- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
golf2gt
tag
válasz
Grave_444 #37158 üzenetére
Jelenleg csak egy játékkal játszok, Rainbow six siege. Cpu állandó 100% a Vga meg 90-96% között mozog.
Érdemes lenne más gamét is kipróbáljak? Ha igen várok 1-2 tippet és letesztelem. Amúgy beállításoknál a játék szerinti optimális van beállítva ( így 100-120 fps van) . Köszönöm a válaszokat. -
válasz
Grave_444 #36366 üzenetére
Szia Grave444!
Elakadtam
Lementettem a BIOS-t, viszont, amikor NiBiTor-ban nyitnám meg, akkor ismeretlen eszköz-t ír ki. Alul a legfrissebb generáció Geforce8, amit ki lehet választani. Ha ezt választom ki, akkor "error parsing" üzenet jelenik meg, majd ha ezt leokézom, akkor azt írja ki, hogy nem találja az órajeleket.
Hogyan tovább?
-
válasz
Grave_444 #36366 üzenetére
Akkor, ha jól értem:
1. GPU-Z letöltöm, telepítem, majd a jelenlegi BIOS lement.
2. Lementett BIOS-ból biztonsági másolat készítek.
3. NVIDIA BIOS Editor letöltöm, a kinyert, lementett BIOS-ban az adott értékeket átírom a fentebb leírt értékekre.
4. A módosított BIOS-t elhelyezem FFodi által készített batch file könyvtárába és lefuttatom a batch file-t, amit flasheli a módosított BIOS-t a kártyára.Jól értelmezem a folyamatot?
-
válasz
Grave_444 #36364 üzenetére
Köszönöm
Akkor annyit kell csinálnom, hogy letöltöm a Ffodi zip-jét, kicsomagolom, futtatom a bat file-t és kész? Nem is kell semmit állítanom, mindent megcsinál magától? Milyen értékekre állítja be a ventit? Megnéztem AIDA-val 1500rpm körül pörög, amit 34%-os fordulatnak ír. Netezés közben szerintem ez feleslegesen nagy érték. -
balint107
aktív tag
válasz
Grave_444 #35515 üzenetére
Nem tudom, nekem Chieftec Smart 600W-os tápom van, nem mondanám hangosnak.
Az intel hűtőm (i5 4690) egy kalap sz*r volt finoman szólva. Egy hét után dobtam ki a fenébe, és vettem helyette egy hűtőcsöveset, na ez jó halk, tényleg semmi hangja. Uncsi tesómnak kb 1 hónapja vettünk gépet (i5 4460), na annak ugyanolyan sz*r és zajos az alap intel hűtője, mint az enyém volt. Mintha csak azt hallanám. Szóval velem elég nehéz elhitetni, hogy jók az intel gyári hűtők, vagy hogy akinek az nem zavaró, az jobban lenne a halk gépre specializálódva....
A HDD viszont nálam is egy katasztrófa már. WD red 1TB. Olyan zajos lett 1 év után, mint a fene, lassú is mint állat, pedig sata III 7200 RPM 64 MB. Ha elindítok valamit, apró programot van, hogy hangosan felpörög és csak utána képes reagálni :S Mindenki a WD-t dícséri, hát engem nem győzött meg. Van egy régebbi sata II-es is WD az is zajos, de legalább már öreg. Vettem egy Seagate 3TB-osat. Az sokkal jobb és sokkal gyorsabb is.
-
-
blu79
addikt
válasz
Grave_444 #34387 üzenetére
Ehhez a hsz. hez hozzátennék még annyit, hogy korábban mint írtam , elsőre nem egy jól tuningolható MatriX-ot kaptam, gyári bios-al és alap feszen álmodni se mertem hogy 1500Mhz-en tudom majd járatni a kártyát, még egy teszt sem futott le így , nemhogy játék, mert amint elindítottam szinte pár pillanat múlva ki is fagyott , de íme most:
- és mindez gyári bios-al alapfeszen
, remekül bírja és nem is melegedik, az Asus hűtés teszi a dolgát , ventik 62% mennek, hihetetlen mennyire számít a Maxwellnek a hőmérséklet
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Grave_444 #34393 üzenetére
Most nézegetve a 3 hónapos kártyám kb 3-4 fokkal melegebb most, mint új korában volt. Érdekes.
Figyelni fogom, hogy ahogy múlik az idő esetleg változik e a dolog. Azt tudom, hogy örültem az újkori állapotnak, mert hidegebb volt, mint az előző G1-em, de most pont annyira meleg.
-
ffodi
veterán
válasz
Grave_444 #34390 üzenetére
Nyilván a pasztacsere akkor ér valamit, ha az gyárilag rosszabb minőségű, és/vagy túl sok/kevés.
Egy 970-nél valóban nem megszokott a 80 °C, de egy erősebb kártyánál már igen, és ott is sokszor segít a pasztacsere.
Próbáld ki nyugodtan, futtatsz egy tesztet most a max beállításaiddal, feltételezve hogy a szobahő >20°C. Ha megvan, akkor hűtsd le a környezeti hőt 10 °C-kal és nézd meg akkor mi a max.
-
blu79
addikt
válasz
De épp ez az hogy érdemes, hisz ha melegebb visszaboostool nem?
Nekem pl a fenti Firestrike nem futott le 1500Mhz sem nemhogy 1522Mhz-en, gyári bios-al alapfeszen.
Nekem nagyon szükséges volt, sokat nyertem vele, nem biztos hogy minden kártyánál lehet vele ennyit nyerni, és az Asus hűtése jó nagyon is, csak a paszta , pasztázás rossz. Az Msi 970 Gamingemet én sem bontottam volna meg, akinek játék közben nincs 80 fok körüli hőmérséklete annak nem létszükséglet a pasztacsere.
Ma délelőtt is játszottam az ACS-el és nem bírtam 60 fokig felvinni a kártya hőmérsékletét , 60% ventivel 24 fokos lakásban. Naggyon jó -
ffodi
veterán
válasz
10 °C miatt nem feltétlen érdemes, kérdés mihez képes -10 °C. Ha 65 helyett 55, az tulajdonképp mindegy, de 80 helyett 70 az már nem.
"Ez nem proci, hogy a melegedés miatt nem lehet tuningolni."
Pedig de. Ha pl. 80-ról viszed le 70-re, akkor bizony van rá esély, hogy feljebb tudod vinni az órajeleket. Az alacsonyabb hőmérséklet általában kedvez az OC-nak.
-
blu79
addikt
válasz
Grave_444 #34103 üzenetére
- nálam pl. ha be van kapcsolva a V-sync játékon belül tehát ON mikor (elindítom a gta-v) akkor be kell lépnem a beállításokba és ott OFF-ra kell tennem majd apply és utána megint ON-ra és akkor jó a V-sync. Mert ha belépek a GtaV-be és már a V-sync be van kapcsolva és úgy játszok akkor ahol 60 alá esik az Fps ott rögtön felezni akar. De ha a fenti műveletet elvégzem akkor rendesen működik a V-sync. Kikapcsolt v-sync-el nincs gond
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Grave_444 #33973 üzenetére
Főleg, hogy rengetegen olyan silány tápokra ráakasztják, amik már 5 éve is rossznak számított. Meg kell érteni, hogy rengeteg minden múlik a tápon és az alaplapon is. Hiába van jó táp, hogyha olcsó az alaplap és "igénytelen" a táp ellátása. Ez fordítva is igaz.
Egyébként egyetértek, hogy felhype-olt dologról van szó.
-
h1mpi
félisten
válasz
Grave_444 #33969 üzenetére
Persze, de többnyire azokat teszik fel a netre gyorsba, amelyik cicereg. A cicergés is szerintem függ a vga minőségétől, hogy milyen komponensekből áll össze. Nem véletlen, hogy az ASUS is a Black szériát meg tudta csinálni cicergés mentesre, illetve a KFA2 is árult ilyet.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Grave_444 #33503 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy emel. Azt mondtam, hogy órajelfrekvencia függvényében változik a max fesz (már ameddig engedi persze az alap érték). A gyári értékeket teszt, meg elvi korlát alapján belövik, hogy a gyártási szórás mellett is mindegyik tudja, azt amit. Tehát közel sem biztos, hogy jól esik neki az a fesz érték, amit majd felvesz a tuning mellé. Az, hogy a gyárban beállították a kártyát valamilyen értékre, az nem feltételezi azt, hogy kivétel nélkül bírja majd mindegyik, ugyan azt a tuningot, amit rátesz a user. Az pedig nem tesz jót a kártyának, hogyha olyan szinten sok neki a tuning, hogy egyből kifagy a gép, nem pedig csak az illesztőprogram omlik össze.
Én amikor vettem a kártyát végig játszottam ezt a tuningosdit. Akkoriban konkrétan tényként kezelték, hogy 1500/8000, aztán amikor én is ezzel a mentalitással rátettem a tuningot, majd elindítottam a Firestrike-ot, 5 másodperc után úgy megfeküdt a gép, hogy utána még három újraindításig csíkozott a memória. Na utána derült ki, hogy ezen Hynix van. Azóta meg kiderült, hogy van min Elpida van és még kevesebbet is megy. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy nem annyira egyszerű a helyzet, hogy vállat vonva azt mond, hogy hibázik, majd vissza veszel, mert lehet, hogy egy ilyen után nem lesz min visszavenni. Aközött ég és föld a különbség, hogy szemmel láthatóan picit hibázik a gpu vagy a memória és visszaveszel egy picit, vagy annyira túltoltad az értéket, hogy majdnem megreccsent kínjába.
Értem azt, hogy volt itt már vagy 50 kártya, mindenkinek közel jól ment, ezért lekívántad egyszerűsíteni a dolgot, de nem szabad ilyen félvállról venni. Mostani Elpidásnak alapfeszen 7500 a vége, fölötte ez is nagyon csúnyán elszáll. Még egyszer mondom, úgy gondolom, hogy ha már másoknak akarsz segíteni, azt teljes felelősség tudatában kell tenni. Ennyit szerettem volna mondani, szerintem elég szépen, konkrétan leírtam, ha akarod érted, ha akarod nem, részemről ennyi. Pacsi
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Grave_444 #33463 üzenetére
Nem mondtad, de nem is ugyan annyi a fesz 7000 és 8000 esetén, maximum még belefér az "alapfeszbe". És akkor most kezdődhetne az a tanmese, hogy nem mindegyik fog 8000-ret menni, mert nincs két egyforma példány, a többit meg rakd össze te...
Na mindegy, de azt vallom, hogy a mennyiség nem egyenlő a minőséggel. Továbbá nem is fogok emiatt térdre borulni, főleg, hogy baromira pongyolán fogalmaztál.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Grave_444 #33453 üzenetére
Nem gondolom, hogy okoskodásnak számít az, hogyha nem értek egyet a véleményeddel. Pont ez a szép a fórumozásban, hogy mindenki elmondhatja a saját gondolatát, de ez azért némi felelősséggel jár.
Az, hogy van itt pár kártya, ami tudta az 1500/8000-ret nem azt jelenti, hogy az összes kivétel nélkül tudni fogja. Nem véletlen, hogy óvva intenek tuningolásnál attól, hogy hasaljunk be egy értéket, aztán, ha nem jó haladjunk lefele. Gondolom, hogyha szerencsétlen embernek a nyolcezrezéstől meghal a memóriája, akkor nem te leszel az aki azt mondja, hogy tévedtem, ésszel kellett volna neki állni. Hogy konkrét legyek az én G1-emen pl Elpida memóriák vannak, már 7500-on se stabil. Persze tudom nem törvényszerű, hogy tönkre menjen a kártya egy ballövéstől, de bekövetkezhet, volt már rá példa, ezért kell szép fokozatosan "tuningolni".
Egyébként nem hiszem, hogy bántottalak, vagy tiszteletlen lettem volna veled, úgyhogy nem sértődnék meg, hogyha megpróbálnál normális stílusban diskurálni, nem pedig úgy, ahogy éppen kiköhögöd magadból, mert nem vagyok a játszópajtásod.
-
ati888
senior tag
válasz
Grave_444 #33145 üzenetére
Nem volt Black. Lefuttattam alap órajeleken egy 3dmark-ot, eredmény. Cicergésfélét 1x-2x hallottam nyitott háznál, de igazán az is olyan volt, hogy oda kellett hajolnom, hogy tényleg onnan jön-e, e tekintetben örülök, mert ettől tartottam.
A ventik csak terhelésnél indulnak, a hőmérséklet max 73 fok volt max 48% ventifordulat mellett, de ahogy nézegettem a diagramot végig 68-at mutatott, nem tudom hol mért 73-at.
Szóval eddig örülünk
Ati
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Grave_444 #32613 üzenetére
Nálam fontos hogy "kuss" a gépnek, így nekem az előrelépés a fogyasztás/melegedés/hang terén lesz leginkább a 290X-hez képest.
Külföldi fórumokon láttam postot ahol összegyűjtötték a coil whine + psu + vga típusokat a felhasználok saját bevallása alapján, és össze van foglalva. Szerintem jó lenne itt ebben a közösségben is csinálni ilyet, mellyel lehetne segíteni a jövőbeli tulajokat.
Itt olvasható, igaz olasz nyelven, de kibogozható, (valószínű a no mai a nem
)
Akár mehetne az első hsz-be.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Grave_444 #32202 üzenetére
Csak a kártya,de tényleg, ha ilyen jól tudod, akkor minek kérdezed meg?
http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,7.html
Itt találsz egy mérést, de ez kicsit marketing bullshit nekem. Ha nem is eszik 240-et a kártya, akkor is biztos vagyok benne, hogy 220-at tutira megeszik.
Egyébként úgy számoltam, hogy mértem idle állapotot. Mértem csak procit, bár elvileg ezt fölös, hiszen meg van adva a max TDP, illetve mértem "külön" gpu-t, nyilván ehhez kell némi proci is, majd mértem proci + gpu-it is. Nálam így jött össze tuningolva a mért érték, tuning nélkül egyébként -20 w kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest