Hirdetés

Google Nexus S - másik galaxis

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Amikor először felröppent a hír, hogy a Google saját mobiltelefon piacra dobását tervezi, mindenki felkapta a fejét. Kétségtelen, hogy az óriáscég az általa készített Android rendszertől függetlenül is a világ egyik legismertebb márkája. Ahol kiejtik a nevét, mindenkinek minimum beugrik a netes keresőjük, és persze még számtalan szolgáltatás, szoftver köthető hozzájuk. Amikor a pletykákból kezdett körvonalazódni ez a saját mobil dolog, kiderült, a Google maga nem akar mobilgyártó lenni, hanem a bevált szokás szerint bérmunkában fogja gyártatni a típust.

Google Nexus S
[+]

Az első modell a Nexus One nevet kapta (kis túlzással a legelső androidos mobil, a T-Mobile G1 is amolyan nulladik Google mobilnak tekinthető, ezt szintén a HTC gyártotta), a gyártásra kijelölt cég pedig a HTC lett, akik akkora már elég jó hírnevet szereztek ezen a téren. A Nexus One végül valóság lett, a bemutatásakor ez volt a legerősebb hardverrel szerelt Android okostelefon, és a paraméterei még ma is a felső kategóriában tartják. Később a Google átmenetileg le is állította az értékesítést, de később meggondolták magukat. Még egy év sem telt el és jött a bejelentés, hogy érkezik a második generáció. A Nexus S név megerősítésekor már az is kiderült, hogy a Google új partnert talált magának a Samsung személyében.

Google Nexus S
[+]

A második generáció hivatalosan a cikk megírásának pillanatában csupán Amerikában és Angliában kapható, nemsokára további európai országokban is felbukkan. A mi példányunk az XXL GSM-től érkezett és maradt is jó pár napig. Az átlagos méretű, fehér dobozkában a készüléken felül egy hálózati töltő, egy adatkábel és egy sztereó headset bújt el. Memóriakártyát nem spórolásból nem adtak, hanem azért, mert a Nexus S nem bővíthető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés