Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodamester10
őstag
válasz
rapidsquirel
üzenetére
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz
daveoff
üzenetére
A srác mint más a szeme fényére, valószínüleg úgy vigyáz a kártyájára, nem csak az elfogult függés tébolya vezérli, mint itt csaknem mindannyiunkat. És nem az a célja, hogy pár nap-hét-hónap múlva használtként a vga-ját apron, apróért kiárulja. Ő az irigylésre méltó, nem mi

-
daveoff
veterán
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Pontosan, ezért is írtam bele ezt a hozzászólásomba....
Egyébként megértem a Te hozzáállásod is, nem vagyunk egyformák.
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz
daveoff
üzenetére
Mindenkinél más a szempont. Van aki gürcöl azért, hogy összeszedjen egy hardverre, esetünkben vga-ra, van akinek ez(jobb esetben: önhibáján kívül) könnyebben megy. Van aki megvesz egy tuningra éhes hardvert és azt húzza, van aki kettőt vesz és vizezi őket. Van akinek arra már nincs rávaló. Így megelégszik két referencia modellel, mert az nem fűti szét a házat. Különbözünk. Felfogásunk csak a saját szubjektív véleményünket tükrözi, nem egy abszolútumot, nem az "igazság"-ot. Ez általános fórum"probléma", nemcsak itt, akárcsak máshol.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
"Én a második kártyámat is olyan tulajtól vettem aki szénnéhúzta"
Köszi!

-
MPowerPH
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Nem feltetlen.(meg az OC egyebkent sem roviditi meg az elettartamot eszrevehetoen) Aki szereti huzni a VGA-t, az valszeg odafigyel a homersekletekre is, beallitva egy ventiprofilt, amivel huvos a kartya. Mig aki nem, annak a gyari profil szepen 'fozi' a VGA-t. Szerintem ez rosszabb.
-
daveoff
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Hát én meg inkább megveszem aprón a tuningosabb, kitesztelt példányt, nincs kockázat, tudod mit veszel. A boltinál meg akármi előfordulhat, és akkor mehet az elállás, meg a garanciális para. Persze én is csak olyantól vásárolok, akiben meg lehet bízni (rengeteg ilyen eladó van), és csak garis kártyát veszek meg. A tuningtól meg nem lesz semmi baja a kártyának, és nem tart tovább sem, ha nincs meghúzva, ebben tévedsz. Egy VGA vagy jó, vagy nem, nincs köztes állapot. Egyébként megértem a Te hozzáállásod is, nem vagyunk egyformák. Nekem pl még nem volt olyan kártyám/procim, amit ne tuningoltam volna, ez egyfajta hobbi, szenvedély egy idő után. És egyik eladott alkatrészemmel sincs gond azóta sem, senki nem panaszkodott.
-
yodamester10
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Mert talán tovább tart
Én nem tesztelni veszek 40 évesen kártyát hanem a saját szórakoztatásomra sok évre.Aki itt ad -vesz egyfolytában és írogatja mennyit sikerült tuningolnia,egészségére.Inkább hozzácsapok + 20 ezret aztán én bontom ki a boltit.Eddig egy kártyámat sem húztam nem is érdekelt. -
trufa12
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ki hogy fogja fel.
Egyébként sem tud tönkre menni mert előbb fagy le, áll le a gép.Azért találták ki a csúcs vga-kat hogy tuningolja az adott személy aki birtokolja.
De aki így gondolkodik az vegyen egy teljesen alap változatot és használja , ami van benne erőtartalék meg nem számít, majd lecseréli ha már használhatatlan.
Mi meg még tudunk mit kezdeni vele az oc-végett. -
MPowerPH
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Mi gondja lesz attol, hogy huzol rajta?
En is azert jarkalok, hogy lassam melyik mennyit megy. Mert ami csirke, azt ertelemszeruen nem akarod megvenni, keresed azt, amiben azert van potencial. Ugy nez ki, pont ellentetesek az igenyeink. 
-
törölt tag
Azóta lehet már gyorsult valamennyit, de nálam a DA:I 2XMSAA-val ultrán elég szépen droppolt 40 FPS környékére a külterületeken többször is a "Game Ready" driverrel... Szóval erősen kétlem, hogy tartani tudnátok az 50-es min FPS-t egy 970-el ahhoz az MSAA-t ki kell kapcsolni.
MSAA nélkül megvan, de
A fade-es pályán meg úgy is 40-50 körül mozgott. -
eldarin
tag
válasz
trufa12
üzenetére
Én is játszom az Inqusitionnel és nálam simán megy 80-90 fps-el, úgyhogy én bekapcsoltam a v-syncet és még nem láttam reccenést rajta egyszer sem.
Minden beállítás maxon van és 2X élsimítás is van rátolva egy G1 970-el.
Mondjuk nem tudom te mekkora felbontáson játszod, én FHD-ban tolom.
-
trufa12
addikt
proci985
Köszönöm, beállítottam , aztán majd kiderül ha huzamosabb időt játszom.
De amúgy optimalizálatlan játékok ezek tényleg, pl a dragon age új része mindent fullra tolva 50-60 fps .) körül mocorog.
kicsit lejjebb veszek 1-2 beállítást már fix 60 fps ...
és még mindig nem vettem túlzottan le semmit .Ezeknél meg igen csak le kell venni élsimításból v más effectből hogy meg legyen vsync-el a 60 fps.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Anubris
üzenetére
Én sok helyen v syncel játszom. Egyrészt nem esik szét a kép, ami nagyon zavaró, másrészt nem pörög " feleslegesen" a kártya, mivel a 60 fps igy is kb szinte kivétel nélkül mindenhol megvan. Nem utólsó sorban meg nem zabálja meg a vramot sem, így még véletlenül sem lehet microlag amiatt h elfogyna a vram. Nálam ez bevált. Dying Light mondjuk kivétel... Bf4 persze v sync nélkül megy 😊
-
daveoff
veterán
-
jokeman
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy EVGA GTX 970 napokban elkezdte produkálni azt a hibát, hogy játék közben random mód kilép fekete képernyővel, és nem kap jelet a monitor.
Mi a teendő? Gariztatás lesz belőle? Vagy esetleg más is lehet a hiba forrás?
-
Anubris
őstag
válasz
LackoMester
üzenetére
Nekem COH 2 anno s 780 Ti-vel mind a 3gb ramot elfogyasztotta, de csak ha a v-sync nem volt bekapcsolva, ha be volt akkor olyan 2500-2800-on ment.
-
törölt tag
válasz
LackoMester
üzenetére
Nekem kisebb akadások pont az Afterburner miatt voltak CS:GO-ban.
-
LackoMester
addikt
Mostanába rákattantam a Company Of Heroes 2 gémre, tegnap is toltam, közben AB- rel monitoroztam a gémet, FullHD minden grafikai beállítás max., Physx bekapcs. ( kivéve Vsync off ) szépen a memória használat felment 6GB fölé és a Vram is 3536 MB körül mozgott, majd itt megállapodott ( ilyen még nemvolt ), igaz elég sok egység volt, de nem találkoztam memória elfogyással és ebből kifolyólag FPS eséssel sem, kissebb akadások voltak , de azok 2500 MB Vram használatnál is előfordulnak, gondolom a kitűnő optimalizálásnak köszönhetően. Meg ugye nem gyári pálya volt, hanem valami összegányolt akármi. Egyébként 60- 30 FPS között ingadozik a játék, csak akkor esik 50FPS alá ha nagyon sok egység van képernyőn és megy a csata, sok a robbanás.
Valakinek tapasztalata COH2- vel? -
-
ÁdiBá
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem kell hozzá nagyon keresni játékokat se hogy megölj egy GTX980 ast.
Nem tudom hol élsz de én pár hónapja még GTX780Ti SLi is használtam, annak is fellehetett adni a leckét ha az ember olyan igényeket kér a géptől.
Semmi extrára nem gondolok 4SSAA /2X SSAA látványjavítások.De hogy kell nekem SLi azzal még több gond van.
Ami igazán mozgatja a fantáziám az egy GM200, és azt is tudom hogy ahogy kijön az új GTX azt is húzni fogom az egekbe amit bír...
Miért?! Mert nincs, nem létezik elég gyors számítógép....WQ HD monitoromhoz képest kb 85-90 cm nézem, kényelmes bőrszékemben, és látom, és az asztalt is WQHD ban használom.
Inkább így játszok mint hogy 40'' kijelzőn szórakozzam FullHD-ban... -
proci985
MODERÁTOR
-
trufa12
addikt
Egy dolgot nem értek
miért írja ki azt játék közben hogy kevés a memória a számítógépen?
mert a ramom nem fogy el játék alatt az fix...a video memória fogyhat el (de nem belassul hanem kifagy a game
)
nah most akkor miért 4gb os a vga -.- és miért nem 6 ha egyszerűen nem lehet játszani mert kidob a game
most pl a cod- ac -nál jött ez elő, jó persze a kettő legoptimalizálatlanabb szemét... de akkor is.
Akkor hogy wqhd zik a paraszt ?? ....
-
DigitXT
félisten
Ha egy GTX980-nal csak 24 fps-ed van, csak gratulálni tudok.

CPU limit meg akármilyen felbontásban lehet, ha pl. olyan f*s motorra
épülő játékok jönnek ki, mint a Dying Light+odaadják az agyatlan user
kezébe a csuszkát, hogy nesze, told az égbe, hadd szaggasson!
Bizonyára fasza lehet az a WQHD*, és biztos megéri a tuning, de azért
a számolás nem az erősséged: oda 60 fps-hez még a 980SLI is kevés.
Ha nem életszerű példát hozol, az meg hadd ne az én hibám legyen.
*: azt mondjuk meg sem merem kérdezni, hogy ezt mekkora képátlón.
(Utálok a monitorba belebújni. Agyamra mennek a Full HD egérmozik:
akkor egy WQHD-hoz milyen közel kell ülni, hogy lásd az összes sort.) -
ÁdiBá
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Félénken bánok a tuningszóval ugyan is bőven kilehet hozni 20 százalék plusszt egy OC-val. Itt nem az agyatlan használatról van szó, hanem arról hogy egy kártya OCval lényegesen tud gyorsulni. Nem beszélve arról hogy WQHD ban kevés 1 db 980 GTX kimaxoláshoz... vajnyi kevés....
De nyilván a CPU limitált 4,6 GHZ ketyegő i7 4790k jelenlétében 2560x1440ben.

-
-
DigitXT
félisten
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Erősen 50+ból igen (52+), de ÁdiBá nem ezt hozta példának. Én arra írtam, amit.
(Rossz példát hozott: 24 helyett 30, lehet, hogy segít, de az 25%. Erős tuning...)Egyébként én 30 fps-sel sem lennék boldog, ha van egy csúcs(közeli) VGA-m.

Akkor már inkább megnézném, hogy mi az, ami ennyire megfekteti + miből lehet
a látvány minimális romlásával teljesítményt nyerni: ha agyatlanul mindent maxra
húzunk majd "sírunk", hogy úgy is szaggat, nem biztos, hogy a VGA tuning segít.trufa12: az agyatlan jelzőt nehogy magadra vedd!
De ha tényleg idegesít, hogy
nem elég sima a játékok futása, akkor nem ártana utána nézni, hogy miért...
-
trufa12
addikt
Szerintem sem, de manapság már én is leszarom, mindent feltoltam maxra 970nél aztánf ut, (persze nem 60 fps-el ) mert megnéztem azért a kíváncsiság bennem van, meg láttam szemmel is hogy nem annyi, így ránéztem kb mennyi

30-50 fps között ugrálnak a játékok . Ha mindent feltolok maxra. Meg meg van oc-zva a vga.Kissé idegesít de ez van, játszom aztán örömködöm hogy legalább nem szaggat.
-
Kár lenne ezen vitatkozni, én nem vagyok ennyire ráizgulva a benchmarkokra, meg az fpst sem nagyítóval nézem. Egyszerűen csak élvezem hogy minden jól fut maxon, és egyelőre semminél sem merült fel, hogy még több teljesítmény kéne. Főleg olyan áron nem, hogy hangosabb meg melegebb legyen.
-
-
-
ÁdiBá
veterán
Valaki használt ott ROG GTX980 kártyát?
Ott a memóriának is lehet feszültséget pumpálni? -
ÁdiBá
veterán
válasz
Werkly
üzenetére
Referencia kártya.
Ha tuningra kell mindenképpen egy jó Custom Hűtésű ajánlott, de a referenciát is lehet tuningolni, csak hangosabb lesz.
1400-1900Mhz nem probléma neki alapfeszültség mellett az tuti.Én is ilyet használok, mert számomra fontos hogy a házból kifelé tolja a levegőt hiszen nincs nagy gépházam.
Meg az egyénileg állítható GTX felírat és a Hátlapi borítás számomra mindenért kárpótol.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#16035) h1mpi
1400 Gpu - 1900 Mem MHz. Bocsánat ha félreérhető voltam.
-
Werkly
őstag
[link]
Ez a fajta annyira nem húzható gondolom?
Melegszenek és zajosak? Kösz! -
ÁdiBá
veterán
válasz
proci985
üzenetére
Ahhoz képest, hogy milyen régi a játék nagyon durva a rendszerigénye, pörgeti az alkatrészeket rendesen.

Minap megnéztem a METRO LL benchmarkot illetve a volt kártyámon R9 290X/ GTX780Ti ezt a programot, játék közben is.
Hát egy GTX980 OC (1466.5*1950) csúnyán otthagyta már a játékban, meg is lepődtem mennyivel gyorsabban viszi mint az R9 290X/780Ti produkált. -
snowball
tag
Kedved fórumtársak,
Használ itt valaki X58-as alaplappal 970es kártyát? Tapasztalat? Nem okoz problémát az, hogy rz már egy elég koros chipset? Nekem egy asus X58 sabertooth-ba menne.
-
Werkly
őstag
A sima Giga WF3 980 is jó VGA?
-
trufa12
addikt
-
pkornel
aktív tag
Sziasztok szeretnék venni egy GTX 970et és az lenne a kérdésem hogy már tisztázott hogy mind a három szinten e támogatja DX 12-öt?

-
FLATRONW
őstag
válasz
almos94
üzenetére
Miért baj az, hogy 4 GB-os részekre vágja fel a felvételt?
Win 7 alatt annyit tudsz csinálni, hogy alacsonyabbra veszed a bitrátát. 50 Mbps mellett 10 perc alatt eléred a 3,8 GB-ot. 25 Mbps mellett még jó minőségű lesz a felvétel, de már 20 perc is belefog férni a limitbe.
Ahogy utánanéztem a limitet a windows 7 beépített mp4 muxere okozza, ezt használja a shadowplay is. Nem is értem, hogy az Nvidia miért nem egy másik mp4 muxert használt, ahol nincs ez a limit. -
ffodi
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Említett valley stáblista, játékokban introk, menük stb. "Valós" 3d alkalmazás nyilván aligha van ilyen.

Igazából mindkettő számít, és lehet is a kártyák között különbség. Arra pedig érdemes figyelni, hogy nem lineáris a karakterisztika, vagyis ha a max 3000 rpm 100%, akkor az 50% általában nem 1500 rpm-et fog jelenteni és így tovább. Érdemes kézzel beállítani adott fordulatokat és megnézni mi lesz az eredménye. Ezt követően ebből már elég jól lehet következtetni az optimális beállításokra (figyelembe véve a profilhoz tartozó hőfokokat is).
-
katt777
félisten
Mi a fene futna 2000fps-szel? Cpu limit miatt lehetetlen. Még videókban sam nagyon van, és még ez is játékfüggő. Nálam egyetlen játék intrójában jött elő, de az amd-n is se több. Vagy csak jobbak a rev 1.1 kártyák.
Amúgy restart után néztem, tényleg 14%-ról indul a hűtés, tehát az rpm számít, nem a %. Nem is megy feljebb, amíg nem fut egy gyorsítást igénylő alkalmazás, még ha órajel emelkedés nincs is. -
slloyd
senior tag
válasz
Scholes9
üzenetére
Igen valami memória mizériát olvastam.
De feltételezem ,hogy még így is jóval gyorsabb vga a gtx 770 jeatstrem 4 Gb os om nál...
Bár én ezzel is meglennék elégedve de sajnos a supersamplingot nem nagyon kedveli...
Kivéve a call.of adv. 2x es bírja de többi játékban felejtős...
Én meg még onlinozni is úgy szeretek,hogy úgy nézzen ki a játék ahogy azt a fejlesztők is megálmodták. -
slloyd
senior tag
Igen mind kettő 3 év garival van.
Én Németországban élek 3 éve itt most 360 € újjan .
Amúgy az Msi is oc és?
Otthon mennyi azt nem tudom..
Nem olcsó de nem is gtx 980 árcédula...
Remélem a 970 el is elleszek egy darabig... -
slloyd
senior tag
Hali,
Egy gyors kérdésem lenne 970 et szeretnék venni a jöv héten van 2 fajta amelyikek nagyon szimpatikusak 1 árban .
Ti melyiket ajánlanátok?
1:Msi geeforce gtx 970 Gaming
2:Asus Strix Gtx 970 Dc2oc
A segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szerinted ez logikus?

Én nem tesztelni veszek 40 évesen kártyát hanem a saját szórakoztatásomra sok évre.Aki itt ad -vesz egyfolytában és írogatja mennyit sikerült tuningolnia,egészségére.Inkább hozzácsapok + 20 ezret aztán én bontom ki a boltit.Eddig egy kártyámat sem húztam nem is érdekelt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)