- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
-
-
Gyuri27
félisten
Az lehet. Csak amit utána kapott volna mindenki azt nem tették volna zsebre. Felrúgtak volna mindenkit mint a szart. Tán most esnének le. Akkor még a börtön élet ilyen köbányákat és egyéb nyalánkságokat jelentett. És ott sürübben vertek mint enni adtak. Most meg csidálkozunk, hogy ezeknek a szanatóriumoknak nincs visszatartó ereje.
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
-
Ármester
válasz envagyok #71686 üzenetére
Valahol meg kell húzni a határt.
Ugyanaz, mint amikor a szórakozóhelyek x órakor bezártak. Nem azért mert utána 1 perccel #mindmeghalunk, hanem kell egy időhatár, hogy mettől-meddig.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
envagyok
veterán
Mondjuk ezt sz éjjel támad a vírus a kihalt utcákon, mikor épp kocsit vezetsz dolgot soha nem értettem
-
koby11h
őstag
Félreérted, csak biztosra szeretnék menni, nem elég a negatív teszt, töltsenek el két hetet karanténban is előtte.
Meg nincs is annál jobb mint 3-4 kiéhezett nővel a szükséges tömörülés..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
Igen, ezért mondom, hogy sok értelme nincs, mert amúgy is tömörülnek az emberek.
Viszont értelmes ember akkor buszozik, ha muszáj. Meg közlekedni kell néha.
De ilyen napi több ezres számoknál már tényleg csak azt kéne engedni, amit nagyon kell.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
törölt tag
Nem mindig posta csomagautomatával küldök, de éjjel csak az elérhető, tehát ha mégis éjjel kell mennem, akkor olyankor csak posta csomagautomata miatt megyek/mehetek. Általában a többség így kéri, postai úton, tehát vagy automatába, vagy házhoz, vagy postán maradóként. Ezt mind az automatánál szoktam intézni, gyors, és egyszerű, nincs sorbanállás, nincsenek emberek (éjjel meg főleg). De ha éppen Foxpost automatába kéri a vevő, akkor nyilván nem megyek éjjel, mert az meg csak nappal van nyitva.
-
válasz #24845312 #71660 üzenetére
"A posta csomagautomaták esetében a nyitásra érkezés értelmezhetetlen fogalom, mivel 0-24-ben úgymond "nyitva" vannak."
Igaz, az összes többi esetében értelmezhető, és gondolom nem mindig postain küldesz."De egyébként az egész rendelkezés azért született, hogy az emberek feleslegesen ne lófráljanak az utcákon,"
Meg hogy ne bulizzanak összetömörülve - de igazából egyiket sem akadályozza hatékonyan :SAmúgy nálunk vannak kötetlen és kötött munkaidősök, ami normál esetben nem különbözik, csak adminisztrációban - oda megyünk, ahova akarunk, és akkor, amikor, amikor meló van, akkor dolgozunk - de a kötetlenek kaptak papírt, hogy mászkálhatnak, a kötöttek nem
@berek21 : Nem, még véletlenül sem kellett volna értelmesen megjavítani, addig meg használni vésznyitóval (vajon tudják, hogy van-e rajta?)
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
Ismerős az érzés, amíg alkalmazott voltam, addig én is mindig mérhetetlenül szomorú voltam munkába menet.
A posta csomagautomaták esetében a nyitásra érkezés értelmezhetetlen fogalom, mivel 0-24-ben úgymond "nyitva" vannak. Ha épp éjjeles vagyok, akkor pedig csak éjjel tudok menni, kivéve ha a tisztelt rendőr urak vagy szeretett kormányunk fizeti a normál munkaidőn túli túlórákat is, márpedig a nappali munkavégzés már ide tartozna éjjeles műszak esetén.
De egyébként az egész rendelkezés azért született, hogy az emberek feleslegesen ne lófráljanak az utcákon, ha valaki tényleg a dolgát intézi, netalántán még papírja is van róla, akkor úgysem fogják b@sztatni érte. -
válasz wolfman #71652 üzenetére
Fertőzőképes marad az fémen napokig. De igazából ha betartod, hogy nem piszkálod az arcod, meg kezet mosol, ha hazaérsz, akkor sok bajod nem lesz szabadtéren.
@Scorp2011 : "Esküszöm mindig nagyon szigorúan szoktam dolgozni menni"
Én inkább szomorúan"kezdjék el hordani a csomagokat az automaták felé szép sorban"
Az lenne a válasz, hogy felkelsz, odamész nyitásra...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cs1csó #71645 üzenetére
"HA mész dolgozni akkor SZIGORÚAN dolgozni mész"
Esküszöm mindig nagyon szigorúan szoktam dolgozni menni, sokszor még a szembejövők is átmennek az út túlsó felére amikor meglátnak, annyira szigorú vagyok olyankor.
Ha nem mehetek, nem megyek, de akkor ide fogom hívni a rendőröket vagy a törvényhozókat, és megmondom nekik, hogy kezdjék el hordani a csomagokat az automaták felé szép sorban, de aztán szaporán ám, mert ha déli 12 előtt nem kerülnek be a csomagok az automatákba, akkor már csak másnap fogják onnan kivenni azokat a postai dolgozók, és az mindjárt +1 nap veszteség, a vevők pedig nagyon türelmetlenek tudnak lenni, én pedig nem szeretnék senkitől sem negatív értékelést kapni a hardveraprón. -
törölt tag
válasz koko52 #71644 üzenetére
Igen, ezt tudom, de nekem nem fix helyen van a munkahelyem, hanem bárhol, ahol épp dolgom van, tehát ahol épp olyan tevékenységet végzek, ami bármelyik vállalkozói tevékenységi körömmel kapcsolatban áll. Bárhova is mentem eddig egész életemben, mindig a legrövidebb útvonalat választottam, kivéve akkor, ha a hosszabb út időben gyorsabb volt, mert olyankor meg azt szoktam választani.
-
wolfman
veterán
válasz Cs1csó #71645 üzenetére
Azt azért hozzá kell tenni, hogy a friss köpetek a fertőzőek és a felületekre került friss köpetek, orrváladékok. De felületeken egy kis idő után kihal a kovid, ahogy kiszárad a köpet is (pár perc). Tehát ha előtte 10 perccel edzettek, nagy valószínűséggel már nem kap el semmit, max tele lesz a keze, ruházata halott kovid darabkákkal.
hcl: Annyi értelme van, hogy a legstabilabb szavazótáborba nem kötnek bele, de mégis csip csup rendeleteket azért hoznak komoly arcot vágva. Nyugdíjasok (jelentős része) 8 után már otthon van + vásárlás idősáv úgy hogy nem ők nekik kell az időt figyelni, hanem mindenki másnak.[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
-
-
Atomantiii
addikt
válasz Cs1csó #71647 üzenetére
Nekem pl olyan papírom van, hogy akár több megyében is jelen lehetek (munkavégzés céljából) gyakorlatilag bármikor. Még nem állított meg a hatóság ez ügyben így nem tudom mennyire fogadnák el vagy sem a kiállított dokumentumot.
De a múltkor olyan este 9 körül simán lemeszeltek egy kocsit, othhon néztem az ablakból vagy 20 percig ott voltak a megállított kocsi mellett a fakabátok.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz #24845312 #71633 üzenetére
NEM mehetsz, pont ez a lényeg, ezt nem értik meg az emberek. HA mész dolgozni akkor SZIGORÚAN dolgozni mész a legrövidebb útvonalon majd mész haza a legrövidebb úton és módon, közben vagy a munka után nem ugrassz be a haverodhoz, szüleidhez, postára, edzőterembe, moziba stb. hanem egyenesen mész haza, amennyiben ez az idő este 8 és reggel 5 közé esik.
Mi civilizált emberek elképesztően el vagyunk kényelmesedve. 2 példa:
- ismerősöm teljesen oda- meg vissza volt amiatt, hogy nem mehetett edzőterembe kiegészítésként: van otthon egy kis garázsedzőterme ami a szükséges dolgokra elég, de persze nem bír magával, úgyhogy képeket posztol amint kondiparkban edz (friss levegőn van de összefogdossa azokat az eszközöket akiket előtte ki tudja mikor és ki fogdosott össze)- a tévében volt egy londoni fiatal aki teljes "drámában" volt amiatt, hogy nem tudja megünnepelni a 23. születésnapját.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz #24845312 #71633 üzenetére
Csak és kizárólag a munkahelyed és a lakásod közötti legrövidebb útvonalon közlekedhetsz.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
törölt tag
válasz qnadam #71639 üzenetére
Szerintem sem. Meg ha tényleg munkavégzés miatt megy az ember a dolgára, akkor amúgy se köthetnének ebbe bele. Legalábbis én így gondolom. Arról nem is beszélve, hogy éjjel aztán tényleg senkivel se találkoznék össze útközben, míg ha nappal mennék, akkor azért lenne jópár ember a közelemben akarva-akaratlanul is.
-
veterán
válasz #24845312 #71635 üzenetére
én is bármikor igazolhatnám magamnak, hogy megyek lefotózni az eztmegazt. igaz nem éltem vissza vele soha.
mondjuk már a hivatalos papír se jó, mert aszerint a cégem igazolja, hogy qnadam a cég alkalmazottja. a cégnek sokmindene vagyok, alkalmazottja pont nem... de azért nem hiszem, hogy a rendőr nekiáll cégkivonatot nézegetni az éjszakában.hanyas vagy, te disznó?
-
törölt tag
Csomagküldő internetes kiskereskedelemmel (is) foglalkozom. Ha megállít a rendőr, megmondom neki, hogy épp éjjeles műszakban vagyok, úgyhogy ne tartson föl, mert leb@sz a főnököm (aki amúgy szintén én magam vagyok egyszemélyben, bár ezt nem biztos, hogy elárulom neki, mert lehet, hogy az már sok lenne nekik, és bevinnének mindenképp).
-
-
törölt tag
Nekem szerencsére az előző lakhelyemen is, meg a mostanin is sok posta csomagautomata volt/van, de egyébként igen, országosan nézve kb 3-szor annyi a Foxpost csomagautomaták száma. A posta csomagautomatákat amiatt is szeretem, mert nem kell a postán sem sorban állni, berakom az automatába, aztán kész. A címzett attól még kérheti házhoz is a csomagot, postán maradóként is, nem muszáj feltétlenül automatába kérnie, ha nem úgy szeretné. Meg aztán így nem fogják többet más csomagnak sem a csomagcímkéjét az enyémre ragasztani, és nem kell megint a börtönbe beosonnom a csomagom ügyében, ahogy arról itt már korábban is írtam.
A másik nagyon nagy előny számomra a posta csomagautomaták esetében, hogy kültériek, így ha éppen éjfél után végzek pár órával a csomagokkal, akkor egész nyugodtan elvihetem akkor is föladni. (Bevett szokásom, mivel éjjeli bagoly vagyok.) A Foxpost csomagautomaták beltériek, így azoknál nem mindegy, hogy mikor mész az adott helyre (pl. Pláza, Árkád, InterSpar, stb. bezárnak estére, és csak reggel nyitnak ki). -
válasz #24845312 #71628 üzenetére
Ja, automatára, igen. Én a csomaghoz hasonlítottam. Sajnos elég ritkák az automatáik.
Mondjuk én ha lehet, nem kérek semmit postára. Inkább kifizetem a Fox felárát, de nem kell sorbanállni, nem vagyok időhöz kötve (hétvégén is átvehető), stb.
Itt Fehérváron meg a két legnagyobb posta is bezárt este 6kor.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz wolfman #71619 üzenetére
A posta rendszere sem frissül azonnal, mert mostanában az automatába rakott csomagok esetén még pár óra múltán is azt mutatja, hogy a feladó jelezte a feladást, de még nem adta fel. Régebben mire hazaértem, már mutatta is a feladás aktuális időpontját. Foxpost esetében ezzel nincs gond, gyorsabban frissül a rendszerük, csak szerintem túl sok a csomag, nincs rá kapacitásuk, hogy kb 1 hét után tudják csak kiszállítani a csomagot.
-
válasz #24845312 #71613 üzenetére
Milyen csomag volta z, hogy 1700 volt Fox-szal? 8-O
"A processzor ugyanaz volt benne, mint amit küldtem, és működött is továbbra is, "
Jobbat szeretett volna, na!@wolfman : Nekem elég sok van a Postával, főleg a kézbesítési szokásaikkal
Ami nekem 1200 volt a Foxon, az Postával 2000 alatt nem hiizem, hA processzor ugyanaz volt benne, mint amit küldtem, és működött is továbbra is, hogy megállt volna csomagként@Astroboy : Nekem jött már 2 monitor natúran dobozban - semmilyen csomagolás, semmi kitömés, nem törékeny.
Túlélte...Mutogatni való hater díszpinty
-
Syl
nagyúr
válasz wolfman #71621 üzenetére
Én pár hete egy régi VGA-t adtam el. Dobozt szépen kibéleltem, majd becsomagoltam. Szerintem ez a minimum.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Astroboy
őstag
Lehet persze, de attól még nagy balf@sz lehetett a feladó.
Ahogy wolfman farkas kollégánk is utalt rá az imént, maximum az otthoni felső polcra helyezés előtt ragasztok le így valamit, nem ha feladásra megy.Pont nélküli pingvin: poggyászba max ruhát, vagy ami nem törhető/értékes. Ez a jelenség nem ma kezdődött története van, sztem bizonyos szinten annak tudható be, hogy egy reptéren a poggyászkezelő a "legalja".
Kis túlzással se az írás se az olvasás de lehet az értelmes beszéd sem elvárás, emellett reptéri mértékben ők a leginkább alulfizetettek, innen pedig egyenes az út a lopáshoz.A döbbenetes az volt, amikor kiderült egy tucat emberről Ferihegyen, hogy szervezetten és rendszer szintűen loptak ki MINDEN értéket a csomagokból vagy egy évig, ezzel sok-sok milliós kárt okozva.
Reptérkezelő okosan csali-csomagokat alkalmazott, meg is lett az eredménye, utána vagy egy tucat embert kellett letartóztatni.Erős fólia + csomagbiztosítás, mást nem nagyon tehetsz ez ellen, annyira világszintű jelenség...
-
wolfman
veterán
Mondjuk azt se értem, ki az a kretén aki ennyire csomagol csak (mond, hogy nem családtag ). Legalább valami karton papírt rá, meg körbe az éleket leragasztani, hogy ne látszódjon ki a doboz belőle. Pár napja megvették a törött/hajlott Xiaomi Note 5 telefonomat donornak, azt sokkal alaposabban csomagoltam be, mint ezt a cipősdobozt a feladó.
-
wolfman
veterán
Életem során kb 1x volt bajom a postával! Lekopogom, de egyelőre ismeretlenek számomra ezek a problémák. Nekem legfontosabb az ár (egyelőre).
Arról nem is beszélve, hogy mikor volt Webox, ilyen 5-600Ft-ok voltak a szállítási díjak, akcióban volt hogy 350Ft!!!-ért is célba juttatták. Most ehhez képest az 1200Ft inkább a posta felé billenti a mérleget.
#71613 Scorp2011: Ehhez hozzá kell tegyem, hogy itt a trackingel lehet a probléma. Tudom, hogy a digitális vonalkód pittyentéssel real time-ban kellene történjen, de vannak "LAG"ok. Van hogy raktárba írja 2 napig, majd 3 óra leforgása alatt megjár 4 várost és már kiszállítás alatt van, szóval ott a rendszerrel lehet valami probléma, ezt többször tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lehet csak belerúgott egyet a futár, és attól szakadt szét a csomag, láttam már ilyent élőben is. Nekem egyszer a DPD-s csomag jött úgy vissza, hogy valaki szabályosan kibontotta, kivette a benne lévő kisebb dobozt, arról leszedte a ragasztót, amivel egyébként az egész doboz vízszintes és függőleges irányban is körbe volt ragasztva, majd kivette a benne lévő, csomagolópapírral körbetekert gyári átlátszó műanyag processzortartó tokot, arról is le a ragasztót amivel szintén körbe volt tekerve, majd mindez ugyanúgy vissza. Egyértelmű nyomok voltak a belső bontásra is, de minden látszólag ugyanúgy vissza is lett ragasztva, még a külső papír is ugyanaz lett visszarakva mindenhova (szándékosan úgy szedte le valaki, hogy utána vissza is tudja rakni látszólag ugyanúgy). Ettől függetlenül én láttam, hogy az összes belső csomagolás/ragasztó le volt már szedve, végig egészen a processzorig. A processzor ugyanaz volt benne, mint amit küldtem, és működött is továbbra is, tehát hogy ki bonthatta ki, és csomagolhatta vissza ennyire majdnem ugyanúgy, mint én, azt nem tudom, de hogy sok időt tölthetett vele, az biztos. Mindenesetre elküldtem a képeket a csomag eredeti állapotáról is a DPD-nek, meg a visszaérkezett állapotról is, főleg a belső dobozok ragasztásbeli eltérésére rámutatva, jelezvén, hogy bár anyagi kár nem érte, minden a helyén van látszólag, ettől függetlenül ebbe valaki belenézett, valamit keresett benne, majd próbálta ugyanúgy visszacsomagolni, ahogy volt. A DPD-től elnézést kértek, a szállítás díját visszautalták, de az sohasem derült ki, hogy ki és miért nézett bele ennyire aprólékosan a dobozba, majd miért próbálta utána eltüntetni a nyomokat.
-
törölt tag
Eddig lehet, de most amit küldtem múltkor is csomagot, posta csomagautomata esetén 945 Ft volt, Foxpost csomagautomata esetén meg 1699 Ft lett volna, majdnem a duplája. Erre jön még pluszban a vállalhatatlan lassúságuk. Posta csomagautomata esetén másnapra a célautomatában volt eddig szinte mindig, Foxpost esetén meg kb 1 hétig tartott. Mindkét automata esetén még aznap kivették a csomagot az automatából, csak míg a posta esetében éjjel már indult is a szállítás, addig a Foxpost esetében a raktárban várakozott sok-sok napon keresztül a csomag a címzett legnagyobb örömére. Persze minden csomagfeladást követően elküldöm a csomagszámot, a csomagkövetési linket a vásárlónak, tehát én mosom kezeim, de azért mégis számomra is kellemetlen a dolog.
-
törölt tag
válasz davenport #71608 üzenetére
Nem csak a fővárosban vannak. Nekem pl. Győrben konkrét eset volt, hogy délután rendeltem valamit az Alzától, és még aznap estére bent volt az automatában Győrben (AlzaBox). Szegény Emag meg a nyáron rendelt cuccaimat sem bírta még a saját boltjukba se kiszállítani.
-
-
-
wolfman
veterán
Annyi a gond a FOX-al, hogy monopol helyzetben vannak. Mióta nincs Webox (mert hogy bekebelezték), nem kell okoskodjanak az árakkal, nincsenek akciók. Már jobban megéri a posta (posta csomagautomata meg főleg).
-
válasz norbert1998 #71603 üzenetére
Fasza :S
Gondolom ott sem jó az emberanyag...@ham:
-
válasz shteer #71599 üzenetére
Az elég alap, hogy adatbázisból nyomtatja valami a címkéket, 15 éve már így ment melóhelyen, csak nem csomagokra
És a kiszedésnél nincs dobálás. De a raktárukban senki nem látjaAmit én láttam, ott sima kiskocsira rakta a csóka, egymásra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest