Hirdetés
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Vagy nem.
NAS-ban 10 évig ment HDD-k, sosem volt teleírva, 1 TB-os WD RED-ek, Seagate-ek és a felének hibás volt a vége. Ott, ahová sosem volt írva. Leállítások száma 100 alatt volt. A teljes formatig mind 100/100 volt.
Saját WD Blue 1TB, 4 éves volt, sosem volt teljesen teleírva. Átkerült róla minden egy Purple-re és utána már csak adat helyreállításhoz használtam.
Amikor tele akartam írni az utolsó 70 GB-os területen volt 8 hibás szektor, addig 100/100 volt.
Seagate Storystation 3.5" 1 TB külső HDD: gazdája éveken át fotózott, 2-3 havonta erre csinálta meg a biztonsági mentést. Indítás 100 körül. HDD csere, 870 GB adatot átmásoltunk, mondtam, hogy eladás előtt egy teljes format azért legyen már. Nem is adta el, utolsó 30 GB-on 100+ hibás szektor volt. Előtte 100/100 volt.
Ok, ez kb. 1000 HDD-ből másfél tucat, de azért egy teljes format elő tud hozni olyan hibákat, ami addig nem írt területen simán ott lehet.Szerk: Azt el is felejtem, amikor már van rá adat írva, csak visszaolvasni nem tudtuk, ilyen is volt pár tucat, de a Sentinel egészen addig 100/100-nak mutatta.
-
válasz
envagyok
üzenetére
Más kérdés, hogy nem onnan hozzák neked a sört, ha veszel egy ilyet

Vagy extra drága sör, azt meg megiszom, nem adom prociért
Meg nem nagy Milkát szokás adni ilyesmiért, hanem kicsit. Az meg 1000 alatt.
"Ha kell adok maroknyi i5-2400-at 2500ft/db-ért."
Jöhet, eladom drágábban
-
válasz
envagyok
üzenetére
Bizonyos telefonhoz kijelzőt is
@Frescho : " Itt a gép mozgatás nem lett volna megoldás, fájlrendszer hibán az nem segít. "
De ha szarakodik valami, akkor át lehet húzni másik vasra, meg restore is mehet oda, meg pl. könnyebb restore teszteket csinálni... Egyáltalán, van mozgástered. Nyilván külön storage overkill lenne, de az lenne az igazi."ESXi, snapshot, VM rsync-en átrángatva"
-
CJ4567
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
AM4 csúcsa, és játékok alatt nagyon látványosan odaver mindennek, ami nem egy 5600X3D, vagy 5700X3D, és átlagosan tartja a tempót a 7xxx és 9xxx X3D nélküli procikkal is.
Én ennek csak örülök, eladtam az AM4-es platformot, és nem kellett egy vészes összeget ráfizetnem, hogy AM5-re váltsak

#126437 KROK640 Az AM4 X3D akkor éri meg, ha nem akarsz / nincs kedved váltani AM5-re, mert már megvan a RAM, az alaplap jó ideje.
-
válasz
envagyok
üzenetére

Repülünk, vagy zuhanunk?

@weiss : De ez postán maradó ajánlott
@KROK640 : Kevésbé, csak feltűnt, hogy semmi aktivitás
@Pikari : Jó, ez nekem feladás után derült ki, szóval mindegy, hogy automatába olcsóbb lett volna

A 11k utánvéttel meg, igen, ezért nem használunk futárcéget. -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Nem autóval viszem, hanem targonca/elektromos béka. Egy akkora "dobozt" kézelj el aminek az alapja egy raklap és kb olyan 180cm magasak a falai, és abba van beledobálva minden. Bizony sok minden ezen a ponton eltörik, zúzódik
A cucc útjának egy része a termelésen keresztül vezet, kamerák kereszttüzében, folyamatosan 6-8 ember rád lát. Ezután jön egy folysó aminek minden egyes centijét látja a kamera, és gyakran összefutni ilyen-olyan kis főnökkel azon a folyosón. Ezután jön a leadás folyamata, egy tétel listával, majd a lezúzás, szintén kamerák alatt. Ennek ellenére van egy pont ahol ki tudnék szedni dolgokat, de nem tudnám kivinni.
Ráadásul saját jelszóval és user számmal mozogsz (azzal nyílik az ajtó) és egy LOGban pontosan megvan, hogy ki hányszor, és mikor megy ki és be az adott napon, mint azóta kiderült, akár évekre visszamenőleg is. Ugyanez igaz a kamera felvételekre, amit szintén megőriznek évekre, akkor is ha nincs esemény.#125953 koby11h : úgy úgy

-
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
A franc tudja, nem árt azért néha elmenni kikapcsolódni, nem árt tartalékolni is, stb. Néha azért tudnak lenni váratlan, nagyobb kiadások.
Amúgy sok helyen meg kb. ennyit lehet keresni
@BiP : De felnőttként már jellemzően többet is kapsz heti 5 nappal is.
@TaaT : Alumínium házas vs rozsda...

-
totron
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
Az megvan azért, hogy nem mindenkinek van választási lehetősége? Van, hogy előnytelen feltételekkel kapja meg azt az egyébként nagyon nem 200-at, hiába látja és éri fel ésszel az optimumot, számára, ott és úgy az adatik meg "optimumként".
#124840koby11h, ez szimpla ügy. Azokat a maszatolásokat utálom mikor valaki alkalmanként csinálja, pont olyan gyakorisággal, hogy ne lehessen egyben felhasználni ellene a népharagot/jogot, vagyis tudja hogyan maradjon radar alatt, tudja kik nem fogják feljelenteni. De mint tudjuk a törvény védi a lopás intézményét. a köznép szintjén is, nem csak állami szinten. Aki ezt túlzásnak érzi élje meg vagy kérdezzen körbe kicsit. -
-
Papooo
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Új szokásom, hogy az alja és a vége, mindig ötezerrel drágább mint a hirdetésben szereplő ár.
Azért azt megnéztem volna, hogy a muksó este 8 után hogy jut el Szegedről Gyulára a telóért. A költségvonzatról nem is beszélve.
Ezért az vicces, amikor ez ember felteszi egy hónapot használt gazdaságos (f*sh@lom) divattelót a Marketplacere (mert itt nem akarom égetni magam vele) egy 3500-as tokkal megfejelve, 10000-rel a bolti ár alatt, és 10 perc után már jön is az első ajánlat.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
160GB 5 ezerért? A hibátlan 1TB-osoat veszem át annyiért.
Egy 160-as akkor se érne 5 ezret, ha 0km-es buboréktasiban, csavarokkal, papírjaival (volt ilyen Samsung HDD-m pont 160-as, évekig őrizgettem hátha valaki gerjed rá, végül el is adtam az akkori ára + 25%-ért -- akkor ment el valami 12500ft körül, de ez tizen éve volt) adja, és netán még garancia is van rajta.
Persze mi HDD-kről és Winchesterekről beszélgetünk a "vin cseszter" árakat nem ismerem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Sajnos a 4790-nél nem annyira elrugaszkodott ár.
A 4th gennél hatalmas torzítás van, vagy mondhatnám "I7 felár". I3-ast 3000ft alatt is kapni, I5-ös is van 5000ft-ért, az I7 meg 25-30 ezer
Igazából 30 ezernél már elgondolkodnék, hogy eladom a jelenlegi 4th gen kócerájomatés az árát a 30K mellé rakva valami olcsó Ryzent vennék.
Az I7 7700K esetén meg csak egy 10th gen I3-at lappal és sok-sok RAMmal, de lehet h már I5 is kijönne belőle. -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
"Egyébként 2. Gen az egyik legjobban húzható a korai core architektúrák közül."
Nagy vágyam egy Core I7 2600K/2700K, egyszer láttam egy ilyet 5GHZ-en, 16GB RAMmal, meg már nem tudom milyen VGAval. Én ma RX 580 8GB-a képzelném el mint utólag bővítve. Mert egyszer/párszor láttam ezt mint hűűű de menő gépet (2012-13). Ugyanakor van egy jrétetes 4th gen projectem, ami mellé ez tökéletesen fölösleges lenne. (plűne, hogy ott is RX580 meg 16-24GB RAM lenne)"Az i7 7700k gyakorlatilag egy i5-7600k/6600k, ami 10k környékén fut, csak engedélyezve van a HT, ami inkább rossz, mint jó." - nem. Mert a HT-t le lehet tiltani ha engedélyezve van. Ha tiltva van, akkor annyi.
FX-51, 53,55,57,60,62 tényleg ritka ma már, nekem az 51-el van nmi emlékem, amúgy a többi az... hát gyűjtőknek biztos jó, nekem annyira nem fontos. Ettől persze még érdekes, hogy kevés van belőlük, nyilván gyűjtők bezsákolták őket, ezek a maguk idejében sem voltak épp mainstream cuccok.
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Ez olyanoknak való, akik valamiért a 7th gen-t akarják kimaxolni, retro céllal. Bár oda meg Xeonból van erősebb.
Érdekes az amit linkeltél mert az egész nat azzal volt tele, hogy már a 10100F is erősebb/egyenlő a 7700-assal, cserébe fele a fogyi, sokkal újabb, és akkoriban még aktív platformon volt.
Ha ma nézzük, akkor ugyanúgy zsákutca mindkettő, az más dolog, hogy az I7 7700 helyére már nem nagyon tehetsz semmit, míg az I3 10100F a belépője a platformnak, és sok esetben 11700K is belemegy a lapba, ami dupla annyi mag és szál, 6MB helyett 16MB cache-el, és 3600-as alapórajelen felül 5GHZ-es turboval. Szóval ja, csúnyán durvább.Mostanra már az AMD is zsákutca, de kétségtelen, hogy azt is jelentősen tovább lehet fejleszteni az I7 77000 szinthez képest.
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
Nem hivatalos csúcsa meg az ES i9 10980HK (QTJ1) kínai verziója 8 maggal
36eft áfával vámmal.. gyárilag 4600mhz all core turbo... 100-as szériás lappal is megy.
Vagy szokott lenni 6-8 magos 20-30eft között is 8-9 genből szintén kínai ES. Vagy van Xeon QS is ha valaki félne az ES től.
Jó jó persze lapokat moddolni kell és válogatós de cserébe azért használható kategóriát képviseli. Most egy darabig ilyet használok amíg nem érkezik meg a 9800x3d, meglepően jól megy bár az ultra low end H110 lap visszafoga.
Intel XTU-t is támogatja, nem kell neki Z lap de ajánlott erős VRM-el mivel keményen visszafogja ha limitálva van a lap miatt 100A körülire.
-
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
Öhhhh...... én nem írtam teszteletlen, vagy nem teszteletlen termékekről, dolgokról, mivelhogy azt a kifejezést a dologi jog nem ismeri. Azt, hogy valami dolog hibás, vagy nem hibás, na azt már igen. Szal egyről beszélünk, ja, de én az elején is erre gondoltam ám. Fel kell tüntetni, hogy valami hibás, vagy nem, illetve kellene, de ugye ez sok esetben elmarad, és ilyenkor gyakran szív a vevő, főleg amiatt, hogy igényt érvényesíteni, pláne egy kisebb értékű cuccnál nehézkes/költséges.
Szerk: amúgy alapvetően nekem azzal, hogy valaki korrektül leírja, hogy nem tudott megbizonyosodni a dolog működőképességéről, és úgy adja el, nincsen semmi bajom, mert akkor abban a tudatban veszem meg. Nem "hibásként", nem is "hibátlanként", hanem "teszteletlenként", nyilván azonban ha ennek ellenére egyértelműen visszaélés jelei láthatóak (kilóg a háromlábú sámli a hűtőventiből), akkor simán elképzelhető, hogy az adásvétel tárgyának értékétől függően valaki rendőrségre megy emiatt. -
válasz
envagyok
üzenetére
"majd teáltalad kipróbálva, és kiderítve, hogy rossz, akkor eladónak felelőssége fennáll."
Miért állna?
Kiírta, hogy nincs tesztelve, nem tudni, hibás-e. Azt nem tudod bizonyítani, hogy ő tudja esetleg.
Mondjuk én az ilyet hibás árban is adom, de ha valaki nem, akkor igen nagy madár kell, hogy megvegye teszteletlennek a *bármit*- -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
ÚÚÚÚ, a vadi új bontatlan képcsöves monitoros hirdetésed odab@sz, nem gondoltam volna, hogy ilyesmit még lehet kapni

Amúgy ha nem tesztelte, akkor az a minimum, hogy odaírja, hogy TESZTELETLEN! Ez egyébként az a kifejezés, amivel megpróbálják magukat bevédeni, ha nem menne a cucc, mert ki sem próbálta, vagy tudja jól, hogy szemetet árul. Viszont ilyenkor nyilván az árat is úgy kell igazítani, hogy gyakorlatilag zsákbamacskát vesz az ember. Ez szokott lenni egyébként a legnehezebb pontja az egésznek, mert a szemétért senki sem akar sokat fizetni, az eladó meg persze úgy véli, hogy kincset árul, és azt minél drágábban kell eladnia.
De a másik oldalról a te felelősséged is benne van ebben, mert ezekszerint ha igaz amit az eladó ír, akkor te az üzlet során egyszer sem kérdeztél rá, hogy UGYE MŰKÖDIK? Mert ha igen, akkor kibukott volna, hogy IGEN (ha ezután nem megy már hazudott, megvezetett, jogilag talán lehet ezzel valamit kezdeni), nem tesztelte (az árat rögtön úgy kell alakítani) vagy NEM működik, és akkor te döntöd el, hogy elállsz a vételtől vagy dísznek kell neked. Nyilván olyan áron.
A teszteletlennél azt szoktam, hogy értéktől függően a negyede-tizede árról indulunk, és ha kell neki a fentmaradó összeg, akkor tesztelje.
Mikor a bányabontásokkor hozták nekem a sok RX Radeon-t akkor azt mondtam, hogy hibás kártya nem kell, teszteletlen tesztelek, és ha jó, akkor beszélgetünk az árról, ha nem jó, akkor meg viszlát. Volt külön erre egy (azóta már eladott) gépem amiben csak a VGA-kat teszteltem. -
válasz
envagyok
üzenetére
Szerintem borzalmas még ez is. Az alap forma, a kocsi arányai meg stb azok jók, de az eleje... hát az valami tragikus. Olyan, mintha egy bamba, félig alvó, nyáladzó óvodás gyerek lett volna az inspiráció amikor tervezték.

Lecseréled az elejét, és lett egy nagyon szép kocsid, csak nem igazán tudod mire lecserélni, csak ilyen racsingos hülyegyerek szarra, annál meg még a gyári is jobb. -
cidalain
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Nem emlékszem pontosan. A törvényben meghatározott minimum összeg.
Ugye ettől felfele irányban el lehet térni. Mondjuk nekem majdnem mindegy hogy 3500 forintot kapok vagy 7-et, mert nem lakok messze. Ha 20-30km-re laknék, az már jelentős lenne.De ez amúgyis egy hülye dolog, mert pl tesóm a város egyik feléről jár a másikra, és így nem kap semmit. Aki a szomszéd faluban lakik, de közelebb, mint a tesóm, az meg kap.
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
De ezzel azért tudsz mit kezdeni. Törlöd a francba...
Nekem 'fosáson most jött egy arc, hogy megvenné ... vagy 2 éve hirdetem azt a cuccot, bagóért. Jön holnap. Adok telefonszámot. Persze, hogy nem jön.
Anonim van fent, de vannak hirdetései... Telefonszám is
Fel se veszi
-
válasz
envagyok
üzenetére
Akkor ki kell hagyni a teszttelepítést
Más módszerek isvannak. (Lássuk csak, USB-ről vagy PXE-ről boot, előre telepített tesztrendszer image egy elrakott háttértáron, stb.)
Meg az egy bolt, ő abból él. Te nem. Te akkor csinálod, amikor ráérsz.Vagy kiírod, hogy BIOS-ig tesztelt, amúgy valószínű jó, de ne reklamáljon, aki megveszi.
@gban : "Számtech boltban ha elkérnek egy 10-est a telepítésért, azon van áfa, adóznak belőle,"
Már ha. Meg mondjuk én is adózok, amikor elköltöm a pénzt. -
gban
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Sántít a matek is meg az indoklás is.
Számtech boltban ha elkérnek egy 10-est a telepítésért, azon van áfa, adóznak belőle, rezsit fizetnek, kifizetik a melóst, aki szintén adózik meg TB-t fizet (ugye?
), stb.
Továbbá nem azért tesztelek agyon egy alaplapot pl. hogy beszámoljam az elvégzett munkát, hanem a saját lelki békém érdekében, hogy tudjam hogy tényleg minden frankó-e.
Ha nem így lenne, téged se érdekelne mondjuk egy ősrégi dual S370 alaplap
Plusz hobbi is, ebből fakadóan csak akkor mókolok a cuccokkal amikor kedvem van hozzá. -
koby11h
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Én pl. az egyik H61M alaplapért nem fizettem, hanem laptopra váltás után itt hagyták munkadíj gyanánt - 8 GB adatot másoltam át a már el nem induló gép merevlemezéről, segítettem a gyermek iskolai Office-ának telepítésében, aktiválásában, multifunkciós nyomtató telepítésben. Volt kb. 30-35 perc.
Utána a teszt 2 óra amíg megnéztünk egy filmet. Lap+proci+hűtő 2.5k, videokártya 2k, ház 1k.
Vagy tesztelem és kapok 5k-t kb. vagy kidobom és jó fej voltam, mert ingyen segítettem - amit egyébként is tettem, mert a cuccot utána 1 héttel kaptam meg, mert nekik már úgy sem kell alapon.
Nekem az az 5k nem okoz gondot, hogy hová tegyem.
Az, hogy egy boltban, ahol üzlethelyiséget, alkalmazottat, rezsit, "állami támogatást" kell fizetni én nem tudom ehhez hasonlítani, nem is teszem. Láttam belülről, nem egyszerű az sem. -
kenwood
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Ezt amugy sokan nem fogjak fel. Egy sima win reinstall az updatekkel egyutt 1.5-2 ora. En mondjuk nem gyartosoron melozok, szoval egy nem uzleti , kisse viharvert 4. gen notinal mar ez GTK lenne, ha nem lennek jofej.Legutobb ezek melle meg toltocsatit csereltettem egy szakival, mert en nem forrasztok. Kapott meg egy uj akksit, toltot, win es office license. Igy rakoltott az ocsem haverja 45-ot a gepre aminel 25-30 korul mar jobbakat kapsz
Vegig kommunikaltam, az o dontesuk volt, hogy, mehet. Egyedul a tolto volt meglepi, mert arrol a csati csereje utan derult ki, h szintrn szar. Ebbol kb. 5K volt az en reszem, es mindent en inteztem. Hoztam-vittem, elmentem akksiert stb ...Tesztet, telepitest annyival lehet arnyalni, hogy kozben azert tudsz a dolgaiddal is foglalkozni, de osszessegeben en "fizettem" , hogy melozhassak 
Van egy Dell WD15 dokkolom. A type c csati kisse fos. Az adatkapcsolat minden bedugasnal megvan, de tuszkolni kell, h toltson is. Neha 5-6 bedugas. Mondtam ezt a mobilszervizes ismerosnek, aki kozolte, hogy olcsobb hasznaltan, mint amennyiert haveri alapon megcsinalna.
-
koby11h
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Kicsit más, 19 és 14 évesek, vagy nincsenek itthon vagy mobil a kézben, BT fejhallgató a fejen és már csak akkor "zavarom" őket, ha leveszik

Persze kicsi korukban nálunk is más volt, nem is foglalkoztam ilyesmivel amíg a fiam 10 éves nem lett, ott kezdtünk együtt tesztelni, szerelni. A tesztelés már nem érdekli a szerelés meg főleg a saját dolgai, amiket épít.
Tudom, hogy ezt az időt nagyjából sosem kapom vissza, de el tudnám tölteni sokkal rosszabbul is és a kapott pénzt legalább a családra tudom költeni.
Nekem kicsit olyan hobbi is, feleségemmel is kiegyeztünk, annyit tesztelek új vagy retro cuccokat, amennyit akarok, ha nem itthon szeretném a pókokat rajtuk tartani
A NAV elvárásainak amennyire lehet igyekszem megfelelni, lista vezetése, értékhatár, eladási bizonylatot vagy adásvételit is adok, 6 hónap használt ingóságra vonatkozó szavatosság miatt meg is tartok addig minden teszt adatot, fotót. Nem mondom, hogy szívesen találkozom velük, de remélhetőleg nem lesz gond. -
koby11h
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Én pl. nem tudom így számolni. Ha tesztelek, akkor mást is csinálok közben. Vagy több dolgot tesztelek egyszerre vagy pedig a saját gépemen, pl. memtest 1 órája vagy stressz teszt alatt is mást csinálok. Ha net-et, video lejátszást tesztelek, akkor simán ott nézek meg egy részt a Dűne próféciákból - tegnap pont ezt tettem egy PCI-e lan kártyával.
Kapok egy eladásra szánt félgépet, lap+ proci+2 memória, mivel 2 memória de 4 foglalat, így berakok mellé egy itt álló 2x8GB párost, így egyszerre meg van a teszt azokra is.
PCI-e kártyát is alaplapokkal együtt tesztelek, az is részben nyert idő.
Meghajtókat volt, hogy melóhelyen le tudtam tesztelni mert olyan munka volt, ami mellett ott kellett ülni.
A csomagolást pedig sosem tudjuk beárazni, de vagy el akarom adni vagy nem... ez vele jár. -
-
-
-
Armagedown
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Amúgy az USA is hitelből működik, rengeteg adóssága van.
-
válasz
envagyok
üzenetére
"Ha nem öntötte volna az EU a pénzt hozzánk, aminek nagy részét persze lenyúlta"
Látod, ha nem lenyúlják, akkor nem hitelből működne.
(Meg amit az EU ad, az nem hitel, nem kell kamatokkal visszafizetni. Bár most már ugye van kínai hitelünk is
)Tehát azért van némi különbség aközött, hogy felveszed a hitelt, és elvered, meg kapsz támogatást arra, hogy felzárkózz (konvergenciaprogram megvan?) és abból nem csinálsz semmit.
-
válasz
envagyok
üzenetére
"Mindig minden egyre szarabb, bonyolultabb. Minden változás egy picit húz az emberen, több adó, több teher, inflálódó megtakarítások, költs el mindent, "
Csak az adók nem a műszaki lehetőségek miatt nőnek. És azért ma nagyságrenddel könnyebb elintézni dolgokat, mint régebben.
A 80-as években meg azért lehetett megélni, mert hitelből működött az ország. Annak egyenes következménye a mai nyomor is. -
-
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
Nem kell adásvételi, ha a 600-as határ alatt maradsz, elegendő otthon írkálni, hogy kinek (sima név elegendő hozzá, még az is mindegy, ha "véletlenül" kamunevet ad meg a vevőd) mit, mikor, mennyiért adtál el. Maximum ezt kérheti számon egy esetleges NAV-ellenőrzés alacsony értékű saját ingóságok nem üzletszerű értékesítése esetén.
(Ennyit is csak azért, hogy egyáltalán nekik fogalmuk legyen róla, hogy nagyjából mennyit kereshettél, pontosabban mennyi jövedelemre tehettél szert adóévben ebből a forrásból).
A forrásom az Art.-n kívül természetesen az Szjatv., annál hitelesebb szerintem talán nincs....
-
-
BiP
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Gyerekkorában volt egy 20éves kocka suzukija, és mindig kicsit drágábbra cserélte be. Jól üzletelt, 30éves korára meg lett egy 30millás mercije.
Biztos így volt, és nem lopta, adócsalta. A többi nyikhaj vagy redőstarkós cig@nygyerek is jó üzleti érzékkel megáldva száguldozik olyan kocsikkal, amiről csak álmodhatok, aminek a havi lízingje is a fél fizum lenne. Nincs itt semmi turpisság, csak élelmesek.
És nem, nem vagyok irigy az ilyen magamutogató faszokra, nem. -
-
válasz
envagyok
üzenetére
"Amíg egy új autó beárazásának az az alapja, hogy a másik gyártó mennyiért kínálja, ne sírjanak
"
És ezt nem lehet kartell-ellenes szabályokkal megfogni, mert a versenytárs-figyelést (ez a "hivatalos" neve) nem tudod bizonyítani. De csomó piacon megy ez. Szupermarketek, telekom cégek. Tehát még csak kartellezni se kell.ON
Állítólag olcsó a RAM. Hol olcsó? Mert kéne 32GB DDR4, mindegy, milyen kiosztásban, de vagy ilyen 4GB-ok vannak 5000-ért, vagy 8GB kitek 5-6-ért. -
válasz
envagyok
üzenetére
"Amíg egy új autó beárazásának az az alapja, hogy a másik gyártó mennyiért kínálja, ne sírjanak" El is illant a Renault-féle Dákók iránt érzett össznépi rokonszenv, amikor felzárkóztak árban a többihez....... mondjuk azt hozzátenném, hogy pályakezdőként nekem is volt pl. first gen Sandero-m, nem sokat raktam bele, csak Pest-Miskolc távlatban vagy 30ezret (még Budára se mentem át soha vele akkoriban
) és sose költöttem rá olajcserén meg 1 szett fékbetéten kívül semmit, szal megbízhatóságban sztem hozta azért az elvárhatót. -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Neked volt zsebpénzed, meg jogsid(?) hozzá. (16 évesen?)
Nekem pl ez sosem adatott meg hogy zsebpénz
16 évesen egy saját, lehetőleg maximum 2-3 éves belépőszintű PC volt a nagy vágyálmom, de még azt sem értem el. 
Aztán 20-as éveim elején nekem is volt sokszor Balaton meg ilyenek, amikor még elérhető volt, de ma már azért sem mennék a Balatonra, mert annyiért Horvát tengerpart, sőt Ciprus is van. Utoljára 2005-ben voltam nyaralni a Balatonon, dolgozni meg 2013-ban, és van egy olyan sandám, hogy a jelenlegi trendek mellett nem mostanában járok arra
-
cidalain
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
áh, 4-6 éves kocsi 5-ért az elég karcsú, vagy kiskocsi. nagyobb, ami családinak lenne jó és nem egy nagy problémaforrás, az nem jön ki ennyiből sajnos.
én szándékoztam kocsit cserélni, de egyszerűen nem jön ki a matek. 10 év körül megfelelően nagy autóért 5-6 milla, azaz cseréljem le a 17 évest egy 7 évvel fiatalabbra 4+ misiért? akkor már inkább vennék egy Scross-t újan 8,5-ért. de én ennek eleve ellene voltam mindig, hisz nálam az autó nem termel pénzt, így az értékcsökkenés az nettó bukta. (most vonatkoztassunk el attól, az elmúlt 4-5 évben ilyen nem volt, sőt értéknövekedés volt, de ha ezt előre tudom, akkor 2019-ben az összes pénzem használt autókra költöttem volna...) -
válasz
envagyok
üzenetére

@Alusky :
"Itt ugye kiütközik az, hogy jobban hisz másnak, mint a saját rokonnak, "
Ezt sose értettem, de akkor kell neki mondani, hogy kérjen segítséget, akitől akar...Ma Tacskóban az előtünk levő mami nem értette a kedvezmény elszámolását a blokkon. Jön a pénztároshoz. Mondja, neki, hogy van. Nem hiszi el. Mondják neki, hogy akkor az ügyfélszolgálat az automata kasszáknál. Problémázik tovább. A sor az áruház közepéig lóg.
Barátnőm mondja neki, hogy hogy is van ez, ugyanazt, mint a pénztáros, arra elhitte
De az is LOL, hogy a legtöbb idióta, ha mondod neki, hogy kit kéne megkérdezni, akkor tuti nem fogja
-
Alusky
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Nem és már 3 éve is nem volt, azóta is többször bekerül ide ez a vagyonokat lehet mindenhol keresni szöveg ami továbbra sem igaz. Kint van a Lidl ajtóban a 400 valahány bruttós tábla, abból hogyan jön ki 500 nettó? Vagy ha magasabb beosztásúról beszélünk akkor meg nem elég a 8 általános utcáról felvéve. Vagy ha minden nap 12 órázásról beszélünk az meg nem élet.
Továbbra sem az az ország vagyunk ahol bármilyen hétköznapi melóval 500-at meg felette lehet keresni nettóban, de már megszoktam, hogy a Facebookon vagyok. -
kenwood
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Mind a ketto nagyon rossz pelda.
Aldi-Lidl tekinteteben kidolgozod a beledet, rengeteg hulye vasarlo rajtad foja levezetni a feszultseget, es 100-bol 1 jelentkezot vesznek fel. Nem tudom, feltunt-e, de ott nem csak az az alap, hogy am,int picit rovidebb a sor,azonnal irany a raktar,vagy a sorok,arufeltoltes. Melle meg az egesz muszak alatt rajtuk a headset,es kasszazas kozben is folyamatosan jonnek a munkainfok,utasitasok. Nem vetlenul fizetnek annyit,amennyit, kurva keves ember birja ezt hosszutavon is megfeleloen csinalni.Mozdoznyvezeto pedig kemeny,monoton melo,oriasi feleloseggel. Oda se olyan egyszeru am bejutni, bent maradni. Raadasul igen nagy eselyed van ra, hogy valami felnotas pont a te vonatod ala ugrik be. Ott jar par het,honap betegallomany. Nekem egyelet is keves lenne azt feldolgozni.
Azt kell megertenetek, hogy o most egy csomo mindennhez ert, ami tok jo,es mashol is jo alap lenne. . Viszont ezek nagyreszt az adott munkahelyre specifikusak. Ha megkerdezik tole, hogy az IT-n belul minek a szakertoje, akkor egy nulla lesz a valasz. Nem lehetetlen ilyen poziban mashol is 7-800-as bruttot osszehozni. Viszont ti ugy probaljatok beallitani,mintha minden sarkon olyan melok lennenek. Igenis igaza van abban, hogy a konkret szakkepzettseg, melyebb tudas nelkuli hasonlo allasoknal az 5-600 brutto az altalanos,nem pedig az 500 netto.
Ismetlem nem lehetlen ezzel a tudassal mashol is hasonlo bert elerni, de azert nem egy csettintes, nagyon nem.
Ha pedig jo a benti legkor, akkor a HO limit onmagaban nem feltetlenul jelenti azt, hogy el kell onnan jonni. -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Szerintem most főleg azoknak esik az áruk, amik nem Win 10 kompatibilisek, esetleg jövőre kicsúsznak a Win 10 alól.
Ez azt jelenti, hogy 8th gen alatt hatalmas áresés lesz, de valahol nem is baj, hiszen már a 8th gen is 6+ éves.
A régiekből szerintem a 4th gen éri meg (mert elég jó, és mivel rengeteg volt/van belőle nagyon olcsó, plusz olcsó DDR3-al megy) meg a 7-es ami az akkori 2C4T/4C4T/4C8T szisztémának a kimaxolása, de ezutóbbi is elgondolkodtató, mert egy 7th gen I7 árának 2/3-áért van ugyanolyan 4C8T leosztású, az I7-től picit gyorsabb I3 10100F, fele fogyasztással, 3 év garanciával vadi újan. Ezutóbbi ráadásul Win 11 kompatibilis is.
Szóval jól megnézve, 8th gen alatt tébnyleg nem sok esélye lesz a cuccoknak. -
válasz
envagyok
üzenetére
Vagy még annyiért se

@koby11h : Legalább lesz normális gép olcsón... ha már más előnye nem lesz. Amúgy szerintem a Win10 support is nyúlni fog, mint az XP.
Iletve : ChromeOS. Android-szerű, és tök jól megy régebbi gépeken. Legalábbis videolejátszással tesztelve brutál hatékonynak tűnik.@Reggie0 :
Úgyúgy -
koby11h
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Igen, és majd még jön a Win10 legyilkolása kb. 1 év múlva, és a 8gen alatti gépek árának újabb feleződése...mert amit most még elvisznek 15-30-45 ezerért Win10-el, annyiért jövőre már álom lesz eladni. És ok, Linux alatt nem számít, de sajnos nincs annyi Linux felhasználó aki felvenne ennyi gépet. És mivel lesz miből, így erős válogatás lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az i3-4gen-t is csak 2000/db-ért tudtam eladni.

A cucc útjának egy része a termelésen keresztül vezet, kamerák kereszttüzében, folyamatosan 6-8 ember rád lát. Ezután jön egy folysó aminek minden egyes centijét látja a kamera, és gyakran összefutni ilyen-olyan kis főnökkel azon a folyosón. Ezután jön a leadás folyamata, egy tétel listával, majd a lezúzás, szintén kamerák alatt. Ennek ellenére van egy pont ahol ki tudnék szedni dolgokat, de nem tudnám kivinni.

Az megvan azért, hogy nem mindenkinek van választási lehetősége? Van, hogy előnytelen feltételekkel kapja meg azt az egyébként nagyon nem 200-at, hiába látja és éri fel ésszel az optimumot, számára, ott és úgy az adatik meg "optimumként".

Kiírta, hogy nincs tesztelve, nem tudni, hibás-e. Azt nem tudod bizonyítani, hogy ő tudja esetleg.
Nemrég gúnyolódott, mi lesz ha az e-kocsimban aksit kell cserélni és 1.5 misi.