- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceool20
tag
válasz
Szinyák #27499 üzenetére
Neki titan x Sli rendszere van jelenleg a teszt alatt single titan x volt csak
Nem írtam egy szóval sem emlékeim szerint hogy a videó a titan x sli tudását mutatja meg.
Volt olyan teszt is neki elméletileg... titan x gtx980 ti topicban fellelhető... Valahol a 2000-utánni hsz oldalak körül -
BullZeye
veterán
válasz
Szinyák #26954 üzenetére
MSI gaming 970-nél 1500/2000, 110% power, és +40mV-al pár óra játék alatt sem ment 78°C fölé 33°C szobában, nyitott, venti nélküli házban, pedig furmarkot is futtattam 15 percet. Úgyhogy teljesen normális, sőt, hűtéstől el vagyok ájulva annyira jó, vagy kamu adatokat ír ki
mert rettentően hatékonyan vezeti el a hőt, és ehhez képest halkabb mint bármilyen kártyám volt eddig.
-
balint107
aktív tag
válasz
Szinyák #26837 üzenetére
Akkor a másik dolog, ha teheted nézd meg egy másik táppal. A cicergés elvileg ennek a kettőnek az összeférhetőségétől és összeférhetetlenségétől is függ, vagy bizonyos esetben mérséklődik, vagy súlyosbodik. Egyébként jellemző, hogy játékonként eltérően van jelen. Hol hangosabb, hol halkabb.Van, ahol nem is cicereg, hanem inkább nyöszörög.
-
Archanon
őstag
válasz
Szinyák #20116 üzenetére
Amint írtam, minden maxon, 4xssaa high ultra extreme akármi, minden kimaxolva fullHD. Minimum értékek 30 Fps körül (+- 1-2 fps tesztenként, többinél is), maximum 60-62, átlag 44-48 közötti értékek. Alap, és húzott proci órajellel is! Szóval nem lesz különbség, ha húzom a procit... akkor elviekben elég a procim alap órajelen is ide?
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Szinyák #16129 üzenetére
Nálam gond nélkül frissítette magát!
De valamiért nálam nem jelezte hogy elérhető új frissítés a tálcánál.
Mikor megnyitottam a programot viszont, ott már írta hogy új driver érhető el a jó *öreg GTX980 ashoz.(#16191) wjbhbdux Véleményem szerint lehet hogy előbb kint lesz egy butított GM200 as chip.
Elnézve ezt a GPU, még a butított is keresztbe lenyeli a mostani kártyákat.
Itt a lényeg, hogy vajon az nvidia egy light GM200 as GPU mennyiért fog vesztegetni. -
törölt tag
válasz
Szinyák #15986 üzenetére
Nem az FPS-től függ hanem a GPU-n lévő terheléstől. Egy menüben amiben nincs semmi megerőltető kell pár száz pár ezer FPS, hogy ezt előhozza, de van olyan játék amivel már 60 FPS-en Vsyncel is hallható - bár szerencsére nem sok + elnyomja a ház/hűtés. Egyedül CSGO-val játszom Vsync nélkül (~300 FPS) ott viszont durván hallható.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Szinyák #15232 üzenetére
neztel frametimeokat?
a problema a memoriaval avg/min fps adatokon NEM latszik, HUDon nem latszik, a 3500+ pedig azt jelenti, hogy a kartya a program alatt lehet nem hajlando tovabb terhelni, tehat szoftveres korlatba fut.
katt777: highen evett 3500at. de felrakom very highra a texturat, annak kene lennie hatasanak
.
meg elokapom az UE3mas jatekokat, azokat ismerem annyira, hogy csak akkor huznak csikot, ha keves a memoria.
Motion_Blur: grat! tudnal nekem par tesztet nezni?
-
Henker2
addikt
válasz
Szinyák #15216 üzenetére
Megnyugtattál! Nekem egy HAF-922-es házam van 3db 20cm-es CM ventivel elöl, felül és oldalt, az első befelé sziv a másik kettő kifelé fúj, illetve a hátulján van egy 14cm-es CM venti ami szintén kifelé fúj! A 20cm-esek 300RPM-re álliva, a 14cm-es meg 600-ra!
Szóval hang szinte semmi!
-
blu79
addikt
-
törölt tag
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Szinyák #14572 üzenetére
Nah, akkor újra.
Maxwell Bios Tweaker-t letöltöd. Ahhoz, hogy abban megnézd a BIOS-ok kódszámát, hogy ugyan olyat tegyél fel, ahhoz át kell nevezni .rom-ra.
Ahhoz viszont, hogy feltedd a hsz-ben is linklet giga tool-al, nem kell átnevezni semmit, csak letiltani az eszközkezelőben, ennyi!
Nekem így ment. Azért volt BIOS ID not match, mert nem egyezet az a számsor! Ezen felül lehet lépni nVFlash-el, de nem ajánlom, mert lehet nem lesz jó, nem tudjuk mi van abban a BIOS-ban.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Szinyák #14562 üzenetére
DisplayPort-ról vagyok és a gyári BIOS progijával csináltam a frissítést
Semmi extra egyébként, csak át kellett gondoljam... Annyi, hogy amikor lemented, eszközkezelőben letiltod a VGA-t, nem kell itt driver-t törölgetni, ha megvan én restartoltam, majd megnéztem editorban (maxwell bios tweaker) az előbb mentett bios-t átnevezve .rom-ra illetve a letöltött fájlokat átnevezve .rom-ra, amelyik kódja stimmelt, azt tettem fel (velem nem csesznek ki
).
Az újat szintén a giga bios frissítőjével raktam fel, ismételten letiltva a VGA-t az eszközkezelőben, majd restart, feloldottam a VGA-t és voilá, mukod.
Azt az F.xx-et szedd le, ami a karidhoz való, erre ott a minta pirosan a letöltőoldalon!
-
katt777
félisten
válasz
Szinyák #14527 üzenetére
Én a Virtut nagyon sajnálom, VGA mellett is remek volt, CUDA-val és hardveres IGP gyorsítással olyan pick-pack kódoltam át filmeket, amelyeket e híján 4670-nel már nem lehet (hasonló teljesítményű VGA-val). Aktív IGP VGA mellett ma rémálom.
Asbee: 22nm-en nagyobb a hőtermelés is.
Kupakot nem bántom. Bármit megtehetek akár alap órajelen is, amit 4.5-ön tehetnék.
ffodi: Nálam még semmilyen kártyán nem látott VRM-et az Afterburner, még nV-n sem, akár szoftveres, akár hardveres módot választottam. Persze erősen hardverfüggő, felismeri-e. Pl. olyat is láttam, hogy MSi kártyán VRAM-ok feszét lehetett állítani vele.
westlake: Már hogy ne számítana bármikor a magasabb RAM sebesség?
proci985: Bevállalom a GB OC-t, úgy döntöttem. Volt 4540GT-m, 560GTX-em, és pöpec kari volt mindegyik, a hűtésükkel együtt, ráadásul jól tuningolhatóak. Amúgy ha csak a ref. 2x6 pines tápot adom neki, az mennyiben korlátozza a kártyát?
ÁdiBá: Egyetlen gyártó sem téved. Marketing osztály feladata éppen a megtévesztés.
-
westlake
félisten
válasz
Szinyák #14493 üzenetére
A memóriák feszültségét nem lehet BIOS-ban állítani. Szoftverrel is csak azoknál a típusoknál módosítható, amik eleve úgy lettek tervezve. ASUS MATRIX, EVGA Classified, Galax HOF, MSI Lightning, stb.
Egyébként a feszültségben is olyan lépcsők vannak, mint a boost-nál. A GPU-Z mindig 1212mV-ot ír, pedig a GPU kapott 1990mV-ot is. Tájékoztató jelleggel el lehet fogadni ezeket az értékeket, de nem pontosak. Ezek már elég jól megtervezett panelek, nem kell nagy eltérésekre gondolni.
-
westlake
félisten
válasz
Szinyák #14170 üzenetére
A 68 °C-os küszöbnek semmi köze a thermal limithez. Akkor sem, ha nyilvánvalóan úgy viselkedik, mint egy limitálás. A thermal limit (GPU-Z-ben Thrm) akkor aktivizálódik, ha eléri az adott értéket, ami az EVGA 780 Ti SC-nél 95 °C. Ilyenkor természetesen a vezérlés ugyancsak vGPU-t és GPU sebességet csökkent. A "68-as határ" egy olyan érték, amit (jelenleg legalábbis) nem lehet módosítani, viszont a vGPU babrálásával inaktívvá lehet tenni.
#14172: Ezeket mind fel kellene jegyezni egy kisokosba. Ezek nagyon hasznos infók, viszont az is igaz, hogy a felhasználók 98%-át egyáltalán nem érdeklik. Lehet, hogy a 970-nél, és a 980-nál azok az értékek, amiket te írsz, de az is lehet, hogy ezek a BIOS-ban vannak rögzítve.
-
h1mpi
félisten
válasz
Szinyák #14131 üzenetére
Még a 780-as szériával, de ott nvflash-el írtam a BIOS-t. Ez sokkal könnyebb, mert automatikusan felrakja a progi.
Sokat nem ír róla, hogy mi változott benne. Úgy esetleg meg tudod nézni, hogy letöltöd a BIOS-t és belenézel.Amúgy leszedtem és elég zavaros, hogy melyik BIOS-hoz jó, úgyhogy én nem bántom.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Szinyák #14081 üzenetére
Ez a max, amit adni tudok neki... A plusz 87mV-t ne nezd, csak kivancsisagbol toltam a csuszkat maxra. 1.2121v az alapfesz, ehhez merten mar +43mV -re megkapja az 1.26-ot.. Nem, vegig tartja az orajelet, soha nem lattam, hogy vissza vette volna. TDP -be boven elfer... FC4 alatt is tokeletes, 3 ora jatek utan sem dobott el. Ellenben gyorsulast alig hozott az 1550/2000 alapfeszes beallitasonhoz kepest, es a fogyi is nott 35w-ot, gpu is a szokasos max 35 helyett felment 38 fokra, szoval nem fogom eroltetni. Memokat viszont lejjebb veszem 1950-re, nehogy megpunnyadjanak attol, hogy a hataron jaratom oket. Valszeg sokat nem fog lassulni attol a 200mhz-tol.
-
daveoff
veterán
válasz
Szinyák #13579 üzenetére
Igen is, meg nem is....
MSI AB-ben adtam neki +13mV-ot, de a valóságban nem kapja meg, legalábbis GPU-Z nem ír több fesz.-t, csak annyit érek el vele, hogy 62°C felett nem dob le egy lépcsőt, hanem stabilan tartja az 1500MHz-et, és az alapfesz.-t minden körülmény között. Nem értem az egészet, de így jó.....
-
blu79
addikt
válasz
Szinyák #13523 üzenetére
szia OC stabilitás tesztre pl. FC3 - FC4 nyugodtan használd, ha ott rendben működik akkor jó , mert ezek a gamek kihasználják a kártyát rendesen
- én is törlöm a valleyt meg a heavent meg a többi procitesztet mert pl. procinál alacsony feszel lefutott az intelburnteszt és FC3 meg leállt a gép
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Autós topik
- További aktív témák...
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest