Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fatpingvin
üzenetére
A visszataszító az, hogy folyamatosan kiforgatod a szavaim. Ennyire nem megy a szövegértelmezés? Egy rossz szót nem szóltam én a nőkre, sőt, a nőket tisztelem. A kocsmatöltelékeket/drogosokat viszont valóban nem. Tényleg zárhatjuk a témát, valami miatt nagyon magadra vetted a dolgot (nyilván nem véletlenül), de ez már a te bajod.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Dehogy lovagolok én ezen, vigyétek csak egészen nyugodtan a kocsmatöltelék férfias viselkedésű nőket, nem előlem viszitek el az ilyeneket, abban biztosak lehettek.
-
-
törölt tag
válasz
Chaser
üzenetére
Én biztosan nem, de én már vagy 25 éve nem voltam semmilyen kocsmában.
Amúgy ja, tényleg voltak régen is nők a kocsmákban, bár ők nem szórakozásból jártak oda, hanem ott dolgoztak:
https://www.youtube.com/watch?v=JqOQYntoDUw&t=20 -
törölt tag
Az még valóban kevés ehhez, bár az irány határozottan jó.

Nem erről beszéltem egyébként ha visszaolvasol, hanem inkább erről:
https://www.youtube.com/watch?v=sby0sjABvjE
Tessék, van itt minden, kocsmázó nők, verekedés, minden, mi szem-szájnak ingere. Erre írtam, hogy régen az ilyen dolgok még a férfiemberek kiváltságai voltak, manapság meg már a nők is kocsmáznak, lerészegednek, verekednek, stb.Vagy itt van ez a videó is, teljesen hétköznapi kocsma, egy kis csetepatéval, de semmi extra, hisz enélkül nem is kocsma egy igazi kocsma. Ha megnézed, nő sehol, az ilyen elit férfiklubokba szerintem nőket be sem engednének:
https://www.youtube.com/watch?v=-fSnah_kLu0 -
törölt tag
Konkrétan nem csak kocsmába járásról volt szó, én férfiként viselkedésről írtam abban a hsz-ben, amire reagáltál. De egyébként azzal sincs semmi gond ha nektek a férfias viselkedésű és/vagy kocsmába járó nők jönnek be, váljék egészségetekre. Én mindenesetre maradok azoknál a nőknél, akik nem akarnak férfiként viselkedni. Régimódi vagyok, tudom, vállalom is. (Kocsmázós nőm soha nem volt, de elfogadom, ha valakinek az ilyen nők jönnek be, és biztos vagyok benne, hogy meg van annak is a maga varázsa, ha valaki egy ilyen nőt választ élete párjául, leendő gyermekei anyjául.)
-
törölt tag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Nézőpont kérdése, hogy szerencsének tekinthető-e az, hogy a nők férfiként viselkednek. Számomra nagyon nem szimpatikus, bár lehet, sőt biztos, hogy én vagyok túl régimódi.
-
törölt tag
válasz
koby11h
üzenetére
Én eddig csak nőktől hallottam azt is, hogy a pink és a rózsaszín nem ugyanazt a színt jelöli. Ilyenről hallott itt már bárki is? Eleve a pink rózsaszínt jelent, akkor hogy a francba ne lenne már ugyanaz a kettő? (Megjegyzem azok a nők, akiktől ezt hallottam, tudtak angolul, tehát nem a nyelvtudásuk volt hiányos.)
-
törölt tag
Azokba a kocsmákba, ahol én megfordultam még a 90-es években, oda nem jártak nők. Az elmúlt bő 20 évben meg nem voltam még kocsmában, lehetséges, hogy manapság már a nők is férfiállat módjára viselkednek, kocsmába járnak, verekednek, lövöldöznek? Régen ez az úri huncutság kizárólag a férfiemberek kiváltsága volt, a nők helye a konyhában volt.
-
törölt tag
Én amikor utoljára kocsmában voltam, még 20 vendégből 20 férfi volt. Legalábbis azokban a kocsmákban, ahol megfordultam. És mielőtt bárki félreértené, nem a nagyvezír meg az ereszmászó törzshelyéről beszélek:
https://www.tiktok.com/@its.hunique/video/7042227991027535110?is_from_webapp=v1&item_id=7042227991027535110 -
törölt tag
Kivételek mindig vannak. Én mindenesetre a nőket önmagukra és környezetükre nézve is igényesebbnek, jobban odafigyelőnek tartom (kivéve autós/műszaki dolgok).
Ha esetleg dicsérő szavaim hatására bármely nőnemű egyed (18-49 éves kor és 40-69 kg súly között) szeretne nekem köszönetet mondani, privát üzenetben várom a jelentkezéseket a "Csak az asszony meg ne tudja" jeligével. Köszönöm -
törölt tag
válasz
üzenetére
Ezzel kapcsolatban láttam is egy képet régebben, négy fele volt osztva a kép: női lakás, férfi lakás, női autó, férfi autó. Azon is kb ez volt szemléltetve. Női lakásban rend volt, férfi lakásban a földön a zokni, nadrág, stb. Autók esetében meg pont fordítva, a férfi autója kitakarítva, semmi szemét nem volt benne, a női autóban meg papírzsebkendő, kólásüveg, csokipapír, stb.
-
törölt tag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Kollégiumi szobát nem, de lakásokat igen. Eddigi életem során én úgy tapasztaltam, hogy az egyedül élő férfiak és az egyedül élő nők lakása közül a nőkében van nagyobb rend és tisztaság. Autók esetében meg pont fordítva tapasztaltam, akkor kuplerájt, mocskot, rendetlenséget még egyetlen férfi autójában sem láttam, mint ami a nőkében szokott lenni.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Igen, szerintem ettől tarthatnak, és emiatt részesítik előnyben a nőket. Vagy esetleg amire még gondolni tudok, hogy segítő szándék állhat a háttérben, és szeretnék a gyengébbik nemet előnyben részesíteni, előnyhöz juttatni.
Jelenleg nem tudom mi a helyzet az ingatlanpiacon, de egy fél éve még az albérletet kínálók bőven válogathattak a jelentkezők közül, annyira durva túljelentkezés volt (legalábbis itt Budapesten). Voltak, akik önéletrajzot, motivációs levelet, ajánlólevelet, és munkahelyi igazolást is kértek, és ezek alapján döntötték el, hogy kinek is adják ki a lakásukat.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Általában a nők rendszeretőbbek szoktak lenni, és ritkábban is isszák le magukat, így kevesebbszer törnek-zúznak-hánynak össze mindent. Én erre tudnék tippelni, hogy valami ilyen járhat az illető fejében.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
Az én csomagom 2022.11.10-én fog megérkezni. A gond csak az, hogy ez már elmúlt, időgépem meg nincs.
-
törölt tag
A Posta nem nagyon foglalkozik semmivel. Amikor nekem kevertek össze két csomagot, akkor is nekem kellett kideríteni, hogy mi is a helyzet, hol van a csomagom, stb., stb. A postán meg csak széttárták a kezüket, és azt mondták, hogy csak az nem hibázik, aki nem is dolgozik. Részükről ennyivel el volt intézve a dolog.
Az volt az egyedüli szerencsém, hogy csak 2 csomag csomagcímkéjét keverték össze, tehát "A" csomag csomagcímkéje került "B" csomagra, "B" csomagé pedig "A" csomagra. Ha esetleg 10-20-30-40 csomag csomagcímkéi lettek volna keresztül-kasul megkeverve, az már macerásabb eset lett volna, de így szerencsére könnyebb dolgom volt.
Mondjuk attól függetlenül, hogy én aznap már tudtam, hogy hova került a csomagom, és el is mentem érte személyesen (akkor voltam életemben először a sitten), a posta csak 2 hét múlva adta azt vissza. És még ebben az esetben voltak a leggyorsabbak, mert volt olyan esetem is, ami 6 hónap múlva zárult csak le. -
törölt tag
Itt a hardveraprón is szoktak képeket kéregetni, de még azt is meg szokták szabni, hogy honnan és milyen irányból legyen rajta a termék, meg mi az, ami látszódjon rajta. Utána meg a képeket más hirdetési oldalakon szoktam megtalálni (pl. jófogás), ahol kamu hirdetéssel próbálnak lehúzni másokat. Azóta inkább képet nem is csinálok.
De egyébként itt a hardveraprón is volt már olyan, hogy az általam készített képet valaki a saját hirdetéséhez is felhasználta, tehát még csak másik hirdetési oldalra se ment át a lopott képekkel. Vagy volt olyan is, hogy a komplett hirdetést lemásolta az illető az első betűtől kezdve az utolsóig. És még csak nem is új tagok csinálták, hanem régiek, egyikük 11 éve, másikuk 14 éve tag itt, ráadásul egyiküknek 200+ pozitív értékelése is van. -
törölt tag
válasz
KROK640
üzenetére
Volt ebből már itt a hardveraprón is érdekes keveredés (vagy inkább keverés). Eladott valaki egy használt alkatrészt, amire vállalt 3 nap (vagy 1 hét?) kipróbálási garanciát. A vevő meg bejelentkezett hónapok múltán, hogy nem működik, adja vissza neki az eladó az árát. Mondta az eladó, hogy a 3 nap (vagy 1 hét) már letelt. A vevő meg azzal érvelt, hogy csak most tudta kipróbálni, eddig nem volt rá lehetősége. Persze ezt előtte nem jelezte az eladónak (feltételezhetően azért nem, mert nem is volt igaz, csak így próbált a 3 nap kipróbálási garanciából több hónapot csinálni).
-
törölt tag
Én is mindig megvárom, hogy a vevő értékeljen először. Eleve ő kezdeményezte az értékelést, így őt illeti meg az elsőbbség is. Kb mintha fölhívna valaki engem telefonon, de meg se várnám, hogy mit akar mondani (tehát hogy miért hívott), hanem elkezdeném mondani neki a saját mondandómat. Egyszerűen illetlenség.
-
törölt tag
válasz
KROK640
üzenetére
Ez az autó konkrétan egy életveszélyes roncs lesz mindig is. Ha azért rakja csak össze, hogy aztán az udvaron dísznek kiállítsa, az teljesen oké, de közúti forgalomba soha nem szabadna kiengedni, mert egy balesetben ez a két félből összehegesztett koporsó nem megvédeni fog, hanem megölni.
-
törölt tag
válasz
this is life
üzenetére
Sajnos tudok olyan példákat mondani, amikor az illető sokadjára kapta csak meg a jogsit, és utána viszont nem élt túl sokáig (közúti baleset). Intő jelek persze voltak, de senki nem vette komolyan. Sajnos több ilyen esetről is tudok, ezért is írtam, hogy nem mindenkinek való a vezetés.
Semmi jelentősége, de én elsőre átmentem mindenhol, amihez hozzáteszem, hogy az első oktatómat offolnom kellett, mert egy pszichopata idegbeteg állat volt. Pl. 50 helyett ha 45-tel mentem, erre ő üvöltött a fülembe ocsmány módon, amire vagy úgy tudtam volna csak reagálni, hogy megcsapom ahogy illik, vagy úgy, hogy otthagyom a f@szba. Utóbbit választottam, jeleztem neki, hogy ha nem fejezi be a mocskolódást, akkor itt és most kiszállok. Rám üvöltött, hogy akkor szállj ki! Én meg kiszálltam. A belvárosi forgalom közepén.
(Előtte az anyjánál jártunk, akivel szintén üvöltözött, az ablakon keresztül is lehetett hallani.) Utána persze fölhívott az autósiskola igazgatója, elnézést kért, és kaptam másik oktatót. Érdekes módon ő tudott normális módon beszélni, soha nem volt semmi gond, és elsőre át is mentem a vizsgán. Azóta meg végigvezettem szinte egész Európát, és soha nem volt balesetem. (Egyszer Csehországban telibevágták a verdát hátulról, de az védhetetlen volt, mert vagy lassítok a tábla szerint, ahogy kell, vagy egy kamion vág telibe. A károkozó alkoholos és drogos befolyásoltság alatt állt, ami ott, Csehországban teljesen normális - az ivás legalábbis.) -
törölt tag
válasz
KROK640
üzenetére
Én mindig úgy voltam vele, hogy addig nem fogom lerakni a B vizsgát, amíg nem lesz annyi pénzem, hogy autót is vegyek. Semmi értelmét nem láttam. Amint meg volt a zseton, ment a vizsga is. Rá 1 hónapra már autóm is volt. (Természetesen minden saját pénzből, számomra férfiként megalázó lett volna, ha más akár csak egyetlen fillérrel is belesegít az életembe. Ennek a hozzáállásnak persze vannak hátrányai is, de a keménységnek ára van. A keménységet pedig a nők szeretik, de ez már abszolút nem ide vág.)
-
törölt tag
válasz
this is life
üzenetére
"3 vizsga kampó"
Nem mindenkinek való a vezetés. Én nem biztos, hogy erőltetném. Sajnos tudok több olyan esetről, ami csúnyán végződött, pedig csak figyelni kellett volna a jelekre, és ami nem megy, azt nem kellett volna erőltetni. Ez nem játék dolog.
-
törölt tag
Itt mese nincs, gőzerővel haladunk előre, íme ebben a versenyszámban is elsők lettünk. Magasan vertük a mezőnyt, dupla annyi "pontunk" lett, mint a 2. helyezettnek, és kb 3,5-szer annyi, mint az EU-s átlag! A többiek sehol sincsenek hozzánk képest, egyszerűen nem bírják tartani velünk a lépést, úgy száguldunk - lefele a szakadékba:

Forrás:
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/ddn-20220919-1 -
törölt tag
válasz
koko52
üzenetére
Kukás vagy takarítónő ismerősöm nincs, de gyárban dolgozó van. 3 műszakban, műszakpótlékokkal együtt sincs meg a nettó 200ezer Ft havonta. Persze nem mindegy, hogy hol dolgozol, mert van, ahol ennek a dupláját is megkeresheted, nagyon nem mindegy, hogy milyen munkáról van szó (meg az ország melyik részén).
Aldiban nettó 270ezer Ft-ot fizetnek egy árufeltöltőnek kezdőként? Akkor ott kifejezetten jól fizethetnek. 7-8 éve teljesen más helyeken, de szintén kereskedelmi területen még kb csak a felét fizették ennek (műszakpótlékokkal együtt). Talán még a műszakvezető sem keresett ennyit.
Nem, nem marhaság a minimálbér, hanem a nagy magyar valóság. Sajnos. -
törölt tag
válasz
koko52
üzenetére
A nettó minimálbér orbanisztánban 133ezer Ft, számoljunk átlag 300 EUR-ral (lesz ez sokkal kevesebb is még az idén, ahogy a Forint száguld lefele a lejtőn).
Az 5-10x-es sávban több ország is van Európában, és akkor ez még csak a minimálbér volt, ezzel csak itt Magyarországon divat kiszúrni az emberek szemét, külföldön nem hinném, hogy meg mernék ezt játszani, szóval összességében bőven válogatni lehetne az 5-10x-es fizetést nyújtó országok között külföldön. -
törölt tag
válasz
koby11h
üzenetére
Igen, sajnos ez a nagy magyar valóság.
De mindez nem számít, hisz mi előre megyünk, nem hátra, vigadjunk hát:
https://www.facebook.com/101308909098795/videos/1705562466495615/ -
törölt tag
válasz
koko52
üzenetére
Egy ezzel kapcsolatos cikk:
https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/eduard-heger-szlovakia-energiavalsag-recesszio-gazdasag-eu-tamogatas.760541.html"A fő problémát jelenleg a magasabb energiaárak jelentik, amelyek egyszerre jelentenek túlzott terhet a szlovák háztartások számára, mivel a rezsiköltségek már átlagosan 10 százalékát teszik ki az összes kiadásuknak. A szlovák válság azért is érdekes magyar szempontból, mert a Századvég augusztusban publikált kutatása szerint míg 2010-ben a magyar háztartások átlagosan összes költésük 14 százalékát fordították rezsire, az arány 2020-ra 10 százalékra csökkent, azonban most a rezsicsökkentés részleges csökkentésével átlagosan 16-18 százalékra emelkedhet a becslések szerint."
Tehát akkor a szlovák háztartások kiadásainak mindössze 10%-a a rezsi még ebben a cudar helyzetben is? Magyarországon 2 évvel ezelőtt, még a békeidőkben volt ennyi, most pedig 16-18%-ra emelkedhet. Ezek szerint akkor ők vagy sokkal olcsóbban kapják az áramot/gázt, stb., vagy sokkal többet keresnek. Esetleg mindkettő egyszerre.
-
törölt tag
válasz
koko52
üzenetére
Említetted, ha elhagynád Magyarországot, akkor EU-n kívülre mennél. Hova? Néztem pl. Thaiföldön mi a helyzet: tenger van, pálmafák vannak, nők vannak, ráadásul az kellően szegény ország hírében is áll, ott még talán mi is tűnhetnénk gazdagnak, viszont olyan szinten elszállt a thai baht árfolyama (is) a forinthoz képest az elmúlt 12 évben, hogy csak na. 2010 óta pontosan dupla annyit ér a pénzük, pontosabban szólva a mi pénzünk ér fele annyit, hiszen ez nem az ő érdemük, hanem a mi szégyenünk:
Mi jöhetne akkor esetleg szóba? Talán valami eldugottabb afrikai ország? Vagy már ott is kilógnánk a sorból?

-
törölt tag
válasz
koko52
üzenetére
Azt még ki is felejtettem - bár korábban már írtam róla -, hogy aki ott (Szlovákia) vállalkozó lett, az első évben nem kellett adót fizetni. Akkori párom könyveléssel foglalkozott, ő mondta annak idején. Az se véletlen, hogy sok magyarországi vállalkozó is Szlovákiában alapított céget. Érdekes dolgok ezek, kár, hogy itt Magyarországon nem volt semmi ilyen, itt csak a lehúzás ment mindig. Volt mondjuk itt is KATA, de hát tudjuk, hogy azzal is mi lett...
-
törölt tag
válasz
koko52
üzenetére
Arról az MSZMP-ről van szó, aminek a tagjai jelenleg a Fidesz nevű maffiahálózatban tevékenykednek?
Páran közülük a teljesség igénye nélkül:
orbán viktor, áder jános, kövér lászló, deutsch tamás, matolcsy györgy
Mind nagy MSZMP-sek voltak, sőt, orbánnak már az apja is az volt. -
törölt tag
válasz
koko52
üzenetére
Én éltem 6 évig Szlovákiában, és nem szarabb lett ott az élet, hanem jobb az euró bevezetését követően. Akkori párom testvére meg Csehországban élt, oda is szoktunk kijárkálni, hát ott sem ilyen fizetések voltak/vannak, mint itt.
Ugyanakkor ha jöttem haza, Magyarországra, mindig megkérdeztem az itthoniakat, hogy mit kell nekik hozni (pl. üdítő, étolaj, cukor, liszt, stb., mert szinte minden jóval olcsóbb volt Szlovákiában). A legérdekesebb mindig az volt számomra, amikor a magyarországi cukor, olaj, stb. kint külföldön olcsóbb volt, mint itthon Magyarországon. Hogy ez hogyan lehetséges, azóta sem tudom, de biztos van rá valami egyszerű magyarázat.
(Később, amikor már visszaköltöztem Magyarországra, még mindig szoktunk kijárkálni vásárolgatni az olcsóbb árak miatt. Nem minden olcsóbb, de sok minden.)Tartom jelenleg is a kapcsolatot pár emberrel onnan, és el sem akarják hinni, hogy itt, Magyarországon mennyi a minimálbér vagy a minimálnyugdíj jelenleg is. Fejből írom a számokat, nem pontosak, de nagyságrendileg úgy néz ki a helyzet, hogy a nettó minimálbér esetében olyan 1,5-2-szeres a szorzó (árfolyamtól függően), a minimálnyugdíj esetében meg olyan 7-szeres körüli rémlik Szlovákia javára.
Az ottani ismerőseim közül akkoriban még elég sokan jártak át Magyarországra dolgozni, most már szinte senki. -
törölt tag
válasz
koko52
üzenetére
"Rabszolgák vagyunk az eu ban. És nem csak a törpecigány kormányzott itt eu tagságunk alatt ha jól rémlik."
Nem az EU-ban vagyunk rabszolgák, hanem a saját országunkban.
EU-tagságunk utolsó 12 évében végig orsós volt hatalmon, ő cseszte szét az egész országot, ezért tartunk most ott, ahol. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Mondtam én, hogy előre megyünk, nem hátra!
Európa legmagasabb inflációja, Európa egyik legrosszabb helyzetben lévő országa, mi kell még? Végre elsők vagyunk valamiben!
https://hvg.hu/gazdasag/20220926_jaksity_gyorgy_unios_penzek_valsag_recesszio_inflacio
https://telex.hu/gazdasag/2022/09/26/jaksity-gyorgy-magyarorszag-imf-deviza -
törölt tag
Vannak szószólóik, akik szerint már 2 millióan vannak.
Egyébként a múltkor volt egy érdekes esemény, tüntettek a bűnözés ellen tüntetők ellen (ellentüntetést szerveztek azok ellen, akik a bűnözés ellen tüntettek). Ez akárhogy is nézem, de azt jelenti, hogy a bűnözés mellett tüntettek. Érdekes elképzelésük van a világról.
-
törölt tag
válasz
Krisztianby
üzenetére
"Szépen oda ballagtam a kettő hölgyhöz"
->Itt elkövettél egy ordas nagy hibát."és meg érdeklődtem"
->Itt meg a következőt.Hívtad volna meg őket egy italra, vagy egy kis hancúrozásra, na de műszaki dolgok terén bármit is kérdezni tőlük...
-
törölt tag
válasz
KROK640
üzenetére
"Szerencsések vagytok, hogy időben kiszálltatok (ahogy én is), de sokan ráfaragtak, az tuti."
Teljesen mindegy, hogy mennyi pénzért és mikor vettél kriptót, annyi csak a lényeg, hogy olyankor szállj ki, amikor pluszban vagy. Ha meg valaki szándékosan meg akarja szívatni magát, és olyankor száll ki, amikor mínuszban van, ő meg saját magának csinálja a bajt.
-
törölt tag
válasz
KROK640
üzenetére
Add el a házad (most úgyis az egekben vannak az ingatlanárak), vegyél belőle kriptót (ott meg medvepiac van éppen), aztán amikor megint bikapiac lesz, veszel majd belőle 2 db házat (meg annyi videokártyát, amennyit csak akarsz).
Már a Matolcsy is érdeklődik a téma iránt, szóval könnyen lehet, hogy hamarosan itt a Matolcsy-coin (esetleg Viktor-coin, vagy talán Lőrinc-coin):
https://index.hu/gazdasag/2022/09/06/fenntarthatosag-penzugyi-szektor-kriptovalutak-digitalis-penzpiac-technologiai-innovacio-peking/ -
törölt tag
válasz
KROK640
üzenetére
Ez az üzleti modell érdekelne engem is, hogyan kell azt csinálni, hogy eladok valamit, ami aztán visszajön ingyen hozzám? Kutya, macska, postagalamb esetében még érteném is. Sőt, biztos vagyok benne, ha anyósomat adnám el, őt is visszahoznák, ráadásul ebben az esetben még ők fizetnének azért, ha visszaveszem, na de hardver esetében ez hogyan lehetséges?
-
törölt tag
A 160-190 közötti értékeket főleg április környékén mértem, a választások utáni hónapokban.
De egyébként bő 30 éve vagyok a 140-160 közötti tartományban, tehát már tizenévesen is ott voltam. Elküldtek már egy rakás kivizsgálásra, vérvételek, ultrahang, 24 órás vérnyomásmonitorozás, EKG, kardiológia, stb., stb., stb. Elhízva nem vagyok, szervi problémát nem találtak, semmi panaszom sincs (orsóst leszámítva), bármennyi fekvőtámaszt megcsinálok ha épp ahhoz van kedvem, mindezeket figyelembevéve még csak gyógyszert sem írtak föl soha.
Az biztos, hogy eddig bármelyik dél-európai országban jártam, ott olyan szintű nyugalmat láttam az embereken, amilyent itt még soha nem láttam senkin. Valószínűleg ha ott élnék, nyugodtabb tudnék lenni én is, biztosan kisebb lenne a vérnyomásom is. -
törölt tag
A fő gond az, hogy itt a közelben csak Spar van, szóval kénytelen vagyok itt vásárolgatni.
Ezt a linket mindenesetre elmentem magamnak, köszönöm.Kávét nem iszok, orsósnak "hála" alapból 160-190 a vérnyomásom (nyugalmi helyzetben, már amennyiben létezik még ilyen ebben az országban, hogy bárki is nyugalmi helyzetben tud lenni).
-
törölt tag
Az. Az akkori párom egyébként könyveléssel foglalkozott, ő mondta, hogy újonnan induló vállalkozás esetében az első évben adót sem kell fizetniük Szlovákiában. (Hogy ez azóta is van-e, azt nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy milyen feltételei voltak/vannak, de meglepő volt hallani. És akkor még nem beszéltünk olyan nyalánkságokról, hogy ott kisebb az áfa, nincs iparűzési adó, stb., stb.).
-
törölt tag
válasz
KROK640
üzenetére
Tényleg ilyen árak vannak sajnos. Sparban pl. a 70 gramm (7 deka!!!) kiszerelésű szalámik 600-1300 Ft között mennek:
https://www.spar.hu/kereses?q=felv%C3%A1gott+70g&category=productsKenyér kilója 1-2-3-4ezer Ft ugyanitt!
-
törölt tag
válasz
Krisztianby
üzenetére
Érdekelne azoknak az embereknek is a gondolkodásmódja, akiket az ennyire nyilvánvaló átverésekkel is be tudnak palizni. Vajon mi járhat a fejükben? Milyen értelmi szinttel rendelkezhetnek? Milyen élettapasztalataik lehetnek?
-
törölt tag
Kérdezték, csak még nem válaszolt. Amit linkeltél, az még a régi (tegnapi) cikk. Ma kérdeztek náluk rá (#94368-as hsz-ben a link), hogy miért jelenthet a gyorséttermekben többletköltséget az elviteles fogyasztás, de a McDonald's még nem válaszolt. (Bár mindegy is, úgyis ugyanezt a választ fogják ők is adni, csak akkor a plusz csomagolás nélküli vásárlásnál miért számítják fel?)
-
törölt tag
Érdekes, hogy a KFC válaszol a McDonald's helyett. Kíváncsi leszek a cikk folytatására, hogy mi a McDonald's válasza. A KFC nem értem miért válaszolt, hisz náluk nincs is elviteli díj, ahogy az szerepel is a cikkben. A McDonald's-nál viszont van, és ami miatt én egyáltalán értesültem erről az egészről, az az, hogy a párom ma volt ott, semmi plusz csomagolást nem kért (és nem is kapott), és mégis fizetett elviteli díjat. Vagy az elviteli díj tényleg elviteli díj (és semmi köze a csomagoláshoz), vagy még annyira új dolog ez, hogy maguk az eladók sincsenek vele tisztában, és beütik olyankor is, amikor nem kap plusz csomagolást (papírzacskó) az adott termék.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Lehet csak szerencsém volt eddig, hogy pont jókor rendeltem, de én az Emagtól rendelt dolgokat mindig felár nélkül vettem át az Emag boltjaiban.
Edigitalos rendeléseket is mindig felár nélkül vettem át az Edigital üzleteiben.
(Hogy az egyesülésük óta mi a helyzet, azt nem tudom, de ha most rendelnék valamit az Emagtól, azt továbbra is felár nélkül vehetném át náluk.) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Hasonló próbálkozásai voltak az Alzának is, párszor előfordult már (az elmúlt 2 évben én kb 5-6 alkalommal futottam bele), hogy pénzt kértek a személyes átvételért pluszban olyan termék esetében is, ami volt nekik készleten az adott áruházukban.
Normál esetben csak akkor kérnek pénzt egy adott termék esetében a személyes átvételért pluszban, ha az adott termék nincs készleten a kiválasztott boltjukban, és úgy kell beszerezniük. Viszont párszor sajnos olyankor is pénzt kértek a személyes átvételért, ha volt nekik készleten. -
törölt tag
Nem. Itt elviteli díjról van szó. Ha kérsz elvitelre 1 db szívószálat (vagy 1 db sajtburgert, amit megennél útközben) papírzacskó nélkül, az elviteli díjat akkor is fizetned kell, mivel elvitelről van szó. Ha a papírzacskóért kérnék, és nem az elvitelért, az teljesen rendben lenne, de mint a cikkben is olvasható, nem erről van szó. Ha már ennyire kell nekik a plusz pénz (orbanisztáni áramra/gázra/stb.), akkor vezettek volna be inkább a helyben fogyasztók számára szervizdíjat (ahogy van ez több helyen is), mert még ott is kapnál valamit a pénzedért cserébe.
Ez kb olyan, mintha a Sparban bevásárolnék, fizetek a kasszánál, de kifele megállít a biztonsági őr, hogy ugyan már, hova igyekszek én a vásárolt élelmiszerekkel? Ha ki akarom onnan vinni az általam megvásárolt/kifizetett dolgokat, akkor perkáljak még pluszban neki egy kis zsetont, különben nem vihetem el. Na ez az elviteli díj.
(Aztán könnyen lehet, hogy ez általános gyakorlat lesz mindenhol, és hamarosan kosár/bevásárlókocsi használati díjként fognak felszámolni elviteli díjakat. Remélem senki nem olvassa az illetékesek közül ezt, nem tippet szerettem volna nekik adni!) -
törölt tag
A McDonald's (pontosabban az orbanisztáni McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft.) elviteli díjat vezetett be. Ha el akarod vinni amit megvettél/kifizettél, akkor pluszban fizetned kell érte elviteli díjat. Ha megeszed ott, koptatod az asztalt, a széket, a tálcát (amit utána aztán el is kell mosogatniuk), foglalod a helyet mások elöl, akkor nem kell pluszban fizetni semmit.

Ebben a cikkben van is egy minta, vett az illető egy 10 Ft-os szívószálat, de ahhoz, hogy elvihesse +80 Ft-ot kellett fizetnie elviteli díjként, tehát a 10 Ft-os szívószál 90 Ft-ba került neki:
https://telex.hu/belfold/2022/09/05/szeptember-1-tol-penzbe-kerul-ha-elvitelre-kerunk-a-magyar-mcdonalds-ban(Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha azt mondja az illető, hogy nem elvitelre lesz, hanem helyben fogyasztásra, és leül a szívószállal egy asztalhoz, szívja vele a levegőt "szívás van" címszóval, majd ha eleget szívott, és elindul hazafele, akkor elviheti-e vajon a szívószálat magával, vagy ki kell dobnia a szemetesbe?)
Csak nehogy aztán a többi bolt is bevezesse ezt, veszek valamit, amit kifizettem, tehát az enyém, azt csinálok vele amit akarok, de a boltból már nem vihetem ki, mert akkor pluszban elviteli díjat is fizetnem kell.

-
törölt tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Telekomnál biztosan vannak ilyen telefonszámok kiosztva, a többi szolgáltatónál nem tudom. Én személy szerint csak Telekomos mobilszámoknál láttam eddig ilyent.
-
törölt tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Létezhet, vannak 0-val kezdődő mobilszámok.
-
törölt tag
Tárgyakat, állatokat is lehet megszemélyesíteni, de ez csak akkor nevezhető helyénvalónak, ha ennek oka van. Természetes, ha az embernek van pl. egy kutyája, ami a szívéhez nőtt a sok-sok együtt töltött idő alatt, akkor esetében az "ő" szót fogja használni. Viszont attól még más számára az a kutya csak egy kutya marad, nem több, és pl. ha el akarja valahonnan vitetni, akkor "azt"-ként fog rá hivatkozni ("vidd innen azt a kutyát").
Viszont ahonnan idekeveredtünk: ha pl. a boltban 3 féle szalámi közül kell választani, és ilyenkor az illető az "őt" szóval mutat rá, hogy melyiket is kéri, az teljességgel helytelen. Persze ha az illető beteg, a szalámikra gerjed, és amikor kiválasztja valamelyiket, akkor gyakorlatilag szerelembe esik iránta, ebben az esetben érthető, hogy "ő"-ként hivatkozik rá, de azért ennek elég kicsi a valószínűsége. Ha mégis így van, akkor sincs gond, van kiút, íme egy cikk a fetisizmus tüneteiről és kezeléséről:
https://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/fetisizmus -
törölt tag
Számomra a "kérnék" szó bizonytalanságot fejez ki a "kérek"-kel szemben. Ha pontosan tudom, hogy mit akarok, és tudom azt is, hogy van belőle, akkor konkrétan azt is fogom kérni ("kérek" szó használatával). Ha viszont bizonytalanság van bennem, pl. nem tudom, hogy van-e belőle, vagy nincs konkrét elképzelésem, akkor a "kérnék" szót.
Pl.:
- kérnék egy Heinekent (ha van)
- kérnék valamilyen alkoholmentes sört (nincs konkrét elképzelésem, pont ezért is nem kértem egy konkrét márkát)
stb. -
törölt tag
Nem mindegy, hogy hogyan és mikor használod.
Ha kiraknak valaki elé 3 féle terméket, hogy válasszon közülük, és az illető rámutat valamelyikre, hogy "őt" kérem, akkor ez így nem csak hogy helytelen, de kifejezetten beteg dolog is, mert 3 sz@ros termék közül ő valamelyikben (vagy mindegyikben) sokkal többet lát, mint ami az valójában. A helyes az "azt" kérem, hiszen csak egy tárgyról van szó.
Ettől függetlenül vannak helyzetek, amikor szándékosan, okkal használja így az ember, de az nyilván más, ott azt okkal teszi az ember. -
törölt tag
A "kérnék" az feltételes módban van. A "kérek" pedig kijelentő módban. Mindkettő teljesen helyes, ha megfelelő helyen és időben használja az ember.
Aki a tárgyakra "ő"-t mond, ő valószínűleg valami fetisiszta lehet, és ezért mondja így. Vagy mert általános iskolában nem vágta jól nyakon a tanár, és nem buktatta meg, pedig vastagon kijárt volna neki.
Ezt a "nála" helyetti "tőle" szóhasználatot (pl. idősebb tőle 2 évvel) eddig csak egy embertől hallottam (volt barátnőm), de az ő környékükön voltak más érdekes kifejezések is (pl. "innestől", "onnastól").
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Tesla topik
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- Assetto Corsa Rally
- Interactive Brokers társalgó
- Eredeti játékok OFF topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium 100% akku / 8 ciklus iStyle Garancia 2028. 10. 19-ig
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest