Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Yettel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Alma inspirálja ezt az olcsó ZTE-t is
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astroboy
őstag
válasz
Armagedown
üzenetére
Pedig az egyetlen kommentelőnek tetszik...
-
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Neked akkor.
Elfogadás.
-
Astroboy
őstag
Ilyet még csak túlterhelt széknél láttam - biztos, hogy a max súlyhatár alatt használtad?
Csak azért kérdem, mert ha nem írnak semmit egy adott szék súlykorlátjáról akkor az nagyon max. 80 kg, egyéb esetekben szerepel a leírásában, hogy 100 / 120 kg (és természetesen ezt az áruk is tükrözi.) -
Astroboy
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nálam az örök kedvenc Gösser 2% citromos mellett most a lengyel Garage sör a nyerő. Egyrészt mert üveges (nem vagyok robotzsaru, hogy aluminiumból igyak), másrészt mesterien hozza a gyümölcsös ízeket, nem full aroma-terápia mint a legtöbbje.
Ja azt nem mondtam, hogy 4.5%-os, szóval még apura is gondoltak.
-
Astroboy
őstag
Jah persze az eléggé fosci, az első 3 évben jöttek a frissítések ahogy kell, utána viszont alig.
Az egyik utolsó update-el konkrétan még a gyorstöltést is deaktíválták.Komolyabb dolgokat csakis up to date PC-n otthonról vagy melóhelyről, de ezzel addig is így voltam míg új volt a telefon. Boomer vagyok mondom.
-
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Hüle vagyok a telefonokhoz így igazából nemtom' mennyire számít jónak, de a Samsung A7-em ami idén márciusban múlt 7 éves, az AccuBattery nevű program szerint 82%-os akkukapacitással rendelkezik, vagyis a gyári 3300 mAh akksija már csak 2717 mAh leadására képes. (162 töltési ciklus alapján 2.5 év alatt mióta fut a program)
Természetesen átvétel után leirtottam róla minden akkuzabáló foscht, mobilnet / wifi is csak addig fut amíg kell, boomer vagyok nem tini influenzás cölöb.

Külsőre gyári állapotú a teló, mondjuk 7 év alatt elfogyott 3 tok és 3 kijelzővédő fólia, de kellett is mert leesett vagy 10x.
-
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Lesz majd ott egy 64 magos AMD occsóé', epyc a sztori is mögötte.
-
Astroboy
őstag
Szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy egy 2006-os Micrában nincs zónákra osztva a klíma.
Ebből kiindulva mindkét oldal közös nyomócsövön kapja a hideget.
Ezt továbbgondolva, a levegő áramlását 3 dolog gátolhatja:
- lezárt-eltört lamellák/rostélyok az utastérben - banális tudom, de azért ellenőrizd,
- le/szétcsúszott csövek az anyós lábtérnél, ahonnan a levegő indul és osztásra kerül,
- valami bekerült a csatornába, és gátolja a levegő útját - ez a legnehezebb eset, de mielőtt szétkapnátok a műszerfalat szerezzetek egy endoszkópos kamerát, és az utastérből támadjatok... -
Astroboy
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nálad az igazság, egy műszerfal szétkapósditól a legtöbb szerelő agyérgörcsöt kap, annyira idő és energiaigényes feladat, hogy egész egyszerűen nem éri meg.
Pontosabban nem is a szétszedés a szopó, hanem a tisztességes és pontos, úgymond "nyöszörgésbiztos" összeszerelés. Ezeket az elemeket minden gyártó passzentosan egymásra építi, szóval ha szétkapásnál nincs észnél az ember és nem ismeri a megfelelő fogásokat, 20 csavar fog kimaradni, fülek törnek mindenhol és sose lesz olyan mint új korában.Nekem "csak" a régi Suzukim műszerfalával voltak gondjaim, háttérvilágítást akartam benne cserélni, de már akkor 20+ éve olyan árakat mondtak, hogy nekiálltam inkább én.
Sikerült, de nyöszörgött-pattogott összerakást követően.
Pár évre rá asszony Swiftjében kellett ventikapcsolót cserélni, a megszerzett tapasztalattal fele annyi idő alatt kész lettem, csavar se maradt ki, és nem is nyöszörgött.
Tanul az ember na...
-
Astroboy
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
A finomítókban működés közben metán szabadul fel.
A különbség csupán annyi, hogy a MOL tartályban, Mr. aláírógép pedig szatyorban gyűjti.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
KROK640: Jesszusom.
-
Astroboy
őstag
válasz
Drótszamár
üzenetére
...menetrögzítővel, hegesztővel itt-ott megpöttyentve
-
Astroboy
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Gagasok gyukok gutyák...
-
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Na bumm, nekem meg van 500 csajom itthon, és mind egytől egyik bombázó.
Persze virtuálisan. Pendrive-on.
-
Astroboy
őstag
-
Astroboy
őstag
Ezt hallgassátok!
Ismerős barátnője beadta a 10+ éves HP laptopját egy szervízbe. Inkább bemásolom:
Szervíz: "Az alaplapi hibakeresést elvégeztük, és a gép bekapcsol, azonban a rendszer nem tölt be. A probléma forrása a gépben lévő SSD meghajtó, amely jelenleg nem működik megfelelően, és ez okozza a rendszerindítási problémát.
Javasoljuk, hogy a meghajtót cseréljük ki, és egy új SSD-t telepítsünk a gépbe, a rendszer friss telepítésével együtt, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő működést és a gyors rendszerindítást.
Amennyiben igényli, adatmentést is végzünk a felhasználói mappában található fájlokból, így képeket, dokumentumokat, videókat és egyéb fontos adatokat mentünk el. Szoftverek mentésére viszont nincs lehetőségünk.
A szerviz költségek:
687945-001 14.8V 3500mAh 52Wh akkumulátor: bruttó 25 990 Ft
Kingston 480GB 2,5" SATA3 SSD (SA400S37/480G): bruttó 17 990 Ft
Alaplapi hibakeresés: bruttó 54 990 Ft
Alkatrész beszerelés (vásárolt): bruttó 7 990 Ft
Windows adatmentés: bruttó 5 000 Ft
Windows telepítés: bruttó 21 990 Ft
Összesen: bruttó 133 950 Ft"
Erre a csaj:
"Azt hiszem a felvételnél félreértettük egymást, én úgy értettem, mielőtt
vmi költséges dolgot végeznek, megkérdezik, h én azt kérem-e.
A munkatárs aki felvette a munkalapot azt mondta, h sok lehetőség van, a
88e huf nagyjából a maximum, ha az akksi és a tisztítás megoldja a
problémát, ez akár lényegesen kevesebb is lehet, de mindenképpen hívnak, h
választhassak. Továbbá a hibakeresés a honlapon nem szerepel tételként,
csak a javítás, amelyet itt felsorolnak 54 990 huf értékben. Így h
gyakorlatilag gazdasági totálkár a gép, ha megkérdeztek volna, azt
válaszoltam volna, hogy inkább vennék egy másik felújított üzleti laptopot,
és ha van lehetőség, akkor a memóriát kérném belőle, amennyiben kimenthető,
ha nem, akkor azt sem.
Azt is mondtam a munkalap felvételkor h nem leszek Magyarországon, így
emailben kérem az információkat, de a telefonban a munkatárs ezen is
meglepődött, így gondolom ez sem jutott el hozzá. Febr. 5-én tudok bemenni
majd a szervizbe.
A bevizsgálás költségét minden további nélkül kifizetem, de a felsorolt
szolgáltatásokra nincs szükségem."
Erre ők: "A hozzánk beérkezett laptop alapvetően alaplapi meghibásodással érkezett a szervizbe. A hibát BIOS chip újra írásával sikerült orvosolnunk, ilyen esetben ezt a chipet leforrasztjuk az alaplapról majd egy ehhez tartozó készülékkel újra programozzuk, a készülék ezután már megfelelően működött és ezután tudtuk tovább tesztelni a laptopot.
A további tesztelés során megállapítottuk, hogy az SSD is hibás, és vélhetően ennek az alkatrésznek a meghibásodása okozhatta a BIOS program meghibásodását.
Célunk mindig az, hogy a készüléket a lehető legjobb állapotban és teljesítménnyel adjuk vissza ügyfeleinknek, biztosítva, hogy egy teljesen működőképes és használható eszközhöz jussanak. Ezen laptop típus, egy HP modell, rendkívül jó konstrukcióval rendelkezik, és hosszú távon érdemes lenne a készülék további karbantartására, fejlesztésére is áldozni, különös tekintettel az SSD cseréjére, hogy megfelelően működjön.
Mivel, hogy a készüléket megjavítottuk ezért szeretnénk egy köztes megoldást kínálni, hogy az eszköz ne elektronikai hulladékként végezze. Miután átvizsgáltuk a készüléket, úgy döntöttünk, hogy a korábban felvetett szerviz költségek, mint a Windows adatmentés, a Windows telepítés és az alkatrész beszerelése, díjmentesen elvégezzük.
A korábbi levelemben említett 133.950 Ft helyett bruttó 98.970 Ft-ért vállaljuk a készülék javítását.Célunk, hogy minden ügyfelünk elégedetten és egy teljesen működőképes készülékkel távozzon tőlünk, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Ön által hozott eszközt a legjobb állapotban adjuk vissza.
Ha Önnek megfelelne ez a verzió kérem jelezze és folytatjuk a szervizfolyamatot.Ha további kérdése lenne, kérem, forduljon hozzánk bizalommal."
Szerintetek?
-
Astroboy
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Az nem megy. Hiába van modernebb külsejű változat, nagyobb rendelkezésre állási idővel és gusztusos csatolófelületekkel, a legtöbbje havidíjas.
Igaz a régihez már régóta nem érkezik frissítés + hamar le is merül, no meg van pár kitörölhetetlen hibakód, de már úgy megszoktam, hogy becsukott szemmel tudom mit hova dugjak.
-
Astroboy
őstag
Az önfizetős "trükközés" - már ha lehet így hívni - nálam kimerül a 15 forintos zacsik nem bevallásában.
Nem fizetek azokért a papírzsebkendő minőségű valamikért, amikor pl. se péknél, se zöldségesnél, meg úgy általában sehol se kell a normális zacskóért.LÁZADÁÁÁÁÁS!!44!!!44

-
Astroboy
őstag
Nem gondolod komolyan, hogy engednek működni valamit, ami nem 100%-ban a zsebüket tömi és jó a lakosságnak?
És persze amellett se menjünk el, hogy már maga a kafetéria rendszer is az ország szegénységi bizonyítványa (civilizáltabb helyeken normális fizetés van, nincs szükség ilyen kaja-jegyes kőkori komcsi fasságokra) -
Astroboy
őstag
válasz
koby11h
üzenetére
Nekem most lett elegem az évek alatt összegyűlt sok kacatból.
Ahogy ma megsasoltam, a kupiszekrényemben a sok-sok alkatrész mellett van pár régi komplett PC, 3 halott laptop, tucat töltő / adapter stb, szóval lassan be se lehet csukni.
Utánanéztem, nálunk most november 23-án lesz a közelben gyűjtő-pont, ahol ingyen le lehet adni ezeket, de nem fogom.
Azé' nem, mert inkább elviszem, itt átvesznek mindent pénzért, csak rá kéne szánjak egy órácskát, hogy külön-külön osztályozva legyenek a motyók (RAM-alaplap-procik) -
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Az kipufogórencer
(Ne feledd melyik topikban vagy.
)Amúgy +1 a Corollákra, nálunk is fut egy a családban. Az ugyan 2005-ös, és többször járt a Holdnál mint Kozsó a dílerénél, de még mindig megyen.
Neked is azért van mákod, mert olyan 2009-től kezdtek a rízsevők leszokni az örök élet +1 év autók előállításáról, tehát a tiéd bőven beleesik.
Szerelhetőségből is jeles, nem egy S500 bolygót körülérő kábelkötegekkel, millió érzékelővel, teletömött motortérrel, könnyen bütykölhető.
(Mondjuk nekem a szerelés nem para míg nem a motorhoz kell nyúlni, szerencsére autób.zi az ismerősi körömnek a fele, mindig lesz hol felemelni egy fél órás olaj/fékcserére, t.köm se fizet azért ami készség szinten megy.)
Amit megtanultam viszont: utángyártott alkatrészből csak a lista tetejét, vagy gyárit, nincs apelláta.
-
Astroboy
őstag
válasz
Armagedown
üzenetére
Sok primitív paraszt, a veséjüket verném le úgy mint ők a fészkeket.
-
Astroboy
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Me'.
Úgy mindenkinek jobb.

Amúgy ki volt a szebb szerintetek, az Ósdi Hebörn vagy a Merily Morro?
-
Astroboy
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Persze.
De csak annak, akinek van sütnivalója.(bocs
) -
Astroboy
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Én is gondolkozok rajta, hogy kiültetem az erkélyen lévő két kis banánfámat a kertbe.
A tapasztalat szerint manapság tél híján szuperül el van, max a törzsét kell ellátni némi fagyvédelemmel azon a 2-3 napon, amikor kis hazánkban talajmenti fagy van.
Legöregebb kb.10 éves fák amiket ismerek, mára szép nagyok lettek, faxa árnyékot adnak a tulaj teraszán + terem is, csak kicsik a banánok.
A csóka egy valamire hívta fel a figyelmemet: folyamatos tápanyagutánpótlás nélkül, ha sz@r a talaj, akkor halott ügy.
Ez pedig simán kivitelezhető a megfelelő ültetőközeg (főd) használatával + tápoldatozással, problem soved.Meg is találtam, ezek azok:
-
Astroboy
őstag
válasz
Alusky
üzenetére
Retardáltak mindenhol vannak, mifelénk hajnaltájt az éjszakai kaszinózásból távozó milliárdosok rúgják a Lamborghininek a pirosnál üresben tiltásig.
Múltkor hallottam, hogy a Corvinnál az egyik ilyen egysejtű hasonló mutatvány közben kapott a tetejére egy sörösüveget, állítólag őrjöngött a méretes horpadás láttán, még a rendőröket is kihívta.
Karma.
-
Astroboy
őstag
válasz
this is life
üzenetére
Mert épp kaját vitt a Nemzetközi Űrállomásra a fent rekedt asztronautáknak.
Gyalog.
-
Astroboy
őstag
Második mondatodban a lényeg, ez most egészen más szitu.
Kutyák: persze nem tehetnek arról, hogy pár kretén idióta ötlete átbillentette a mérleg nyelvét negatív irányba.
Eddig is voltak blökik, nekünk is, több is, fürödtek is, mégse volt sose gond.Csakhogy mióta pár idióta kitalálta, hogy mi legyünk a Balaton kutyás fürdőhelye, nyaranta tömegével özönlenek még Nyíregyházáról is (nincs közel) az ebtulajok.
Közelítő számokkal valahogy így néz ki a probléma:
Eddig az évközben ötezres város szezonban 15 ezer főre nőtt, a kutyák száma teszem azt 200-ról 400-ra, mindig is hoztak a nyaralók állatokat magukkal.
Most az évközben ötezres város ugyanúgy 15 ezer fő környékére gyarapszik szezonban, csahogy a nagy ötlet révén nem 200 blökit hoznak hanem 2000-et, vagyis kb. minden ötödik ember aki a településen nyaral.A 2200 kutya pedig mondanom se kell nem ugyanaz, mint 400, ezek a barmok fel se készültek erre semmilyen szinten, csak rászabdították a városra oszt' lesz ami lesz.

-
Astroboy
őstag
Én a blökit 100%-ban megértem, valószínűsíthetően őt is ugyanazok a tóval kapcsolatos dolgok triggerelik mint engem, és még sokakat másokat is.
Na, akkó' kezdjük:
- Kb. ~ 15 éve valóban megjelent egy réteg, amelynek sose szabadott volna. Nyugodtan hívhatjuk őket újgazdagnak, a legtöbbje ugyanis kis túlzással előtte azt se tudta, hogy hol van a Balaton.
- Ez a réteg mindenki felett áll, rájuk nem vonatkoznak az építési / természetvédelmi / KRESZ szabályok, de ahogy észrevettem a normális és alapvető együttélés szabályai se.
- Farzsebből vesznek 100 millás vitorlást, ezzel kiszorítva a kikötőből 2 régi másikat. Mondjuk ebben a sztoriban vastagon sárosak a kikötőt üzemeltető cégek is, szemrebbenés nélkül baccák ki a 30 éve tősgyökeres vitorlásokat és csónakokat, hiszen a gazdagmajma 3x annyit fog fizetni a helyért.
Csokifagyi elfogyott, lojalitás nem is volt, az ilyentől idegbe jövök na.
- A sok és "szabályos" vízparti beruházásról biztos mindenki hallott, az elmúlt évtizedben pár jó NEResztény valóban kiirthatott mindent IS büntetlenül a parton, balhé max akkor volt ha a média felkapta, de kicsi.
Ez amúgy azért óriási kár, mert a nád hiába fűféle, nem 3 nap alatt nő meg hanem 30 év alatt.- Közművek / közszolgáltatások haldoklanak a nyári terheléstől, persze baxnak fejleszteni emiatt a 2 hónap miatt, év közben meg úgysincs gond akkor minek ugye.
- Adót évente duplázzák, miközben lassan a partra se lehet sehol se lejutni a sok új szálloda / panzió / lakópark miatt, akik legtöbbször a szabályokat semmibe véve kisajátítják és lekerítik a partot maguk előtt.
- Nálunk pl. lett szép kutyás strand halleluja, csak az a gond, hogy az egyetlen megmaradt szabadstrandot adták oda nekik. Felháborodás hatalmas, leszarják.
- A városba érkező sok kutya miatt nyáron lényegében sosincs csend, valamelyik mindig ugat hiszen új helyen van, éjszakára meg kizárják az okosok. Nem a kutya tehet róla nem azt mondom félre ne értsétek, ahogy nagyjából semmiről se, hanem a retardált gazdáik.
- Akik miatt szezonban úszik a kutyahúgyban-szarban a város (tisztelet a kivételnek persze)
- Régen is emeltek az üzletek szezonkezdetkor szinte egyik napról a másikra mindent, de nem ilyen pofátlan mértékben. Kényszer nagy úr, nyaralók úgyis megveszik mert nincs más, de az állandó lakosokat sajnálom leginkább mert nekik konkrétan copás van 2 hónapig.
Ez a jelenség se lenne ilyen mértékű, ha nem lenne ennyi légy ekkora szaron ugye.
-
Astroboy
őstag
-
Astroboy
őstag
Gyugya dictionary update:

-
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Na, kellett ez neked?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő