Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BullZeye
üzenetére
Nem ilyenekre kell gondolni, hanem pl. Visual C++ hiánya, vagy több belőle, simán okozhat ilyet. +net framework szintén.
Vagy, ha pl, nincs frissítve, akkor valamely frissítés hiánya, és így tovább.
Szal, de.. Számít. Pl. olyan is előforudlhat, hogy mondjuk egy játék nem indul el, mert a Visual C++ 2008 x86-os változatából fentvan 5 féle.
-
BullZeye
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére
Legális volume licences céges w7 enterprise. Nem mintha akármit is számítana ez.
Leszedtem experiencet teljesen, első találkozás, és eléggé csúnyál elhasalt Nvidia sajnos, sebaj.
Hol tudom állítani, hogy a kártyán lévő LED hogy világítson és mikor? Valahol beállítottam, hogy csak akkor világítson, ha eléri 80°C-ot.Driver mappájában van led visualiser, azzal lehet.(#26893) maross
Nem a driverrel van a baj, az hibátlan, fel is rak egy régebbi experiencet, aztán magától frissíti egy nálam hibásra, és nincs opció, hogy ezt megakadályozzam. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Aha, újratelepítettem, jó is volt. Aztán restart 2x, és mintha frissíteni akarná experiencet (közben kipróbáltam igen, azonnal kiírja, hogy frissítés). Ha elfogadom tönkremegy minden benne, ha mégse akkor meg nem indul el. Hát grat nekik
tök jó ez így meg minden, viszont körberöhögöm aki azt meri állítani minden flott Nvidia oldalán szoftveresen 

3x telepítettem újra, és mindkétszer ez történt, úgyhogy ez már nem hiszem, hogy user error lenne

Hisz 49-ben lévő experience működik ahogy kell neki.összegezve:
Működik - NVIDIA GeForce Experience v2.4.5.57
Nem Működik - 2.5.11.45És a probléma, hogy frissítést nem találom hol lehet kikapcsolni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speed®
üzenetére
353.38-hoz képest is gyorsult valamennyit a .49. Ha hotfix-et akar feltenni, akkor érdemes feltenni.
És, a hotfix még mindig nem béta, hanem egy "javított wqhl". Arról nem beszélve, hogy teljesítményben sokkal jobb, mint az utolsó hivatalos whql driver. Ezért is nem érhető el a béta szekció alatt.
-
dilipok
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
mondjuk azert, mert pl sokunknak okozott TDR-t a whql driver, aztan az elso ami jo lett az a 353.38 hotfix, de a 353.49 hotfix raadasul sebesseget is novelt tobb jatekban. Csak ennyi
Sajat (es tobb topiklako) tapasztalataim alapjan jelenleg a 353.49 a legjobban mukodo driver. -
Speed®
titán
válasz
BullZeye
üzenetére
GeForce Hotfix driver 353.49
This is a GeForce HotFix driver, version 353.49 that addresses the following issue:
Sony Vegas Pro crashes
Ha nem vagy crashelőVegas Pro user, miért kéne felrakni..? 353.30/WHQL.
Nincs baj azzal, hogy ki akarod "próbálni", de ami felesleges, az felesleges.
Gondolok itt pl. a 3DVision részre és arra, hogy más szabja meg, mit-hogyan lőjek be egy játékban..majd én kezelem saját igények alapján. Shadowplay és egyéb jóságok más tészta, amiatt nyilván joggal sír az ember, ha kéne és gond van vele. -
mnorbert17
tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Az anyaga fémlemeznek tünik. És az eddigi tesztek alapján, bár nehéz a mostani hőség miatt pontossan megállapítani, de a backplate se nem javít de nem is ront a hőmérsékleteken, jól néz ki és talán a fizikai stabilitáson javít.Viszont hogy szerelés közben lecseréltem a proci és a hütő között a pasztát(noctua nt-h1) az hozott 5-7 fokot. A gyári egyébként ki volt száradva.
-
BullZeye
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Csak hát ha az ember kiad 120k-t egy kártyára, azért csak kipróbálja miket adnak hozzá szoftveresen, ha már ódákat zengtek róla.

Mindegy, újrahúztam drivert, hátha csak valami összeakadt benne, és megoldotta. Bár picit bosszantó ez a semmitmondó hibaüzenet

(#26883) maross
Na ezt jó olvasni
-
-
BullZeye
veterán
Pár napja megvettem életem első Geforce kártyáját. Mindenhol arról volt szó, hogy mennyivel jobb szoftveresen mint AMD, viszont rögtön windows újratelepítés után ezt a hibát dobja ki egy pár funkciónál (pl frissítés keresése). Windows tűzfal van, ahol Nvidia engedélyezve van, routeren nem blokkolja ezt a portot. Elméletileg legújabb hotfix van fent (ami Nvidia oldalán nincs is fent...béta szekcióban)
"A Geforce Experience hibába ütközött"

De pl itt is csak tölt valamit órákig, és nem történik semmi

Ezek így normális dolgok Nvidia oldalon, és szokjak hozzá? Vagy valami nem kóser? AMDnél CCC egy hulladék volt, soha nem is használtam, viszont itt talán van 1-2 feature ami tetszik, vagy legalábbis kipróbálnám, hogy csak marketing duma, vagy valóban 1 kattintással beállítja játékot úgy,hogy jól fusson, és szép is legyen.

-
N3gro
aktív tag
Meg volt a BIOS reset, de eddig ugyanez a helyzet. Látja hogy a kártya x16-ra képes, mégis x8-ba fut, pedig a BIOS-ban is X16-ot ír ki. A BIOS 2.00-ás verzió. Próbáltam a PCI Gen-t autora vagy 3-asra állítani, ugyanez a helyzet. Más kártya nincs a gépben. Az előző kártyám egy HD7870 volt, ott rendesen ment x16-ba.
-
Speed®
titán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Annyira azért nincs eldugva..SATA csatik mellett, lap sarkában dekkol a 3 jumper. Mi nem elég..? Áramtalanít, ~10s átrak másik állásba, majd vissza. Kicsit egyszerűbb, mint a VGA és a procihűtő között az elemet kibányászni. Egyébként 1.60 BIOS óta nem volt VGA compatibility ápdét, ha annál frissebb van rajta (esélyes), nem az lesz a gond. Nálam ez utóbbi van fent egyébként, hibátlan, nem is piszkáltam inkább.
Teljesen "úgy" lehet tuningolni, csak limitálva van a mennyiség. 3.8G 4 magra.
-
Speed®
titán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Az elem kipattintása helyett van ám CMOS jumper is ;p A procija meg nem vészesen gyenge, lévén Z77 a lap, mehet neki a +600MHz 4 magra. 3570Kra csak akkor költsön, ha ennél többet akar, de megfelelő beállításokkal (1080P+AA) nem lesz gondja.
N3gro
A VGAn kívül van bármi más a lapba pakolva, ami miatt osztódhatnak a PCIe sávok? Ugyanilyen lapom van, nem tapasztaltam hasonló problémát, GTX780/R9-290 járt benne eddig. Igaz, nálam 2500K van, ami miatt 2.0 "csak" az X16, de megy rendesen. Egyébként a 3.0x8 ugyanezt hozza sávszélességben, szóval sokat ne agyalj rajta, ha egyébként megy rendesen, tempóra nincs negatív hatása.A 970 bontott állapota lehet eltérő környezetben tapasztalt cicergés okán is.
Ha nálad nincs gond és hibátlanul fogja tenni a dolgát, szvsz nem probléma.
Oké, nyilván ennyi pénzért bontatlan az ideális, de ha teljes garis, nem gáz. -
N3gro
aktív tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Bocs, félreértettelek, mert azt hittem hogy a VGA BIOS-t kellene resetelni.
Oké, megpróbálom az alaplapon. -
#Morcosmedve
veterán
Akkor az bizony bontva volt

Egyébként be tudod állítani a BIOS-t, ugye? Lehúzod a tápegységről a kábelt, nem kikapcsolod. Utána 1 percre kipattintod az elemet a VGA fölül, majd vissza az elem, vissza a táp és lehet indítani, jó párszor lehet újraindul, aztán kéri hogy lépj be a BIOS-ba, de mivel nem ismerem, azért nyomkodjad a Del-t, hogy lépjen be, aztán a memória mehet vissza X.M.P-be, illet a boot sorrend, boot eszközök, ugy, ahogy voltak. Egyelőre enyni, aztán nézd meg a VGA-t. HA nem, akkor Keresd meg hol lehet beállítani a sávszélt, ha lehet bármennyit is, tedd a maximumra.
Szerk.: BIOS reset után boot-old a win 8.1 intallert, hogy már "újonnan" telepítse.
MÁS:
CPU-t 3570k-ra érdemes lenen cserélni és egy olyan 4,2 GHz-re (legalább) feltuningolni, értelmes fesszel, 15k plusz árban lévő jobb CPU hűtővel, mert nem fogja kihajtani a mostani, habár, megnézed neked elég-e így.
-
N3gro
aktív tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Kitöltöttem az adatlapomon a konfigomat. Az antisztatikus zacsin nem volt cellux, viszont látszik rajta hogy volt rajta, mert ott van a ragasztó nyoma. A Bus interface nem változik render esetén sem. A BIOS-t hogy tudnám resetelni?
Szerk: rakom fel a szűz Win8.1-et.
-
#Morcosmedve
veterán
Előszőr is, le kéne resetelni a biost, és megnézni ugy, hogy a Bandwitdh melletti kérdőjelet meg kéne nyitni, aztán ha mozog a kis ablakban az animácio, akkor felemeli idle ből, mert lehet hogy csak üresjáratban megy ennyit. Ha nem nagyon akaródzik tiszta windows-al kéne próbálkozni.
Bios reset után, tuninggal kapcsolatos dolgokat ne állítsál vissza, nézd meg, hogy alapon megy-e normálisan.Szerk.:
Egyébiránt nem ártana leirni a konfigod, hogy lássuk miben is probálkozol a kártyával. (a kibontással kapcsolatban annál érdeklődj, akitől vetted. gigánál, csak a hűtőn van folia, amugy máshol se zár, se semmi, egyedül az antisztatikus zacsin van egy cellux csik) -
N3gro
aktív tag
Sziasztok! A minap vettem egy Giga Gtx970 G1 Gaming-ot. A doboz kibontása után kiderült, hogy a fóliát már felbontották, a doboz se volt tökéletes állapotban, a viszont a kártya tökéletesnek tűnt, ujjlenyomat se volt rajta. Szerencsére nem cicereg. Hogyan kellene letesztelni, mivel ezek után nem teljesen bízom hogy tökéletes.
Néztem több GPU-Z screenshotot, és azt vettem észre hogy nálam eltér a bus interface (második helyen 16 helyett 8), ill. a bandwidth, a pixel és texture fillrate kevesebb.

Ráadásként ez az üzenet írása közben kifagyott a gép, és 1 perc után kékhalál fogadott, le is fotóztam:
Hardveraprón vettem egy jól értékelt eladótól, aki kiskeren keresztül árusítja. Szerintetek?
-
Assdak
őstag
Igen, előfordulhat, de amit te írtál,
"szobahőnél játszol, elmegy a gpu 76 fokig, tálcára mész játékból, venti leáll, vissza játékba, hirtelen felmegy 76 fokra megint, "Csak erre reagáltam. Normális körülmények mellett 76 fokról nem fog bezuhanni a kártya rögtön 60 alá, és visszaváltásnál sem fog kilőni 76 fölé.
-
a347
aktív tag
[ Módosította: Speed® ]
-
Erdei88
veterán
válasz
mnorbert17
üzenetére
Milyen anyagból van a backplate? Műanyag?
-
Speed®
titán
válasz
mnorbert17
üzenetére
Azok távtartók kvázi..szomorú, hogy nem lett oda (is) gap-pad kitalálva, amivel besegíthetne a hőleadásban (még ha csak azt is kompenzálná esetleg ezzel, amennyit ront a PCB szellőzésén..).
-
válasz
mnorbert17
üzenetére
Van tapipad a backplate es a vga kozott valahol?
-
Erdei88
veterán
válasz
mnorbert17
üzenetére
Szerintem marha jól néz ki vele. Alig várom, hogy megérkezzen az enyém is!
-
Assdak
őstag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Persze, biztos van, csak az ilyen 1000RPM-en hangtalan kijelentéseken borzolom a szemöldököm =)
-
JackFeryll
őstag
válasz
Assdak
üzenetére
Az MSI 760-om nem hallottam, ezt viszont igen. (HAF-X-ben, tele ventivel). Amikor váltottam eléggé zavart, gondolkodtam az MSI-re váltáson is a zaj miatt. Aztán ha megszokja az ember akkor már nem hangos.
Itt van ez a fos mellettem a munkában és ez idle-ben hangosabb mint az otthoni gép. Szóval biztos van olyan ház + venti + táp kombó ahol fel sem tűnik a VGA.
-
Asbee
veterán
Alapvetően hőmérséklet szempontjából nem baj ha leállnak a ventik, viszont nálam gyakori volt a kisebb terhelésnél az állandó le-fel kapcsolgatás. A másik ami idegesített, mondjuk egy melegebb szobahőnél játszol, elmegy a gpu 76 fokig, tálcára mész játékból, venti leáll, vissza játékba, hirtelen felmegy 76 fokra megint, mert maga a borda sem hűlt igazán, és a hirtelen magas venti % is társul mellé, ezért felpörgeti a vezérlés pillanatra maxra a venti fordulatot. Ez is gyakori volt nálam pl a classival tuningal.
-
balint107
aktív tag
-
s912
aktív tag
Sziasztok!
Vajon az i5 2500-am (nem K-s) kihajtaná a 980-as vga-t? Jelenleg 770-esem van, de erősen gondolkozom a váltáson.
Előre is köszönöm
-
Assdak
őstag
Most kipróbáltam, hogy idle menjenek a ventik az MSI 970-en. Nagyjából 800 rpm-tól már hallom rendesen. Most vagy a G1 ennyire minőségi, hogy 1000 rpm felett nem halljátok, vagy én hallok túl jól.
-
balint107
aktív tag
válasz
Szinyák
üzenetére
Akkor a másik dolog, ha teheted nézd meg egy másik táppal. A cicergés elvileg ennek a kettőnek az összeférhetőségétől és összeférhetetlenségétől is függ, vagy bizonyos esetben mérséklődik, vagy súlyosbodik. Egyébként jellemző, hogy játékonként eltérően van jelen. Hol hangosabb, hol halkabb.Van, ahol nem is cicereg, hanem inkább nyöszörög.
-
mnorbert17
tag
válasz
Chalez
üzenetére
Na pont ezt akartam én is mondani, de chalez kolléga megelőzött. Nálam is így van, és tökéletes! Tedd középállásba a mikrokapcsolót és nincs többet venti leállás. Plusz semmi hang....Idleben a kártya 32-35 fokos. Akinek meg tetszik a ventileállós ficsőr és szereti fűteni a házát, az az első azaz normal állásba kapcsolja a kapcsolót és mindenki örül...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
cicergés mizériából v.kinek cserélték már ki a kártyáját ??
-
Cucuska2
addikt
Ha nem lenne hangos a 970 ITX idle, akkor engem sem zavarna. De hangos.
-
bombibmw
veterán
Én nem is néztem direkt olyan karikat,amiken alapból nem mennek a ventik.
Eleve idegesítene,hogy nem megy.
Minek passzív hűtés egy csúcs VGA-ra?
(#26823) hpeter10:
Igen,sokkal zavaróbb az,hogy ki-be kapcsolgat a venti,mint az,hogy megy állandóan.(#26822) Erdei88:
Nekem a G1-eken 19%-ra sikerült levinnem,ami olyan 900rpm volt. -
válasz
ittakary
üzenetére
Szerintem is inkabb forogjon lassan es halkan mint a black-en es allandoan szelloztesse a kartyat. Bar a strixen nem tudom mennyire zavaro az alap fordulat, mikor eloszor elindul a ventilator, en bealdoznam a "zaj" elleneben a szelloztetest. Persze nem vagyunk egyformak.

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Ez igaz, en se orulok a feature-nek, szerencsere meg mokolhato, de miert kell mokolni, egy mini kapcsolo es kesz.
60-rol meg milyen jo is visszahuteni es milyen jo,mhogy fel le kapcsolgatja adott esetbe a ventit allandoan, az aztan nem zavaro, mi? Remeljuk lesz kapcsolos megoldas. 980Ti-nel ez meg nagyobb gond, mert nem modositottak a huton semmit, de a kapcsolgatas megmaradt, sot, mas gyarto is beszallt, csak elfelejtettek h +80-100W ot fogyaszt.
-
válasz
JackFeryll
üzenetére
igen, ez teljesen jellemző!
befűti a házat, az alaplap illetve a VGA PCB alkatrészei VRM stb ki tudja mennyire szenvednek! A GPU-tmég csak csak lehül a bordáknak köszönhetően, de az egész kártya izzik!
ennek ellenére ebben a topikban még mindig szinte második Jézusként ünnepelik egyesek ezt a feature-t!
bombibmw: ennyike! Ön egyetértve van!
-
bombibmw
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Várható volt,hogy ez lesz.
Nem is értem,miért nem jó egy alapfordulat 30%-on,halkan úgy,hogy a mag körülötti alkatrészek is hűtve vannak a PCB-n.
Jó,lehet azt mondani,hogy nem lesz bajuk,de nem is tesz jót nekik,hogy amíg a GPU 60 fokos,addig a többi 80-90 fok és csak aztán hűlnek.
Aki meg azt mondja,hogy 0dB van 60 fokig és az jó,az meg hülyeség.
A kártya játék alatt eléri a 60 fokot kb. 1 perc után,na bumm,ennyi volt a 0dB.
Netezéshez meg simán halk egy 30%-os venti. -
Speed®
titán
válasz
Bandi79
üzenetére
Kérdés, az 1080p okán valójában kell-e több. Persze egyéni igény dönt.
Jópár 1156os setup ment át a kezeim közt idén, totál használhatóak
Az utolsó X3450@4G konkrétan a mostani 2500Kmat is alázta szépen.
Nyilván, egy újabb platform egyéb téren is jobb, de kérdés milyen áron?Nincs ott ~semmi érdekes, HD7870 mellett persze, hogy kicsi a difi

-
Bandi79
aktív tag
válasz
bombibmw
üzenetére
Én i5 750 (3,8 Ghz) mellé tervezek egy 970 vagy 980-ast bedobni (vagy hasonló szintű pirost)... Kiváncsi leszek

(#26808) Bandi79:
Őőőőő....nem lesz gond.
<---- Amelyik játék nem CPU limites, ott tuti nem... Amelyik az, abban majd megpróbálom bekapcsolni az összes "parasztvakítást", hogy GPU limit legyen ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bandi79
aktív tag
válasz
bombibmw
üzenetére
Intel turbomode-ban a turbo frekvencia a terhelt magok számának függvénye:
4690 turbo mode-ja valahogy így néz ki:
1 core terhelve: 3.9Ghz,
2 core terhelve: 3.8Ghz
3 core terhelve: 3.7Ghz
4 core terhelve: 3.6GhzEzzel szemben ha egy 4690K-t 4,4 Ghz-re húzol, akkor mind a 4 mag 4,4 Ghz-en fog menni a terhelt magok számától függetlenül. Így nem 400-500 Mhz különbségről beszélünk, hanem 4 terhelt magnál 800 Mhz-ről, ami azért jelentős difi.
-
- = Zk = -
félisten
FSP van nekem is... "rántott" FX + CF/SLi-t kényelmesen elvitte....
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Black_Sheep
üzenetére
+1
-
ingalls
senior tag
válasz
Black_Sheep
üzenetére
a nevemet azért helyesen adtam meg? 
Új hozzászólás Aktív témák
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

tök jó ez így meg minden, viszont körberöhögöm aki azt meri állítani minden flott Nvidia oldalán szoftveresen 

Sajat (es tobb topiklako) tapasztalataim alapjan jelenleg a 353.49 a legjobban mukodo driver.

Oké, megpróbálom az alaplapon.

Nagyon jól jartal azzal a táppal, rosszat nem hallani róla

De ha jól emlékszem akkor 1000-1200 rpm körül forog idle.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)