Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
Galaxról vélemény? Lehet egyáltalán ilyet kishazánkban kapni?
http://www.guru3d.com/articles_pages/galax_geforce_gtx_970_exoc_review,2.html -
ingalls
senior tag
EVGA 980 SC ACX 2.0 ajánlott kártya?

-
szmegma
aktív tag
Sziasztok.
GTX 970 kartya vasarlasan gondolkodom, csak a gyartot nem tudom melyik a legjobb valasztas.
Az itteni valasztekbol a kovetkezoket neztem ki: Amazon es Overclockers
Arban nem sok kulonbseg van koztuk, szoval melyik a legjobb minoseg? Ki, melyiket venne meg?PC konfigom (16GB RAM, CPU alap orajelen, de tervezem az OC-ot)
-
balou99
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki én is gtx 970-es kártyát fogok venni a napokban. Átfutottam a fórumot és láttam, hogy az ajánlott kártyák leginkább az Asus Strix és Black, az MSI Gaming és a Gigabyte G1 Gaming.
Ezek közül nekem a Gigabyte kiesik, mert sajnos nem fér el a házban... pedig az lenne a legjobb árban.
Valószínűleg a másik három közül az lesz a nyerő, amelyik a legolcsóbban be tudom szerezni, de előtte ki szeretném kérni a véleményetek erről a kártyáról:
[link]Az adatok alapján ez egy nagyon jó kártya, külföldi oldalakon is nagyon dicsérik, de itt nem nagyon emlegetitek a best of gtx 970 kártyák között (érdekes módon az EVGA honlapján ez a második legdrágább 970-es kártya, de az Aquanál meg az egyik legolcsóbb... és jobb áron van , mint a fent említett kártyák).
Mi a véleményetek róla? Megéri esetleg ezt választani ha ez van a legjobb árban?Köszi!
B.
-
Chalez
őstag
Ebben egyetértünk!
Csak egy gombnyomás és szép minden 
(#27390) mate3553 Vágom, hogy mikor jelenik meg, már itt figyelnek a fileok is az ssd-n
Csak a 970/980 tulajok véleményére lettem volna kíváncsi, akik már használják 
(#27391) Erdei88 Na ez jó hír, már készülök egy hétvégi full gyalu - w10 telepítésre...

-
Mate
nagyúr
válasz
Chalez
üzenetére
Nálam nem jelentkezett komolyabb gond, de várj még vele. Holnap jelenik meg. Itt találsz majd visszajelzéseket.
-
Chalez
őstag
win 10-et hányan használtok? Érdemes lehet váltani? Nagyobb bugok, Amáliák vannak-e?

-
bardi
senior tag
Azért a 4800RPM eléggé túlzás, még benchmark alatt se éri el.
-
Chapel
addikt
Köszönöm a válaszokat, egy FD Core 3000-es házam van, elég jó a hűtése, de ha nem ordít, akkor a kicsit hangos nem zavar, mert:
a, a hangszóró hangja elnyomja
b, fejhallgatóban nem hallom.Akkor maradok a DCII-es Blacknél azt hiszem.
Köszöntem!

-
BullZeye
veterán
válasz
snecy20
üzenetére
Nem vagyunk egyformák, nálam passzív táp, fél-passzív cpu hűtő, és 512gb SSD van, akármilyen halk is a ventilátor, az lenne az egyetlen ami hangot ad. És azért 90-105°C simán tűrnie kell minden alkatrésznek benne pasztát leszámítva, azt meg 2 évente egy értelmes ember úgyis újrapasztázza minőségi cuccal.
Úgyhogy a kellemes 40°C procit és 45°C VGA-t sztem simán bírnia kell, minek menjen akár 500RPMen is a venti, ha fölösleges?
-
makkai
aktív tag
válasz
Chapel
üzenetére
A Phantom 2,5 slot-ot foglal el.
Szerintem csendes, de alap venti vezérlésen 75-80 fokig engedi (30 fokos szobában) és még csak 60-70 % on mennek a ventik.
Én beállítottam, hogy 70 foknál már 80%-on mennyen, így 70 fok körül áll meg. És bőven elviselhető a zaj, ami csak némi szélzaj. -
snecy20
nagyúr
-
iceool20
tag
válasz
snecy20
üzenetére
A venti profilozható így ha nem akarod nem kell, hogy álljanak a ventik a kártyán.. nekem így is tökéletes mert a nagy melegbe is amikor filmeztem vagy csak neteztem akkor is normális hőfokok uralkodtak... Semmivel sem volt magasabb hő a gépembe mint amikor nem volt benne vga és a prociba integráltat használtam.
Így szerintemteljesen hibátlan, hogy csak terhelve kapcsolnak be a ventik.. talán a csapágyazása tovább bírja így. Viszont nekem ned ad hozzá semmit a gép csendességéhez mert a tápom túlzajong mindent
Pedig 3 hetes fsp raider 750-es... edigi legzajongósabb táp amivel tallálkoztam... -
bombibmw
veterán
válasz
Chapel
üzenetére
A Phantomoknak régebben csapágyasak lettek a ventijei és hangosak is voltak,ráadásul tuning terén sem voltak túl acélosak.
Most nem vagyok képben velük,de a tuti az a Black és a G1.
A WF3 is nagyon jó,de papíron gyengébb a 2 hőcső, a gyengébb tápellátás és a műanyag ventikeret miatt.
Én nagyon elégedett vagyok vele,mivel igen jól hűt és jól is megy,halkan. -
Chapel
addikt
Kicsit összegzem magamnak, az "ajánlottabbakat" a teljesség igénye nélkül:
És akkor van még Ő, milyen lehet ez, vagy a hűtése? Illetve jól látom hogy ez már 3 slotot foglal?
Gainward GeForce® GTX 970 Phantom 4GBMindegyik 105-110k között van nagykereseknél, nekem ezekből a Black a legszimpibb...már ha számít a külső

-
ingalls
senior tag
Nem utolsó sorban a Black iszonyatosan babán néz ki. Amióta megvettem, nincs szívem visszatenni a ház oldalát. Gyönyörű backplate (nem randa sárkányos, mint az msi-nek, vagy össze-vissza cikornyázott a Gigának) és fekete csövek, két diszkrét LAD-del. És persze csöndes! Épp ezért nem váltok feljebb. Imádom ezt a kártyát!
-
válasz
kalozhun100
üzenetére
kalozhun100, ö T i Grat a kartyakhoz, jol valasztottatok!

(#27359) gaben88 En nem ezert ajanlom oket. Szerintem nincs ilyen, hogy a legjobb. A black meg konkretan fejlettebb hardverben mint az msi-k. Nezd meg milyen nyak van alatta, aztan ott a vrm hutese es a folyton tekero, megis csendes ventilatorok. Ezek a tulajdonsagok velemenyem szerint az msi-k fole emeli.
-
-
gaben88
őstag
válasz
Chapel
üzenetére
Én azt mondom, hogy szerintem az MSI Gaming 4G és 100ME a legjobb 970, csak drágább, mint a többi, ezért szokták inkább a G1-et és a Black-et ajánlani a srácok.
Viszont, amit számomra érdekes, hogy jó áron van a Gainward Phantom is és még se látom senkinél, hogy vett volna belőle, pedig kíváncsi lennék arra a kártyára is!

-
Szinyák
őstag
válasz
akodolanyi
üzenetére
a 2600k meddig van piszkálva hozzá , és mivel hűtöd ? ?
-
ö T i
csendes tag
Nah meg van a kártyám nekem is

-
BullZeye
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Ha rám hallgatsz, ilyen hűtéssel nem veszel VGA-t, hangos, és nem hűt eléggé. Az egész rendszere zárt, és CSAK hátul tud kimenni a meleg, így ha falhoz teszed, kb haszontalan. Hűtőbordra része a többihez képest sokkal kissebb, legalábbis a leadó felület, nagyon nem ajánlom. Sivítani fog, és szokásos 1200RPM helyett megy vagy 4800RPM-el.
-
Speed®
titán
válasz
kalozhun100
üzenetére
Végre

-
bardi
senior tag
Nem tudom az milyen zajt produkál, de akkor szerintem elleszel ezzel is ha hasonló. Ehhez a fordulathoz kellett a nyári rohasztó meleg, amire nálam rádob az ötödik emelet+napsütés is.
-
kalozhun100
őstag
Hello a mai nappal csatlakozom hozzátok egy Gigabyte GTX 980 WF3-mal.
-
Chapel
addikt
válasz
Jani18
üzenetére
Én is erre pályázom, miután már nem az első MSI gaming karim lesz, bízom benne 100%-ig.
Csendes, megbízható; a 970-estől is ezt várom és nem hiszem, hogy csalódnék, szerintem Te sem fogsz.
Nagykeres eladóknál meg 100-115k-ig van vagy 15-20 féle modell, ez a minimális felár nekem megéri a nyugalmat.
Régebben még a DCII-es Asusok is menők voltak, mint felsőbb kategória a gyártókon belül vagy talán még Evga.Ma már azért úgy olvasom, csökken az űr a típusok között; de a többiek majd megmondják a tutit, én egyenlőre csak szemlélődő vagyok itt

Egy kósza kérdés a topiknak: egy 980-as szintű kártyára igazán mehetne 6-8gb vram már, nem?
-
bardi
senior tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Nekem ilyenem van. Alapjáraton nem hangos, játék közben észrevehető. Folyamatosan 80 fokon akarja magát tartani a kártya terhelés alatt. Ez nagyon melegben jelent 2300as fordulatot a ventinek. Nekem volt olyan bugom vele, hogy elkezdett játék közben nagyon melegedni, ami miatt visított, ki és belépés megoldotta, már nem csinálja, lehet driver volt, vagy driver+játék együtt, nem tudom.
Elvileg a hűtés nem is referencia, hanem rosszabb annál. Ami előnye, hogy kinyomja a házból a meleget, procira nem jut semmi, pöröghet minimumon az összes ventilátor mellette. Ahogy észrevettem a ház elején lévő ventilátor nem befolyásol semmit se a fordulatszámban, se a hőmérsékletben. -
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Ez a fajta Zotac GTX 970 milyen lehet? [link]
Referenciahűtéssel nagyon forró lenne? Valaki használ hasonlót?
-
blu79
addikt
válasz
akodolanyi
üzenetére
- grat , na ez szép darab
, várjuk a tapasztalatokat és véleményt a kariról -
Jani18
aktív tag
Üdv Tervezem,hogy átváltok egy MSI GTX 970 GAMING 4G vga-ra.Esetleg van valami rossz tapasztalat ezzel a típussal?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
norbigomba
üzenetére
Pont ilyen procim van. Igaz én csak 1db 970-et hajtok vele. 4.3Ghz-en szépen teszi alá.
Gyakorlatilag egy 3820 azzal a különbséggel hogy ez már elméletileg PCI-E 3.0-t is tudja. Azért elméletileg mert nálam istennek se akar annyin menni. 
(#27341) Reggie0: Olcsóbban mennek ezek a Xeonok. Nemrég itt PH!-n valaki egy 3930-al megegyező E5-1650-et árult 35ezerért!
Nagyon nehét volt megállni, hogy ne vegyem meg addig a kb 1 napig amíg fent volt. -
Reggie0
félisten
válasz
norbigomba
üzenetére
Mivel jarsz vele jobban, mint egy Core i7-4820K-val?
-
Ren Hoek
veterán
Win 10-el mi a tapasztalat játékok szempontjából? Megéri frissíteni 970-el? Most jól belaktam a rendszert, másik SSD-n 7, 850-en meg 8.1... igazából ha felrakom a 10-et érhet valami inkompatibilitási gond?
-
Szinyák
őstag
V. ki használ win .10.-et ?? meg éri váltani ? melyik driver való win10.-re 970.-hez ?
Stabil stb?
Thx -
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Itt arról a Geforce Experience-ről beszélünk, amely az Nvidia által létrehozott adatbázis alapján állítja be a konkrét VGA számára legmegfelelőbb beállításokat (amelyek mellett még játszható a játék)?
Prohardver a tanúm, nem vagyok NV-fan, de ha a következő kártyám Nvidia alapú lesz, akkor ez a funkció egy fő szempont lesz számomra a vásárlásnál. Az AMD erre a célra fejlesztett appja amikor utoljára próbáltam egy kalap szar volt, NV oldalon meg (akkoriban) azt tapasztaltam szépen megtalálja nekem a sebesség és grafika közötti legjobb kompromisszumot.
Számomra elég illúzióromboló, amikor egy új játéknál az első pályán egy órát tökölök a legjobb beállítás keresésével, amit a második pályán lehet újra butítani kell. Ez elég rendesen rontja az immerziós faktort.
J.
-
ÁdiBá
veterán
Én már sok mindent nem értek itt a DX12 körül...
-
mnorbert17
tag
Igazán összeszedhetnék mostmár magukat a fiúk/lányok az Nvidiánál, mert vagy nyaral az egész bagázs, és a gyakornokok töketlenkednek, vagy felmondott a vezetö programozó, és a többiek nem találják a fonalat. De kezd a dolog kínossá válni.
-
iceool20
tag
Gyerekek nem ide vág de nagyon menő
Nemrég fedeztem fel! Hasznos is tud lenni ha mindenki rákerül

[PH térkép] -
iceool20
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Atinak a catalyst sem sokkal jobb
Viszint nálam nem produkál marhaságokat és elfér a gépem. Videózásra meg Action!-t használok 
-
iceool20
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Miért okoz mindenkinél bajt az experience?
Nálam tökéletesen fut minden mindennel és nem akad illetve omlik össze a randszer sem a meghajtók... Igaz a sima nvidia által felkínált legfrisebb van fent... Nem kerestem beta vagy még nem hivatalos drivereket. 
-
snecy20
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
1500 fölött némileg.

Más: Mióta reggel lefrissült a Geforce Experience, azóta rohadt lassan töltenek be az ikonon Windows felállásnál, és a Sajátgép is vagy fél percig nem találja a meghajtókat. Tök fasza.

-
snecy20
nagyúr
Nézegettem hogy a Giga Gaming G1 970 mit bír OC-ban... +200 Mhz-es GPU emeléstől már feszemeléssel is elszáll képernyőillesztőhibával kitolt Power Limit mellett, viszont a +150Mhz-et bírja feszemelés nélkül is. +150Mhz felett már nem stabil. Memóriákkal nem foglalkoztam.
Ez pont nem sokkal több mint amit az anti-tuning 7950-em bírt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mivel biztonságos OC tartományokban a benchmarkok (Firestrike és társai) és a játékok is hibátlanul mennek, így aztán gondolom hogy nem a driverrrel lesz gond (353.49 Hotfix van fenn)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

és nem is csalódtam benne.
Csak egy gombnyomás és szép minden 
Csak a 970/980 tulajok véleményére lettem volna kíváncsi, akik már használják 

Nagyon nehét volt megállni, hogy ne vegyem meg addig a kb 1 napig amíg fent volt.