Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
válasz
Henker2
üzenetére
Szia.
A sima giga gty 970 vagy a g1 .-re gondolsz ?Nekem a G1 van eddig barátok vagyunk bevált nagyon , hőmérséklet játékok alatt tuning mellet max 64 °c .
vrm .-ek is hűtve vannak rajta. Csendes . Egy minimális Coil Whine van de eddig csak játékok menüjében hallottam (magas fps miatt) , játékok alatt csendben van . ennyi negatívuma van eddig. -
Szinyák
őstag
Asbee
Neked a g1 ,hogy van beállítva , mennyi + feszt adtál neki ?
Tudnál küldeni képet ..
Köszi előre is.Üdv,
Szinyák -
Henker2
addikt
Üdv!
Egy Gigabyte GTX 970 vásárlását tervezem. Ha van valakinek ilyen írna nekem pár tapasztalatot róla?
Fogyasztásban jobb mint "kistestvére" a Giga 770? -
dewil666
őstag
Ma elértem oda hogy megmértem a gép fogyasztását.
Alap helyzetben böngészés alatt 50-55W, prime95 teszt alatt 115-116W, prime95 illetve furmark alatt 210-220W.
Azt gondoltam több lesz terhelés alatt. Gondolom játék alatt nincs nagyobb terhelés/áramfelvétel!? -
TTomax
félisten
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Ez a 960 driver lesz...
-
ImpersonatoR
addikt
Van uj whql
Version: 347.25 WHQL
Release Date: 2015.1.22http://www.nvidia.co.uk/download/driverResults.aspx/81420/en-uk
-
Szinyák
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
értem , nálam volt 1550.-nél már ledobált FC4.-be pedig a TDP.-t ki toltam maxra 112% hőfok limit 80°c.-ra volt rakva .+25Mv- al . Hőfok miatt biztos nem ,mert 68 °c volt max. Akkor mi lehet a gondja?
+Fesz még ?
1530.-on megy órákon át nekem is +25Mv -al és itt nem dobál le . -
MPowerPH
félisten
válasz
Szinyák
üzenetére
Ez a max, amit adni tudok neki... A plusz 87mV-t ne nezd, csak kivancsisagbol toltam a csuszkat maxra. 1.2121v az alapfesz, ehhez merten mar +43mV -re megkapja az 1.26-ot.. Nem, vegig tartja az orajelet, soha nem lattam, hogy vissza vette volna. TDP -be boven elfer... FC4 alatt is tokeletes, 3 ora jatek utan sem dobott el. Ellenben gyorsulast alig hozott az 1550/2000 alapfeszes beallitasonhoz kepest, es a fogyi is nott 35w-ot, gpu is a szokasos max 35 helyett felment 38 fokra, szoval nem fogom eroltetni. Memokat viszont lejjebb veszem 1950-re, nehogy megpunnyadjanak attol, hogy a hataron jaratom oket. Valszeg sokat nem fog lassulni attol a 200mhz-tol.
-
Szinyák
őstag
Mennyi az ideális fesz amit lehet adni OC.-nak egy GTX 970.-nek amitől nem károsodik ? Mennyi fesz között kell tartani ..? Pl :Giga G1
Üdv,
Szinyák -
MPowerPH
félisten
Heaven mennyire erzekeny a procisebessegre?
-
westlake
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Nalam ez mukodiik... BIOS-ban lehetett is latni, hogy meddig tudom a feszt emelni. Voltage table fulnel ugye nem tudok semmit sem modositani. A 3. mezoben megvan adva ketto ertek. 1212,5mV - 1265,5mV.
Az elso az alapfesz, a masodik az a fesz, amit maximum felvesz a kartyam(GPUZ szerint), mikor feljebb toltam a csuszkat a programban.
De nekem jon is a magasabb orajel a plusz hatasara. -
RMZ250
senior tag
Ez a PerfCapReason hogyan jön elő
Nekem Nincs ilyen ablak a gpu-z-ben. -
daveoff
veterán
Igen, működik a csúszka, +87mV-ot tudok neki adni. Ha adok neki plusz fesz.-t(akármennyit), annyit csinál, hogy nem dob le egy lépcsőt 63°C felett, ezen kívül semmi, nem megy jobban tuningban sem, hőmérséklet sem változik, és a GPU-Z által kiírt fesz. is mindig 1,2250 V
-
monosz
őstag
-
ffodi
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Pedig az MSI gaming-en ugyan az a VRM controller, mint a ref-en, név szerint egy NCP81174, amivel működnie kellene a feszállításnak. MSI AB-ben megy a csúszka, és ha igen, akkor milyen intervallumban lehet változtatni és mi lesz az eredménye?
BMW001:
Nyilván nem lehet ilyen egyszerűen definiálni a dolgokat, mint ahogy én leírtam, mert azok alap beállításokra értelmezhetők így. Ha kézzel megemeled az órajelet, akkor valószínű más értelmet nyernek egyes dolgok.
monosz:
Ha hozzányúlsz a feszhez, egyből jelez a VOp szerintem.
-
MPowerPH
félisten
-
ffodi
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Itt látszik mi a VRel:

A VOp, vagyis "VMax" pedig az esetlegesen megemelt max boost feszt jelenti.
Tehát: Alapvetően arról van szó, hogy a kártya különböző okok miatt (innen a reason) nem boostol, nem növeli a "sebességét" a végtelenségig, ezek lehetnek az alábbiak:
Rel = Limitáció annak eredményeképp, hogy a kártya elérte a VRel-t ("magasabb órajelhez több fesz kellene")
VOp = Limitáció a VOp miatt
Pwr = Limitáció a fogyasztás miatt (elértük a beállított power limitet)
Thrm = Hőmérséklet miatti limitáció --> temp limit
Util = GPU kihasználtság miatt bekövetkező limitAz első 4-nél nyilván akkor áll a bit egyesbe ha pl. túl meleg, túl sokat fogyaszt etc, az utóbbinál pedig akkor amikor nincs kihasználva, pl idle.
-
westlake
félisten
válasz
monosz
üzenetére
Pontosan ezért nem szabad megfelelő háttéranyag nélkül következtetéseket levonni. Amíg a GTX 780 Ti kártyáknak a BIOS-ában a TDP100% majdnem minden esetben 250W-ot jelentett, valós képek alakultak ki a fogyasztásról. A GTX 900-as szériánál olyan mértékű eltérések vannak a TDP100%-nál, hogy ihaj. Nálad például a 80.8% 242W-ot jelent (300*0.808). Másvalakinél a TDP 125% jelenti a 245W-ot. Becsapós a dolog.
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Kint van a Gpu-z új verziója : 0.8.1 Added full GeForce GTX 960 support + uj finomságok

Meg most már ki írja a ram típusokat is GTX970-nél eddig az nVidia Inspector írta csak. -
DNReNTi
őstag
Szuper, nem kellett sokat várni, van újra iPon-on 970G1, bár az árfolyam miatt nem olyan baráti az ára. Péntektől 970 user leszek, majd tolok egy fotót.

-
TTomax
félisten
válasz
westlake
üzenetére
Mert nincs rá idom majd csak pénteken lesz,csak nem bírtam ki ma gyorsan rádobtam.

(#14040) Szinyák
Még nincs kész,mert még házat is cseréltem és át kell pakolnom,nagyon sokk munkám van még vele,de hozni fogom az eredményeket ha készen lesznek,az előzetes eredmények komoly bizakodásra adnak okot.
(#14042) gbors

-
DNReNTi
őstag
Na gondoltam beállok én is a sorba és veszek egy G1 970-et iPonon, erre mire megrendelném, elfogyott.
Ez az én formám. 
-
Gyula84
veterán
Hello
farcry4 alatt néha az illesztőprogram nem válaszol szöveget dobja másnál is van ilyen? bf4 alatt még nem volt ilyen

-
Elmör
őstag
Hellosztok!
Giga 970-esem van, a Gaming-4GD féle és a következő furcsasága van: a boost gyárilag 1329MHz, ezért is választottam ezt a karit, de úgy, hogy semmit se piszkálok nálam Riva meg MSI Afterburner is 1418Mhz-et ír terhelés alatt. Ez tényleg lehetséges vagy nem jó a "mérő" vagy "jeladó"?
A kártyát újonnan vásároltam, Rev 1.0, Win7 64bit és a memória résznél a rendes gyári 3500Mhz-et mutatja. -
papadzso1
tag
Mi a véleményetek az asus strix gtx 970 dc II oc kapcsolatban?
-
bombibmw
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Annyit biztosan nem fog enni,de egy percig kipróbálom majd a linx+furmark párost,ha már senki nem akarja.

Ezeket tartalmazza a bios:
Min venti 25%
-Power target 100%-on 300 W, 110%-on 330 W (PCI-E táplimitekre +20%, kivéve a PCI-E foglalaton)
By ffodi.Elvileg nem fognak leboostolni a kártyák,de ez majd kiderül a gyakorlatban.
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake
üzenetére
Miert inditanam el? Az miota termeszetes, hogy a processzor egy olyan terhelest es ennek koszonhetoen fogyasztast kap, amit game-ek kozben soha? Nem a gep maximalis fogyasztasara vagyok kivancsi, tehat arra, amit az eletben soha nem fogok normal korulmenyek kozott meg csak megkozeliteni sem. Es azt meg csak nem is emlitem, hogy a Furmarkot erre hasznalni megint badarsag, mivel game-ek alatt az eletben meg csak meg sem fogja kozeliteni a VGA azt a fogyasztasi erteket, amit ott produkal. Ezert kell jatekok alatt nezni, mennyit is eszik valojaban a 980-as(es egyben az egesz gep). Pont Te voltal az, aki leirta, hogy a 970-es siman bekap 230W-ot. Dehogy kap be annyit.... A 980-as itt huzva nem eszik 200W-ot mindennapos hasznalat alatt, ha abbol indulok ki, hogy a proci TDP-je 88W(szerintem annyit meg is kajal, leven mind a 4 magot feltolja a turbo 4.4GHz-re), es akkor meg a Z87 fogyasztasat nem szamoltam. A TDP limit a kartyan 300W, szoval az nem korlatozza, annyit eszik, amennyit akar.
Olyan 190W-al beeri a huzott 980-as, es en is ezt latom. Furmarkot meg mar felejtsuk el.... Szoval nem csodalkozom, rendben vannak a ref. ertekek.Ettol meg erdemes eros tapot berakni ala, ezt nem ketlem. Nekem nem is azzal volt a bajom. Hanem azzal, hogy valtig allitod, ehhez a szeriahoz tartozo fogyasztasi ertekek hamisak. Szerintem meg helyen vannak, normal hasznalat mellett.(mining nem tartozik azok koze, meg a furmarkozas sem....)
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Konkretizálhatnád, hogy mit értesz 250W-os és 300W-os TDP alatt. Ha jól emlékszem senki nem irta itt, hogy a kártyája 300W-ot égetne. Az pedig tény, hogy bizonyos kártyáknál (például Gigbayte) a TDP 100%-a 300W-ra van állítva a BIOS-ban. Ez nyilván egyáltalán nem azt jelenti, hogy azok a káryák többet fogyasztanak, mint a társaik.
Egyébként nem tudom mit lepődsz meg ezeken az értékeken. Mint már írtam, a referencia értékeket (145W/165) nyugodtan el lehet felejteni, mert nem sok közük van a real_world értékekhez. Példának megint csak a GTX 780 Ti kártyát tudom felhozni, amivel sikerült elégetetnem ~420W-ot (mining). És nem 1.4V-on, hanem a gyári 1.21V-on. -
westlake
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Indíts már el egy FurMark-ot, meg egy Prime95-öt egyszerre.

Ha konnektoros mérést csinálsz, akkor nyilván a gép teljes fogyasztását méred. Az FC4 futtatása nem terheli le teljesen a gépet. Ha nem ismered a CPU aktuális fogyasztását, akkor hogy akarod "kikalkulálni" a VGA fogyasztását? -
-
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
evitiguF
üzenetére
Ugyan ez volt a gondom, van, hogy magától ténylegesen elsődlegesnek veszi, de ritka. Ha win8-ad van, akkor simán jobb alsó sarok/eszközök/ és ott tedd át, hogy csak a másodlagos képernyő képét mutassa. Így amikor indul a gép, akkor a monitoron lesz kép alapból, ha meg tükrözni vagy kiterjeszteni akarod, akkor megteheted ugyan itt, csak amikor vissza akarsz állni a monitorra, akkor megint másodlagost nyomj. Én csak így tudtam megoldani, pedig elvileg a monitor az elsődleges.

-
MPowerPH
félisten
válasz
B@dsector
üzenetére
4790K, 4.4GHz-n, 980 SC alapon 310W -ot ker konnektorbol maximum FC4 alatt(multi monitor). Felhuzva 1550/2000 -re pedig maximum 342W-ot. Ebbol vond le a ket D5 kb. 35W-os fogyijat.
Ha mar itt tartunk. Alapjaraton a gep 100W korul eszik, ugye ebbol megint lejon a D5-ok 35W-os fogyija. Marad 65W, amibol elvileg 9W a VGA. Mennyi lehet a proci terhelt fogyasztasa kb, es mennyit tesz ki a VGA a 310W-bol? Maga a VGA OC nem tul nagy novekedes, feszemeles nelkul igaz, de csak 32W-al eszik tobbet ezeken az orajeleken. Hogy jonne ki a 980-ra 300W-os fogyasztas?
daveoff: Az az ar ott feltuntetve eleg komoly.

-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Oké, én is így gondolom, csak kellett valaki, aki megerősít benne. Ami jó azt minek lecserélni, nem igaz?
Nem mondom, hogy nem jönne jól az a 20k, meg végül is az se sokat számítana, ha alacsonyabb órajeleken menne, de most inkább kihagyom, valamiért nem tetszik ez a kártya.
Köszi mindenkinek a véleményét!
torma, players: Ez egy IN WIN D-Frame Mini Ez egy új ház...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Nyugodt szívvel nem cserélném, ráadásul a 20k val csak 1-1 be lennél...a megérzéseim üzletben még soha nem csaltak, kopp kopp!
Szerk.:
Így, hogy egyre többaz infó, nem csalt most sem a hatodik érzékem... mondjuk jó, hogy nem takarja le a 3 ventit, de ha 100%-ig jobb a GPU, akkor semmi más nem indokolja a cserét!Nekem 1366 az alapboost, még is simán megy 1500/8000-at 24/7 alapfesszel és nem dobja el!
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Minden ház más, de 80

71 volt nekem a max 1 óra után kimaxolt FC4 alatt 4xMSAA-n, 67 Vsync-el, de szerintem elég komplex leírást adtam (full plexis az oldallap, 450D)!Érdekes, hogy nem mindenkinek fobja el, de zömében igen... ASIC Q? Alapboost?
Viszont, ha a GPU megy többet, a RAM 7800, joban jársz, de így ki kelene próbálnod... -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Igen kipróbáltuk, mondtam neki, hogy mit állítson be, meg TeamWiewerrel én is piszkálgattam a kártyát. De érdekes, hogy nála a Giga is ledobott egy lépcsőt, és alap ventivel jócskán felment 70°C fölé, nyaldosta a 80°C-ot, a memória meg szerintem nem bírja a 8000-et. Nem tudom mi legyen, így nem az igazi letesztelni, élőben kellene látnom, hogy mi a helyzet.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Ezt már egyszer beszéltük azt hiszem, MSI-t nem ismerem, de szerintem annó is azt mondtam, hogy, ha megy 1500/8000-et mint most a Gaming, ami neked a "kritériumod" volt, akkor +20k-val megéri, idle-ben hangosabb lesz (nem lesz csend), load alatt nem hinném, hogy számottevő változások lennének.
Viszont az áramköre jobb és felveszi a fesz-t, illetve az én 980 G1-em nem dob le 13MHz-es lépcsőket, semmilyen hőmérsékletnél!
De még mindig úgy van, hogy kipróbálod, nem? Ha nem és zsákbamacska, akkor zsákbamacska...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
+1 G1 970

FHD nepszerubb, ez mar azon van.

Köszi.

Nekem Nincs ilyen ablak a gpu-z-ben.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)