- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shodan
őstag
válasz
Ren Hoek #30225 üzenetére
Vettem új lapot is, de annyira biztos voltam benne, hogy a vga a szar , hogy végül a lapot eladtam.
Most írtam a gigabyte-nak hogy a szutykukba nem mennek gtx 970-ek stabilan, kiváncsi vagyok mit válaszolnak.
btw a gta V-höz most jött ki valami update, azóta szarabb mint volt, legfrisebb driverrel is akad. Másnál? -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Ren Hoek #29659 üzenetére
Hol vannak még azok az idők....az AMD már rég jelen van a piacon az erre képes APU-ival, de sehol egy program ami kihasználná....oké, hogy azok kevésbé elterjedtek, de a Skylake-el kezdve az Intelnél is jó sok idő, mire annyi felhasználó rendelkezni fog alkalmas IGP-vel, hogy a fejlesztők érdemben elkezdjenek ezzel foglalkozni. Mert a számuk jelenleg csak max 1-2%-ra tehető.
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #29653 üzenetére
De nem az IGP-től lesz időtálló, hanem a proci rész miatt ami alig jobb mint a Hashwell, Ivy, Sandy - ezek a procik is ugyanúgy jók lesznek DX12-re, sőt...
Nyilván ha valaki egy régi konfigot cserél le, vagy gyengébb procija van vegye az újabbat, mert ebben az esetben tényleg jobb választás, de IGP miatt szerintem elég akkor új procit venni ha lesz olyan alkalmazás amiben képes majd együtt dolgozni a dVGA-val vagy belehet majd fogni mondjuk fizikát/ai-t/bármi mást számolni.
Azt meg csak ugye remélni lehet, hogy ahogy komolyodik az IGP-ik tudása az intel nem fogja dobni 2-3 év után supportot... -
Archanon
őstag
válasz
Ren Hoek #29617 üzenetére
Teszteltem orrba szájba, kikapcsoltam a physxet teljesen és lőn, nem megy 30 alá az fps még ott se, ahol eddig 18-20 között ingadozott - füst, köd, stb jelenléte. De az is nagyon ritka, hogy ennyire leesik, leginkább 45-48, és 60-as értékeket mutat, főleg SMAA mellett. Egyébként HBAO+ high, nagyon magas árnyék, textúra, stb, minden on.
Ugyanakkor nézem a teszteket a neten, physx bekapcsolásával sem szabadna nagyon 45 alá esnie.
-
xNAGOYAx
tag
válasz
Ren Hoek #29600 üzenetére
Köszi szépen hát majd kiderül, hogy mit alkot az nvidia ezzel mondjuk ha nem tudnak semmit kitalálni remélem lesz valami akció amivel mondjuk a maxvell karikat visszaveszik vagy beszámítják az újabb karikba amik már tartalmazzák az async-ot
jelenleg meg pont megfelel a 980-om teljesítménye amit nyújt, bár van egy hiba néha 1-2 másodpercre elmegy a kép és azt írja, hogy a driver összeomlott és leállt de helyre állt ez előfordult már valakinél? A legújabb előtti driver van fennt win7 ultimate rendszeren.
Előre is köszi a választ !
-
Winchester95
őstag
válasz
Ren Hoek #29485 üzenetére
Én csak arra lennék kíváncsi mit hoz alap extreme HD Full képernyőn.
Nekem van egy cl10 es hyperx 1866 mhz lapom, de a b85 lapos csak 1600-on képes kezelni, így lehet meg kellene próbálnom 1600mhz @ cl9/ cl8 at.De nem értek hozzá biosban mit milyen értékre állítsak át. (természetessen az mhz-n kívül) -
Ferdzsoo
addikt
-
Jack@l
veterán
-
Jack@l
veterán
válasz
Ren Hoek #28587 üzenetére
Az a vicces abban "benchmarkban" hogy az nvidiák több helyen jobban mennek dx11-el, mint dx12-vel, ami kb a lehetetlen kategória. Sikerült jól anti-optimizálni rájuk.
Meg kell várni az első nem gyártó által pénzelt fejlesztőket, menni fog minden rendesen. Viszont a nagy low level hype kezd összedőlni. (amd procisok pedig hogy várták, mint a messiást) -
daveoff
veterán
válasz
Ren Hoek #28487 üzenetére
Persze, hogy van tearing 144Hz-en is, csak nem látod, mert adott idő alatt egyrészt kevesebbszer törik a kép, másrészt a gyorsabb frissítés miatt kevesebb ideig látszik. Most hogy visszakapcsoltam 60Hz-re.....hát egy gyalázat úgy játszani, eleve lagol az egész, meg törik a kép is, áááá, én biztos nem megyek többet 144Hz alá.
(#28489) Erdei88:[link] Itt regelsz, letöltöd a klienst, és a játékot...
-
válasz
Ren Hoek #28480 üzenetére
Az Unreal-al az a probléma, hogy sztem valamennyi széria belőle alapból jobban tördel. Személyes tapasztalat szerint a 2003 és 2004 a többi játékomhoz képest sokkal jobban tört még a 85Hz-es CRT-n is. Az Unreal3 extrém módon tört a 60Hz-es TFT-n. Ha nem volt sync pontosan 62fps-t futott és szépen fentről lefelé a törés másodpercenként nagyon pipec volt. Szinkronnal egyikkel se volt gond, de a régi szériákban kikapcsoltam mert a 60fps ott gáz volt. Nem tudom hogy ez a Maxwell jobban tör teória mennyire állja meg a helyét, de az tény hogy a 120/144Hz ugyanazt a grafikus motort fele töréssel fogja mutatni a dupla frissítési sebesség miatt, de ha van szinkron nincs is jelentősége mert ami 60Hz-nél többet tud oda szvsz kötelező a szinkron, mert 85-100-120Hz szinkronban egészen más mint a 60.
-
balint107
aktív tag
válasz
Ren Hoek #28480 üzenetére
(OFF)Azt nem mondom, hogy van különbség. Mint mondtam régebben volt 70 fps-em is a játékban. Kb 2-3 hónappal ezelőtt. Azóta belenyúltak és 60 fps-től nincs több semmiképp sem. (úgy vettem észre). Lehet akkor azért volt még erőteljesebb a dolog, a magasabb fps érték miatt is. De ez csak feltételezés.
De tény, hogy alacsony fps értéknél is jelentkezik a dolog adott esetben(/OFF). Ahogy a GTA V-nél is, még 60 fps alatt is.
Nézd meg a trainig pályákat, amik nagyjából helyre vannak pofozva grafikailag is. Pl, ahol életcsomagot kell felszedni meg ilyenek. De van az a híres pálya is, ami a legelső volt a kész pályák közül.[link] Menj végig rajtuk. Nézelődsz közben és oldal irányú mozgásnál is baromira kijön. Nálam szinte kockázódó csík fut le-fel a képernyőn.
-
balint107
aktív tag
válasz
Ren Hoek #28437 üzenetére
Persze, hogy eltűnik vsynccel. Egyszer nem mondtam, hogy nem. De ugye a Vsync nélküli állapotról beszélünk, amit azért nem mindig szerencsés bekapcsolni. 60 hertzen nagyon csúnya képtörés van. És 60 fps mellett, nem úgy, amit elkezdtek magyarázni, hogy az az oka, hogy mert a 970-el magas fps van és azért. Csak kiderült, hogy hülyeség volt ez a feltevés, ebben az esetben. Persze más esetben lehet ez is ok, nem mondom, hogy nem.
Régen amúgy volt 70 fps is, szerintem azóta korlátozták le 60-ra vsync nélkül is. GTX 770-el viszont ennyire nem tört. Talán még a Crysis 1-nél vettem észre, hogy a 970-el jobban törik, valamint a Crysis 2-nél. Bár utóbbinál tört azért a korábbi kártyákkal is. Főleg MaldoHD moddal.
GTA V-ben pedig nem kérek abból, hogy a Vsync lekorlátozzon 30-ra 45 fps helyett, így nem kapcsolom be. (vidéken max grafikán)
Annyi, hogy a legelső giga GTX 970-emmel volt a legcsúnyább az UT4 esetében. Ott rendes állandósult csík volt a monitoromon képtörésből. Nagyon gusztustalan volt. Most az MSI 970-el is durván törik, de azért ilyen állandó csíkot nem figyeltem meg. -
balint107
aktív tag
válasz
Ren Hoek #28388 üzenetére
Én azt javaslom neked nézd meg az új Unreal Tournamentet. A Pre-Alpha változatban lévőt (de a GTA V-nél is hasonló a helyzet) Az UT teljesen ingyenes és bárki játszhat vele, még akkor is, ha még bőven fejlesztés alatt áll. Tegnap óta kipróbáltam megint. Itt 60 fps limit van. Vsynccel vagy anélkül egyaránt. Ha nincs bekapcsolva valami borzadály a hatás (még mindig). Iszonyat törik a kép 60 fps mellett. Nem lehet azt mondani minden játéknál jelen van. Nézd meg az UT, ha érdekel a dolog. Érdemes olyan pályát választani, ami már grafikailag teljesen helyre van rakva. Ahogy forog benne az ember 60 fps mellett olyan ronda képtörés van, hogy mutogatni kéne. Legalább is mezei 60HZ FHD Samsung monitoron. Csak hiába rögzítettem videoval, videon keresztül nem jön át.
-
-
balint107
aktív tag
válasz
Ren Hoek #28363 üzenetére
Vsynccel nincs probléma, mert kiküszöböli ezt a problémát. Ha azzal szoktál játszani nehezen tűnhet fel, hogy egyes játékoknál durván előhozza a 970 a képtörést nélküle, főleg a korábbi széria kártyáihoz mérten. Vsync-et az UT-nél mindenképp bekapcsoltam, mert borzalmas nélküle. A GTA V-nél kevésbé, mert anélkül is van, hogy beesik 45 fps-re. Ha bekapcsolom, akkor 45-ből 30-at csinál. Abból meg inkább nem kérek
-
balint107
aktív tag
válasz
Ren Hoek #28361 üzenetére
Nem minden játéknál van jelen egyformán. A GTA V-nél durván jelen van. Főleg épületekbe venni észre, ha nézelődsz. Az UT4-nél szintén. A Benchmarkokra én semmit nem alapozok egy rakás sz*r az összes. Teljesen mást tükröznek, mint a játéktesztek fps-ben is. Akinek GTX 970-e van, és nincs csak meze FHD vagy akár kisebb monitorja, ami nem százezrekbe mérhető, nézze meg a GTA V-öt és az UT4-et. Utóbbi ingyenes. 4db 970-em volt.
-
balint107
aktív tag
válasz
Ren Hoek #28301 üzenetére
Ezek a kártyáim voltak az elmúlt időszakban. Van mire alapoznom:
8800GTS
Sapphire radeon HD 3870
Gainward Geforce 250 GTS
Sapphire HD 6750
Gigabyte GTX 650
VTX3D radeon HD 7870
Sapphire R9 270X
Gigabyte Radeon HD 7850 (próba)
Gigabyte GTX 660 (2)
ASUS GTX 760
Gigabyte GTX 670
Gigabyte GTX 770
Gigabyte GTX 970 WF3 OC
MSI GTX 680 Lightning
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming (2)
MSI GTX 970 GamingAz izmosabb képtörés az összes 970-nél jelen van, persze 60 hertz-es monitoron és nem az a nagyon drága kategória.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Ren Hoek #28272 üzenetére
Szeptemberben beújítok még egy Giga Gaming 970-re, aztán mehet az SLI....
Inkább a kíváncsiság hajt, mert játák futtatásbél gondok nincsenek egy darab 970-nel sem (bár Project Cars azért okoz érdekes dolgokat néha a 35-40FPS-ével), egyszerűen csak érdekel hogy milyen az amikor kompromisszummentesre be lehet lőni a beállításokat, másrészt meg egy kicsit elő kell készíteni a terepet a nagyobb monitornak év végére.SLI hídban vannak minőségi eltérések? Milyet érdemes venni?
Életemben nem volt még SLI-s összeállításom úgyhogy kicsit fosok hogy minden oké lesz-e. -
válasz
Ren Hoek #28270 üzenetére
Mennie kellene, mert a mostani VGA a második DCU2 és 230wattot kell eldisszipálnia ha melege van. Semmi másért nem aggódok csak azóta eltelt 3-4év és a fejlődés nem mindig követi az évszámok változását...
A lelógó hőcsövekre mondjuk nem értem miért nem lemezelt az ASUS egy kicsit, bár sztem így is átadják a hőt a szomszédos csőnek valamilyen hatásfokkal, vagy ha már mindenképp lelóg 1-2 hőcső, akkor én úgy rendeztem volna őket hogy ami tényleg közvetlen hozzáér a GPU-hoz az vinné a legtávolabb a hőt, ami meg nem ér hozzá azok a RAM feletti csövek lennének, így kevesebb hőt terítene a RAM felé. Egyébként klassz ez a G1 csak nem férne be a gépbe, meg mindenképp 2fan VGA kell.
-
válasz
Ren Hoek #28268 üzenetére
A kupon teljes játékot ad. Amikor a 770-t vettem 3játék volt hozzá + egy egér így az akkoriban 90k VGA lényegében 55-60k körüli lehetett annál a rendelésnél
A GPU hűtése nem is baj hogy nem ér a memóriához, mert a GPU biztosan melegebb mint a RAM. Olyan pici kis bordára gondolok, mint amilyen a képen is van.
-
-
-
válasz
Ren Hoek #28107 üzenetére
Uhh, ezek többnyire feltételezések és jóslatok, ne kezeljük őket tényként.
- A memóriát nem az API pazarolta, hanem az alkalmazás, az API csak motiválta erre. Ha megszűnik a motiváció, egyáltalán nem biztos, hogy mindenki takarékos lesz
- A magasabb sávszéligény megintcsak az alkalmazástól fog függeni, abszolút nem szükségszerű
- A 970 stiklijének alkalmazásoldali kezelésében viszont kételkedem. Annyira azért nem lesz lowlevel sem a DX12, sem a Vulcan, hogy direktbe címezgessék a VGA-memóriát - akkor viszont kell mechanizmus, ami ezt az információt az OS és a DX rétegein keresztül eljuttatja az alkalmazásig. Erre csak botrányosan igénytelen megoldásokat tudok elképzelni - ami persze nem jelenti azt, hogy nem lesz az egyik megcsinálvaJa, és a szívószálazást csak egy embertől hallottam / olvastam
-
ingalls
senior tag
válasz
Ren Hoek #27443 üzenetére
Azért rivalltam rá blu kollégára - aki egyébként nagyon szimpatikus fórumtárs -, mert egy szubjektív kategóriáról tett kijelentést.
Igen, a 60 játszhatatlan számomra, mert a versenyjátékaim miatt 144-hez szoktam, ami egy egeszen más élménye gamelésnek. 60-nál megfájdul a fejem, szemem. A 144-et már egész valósághunek érzem. Ezért szubjektív.
Az én vágyott fps-emre fhd-ban kompromisszum nélkül mai egy gpu-s rendszernek szvsz nem képesek '15-ös gémekben. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ren Hoek #26327 üzenetére
novemberben vettem a kartyat (amikor ez a "feature" nem volt ismert), januarban gariztattam le.
a botrany kipattanasa utan vett kartyakat sehol nem veszik vissza.
Lauda: ja, jatekfuggo, Borderlandsok 5760x1080 4AA 16AF mellett se esznek 1GB Vramnal tobbet pl. ha csak szimulatorozni vette akkor lehet nem fut bele a hibaba, ellenben van vagy fix 80-100 fpse.
-
Lord Myn
senior tag
-
válasz
Ren Hoek #25344 üzenetére
3D Mark... nem tudom változott e a szisztéma azóta, ámbár rohadt régen gyakorlatilag egyforma eredményt hozott a 9600Pro és 9800Pro VGA-ra. Igaz sikerült a havernak a közép vga-hoz csúcsgépet összerakni, nekem a csúcs vga-hoz középgépet rakni és úgy hozta ezt az egyforma eredményt... ugyanakkor a 9800 játékban még takarított mint az ablaktörlő, miközben a 9600 régen meghalt
Sztem egy játék alapú teszt majd hitelesebb eredményt hozhat.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Ren Hoek #25266 üzenetére
Tévedés, a G1 dual BIOS-os, de attól függ, hogy milyen kimenetre rakod a monitort, úgy használja az egyiket vagy a másikat, de ha lemented, úgy, ahogy irták és a fordulatot meg a minimum %-ot írod át, semmi baja nem lesz a kártyának, de akkor az csak az éppen elkalmazott BIOS-t fogja írni.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Ren Hoek #25266 üzenetére
Nem fog BIOS-moddal sem egy bizonyos fordulat alá menni, de halkabb lesz.
Így lehet csinálni:
Két program kell, az egyik a Maxwell BIOS Editor, a másik az NVflash, illetve van egy csomó videó utóbbihoz, nálam ezzel működött és rendben volt. Annyi a lényeg, hogy a kimentett és módosított BIOS-t ráhuzod a program ikonjára.Persze, előbb mentsd le a gyári BIOS-t (pl. GPU-Z-vel), illetve mindenképp lődd ki a Drivert az Eszközkezelőből, mielőtt csinálod!!!
S persze, csak saját felelősségre.
-
lowzor
veterán
-
balint107
aktív tag
válasz
Ren Hoek #25236 üzenetére
Én pontosan erre mondtam, hogy akkor be lehetne tiltani a ref kártyákat, illetve a régebbi MSI-ket is... Az MSI 680 sokkal de sokkal hangosabb a Giga GTX 970től, de még a régebbi gigaktól is. Ha erre van igény. Az, hogy most a legújabbnak már megáll a ventije, csak most jött be. A réginek meg olyan hangja van, még a Gigabyte-hoz képest is mint a traktor.. Még is jó volt az MSI is régen, nem nagyon szokták leszólni. Most meg mindenki azon cipog jaj a Gigabyte 30%-on pörög alapból is, és ha extrém teszteknél még hallani is lehet, ha nincs más venti a gépbe. Az meg ad egy szűnyög zümmögésnyi hangot
-
kovsol
titán
válasz
Ren Hoek #25239 üzenetére
Így fest most nálam idle a G1: [link]
Kb két órája netezek a géppel, háttérben youtube koncertvideóról szól a zene. Szóval nem frissen indított géppel lőtt kép, de komolyabb terhelést még nem kapott. (gpu-z nekem mindig fut a háttérben)Egyértelműen overkill neki a gyári idle fordulat, de ezt más Giga kártyáknál is megszokhattuk már.
-
válasz
Ren Hoek #25231 üzenetére
GTX970-ed van és 34%-nál kevesebbre nem lehet venni a hűtést? Vagy most ez mire vonatkozik?
Azért kérdem mert a GTX770 ami még van 33% a minimum. A két VGA fogyasztásban nem egy súlycsoport és az enyém két ventilátoros rövidebb megvalósítás. 35%-ot lökök idle-ben így 37fok tipikus használatnál, gyönge 3D-nél felmegy 50fokra, játékban egy kis OC és 50% ventilátor úgy 75fok a maximum. Így is bele kell mászni a gépbe hogy tényleg halljam a VGA-t. Remélem a 970/980 nem lesz ettől hangosabb, főleg hogy kevesebbet is fogyasztanak mint a 770. -
balint107
aktív tag
válasz
Ren Hoek #25231 üzenetére
Ezek alapján a referencia kártyákat, akkor be kellene tiltani, és olyan régebbi kártyákat is, mint az MSI-től az előző széria darabok. Szerintem nincs az a táp, ami olyan halk lenne, hogy a 30% alap ventit ki lehetne hallani.
Ezt a hülyeséget egyszer valaki kitalálta, azóta pedig ez megy, hogy mert most a 900-as szériában megáll a venti. Bár kifejtettem már elégszer, csak mindig hülyét kapok tőle mikor meglátom ezt. Vagy, hogy valaki ezen akadjon fenn, egy olyan kártya esetében, ami olyan halk, hogy "mikroszkóppal" kell keresni a különbséget, hogy van-e a többi leghalkabb kártyához képest.
-
Joshi
titán
válasz
Ren Hoek #25196 üzenetére
Minden a hűtésen múlik.
A 980Ti topikban éppen egy NV-és fórumtárs szopik a most szerzett 980Ti kártyájával, mert a 353.06-os driver nem igazán úgy működik ahogy kellene. Én is kínlódtam anno a 290-el driver téren, de mára már nincs vele gond. Gyakorlatilag 1,5 éves kártyáról beszélünk és még mindig nagyon jó. Nem kell bántani, örüljünk hogy van konkurenciája az NV-nek. Szerintem így is mesterségesen generáltak az árak (kartel). -
SoulReaver
veterán
válasz
Ren Hoek #24962 üzenetére
Nálam elég meleg van, főleg nyáron, mivel reggel 7 től du 3 ig kapja a napsütést. Majd veszek már egy szoba hőmérőt.
Ameddig lehet, minden húzva van a gépben és így a witcher 3 alatt is 59-60 fok ot mutat a gpuz.
Még annyit javíthatnék a Z11 házban, hogy az első és alsó ventiket jobbra cserélném, felülre beraktam még akasa vipert, azok sokat segítenek
-
SoulReaver
veterán
válasz
Ren Hoek #24958 üzenetére
Hát én ha veszek is, akkor csak újat. Én szeretem kibontani, leszedegetni a fóliát róla stb...
Nem tudom, hogy most a 960 on mennyit bukok majd, tavaly vettem egy 750Ti-t és 5k-t buktam rajta, sztem elég jó üzlet volt
Ha olyan 65-70 körül elmenne a 960 és 120-125 nagyon max 130 körül lenne 980 akkor rámennék arra.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Ren Hoek #24955 üzenetére
Nagyon agyalok én is rajta. Igazából attól függ, hogy mennyibe megy majd el a 960.
Nagyon a G1 mellé húz a szívem, de, hogy a 970 +1cm -rel nagyobb... A 960 G1 is pont végig ér és majdnem hozzá is ér a HDD fiókokhoz
Abból nem tudok kivágni, pedig jó lenne
(#24954) ittakary Sajnos vga-val mindig jobban le voltam maradva, mint cpu val :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Villanyszerelés
- Philips LCD és LED TV-k
- Microsoft Edge
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Asztalos klub
- Milyen videókártyát?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest