- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmoki
senior tag
-
janston
aktív tag
válasz
havri1 #21406 üzenetére
Nekem mondjuk az kéne, hogy vegyen vissza 0.4"-0.7"-t a képátlóból..Ha ekkora tepsire vágynék vennék tabletet, de nekem a mobil max 4,3". Sajnos ezzel a tendenciával nemtudom mire cserélhetném a Nexus S-t. :/ Samsung felismerte ezt, kiadott egy S3 minit, csak azt nem értem, miért sokkal rosszabb hardverrel..Eszem megáll a gyártóktól. Még a végén veszek iPhone-t, érdekes az miértnem 5"-os? Mégis viszik mint a cukrot.
-
FőDudu
veterán
válasz
havri1 #21380 üzenetére
A telefon az telefon. A tobbi szolgaltatasa csak extra.
Nem erdemes rajta zenet hallgatni, max e-mailt olvasok rajta ha epp nem vagyok gep kozelben.
Vagy a bevasarlolistat kipipalgassam a Colornote-ban. Ebresztes, max naptarszinkronizalas alapjan riasztas az esemenyek elott. Arra jo, hogy egy jelentest atfussak rajta egy meeting elott - de meg e-mailt sem ezen irok. Arra tul kicsi. E-mailt maximum iPaden valaszolok meg - az mar hasznalhatobb meret.Max fenykepet vagy videot csinalok a fiamrol es az fel is toltodik a picasara ahonnan az anyja kapasbol tudja kuldeni a csaladnak (mert kulfoldon elunk) vagy meg is tudja vagni az elkeszult videot.
Csak hogy ertsetek: kozel a negyvenhez mar nem tomegkozlekedem, a kocsimban komolyabb beepitett hangrendszer van mint amit egy telefon es egy jo fules kiad.
Zenere visszaterve. Ipod/ipad nagysagrendekkel jobban szol - hiaba a Voodo baromsag az en telefonom valahogy ugyanugy bug mint a szarabb notebookok hang kimenete (Ha valami dolgozik a hatterben akkor valtozo frekvenciaju hang van a fulesben. Ez nem jitter.) Pedig egy igen jo fulessel hallgatnam (ha jo lenne). Elvileg ugyanugy Wolfson DAC van benne mint az iPod/Ipad keszulekekben - de kozel sincs a hangminoseg azokhoz. Pedig a fulesem nem a legszarabb: http://www.whathifi.com/Review/Klipsch-Image-X10/
Netezni? Telefonon? Tul kicsi.
Arra van a telefon, hogy elerheto legyek es ha netan nem a laptopomon vagy iPaden olvasom el az e-maileket, akkor is legyen nalam egy keszulek amin megtehetem.
Minden egyebre van jobb/komolyabb megoldasom.Telefonkent is van masik - ott a BB Torch 9810 a fiokomban - csak lusta voltam atkoltozni
Jovo heten kapok par iPhone5 keszuleket tesztelni - azert szep lassan az IOS is fejlodik es mar ceges keszuleknek is jo lehet ha rendesen mukodik a Device Management (ami az IOS6-ban debutalt). -
-
FőDudu
veterán
válasz
havri1 #21296 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni, de ez az uzemido lofasz. 4%/h az katasztrofa.
Nalam TSM V6 ondemand beallitasokkal 1 nap utan 66%-on allt reggel.Gsm/wifi/3G mindig bekapcsolva. 2 Gmail fiok szinkronizal(push) plusz minden letezo szinkronizalas bekapcsolva (notes/contact/calendar/Instant upload/Colornote), Holo HD launcherrel.
Lockscreenen idojaras widget 30 percenkenti frissitessel - de a helyszolgaltatasokban minden ki van kapcsolva (ugyanis a Google fele helymeghatarozas szivja a legjobban az akkut szerintem).
-
KrissszG
tag
válasz
havri1 #21143 üzenetére
Igen, sajnos ez továbbra is probléma.
Néha vissza szoktam nézni arra a postra, ami erről szól a goodlej Google Dev oldalon... már fejlesztők is panaszkodnak, "könyörögnek" Googlenek, hogy javítsa... nekik ugye különösen pénzbe vágó dolog, az emberek meg elég kiábrándultak, mert számos fizetős appot érint, és ha ez nem indok a Googlenek, akkor mi?! :-( -
mgTerminator
veterán
válasz
havri1 #21139 üzenetére
Renben van fiúk, csak itt, csak most, csak nektek, mert jókedvemben találtatok!
Most nagyon kis rövidke gyorstalpalót tartok nektek, és ha igényt tartottok rá, akkor mutatok még pár "extrát" is.
Az összes telefonon létező alkalmazás (beleérte a rendszer alkalmazásokat is) mentése:
1. Ütemezés fül.
2. Egy ütemezést vagy hozzáadsz, vagy szerkeszted a meglévőt, és a legfelső sorban a listából ki kell választani a "Biztonsági mentést készít a felhasználói alkalmazásokról és a rendszer adatokróll". (tudom nem látszik az egész szöveg, de ha mentitek akkor kiírja az egészet, amúgy meg felülről a 6. a listában)
3. Mentés gomb.
4. FuttatásA notibaron pedig figyelemmel követhetitek a folyamatot.
Visszaállítás:
1. Jobb fent vagy egy ikon, fehér négyzet benne egy pipával.
2. Új romnál a visszaállítás résznél az első 2 gomb a lényeg, az első az utólag telepített alkalmazásokat állítja vissza, a második pedig a rendszeralkalmazásokat.
3. A listában kipipáljátok az alkalmazásokat és hogy app+data, vagy csak app, vagy csak data, jobbfent zöld pipa.A notibaron pedig figyelemmel követhetitek a folyamatot.
Nekem a mentés automatizálva van, ráadásul cimkézem is az alkalmazásokat így gyorsabban is ment, kevesebb helyet foglal, visszaállításnál pedig nem kell semmit jelölni csak jobbfent zöld pipa.
-
mgTerminator
veterán
válasz
havri1 #21042 üzenetére
Te egész pontosan melyik verziót próbáltad? Mert a legújabb 2.1.3-ban csak akkor jelennek meg az asusos dolgok ha ASUS Transformeren indítod. Az első "oldalon" azok az appok vannak amiket el tud távolítani, és ezeket nem kiolvassa a rendszerből, hogy mi van, hanem ezeket előre beállítottam. Nem muszáj mindent bepipálva hagyni, csak azokat kell, amikre nincs szükséged, úgyis megjegyzi. A 2. "oldalon" meg pár alkalmazás van, amit a gyári helyett lehet használni, pl én kitörlön a gyári launchert és az ADW-t használom, sosem akad, egyszerű, stb, és ugyan így vagyok a billentyűzettel is!
Amik be vannak pipálva, ki vannak jelölve azokat nem muszáj eltávolítani/telepíteni, ezeket csak én használom...Amikor lefuttattad akkor előtte használtad a rendszert, vagy volt wipe is előtte?
-
Pter_
tag
válasz
havri1 #21021 üzenetére
Én titanium backupból telepítettem, nem playből, így megy gond nélkül.
Nálam nagyon hasít ez a rom, ráadásul az akkuidő is kellemesen alakul. Slukk JellyB- TSM 4-es romját használtam eddig, az ezt követőekkel mindig volt valami problémám, annál a SlimBean 2,7 talán gyorsabb is és kevesebbet is fogyaszt, eddig legalábbis... -
FőDudu
veterán
válasz
havri1 #20974 üzenetére
Ertem.
En nem keresek T9-ben ezert nem is ertettem mi a gond.Mindig fejbol irom be a szamot es ezert kidobja a nevet felul - de nem onnan tarcsazok.
Ha esetleg valamit nem tudok akkor ugyis atmegyek a szelso contact fulre....Ez az en modszerem - kb 800 kontaktnal meg mukodik.
Amugy nem lehet a fel/le nyillal lenyitni a talalatokat mint a TSM V6-ban?
-
FőDudu
veterán
válasz
havri1 #20969 üzenetére
Mi az hogy pici a tarcsazo?
Atmereteztek? Tegyel be egy screenshotot ha kerhetem....Egyebkent az addonok kozott van valami DPI specifikus ize...
En ma akartam kiprobalni, de ezzel elriasztottal.Lehet, hogy eleg ha aktivalod a voice dial-t. Az is ott ul az addonok kozott.
Nekem a TSM V6 eleg jol muzsikal. Rajottam, hogy a Weather szivja az akkut.
Le kell tiltani a location meghatarozast es fix helyet megadva a beallitasokban fel oras frissitessel fasza. Igy hozza a 2-2.5% per oras merulest igy a nap vegere meg 65-70% van az akkuban.Wifi, 3G adat kapcsolat, szinkronizalas, instant upload bekapcsolva. Kb fel ora beszed.
Sebessegre is nagyon jo - csak a felesleges alkalmazasokat kellett leszedni (volt dropbox, cubby, sugarsync, box kliens, skydrive, google drive, colornote, springpad, viber) amik a hatterben futnak es szinkronizalnak.Igy is van 43 alkalmazasom es gyors mint allat.
-
palesz53
senior tag
válasz
havri1 #19978 üzenetére
sokkal testreszabhatóbb a fizetős... pl betűméret, értesítés jelzése (pl rezegjen-e, hangjelzést ismételje-e, és hányszor stb.), sokkal több skin stb.
el lehet lenni a free-vel, de 267 Ft-ot nem sajnáltam érte (225 Ft nem teljesen igaz, mert az nettó ár, arra jön még ÁFA, de ennyinél nem tétel)...
szerintem ezt a leárazott árat maximálisan megéri! -
F_Gergely
őstag
válasz
havri1 #19975 üzenetére
Bocsi nem válaszként akartam, de félre kattintottam
Valaki tudna abban segíten hogy lehet 4.1-es androidot root-olni? Teljesen gyári 4.1 van fent bootloader nyitva van, de szeretném rootolni mert szeretnék felrakni egy programot amivel beállíthatom milyen programok menjenek ki a netre és mik nem.
-
margithid
veterán
válasz
havri1 #19894 üzenetére
Hát igen, de azt se feled ez már lassan 2 éve jelent meg.
No de szerintem itt nem is a memória a ludas, hanem a google. Jobban kéne optimalizálni ezt a francos androidot. Nem az alkalmazások viszik el igazából a memória angy részét hanem a rendszer.
Ami kicsit vicc, tudom nem lehet összehasonlítani, mert az x86, de egy win7 vígan elvan 1 GB Rammal.
Ahhoz képest az android mi? Egy zsebszámoló... És ugyanakkora a memóriaigény emost már, mert a fél GB Rammal szerelt telóket JB alatt el lehet felejteni -
margithid
veterán
válasz
havri1 #19892 üzenetére
Igy van, GB alatt semmi problémát nem tapasztaltam.
Akkor még az volt a meglepetés ha 200 mb alá ment a szabad memória, most az ha 100 fölé nagy ritkán. 50 mb alatt már érezni, hogy gondok vannak sajnos...
Mondom, nálam a google lehúzhatja magát ezzel!
Ha nem referenciakészülékről lenne szó és gyártók még rátennék a saját felületüket, akkor lassan az 1 GB is kevés. -
mgTerminator
veterán
válasz
havri1 #19866 üzenetére
Benne van az AROMAs csomagomban is
Egyébként ma éjszakás leszek és mivel nem nagyon van film amit megnézhetnék, ezért gőzerővel fogom fejleszteni
A 2.0-át úgy fogom megcsinálni hogy bele lehessen tenni romot, kernelt, stb. Slukkal beszéltem és mondta hogy jó lenne egy ilyen telepítő a ROMjainak
-
mgTerminator
veterán
válasz
havri1 #19855 üzenetére
Na én ezért csináltam az App Remover & Installert. Mert egy csomó hely felszabadítható, na meg ugye nem mennek a háttérben, elvileg az aksi üzemidő is megnő. Most dolgozok a 2.0-ás verzión ha érdekel vkit
MÁS: Aki megvette az asphalt 7et, és szeretne neten játszani, akkor az regeljen be az Asphalt tracker-re és jelöljön barátnak! Minnél többen jelöltök, annál többen tudunk játszani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest