- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
#97716736 #38852 üzenetére
Köszi
Arról van valakinek valami tapasztalása, hogyan lehetne megmókolni a BIOS-t, hogy mondjuk 40°C-ig ne pörögjenek a ventilátorok?
Odáig eljutottam, hogy a gyári BIOS fájlt átnevezem .rom kiterjesztésre és betöltöm a Maxwell Bios Editor-ba, de ugye a Gigabyte G1 Gaming kártyáknál dual-bios van, szóval kétszer kéne megcsinálnom?
Illetve ide milyen értékeket javasolt írni a Fan control részhez?
-
laychi
veterán
válasz
#97716736 #38717 üzenetére
Németben vagyok.
Szoktam takarítani, nemrég megtettem, de úgy porolódik, hogy az valami félelmetes.
Már a porszűrők alá papírzsepi réteget is tettem.
Procihűtőn is , mint látod állnak a ventik, csak akkor mennek, ha kell, úgy van beállítva biosban a profil.
Az is az oldallemez perforációján szívja be a port.
Pedig asszony állandóan takarít meg törölget, és alaposan, mielőtt valaki megszólná.
Ilyen a lakás...
(Meg megy most a külső felújítás is, hőszigetelés, tető, nyílászárócsere, stb,csak a főbérlőnek elfogyhatott a pénze, mert vagy másfél hónapja nem látni itt melósokat.
Zsugori török, amúgy is szedett-vetett bagázzsal dolgoztat...
Többnyire munkának nem is lehet nevezni, amit csinálnak... -
-
Mika1227
őstag
válasz
#97716736 #38668 üzenetére
Az is valami, bár a 73-74 se sok! Főleg, hogy max.-nak 98 van megadva!
-
F e Z o
veterán
válasz
#97716736 #38661 üzenetére
Nem tudom, miért zavar, hogy 73-74 fok a vga-d nyáron full terhelésen? Abszolút nem sok, ezért biztos nem cserélném le a cpu hűtőmet egy "minőségi játékvízre", mondjuk ami számomra ismeretlen fogalom.
Vagy játékvíz vagy épített szvsz.
mod.: Próbáltad a vga-t az alsó slotban is, mennyire melegszik?
-
RazoR
veterán
válasz
#97716736 #38655 üzenetére
Nekem is D14-em van és nem hiszem, hogy az gátolná a légáramlást.
A kártyáról kiszivatni a levegöt meg nem tudom, mert pont a kártya alá esik a két venti és kapja a friss levegőt így hogy fújnak a ventik. Próbáltam úgy is hogy bentről szívnak de magasabb volt a vga hőfok úgy. -
-
vhunor
őstag
válasz
#97716736 #38464 üzenetére
Most jön az agyalás, hogy melyiket tartsam meg
. Őszintén szólva szimpi a kicsi, egyszerűen a form factor miatt
. A nagy is befér a házba (Fractal Define Mini), de épphogy koppra, és ha még egy vinyót akarnék berakni, már nem tudnék, mert akkor vissza kéne szerelnem a felső vinyókeretet is, ami a G1 mellett már nem fér el. Mondjuk könnyen lehet, hogy 3,4-3,6-ra húzott i8-870 mellett nem is számít 100 mhz-nyi GPU különbség.
-
taknyí
senior tag
válasz
#97716736 #38458 üzenetére
Sok vagy kevés? Egy az elején beszív, egy a hátulján kifúj, fent 2 kifelé tolja. Mind a 4 db 12 cm-es. Gondolkodom az 5. (opcionális) beépítésén. 28C volt a szobában, íróasztal alatt van bal oldalt, az asztal a sarokban, mellette egy hűtő jobb oldalt, ami az oldalán adja le a hőt.
-
cyberkind
félisten
válasz
#97716736 #38415 üzenetére
Meg én nem is akarom/engedem, hogy a ventik leálljanak, ez a venti leállós hülyeség is sokat dob a fokokra.
(#38417) ZeroDK
Nekem is saját van, az a legjobb megoldás, az enyém olyan 65-70% körül tetőzi full terhelésen de alig hallom, sőt ha a ház ventik mennek akkor egyértelmű, hogy nem hallom a vga-t de hideg. -
SSJPeter
őstag
válasz
#97716736 #38188 üzenetére
Én ezt nem hinném el.
Az lehet, hogy az MSI-nél nem jár garivesztéssel, de ha bármilyen kiskerhez elviszed, nem fogja átvenni garira az tuti, kivéve ha nem veszi észre, hogy nincs rajta a matrica.Nagyon világosan rá van írva a matricára, hogy : "Varranty void if removed"
Kiskerek, nagykerek nem fogják átvenni, max. küldheted közvetlenül az MSI-nek.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
#97716736 #38127 üzenetére
Jó kérdés. Fogalmam sincs.
A hivatalos oldalán sem találok hz adatot.
Lehet, hogy tényleg errefelé lesz a kutya elásva de akkor meg felmerül a kérdés, hogy miért csak mostanában kezdte el csinálni ezt a kártya?(#38129) Bib:
Nem a hangszóróból jön a cicergés hanem a kártyából. Nem használok alaplapi hangot. (SB-Xfi) -
F e Z o
veterán
válasz
#97716736 #38079 üzenetére
A nagyobb asic quality érték kisebb áramerősség szivárgást jelent, azaz egy videókártya GPU-jának adott órajel eléréséhez kisebb feszültség szükséges, mint egy kisebb asiq quality-vel rendelkezőnek. Tehát elméletileg igaz, hogy alacsonyabb asic értékű kártya jobban melegszik.
-
dobobazsy
őstag
-
-
válasz
#97716736 #32004 üzenetére
Nem a monitor hibája az biztos, mert az OSD nem szemetel. De ezt csak azért tudom, mert a monitor is szeret meghülyülni évente párszor (Dell U2713H, elvileg nem hulladék), de az tök máshogy néz ki, és OSD-n is látszik, monitor ki- és bekapcsolása mindig megoldotta.
(#32005) sheep: Ez félpasszív ugyan, de alig melegszik, és alacsony órajelen bolondul meg. Furmarkoltam is már párszor, valahol 75 fok körül van a max.
-
válasz
#97716736 #31754 üzenetére
A procid kisujjbol kirazza a 970-et, felesleges is ennyire hajtani, 4ghz is boven elegendo, probald ki a GTAV-ben, semmilyen gyorsulast nem fog hozni a 4ghz feletti tuning.
(#31753) hpeter10 Mivel nem hasznal vsync-et, elviekben maxon kellene futni a vga-nak allandoan. Legalabbis en igy gondolom, aztan lehet rosszul. A 80%-os kihasznaltsag ebben az esetben inkabb a programozok hibajara irhato.
----------------------------
(#31756) ZeroDK Bugos a jatek szerintem, a procid boven eleg a 970-nek.
-
válasz
#97716736 #30354 üzenetére
Köszi.
Időben jelezd,ha tényleg érdekel,mert sztem karácsony előtt piacra megy mindkettő,és nem otthon.
Mindkettőre vigyázok természetesen,nincs feszültség és bios mod-olás.#30355 blu79 :
Köszi.
Igen,ennyit hoz a proci.
Azt irkálják,hogy alig van különbség 4790k vs 6700K,de ez a valós életben nem így van.
Sokkal gyorsabb a 6700K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest