Új hozzászólás Aktív témák
-
petrson
senior tag
-
mgTerminator
veterán
Én meg vagyok vele elégedve, az üzemidő sem rossz, persze ez nagyon sok tényezőtől függ... Nekem most annyi gondom van vele hogy a közelségérzékelő pár nap használat után megadja magát aztán egy aksi kivétel (csak restart nem segít) után 1-2 napig megint jó... Mivel másnál nem fordult elő a hiba, ezért bevittem, már több mint 2 hete bent van, elvileg szerdára jön vissza, majd meglátjuk hogy mit kezdtek vele... Annyi hogy én bolti garisat vettem.
-
mgTerminator
veterán
Igen, sajna LG lett, ezért is fog kimaradni az életemből
Év végére meg majd tervezek egy padfonet, ha normális ára lesz...
A galaxy nexus nekem jól bírja, de ha kell ha nem, én este rádugomTermészetesen csak 2G-t használok, mert nekem annak a sebessége bőven megfelel, teljesen fölösleges a 3G. Egyébként magyon használatfüggő hogy mennyit bír, mert ha folyamatosan csetelek akkor pár óra, ha "normál" használat, akkor elmegy "2 napot" is, tehát 24 órát...
-
mgTerminator
veterán
Én az előző hszemet a tabletre írtam... A teló viszont elmegy egy napot általában
Nem minden tabletben van 3G, és tudod miért? Mert kb 40k-val drágább :/ nekem TF300T van és én is 3G-st akartam venni, de annyit már nem ért meg nekem. Amúgy én a helyedben kipróbálnám a 2G-t mert szerintem ahhoz a loghoz nem kell akkora nagy sebesség, na de te tudod! (nálam a 2G bőven elég mindenre, még böngészésre is)
-
mgTerminator
veterán
Nem tudom mit értesz aktív nyomkodás alatt, de nekem nem bír 1 napot sem.... A másik meg az hogy telefont és tabletet hülyeség összehasonlítani, mert 1, a tabletben nincs gsm modul, 2, a tabletben 2x akkora aksi van mint maga a telefon....
Amúgy annyira fontos a 3G az időjárás szinkronizáláshoz? Mert én tök jól el tudok netezgetni 2G-n, sőt még a viber is tök jól használható... -
mgTerminator
veterán
Na hát itt kezdődik a probléma... 3G... Ez nagyon szívja az aksit, főleg ha olyan helyen vagy ahol gyenge a térerő, ott jobban erőlködik a teló. Na meg az is sokat számít h milyen rom/kernel kombót használsz. Nálam mindig cm vált be a legjobban a saját kernelével. Nálam ez volt az aranyközépút és most is az. Nálam gyors és stabil volt, ráadásul ez bánt a legjobban az aksival. Nem utolsó sorban lehet hogy elöregedett az aksid, de szerintem a 3G lesz a ludas!
-
Szmoki
senior tag
amíg erre van kereslet,ami elég nagy és bőven megélnek belőle,minek próbálgassanak új technologiát? van egy bevált recept szerintem arról te se mondanál le. mindenesetre igazad van,de nekem eddig mindig megvolt az 1 nap. telefonálni annyit nem telefonálok,de megy viber,messenger,böngésző ,fancy widgets is szívja,régen volt avast is,játszok is rajta,zene meg csak természetes szóval nem értem
mondjuk én mindig letörlöm a felesleges dolgokat róla,lehet a google cuccai szívják le ennyire neked
esetleg MIUI-t használsz? -
ricsi0307
senior tag
Egyetértek RAID-el.Nekem is xe200pro-m van.Ég és föld a különbség a kettő között.Elötte N3i-t nyúztam az volt az eddigi legjobb fülesem olyan basszus volt benne, hogy összesz*rtad magad, csak sajnos másfél hónap után megtört benne a kábel és ilyen tipus már nem volt kapható így lett ez az utód.Na meg bűn lenne nem kihasználni a telefon zenei képességét
-
Nekem az előző tulaj egy használhatatlan headsetet adott, ezért én itt vettem egyet: [link]
Érdemes rákérdezni előtte, hogy tényleg van-e raktáron, mert a kiírás ellenére akkor épp nem volt és kellett várnom pár napot. Először én is külföldről akartam rendelni, de ez egyszerűbb és olcsóbb is...
-
szponzor
senior tag
A fél GB RAM ami kevés...Én a gyári dialer-t GO Dialer-re cseréltem, a People-t pedig GO Contacts-ra, mert a People nagyon buta. Ezeket megnyitom (márpedig a tárcsázó nem árt, ha memóriában marad) és marad kb. 50 MB szabad RAM-om és ez érezhető is, amikor még valamit meg akarok nyitni utána.
-
hippo0315
senior tag
Nekem a Slukkica féle 6th-ig sose fagyott vagy fc-zett a teló, de utánna teljesen megőrült a teló - át is tértem a SlimBean rom-okra - ezekkel szintén semmi gond nem volt, de ez az első igazán stabilan és jól működő 4.2 rom (beleértve a MIUI rom-okat is).
Tehát nekem sem ismeretlen az a jelenség amit tapasztalsz, de a nem tudom mitől függ és mi hozza elő. -
hippo0315
senior tag
-
margithid
veterán
Sajnos engem is az üzemidő aggaszt nagyon, igaz most 1 nap 8 óra levettem a töltőről és 61%on áll, hozzáteszem este hallgattam fél óra zenét, mobilinternet, 3g letiltva.
Igazából ha 3310esként használja az ember akkor ez is kibír sokat, de ugye nem azért vesz az ember ilyen telót.
Én azt is tudom, hogy legközelebbi telefonvásárlásomkor nem azt fogom nézni, hogy android vagy wp, hanem az üzemidőt, az a legfontosabb egy ilyen telefonnál.
Ilyen miniusb-s külső töltőt próbált már valaki? Ebayen egész korrekt áron van, 1900, meg 2800 MHa-s. Nem tudom mennyi a valódi kapacitása, de ha fele annyi akkor se rossz, főleg ha vészesen merül a telója az embernek. -
Milyen a 3G lefedettség arrafelé? Én a helyedben csak egy napra kipróbálnám 2G-re állítani a telefont. Főleg, hogy zenehallgatáshoz és telefonáláshoz nem annyira kell 3G szerintem...
Nekem, folyamatos 2G adatkapcsolattal, 1-2 óra telefonálással, kis játékkal és zenehallgatással simán elmegy 2-3 napot. Szintén gyári JB...
-
hippo0315
senior tag
Nekem a Slukkica féle TSM Touch Recovery 6.0.1.3-al simán települt.
-
mgTerminator
veterán
Leformáztad a system partíciót amit nem kellett volna (a telepítő amúgy is leformázza a meghajtót, teljesen felesleges külön formázgatni). Egyébként abban a fájlban tárol sok infót a droid, többek közt a készüléked típusát. Úgy írtam a telepítőt hogy olvassa ki a telefon típusát hogy más telefonra ne telepítsen.
-
Dzsuri89
őstag
Megnéztem a mobilarénát telefonon és egyik böngészőben sincs felül reklám, úgyhogy egyik se támogatja a flasht. Mielőtt írtam neked az előző hozzászólásomat, azelőtt a Burger King honlapját néztem meg, mert régebben flashből állt és most néztem, hogy már nem az. Úgyhogy bocsi a téves infóért. Nekem egyáltalán nem hiányzik a flash. Te milyen oldalt nézel, hogy szükséges hozzá?
-
tdk.112
aktív tag
+1. Én is több változást vártam, de végül is ami jó, azt nem kell bántani, na meg ez inkább csak egy kis ráncfelvarrás.
Amúgy nálatok milyen sebességgel másol USB-n keresztül? Nálam max. 1.5 MB/s.
Ennyi erővel Wi-Fi-n is másolhatnám a fájlokat a gép és a telefon között...
-
-
havri1
félisten
Ez a galaxy nexus spec, csak a kép rossz..meg 1-2 elírás
-
Dzsuri89
őstag
-
kolosanyi
veterán
Nem az Opera a hibás, vagyis inkább fogalmam sincs. Maga a böngésző nagyon jó, tele van olyan kis aprósággal, amitől szerintem a legjobb a piacon. Viszont se a Facebook, se a Google oldalak nem működnek együtt jól vele.
(#16033) Quqesz
Egy szót nem szólt az Avast, pedig aktív a tűzfal. -
tibz03
őstag
"developer menu-ben bekapcsolva a gpu gyorsítást sem lett jobb nálam" - Nálam se tűnt fel semmi változás, de szerintem az az opció nem a launcher GPU-s gyorsítását kapcsolja ki-be... vagy igen?
Nálam élő háttér szempontjából változó a helyzet, pl. az ICS-ben alapból megtalálható "Mikrobák" nevezetű csúnyán megfekteti a launchert, de a Phase Beam elég szépen megy.
-
Dzsuri89
őstag
Eddig nem tűnt fel, hogy lassabb az USB tárra másolási sebesség ICS alatt, mint GB alatt, de ma este megbizonyosodtam róla. GB alatt 3,23 mb a másolási sebesség, ICS-en meg jó esetben 1,55 mb. Azért írtam, hogy jó esetben, mert USB tár formázás után a friss ICS képes volt 0,7 mb-tal visszamásolni a 3 gb adatomat, azt hittem megőszülök, mire kész lesz.
Csináltam fasza %-os aksi kijelzést, úgyhogy nem vagyok már rászorulva az olyan appokra, amik mutatják az aksi aktuális töltöttségét.
(#15616) MMA87
100%, hogy nem egyforma teljesítményt nyújt két ugyan olyan telefon. Már írtam pár hete, hogy haverom Nexus S-én az ICS iszonyat smooth volt, míg nálam sokszor belaggolt és ezt ő se érti mai napig. Az övé US-es, enyém meg EUR-os, ennyi volt a különbség. -
Dzsuri89
őstag
-
Dzsuri89
őstag
Jelenleg (még) a 4.0.4. van fent, de lehet rakok rá másik kernelt. Ma Slukk írta be, csak nem tudom, hogy gyári rom-ra rámegy-e. Írtam neki, de még nem volt gépen, így választ se kaptam.
A CM9 nekem is megfordult a fejemben. Annak simább a launchere, mint a gyári 4.0.4-nek?
Lehet a sok szart ki kell belőle szedni és akkor jobban bírja. -
tibz03
őstag
Ha egyszer mindenkinél működik a Naptár szinkron, csak nálad nem, akkor azt minek nevezed?! Ha egyszer mindenkinél számol az SMS karaktereket, csak nálad nem, akkor az mi?! Ezek tények, nem személyes vélemények.
SZERK: A sebesség szubjektív, én - és még sokan mások - nem tartom lassabbnak... sőt. De ha te igen, hát legyen. De ez csak egy szubjektív dolog, olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy a zöld vagy a kék szín a szebb. Szóval ezt az "érvet" nincs is értelme hangoztatni, hogy egyik lassabb/gyorsabb, mint a másik.
-
tibz03
őstag
Te kérted, hogy írjam le, miben jobb az ICS, most meg nem tetszik, hogy sokat írtam. Érdekes vagy.
Nem tartalmatlan dolgokat írtam, hanem tényeket. Ha neked az nem előrelépés, hogy pl. animálták a képernyő-elfordítást, akkor mi?! Ez nem egy plusz dolog?! Rossz az, ha nincs észérv, és hülyeségbe kötsz bele.
"ICS-ben a felsorolt 5-6 hiba közül egy sincs meg GB-ben" - Az a baj, hogy az általad felsorolt inkább 4-5 hibából kb. 4 nem is létezik, tehát - bár utálom ezt a kifejezést, mégis most csak arra tudok gondolni, hogy - user errorral állunk szemben.
Én tudok értelmezni. Az általam leírt dolgok még csak szubjektívnek se tekinthetők, hanem tények. Kár, hogy ezt nem tudod felfogni. Ha te a régebbi és kb. minden szempontból "rosszabb" rendszerhez ragaszkodsz, hát tedd, de ne beszélj már a tények ellen, ember.
-
bandigyerek
senior tag
Akkor semmi.
Nekem anno megjött OTA-n a 4.0.3 Valami brutálisan szar volt. Be is vertem a durcát, és visszaraktam a GB-t. Aztán olvastam, hogy műxik az rendesen, úgyhogy gyakorlatilag tisztára pucoltam a Nexust: recovery alól wipe mindenre, aztán menüben egy Factory reset,SD format, aztán GB recoveryből feltoltam az ICS-t. Mire belaktam, semmivel nem lett rosszabb, mint a GB. Sőt, igazándiból jobban tetszik. Igaz én nem használok sem naptárat, sem egyéb mást. Szinte mindent letiltottam a Marketen, meg a Gmailon kívűl. Keresés, Earth, Maps, Talk, Hangkeresés, kisegítő lehetőségek, Animációk, helymeghatározás, nem használt Live wallpaperek. Szóval helyretettem, hogy tudja mit szabad, és mit nem. Pár napja mikor megjött a 0.4 megint szarozott, de beállt, mint a Duna télen. Olyannyira, hogy meg nem mondanám, hogy az új van rajta, vagy a régi, ha nem lenne az az ótvar randa Play Zene ikon. :-) -
tibz03
őstag
"ezek szerint már 2 vak van ebben a topikban + gyanítom vannak még felhasználók akiknek jobban akad ICS mint GB" - Ez nem felhasználó kérdése. Tegyél össze két Nexus S-t, egyiket GB-vel, másikat ICS-sel, és nézd meg a saját szemeddel, hogy az ICS launcher még akkor is simán működik, ha tele vannak pakolva a főképernyők, míg a GB launcheren már ikonok nélkül is észrevehető lag. Nem véletlen, hogy GB install után első dolgom volt feltenni a LauncherPro-t.
Szívesen csinálnék róla videót, de nincs olyan minőségű kamerám, így csak ennyit tudok mondani, hogy néz meg a saját szemeddel.
"Felsoroltál olyan dolgokat, amelyek igazából munkavégzés során hót mind1, megvoltam animált képernyőforgatás, az hogy a tárcsázónál milyen az átmenet" - Az volt a kérdés, hogy miben jobb az ICS. Most hogy te épp leszarod az átmenetet vagy sem, ez pont nem érdekes. Az ICS ezekben jobb, és kész.
Megint jössz a calendar hibával, holott elmondtam, hogy ez nem létezik, de sebaj, nem tudtad megérteni. Hogy az SMS-sel is mi bajod van, nem tudom, elmondták, és én is megerősítem, hogy írja a karakterszámot, amint kb. a 150. karakterhez érsz, és utána folyamatosan. Mit nem értesz ezen?
"Mindent egybevéve lassabb." - Nem tudom, miről beszélsz, de egyre inkább úgy érzem, hogy te még csak ki se próbáltad a 4.0.4-et... Így viszont nem értem, hogy miről beszélünk, mert ez azt jelenti, hogy úgy kardoskodsz az álláspontos mellett, hogy arról gőzöd sincs, hogy mi ellen beszélsz.
"van aki beéri kevesebbel is" - Igen, ez vagy te. Még mindig nem írtad le, hogy miben jobb a GB. Ja, de: jobban jeleníti meg a névjegyzék-képeket (állítólag). Húha. Igazából ez minden - már ha egyáltalán ez igaz. 4.0.3-nál tudom, hogy volt ilyen hiba, főzött ROM-okban már ott kijavították. A többi érved vagy egyszerűen nem igaz (calendar, SMS), vagy szubjektívnak lehet nevezni (gyorsaság).
Üdv!
-
tibz03
őstag
Nem akarok leállni ezen vitatkozni, mert egyrészt tök fölöslegesnek érzem, úgyis mindenki azt használ, amit akar, másrészt meg úgy gondolom (gondoltam), hogy ezen nincs mit magyarázni, mert egyértelműen jobb az ICS. De ha már ilyen szépen megkértél, hogy fejtsem ki a véleményemet, akkor tessék.
"Igazából érdekelnének az észérvek, nem csak annyi h jobb és kész." - Ja, te aztán marha sok észérvet hoztál fel: nem szinkronizál (nálad!) a naptár = szar ICS.
- A Google Calendar-t sose használtam, most kíváncsiságból kipróbáltam, létrehoztam a számítógépen egy eseményt, bekapcsoltam a telómat, rögtön megnyitottam a naptárat, és már ott is volt.
- A launcherről mégis mit mondjak? Most csúnyán fogom kifejezni magam, de máshogy nem tudom mondani: szerintem csak a vak nem látja, hogy mennyivel jobb lett. Gördülékeny, nem akadozik (nagy ritkán el lehet kapni egy-egy akadást, de ennyi). Mappák létrehozása egyszerű. Alapból átméretezhetőek a widgetek. Dockbar-ban cserélhetőek az ikonok. Ha pedig letöltjük az ingyenes Apex launcher-t, akkor a többi szokásos funkciót is megkapjuk (változtatható számú főképernyők, állítható az ikonrácsok száma, főképernyők közti váltás animációk stb). Ha jól megpakolom widgetekkel, akkor se kezd el akadozni, ellenben a LauncherPro-val vagy az ADW-vel - a gyári 2.X launcherekről nem is beszélve, azok már widget nélkül is elvéreznek az "akadásmentesség-teszten".
- A képernyő-elfordítás animálva lett (ami apróság ugyan, mégis untam a korábbi verziók animálatlanságát), és a 4.0.4-ben javítottak is a teljesítményén, gyorsan történik az elfordulás.
- A tárcsázó lapozható, könnyen válthatunk a tárcsázó és a névjegyzék között (legjobb megoldásnak a T9-es tárcsázót tartom, de ez még így is előrelépés a korábbi Android-verziókhoz képest).
- Értesítési sávba beépülő widgetek (pl. kapcsolókat tehetsz oda), az értesítések egyenként törölhetők oldalra húzással.
- A kamera app - bár még mindig elég puritán, de azért - előrelépés a korábbi Android-verziókhoz képest.
- A gyári böngésző - bár magam nem használom, mégis az ICS része, és most ugye arról van szó - kétségkívül jobb lett, mint a korábbi verziókban.Szerintem ennek töredéke is elég érv az ICS mellett. Igazából törtem rajta a fejem, de negatívum eszembe sem jut. Nem tudom, szerinted miben fejlődtek vissza, ugyanis bár észérveket vársz el, te mindez idáig nem szolgáltál velük. Már azt se értem, hogy a launcher szerinted miért rosszabb, mikor fél perc használat után az jut az ember eszébe, hogy "ez igen, ennek ilyennek kellett volna lennie eddig is" (nem csak saját vélemény). Azt még meg is értem, ha külsőre nem tetszik, vagy egynémely funkciójával nem vagy kibékülve, ezek szubjektív dolgok, de tényekkel vitatkozni elég nagy butaság. Bármikor egymás mellé raknék egy frissen telepített 2.3.6-ot gyári launcherrel és egy 4.0.4-et szintén gyári launcherrel, egyszerűen kiveri az ember szemét a különbség az ICS javára.
-
Dzsuri89
őstag
Azt a HSZ-t, amire írtál nem is azért írtam, mert nekem annyira bejön, hogy húú meg ha, hanem másoknak akartam egy kicsit segíteni, de ahogy látom szépen kapják sorba már OTA-n.
Amúgy teljesen egyet értek Veled. A Gingerbread-es gyári launcher sokkal gyorsabb volt, mert az max a képernyők közötti váltásnál laggolt, míg az ICS-es a képernyők közötti váltásnál, aztán mikor előugrik vagy eltűnik a menü, végül a menüben való lépegetésekkor. Az a hihetetlen, hogy valamikor teljesen akadásmentes (fix 60fps), máskor meg annyit laggol és egyszerűen nem értem miért, semmivel se fut több progi. Felraktam már APEX launchert és NOVA-t is, de akárhogy állítgattam az animációkat rajta, mindenhogy szaggatott és még rosszabb volt, mint a gyári. A jól bevált Launcher Pro-m meg nem igen kompatibilis az ICS-sel, mert nem kicsit laggol.
(Tudom, már nem először panaszkodtam ezért.
)
Mióta fent van az ICS nem is írtam SMS-t, úgyhogy jó tudni, hogy mit spóroltak ki.
Tegnap óta nekem is az jár a fejemben, hogy visszarakjam-e a 2.3.6-ot vagy ismerkedjek még az ICS-sel és szokjak hozzá, de ma már telefoncsere is megfordult a fejemben.
HTC EVO 3D egész jó áron van 96.000-ért, de aztán rájöttem erre most nincs pénzem, ha még csak 30.000-et is kéne hozzáraknom.
(#14963) Echoo
CMW-vel raktad fel és/vagy megmaradt a CMW alatta? Tudtommal, ha CMW megmaradt alatta akkor nem jön OTA-n a frissítés, de másik esetben igen. -
tibz03
őstag
Nem kötekedésből, de:
"Én még mindig nem értem miért jó nekünk az ICS" - Kb. 100-szor jobb, mint az előző Android-verziók, majdnem minden tekintetben.
"legalább lassú a launcher" - Én nem tudom, te mit néztél, de ez az eddigi első és egyetlen Android-verzió, amiben gyárilag is jó launcher van, ami már tényleg nevezhető akadás-mentesnek a képernyők közti váltás.
-
_NCT
addikt
ADB Factory Image install---> csak lemaradt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest