-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz
ingalls #31312 üzenetére
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy nálam a proci húzva van. (mondjuk lehet még így is lassabb, mint a tied)
Rengeteg egyéb oka lehet, pl más windows, más driverek, egyéb eszközök driverei, háttérben futó progik amik közben minimálisan lassíthatják a géped. Viszont tényleg az a szutykos 40-50 pont zavar?Mennyi %-a a 2800-nak? Mennyivel kevesebb fps-ed van így?
Én nem aggódnék, megy azt jóvan. (így is jóval gyorsabb mint alapon) -
Reggie0
félisten
válasz
ingalls #31309 üzenetére
Ismeros, nekem is ez van a 980-al. Jatszom vagy havonta negyszer, viszont altalaban amit megveszek es megszeretek, azt nem akarom eladni. Szoval inkabb magamba folytom az ertekcsokkenes miatti sirankozast.
Viszont ha lenne apron titan black, mar rogton cserelnem vagy eladnam. -
-
-
ingalls
senior tag
válasz
ingalls #31294 üzenetére
Bocs a dupláért: látszik az ábrán, hogy stabilan tartotta a beállított értéket a gpu.
Lefuttattam ugyan ezekkel a beállításokkal újra, s most kereken 1800 lett. Ahogy nézem, főleg a néha indokolatlanul beeső minimum fps miatt lehet. Sokaknál láttam, hogy 40 fölötti a minimum. Nekem 35 fölött még nem volt. Átlag fps is több volt eggyel. Nem értem. 50+ pontos szórásban lehet mérési hiba?
-
blu79
addikt
-
synthattik
aktív tag
-
blu79
addikt
válasz
ingalls #31264 üzenetére
szia, 2 játékot próbáltam : gta v és project cars, a Note 4-el vettem fel a videókat , ezután a gépen egymás mellé raktam és összehasonlítottam, a project cars egy az egyben ugyanannyi fps-t kaptam min a ref 980-al, kanyarról kanyarra , méterről méterre, a tuning ref 980-al kereken 10 fps-el kaptam többet, próbáltam száraz és esős körülményt de az eredmény ugyanaz volt 970 tuning = ref 980 , 980 tuning 10fps plusz a tuning 970-hez képest. A gta v-nél ha hiszitek ha nem a tuning 970 verte a ref 980-at kb.2-3 fpsel , a tuningolt ref 980 itt már csak 8-9 fps-el volt jobb a tuning 970-nél. A játékokat FHD felbontásban néztem vagyis 1920x1200. Nekem nincs youtube csatornám de ha lesz felteszem, de holnap megkérdezem az ismerősömet hogy van e neki és ha igen akkor feltesszük
(#31265) Lauda csak azért kérdezem, mert van e változás a kettő között?
-
Shodan
őstag
válasz
ingalls #30653 üzenetére
Igen olvastam korábban a problémádat
A másik VGA-m is 2 hétig ült az aquanál aztán még 3e legomboltak rólam ,mert nem volt hiba. Most gyanítom ugyanez lenne.
Eddig nem volt ilyen gond, kicsit megmozgattam, ha még egyszer előfordulna. akkor megy fel másik bios.
Végül mégis az MSI-t tartom meg és a gigát adom el ,remélem nem hozok rossz döntést. A fagyásos hibám továbbra is jelen van, így már hivatalosan is több mint 5 hónapja szenvedek ezzel. CS:GO kifagyott valamivel, eventlogba bejegyzés nem volt.Most majd megyek egy rammal 4gb, ha úgy se lesz jó alaplap csere! -
hszilard666
veterán
válasz
ingalls #30431 üzenetére
Tudok egyszerűbbet:
Anno a HD 7990 emnél annyira lógott a cucc hogy nem mertem bekapcsolni a gépet
Solution:
Amikor csavarozza ba a user a kártyát, megtámasztod a farát egy picit hogy pont vízszintes legyen, és a csavarokat annyira meghúzod amennyire kézzel csak tudod. Nekem ez mindíg bejött, kivéve a vízhűtött kártyáknál, mert ott a blokk van vagy 4 kiló -
GeneraL_XTX
veterán
-
válasz
ingalls #29688 üzenetére
Ezen mindig jót mosolygok hogy antituningos ez vagy az... főleg ha már eleve OC.
Na de mindegy nem kötekedni akarok, de azért tuning alapján dönteni... ráadásul WF-et ajánlani helyette?
És mi van ha valakinek csendes és gyári OCs kell (elég)? Akkor pont megkapja a Strixel...Semmi baja nincs neki...
Aki meg tuningolni akar az vegyen Kingpint.
(Hádde most nem??)
Másik kedvencem a vegyél i5 ezt vagy azt és húzd fel 4.5GHz-re, meg 4.7GHz-re stb... na most ezt átlagosan nem lehet elérni... nem hogy ilyet ajánlani tök hozzánemértőknek. Vicces, tuningot garantálni meg nem lehet előre... de ez megint mást téma.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ingalls #29688 üzenetére
Én is idegenkedek, Asus DC2-esekkel sz@ptam már bőven eleget. Volt egy DC-s GTX460-om aminek (fura mód) ugyanez volt a baja, sokkal jobban melegedett mint bárki másé, és a venti is ugyanúgy üvöltött raja.(a gépkörnyezet akkoriban teljesen más volt). Szétszedtem, újrapasztáztam, bios-t frissítettem, de az égvilágon semmi nem segített rajta. Utána volt két DC2-es karim a 6870 és 7870 képében azokkal elégedett voltam, majd jött két hibás Asus DC2 290, majd most ez
Akkor maradnak a Gigák, kérdésem már csak az, hogy megéri-e a plusz 5k felárat a G1 a sima WF3-al szemben? Cicergéssel hogy állnak ezek a kártyák? Egy olyan példányt se szeretnék kifogni, mert küldhetem vissza (ipon vásárlásnál az a jó, hogy van a 14 napos elállás, de akkor meg 30 napig áll benne a pénzem)
-
-
Prosector
addikt
-
ffodi
veterán
válasz
ingalls #28704 üzenetére
Csak egy oldalt kellett volna visszaolvasni.
-
ingalls
senior tag
válasz
ingalls #28672 üzenetére
Van esetleg ötletetek arra, hogy miért szerepel a hivatkozott tesztemben ilyen rosszul a Black-em?
Nem lehet, hogy a megadott driver miatt van valami gáz? Jobbat ment az előző antituningos asus-om.(#28673) KAMELOT: Ha ilyen jól húzható és csendes, hűvös ez a kártya, akkor lehet, hogy ezzel már kivárom a Pascal-t.
-
-
-
válasz
ingalls #28553 üzenetére
Az a vicc ebben az egészben hogy 170k-s vga és 90% az a baja egyik ventilátorodnak hogy szárazon fut. GTX570-em pont ilyen volt, azzal a különbséggel hogy indult a ventilátor, de időnként zajossá vált. Tengely irányban párszor benyomkodtam menet közben, valszeg a minimális olajat szétkente teljes szélességben és innentől úgy ment gond nélkül 2évig a GTX770 miatti leszereléséig, de a tököm belevágom ha a 980-at is be kell nyomkodni majd.
Szal kedves ASUS innen a fórumból üzenve, vagy felülvizsgáljátok a ventilátor összerakó részleget vagy tesztek a kártyákra olajsapkát/zsírzószemet, mert mint ha rémlene hogy a 770-el is kellett szöszölni valamit a ventilátorral.
-
válasz
ingalls #28558 üzenetére
Oke! A lenyeg, hogy leadtad 14 napon belul es nyilatkoztal, hogy elallasi szandekod van. A kartya hibatlan volt, mikor atadtad, innentol fogva jogszeruen jartal el. Ha nem adjak magukat, akkor erdemes lehet felhivni az ugyfelszolgalati szamot (ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 1 244 2424) es ott egy ertekesitesi vezetot kerni pl es elmondani neki mi a helyzet. Minel tobb helyorol "tamadsz", annal tobb az esely.
Kuld utanuk emailben az elallasos nyilatkozatot. Nem szukseges, hogy azt barki atvegye. A kartya pedig mar ott van. [link] Nem kaptal semmit, mikor atvettek a kartyat?
-
h1mpi
félisten
válasz
ingalls #28558 üzenetére
Vetesd át a nyilatkozatot és kész. Nem Neked kell bizonyítani semmit. Neked van egy törvényi jogod, amivel szeretnél élni. Ha nem engedik, akkor ahogy írtam a vásárlók könyve a megoldás.
Gondolom látták rajtad, hogy be tudnak vinni az erdőbe és sikerült is Nekik. Csináld azt, amit mondtam és nem lesz bajod a későbbiekben.
-
Erdei88
veterán
válasz
ingalls #28553 üzenetére
Tékozló Homár-ra írhatsz, de az már csak hab legyen a tortán
-
snecy20
nagyúr
-
bombibmw
veterán
válasz
ingalls #28548 üzenetére
Én biztos szétborítottam volna mindent.
Amúgy az számít, hogy mikor vitted vissza a kártyát és az 14 napon belül volt, feltéve, hogy kaptál erről valami dokumentációt.
Beküldhetik akárhova, ha átvételkor nem találtak rajta fizikai sérülést, kötelesek az elállást teljesíteni.
Bármilyen más érvük mellébeszélés. -
válasz
ingalls #28548 üzenetére
Errol irtam korabban. Kar volt udvarolni. Nem is hasznaltam, nem tetszik a kartya szine, kepeken mas volt. Ha poros az venti az ilyen is volt. Nem kell magyarazni semmit. Visszakuldod oszt szia. Kuldtem vissza iponnak kartyat. Mikor beert, jott egy mail a minuszolo szamlarol es kesz. Egyebkent onnantol fogva nem ketyeg a 14 nap, hogy te jelezted az ellalas tenyet emailben vagy szemelyesen. Szoval csapkodd az asztalt, hogy marpedig te elallsz es a kartya olyan, ahogy kaptad es a foliat te kokanyoltad visssza ra. Mivel jelezted az elallas tenyet 14 napon belul, mar nem szamit az idofaktor.
Egyebkent ne menj sehova, felesleges. Ha igy sem sikerul elrendezni, hasznalod a kartyat igy, vagy eladod.
-
Erdei88
veterán
válasz
ingalls #28548 üzenetére
A panaszkönyvbe írj be! utána pedig irány a Fogyasztóvédelem és a Békéltető Testület. mindenképpen legyen nyoma az esetnek. Írd oda.
Amikor visszavitted, vissza kellett volna venniük szó nélkül. Szemügyre veszik, és ennyi. Amikor az ipon-hoz visszavittem a Strixet ők így jártak el. Pedig elmondtam, hogy szerintem coil whine-os -
válasz
ingalls #28311 üzenetére
A 980 sosem volt ar-ertek bajnok. A 970 felett egyik sem az. Itt inkabb az a gond, hogy nagyobb felbontasra kell a bikabb kartya, meg ha nagyon draga is. A 980Ti-n ott a 6Gb Vram, ami szinten jol johet a full hd feletti felbontasokra, mert hat mire megyek az ar-ertek bajnok kartyammal, ha keves az fps/elfogy a vram es laggol a jatek.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
ingalls #28314 üzenetére
167000-ért vettem EVGA GTX 980-at a vizes boltból. 970-ből, ami ajánlott (Black, Gaming) 118000 körül van.
Ez kb 40 % különbség. Ezért kapsz +20 % teljesítményt, hibátlan működésű VRAM-ot, meg kevesebb esélyt a cicergésre. Nekem megért ennyi pluszt.980TI + 70000 Ft még innen... Ami még +40 % ár , +40 % teljesítményért, amire nekem FHD-ban nem volt szükségem.
-
h1mpi
félisten
válasz
ingalls #28314 üzenetére
Néha csúszkálni kell ide-oda, mert nem mindig jó összehasonlítani a csak új vagy csak használt árakat. Soka úgy gondolkoznak, hogy van 120-130K, azért mit kapok. Nem aggasztja Őket, ha esetleg már van benne pár hónap használat. Ez olyan, mint az autó. Nézd meg mit kapsz 3 évesen 6 milláért és nézd meg mit kapsz újonnan. Vicc a különbség.
-
Erdei88
veterán
válasz
ingalls #28256 üzenetére
Én amikor visszavittem a 970 Strixet, elmondtam hogy extrém módon coil whine-os. Mondták, hogy most van lehetőség tesztelni. Akkor csapjunk bele. Kipróbálták, nálunk nem volt extrém, minimálisan hallható.
Azt mondták, szerintük az Asus nem fogja cserélni, elállok-e a vásárlástól? Mondtam, hogy akkor, igen. Szó nélkül már töltöttük is ki a papírokat. Számomra ez is egy plusz pont volt az Ipon részéről
04ahgy, azért halkan kifejtette, hogy egy minőségi táp és normális konfig kellene hozzá
Már akkor az adatlapomon lévő konfigom volt
-
válasz
ingalls #28252 üzenetére
Nekik mindenhogyan rossz a visszakuldott kartya es ahol lehet fogast keresnek. Ha barmit is irsz rola ( Világosan elmondtam, hogy baja van a kártyának,), ezer szazalek, hogy belekotnek. Elallaskor amugy sem szabadna hibakrol beszelni. Ha ennyira mondani akarsz valamit, akkor mond, hogy nem tetszik a szaga. Egyebkent pedig nem mondunk semmit.
(#28256) ingalls Ebbol az kovetkezik, hogy kifizeted az uj kartya vetelarat, a visszavett kartya vetelarat pedig utaljak 14 napon belul. Szo sincs "csererol."
Nem igy kene mukodnie...ezen lehet elmelkedni. Az viszont biztos, hogy a torveny csak a boltot kotelezi a 14 napos ellalasos jogra, a nagykert nem. Szoval mosolyoghatnak a szemedbe is akar, mikor visszafizetik a arat, ha nem tudjak visszajatszani a nagykernek az arut, akkor buktak. Vagy eladjak ujbol es ha a vevo ert hozza, az is visszakuldi jogosan, hiszen bontott kartyat kapott. A problema nem az aqua-nal es az iponnal van, hanem a parlamentben. Kaka a torveny. Nekunk jo, a boltos meg akar csodbe is mehet.
-
Shodan
őstag
válasz
ingalls #28252 üzenetére
Nekem 3 hetet mondtak, szóval addig IGP. Egyébként már csak a számlázás miatt sem tudják ilyenkor egyből cserélni, könyvelés stb. ez nem csak így megy.... Lehet hogy a pista bácsi a comp bt.-be kicseréli neked helyben, de egy több milliós forgalommal rendelkező bolthálózat esetében ez nem igy lesz.
-
válasz
ingalls #28245 üzenetére
Rosszul csinaltad. Van az iponon lemondo nyilatkozat. Azt letoltod, kitorlod az ipon szoveget es azt kitoltve visszakuldod, a kartyat. Ok meg utaljak 14 napon belul a let. Felesleges levelezgetni, nem a baratod egyik sem. Szoba sem kell hozni semmilyen cicergest meg mas egyeb dolgot ami nem tetszik. Jogod van elallni indoklas nelkul. Akkor nem kezdek el udvarolni, mert ezeknek altalaban nincs jo vege. Egyetlen telefon es email nelkul, visszakuldom futarral vagy postan a kartyat a lemondoval egyutt, megjelolve rajta a szamlaszamot, ahova mehet a penz. Ennyi a teendo osszesen ilyenkor.
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ingalls #28245 üzenetére
El kell kezdeni sürgősen emlegetni a vásárlók könyvét, Tékozló homárt, fogyasztóvédelmet, hogy kérjenek független bevizsgálást, hogy te tetted-e tönkre. Igazából tudom, hogy nem könnyű én is utálom az ilyet, (mikor az újracsomagolt 200K-s pixelhibás DSLR-t eladták párszáz expoval remegtem belül [nem Aqua]) de ezt élőben kell elrendezni ott helyben a boltban, de minimum telefonon. Nyugodtan vigyél cimborát is, mondjuk egy 200 kilós afganisztáni veteránt medveharapással a bal orcáján... Úgy hatásosabb. Email-ben bárki mer gizdáskodni....
Szerintem egy gyártói szervíz könnyen meg tudja állapítani te tetted e gallyra a ventit vagy gyári hibás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Macska topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest