikerült előre jutnom. Több fej többet tud alapon beírom, hátha valakinek volt hasonló gondja.
Szóval adott egy 320-as NAS egy TP-link 941nd router mögött, amin most tettem fel az új firmet, mivel a régiben nem volt külső port megadásra lehetőség. Beregeltem a no-ip -re.Szóval a routerben csináltam egy factory defaultot. NAS IP-címe fixálva MAC cím alapján. Nason hagytam a beállítást dinamikus IP-n, mivel úgyis fixálva van a routerben.
Nason megadtam a web konfigurátornak a 80-as port mellett az 1080-at is. A routerben csináltam egy forwardot, ahol service port 1080, internal port 1080, IP a NAS belső IP cmíe.
Dinamic DNS engedélyezve felhasználói név+pass megadva, domain name: user.no-ip.biz,írja, hogy connect succeeded
Telón 3G-re kapcsolódva nem tudom elérni a user.no-ip.biz:1080 beírva a címsorba (opera böngésző).
Próbáltam a routerben a tűzfal kikapcsolását is.
Valakinek ötlete? -
melan
senior tag
Most jöttem rá, hogy ahhoz, hogy kívűlről elérjem a NAS-t előbb az upnp-ben engedélyezni kellene a WAN-t és ott külső portokat megadni.
Namost megadtam az FTP-nek meg a service-nek egy-egy portot (jó nagyot), a routerben odaforwaldoltam a NAS fix IP-jére, de semmi. Újra kellene indítani a NAS-t?
Ha alkalmazom a beállításokat, majd kijelentkezek, akkor újbóli bejelentkezésnél már nincsenek bent a pipák!
(A fájl megosztást is engedélyeznem kell? Ha TM-et el akarom érni, akkor annak is kell portot nyitni?)[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Szenvedek a távoli eléréssel, fogalmam sincs, mi lehet a gebasz. pls help!
Beregisztráltam a no-ip-re. user.no-ip.biz a host. Megadtam a routerben a DNS-nél, kód meg ami kell, fel is castlakozott.
Csináltam port forwardot (TP-link 9041nd) azon belül virtual serve, ott megadtam a NAS belső ip címét (ami fix), a portnál pedig csináltam 80-asra, 21-re meg 9-re a WOL miatt.
Ha a gépemen beírom a böngészőben a címsorba a host név és utána :80, akkor csatlakozik. Ugyanez telóról 3G-n már nem megy. Se ESFileexplorerrer az ftp kapcsolódás.
Mi lehet a gond?Elvileg mennie kellene a 9091 portnak is mert az a TM-é. Bár gondolom ehhez is kell forward.
-
melan
senior tag
Ez a plex kinézet nagyon tetszetős Én megelégednék, ha tudnék hangsávot váltani a tv-ről (nekem Samsung van), de egyelőre marad, hogy kiszedegetem a többi hangsávot, vagy alapértelmezetté teszem a magyart. Egy ilyen nfo "kiolvasó" még boritó nélkül is hasznos lenne... főleg 100 film körüli darabszámnál.
(Nekem a beépített Twonky van, és médiamegosztásként nem látja az mkv-t, folder nézetben viszont simán viszi) -
melan
senior tag
Port átirányításban kérnék segítséget. Beállítottam a routeremben a port forwardokat, amik működtek is, de olvastam itt a fórumon olyat, hogy valakinek alapon voltak a portok, és egyik napróla másikra "rákerült" néhány vírusos fájl, és az otthoni hálózatban lévő gépeket telepíthette újra... Ezt szeretném elkerülni, emiatt disabledeltem mindnet. De mégiscsak jó lenne használni.
Hogyan lehet átállítani a portot, vagy átirányítani, hogy ne legyen könnyű hozzáférni? Van no-ip regisztrációm, a router meg TP.link. A transmission van fenn, de nem ffp-n ( tudom, hogy az kellene ahhoz, hgy biztonságosan hozzá tudjak férni) de nekem elég lenne az ftp meg az adminfelület is távoli elérésben. -
melan
senior tag
Sziasztok! Mostanra sikerült "belakni" a NAs-t, mindennel meg vagyok elégedve, bár nem ártana egy nagyobb wincsi (ez persze nem a Nas hibája ). Délután rem�
-
melan
senior tag
Sziasztok! Az ftp-s fájlmozgatással TC-n belül nem jutottam előbbre, annyi, hogy windowsban simán lehet áthúzni a mappákat, akkor áthelyezi (ablakos nézetre gondolok). Emellett a filezillában is megy, ha szétnyitom fastruktúrájúra a nézetet (ezt a tippet itt kaptam).
Az érdekelne még, hogy ha külső winyót dugok rá, és azon megosztok valamit, akkor leállítja e ugyanúgy mint a belsőt, ha nincs használatban?
-
melan
senior tag
válasz junkpod #8154 üzenetére
KÖszönöm! Rápakoltam 21 Gb-nyi családi fotót, az okozta. Kénytelen voltam törölni, mert idegesített, hogy több mint 2 órája 100% a CPU terhelés, meg hízik a tartalom. Olvastam visszább, hogy valakinek 8 órát tartott és több mint 4Gb-nyi miniatűrt csinált... nekem nem hiányzik, máshonnan nem akarom elérni őket, csak akartam a NAS-ra is biztonsági mentést. Próbáltam a megosztás kikapcsolásával, de folytatta az indexálást.
A pluginnak utánanézek, jó lenne ha lenne, mert nem engedi az áthelyezést...
-
melan
senior tag
Sziasztok! Még mindig jó lenne valamilyen javaslat, hogy hogyan lehet NAS-on belül fájlokat mozgatni, vagy mindenképp az MC a megfelelő erre a célra? Valamint, kérdés: ha USB-n rákötök egy külső HDD-t, akkor azt le kell e kapcsolnia, ha nincs hozzápiszkálva?
)Rámásoltam némi filmet és fotót, most meg folyamatosan kerreg a winyó benne, a proci 50-60%-on megy. Ez normális?)[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Két kérdésem maradt: MC nélkül (esetleg TC segítségével) hogyan lehet NAS-on belül fájlokat áthelyezni?
settings.json szerkesztése nlkül meg lehet e adni watch-dirt a TM nek? -
melan
senior tag
válasz mobilizmo #8128 üzenetére
Felraktam a programcsomagok közül a transmissiont, bár az csak 2.77-es. Írta is a külső port elérhetőséget, amit el is tudtam érni kívűlről (bár megjegyzem, hogy semmi azonosító kérés, simán beléptem, tehát ha valaki tudja a dns címem, akkor beletúrhat ahogy akar. Gondolom erre írtad, hogy a portot érdemes megváltoztatni.) Viszont ebben a torrent hozzáadásán kívűl semmi beállítási lehetőség sincs, hogy mennyi legyen a seed idő stb, vagy figyelt mappa... Felteszem a remote gui-t, hátha abból több dologra nyílik lehetőség, bár lehet, hogy a 2.77-es ennyire fapados.
(A beépített 9090-en kommunikáló letöltőt nem tudtam elérni ugyanilyen módon.)[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Még egy kérdésem lenne: a p2p port külső (interneten keresztüli) elérését mire tudom használni? Az admin meg az ftp oké, de ezt nem tudom mire lehet jó...
(Ezeknek a portját érdemes megváltoztatni port forward esetén, vagy hagyjam az alapon? Mégsem csak egy van, bocs: böngészőből kell működnie az ftp elérésnek, ha a címsorba a DNS név után az ftp portját adom meg?))[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
válasz hétalvó #8120 üzenetére
jó neked, hogy ott van áram+utp csatlakozás
Két kérdésem lenne: fel akarom másolni a NASra a korábbi mentéseimet, ami főleg film. Külön van HD, Bdrip és ami frissen jön le torrent. Ezeket hogyan célszerű létrehozni a NAS-on? Jelenleg egy video mappám van, abba hozzam létre mindet, vagyha új mappákat csinálok, akkor a videotartalmúakat autmatikusan megosztja pl a TV-vel?
A másik, hogy hálózaton keresztül másoljam fel rá (10-11MB/s) vagy ha rádugom a NAS usb portjára, akkor azt felcsatlakoztatva TC-ből tudok átmásolni? -
melan
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom a csendesítés-moddingomat Épp most fejeztem be. 320-asom van a gyári ventivel és egy 7200 RPM-es samu winyó pörög benne. Jelentem, a NASnak SEMMI, de semmi hangja nincs! Ezt úgy kell érteni, hogy 1 méteres távolságból egy olyan enyhén búgó hangot hallat, mintha a szomszédból szűrődne át valami, de 2 méterről már 0 db.
SZóval a ventit egy 33 Ohmos ellenállással szabályoztam le (Kis toldalék egy másik ventihez adott 3pines csatiból, gyári kábel nem sérült). Ezzel 1800RPM-en megy a venti, de ha melegszik a kicsike, akkor +10%-ot növel rajta! Természetesen még így sincs hangja.
A nagyobb feladvány a ház oldalfalának rezgéscsillapítása, mivel a wincsi tömege elég nagy a ház tömegéhez képest. Ezt a kedvenc "tompítómmal" oldottam meg: a nyílászárókhoz használt lapos gumicsíkkal (öntapadós). Ebből Egy darabot kettéhajtva hosszára önmagához ragasztottam, és egy lapos csavarhúzóval benyomkodtam a wincsit tartó sín alá (középre is egy ugyanilyet). Egy egy csíkot ragasztottam a bal oldalán található két fém kerethez, ez majd befeszül a fémváz és az oldalfal közé, de nagyon enyhén. A nyák oldalára viszont csak két 1cm hosszú darabot raktam, azokat dupla magasságúra emelve, mivel ott nagyobb a nyák és az oldalfal közötti távolság. Ez nem feszíti az oldalát, épp csak annyira érnek össze, hogy a rezgést megszüntesse. A vázon felül lévő első/hátsó két-két távtartó "tüskére" is ragasztottam egy-egy csíkot, ami a felső borítást nem engedi rezonálni. Azért tartom jobbnak a szivacsnál, mert nincs nagy térfoglalása, tehát a levegőmennyiség nem csökken a házban.
Elnézést mindenkitől, de már az összerakás után jutott eszembe, hogy fotót csináljak...
Szóval most öröm és boldogság! -
melan
senior tag
Röpke kérdés: ha kívűlről akarom elérni a NAs-t, akkor kell egy dns rigisztráció (ahogy olvasom). Ti melyiket használjátok, melyikre érdemes beregisztrálni? ( www.dnsdynamic.org-ot szemeltem ki erre a célra) Nyilván ingyenesben gondolkodom...
-
melan
senior tag
válasz Anonymus23 #8087 üzenetére
Valóban idegenkedem kicsit Most így is megfelel számomra, nem tudom, mi újat nyújthat (pl. jobb transmission? )
Egyetlen dolog, ami ellene szól nekem, hogy még nem akarom7/24-ben járatni, mert ideiglenesen van benne egy 7200rpm-es wincsi, tehát automatizálni akarom a ki/bekapcsolást. Az ffp-vel ez elszáll, ha jól tudom. -
melan
senior tag
válasz Anonymus23 #8081 üzenetére
Jól látom, hogy innen kell letölteni a web_prefix és a ZYPKGS fájlt, felülírni a régit és frissíteni a programcsomagok listáját és lesz benne transmission (2.82)?
Nekem 4.6 firmware van fenn, mivel úgy láttam, hogy csak nyelvi frissítés van az újban, nem láttam okát feltenni. A link a 4.7-es programcsomagjaira mutat. Szükséges frissítenem? -
melan
senior tag
válasz mobilizmo #8077 üzenetére
Úgy, hogy sorosan bekötöttem egy ellenállást a nas 3-pines csatija elé. Így 1400-1500 körül megy, de ha melegszik a proci, felmegy 1650-ig is.
Kérdés: nekem nincs a csomagok között a transmission - ami az rss torrenthozzáadás miatt meg a gui miatt kellene elsősorban. Emiatt nem akarok ffp-t felrakni, mert így ahogy van, nekem elég a nas. Láttam, hogy mintha korábban írta volna valaki, de nem találom... A legújabb firmware van fenn.
-
melan
senior tag
Sikerült megoldani az mkv streamelést: egyszerűen átállítottam a twonky beállításaiban, hogy a TV-n mappa nézetben lássa a médiatartalmakat. m2ts, mkv mpg minden megy.
Már csak az RSS hozzáadás kellene és minden oké(Leszabályoztam a 320-as ventijét 1500RPM-re, így a ventinek semmi hangja nincs, kicsit búg a vinyótól, mivel elég könnyű maga a NAS háza, megrezegteti kicsit. Mindenesetre így nagyon nagyon halk lett, remélem egy 5400rpm-es wincsivel még csendesebbé válik majd )
-
melan
senior tag
Jó reggel! Új, de más kérdés: a letöltéseknél, hogyan tudok rss könyvjelzőt berakni? Úgy próbáltam, hogy a weboldal könyvjelzőinek rss-linkjét bemásoltam a nas letöltések programjában a hozzáadás gombbal. Meg is jelent ott egy kódsor, de ha beteszek valamit a könyvjelzőkbe a weboldalon, nem indul el a letöltés. Pedig a leírás szerint tudnia kell kezelnie rss torrent"mappát".
-
melan
senior tag
Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy a samuc650-es tv hálózatba van kötve egy Zyxel320-al. Látja is egyből ahogy kell, de az mkv fájlokat nem tudom lejátszani róla sehogysem. Próbáltam átnevezni avi-nak, m2ts-nek, hiába. Tudtok e rá valamilyen megoldást? (Korábban egy laptop volt a hálózatban, ahol a "sima" megosztással ugyanez volt a helyzet, ellenben a sharepc programmal megosztva a fájlokat már mindent le tudtam játszani. Ahogy én látom az egyszerű DLNA.val van gond.)
Köszönöm előre is a segítségeket! -
melan
senior tag
Tudom, hogy alapkérdés, de fontos: ha berakom winyót a nas-ba, akkor gondolom benne kell formázni, vagy lehet előre a gépben is? Jelenleg a beszerelendő wincsin vannak filmek, amik nem kevés helyet foglalnak. Ha el lehetne kerülni a lemásolás/formázás/visszamásolás procedúráját szívesen megtenném. Emellett az érdekel még, hogy lehet/érdemes e kettéosztani a winyót (külön doksik és programok, külön média)?
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Milyen RAM-ot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen processzort vegyek?
- ASUS routerek
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla