-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alusky
senior tag
Az elsőt a suliban én is papíron írtam, mert kellett a szakmához a T kategória, de nem tudom az NKH (akkor szerintem az is más volt még) hogyan csinálta. Jó pár évvel később mikor a B-t csináltam már bőven gépek voltak.
Én nem rohantam megcsinálni 17.5 évesen a B-t, mert semmi kedvem nem volt a szülőket meg nagyszülőket hurcolni mindenfele. Később persze nekem is szükségem lett rá, de szerencsére kitoltam amennyire csak tudtam és jól tettem.
Amúgy ha jól tudom ma már a B 16.5 évesen kezdhető zz még akkor 17.5 éves volt. Talán az iskolakötelezettség életkor miatt hozták lejjebb, hogy a szakmával a gyerök a kezében tudjon munkát vállalni kocsival is. Meg gondolom csak belföldön 18-ig. -
Alusky
senior tag
Én is már egy ideje hogy vállakozó vagyok, amikor megcsinálom akkor csinálom meg. Nyilván ha nem akarok éhen dögleni akkor nem ücsörgök egész nap itthon, de pl. most itthon leszek ünnepekre 3 hetet legalább, mert összeraktam mindent amit kellett most ráérek. Én már elképzelni nem tudnám magam sima munkahelyen ahol korlátozva vagyok, meg is enném a tüdejét a főnöknek, munkatársaimnak meg aztán pláne a lépét rágnám. Eleve soha nem is dolgoztam klasszikus munkahelyen, mert mindig családi vállakkozásokhoz mentem ahol inkább volt családias a hozzáállás, mintsem főnök-munkás viszony.
Múltkor villanyt szerelt az Eon nálam, mert a vezérelt nem akart bekapcsolni, a kapcsolónak a mozgó tekercses részét cserélték az óra alatt. Tartott 15 percig, a két pali végig kis babusgató hangon beszélt egymással, hogy drágám add ide kérlek a csavarhúzót, melyiket kedves? A blablabla méretűt, oké szívem.
Nyilván poénkodnak egymással, de képzeld el ezt heti 5 napot 8 órába megállás nélkül. Engem 15 percen belül felbaszott, ilyen emberek mellé kerülnék dolgozni még azon a héten a szemgödrébe lenne a csavarhúzója.
Meg az a vízvezeték szerelő aki az órát cserélte tavaly vagy lehet már tavalyelőtt és folyamatosan a puncikról beszélt mikor a csövet tisztította meg kócozta, hogy miben hasonlítanak egymáshoz. Na egy olyan munkatársat is lezárnék a vízóra aknába egy héten belül.
Ezek az emberek szerintem mentálisan megzavarodnak mert túl régóta vannak egymás mellett és csinálják ugyanazt, vagy nem tudom mi bajuk van ezeknek, de ez rohadtul nem vicces hanem pszichológust igényel. ÉS akkor ez csak az egyik rossz vége, ott vannak még a BT hangszórón torzításig mulatóst üvöltető gyökerek is akiknek minden mondata végén b+ van.
Jobb ez így, hogy egyedül dolgozom, mindenki másnak is, nemcsak nekem.
Remélem ki is tart életem végéig.Akinek jobb élete van az meg az agyából él meg és azzal is magasabb létrafokokon, nem a keze munkájából. Akkor elkerüli ezeket az entitásokat.
-
Alusky
senior tag
Az is csak a lakosság egy szűk rétegénél történne meg, mert a többiek nem kötnének be, nem fejlesztenének a fűtésen továbbra se, mert nincs miből, hiába térülne meg 2-3 év alatt, egyszerűen nem tudnak előrántani erre 2-3 milliót vagy nem is tudom mennyibe kerülne most egy ilyen, de hajmeresztő pofátlan összegek vannak ami amúgy bürokratizmusra megy el nem a tényleges munkára.
-
opr
nagyúr
Passz, nem tudom, mikor jelent meg, siman azt hittem, ennyire le voltam maradva.
Ami amugy nem lepett volna meg, mert (amennyire emlekszem) akkoriban eleg kaoszos volt ez itthon, amin nem segitett az sem, hogy akkoriban valami iszonyatos volt a fejlodes uteme. Ismerosok kozul nekunk volt eloszor x86 szamitogep, viszont a mindenki mas, aki par evvel volt csak lemaradva mar pentiumba ugrott bele szinte azonnal. Plusz az arak is olyanok voltak, hogy mai esszel nem is ertem, hogy engedhettuk meg magunknak a dolgot. Es meg erre jon ra, hogy nem ertett hozza senki - se mi, se ismeros, se senki, tehat azt se tudtuk, mit veszunk, plusz boltok kozott is hatalmas arkulonbsegek voltak akkoriban, nameg ugye internet nem letezett, informatikai magazin is alig volt es azokat se ismerte kb senki, szoval... Erdekesebb idok voltak, na. -
envagyok
veterán
@all
Nekem c64 volt 83-tól, azon tanultam meg programozni főleg gépi kódban, az halk volt.
Középsulibsn XT, és a végén pár 286 volt, illetve akkor 92-ig nem volt sok jó játék, csak tetris és társai, és utána maradt ki nekem kb 98-ig minden.
Most utánaépítettem pár gépet, 286,386,486,pentium 66, pentium 233, pentium 2, stb, nem tudom miért panaszkodtok.
Most egy hátékos pc-ben minimum 5 venti van, a régi gépekben max 2-3.
Teljesen halk mindegyik. -
Top cat
addikt
Mi ezt nem érthetjük. Lehet, hogy ez van mögötte.
-
Akkor majd én megveszem
Lepucolom, és jó.
@envagyok : "Ledöbbentem.
Ma is feladtam 2 hirdetést marketplacen, és csak email lopós üzik jönnek, de azok tonnaszámra.
Élő ember nem is ír már."
Nekem de, de csak olyanra ami bagóért vanA komplett laptop ár alatt sem kell senkinek, mert 15k
-
Astroboy
őstag
Sátrazásnál tuti.
Amúgy a poloskaszagú lábszag a legrosszabb. Pár éve mikor reggel kimentem gereblyézni felkaptam a kerti bakancsomat (patinás, de nem megkímélt), majd pár óra elteltével mikor levettem az ajtóban megcsapott a pokol.
Egy k.rva poloska volt benne, mikor felvettem nem láttam. Meló közben persze széttapostam így meghótt', de előtte még odafingott egyet búcsúzóul.A bakancsnak idős kora végett alapból van egy bukéja, így nem mondanám, hogy sokat rontott rajta a poloskafing.
-
Cs1csó
titán
Ötletes, ha az ablakból látszódik akkor nem is kell kimenni, hogy megcsodálja az ember. Plusz organikus, nem sérül, nem kell kivágni stb.
Egy műfenyő környezetszennyezés szempontjából "rossz" de ha legalább 20 évig bírja akkor ennyi idő alatt azért a sima fenyő is elhasznál sok vizet, energiát és persze az elmenni megvenni, hazahozni stb. pl. autóval megint ott vagyunk, hogy szennyezzük a környezetet.
-
Alusky
senior tag
Nem tudom hol az eredeti videó, verjétek le a Google-ön amiért a saját anyjának nemzett a keresőjével.
Amúgy ezek a reakcióvideók is valami elképesztően cringe dolgok, meg amikor osztott videó van és az alján más megy mint a tetején.Ez valami új éra lesz szerintem, mert már annyira gyorsan pörgetnek az emberek videókat, hogy egyszerre kettőt kell nézniük.
-
Cs1csó
titán
Nagyobb kezed vastagabb ujjaid vannak amúgy lehet állítani jóval nagyobb gomb méretet amúgy gyakorlás kérdése, de tény, nekem kisebb kezem van.
Amúgy asztali gépen szeretek én is gépelni főleg ahogy írtam megy a vakon gépelés (még iskolában tanultam: ASDF JKLÉ gombokon a hüvelykujjak melletti négy ujj és mehet a menet.) -
Top cat
addikt
A klasszikus indus videó.
-
BiP
nagyúr
Igen, erre akartam utalni, hogy bár iskolában tanítják, de alapból olyanok, akik bénák benne, és azt adják tovább, mindezt hallás után.
És a végeredmény olyan is.
Bátran beszélnek, hadarnak is kegyetlenül, de sajátos szókinccsel és sajátos hangkészlettel. De meg vannak róla győződve, hogy a nyelvtudása native english. Aha.
De hiába mondja, ha nem tudja átadni az információt, tőlem aztán kínaiul is beszélhetne, semmit sem ér el vele.Múltkor mondja, ello. 5percig kérdezgettük, találgattuk, kiderült, hogy yellow akart az lenni. Vagy a HP-re azt mondja heccs pí. De W, (double u-t) is annyira furán mondja, hogy alig bírom dekódolni. Már évek óta kolléga, de mai napig nehezen értem, mit mond, főleg, ha fáradtabb napon talál be.
-
-
KROK640
nagyúr
"hisz pár hetente elsírod ezeket a dolgokat" - nos legalább figyelsz
"hogy ez a haverod megkapja a fizut és már hó közepén nincs pénze, de bezzeg az iphone meg a satöbbi " - itt ugyan kettő, esetenként három story mosódik össze, de igen, alapvetően a jelenségre hívom fel a figyelmet. Rengeteg embert látok így élni.Jó, Barokkos túlzás. Mert tényleg nem hatot írok, illetve a zsemlés pofás mondás tényleg egy régi mondás.
Amúgy nem nagyon van kedvem ezen pörögni, szóval részemről felejtsük el. -
KROK640
nagyúr
Nincs itt semmi látni való, hetek óta figyelem, hogy minden második postomba van valami belekötésed.
Általában csak tovább görgetek, de hogy ne érezd teljesen fölöslegesnek most válaszolok.
"Te aztán imádsz más zsebében kotorászni!" - így van, ha két bitesen nézed, a szövegkontextusból kiragadva.Ha azonban kicsit visszaolvasol, és megérted a "nagy képet", akkor rájössz, hogy egy jelenséget festettem le, a végén egy annyira anonimizált, de mégis konkrét példával amennyire lehet. Nekem sincs bajom a szomszédaimmal, sőt, kifejezetten jó a viszony, ami nem csak a "ha szembejön köszönök"-ben merül ki.
Az, hogy "miből" van neki Bömbi engem sem érdekel, de a teljes képhez hozzátettem, hogy sok minden itt kirakat. Még akkor sem érdekel amikor (nem a szomszéd, csak ugyanilyen kirakat ember) elmegyek valahová gépet javítani és 5000ft-ra megy a hátasdobálás... akkor sem az érdekel, hogy honnan van a Bömbi, vagy mennyi hitel lehet a házán, csak az, hogy hogy a francba lehet úgy élni, hogy mindent a külsőségeknek rendelünk alá közben meg 5000ft nincs váratlan kiadásokra. És pont ezért írat fel a boltban : mert hónap elején kifizeti az előző hónapot, és utána már nem marad semmi, megint csak hitelre tud létezni... a bolt meg ki is használja, mert messze a legdrágább a környéken, de az ilyenek máshová nem tudnak járni, így megvesznek mindent drágábban mert fel lehet íratni. Ördögi kör ez, nagyon örülök, hogy én nem estem bele.
Ez egyébként azért is fontos kérdés, mert aztán a különféle YT videók alatt és facebookon olvasom a kormánypárti szavazókat, akik leírják (sokszor külföldről), hogy nincs itt baj ebben az országban, meg kell nézni mennyi új autó van az utakon, és mennyi szép ház van a városokban. -
Fú micsoda prank
@Viktor1919 : Ez máshol is így megy
Kérdezem a HR-t, hogy érdekelne-e titeket egy nagyon lelkes egyén, aki szeretne securitys lenni, tanulni akar és fejlődni + van 10+ év tapasztalata IT-ban?
Válasz : Ó persze!
Én : Akkor mi az anyádért nem vettétek fel b+?!(Én meg kaptam volna érte ajánlási pénzt
)
(Iletve verd meg, aki azt mondta, hogy if végzettség then 100% lesz azonnal munkád. Sosem volt így.)
"UI: Központi fütés és gázhálózatrendszer szerelő a szakmám."
Bzmeg tudod mennyit fizettem ki tavaly erre?@cidalain :
Az a meló már betelt
-
-
-
-
-
-
westcoastog
veterán
-
-
KROK640
nagyúr
A jó hírem az, hogy van. Carmageddon - Max Damage a címe.
A rossz hírem, hogy ez sem mai darab (2016 nyara), és bár nagyon jól hozza az első rész hangulatát a bajom is épp ez vele. Hogy nem a messze legjobban sikerült Carmagedon 2-re épül, hanem az első részre. A katasztrófális Reinkarnation-től fényévekkel jobb, de tény, hogy ez is 7+ éves, szóval én is örülnék egy mai résznek, de sajnos még csak hallani sem hallottam arról, hogy valami ilyesmi készülne. -
-
-
-
-
-
WTF
@cof : Van, amikor hasznos, de egy Revo-n vagy 5mx-en sem volt olyan nagy élmény gépelni. Blackberry-re nem emléxem.
De amikor nem gépelsz, akkor nem foglalja a helyet. Illetve van, amin állítható
BTW Palm-ok megvannak? Képernyőn betűnként írás?És igen, akár OTG, vagy BT billzet.
-
Ja közben én is utánanéztem
@KROK640 : "Meg emlékszem embereket kerestek akik bemennek, vesznek telefont, és akkor kapsz 1500ft-ot (akkor amikor 300ft-os órabéreken dolgoztak az emberek)."
Bingó, meg biztosítási csalásra is ("össze kéne törni egy autót...")"Annyira sajnáltam az Athlon XP-t elbontani, hogy nem is tettem.
" - ja, neked van helyed
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
Nekem mondod aki dolgozik is a géppel?
Jó, 20 évvel ezelőtt még nem, maximum HTML alapú weblapokat csináltam, amihez a Celeron is több mint elég volt. De ugyanez igaz volt az emberek hatalmas nagy részére. Persze ismertem pár power usert aki megvette a nagy PII vagy PIII-at, de nem ez volt a jellemző.
A kiadványszerkesztést pl 400-as Celeronokon tanultuk 64MB RAMal, és nem dőlt össze a világ. Nyilván ha HC PS user vagyok akinek az idő pénz (projectre fizetnek és ha hamarabb kész vagyok több pénzt tudok keresni/több a szabadidőm mondjuk) akkor nyilván nagyon számított volna. Meg ma már számít.Erre igyekeztem rávilágítani, hogy azért a Celeron (sokaknak legalábbis) messze nem volt olyan roncs vagy rossz vétel mint ezt páran láttatni akarják.
-
KROK640
nagyúr
"Utána váltottam normál processzorokra
" - nemigazán értem én ezt. Annak idején a 300-as Celeron simán ment 450-et a legtöbb, amivel a legtöbb játékban és feladatban maga mögé utasította a Pentium II 400-ast, annak fele/harmad áráért.
Igaz, hogy csak 128KB L2 volt az akkori Celeronokban, de a PII-PIII időkben ez nem volt olyan nagy érvágás, különösen játékoknál sem, a Celeron jól húzhatóságával nagyon sokszor nemcsak ellensúlyozta, de előnybe is juthatott PII/PIII-as társával szemben.
Pl egy 1000MHZ-ig feltolt 667-es Celeronban hiába volt 128KB L2, sokkal jobban teljesített mint P3-as társa 256KB-al, 667-en, vagy akár 700-on is.
A Celeronoknak másik nagy szerencséje az alacsony FSB, magas szorzó kombó volt, a magas FSB-s P3-ast érdemben nem tudták már a lapok hová feltolni (nem tudtak magasabb FSB-t) addig a Celeronban volt tartalék bőven.
Annak idején kb mindenkinek is Celeronja volt, mert 2/3-a nem értett hozzá, a többi meg nem tudta megfizetni vagy tudta, hogy nem éri meg a felárat otthonra.Az utolsó Celeronom az 1700-as Wilamette volt, na az tényleg tragédia volt, konkrétan az 1300MHZ-es Tualatin Celeront nem tudta legyőzni, pláne ha annak 133-as FBSt állítottunk (1733MHZ), hiába toltam fel én is 133-ra az FSB-t (2266MHZ) alul maradt, pedig ráadásul DDR RAMos volt, szemben az SD RAM-os Tuaval.
mire igazán nép proci lett lecseréltem egy 1700+-os Athlon XP-re, ami már első nap 2800+ -ra lett tekerve, ezzel játékok alatt kb a 3GHZ-es P4 teljesítményét hozta, és minden más alatt is minimum egy 2200-as P4-esét.Aztán az I szériánál a Celeronok végképp letolódtak, hiszen a Pentium és az I3 volt az olcsó proci, az I5 az aranyközépút, I7 meg a csúcs. Celeront szerintem még irodába se vett már akkor senki, maximum célhardverekbe. De ugye eddigre már nem csak az L3 volt a különbség, hanem sokszor 1+GHZ-es órajel lemaradás, nyolcad, tizenhatod annyi L2 cache, konkrétan fele, negyede, annyi mag stb. Ezek mára halmozottan hátrányos helyzetbe hozták a Celeront. (igazából ma már az I3 az, főleg a 7th gen K-s I3-asai voltak izgalmas Celeron pótlékok)
-
-
-
-
-
Alusky
senior tag
Az egyik legnagyobb apróhirdető oldal a maga kategóriájában. Kétlem, hogy a szarráblokkerező userek által látogatott oldalak mellől kilöknének egy ilyet.
Inkább csak arról van szó, hogy már nem csak azok irányítják az oldalt, mint régen és mikor kinek a kezébe kerül adott feladat úgy lesz végrehajtva.
Az eladót szerintem kicsit se fogja meghatni, visszaregisztrál pár hét múlva és folytatja vagy keres egy másik helyet. Szerintem neki is egyszerűbb így, mint szenvedni a vevővel.
Továbbra sem tudjuk ki használja a PH accot, régen nem volt ennyire futtatva az a fiók, de az autós topikban is találkoztam vele fél éve és az egyik tag azért lépett le onnan, mert felhúzta magát rajta.
Mi őstagok ahhoz szoktunk hozzá, hogy a moderátorok, házigazdák személyesen intézkednek, ha balhé van. Nem noname fiókok mögé bújva. Teljesen jogosan húzta fel magát és biztos, hogy nem a régi gárda használja most sem, mert őket ismerjük.
Lényegtelen igazából, aki itt van úgy táncol ahogy fütyülnek, ha nem tetszik akkor elmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged