Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ingalls
senior tag
Ez a 66% asic nagy tragédia? Vissza kéne vinnem?
Elegem van. Miért nem fogok ki egy rendes példányt?Zero: igen, a 980 valóban nem annyival jobb a 970-nél (kb 10%), mint amennyivel a 980ti jobb a 980-nál (kb 25%).
-
törölt tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Hahaha
Yt-n van róla teszt, több nemesebb játékkal teszteltél, és nem igen láttam akkora különbséget, hogy megérje venni 980-at.
A másik azt hallottam hogy DX12 korszaknál, az egész vga Vramja ki lesz használva, de a 970-nek 3.5Gb-ig gyors, ha kihasználja mind a 4Gb, olyan lassulás lesz, hogy mindenki örömmel akarja eladni
Remélem lesz rá megoldás
-
ingalls
senior tag
válasz
zsoltnyiri
üzenetére
Keress rá a fórum keresőjében, rengetegen írtak róla. Igaz, mindenki mást. Nekem annyi tapasztalatom van a 2 db strix-szel, hogy az előzőnek 74.1% volt, az ment 1550-et a gpu-n, a mostani 66.2%, ez már tesztek alatt is összekakkantja magát 1500 fölött. Játéknál még nem próbáltam, de remélem, menni fog 1450 MHz-cel legalább.
Vagyis a nem reprezentatív saját kutatásom alapján magas ASIC, magas tuning, alacsony ASIC alacsony tuning. Nálam 70°C alatt van mindkettő. -
davidsone
addikt
válasz
zsoltnyiri
üzenetére
-
zsoltnyiri
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Megnézem majd, hogy milyen, aztán kiderül. De szerintem nem lesz probléma. Ha meg igen, majd kérdezek ezzel kapcsolatban, mert nem tudom egyelőre hogy is van ez

Btw mi ez az ASIC %, amiről időnként szó van?
-
joysefke
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
BIOS-moddoltad a kártyát? Úgy mennyire lett halk idle/load?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
zsoltnyiri
üzenetére
A G1-et nem tudod teljesen leállítani, de BIOS moddal (nem egy ördöglakat) tudsz rajta halkítani, ha nagyon zavar.
-
ingalls
senior tag
Megvettem az új 980 strix-et.
Ez nem cicereg (annyira), viszont ASIC 66.2% (a másik 74.1% volt), és 1490 MHz a gpu teteje.
Valley 1.0:Ultra preset, 8xAA, 1080.
FPS: 76.1
Score: 3185
Min: 35.4
Max: 147Ezt is hozza simán a 970, ugye?

-
rup1u5
nagyúr
Ezt az UE4 demót próbálta már valaki?
Kíváncsi lennék, hogy megy egy 970-en.
Download link a videó leirásában. -
Grave_444
nagyúr
Zotac GTX 970 duplaventis kártyáról vélemény?
Hűtés érdekelne főleg. -
törölt tag
válasz
zsoltnyiri
üzenetére
Ha nagyon a hangra mész, akkor csak is kizárólag az MSI Gaming-et ajánlom. Nekem terhelés alatt is kusba van. 1-2 FPS játékban meg 60°C-on tartja, és még ott se forog a venti, szóval én teljesen megvagyok elégedve, és nincs cicergés.
-
zsoltnyiri
tag
válasz
ingalls
üzenetére
Szuper, köszönöm a megnyugtatásokat! A hossza nem érdekel, mert elfér. A hangja igen, de szerintem így is egy másik ligába fog játszani. Cicergést meg reméljük megúszom, elég sok mindentől függ állítólag (pl. táp, fps szám stb). Majd beszámolok, de valószínűleg ég és föld lesz, pláne, hogy nekem életem első nvidiája

By the way, ugye többi 970-nek ha nincs nagy terhelés alatt, akkor leállnak a ventijei. Tudom, hogy a G1-nek nem, viszont ha nagyon akarná az ember, be tudna pl. speedfanban olyan profilt állítani, hogy x fok alatt lekapcsolja nem? És akkor gyakorlatilag ugyanott lenne.
-
ingalls
senior tag
Nálam volt Strix-bol 2 db 970 es 1db 980. Mindhárom cicergett. Volt egy Black-em is, az néma volt.
-
válasz
zsoltnyiri
üzenetére
Szia!
Jo valasztas! Ez nem fog felszallni, azert hallani fogod a hangjat. Remeljuk nem nyomja el a cicerges a ventik hangjat.
Majd "szamolj be" az esemenyekrol. 
-
davidsone
addikt
válasz
zsoltnyiri
üzenetére
best buy

-
ingalls
senior tag
válasz
zsoltnyiri
üzenetére
Jól hűtött mindene és statisztikailag a legjobb oc értékek érhetőek el vele (ez nem feltétlenül érzékelhető különbség egyébként). Viszont hosszabb és hangosabb a többi custom változatnál. Száz meg szász hsz-t találsz vele kapcsolatban itt a fórumon.
-
zsoltnyiri
tag
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy kedden én is csatlakozom hozzátok
Egy Gigabyte 280x-et követ egy szintén Gigabyte 970 G1 Gaming. Először MSI-t akartam, mert a Giga 280x-el nagyon nem voltam megelégedve. Jól szellőző házban 75 fokos kártya 90%-os venti fordulattal - gyakorlatilag felszállt a gép.. Minden AMD nyűgjével együtt. De a 970-ből ajánlott a Giga G1 gaming is igaz? -
Ren Hoek
veterán
Jah elég sok dolgot meg lehet benne csinálni. AMD-t természetesen hírből sem támogatja, csak CUDA kernel. Csak át kell másolni GPU-ra a mátrixot gpuArray-el. Image processingben jól jöhet pl maszkoknál, vagy morfológiánál. Egy bökkenő van csak, hogy a Maxwell 970 eléggé gyér double compute-ban, kb egy i5 4590 szintjén van, akkor meg sok értelme nincs. Illetve paralell compute esetében be lehet izzítani, mintha mégegy proci lenne a gépben. Matlab meg szinte mindenhol double teljesítményt használja. Bár sima logical mátrixokkal végzett műveletekben a 970 is atomgyors. Pl 30 sec CPU vs 0.22 GPU... A probléma vele az, hogy máshol meg alig gyorsabb, vagy még lassabb is/kifagy a francba.
Jó öreg Kepler kéne ide
Azok mentek compute-ban.Szóval bizonyos esetekben lehet vele gyorsítani, főleg mátrixműveleteknél, vagy bináris képeknél. Viszont nem biztos, hogy megéri vele vesződni, nem túl stabil cucc.. az előbb is szerintem inkább az lőtte ki a gépet, mint a Chrome. Néha egyszerűen Unknown CUDA errort dob, és akkor alap mátrixszorzás se megy, resetelni kell a Matlabot.
Amúgy még egy érdekesség: Van egy GPU-Bench írva Matlabra... Ott különböző compute dolgokat tesztel és érdekes módon a GPU-Z alig írt néhol használatot inkább szakaszosan, mégis a venti felpörgött. Nem is tudom a GPU-Z mit mutat ilyenkor? Játékra is ír 100% és fánkra is, mégis tök más terhelés a kettő. DX11 lehet tényleg csak 30-40% a kihasználtsága a teljes GPU-nak...
-
Ren Hoek
veterán
Ti tapasztaltatok Driver Kernel fekete képernyő összeomlást és venti felpörgést Chrome alatt új driverrel?
Én most felraktam és először jött ez elő
Ezzel most megoldották elvileg ezt nem? Azért kéne tudnom, mert közben Matlabon gyilkolászom 1000x1000 mátrixsszorzásokkal és lehet ez tett be neki

-
törölt tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Köszi!
Nekem 66.7-es az ASIC csak, valamelyik játék bírja nekem is az 1500/2000 stabilan, ilyen pl a GTA V, de más játéknál meg csak 1475-n stabil. Feszültséget meg nem akarok emelni neki. Néztem 1500 vs 1475 között mérést, és 1FPS ha volt nekem átlagba, szóval az semmi. -
blu79
addikt
hát igen, ezek régi tesztek, de a legtöbben ezt nyomják, őszintén megmondom, míg meg nem vettem a 970-et én sosem nyomtam valley féle teszteket, meg heavent, az rendben is van a 147 fps, de annak sajnos ára is van
, egy vidikarit nem szabadna ilyen drágán áruljanak, az a rossz az egészben, hogy egy idő után elavul, erős marad ugyan de a technológia miatt avul el sajnos
, -
bardi
senior tag
válasz
N@idia
üzenetére
Nem várom el, csak azért írom, hogy mindegy lenne mit csinálok nem lenne meg, akkor meg mindegy. Maga a mozgás nekem egyáltalán nem darabos, sőt, viszont ahogy a kamerával forgok, maga a környezet válik darabossá. 45-re limitáltam az fpst, akkor is ilyen volt, pedig azt többnyire stabilan tartotta. Rivatunert nem próbáltam.
-
N@idia
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek végre van aki tudja mi a dörgés
Viszont azzal nem, hogy itt azt állítják CPU limit van (vagy csak ő szerinte van az) ami szerintem kizárt. A kevés pontszám az nem mérvadó egy szintetikus tesztnél.
Játék esetében még hozhatja az átlag fps értéket a Gtx 970. Witcher 3-nál pedig nem értem miért várja bárki is, hogy stabil 60 fps-t kapjon 970-es kártyával minden maxon
Nálam sincs meg a stabil 60, ha minden ultra beállításon van, ha pár dologból vissza veszek akkor elérhető a fix 60 fps. A darabos mozgás pedig ki küszöbölhető RivaTuner-el, ha beállítják 50fps-re nálam legalábbis segített, így a forgás folyamatos és nem darabos. -
N@idia
őstag
válasz
snecy20
üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok, de egyik kollégámnak szintén ez a CPU van és 4.5-ön használja mellett Giga 970 G1 és a tesztek alapján amiket ő mért és amit itt látok kb 2-3 fps eltérés van. Érdemes lenne megnéznie, hogy Witcher 3 alatt mennyi a GPU kihasználtság és ha nem 99-100% akkor lehet mondani azt, hogy kevés a CPU és limit van. Ha pedig a GPU kihasználtság stabilan 99% akkor nincs limit és nincs is miről beszélni szerintem tovább...
Azért egy 4-5 éves CPU-t ne hasonlítsunk egy i7-hez meg egyébként sem, mert köze nincs hozzá az i5-csak 4 magos az i7 pedig 8 HT-val... Viszont semmivel nem gyengébb az i5 2500K egy i5 3570K-tól például Z77 chipset-en belül

-
bardi
senior tag
-
qad
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Msi ref kártyám-nál (gyárilag OC-s)1278 a gyári boost vége, 1216 helyett.
Természetesen gond nélkül ment 1540/8100-at(tesztprogikban), de majd holnap kitesztelem mi változott a win 10 alatt, hátha többet is elvisel mint szokott. -
-
bardi
senior tag
Beállítottam a procit 4,4GHz-re. Ha csak 45-ös szorzót állítottam, és minden mást auto, akkor nem töltött be a windows...Az előre beállítot profillal így jó.
FPS: 57.7
Score: 2414
Min FPS: 26.9
Max FPS: 108.9Még mindig alacsonyabb a ti méréseiteknél, tényleg processzor limit lesz.
-
Shodan
őstag
-
blu79
addikt
- ez legyen a célotok : [link]

-
bardi
senior tag
válasz
üzenetére
Unigine Valley Benchmark 1.0
FPS: 52.4
Score: 2191
Min FPS: 22.1
Max FPS: 97.5
SystemPlatform:
Windows 7 (build 7600) 64bit
CPU model:Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz (3292MHz) x4 (valójában ez 4GHz)
GPU model: NVIDIA GeForce GTX 970 10.18.13.5362 (4095MB) x1
Settings Render:
Direct3D11
Mode: 1920x1080 8xAA fullscreen
Preset Extreme HDNekem ezt tudja alapórajelen a zotac ref. Ezt meg húzva(+140MHz, +500MHz):
FPS: 57.0
Score: 2386
Min FPS: 28.7
Max FPS: 108.7 -
törölt tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Nem hiszem, nem egy bika vga ez a 970...
-
törölt tag
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Nem tudom mi lehet a nem kerek..
16GB ram, 4690, Z97-K, és Win 10 64bit Pro -
kovsol
titán
Egy referencia 970 meddig szokott boostolni?
Azt látom, hogy 1050 alap és 1178 boost órajele van gyárilag, de a boost2 meddig mehet fel kb?
Gondolom csinálok pár tesztet, hogy a referencia órajelhez képest egy tuningolt GTX970 mennyit gyorsul, mivel a legtöbb oldalon ref órajelen mérnek a 970-el a tesztekben.
Ha 1178-as boostot állítok be a kártyámnak, akkor az a boost2 miatt valójában 1238Mhz-re megy fel. -
törölt tag
válasz
nagy.matyika
üzenetére
1500/4000-en mértem.
-
törölt tag
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Ez sajna csak egy mezei Asus...

-
qad
senior tag
válasz
Shodan
üzenetére
Nálam a TDR hiba oka a chrome böngészőn belül a hardveres gyorsítás. Kikapcsoltam és azóta jó. Azóta 4. drivert tettem fel és hibátlanul fut minden. Nem tudom a többi böngészőben van-e ilyen funkció de nézz rá hátha neked is bejön ez a megoldás. Nálam a witcher 3 -al lehetett sűrűn reprodukálni(szép magyar szó
), volt hogy egy óra játék alatt 3x is előjött, de volt hogy naponta egyszer láttam csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elegem van. Miért nem fogok ki egy rendes példányt?
Yt-n van róla teszt, több nemesebb játékkal teszteltél, és nem igen láttam akkora különbséget, hogy megérje venni 980-at.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Majd valaki csak megelőz