- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magisk
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint107
aktív tag
válasz
Crytek #26193 üzenetére
Ezt én sem értem, ha itt vagy az oldalon, mért nem nézel szét hardveren. Meghirdetnéd, hogy 120-130K között keresen GTX 980-at garival, szerintem 1 hónapon belül lenne is. Ha megjelenik az utódja jövőre, eladod 100K körül, attól szerintem nem megy lejjebb a használt ára sem addigra, és veszed az újat, ha az jobban tetszik. nem értem miért kell éveket malmozni gépfejlesztésen, akár pénz hiányában is.
-
gaben88
őstag
Legújabb NV driverrel leáll sokszor a képillesztő WoWarships közben. Gyorsan zárhatom be a játékot és indíthatom újra. Másnál is van ilyen?
-
balint107
aktív tag
válasz
- = Zk = - #26184 üzenetére
Gigával jobban jársz. Ne a 770-ből indulj ki. Nekem is volt mindkettő.
-
Vistaboy
veterán
válasz
- = Zk = - #26184 üzenetére
Hátha segít dönteni: Nekem ASUS Strix GTX 980 van és egyáltalán nem hallom a ventit még akkor sem, ha működnek. Szóval ha fontos a halk működés, én ezt ajánlom.
Szerk.: Pár kép róla.
-
- = Zk = -
félisten
most még ugye a 770-em van.. WF3 OC....
de agyalok egy Strix 980-on.. az a 65 fokig kussoló venti nagyon tetszik...
aztán lehet maradok a Giga oldalán.... azon mégiscsak 3 venti van... hm... -
Chalez
őstag
válasz
kalozhun100 #26179 üzenetére
Annyiért már használt 980 is van (volt) aprón...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Nekem G1 van, nincs vele semmi bajom de ennyiből kipróbálnám az ASUS DC2-t (nem Strix!!)
-
blu79
addikt
válasz
szia, Gigabite G1 vagy WF3, Msi Gaming 4G vagy 100ME , Asus Black ezek mind ajánlottak, de ha egy két oldalt visszaolvasol találsz némi infót, vagy írd le pontosan mire gondolsz
-
kalozhun100
őstag
Hello gtx 970 közül melyik az ajánlott? Gigabyte G1-et néztem, pénz olyan max 120k van rá.
-
Cucuska2
addikt
válasz
johdepp #26176 üzenetére
Szia!
Én GTA V-tel nem játszottam még. FC4-ben mindenhol VGA-limit van kimaxolva, (50-60-70 fps, a szemem nem bántja), ott CPU limit csak 100+ fpsnél volt, abszolút jó volt. Metro LL Reduxnál szintén 100-on ment a VGA. Újabb játékokkal még nem nagyon játszottam ezeken túl. -
cyberkind
félisten
válasz
johdepp #26176 üzenetére
Igen, még az van neki, és szinte mindenhol határtalan limitem van, a Gta 5-ben gyakran mind a 4 mag 100-on teker, de a vga 90 közelében sincs, de nincs fps-em, így ott pl. ki kellett kapcsolnom a vsync-et hogy jobb legyen.
Nem halálos, de jó az ha van egy i5 K proci az ember gépében, így még nem is tuningoltam mert minek, pedig tuti hogy tuningos kártya.
Witcher sorozat nem jön be, így azt még próbálni se fogom, a Far Cry 4 még nincs meg, de a Gta-ból kiindulva, lesz procilimit, ez szinte garantált. -
johdepp
csendes tag
sziasztok!
a videokártyám erősen megérett a cserére. egy gtx 970-ben gondolkodom helyette, abból is az asus black van az első helyen elég magasan az itt olvasottak alapján. a mostani konfigomba menne a kártya egy i5-3450 mellé. mi a véleményetek, mennyire lenne elég a processzor hozzá? alap órajelen ketyeg, az alaplapom nem igazán enged tuningot, nem is értek hozzá, kicsit félek is hozzányúlni, mert olyan nincs, amit én ne tudnék elrontani.
meg ugye nem is szorzózármentes a cpu... úgy gondolom, hogy ha 90-95%-ban "ki tudná hajtani" a processzor a kártyát, akkor már megérné, viszont ha nagyon kevés mellé, és mondjuk 50% körül van az érték (csak mondtam pár számot, nem értek hozzá), akkor gtx 960-ra hajlok. a processzor cseréje nem játszik, nem fér be a keretbe, új processzort a mostani vga mellé meg teljesen felesleges, mert a hd 7770 mellé így is kicsit overkill az i5, szóval inkább processzor mellé vennék kártyát. tudom, nem túl szerencsés, mert videokártya mellé szoktak venni cpu-t, de most ez van, sajnos, ebből "kell" főznöm.
vélemények egyébként jöhetnek olyanoktól is főleg, akiknek "gyengébb" proci mellett dübörög a gtx 970, hogy milyen gpu-kihasználtság van gta5-ben, witcher 3-ban, far cry 4-ben, vagy akármilyen újabb játékban? úgy rémlik, cyberkindnek i3-asa van még a gtx 970 mellett, Cucuska2nek i5-3470-ese (ami majdnem 3450). Nektek hogyan muzsikál a dolog?
asus gtx 970 black júzerektől pedig szeretném kérdezni, hogy pl. gépindulásnál felpörgeti-e a ventiket a kátya? nekem ami most van amd, az indulásnál felpörög, aztán utána csendben teszi a dolgát. más kérdés egyelőre nem jut eszembe, amit ne tettek volna fel előttem korábban.
köszönöm előre is a segítséget, sülésmentes, hidegsörös hétvége-végét mindenkinek!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #26173 üzenetére
Oké, de azért máshogy lehet etetni egy rosszabb GPU-t, ha nem 1x8 pined van, jobb a tápköröd.
Nem feltétlen volt erről szó, de azért nem mindenki esik neki komolyabb OC-nak, pláne vBios-nak.
-
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #26173 üzenetére
A tuningpotenciált kivéve.
Nem volt szó arról, hogy out of the box, vagy igen?
-
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #26170 üzenetére
Ezek közül igazából egyik sem igaz.
- Ha nem a gyári ventiprofilt használod, akkor a VRM hűtése is teljesen rendben van
- Az OC potenciál lényegében szerencse kérdése
- Ennek adható szoftveresen a legtöbb fesz, akár 2V+. Más kérdés, hogy ez léghűtéssel nem fog előnyt jelenteni, mert nem tudod lehűteni. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
CriticalHit #26168 üzenetére
970-nél csak az eVGA FTW ami vállalható, az általad felsoroltak közül.
-
válasz
CriticalHit #26168 üzenetére
En azokat nem ismerem. Amiket javasoltam, azokrol biztosan tudom, hogy jo kartyak, a topikban olvasottak es sajat tapasztalatok alapjan. Ha te ismersz ezeken kivul megbizhato tipust, semmi akadalya, hogy javasold oket forumtarsunknak.
-
válasz
#Morcosmedve #26165 üzenetére
Mi a baj a strixel?
-
Crytek
nagyúr
Hoho első fecske 150 k alatt GAINWARD BLISS GTX980 4GB
Na még egy 20 ezer áreső azt best buy.
-
válasz
Scofield007 #26162 üzenetére
Szia!
Giga WF3
Giga G1 Gaming
MSI Gaming
MSI 100ME
Asus Strix
Asus BlackJellegzetes hibajuk a cicerges, ez barmelyiknel elofordulhat.
-
Eagl3
veterán
válasz
Scofield007 #26162 üzenetére
Én ugyan így jártam mint te, csak nekem az MSI 280X Gaming-em halt meg. Gigabyte GTX970 G1-et vettem, nekem nagyon bevált
Jellegzetes hiba maximum a cicergés, de ez a működést nem befolyásolja és teljesen random, hogy melyik kártya cicereg és hogy mennyire. 780Ti-t már ne vegyél szerintem. -
Scofield007
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek abban, hogy milyen GTX 970/780Ti-t érdemes venni. (Akár használtan is, itt Hardveraprón.)
Korábban volt egy AMD R9 280X-em, amit megbántam, mert nálam meghalt. (Asus)
Lehet rossz helyen teszem fel a kérdésemet, lehet hogy a 780/780Ti topicba is kéne írnom.A kérdésem az, hogy melyik gyártó termékét érdemes venni, ugyanis AMD oldalról az Asus-nál nincsen megfelelően hűtve a VRAM. (Képhibákat adott, artifact-olt, melegedett stb...)
Egy i5 4670K, mellé menne az új videokártya.
Ha kell, képet is küldök a számítógépházról, csak szeretnék már egy olyan videokártyát venni, amivel tényleg nincsen semmi probléma...
(Esetleg még lenne egy olyan kérdésem is, hogy ezeknek a kártyáknak jellegzetes hibáik vannak?)A válaszokat köszönöm!
Üdv! -
Bib
őstag
válasz
#Morcosmedve #26156 üzenetére
Csak ez nem WHQL ha jól emlékszem.
-
válasz
#Morcosmedve #26149 üzenetére
Szoljatok ha valaki fel merte tenni
. 353.12 volt a legutobbi hotfix driver ami fent volt nalam, azzal még mindig erosen crashelt, visszatertem en is a 350-hez.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
#Morcosmedve #26149 üzenetére
A gyakorlatban meg nálam egyedül a 350.12-essel megy minden tisztességesen, hiba nélkül...
-
rup1u5
nagyúr
353.06 Eszközillesztő leállt.
Másnál is rendszeresen csinálja ezt?
VGA nincs húzva. -
RaVal
tag
válasz
Cucuska2 #26114 üzenetére
Köszi szépen! Belőttem én is egy hasonló grafikont, és tényleg halkabb anélkül, hogy a hűtés rovására menne. Illetve SWTOR-ban elég sokat (vagy 8-9 fokot) segített az NVIDIA többképkockás mintavételes élsimítás bekapcsolása is.
Bár én a ventiket nem akarom kikapcsolni, így is van egy 120 mm-es a gép elejében ami idle-ben elnyomja a kártyát, meg nem vagyok a passzív hűtésért annyira oda, ezért akartam eredetileg Black-et, csak az meg nem fért volna be. -
Assdak
őstag
Az normális, hogy tuning nélkül idle folyamatosan 1114MHz -en megy a kártya? GPU Load 1-2 %, TDP 25%.
-
SoulReaver
veterán
válasz
mnorbert17 #26136 üzenetére
Köszi szépen.
(#26135) andorkadorka Az én konfigomra kirakta, hogy 442 watt, erre oda ajánlotta alá, hogy be quiet 750w
-
brumi1024
veterán
válasz
naruto3110 #26134 üzenetére
Ezt az elfüstölés dolgot valaki elfelejtette közölni anno a Raider 550-emmel, ami vígan elég volt a 290-hez is (húzott 4790K mellett), ehhez képest az 1500/2000-re húzott 980 jelentősen kevesebbet eszik. Egy 980-hoz teljesen felesleges a 750W.
-
mnorbert17
tag
válasz
SoulReaver #26133 üzenetére
600 Watt be quiet! Straight Power E9 Non-Modular 80+ Gold.
Még nem vettem észre hogy kevés lenne, proci: i5 4670K. És eddig egy Gigabyte GeForce GTX 770 Windforce 3x OC volt az Evga előtt...
-
naruto3110
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy 980-as kártyához hanyas tápot ajánlotok? Nekem Corsair 750W-os tápom van ugye a kártya dobozán ott van hogy minimum 600 watt, és mondták páran hogy a 750-es táp az semmi meg hogy le fog füstölni előbb utóbb mert kevés neki a cucc:S Nektek mi erről a véleményetek?
-
SoulReaver
veterán
válasz
mnorbert17 #26132 üzenetére
Egész csendes!
Hány wattos és milyen táppal hajtod?
Dilemmázok, hogy most vegyek egy GTX 970 et és később még egy 970 et, vagy most inkább vegyek egy 980 at és utána majd egy 980Ti-re cseréljem le, ha 200 alatt lesz?...
-
mnorbert17
tag
Üdv mindenkinek! Ha valakit érdekel csináltam Noise tesztet az Evga Gtx 980 ACX 2.0 ventiről.
Egyet oc nélkül: [link]
Egyet pedig kis oc-val: [link]Terméseztessen nem extrém teszt közben, hanem olyan ami kb játékok közben is terheli a karit.
És nem is profi mikrofonnal, és kamerával, de a lényeg azért szerintem átjön.
Kimaxolva a fordulatot természetesen ez is ledobja a motorháztetőt... -
-
válasz
Htibimor #26123 üzenetére
Ha veszel emelle meg egy kartyat, akkor 90-95-ot tettel bele pluszban, ha csak a vga-t szamoljuk, igy a 2 vga lesz kb 200-ban. Ha ugy dontesz, hogy 980ti, akkor elpasszolod ezt a kartyat es veszel egy ti-t 240-ert+amit buktal a 970-en, szoval a ti-d lesz 260-ban minimum, nem mindegy.
-
Htibimor
senior tag
-
válasz
Htibimor #26119 üzenetére
GTX 970 SLI az kb 220ezer forint ha boltból veszed... az már majdnem 980Ti ára
Nem akarnál inkább azt venni? SLI az ha megy akkor megy, de ha nem megy akkor kidobtál 100k-t az ablakon. 1 GPU az pedig mindenhol stabilan ugyanolyan K.. erős... És persze kevesebbet fogyaszt.
szerk:
most nézem már van 1 db-od. Csak akkor szállj bele, ha nagyon olcsón találsz 970et, 90k alatt. Különben tényleg nem éri meg. Pontosan milyen kártya a mostani?
-
Htibimor
senior tag
Egy LG 34" 3440x1440-es felbontású monitor meghajtásához tervezek egy GTX 970 SLI-t (1 ugye már van, illetve i5 2500k@4,5 16 gb ram ). Van valakinek tapasztalata? Vagy mással hajtsam meg inkább?
-
bardi
senior tag
válasz
#Morcosmedve #26115 üzenetére
Nem emlékszem mikor raktam fel ezt, de lehet azóta nem is volt ilyen gondom. Igaz amióta végigvittem, nem is megy napi 4-6 órát a játék...
iRacingben fura, hogy a 60fps-t a játék nem tudtam rendesen tartani, csak ha a driverből kapcsoltam vsyncet. Pedig elvileg a gpu nagyon nincsen kihasználva közbe, se semmi. -
Cucuska2
addikt
Körülbelül egy urológus kell a kábelmenedzsmenthez. Én úgy állítottam be a venti profilt, hogy 75°-ig 61%-on pörögjön, ilyenkor még elviselhető a hangja, majd afölött 70%-on, itt már nagyon hangos. De amennyiben nem 100%-on áll a GPU-kihasználtság percekig, úgy a 61% mindig elég, Shogun 2 alatt például rendszeresen lekapcsol a venti. Illetve csak nagyjából ilyenek a számok, ezek változnak kijelzéskor.
Lehet veszélyesnek tűnik, de nekem így 75 fok fölé nem megy, és sokat halkult, mint amikor nyolcvanig felpörgeti majd vissza folyamatosan.
A minimum csökkentéséhez pedig modolt biost használok.
-
bardi
senior tag
válasz
#Morcosmedve #26112 üzenetére
353.30 elvileg. De nem tudom hanyadik, a witcher3 miatt felraktam a legutóbbiakat. Amúgy dehogy raktam újra, lepucoltam minden amd-s dolgot. Kötve hiszem, hogy a lepucolt, nem is futó program maradéka miatt csinálta
Amúgy olyan nagy gondjaim nincsenek, félreértés ne essék.
-
bardi
senior tag
válasz
- = Zk = - #26104 üzenetére
Én sok év radeon után váltottam nvidiára, és és már kb négyszer fagyott meg a driver játék közben
Ilyet radeonok sose csináltak. Meg sokszor bekapcsolásnál elfelejti, hogy mit állítottam be a drievrben fényerőnek.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
- = Zk = - #26106 üzenetére
a 770-et vagy a húzást
-
- = Zk = -
félisten
válasz
SoulReaver #26105 üzenetére
áá, én a 770-et nem húzom...
feleslegesnek érzem -
SoulReaver
veterán
válasz
- = Zk = - #26104 üzenetére
Nekem sem volt különösebb bajom a driverekkel eddig.
Mindig csak azt vettem észre, hogy jobban tudom húzni az órajeleket
-
- = Zk = -
félisten
válasz
JackFeryll #26084 üzenetére
mióta lecseréltem a 7870+270X-et és váltottam 770-re, semmi bajom nem volt egy diver-rel sem
lassan 1,5-2 éve(?)... -
-
demmer123
őstag
Van itt olyan akinek terhelés közben cicereg halkan a 970 kártyája?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Boya BY-M1 mikrofon
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest