- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
melan
senior tag
Sikerült összehozni
Kivettem az UHD-s megosztást az export file-ból, és (mivel ebben egyelőre csak 4 mappa volt) csináltam egy UHD2 nevű megosztást a NAS nfs menüjében. Persze nem is láttam win alól az új mappát. De utána leállítottam az NFS megosztást, és átírtam az export file-ban az elérési utat és voilaMost így néz ki:
/i-data/9d036961/video *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #
/i-data/6f9dd4b6/UHDvideo *(rw,sync,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash) #Annyi, hogy kimaradt egy sor közötte az export file-ban, ami itt nem látszik. De a kapcsolók sem egyeznek meg mögötte, gondolom ott lesz valami.
-
Beni2360
félisten
Azért szerintem eleve 2 HDD 2 videó mappát különböző néven kell a HDD-n létrehozni. Nálam NFS_video és NFST_video 2
NFS_Sorozatok és NFST_sorozatok Ezeket a KODI egy fejezet vagyis Videok és Sorozatok közé fogja tenni.
Az utalás meg mehet ahogyan kell a megnevezés szerint. -
melan
senior tag
Sikerült
Már csak egy dolgot szeretnék (lehetőleg nem elrontani): frissíteni szeretném a 2.82-es transmissiont 3.0-ra. Leszedtem a 3.0-t, gondolom eszerint kell mindent csinálni... csak azt nem tudom, kell e menteni valamit, vagy csak simán leállítom a TM-et, felülírom a fájlokat, indítom a TM-et és kész? Ugyanoda torrentezek, és win alól gui-val kezelem.
-
törölt tag
Nem értem a kérdésedet. Ahhoz, hogy kikapcsolhasd a PC -t, a letöltést végző szoftvert a NAS -on kell futtatnod. Van egy alap letöltő kliens, extra csomagként a PyLoad és fel lehet rá "varázsolni" a Jdownloader -t is. Mellesleg, ez az egyik alap funkciója a NAS -nak. Nem is értem, hogy miért PC -n futtatod a letöltő szoftvert.
-
vanRobert
tag
Szerintem nem a kábel a gond, nálam a fentebb vázolt megoldással megy egy szintén kb 5m-es bár jó minőségű kábellel, megtörve sehol sincs.
Korábban nekem is ugyanezeket hozta, sem routerbe sem NASba dugva nem volt hajlandó normálisan működni. Custom FW-t nem akartam feltenni, lehet, hogy vitte volna, lehet, hogy nem.
Hetekig szívtam, aztán gondoltam egyet, beszereztem az említett cuccokat, azóta nincs gondom.
Simán nyomtatok a tabletről olyan doksit, amit a Dropboxról nyitottam meg. -
vanRobert
tag
Hali!
Nyomtatóra (mert gondolom nem hálózati nyomtatás képes cuccod van neked sem...) én az alábbi megoldást találtam ki:
- vettem egy ilyet (na jó nem pont ilyet, de egy nagyon hasonlót): [link]
- ebbe belehúztam USB-n a nyomtatót, az UTP-s vége meg ment a routerbe.
- aztán vettem még egy ilyet is: [link]
- ezt meg azért, hogy a gépről menjen a scannelés is.
Egyik állásban csak a gépről megy, de akkor onnan a nyomtató minden funkciója, scanner, OCR, stb, másik állásban meg hálózati nyomtatóként minden eszközöm (számítógép, tablet, mobil) tudja kezelni. -
-
Geripapa
aktív tag
-
Tonyk
veterán
" hogy a video-ra nyomva a TV-n, egyből a video mappa tartalma legyen látható? "
Ilyet én még nem láttam benne, de próbáld meg a root_container értekekkel való játszadozást. Pl. root_container=V
Többek között ez is benne van a minidlna.conf -ban:
# use different container as root of the tree
# possible values:
# + "." - use standard container (this is the default)
# + "B" - "Browse Directory"
# + "M" - "Music"
# + "V" - "Video"
# + "P" - "Pictures"
# + Or, you can specify the ObjectID of your desired root container (eg. 1$F for Music/Playlists)
# if you specify "B" and client device is audio-only then "Music/Folders" will be used as root"- be lehet e állítani az ikonméreteket? betettem a film mappájába a borítót, de mappa-ikon méretűben jeleníti meg a TV. lehet ezen változtatn"
Nem. Ez minidlna, és mint a neve is mutatja, nem a csiliivilli dolgokra hajt, hanem arra, hogy pici legyen (na meg hogy pöcrem működjön. Nincs benne felesleges sallang.).
a 3. kérdésem transmissionhoz kapcsolódik: amikor megadtam az elérési útját egy letöltésnek, azt mindig eltárolja, majd legközelebb felajánlja. hol tudok ezek közül törölni?
Transgui? -> Registry.
-
ddudas
tag
A chromecast is egyfajta wifi direct (hasonlóan a miracasthoz) kapcsolatot használ, tehát a forrás eszköz és a megjelenítő között jön létre a szükséges kapcsolat. A megjelenítőd a TV-d a forrásod pedig a NAS, amin nincs vezeték nélküli hálózati adapter, ezért erősen meglepődnék, ha egy tablet közbeiktatásával meg tudnád oldani a problémát, de ha igen, akkor az szép kis overkill lenne, hogy a tablet hálózaton olvassa a tartalmat a NAS-ról, majd chromecaston küldi a TV-nek.
Én azt javasolnám, hogy vegyél egy olyan lejátszót, amin XBMC fut, közvetlenül vezetékkel a hálózatra csatlakozik, és a tabletre pedig rengeteg jó távirányító app létezik az XBMC-hez. Sokkal egyszerűbb megoldás, és nem lesznek performance gondok sem. Ha értesz egy kicsit a dologhoz, akkor kb 10k Forintból megoldható ez egy raspberry pi használatával.
-
melan
senior tag
Nah, csak nem ültem tétlenül, és "frissítettem" nagy nehezen a plexet a 0.9.11 verzióra. a dolog végeztével kivártam, majd indítás után azt írja, hogy telepítve, de nem fut. kiadtam rá a chmod a+x parancsot is, de semmi. Uninstall, majd reinstall? Vagy egyéb ötlet? Örülnék, ha az adatbázisaim nem vesznének el...
-
tigrici
tag
-
melan
senior tag
Fut a PLex (igaz kicsit darabos a TV-n, majd az animációt kiveszem, mert kicsit kevés neki sztem a TV prockója).
Abban kellene segítség, hogy magyar legyen az nfo... bemásoltam a két mappát a plug-ins mappába, de újra indítás után sem észleli a Plex.Emelett a sima dlna-n nem tudok belépni a megosztott mappákba sem...
-
tigrici
tag
-
tigrici
tag
az csak egy elmentett info amibe minden benne van mert sokan úgyis bele vágnak mint média szerver és nem médiahivatkozás.DLNA szervernek meg egyáltalán nem éri meg foglalkozni vele.Telepités után Elöször is le kell szedni és hozzá adni a port plugint,majd beállitani a sorrendet.Én magyar könyvtár,eredeti filmcimet "film1/magyarcim/angolcim.avi" szoktam adni neki,de igazából ilyenkor a könyvtárcimre keres elöször.
-
melan
senior tag
Közben próbaképp megcsináltam a TM jelszavazását - a kezdeti telnet-telenség ellenére fel tudtam rakni a cm-et, és szerkesztettem a settings.json fájlt.
Most jön a plex.
Valaki meg tudná írni, hogy hogyan érdemes a fájlneveket megadni, meg hasonló finomságok? Azt olvastam, hogy nem szereti, ha a nason mondjuk TC-vel átnevezgetek, meg egyszerre sok mappát adok hozzá (még nincs fenn, de úgy sejtem, hogy lesz egy felülete vagy gui, és azon kell hozzáadogatni a kezelni kívánt mappákat, benne a filmekkel). Azért gondolom, hgy fontos elkerülni a helytelen fájlnév mizériát, mert különben fals info alapján keres adatokat a neten, és tovább tart a NAS zombivá válása...
Lehet alap kérdés, de a plex telepítési útmutatója végén, miért van a plex eltávolítása?
-
zambozoli
aktív tag
Az FFP mindenképp kell a Plex futtatásához is. A miniDLNA tuti engedi aludni a gépet. A Plex szerteágazó adatbázis felépítéséről nem tudom elképzelni, hogy ne kajtatna állandóan valamit a neten a médiatartalomhoz való infót kutatva.
Ha leállítom az FFP-t nincs médiaszerver sem. -
törölt tag
-
törölt tag
Mi a baj az FFP -vel? Mérgező? A kezdeti lehetőségek nekem se tetszettek, de így, hogy menüből telepíthető és kikapcsolható marad a vinyó, rögtön felraktam. Azt kell megérteni, hogy ez egy futtatási környezet, mint a Java, vagy a Net.Framework. Python -nak hívják. Ez elég elterjedt, sok program készült alá. De nélküle ezek nem tudnak futni.
-
tigrici
tag
Akkor a PLEX:
Feltétel: FFP megléte.
Lépjünk be SSH n a putyba.
töltsük le a skriptet egy nekünk tetsző könyvtárba:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
majd ki kell bontani:
funpkg -i path/to/plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
ha ezekkel megvagyunk telepitsük:
/ffp/start/plexmediaserver install
vagy slcker -i
kijelöl : plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
itt várjuk még végez.
inditsuk el:
chmod a+x /ffp/start/plexmediaserver.sh
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
leállitás:
/ffp/start/plexmediaserver stop
várjunk 5-10 percet még elindul.
ha minden jólment akkor elérjük a web-ui t a:
http://IP:32400/manage
Plex eltávolítása:
/ffp/start/plexmediaserver.sh stop
/ffp/start/plexmediaserver.sh uninstall
slacker -r plexmediaserver
Kézzel törőlni a /mnt/HD_a2/plextmpdir mappát.természetesen ha azóta van ujabb verzió avval is ugyanigy kell.
-
Másolandó mennyiségtől és hálózat sebességtől függ a legcélravezetőbb módszer. Néhány tíz GB esetén szerintem hálózaton keresztül érdemes. Ha ennél több és/vagy lassú a hálózatod akkor egy gépbe mindkettő és úgy másolsz. Természetesen mindkét változatnál az újat először a NAS-al formáztatni és telepíteni szükséges. Ízlés és fájlrendszer kérdése, hogy a másolást hogy hajtod végre. Nekem ext4-nél teljesen megfelelt a Total Commander egy megfelelő plugin használatával, de vannak akik esküsznek valamilyen linux live (pl.: Puppy) használatára.
-
törölt tag
Igen, itt a topikban mintha valaki már csinált volna ilyet. Keress rá! Én is hasonló módon költöztem, bár a beállításokat újra megcsináltam manuálisan. Csak a NAS -ban az új vinyón létrehoztam ugyanazt a könyvtárszerkezetet, mint ami a régi vinyón volt, majd kivettem a NAS -ból az újat, beraktam egy e-SATA -s külső házba, a régit meg a PC -be, a rendszervinyó helyére. Bebootoltam Puppy -val és SATA -tempóban átmásoltam az adatokat.
-
zambozoli
aktív tag
Minidlna a borítót megjeleníti csak a videofájl mellé kell raknod az indexképet ugyanazzal a fájlnévvel mint a video.
Twonkynál messze gyorsabb!
Plex eszement lassan épít adatbázist,iszonyat sokat szöszmötöl. minden általam készített képhez (18000db) megpróbált infót szerezni, két nap után (még nem végzett) leállítottam!
Minidlna 20perc alatt megvolt ezzel a mennyiséggel:
Audio files: 2059
Video files. 516
Image files. 18770 -
tigrici
tag
a plex nem lassu amig épiti az adatbázist hanem egy szerüen használhatatlan.ami eltart 1 jó darabig,ami nem is csoda elvégre nem a nasra tervezték. ráadásul nagyon nem mind egy az elnevezés,mivel különböző helyekről tölt le és például " h4fud-no1.mkv " 1 ilyen elnevezéssel semmit sem tud kezdeni,de ezeket manuálisan lehet javitani .viszont ha türelmesen megcsinál mindent az ember 1 kész videótékával rendelkezik.
-
tigrici
tag
Média hivatkozásként a Plex alkalmas arra hogy tárolja a "boritó,információ,fanart"okat.Igaz az adatbázis felépitése eltart jó darabig és macerás,ráadásul az LG tévén amig minden boritót meg nem jelenitett addig "elsőre 10-30sec"lassu,,valószinü ilyenkor rendezi sorba az infokat.de ha ez meg van akkor tökéletes már tökéletes.
-
tigrici
tag
ezt hogy képzeled el?A nyomtató vagy a gépen vagy a nason lehet,vagy hallottál olyan usb hubról ahol két gépről lehet 1 eszközt müködtetni?De szerintem rakd a nasra a nyomtatót ,hiszen a nast bármikor belehet kapcsolni."WakeOnLan" akármelyik gépről és persze ki is a webfelületen
-
Nem kell ehhez unpnp, sőt ha valamennyire biztonságosban akarod látni a dolgaidat, tiltsd le. Gondolj csak bele, valahonnan sikerül beszopnod egy programot, ami láthatatlanul megkeresi az unpnp eszközödet, nyit rajta magának egy portot, aztán nem is tudsz róla. Próbáltam visszaolvasni milyen routered van, de túl sok időm nincs, így nem találtam. Milyen módban vagy, nem lehetséges, hogy nem AP-ben? Mert akkor beállíthatsz bármilyen dinamic dns szolgáltatót, kívülről soha nem fogsz belátni. Nemrég egy ismerősömnél küzdöttem hasonló problémával. Amikor bekonfigolta az új routert az automatikusan Router módban volt, így nem lehetett kívülről elérni. egy órát elszötyögtem vele mire rájöttem. A TM-nek kell nyitni portot természetesen, alapesetben a 9091-en kommunikál. Fájlmegosztás nem kötelező, de egy NAS-nál nem árt, ha nem csak a saját admin felületéről éred el a tárolt tartalmakat.
-
-
Ezért javasolja mindenki az ffp csomag feltelepítését (nekem is van, bár akkor még a telepíthetők között ne szerepelt a Transmission, tehát ha valaki azt akarta, akkor kénytelen volt), mert onnan frissíthető a Transmission és autentikáció is van. A csomag telepítéséről a nagyon szájbarágós leírás van a cikkben, nyugodtan hozzáfoghatsz linux tudás nélkül is (mint én). Ha meg valami még sem megy, biztos lesz segítő fórumtárs.
-
Soha nem használtam. De megnéztem a beállításait alapból a 9090 porton kommunikál, tehát erre kell forwardolnod a külső portot. Esetleg a beállításainál a P2P letöltési fülön be is állíthatod másra. A külső port a saját választásod, de lehetőleg az 50.000 feletti tartományból válassz, esetleg itt portok listája meg is nézheted ki mit használ, hogy nehogy olyat nézzél ki magadnak, amit más is használ és neked szükséged van, vagy lehet majd arra a programra. Persze mindezt csak akkor, ha tényleg ragaszkodsz hozzá. Nem érdemes energiát fektetni bele, mert ugyanannyival feltehetsz egy Transmission-t, a kettőt nem lehet egy kategóriában emlegetni (arról nem is beszélve, hogy a gyárinak korábban seedelési problémája is volt, bár nem tudom érvényes-e még most is).
-
törölt tag
Szerintem a NAS gyári letöltőjét felejtsd el, mert nagyon fapados, biztos, hogy beleszaladsz valamilyen korlátozásba. Ha p2p -t szeretnél, akkor Mobilizmo vázolta a lehetőségeket. Ha "fájlküldő" tárhelyről szeretnél letölteni (data.hu, rapidshare, stb), akkor arra ott a pyLoad. Abban tudok segíteni (legalábbis remélem
).
-
Nem igazán értem, hogy működik, ha van előtte még legalább egy router. Én inkább azt nézném, hogy melyik az amit a routered tud. Nekem ott kettő van beállítva DynDNS (még régről van, most már tudtommal új regisztrációnál nem ingyenes) és miniDNS. Egyébként mindkettő tök jól működik. Amire esetleg érdemes figyelni, ingyeneseknél általánosan használt módszer, hogy havonta be kell lépni az account-ba, különben törlik (igaz ha a router tudja, ezt scripttel meg lehet oldani). Ha van akkor érdemes olyat választani, ahol ez a követelmény nincs.
-
törölt tag
Nem feltétlenül. Ha programcsomagból telepíted az FFP -t, aztán az FFP -vel az MC -t (meg amit szeretnél), akkor a menüben le is tudod tiltani az FFP programcsomagot. Így csak akkor fut, ha szükséged van az alá telepített valamelyik programra. Tiltott állapotban viszont a NAS le tudja állítani a vinyót. TM esetén ennek nincs sok értelme, de én pl. nem torrentezek, az MC viszont hasznos pl. a NAS -on belüli fájlműveletekhez.
-
Anonymus23
veterán
A lényeg a ZYPKGS fájl, azt másold be, plusz töltsd le magukat a programcsomagokat is, a Transmission 2.82-t (de szerintem kelleni fog az FFP is)
Nem tudom miért idegenkedel az FFP-től, szükség van rá a normális beállításokhoz.
Itt egy leírás a pontos lépésekről, ami kell a beállításokhoz, igaz ez 325-öshöz van de működik 310 esetében is. -
melan
senior tag
Sikerült megoldani az mkv streamelést: egyszerűen átállítottam a twonky beállításaiban, hogy a TV-n mappa nézetben lássa a médiatartalmakat. m2ts, mkv mpg minden megy.
Már csak az RSS hozzáadás kellene és minden oké(Leszabályoztam a 320-as ventijét 1500RPM-re, így a ventinek semmi hangja nincs, kicsit búg a vinyótól, mivel elég könnyű maga a NAS háza, megrezegteti kicsit. Mindenesetre így nagyon nagyon halk lett, remélem egy 5400rpm-es wincsivel még csendesebbé válik majd )
-
törölt tag
Szerintem ez nem fog menni. Tegyük fel, hogy már eleve EXT -re van formázva a vinyó. Esetleg át tudod méretezni és létrehozni egy új partíciót a NAS rendszerfájljainak. Ez az első partíció kéne legyen, vagyis a létrehozása a teljes adatállomány átmozgatásával járna. A Gparted képes rá, de rizikós. De még ha sikerülne is, a NAS nem biztos, hogy birtokba venné az új partíciót. Az adatok számára létrejött helyen pedig nem a NAS könyvtárszerkezetének megfelekően vannak az adatok, szóval ezt még annyira sem tudná értelmezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest