Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz
JackFeryll
üzenetére
szia, én a legfrissebb drivert használom, és semmi gond, még pici fps növekedést tapasztaltam néhány gamenál, és jótékony hatással volt rájuk

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
JackFeryll
üzenetére
Nem igazán, de azt használd.

-
Lord Myn
senior tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Érdekes, nekem meg a Witcher 3 driverrel voltak problémáim (TDR, fagyások - GTAV, Heaven -), ritkán, de voltak. A Batman driverrel (353.30), viszont minden ok, még a GTAV is atomstabil.
-
válasz
naruto3110
üzenetére
MSI AfterBurner / OSD
-
naruto3110
csendes tag
Sziasztok ne kövezzetek meg ha nem ide illik a téma de olyan kérdésem lenne hogy a gtx980ra lenne olyan program ami folyamatosan írja a hőfokot ha játszok pl mutatja bal fent kicsiben hogy aktuálisan hány fokos? Előre is bocsi ha nem ide szól.
-
imi123
őstag
Sziasztok!
Referencia GTX980-ra próbált mér valaki Arctic Accelero Xtreme IV hűtést rakni?
Köszi előre is a választ!
-
válasz
JackFeryll
üzenetére
mostani = melyik verzió?
-
JackFeryll
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
350.12 után ugye az összes problémás.. 350.12-el azt hiszem a Witcher 3 crashelt, a következővel viszont a GTA V mikrolaggolt, a mostanival játéktól függetlenül crashel (asztalról is) viszont tökéletesen megy a GTA V és a Witcher 3 is.
Tudom, eddig nekem sem volt sokszor problémám driverekkel, de most beleteszek 120 ezret és milyen élményt kapok ? Kellemetlen.
-
válasz
JackFeryll
üzenetére
Nekem egyedül a friss GTAV driverrel volt problémám, de azóta javitották + utólag kiderült valószinűleg nem is driver problémám volt
Mi a baj nálad? Milyen driver problémád van?
-
válasz
JackFeryll
üzenetére
Nekem miota megvettem a kartyat a 350.12 van fent es semmi baj vele.
-
shteer
titán
válasz
JackFeryll
üzenetére
Ezt így általánosítani nem igazán indokolt.
-
JackFeryll
őstag
Lassan komolyan elgondolkozom a konzolban. Nem igaz, hogy már mióta csak rossz driverek jönnek...

-
RaVal
tag
válasz
pkornel
üzenetére
1076 a base és 1216 a boost alapban. Húzni nem tudom mennyire lehet, illetve érdemes, lehet sokat nem is bír, meg akkor felemelné a gépházat

@Cucuska A 750ti-hez képest számomra is hangos, de az valami eszméletlen halk kártya, terhelésen se pörgött fel sose hallhatóan. Az idle hangerő nekem bőven megfelel, nem is merném lejjebb vinni, mert 39 fokos most. Majd meglesem mindjárt Far Cry 4-et hogy viseli

@BomiBoogie Igen, elég erős kis méregzsák lett a gépemből így, méretre kisebb mint egy mikró

-
Cucuska2
addikt
-
RaVal
tag
Sziasztok!
Csatlakozom hozzátok egy Gigabyte 970 mini-vel
A saját topikja eléggé pang ahogy látom, remélem elférek 
Egyelőre nagyon tetszik, idle 40 fok egy Cooler Master Elite 130-ban, ami az előd 750ti-hez képest 10-11 fok plusz, de fogyasztása se annyi mint annak volt
De Mortal Kombat X alatt 63 fokon tartotta, igaz a ventilátorok pörögnek, és van hangja, de játékhang, vagy a szobában lévő másik ventilátor elnyomja
Valamint cicergést se hallottam 
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
naruto3110
üzenetére
Picit sok akkor is, de ha megfelel, nem számít 10k+-
-
Eagl3
veterán
válasz
naruto3110
üzenetére
"184k ért vettem"

Szerk.: jah, 970-re emlékeztem

-
naruto3110
csendes tag
Még megnézem majd terhelés alatt több ideig. Köszönöm szépen a türelmedet és a válaszokat
Gpu-z-t használok hőfokmérésre majd kiügyeskedem higy tartsam mindíg normális hőfokon. Csak elég drága kártya volt 184k ért vettem zsír új bontatlan dobozos aztán csak zavart hogy ciripel meg picit melegszik. Majd jövőhéten megizzasztom kicsit hátha jól teljesít. Még egyszer köszi a válaszokat 
-
blu79
addikt
válasz
naruto3110
üzenetére
Szia, a kártyád tökéletesen működik , ideálisak a hőfokok, nem kell aggódnod, 75-80 nàl se kell aggodnod, de 80 nàl nem ártana utánanézni miért ilyen meleg

-
naruto3110
csendes tag
Hát ha semmit nem csinállok vele és csak úgy a windowsban mókolok vagy filmet nézek akkor nekem is 33-34 fok. Viszont terhelés alatt már pl volt 62fok és itt pl csak starcraft2őztem. Van egy billentyű parancs a ctrl+alt+d ha ezt beütöm írja az fps-t és a gpu hőfokát kapásból 57fokra vitte fel amikor megkezdődött a játék aztán feltornázta 62fokra. Mennyi az ideállis hőfok amit ez a kártya még kibír? 70fok? Vagy 80,90? Mennyinél kellene aggódnom? És ugye ilyenkor is ciripelt vagy mixd
-
blu79
addikt
válasz
neo3650
üzenetére
ez egy ilyen jelenség ezeknél a típusoknál, elfüstölni nem fog, nem szabadna, a pirosaknál is volt ami ciripelt meg az nv nél is más szériák, Hogy érted hogy ment fel a hőfok?
Assdak 59 fok idle állapotban?
az nagyon sok, nekem 26C szobàban idle állapotban 31-33 fok ventik nem mennek, de ha leveszem a ház oldalát akkor felmegy 40 re is -
neo3650
csendes tag
De nem lesz így baja? Meg láttam ment fel a hőfok is sc2 ki írta. Az előző karim egy R9 280x volt az nem adott ki ilyen hangot, max ha túl volt terhelve a ventije jobban pörgött. Aggódok azért mert elég drága kártya volt, és nem akarom hogy tönkre menjen. Ha nem cserélik ki akkor mit lehet vele kezdeni? Most pl szép csendes, de amint indítok egy játékot elkezdi a műsort, amúgy nem hallom ha normális hangerőn játszom, csak zavar, nehogy egyszer csak elfüstöljön, vagy valami komolyabb baja legyen vagy bajt okozzon.
-
Assdak
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Nekem ugyan egy Be Quiet Silent Base 800 ba van, ami ugye egy eléggé jól szigetelt ház, viszont itt is két 12-es venti elől 1000rpm-en és egy hátul. A két első cserélve lesz 14-esre. Mondjuk a táp is passzív módban van.
Igy viszont nálam 29 fokos szobába idle 59 fok a kari. Terhelés alatt, húzva 1500+ -ra 70 fok körül.

-
neo3650
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy vettem egy gigabyte gtx g1 gaming 980-at, beszereltem a gépbe, feltelepítettem rá a megfelelő drivert. Aztán ha játszok valamivel elkezd sisteregni. Vagyis ilyen sistergő hangot ad ki. De csak akkor ha terhelés alatt van, nem tudjátok ez miért lehet? Megnéztem pár izmosabb játékon pl witcher3mon gta5-ön meg pár lightosabban is pl wow sc2, de ugyanaz az eredmény. 750-es Corsair tápom van úgyhogy szerintem a táp ellátás nem probléma. Ti találkoztatok már ilyennel? Tudnátok segíteni?:S Vagy küldjem vissza mert még van rajta Garancia?
-
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Szerintem uj asus 980-at sosem fogsz venni normalis garral 150-ert.

-
Crytek
nagyúr
válasz
mnorbert17
üzenetére
Nekem mindegy mire írtad mert a 4k 4+ évig még 100000%, hogy nem fog érdekelni.A 980 full hdbe se olyan virgonc ha maxról vam szó így a 4k említésre sem érdemes ennél a kártyánál.
-
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
-
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Most is van 150-ert 980. Ebbol nincs black, csak strix.
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
A huzat a lényeg ezért is csodálkozok amikor "levetetik" az oldallapot a jobb szellőzés miatt. Holott sokkal jobb ha van 1-2db 12centis légkavaró elől-hátul. Nekem is 35fokos a VGA üresben 27fokos szobában, igaz csak GTX770 de akkor is. Remélem a 980 is hasonlóan megy majd üresben, és 75fokos maximum játék alatt.
Mindenkitől: Egyébként elképzelhető hogy a 980 valamikor 150k körül lesz? Aztán alaposan nem mértem fel, de amit eddig néztem kínálatot mindenhol Strix van. Hűtés szempontjából miben különbözik a Black megoldástól azon kívül hogy a Strix két egyforma kinézetű ventilátor, Black két nem egyforma kinézetű ventilátor. Előköszi!
#26049 - Jól csüng az a VGA
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Na nem fértem bele a szerkesztésbe, mert jött a teszkó szállítmányom.
Szóval a ventik elhelyezkedése még szereléskor. (egy hete viszont a tápot is kicseréltem félpasszívra) illetve itt még nincs benn a procihűtő mögötti venti.

Az alsó venti befújása rá van irányítva egy kartonlappal:

De persze zárva van a ház: (bár szerintem ezen a képen még a 680 lightning van benn)

-
válasz
steammaguss
üzenetére
A hutese hangosabb, mint az msi/asusnak, ezt leszamitva szuper kartya.
-
kovsol
titán
válasz
steammaguss
üzenetére
Vicces, hogy ez fényévekkel jobb kártya, mint amit korábban linkeltél, de ebben keresed a hibát.

-
válasz
demmer123
üzenetére
Hat azt neked kell eldonteni, hogy mennyire zavar. Ha nagyon, akkor kuld vissza, ha nem annyira, akkor megszokod. Ezert teptem a szamat, hogy ne allitsa a bontatlan kartyarol, hogy nem cicereg es meg en lettem majdnem szankcionalva.
A gta5 topikban megtalalod a nevemre keresve nalam hogy van beallitva. Nekem 69 fok fole meg nem ment, valoszinu nem szellozik megfeleloen a hazad. -
Ren Hoek
veterán
válasz
demmer123
üzenetére
Normális. Zárt gépházban ventizaj mellett ha alig hallható (fülesben meg mondjuk 0%-ban) akkor nincs problem. Persze ha nagyon hangos, akkor elállás (mivel meglehet, hogy ezért nem garizzák), nincs mit tenni.
(#26039) demmer123: Simán jó szerintem a hőfok... de lehet profilozni is igények szerint. azért 80 fok fölé nem tanácsos engedni - de amúgy gondot nem okozna, meghalni nem fog tőle.
Ja és igen, szellőzés ez fontos... próbáld ki levett házoldallal pl. Vagy tegyél be még házventiket okosan... de ez még nem probléma.
-
demmer123
őstag
Srácok ma jött meg a gtx 970 black.Feltuningoltam a gpu 1354mhz alapfeszen stabil.Játék közben 64 fok max 32% ventivel.
De viszont terhelés közben hallom hogy cicereg egy kicsit az normális mindenkinél hallatszik egy kicsit vagy selejt darab?
-
válasz
steammaguss
üzenetére
Ez nem felel meg neked?
Jofajta kartya normalis garral, ennyit siman meger szerintem.demmer123 Nalam annyit cicereg, amit linkeltem is korabban, de azt is 1000x fps-nel, az alatt csendben van. Masik linkelt esetben meg cicereg mint allat, ezert irjuk mindig, hogy kartyafuggo es ki kell fogni. Honnan valo?
-
válasz
steammaguss
üzenetére
Ha nem tudod lealkudni a fentlevot annyira, varj picit, gyakran kerul fel 970.

-
SoulReaver
veterán
válasz
steammaguss
üzenetére
Mennyiért adja? Nagyon olcsó áron meg lehetne venni, de az meg az eladónak nem érné meg..
Itt aprón látok 970 kártyákat ~90 körül, abból nem jó neked egyik sem? 980 is van kiemelt hirdetésben, már 125k ért.
-
válasz
steammaguss
üzenetére
Nem tudod. Ezt neked kell eldonteni, en nem vennek ilyen kartyat. Ha masnap bedoglik kidobtad a penzt az ablakon.
-
steammaguss
csendes tag
Lenne egy giga gtx 970 G1,2,5 év garival,de elvileg külföldről lett behozva,dobozának a külseje van csak meg,a papir,illetve a tartozékai.
Megéri ilyet venni?
Garanciát tudom magyar országon érvényesiteni? -
Crytek
nagyúr
Erről vélemény : EVGA 980 Superlocked ACX 2.0 ?
-
steammaguss
csendes tag
980akból mely tipusok az ajánlottak?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
steammaguss
üzenetére
Nézd, szerintem 970-nél a Giga G1-gyel, az ASUS Blackkel/Stixszel, az MSI Gaminggel nem igazán lehet mellényúlni.
-
Rruuer
senior tag
hali azt szeretném csak kérdezni hogy ez a kari ref nyákos?
-
blu79
addikt
steammaguss
- néhány kép a kártyáról, a cicergés dolog, pedig, bármelyik típus cicereghet, az enyém éppen nem, de talán neked is szerencséd lesz
-
válasz
steammaguss
üzenetére
Abszolút ajánlott kártya !
-
JoolsNOS
veterán
válasz
steammaguss
üzenetére
Nekem az van. Hűtés jó: most kb 27 fok van a szobában. IDLE 46 fok, passzívan. Játék alatt max 65 fok kb 1100as fordulaton. Alig hallani, ha meg minimális hangerővel megy a hangszóród akkor nem is veszed észre.
Tuningban nálam 1500-2000et stabilan megy. Benchmarkokra feljebb is kicsivel. -
blu79
addikt
válasz
steammaguss
üzenetére
Szia, az egyik legjobb választás,
, most meló, este leírok mindent amit szeretnèl tudni róla 
-
gaben88
őstag
válasz
steammaguss
üzenetére
Abszolut ajanlot. Nem bazi nagy, halk, eros huto, abszolut elmeno OC-ban, es felpassziv. Sztem a legjobb 970... Bar arban is elol jar.
-
demmer123
őstag
Asus gtx 970 black verziót ha gpu-t 1380-1400-re akarom fel tuningolni alapfeszen mennyire állítsam a power limit százalékot?
-
steammaguss
csendes tag
Sziasztok!
Erről vélemények:MSI GTX 970 Gaming 4G?
Minden érdekelne,hűtése,megbizhatósága,teljesitménye a többihez képest,stb.
Előre is köszönöm !
-
SoulReaver
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
(#26009) hackeeeee
Az én szerencsémmel és amennyi munkám már van a vga fejlesztésben, tuti kifogok valami tücsköt nyelt halvány oc potenciállal rendelkező darabot

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nekem is G1-em van, egyáltalán nem cicereg.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem lehet megmondani.
Elméletileg a rev. 1.1 kevésbé cicereg. Ettől még kifoghatsz olyat, ami jobban.
-
-
Assdak
őstag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Azért, mert High alatt egyáltalán nincs blur. Tehát ha te azt mondod, hogy olyan mintha nálad nem is működne, akkor próbáld ki, PostFX normallal, és ha akkor is ugyan olyan, akkor nálad tényleg nincs blur effekt. Postfx Ultra értéken, ha 0-ra huzod a motion blur csuszkát, akkor még nem kapcsolja ki.
A postfx hogy lenne vizuálisan szignifikáns? Nem teljesen érted mi a postfx hatása, szerintem.
De ahogy a hatása, úgy a performance igénye sem szignifikáns. Ez is le van írva amúgy az adott oldalon, ha jól emlékszem.
Egy normál nappali helyzetnél nem jön ki az ultra-vhigh közötti különbség, ahogy nem is okoz akkora performance losst. Viszont egy ködös, esős naplementébe,sokkal jobban észrevehető, és a hatása is.A long shadows effektet hajnalodásnál, és naplementében lehet észrevenni. Ez is le van írva.
Pedig ott is van. Főleg eső után, éjszaka lehet jól észrevenni.
Még monitorban is ugyan az van neked, mint nekem, úgyhogy arra sem lehet fogni =)
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Assdak
üzenetére
Figyelj, ha nincs különbség a tizes skálán a 0 (off) és a 10-es M.Blur érték között, akkor miért lenne a postfx minimum és az ultra között?
Egyébként post fx. minimumnál automatikusan kiszürkül a m.blur csúszka.Egyébként senki nem vitatja, hogy számításban nincs különbség az ultra és v.high között, csak azt mondjuk, hogy ez vizuálisan nem szignifikáns, azaz legtöbbször nem is vehető észre. Vagy ahogy az egyik kolléga szellemesen megfogalmazta, az ultra-val nem a grafikát állítod, hanem a gépigényt...

Olyan, mint az Adv. Gfx-ben a Long Shadows, nálam be van kapcsolva, de nem nagyon látom ott sem a különbséget.
A Reflection-nél is csak és kizárólag a tükrökben lehet látni a különbséget ultra és v.high között (szóval, vizen, kocsi fényezésen, padló tükrözésen ott sem látom).
-
Assdak
őstag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Nézz végig játékban egy napszak váltást Utra PostFX-el, és VH-on.
Vedd vissza a postfx-et minimumra, aztán nézd meg utána, hogy látsz e különbséget a motion blur megjelenésben...
Hozzá teszem oda van irfva geforce.com-ra, ahonnan linkelgettek:" Lowering Post FX to Very High reduces the quality and intensity of bloom on select lights, such as headlights, and under closer examination the accuracy of some other effects can be seen to decrease ever so slightly, too." Gyanítom, akkor nem az én szemem rossz.Ettől függetlenül, pont a postfx az, aminek a teljesítmény igénye elhanyagolható. Egy Grass ultran, vagy egy 8x MSAA hatványozottan többet eszik, és mindegyiknél egyértelműen látszik a különbség FHD-n. Detto az advanced options elemeire.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A saját topikja eléggé pang ahogy látom, remélem elférek 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A gta5 topikban megtalalod a nevemre keresve nalam hogy van beallitva. Nekem 69 fok fole meg nem ment, valoszinu nem szellozik megfeleloen a hazad.
Jofajta kartya normalis garral, ennyit siman meger szerintem.