- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jumpalaja01
tag
Sziasztok! A NAS hűtőventillátora megadta magát. Honnan tudnék szerezni egyet, mert hiába nézem a 40x40x10-es ventiket, a csatlakozója egynek sem olyan ami nekem kellene.
-
Jumpalaja01
tag
Tudja valaki, hogy a 310s hány Tb-os merevlemezt tud kezelni? Jelenleg egy 2Tb-os Wd red van benne. 5 éve folyamatosan ketyeg egy szekrény aljában, kiszolgálva a család igényeit, csak lassan bővítenem kellene.
-
Jumpalaja01
tag
válasz
Jumpalaja01 #12262 üzenetére
A reset gombot újra megnyomtam hosszan és most újraindulás után helyreállt minden. Szépen beolvasta a mappákat. Nem tudom milyen áramkimaradás volt ez pár napja ami ezt okozta de a kazánunk és a házimozi is megbolondult.
-
Jumpalaja01
tag
Üdv. Volt egy áramkimaradás, és utánna a tv nem látta a nas-t mint dlna kiszolgálót. mindenféle újraindítgatás után végül megnyomtam hosszan a reset gombot. Most megjelent az ikon a tv-n de nem NSA van kiírva mint régen hanem Twonky Server at nsa310. de gondolom az tök mindegy. A gond, hogy rámegyek de kiirja, hogy nincs fájl. Vagy csak idő kell mire beolvassa azt a majd 2Tb anyagot?
A NAS Starter Utility-ben a Shared Folder alatt is ott van az összes megosztásom de a tv mégsem látja. -
Jumpalaja01
tag
Megoldódott a dlna problémám. Visszaállítottam a nappaliban a tv-t fix ip-re. Erre visszajött a másik tv-n is a dlna, meg a média lejátszón is. Ha dinamikusra rakom akkor minden eszközön elszáll a dlna. Nem igazán értem a logikáját. Pedig a másik két eszköz meg wifin csatlakozik a hálózathoz.
Mindenkinek köszönöm aki próbált segíteni! -
Jumpalaja01
tag
válasz
Jumpalaja01 #12048 üzenetére
Csak arra jutottam, hogy felrakom a minidlna-t csak valaki szájbarágósan írja már le a lépéseket és, hogy mi kell hozzá mert amit Tonyk belinkelt az nekem kínai.
-
Jumpalaja01
tag
Közbe látom még hozzáírtál. A számítógépek látják a NAS-t de a DLNA-s ikonját már nem. A ping az nem tiszta de a web-es felületre rá tudok lépni. Az SMB-sem tiszta de mindjárt utánna nézek. Az előző hozzászólásomban írtam, hogy lett piszkálva a router de nem foglalkoztunk vele vagy 3 hétig.
-
Jumpalaja01
tag
Igen, már mindent vagy ötször. Lehet, hogy a UPC-s router kavar valamit? Mert állítgattak pár hete a technikusok valamit rajta és valószínű akkor válthatott a tv vifi kapcsolatra és nem lehetett vezetékes kapcsolatot létrehozni. Ma állítottam a tv-t dinamikus kapcsolatra, lett is net de innentől kezdve egyik tv-m sem látja a NAS-t. Nem bírom felfogni, hogy ha variálok a tv-n akkor, hogy állítódhat el valami a NAS-ban vagy a routerben?
-
Jumpalaja01
tag
Netet látja az összes tv. Egyszerüen minden eszköz látja a NAS-t ami nem használ DLNA-t csak a tv-k nem, + a média lejátszó. Most felejtsük el egy kis időre a minidlna-t. Mi állíthatódott el, hogy nem látja egyik tv sem a NAS-t mint DLNAszervert? A média lejátszóm is látja a NAS tartalmát de a DLNA-s kis NAS ikon már nem látszik.
-
Jumpalaja01
tag
-
Jumpalaja01
tag
miniDLNA-t ajánlották multkor, hogy azt kellene telepítenem, de azt sem tudom, hogy eszik, vagy isszák. Honnan tudnám letölteni, hogy kell telepíteni NAS-ra stb. Ebben tud valaki segíteni?
-
Jumpalaja01
tag
Szasztok! Gyors segítség kellene!
Van egy 310-es NAS-om meg 2 db lg smart tv. Wifin csatlakozott mindkét tv a hálózatomhoz és látták a NAS-t is. Ma az egyik tv-t átállítottam vezetékes hálózatra meg is találta meg minden de onnantól kezdve nem látja egyik tv sem a NAS-t. A számítógépek meg a telefonok látják csak a tv-k nem. Mi lehet a gond?Még annyi, hogy csak a dlna dolgokat nem látja, pedig a TWonky be van kapcsolva a NAS-on.
-
Jumpalaja01
tag
válasz
Geripapa #11866 üzenetére
A Twonky van rajta alapból, ezt cserélted le? Mire? Azt látom, hogy emiatt pörög 100%-on a CPU. Lehet emiatt indulgat újra? Kicsit láma vagyok ehez a NAS-hoz. Már két éve működik. A beüzemelése is itteni segítséggel történt és félve piszkálok bele. Most 4 okos tv-t szolgál ki + pc-ket meg telefonokat.
-
Jumpalaja01
tag
Mostanában a 310-es NAS-om olyanra kapott rá, hogy tv-n elindítok egy BDRip-et és kb a felénél újraindul a NAS. Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg megoldás?
-
Jumpalaja01
tag
válasz
enginev3.0 #9018 üzenetére
Ha rákerül a sor akkor remélem látni fogja. Annó mintha nem látta volna.
-
Jumpalaja01
tag
1 Tb-os vinyót cserélek 2Tb-osra a NAS-ban.
Érdemes a 2Tb-ost partícionálni, hogy könnyebben kezelje a fájlokat a NAS vagy felesleges és csak másoljam fel rá a cuccaimat?
Az 1Tb-ost vissza akarom formázni NTFS-re. A Windows látni fogja? Csak mert régen megszenvedtem az ilyesmivel. -
Jumpalaja01
tag
válasz
Jumpalaja01 #8963 üzenetére
Na odáig eljutottam, hogy a nas adminisztrációs feületén Alklmazások-Média kiszolgáló-Megosztások közzététele fűl alatt bekapcsoltam a video, photo, music melett a külső meghajtóm közzétételét is.
A video, photo, music alapból be volt kapcsolva. Most látja a tv a külső vinyót de csak a videókat hajlandó megjeleníteni minden mappából. -
Jumpalaja01
tag
válasz
Anonymus23 #8961 üzenetére
Nekem nincs túlbonyolítva a NAS téma. Rá van kötve a routerre és így 2 pc, telefonok, mini pc, médialejátszó látja a nas és a rácsatolt meghajtó tartalmát total commanderen ill. sajátgépen, Es file exploreren keresztül mappánként ahogy felmásoltam rá annak idején.
-
Jumpalaja01
tag
310-es NAS-om van. Vettem egy LG tv-t és próbálgattam a médialejátszóját. Látja a nas-t de a hozzá csatlakoztatott 1Tb-os merevlemezt nem. Ajánlották, hogy DLNA szoftot telepítsek rá.
Ha valaki tudna segíteni ebben a kérdésben megköszönném. Elég láma vagyok benne, és kísérletezni sem szeretmék. -
Jumpalaja01
tag
310-esben most akarok cserélni 1Tb-os vinyót 2Tb-osra. A NAS-ban van lehetőség az 1Tb-ost NTSF-re visszaformázni? Vagy Windows alatt hogyan lehet legegyszerűbben?
-
Jumpalaja01
tag
A Nas web-es felületén állítottam 192.168.1.x-re statikusra, de frirmware frissítés után a router már 198.168.0.x IP címeket szor ki. A többi eszköz (media lejátszó telefon stb. automatikusan felvette a 192.168.0.x valamelyikét de a NAS-t nem változik így nem tudom elérni, hogy dinamikusra átálítsam.
-
Jumpalaja01
tag
reset gomb megnyomásával ügye nem törlődnek a képek stb. a merevelemezről?
-
Jumpalaja01
tag
Lenne egy olyan problémám, hogy még régebben statikus ip címet állítottam be a NAS web-es kezelőfelületén. Most frissítettem a routerem és nem bírom elérni a NAS-t sehogy sem. Sem total commanderen sem webes felületen. Valaki adjon már ötletett, hogyan tudnám visszavarázsolni az egészet, hogy működjön. Gondolom router frissítés előtt dinamikusra át kellett volna állítanom a NAS-t.
-
Jumpalaja01
tag
A nas-ból kiszedett 500 gigás hdd-t hogyan tudnám ext4 formátumrol átformatálni NTFS-re? Beraktam az asztali gépembe de a lemezkezelőben nem látja a hdd-t és így nem tudok vele mit kezdeni. Nálam eddig futotta a tudomány.
-
Jumpalaja01
tag
Nagynehezen sikerült beüzemelnem egy ilyen nas-t. Az AVG tűzfala viszont folyamatosan bekavar, mindig visszaállítja önmagát. Használjak más vírusírtót és tűzfalat? Másik kérdésem az lenne, hogy standby mód van benne? Mert elméletileg 15 perc után kikapcsolja a merevlemezt de én ezt nem tapasztaltam.
-
Jumpalaja01
tag
válasz
tigrici #2648 üzenetére
Pirossal bejön, hogy online a státusz, az ip address, firmware, Name-nél nincs adat szerepel. A configure network setting-nél inaktív minden szóval nem tudok belépni. Ha kilépek és újraindítom az utilityt akkor be tudok lépni de Nem tudom mi a fenét írjak a host name-hez és a többihez. Ha beírok, mondjuk, hogy Server és mindent automatikusra állítok majd next-el tovább akarok lépni akkor a program működése leáll címszóval kilép mindenből.
-
Jumpalaja01
tag
Olyan problémám lenne, hogy vettem 310-est 500 gb merevlemezzel. Elindítom a NAS Starter UTility-t és kb. ennyi. onnan tovább sehol semmi. Nem látja a NAS-t a a program. Total Commanderben viszont megjelenik a kis mappáival együtt. A probléma az, hogy be akartam rakni egy 1 tb-os WD merevlemezt amit előtte leformáztam NTFS-re de semmi nem történik A Totál Commanderben látom a NAS-t de nem tudok belelépni. Ha valaki részletesen leírná vagy elküldené pü-ben, hogy hogyan kell beüzemelni azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest