Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
-
-
Átlagos billzet
Előző helyen puccos userektől is jött vissza full retkes. ON
Felteszem a hibás telefont, elkezdi magyarázni a jelentkező, hogy mit kéne vele csinálni.
És nem hiszi el, hogy ha meg lehetne javítani, akkor már meg lenne
Másik meg már indult érte, amikor rákérdeztem, hogy mit akar belőle használni? Ja, azt hitte hogy ez jó. A hirdetés címében van, hogy nem tölt

-
-
tatabike
őstag
Az üzemanyag előállításával az a gond, hogy figyelni kell(ene) arra, hogy adott egységnyi kinyerhető energiához mekkora befektetett energia szükséges. És ez a különböző alternatív megoldásoknál sajnos egy olyan tényező tud lenni, ami eleve értelmetlenné teszi azok használatát. Az előállításához szükséges befektetett erőforrásokhoz képest még mindig a benzinből és a gázolajból lehet a legtöbb energiát visszanyerni, ez nem duma, hanem szimpla tény, utána lehet nézni.
-
tatabike
őstag
De Te is tudod, hogy ezek csak papíron néznek ki jól... A valóság ennél sokkal bonyolultabb, és még mindig csak parasztvakítás, hogy ezek azért vannak, hogy majd megmentik a bolygót... Hogyne, főleg amikor minden autógyár tankokat akar gyártani, mert B. Irén csak úgy érzi magát biztonságban, ha a gyerekét egy 2.8 tonnás Escalade-dal viszi óvodába.....ja, hibrid, akkor minden oké.
A normális méretű autókba meg tegyünk 0.9 literes turbómotorokat, amiket 5 évente ki kell dobni. De a 2 literes szívódízel, ami elketyeg 30+ évig, az probléma. Persze, mert nincs belőle bevétel. Olaj és pénz alapon működő társadalom vagyunk, és ezen pont azok nem akarnak változtatni, akiknek hatalmában áll. Csak keltik az emberekben a bűntudatot, és majd ha megettük az utolsó csirkét, meg elpöfögtük az utolsó hordó olajat, akkor majd ők megmondták....
-
-
-
-
-
-
koby11h
őstag
Elveszne az árokban a ház előtt, ott általában derékig ér a fű 1-2 hét alatt.
Nekem Agrimotor 1500W + 30 m lengő. Ez van már lassan 9 éve. Pár évig 1-2 heti rendszerességgel nyírtam a közeli családét (halálesetek miatt és mivel a rokonaim köcsögök, csak akkor kerültek elő, amikor a hagyatéki eljárás kezdődött), akkor 450+600+500+500 m2 volt amit szépen vitt. Most már csak 800 m2, 1-2 hetente, de még gyönyörűen megy.
Szóval nekem az akku kevés lenne, és nem is biztos, hogy bírná eddig. 15000 Ft volt ez és 4000 a lengő, annyiért 9 évre ingyen volt
-
Alusky
senior tag
Nem tudom vannak.e aluházasak, valószínű igen. A hirdetésben viszont biztosan lemez van, mert nem csak a csavarhelyeknél rozsdál hanem máshol is. Amúgy tényleg az acélcsavarok rozsdája rá tud folyni az alura, mintha az rozsdásodna, az simán előfordul, de itt a szélei is rozsdásodnak.
Szerintem az alapozó az ezüst színű ami jóval erősebb lett, mint a piros fedőfestése és nem kopott le a fémről.
Legalább 30 éves gép, nekünk volt pár Briggs motoros már. Ha beindul, nem kopog, nem füstöl és erő van benne, meg van otthon co hegesztő meg pár hulladékfém akkor simán vehető és a következő 30 évet is kiszolgálja.
Meg hát azért hangosak, na. Ha a kipu ki is van cserélve akkor is, azért a mai modern fűnyírók már szinte olyanok, hogy hajnalban is lehet velük dolgozni. Max a Handrás ébred fel rá, mert az mindenre felébred.
Ezek a régiek viszont tényleg huuuuu-tyu-tyu-tyu-tyu... huuuuu-tyu-tyu-tyutyu brrrrRÁTÁTÁTÁTÁRÁTÁRÁTÁ. -
-
KROK640
nagyúr
Teljesen megértem.
Debrecenben a lakótelepeken a garázsok konkrétan kihalásos alapon mennek, és már 4-5 évvel ezelőtt simán elkértek 4-5 Millát egyért.
Már akkor tudtam, hogy az én autóm csillaggarázsban fog lakni, rideg tartásban. Hát többe kerülne a garázs mint maga a kocsi
-
Trailblazer
veterán
Én meg kurrens (?) DDR5 ramot, árat a többihez belőve, mégis csak egy jelentkező volt hetek óta. És az is, midőn rákérdezett, hogy AMD EXPO-val hogy működik (amire azt írtam, hogy gőzöm nincs, mert Inteles rendszerben üzemelt), utána nem sokkal visszaír ilyen stílusban, hogy "há-há, vettem mástól". Szerinted? Őt is csak szofisztikáltan küldtem el a búsba ezek után.
Dehát 100 feletti megtekintés, több szívecskézés, 0 érdeklődés, ez a summázata az eladási kísérletnek. FB Marketplace-t pedig kihagynám, nem akarok botokkal küzdeni. Bár az ilyen fenti userek pont hasonló lelkivilággal bírhatnak...
-
KROK640
nagyúr
Békés megyében ezzel még akár találhat is. Az nincs a megkötésben, hogy nem lehet valami tanya, Békéshalálfhasza mellett kettővel.
Aktívan követem az ingatlan piacot jó ideje, és ha teljesen felújítandó nem érdekli, akkor ez annyira kint lesz, hogy bánni fogja, hogy nem vett fel hitelt a felújításra. Plusz biztosíthatom, hogy ez ma már sajnos lakásra/házra nagyon is kevés pénz
Egy normális környéken egy jobb ház 80Millától indul, pláne ha újítani sem kell. -
-
koby11h
őstag
<szarkazmus on>
Most kell ezen értetlenkedni, csak fizessél! Onnan 4-5 vásárlásból, a bolti ár duplájáért, kis szerencsével össze is jöhet egy bontott és részletfizetéses darab.
Ha nem így csinálnák, akkor nekik nem érné meg
Ez nem rólad szól, hogy te kapj egy használható telefont, ami megfelel az elvárásaidnak, bolti árnál olcsóbban... Álmodozz csak!
<szarkazmus off> -
KROK640
nagyúr
"Házhoz úgy hogy te hozod el" - ezen a részen nekem feltűnt, hogy valamiért ez nagyon fontos neki. Mivel Békéscsaba és Kétegyháza 20km, azt mondtam volna, hogy rendben. De a vételár mellett a szállítást megfejeltem volna egy olyan összeggel, ami befedi : az üzemanyagot, és azt a kb 1 órát amíg oda-vissza megjárom.
Ha a 12 ezres termék így 10-et kap még extraként, mert házhoz viszed, akkor rögtön elgondolkodott volna."De most nézem a neten 12 ezer Ft ujjonan" - akkor azt kell venni, további sok sikert

-
-
Alusky
senior tag
Hogy ezt mennyit művelték az évfolyamtársaim délutánonként meg hétvégente a Tescoban diákmelósként. Akkor nem a Lidl, Aldiba volt menő jelentkezni, hanem a Tescoba. Egy táskára való csokival is jöttek már másnap az iskolába, meg kis üveges kólák stb.
Régen a vízhűtéshez a DDC szivattyúkat azért lehetett negyedáron kapni aprókon, mert annyit kiloptak a gyárból.
A magyar az anyatejjel szívja magába ezt, ha másfél millás lenne a minimálbér is ugyanúgy kifejlődne ez. Valami hasonló genetikai tulajdonság lehet, mint a ci....khm. Khm, csak félrenyeltem a sajtos pogácsát. -
-
-
-
Akula
őstag
No, ez pirelli, de kibirhatatlanul erosa szaga. Kiraktam teraszra, holnap gumist megkerdezem, hogy ez normalis-e.
#124022 Alusky: Szerintem te ra gondoltal. Drakula biztos rosszul viselkedett
Pedig PH! nagyur rangig jutott el.
#124023 homerhamm: elvesztettem a fonalat. Ugye meg az autogumikrol van szo?
-
-
-
-
Atomantiii
addikt
Nekem most írt marketplace-n az egyik hírdetésemre, mint kiderült egy bot vagy mi a fene, előbb simán azt hittem, hogy emberrel van dolgom.
Van kimaradva pár vödör nemesvakolat, ott lett gyanús a történet, hogy írja, hogy ha nincs semmi baja, akkor venne egyet. Mégis mi baja lenne egy vödör vakolatnak??? Aztán persze rátért, hogy kéne az e-mail címem meg a telefonszámom az üzlethez. Erre beírtam neki a megyei rendőrfőkaptiányság e-mail címét és telefonszámát.

Erre kicsit trágár szavakat írt vissza, amit most nem idéznék.
-
Olcsó cuccok, amikor folyamat az "1ft-ért felteszed és nagyot szakítasz" volt a selling point?

Simán csak kutya se hirdetett ott, azért lettek ingyenesek.
Én meg végre megértettem a lámpás csávóval, hogy nem fogom tudni elküldeni a lámpát, mert 70cm az a szar, és nem fér be semmibe, ami értelmes áron elszállítja
Biztos árul más is használt lámpát.
De kajak ilyen 2 naponta válaszolt üzenetre
-
Pikari
veterán
Az lehet, hogy a cégek oda is copypastelik a kínai körömlakk, szájfény, akkumulátorsaru, vasalódeszka szintű termékkínálatukat, de az nem organikus felhasználás, csak amolyan patyomkin reklámfal keltető színvonal. Ha te az alaplapodba xyz akármilyen processzort akarnál venni, beírod ott a keresőbe, nem lesz egy találat sem.
-
KROK640
nagyúr
Szerintem csalókat is visszatartotta. Elvégre a hirdetés feladásához egy számlaszámrl fizeti kellett, ami extra bonyodalom, plusz lehetőség, hogy a nyomukra akadjanak.
Meg a sok analfabéta rejtett erőforrás ellen is.Ez olyan mint régen az apró újságok voltak (pl Hajdúapró). Megkellett venni az újságot, kivágni a szelvényt, megírni a hirdetést, majd elmenni vele a szerkesztőségbe és "feladni". vagy postán beküldeni. Ez már eleve egy jó szűrő volt.
-
koby11h
őstag
Apród->OLX->Jófogás volt nálam is az irány, amikor elegem lett a mindenért lehúzlak Vaterából. Már csak a vaterafutar.hu-t használom néha, ha éppen nem drágább, mint a gyári megoldások.
2014 vége-2015 volt az OLX->Jófogás, na azt még az Apród megszűnésénél is jobban sajnáltam. Volt a Jófogásnak is 2-5 éve egy mélypontja, a sok csalóval, most mintha jobban küzdenének ellenük. Látok kitiltott csalókat pl.
Mondjuk a Jófogás termék kategorizálása még mindig olyan, mintha egy majom csinálta volna. Vagyis inkább egy majom is jobbat csinált volna! Az ügyfélszolgálatuk következetlen a hirdetések átnézésében még mindig. Ennél borzasztóbb csak a "le vagy sz@rva!" Marketplace félhülye félautomata "rendszere" tud lenni.Hogy miért most? Tarthatatlanná vált a helyzet? Utolsó levegővétel?
Igen, a fizetősség jó szűrő tud lenni, de mi meg magyarok vagyunk a pics@ba is, a legszebb szavunk az "ingyen"!

Pár év és meglátjuk. -
Talán a Vinted lett konkurencia. Most viszont a műszaki cikkek (számtech, stb) összes al-kategóriája tele lesz a boltok feltöltött összes apró szutykával (ami persze nincs raktáron, és talán ideér Kínából 1 hónap alatt). Érdekes, amikor jópár eladónál 20-30 ezer feltöltött terméket ír ki a rendszer. Kíváncsi lennék, mennyi a legtöbb termék egy eladónál.
-
Pikari
veterán
Úgy vettem észre, hogy masszívan bezuhant a forgalmuk 2-3 éve. Régebben, ha az ember valamire rákeresett a vaterán, akkor 2x annyi volt fent ott valamiből, mint más oldalakon összesen. Már egy jó ideje semmi sincs rajta. A kereső is olyan találatokat ad, aminek semmi köze a beírt kulcsszavakhoz, maximum annyi, hogyha valamilyen számítógépes alkatrészre keresel, akkor random számítógépes alkatrészeket dobál fel. Nekem kívüállóként úgy tűnt, hogy max az év végéig élik túl. Gondolom ezért is próbálnak valamit újítani, hogy ne dögöljenek meg.
-
De hát itt senki nem vesz soha használt fülest, mert fúj, nem?
Azon röhögtem, hogy ha valakinek melóban azt mondom, hogy kap használtat (mert mondjuk hirtelen kellett) akkor ja ne, pedig olyanok voltak, hogy kb. mint az új. De amikor lehetett nyerni, akkor senki nem nézte, hogy mit kap (nyilván oda használtakat adtunk
)@koby11h : Ja, legalább olcsó lesz a 8. gen alatti bármi
BÁr már nálam is majdnem minden 8. feletti.@Alusky : Youtube hogy lassú már? Tavaly év végéig 3. genes procim volt (Lenovo T430) teljesen jól mennek rajta a videók. Face meg mindenen lassú, 8. genen is.
CBA, Príma, COOP, ezeknél azért ne csodálkozz. Bizonyos érdekkörbe tartoznak, nem hiszem, hogy különösebben foglalkoznak a piaccal.

Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3666 100% Akkumulátor
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Apple iPhone 17 Air 256,Új, Bontatlan,36 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Pl. azt a Sierrát is megnéztem volna műszakin