- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
awakening87
aktív tag
válasz
margithid #24294 üzenetére
Szia,
a CM7.2 stabil változata emlékeim szerint nem ment rosszul, de használtam a gyári 2.3-as rendszert is.Viszont amit a 2.3.x-szel mindenképpen elvesztesz:
- NFC (asszem az NFC vezérlő mikrokódja hiányzik a /system alól valahonnan, ezért soha nem lehet engedélyezni az NFC-t)
- adatforgalom mérése (külső widgettel/alkalmazással pótolható),
- ART futtatási környezet (ha KitKat-en voltál)Igazából sok függ a kerneltől is.
Régebben nagyon ajánlották az Oxygen nevű romokat is, ha már 2.3-ról van szó.Mit értesz a használhatatlan alatt? Ami biztos, hogy a Facebook, Viber, Foursquare, stb. alkalmazásokat nagyjából mellőzni kell ezen a telefonon. A Viber pl. teljesen megfogta a rendszert (valamelyik 4.4 volt fent, talán a SlimKat és lehet, hogy az ART-ot is bekapcsoltam, de mintha anélkül is csinálta volna), nagyon nehezen tudtam bemenni a Link2SD-be, majd lefagyasztani a Viber-t. Ahogy ezt sikerült megcsinálni, egyből visszagyorsult.
Itt egy Google-dokumentum, amely a 4.x-es romokat hasonlítja össze jó pár szempont alapján:
[link] -
petrson
senior tag
válasz
margithid #24229 üzenetére
Nekem nightly-ként változik. Most találtam egy újabbat, amivel semmi gond, nincs akadozás, szabad rom kezdésnek 130-140 körüli.
De mi lenne, ha kipróbálnád ahelyett, hogy folyton ezt kérdezed? Backupolsz előtte, felrakod a legújabbat, ha nem jön be akkor vissza a régi. Napi használatra tökéletes amúgy, semmi FC, vagy egyéb bug. -
awakening87
aktív tag
válasz
margithid #24226 üzenetére
Igen, szoktak lenni, teljesen véletlenszerűen, legalábbis nem jöttem még rá, hogy melyik folyamat/használati eset akasztja ki.
Leginkább akkor szokott újraindulni, amikor egy kicsit komolyabban kezdem el használni
Látom, hogy van CM9.1, CM9, CM7.2, elvileg mindegyik stabil verzió és régebbi, ezeket próbáltátok már? -
margithid
veterán
-
lord.lakli
őstag
válasz
margithid #24113 üzenetére
Sok bug, bug, bug nexus 5-ön. Nézz be a topikba.
Azt azért tudod ugye, hogy a moto-k sok mindent élveznek, de google figyelmet nem. A legújabb telók sem 4.4-el jönnek ki és ott sem jobb a frissítés. Hülye lenne saját cégét nyomatni, mert az csak veszteség lenne neki. Szerintem nexus is ezért nem készült és nem fog készülni moto felirattal.
-
szponzor
senior tag
válasz
margithid #24107 üzenetére
OK, elhiszem, hogy ebben egy Wolfson van, de sok különbséget nem veszek észre, pedig én is Voodoo-val használtam a Nexus S-t. Ha ennyire fontos a zene, akkor miért nem veszel külön egy iPod-ot vagy valami minőségi lejátszót és annak nagyobb az élettartama, mint egy telefonnak.
Amazon-ról rendeltem tegnap 2db Moto G-t, kb. 103500 volt a kettő postával együtt. -
szponzor
senior tag
válasz
margithid #24104 üzenetére
Bővíthető tárhely hiánya tényleg gáz, de aki Nexus S-en elvan, annak más telefonon is elég a 16GB. DAC meg...egyik telefonban sincs csúcs, túl sok különbséget nem lehet szerintem észrevenni telefonok között. Ez viszont 52E Ft-ért megjön és megkapja még a KitKat-et is.
-
margithid
veterán
-
szponzor
senior tag
válasz
margithid #24046 üzenetére
Plusz erőforrásba kerülne nekik, mivel gondolom sz*rt nem akarnak kiadni.
CM formában biztos lesz 4.4, főleg, hogy elvileg könnyebb hozzáférni a TI-s driverekhez, akinek meg egy Galaxy Nexus-a van, az nagy valószínűséggel képes lesz felrakni egy custom ROM-ot.
Szerintem Nexus S-re is lesz 4.4 és ahogy látom a változásokat, már 4.2-ről 4.3-ra ugrásnál is gyorsult kicsit a Nexus S, 4.4-nél még jobb lesz szerintem. -
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
margithid #23953 üzenetére
ez van. este még megpróbálok egy-két dolgot, pc-n parancssorral szoros barátságot kötök. bootloader mód bejön, de onnan recoverybe már nem enged, újraindul.
(#23954) havri1 Egyre gondoltunk
Megpróbálom helyrehozni este az alapoktól, aztán majd meglátjuk....de valószínű alaplap hiba.
-
j.bravo
addikt
válasz
margithid #23925 üzenetére
Nem headset az a rosszalkodó füles véletlenül? A mikrofon és a test pontját rövidre zárva lehet ugye felvenni a telefont ha hívnak, vagy ha nem megy a telefon app, akkor zenelejátszást indítani/megállítani.
Ha esetleg megtört a kábel és kontakthibás (néha összeérnek ezek a vezetékek), nem tartanám kizártnak hogy ilyet produkál. -
Asbee
veterán
válasz
margithid #23927 üzenetére
Nem csak árkategória függő. Vannak magasabb árkategóriába tartozó mobil eszközökhöz szánt jó fejhallgatók is és vannak olcsóbb nehezen hajthatóak. Ha mélyebben érdekel a téma, fejes topikban biztos segítenek. (csak olvasd el az összefoglalót
) Fülesben annyira nem vagyok témánál, de szerintem ott azért jobb a helyzet, ilyen téren.
-
margithid
veterán
válasz
margithid #23924 üzenetére
Nem csak a neutronnál van ez hanem a gyári google zenelejátszóval is...
Akkro valami hardveres hiba lehet?Pont msot járt le a garancia.
Esetleg a hangtárcsázót hol lehet lelőni?Na érdekes, kipróbáltam másik fülessel ,nicns gond...Ilyet se hallottam mé,g hogy a füles bonyolítja meg a telót...
-
ricsi0307
senior tag
válasz
margithid #23828 üzenetére
Nem rosszabb zenében, csak hozzászoktam, hogy a hengerőcsúszka mindig a fele alatt volt, S4-en majdnem fullra kell tenni ugyan azért a hangerőért.A másik a basszus.PowerAmp-be a basszus szintén a felére volt beállítva itt abból is több kell, de ugyan úgy szól fülesen mind a kettő.Többek között ezért nem adtam el a Nexust. Viszont az S4 393 kb/sec-ben vesz fel hangot 48khz-n valódi sztereóban ami azért durva teljesítmény egy telefontól.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
margithid #23821 üzenetére
Igen, ha használtál már mellette S4-et akkor nem mondasz rá ilyet
Egy hete nyúzom a sajátom, és egyszerűen minden amire rányomsz azonnal el is indul és a multitask is rendesen működik.Semmi nem tudja megakasztani a gépet csak a Real Racing 3 de ott is csak be-be döccen a fullhd miatt.Most elővettem a Nexust lementeni róla az adatokat és majd megőrültem, mert mindenre várni kellett.Viszont így S4 mellett baromi kicsinek hat és egyedül ez meg a Wolfson chip hiányzik belőle.
-
rionpulya
tag
válasz
margithid #23763 üzenetére
Én is reméltem, hogy nem lesz baja az enyémnek, de a ménnykű bármikor becsaphat.
Júniusban, két hónappal a gari lejárta előtt egyik éjjel lefagyott, újraindult, és boot-loopba került. Arra ébredtem, hogy valami világít. Kikapcs. Reggel próbáltam életet lehelni bele, majd mikor láttam hogy ez nem fog menni, akkor meg menteni az adataimat. Valami memóriachip hiba lehetett, mert róla lemásolni lehetett, de írni és törölni nem. Read-only lett.
Samsung Allee bolton keresztül elkerült a Telemaxhoz, akik két hét után szóltak, hogy főpanel csere kellene, de a Samsung nem szállít nekik ilyet, ezért jóváhagyatják a gyártóval a cserét. Újabb két hét és meg is kaptam a csereutalványt. Megtoldottam az árát és vettem egy Nexus 4et.
Most hogy pár napja használom, visszasírom a Nexus S méreteit.
Zsebben tartva is megszokásból keresem a Nexus S bumpszliját, annál fogva könnyű volt kihúzni. Két arcú helyzet, egyszerre érzem túl nagynak egy kézben fogva, és szeretem hogy nagy a kijelzője. De úgy látszik az átlagos méretű kéz 2013-ban kicsi.
De ezek nem sirámok, csak a Nexus S-t méltatom.Végül is jól jártam az esettel, érdemes volt 2éves gyártói garanciával venni anno a telefont. A lassú ügyintézésen kívül nincs egy rossz szavam a szervízre, a Samsungnak pedig egy nagy plussz pont, hogy két évig ingyen használhattam a telefonom.
-
szponzor
senior tag
válasz
margithid #23601 üzenetére
Szerintem max RC6-ig mennek el, aztán stabilt adnak ki, de általában úgy szokott lenni, hogy ha kijön az új Android, akkor rögtön stable néven rakják ki azt, amit eddig csináltak és a nightly-k meg már az új Androidra fókuszálnak. Amúgy kb. teljesen mindegy, a nightly-kban is ritka a hiba, az RC-kben meg kb. nem is találni.
-
Szmoki
senior tag
válasz
margithid #23375 üzenetére
én is néztem rengeteg videót CM alatt,de egyszer sem indult újra,igazából sose indult újra magától.
most meg blackbean 8 van fent,marmite v8.5bigmem-mel ugyanolyan jó mint CM,csak többet lehet állítgatni és fekete háttér ahol alapból ilyen szürkés.
de ha próbálgatós kedvedben vagy [link]
most jöttek ki az újabbak -
ricsi0307
senior tag
válasz
margithid #23363 üzenetére
Sokkal több benne a testreszabási lehetőség : hangerő gombos kurzor mozgatás, status bar átlátszódása, az alsó gombokhoz több opciót tudsz beállítani, a kapcsolókat a statusbaron jobban el tudod rendezni/módosítani, vagy be lehet állítani akár a régi fajta kapcsolókat, a képernyőzárra tudsz külön appeket rakni ( nem a slider-hez) meg ki lehet kapcsolni az aksi merüléses üzenetet.Most hírtelen ennyi jutott eszembe
Ja meg ha bekapcsolod a Real Dark Slimet, akkor teljesen fekete lesz a beállítások rész meg a billenytűzet ami baromi jól néz ki. A Voodoo-hoz beraksz alá egy matrix kernelt és azzal menni fog
-
-
ricsi0307
senior tag
válasz
margithid #23346 üzenetére
Az a gond a MIUI-val, hogy kompromisszumot kell kötnöd.Írtó jól néz ki az egész minden átfedés, app váltás gyönyörűen meg van csinálva de ha belakod rendesen belassul az egész, amit csak akkor tudsz kiküszöbölni ha folyamatosan járatod a processzort maxon.Az meg ugyen nem tesz jót az üzemidőnek.Jó a MIUI csak komolyabb teló kell alá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest