- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
daveoff #36896 üzenetére
Én úgy láttam van belőle 8GB-os verzió is. Ennek a megosztott memóriának sok értelme nem lenne, mert a rendszermemória jóval lassabb ugye mint a dedikált gddr5 szóval kb a 970 esete forogna fent
Amúgy a 980M alapból is egy butított chip, szóval nem hinném, hogy bármi gyakorlati előnye is lenne a a +4GB vramtól.
-
h1mpi
félisten
válasz
daveoff #34549 üzenetére
Nem, mindkét vga esetében a max FS score, amit elértem. 22K volt a 980Ti-vel és 14300 a 970-el. A 980Ti jobban ment, mint ez pár mhz-el.
beci43: nagyon szépen megy, tisztán látszik, hogy az AsicQ-től függ a tuning potenciál léggel. Nekem 71% és nem is megy ennyit fesz emeléssel se.
-
edda80
tag
válasz
daveoff #32116 üzenetére
Igen ezzel egyetértek, de hihetetlen hogy Te sem hozod szóba a Palitot illetve az EVGA-t...
Rossz tapasztalatok?
Nekem Palit GTS 450 Sonic Platinumom van immár 5éve, máig viszi a nagy gameket mediumon-lowon gond nélkül.
Mert érted, lehet hogy a nagy MSI v Giga 3-4év után bedobja a törölközőt.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #31656 üzenetére
GTX980 se egy rossz kártya, de a GTX980Ti-ben van bőven kakaó, alapórajelen is elég brutális, tuningolva meg hozza az asztali PC-n az első helyet VGA tekintetében.
Én személy szerint lényegesen nagyobb különbséget éreztem a R9290X - GTX780Ti - GTX980 váltások után egy GTX980Ti kártyától.
Bár, azt mondom még ez is kevés a 4K felbontáshoz, viszont nálam QHD-ban lényegesen jobb lett a teljesítmény... pedig csak egy ref, ahogy a GTX980-asom is az volt.
Télen megvan oldva a szoba fűtése is. -
-
makkai
aktív tag
-
zozoz1
aktív tag
válasz
daveoff #31553 üzenetére
Semmi baj azzal ha állandóan pörög. Csak mondtam. Nálam is pörög alapon 28%-on..
ingalls
Nálam 65°mennek a játékok. (igaz levegős szerverházam van).
Ügy hogy van min finomítani....KisApám
Hogy melyik? Erre nem lehet pártatlan választ adni. Sok ember érzelemből dönt.
Világ éltemben ASUS-os voltam. Talán érzelemből is. Most csak észérvekkel operáltam.
Én most váltottam AMD-ről 970-re. Több mint 2 hetet olvasgattam kutakodtam.
MSI lett. De ne kérdezd miért. Túl hosszú lenne leírni. -
ingalls
senior tag
válasz
daveoff #31550 üzenetére
Köszi! Én is kipróbálom.
Egyébként nálam 1520MHz-re emelt gpu-val 75 fokot tart. Ez elfogadható, vagy adjak neki kicsit magasabb fordulatot?
Megj: ami érdekes, hogy ugyan ez a hőfok, ha nincs oc. Ráadásul az AB szenzora ugrál 65 és 75°C között. De úgy, hogy egyik pillanatban 65-öt, a következőben 75-öt, majd újra vissza, s így tovább. Majd beáll 75-re.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
daveoff #31543 üzenetére
Nos hogy érthető legyek.
Valójában nem nagyon érdekel hogy milyen adatokat gyűjtenek rólam.
Vagy a szokásaimról. Nem hinném hogy ezzel sokra mennének.
De az hogy ellenörzik a telepített játékokat, ezen belül is, hogy melyik tört és melyik hivatalos verzió?
Utólag mindíg kiderül hogy ha valamit ellenőrizni tudnak akkor csak szándék és jogi akarat kérdese hogy ne blokkolják is azt.
Mert én nem ismerek olyat akinek ne lenne virágboltos játéka...
De remélem most tényleg csak üldözési mániám van....Az nv vezérlőpultban a színbeállításoknál van esetleg egy olyan kikisérletezett beállított érték amivel lehet operálni? Vagy ez rendszer függő? Ki ki kisérletezze ki?
-
blu79
addikt
válasz
daveoff #31488 üzenetére
Pontosan így csináltam , ugyanazt jártam végig. Pl project cars: ugyanaz a pálya , ugyanaz az időpont , ugyanaz a napszak , mentem egyedűl is a pályán és 25 autóval is szárazon is és esőben is. Ha a 970 el 63fps volt ebbe a kanyarban a 980 al 73 és így tovább. Nagyon aprólékosan csináltam, mindenre próbáltam figyelni, tudtam hogy itt a lehetőség, nem akartam hogy valamit figyelmen kívűl hagyok és más legyen az eredmény. Pl a Sniper elite 3 nál a min fps ugyanannyira esett be tuning 980al mint a tuning 970 el ez is érdekes , csak a max fps volt jobb a tuning 980 al. A Note 4-el vettem fel álványról, nem akartam hogy a fraps videófelvevője beleszóljon vagy bármi más. Bench programokban nem lehet tuning 970 el a tuning 980 közelébe érni, de a játékokban kicsi a különbség. Sőt az 1520/2000 Msi 970 el 1-2 fps-el többet kaptam a Full alap ref 980-nál. Gondoltam írnom kéne egy összehasonlító cikket, de nem vagyok annyira tapasztalt ebben
-
blu79
addikt
válasz
daveoff #31486 üzenetére
A két kártya itt volt a kezemben. Minden kártyacserénél teljes drivertisztítás és ujrarakás. Játékbeállítások ugyanaz mindkét karinál . Videóval vettem fel majd a videókat egymásmellé raktam és pl a Project carsnál kanyarról kanyarra méterről méterre a tuningolt 980 10 fpsel volt jobb a tuningolt 970nél, gta nál kissebb a különbség. A videók megvannak és amint nyilik lehetőség felrakom
-
blu79
addikt
válasz
daveoff #31477 üzenetére
Hiába a FS meg a Valleyban nagyobb a különbség. De a játékokban csak 9-10. Pl a gta v nél nincs meg a 10 ott kb 7-8 fps talán 9. Monthatni hogy durván 10% a különbség a 2 kari közt , ami azt az árkülönbözetet nem éri meg ami a kezdetkor volt. És valóban a 970 egyetlen hibája az eltitkolt 3.5gb memória
-
válasz
daveoff #29236 üzenetére
Eloben meg annal is jobban.
Igen vettem,ezen a szinten szinte kotelezo.
De a latvany magaert beszel,az ar eleneben.
Nekem nincs hazban igy megjobban szem elott van.#29240 GeneraL_XTX :
Igen,par forintos.Amint megjon az aktiv adapter akkor tudom majd ujra allitgatni a dolgokat.
De ma meg beszerzek egy 3. dvi kabelt,hatha menne hamarabb. Kabelbol sosem eleg. -
balint107
aktív tag
válasz
daveoff #28872 üzenetére
Pedig az élsimítás nagyon sok grafikásabb játéknál elengedhetetlen. Az, hogy kimaxolni valamit nem feltétlen a Very High FXAA-t jelenti, ami általában éppen csak ér valamit a mosottság ellen. A TR 2013 is gyönyörűen fut 970-en is, viszont 4X MSAA-val (amivel igazán szépen nézne ki) felére rottyan az fps :/.. Sokan csak úgy dobálóznak, hogy maxon tolnak mindent GTX 960-akkal. Persze csak épp ez meg az nincs bekapcsolva, a grafika meg High-on 30 fps mellett..
-
válasz
daveoff #28817 üzenetére
A legfelsőhöz beírsz egy parancsot pl ctrl+L vagy vmi ilyesmi,és a játék alól majd azzal indítod és állítod is meg a felvételt.
A képernyőn majd látsz egy körbe forgó kis vmit,az jelzi neked,hogy megy a felvétel.
Illetve gondolom majd nem a C-re szeretnéd elmenteni a videót,azt állítsd át.Én nem húztem fel a minőséget 100%
Lehet ezért olyan homályos a kép.#28818 blu79 :
Mennyi volt az OC ? -
válasz
daveoff #28810 üzenetére
Minden alkalommal az After Burner-t használom.
Igen ott tuti 1920x1200 ment.
Ezért csináltam itt is egy ugyanolyan felbontással.
Kevesebb a különbség,de a ~10fps meg van,ami még mindig nem kevés.Arra nem emlékszem mennyin ment az NB a 4790K-nál.
Itt 4000-en megy.Az nem lehet hogy a DDR4 is rádob ?
Összeadódnak a pici előnyök és ez jön ki belőle. -
Gyuri09
tag
válasz
daveoff #28802 üzenetére
támogatom már csak azért is mert pont azon rágódom hogy megérné e a 4770K-t lecserélni erre a 6700K-ra mert hát ugye nem 2forint lenne a csere...... főleg hogy a monitor miatt most VGA-t is kell vennem nem egyszerű eldönteni hogy azt a közel 100e-ft hova lenne érdemes tenni.......
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
daveoff #28802 üzenetére
Nem tudom sajnos bebizonyitani mert en sohasem csinalok videokat, meg a processzoromat is eladtam. De tudok valakit akinek 970 van es 4790K-ja. Osszedobhatnank egy ilyesmit ...ugyanaz a driver, VGA, jatek, stb...csak a processzor es alaplap kulonbozik.
Az 50 % szerintem olyan 25-30 % a driver es 20-25 % a CPU...de lehet hogy tevedek..kevesebb a CPU elonye.
-
válasz
daveoff #28795 üzenetére
FHD-n vagyok,csak 1 monitoron játszottam.
De látszik a videóban is a beállításoknál.Egyébként jöhetne vki akinek 4790K procija van és egy MSI 970 kártyája.
Ha esetleg nem menne annyit ,mint az enyém akkor hozzáigazítjuk az övéhez az órajeleket.
Proci jó lenne ha menne 4.6GHz-en, 2400C10 ramokkal.Azóta persze jöttek új driverek is mióta 4790K-s videót csináltam.
Ezért kellene most vkinek nyomni egy ugyanolyat,mint amit én raktam fel.
Nem számokat leírni,hanem videót készíteni. AB-el felvenni. -
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #28795 üzenetére
CrySis 3 1440p - ben eddig minden vga megfalt, a volt utolsó GTX780Ti Sli-m is 100%-100% GPU terhelést mutatott.
Én is picit sokallom a 15FPS hiszen komoly számításigénylő benchmarkokba nincs ekkora különbség cpu-k alatt.
Múltkori tesztben amit linkeltem 4 % mértek ki játékok alatt, FULL HD környezetben. WQHD-ban 1-2% 4K-ban semmit.Nyilván alkalmazás függő hogy melyik új játék mennyire értékeli az architektúrát a CPU-nak.
Szerintem nincs kizárva a 15FPS, hiszen a CrySis3 alatt az AMD processzorai is elég komolyan tudnak skálázódni, nyilván lassabbak mint az Intel. De nem számottevő ott a különbség. -
válasz
daveoff #28792 üzenetére
Milyen mérésekre gondolsz ?
Az fps értékek látszanak mindkét videón.
Nem tökéletes a minősége a videónak,de a lényeg látszik.
~10-15 fps a 6700K javára.
Ez az érték Crysis 3 alatt nagy szó.#28793 miklosss2012 :
Igen,van különbség
és nem is kevés!
Uplay megőrült,nem tudom letölteni a játékot újra.
Azt mondja nincs internetem vagy nincs elég hely a hdd-n. Mivel ide írogatok van netem kb 150Mbit,és a 2TB vinyón is csak kb 900GB szabad helyem van.
Mit csináljak vele,hogy menjen újra -
balint107
aktív tag
válasz
daveoff #28369 üzenetére
Elmondom, amit tapasztalok, és ha olyannal, akar valaki meggyőzni, ami biztosan nem fedi a valóságot, nem fogok helyeselni, hogy de te igazad van. Holott k*rvára nincs. Elmondtam, hogy semmi köze az fps-hez ebben az esetben. Példákkal is kiemelve. Azt látom lövése sincs senkinek, miért van ez így, nem is mondtam, hogy mondja meg valaki, mi okozza. De ne akarjon senki olyan magyarázatokkal meggyőzni, amire fel is hívtam a figyelmet, hogy ki van zárva. Ez a jelenség megfigyelhető volt nálam. Az, hogy nálad nem, mert Vsycezel, meg 300 ezres monitorod van, meg nem teszteltél le minden monitort és kártyát, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz ilyen téren, azért még nem kell a hülyeséget beszélsz, "ne erőltesd", meg egyebekkel előhozakodni.
-
balint107
aktív tag
válasz
daveoff #28334 üzenetére
Nem, nem... A legdurvább képtörés egyik példája az Alpha állapotban lévő, de bárki által játszható unreal tournamet 4. GTX 970-el sincs nagyon több benne 60-70 fps-nél. Itt olyan szintű képtörés van, hogy egy állandó képtörési csík jelenik meg, és mozog fel alá. Vsynccel eltűnik. De a GTA V-nél is durván jelen van, viszont itt 40-60 fps között vagyok. A GTX 770-el vagy a korábbi kártyáknál, azért régebbi játékok esetében volt ennél sokkal több fps-em is. Úgyhogy jelzem, ez semmiképp sem magyarázat.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
daveoff #23170 üzenetére
És, mennyivel? Annyival, hogy azért esetlegesen megérje mást venni?
Számomra még mindig jobban hangzik az, hogy jobb a vrm hűtése a G1-en (szerintem). Mivel pontos értékekről nem tudok nyilatkozni MSI vonalról, így nem mondok értékeket. De, mondjuk a nagyobb ventilátorok légszállításának betudható lehet az, hogy hűvösebb a kártya.
Ugye a G1-nél lényegében a bordára adja át a hőt a vrm, az MSI-nél külön van hűtve (ha jól tudom).
-
gaben88
őstag
válasz
daveoff #22911 üzenetére
LeMans, 55 auto, vihar, rajt a mezony kozeperol... Ha megvan a 60fps, megeszem a kalapom... (En V-Sync-el nyomom fix 60 fps-el, ami szepen meg is van, csak ne legyenes viharos, esos rajt...)
1080p, ultra, msaa, grass high es motorhazteto nezet visszapillantoval. 90%-ban nincs is gond a fix 60fps-el, csak a fenti korulmenyek kozott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest