- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
balint107 #35731 üzenetére
Azért, mert a mondandódból hiányoznak a szakmai észrevételek. Alapjában véve is rendkívül felelőtlen kijelentés az, hogy a játékok grafikája aligha mutat fejlődést. Az meg, hogy ezt itt páran még erősítitek is egymásban egyszerűen nevetséges
Kár, hogy nem voltam itt, amikor kijött a Crysis 3, micsoda szájtépés mehetett itt, hogy a korán túlmutató grafika milyen erőforrást igényelt
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
balint107 #35708 üzenetére
Nem, nem szoktam gondolkozni. Soha, kategorikusan ki is jelentem itt mindenki előtt
A világért sem szeretném elrontani a kedved, de ha már ilyen roppant tárgyilagos akarsz lenni, akkor időrendi sorrendben menjünk végig a dolgokon.
A 700-as Geforce széria megjelent durván 2013 áprilisában. (780, 780 Ti). Ezt természetesen követte a GTX Titan és a Titan Black, tehát a csúcskártya kijelentésed e tekintetben kicsit erős attól függetlenül, hogy nem gyenge kártyáról van szó.
Az általad leírt időpontban megjelent a 970, ami teljesen más arhitektúra, számos ám rendkívül fontos egységből jóval többet tartalmaz, több memóriája van, illetve a GPU-ja is gyorsabb. Ezek után elméletileg gyorsabb is, de valójában annyival nem, mert ezek alapján sem teljesen összehasonlítható a két arhitektúra. A Youtube-on látottak alapján úgy látom egyébként, hogy nem látható az általad kritikusnak talált lassulás, ahol pedig lassabb ott tisztán lehet, hogy a kevesebb memória, illetve az adott egységek limitálnak valamelyest.
Aki 2014 telén a 970-980-at csúcskártyának tekintette, az egyértelműen magát verte át, mert egyértelműen abszolút teljesítmény mutatóban az előző szériás GTX Titan erősebb, illetve a Titan Black pedig partiban van vele. Abba meg már bele se megyek, hogy várható volt, hogy lesz újabb Titan széria. Tehát, attól hogy valami új és relatíve jó teljesítményt nyújt, nem nevezhető csúcsnak.
Lehet itt előhozakodni különböző játékokkal az előző pár évből, de teljesen fölösleges. Gyakorlatilag szépen lassan olyan erőforrás igényes effektek, mint pl a Tessallation, Ambient Occlusion, viszonylag jó minőséget nyújtó, ámde takarékos élsimítási eljárások épültek be a játékokba. És akkor van képe valakinek a Maffia 2-vel példálózni, ami nem ronda játék, de mondjuk hol van egy GTA V vagy akár egy AC grafikai elemeitől, populációjától, sűrűn beépített területeitől? Aki ezeket a dolgokat nem veszi észre, az nem is akarja.
Ezek ugye nem is igényelnek plusz erőforrást?
Hülyeségeket ne állítsunk már kérem szépen
És akkor persze alázzuk a szoftverfejlesztőket.
Nem akarok személyeskedni, de itt néhány embernek vagy kellene vennie egy normális monitort, vagy el kéne fáradni szemészhez, vagy akár elmenni valamiféle, hogyan fejlesszük a látásmódunkat gyorstalpalóra
Még órákig tudnék írni, de inkább nem teszem, mert egyszerűbb úgy is haragudni a világra.
-
BiP
nagyúr
válasz
balint107 #35676 üzenetére
Köszi. Bár itt Ultrán meg max settings-en nézték, az biztos jobban megfogja a gépet.
(meg persze tudjuk, hogy léteznek olyan grafikai beállítások, amik durván zabálják az erőforrást, de látványban nem feltétlenül ad annyi pluszt, amennyit a visszaesés indokolna.)Nekem automatikusan Highra állította magát (meg talán AA nélkül), nem variáltam vele, volt rá negyed órám megnézni, így kb. annyit bóklásztam.
Ha van beépített benchmark (bevallom, nem is kerestem), akkor lefuttatom azt is. -
BiP
nagyúr
válasz
balint107 #35653 üzenetére
i7-4790k, MSI 970 gaming, minden defaulton: (tuning mellett kifagyott, és nem volt kedvem tesztelgetni, hol a határ, így visszavettem alapra a procit is, kártyát is).
4K-ban high-ra lőtte be magát, stabil 25-30fps-t hozott, néha felment 38-ig.
Komoly akcióhoz persze kevés, mászkálgatni bőven jó volt. És rohadt jól nézett ki. Én nem nevezném optimalizálatlan fosnak.
Kisebb felbontással (1440p vagy fullhd) erősebb kártyával (980 vagy Ti) és/vagy tuninggal egyszerűen elég kell, hogy legyen. -
zalman90
őstag
válasz
balint107 #35653 üzenetére
"Divisionról eddig is ordított a rossz optimalizáció"
Mostanában csak ezt olvasom hogy, rossz optimalizávció
pl: ott az új Tomb Raider is..
van/lesz egyáltalán olyan játék, aminek jó lesz az optimalizációja?!
(#35647) Gaben1987: szerintem az 1440pben kapott fps számod elég jó, de jól látom hogy 50re van fixálva? mert akkor az helyenként menne feljebb is, s talán ha kijön a full verzió jobb lesz a gpu használat is ami több fps-t fog eredményezni
-
Archttila
veterán
válasz
balint107 #35516 üzenetére
"A HDD viszont nálam is egy katasztrófa már. WD red 1TB. Olyan zajos lett 1 év után, mint a fene, lassú is mint állat, pedig sata III 7200 RPM 64 MB"
Nekem az 1TB-os WD Blue a leghangosabb a rendszerben, a médiaállvány pedig szinte beremeg ha felpörög a gépben a vinyó mindegy hogyan rögzítem, gumizom... így nem sokat érnek a Noctua a ventik
Az a gond, hogy nincs halk megoldás a HDD piacon, ha full kuss kell akkor marad az SSD. -
Grave_444
nagyúr
válasz
balint107 #35516 üzenetére
Ha nem szabályzod le persze, hogy hangos marad.
Pedig I5-el szépen ment ~1000rpm-en.
Azóta vettem egy TX3-at, de semmivel se lett halkabb tőle a gép, hőmérsékletben jobb..
Különben ha nem lenne egyértelmű én a Gigabyte kártyáról beszélek, nem MSI-ről.Lényegtelen különben, nem vitázni akartam a hozzászólással.
-
bombibmw
veterán
válasz
balint107 #35232 üzenetére
Nem azért.
Már régebben is gondolkodtam egy ilyen megoldáson és az EVGA-nek hála, ezt megtehetem, garivesztés nélkül.
Ráadásul amúgy is van már vízhűtés, akkor miért ne használjam ki?(#35233) NetTom:
Nem mindig felesleges.
Van, akinek sokat hozhat a pasztacsere.
Én csak kíváncsiságból cseréltem le.
Egy olyan kártyához hozzá sem nyúlnék, amin matrica van, de EVGA-nál még fel is hívják rá a figyelmet, hogy nyugodtan cserélj rajta hűtést. -
-
duc
aktív tag
válasz
balint107 #34588 üzenetére
Jókat lehet ott is röhögni... Csak az marad ki a történetből, hogy a "zöldhályogos fanboyok" többsége már szopott eleget a radeonnal, tanult a történtekből, de ők zsigerből/vallásból nem vesznek nvidiát. Meglát egyet a polcon a boltban és már veszi elő a fokhagymát meg a karót
-
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
balint107 #34491 üzenetére
1440P-ben kölcsön monitoron Projectcars-t, Dyinglightot próbáltam. Mindkettő tökéletesen futott 60 FPS-el. A FHD esetén nem volt szebb a megjelenítés minősége, mint a lejjebb skálázott 1440P esetén. Ugyan azon a beállításon nyilván nem fog futni, de miért érdemes mindent maxra tenni, amikor pár direkt erőforráséhes, ámde láthatatlan effekt gyakorlatilag +30%-ban terheli a kártyát? Ezt mindenki döntse el magának, de attól még 1440P-re tökéletesen élhető a 970, főleg egy jó tuningosabb darab, mint mondjuk az enyém
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
balint107 #34483 üzenetére
Most pont nem tudom mert épp egy 980Ti csücsül a gépben, de ha visszarakom a 970-et megmutathatom neked
De csak hogy az utóbbi időkből mondjak pár címet, SW Battlefront, Dirt Rally, Assassins Creed Syndicate, StarCraft2 Fallout 4 mind mind tökéletesen játszhatóak voltak 1440p "Ultrán".
Egyedül a Witcher 3-nál kellett kompromisszumot kötni, de rendkívül minimálisat.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
balint107 #34480 üzenetére
Már bocsi de elég nagy hülyeségeket hordasz itt össze. Én 1440p-ben használok egy 970-et (és előtte egy 390-et is) és köszönik szépen nagyon jól elvannak ezen a felbontáson is sebesség ügyileg.... Persze néha kell kompromisszumot kötni de ez az esetek 90%-ában az élsimítás kikapcsolásában testesül meg, ami ekkora felbontáson már amúgy is kevésbbé szükséges
-
castiels
addikt
válasz
balint107 #33559 üzenetére
290X erősebb? De a 390 tartják az ellenfelének? Szerintem nyers erőben erősebb,tesztekben, de valljuk be játékok alatt inkább nv. Miért? Mert ott a támogatottság.10 ből 7 jobban fut nv-án.Ettől eltekintve a 970 sem tud mindegyik mostanában megjelenő játéknál fix 60 fps-t kiadni magából, mert ahogy írtad is kevés..Az ára meg az ellenkezője...
-
válasz
balint107 #33551 üzenetére
GTAhoz tudok annyit hozzátenni, hogy szerinted véletlenül van ez így megcsinálva? Hogy ha az összes csúszkát kimaxolod akkor 40FPSed van egy 970en? A fenét... ez direkt van így megírva, hogy maxon kelljen hozzá a 250ezer forintos 980Ti
Viszont ebből következik az, hogy ha nem egybites vérpisitke az ember, akkor elkezd utánanézni, hogy "jó de akkor a csúszkák mit is csinálnak pontosan?" Mert annyit kell tudni erről a játékról, hogy a High / Ultra között gyakran annyi a különbség, hogy feleannyi az FPSed de látványban alig tesz hozzá...
Itt a honlap ahol segítenek kikísérletezni, hogy mi a fontos és mi kevésbé... Én pl egy GTX660Ti-n is megtaláltam azt a beállítási kombót, amivel szép a játék, és mégsem 20FPS -
castiels
addikt
válasz
balint107 #33551 üzenetére
Szerinted melyik AMD a párja a 970-nek? És annál az AMD-nél is beesne az FPS?
PL a Fallout-nál ami fix 60 FPS a 970-nek az AMD-n totál akad, de van itt egy Dying light és egy Procejt Carsunk is. Az általad említett Tomb Raider meg hiába AMD játék ugyanúgy fut mint egy csúcs AMD kártyán.
-
Raidon
őstag
válasz
balint107 #33544 üzenetére
Azt most nem tudom a Rainbow Six mire van mostansag optimalizalva de anno jatszottam olyan verziojaval amin a menuben ott volt a nagy ATI logo. En nem varom egy kartyatol sem hogy minden jatek menjen rajt fullon fix 60-al. De mindenki tudja kb mivel jatszik mivel fog. Most vettem GTX 970-et GTX 760 utan. Nekem ez most nagy elorelepes. Hiszen eddig sosem volt nagyon draga vga-m. Elotte Sok ATI volt volt ami jobban ment volt ami nem. Nem kotekedesnek szanom felre ne erts
Csak leirom en hogy tapasztalom a dolgokat szivesen meghalgatom a masik velemenyet is
En speciel nem nagyon fogok sok olyan jatekkal jatszani ami nagyon leizzasztana a kicsiket
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
balint107 #33339 üzenetére
Hàt remèlem nàlam is így lesz, az msi 390-et leginkàbb ezèrt adtam el amit az elôzô hozzàszòlàsomban leírtam. Ès kb ezt vàrom az msi 970-tôl amit Te leírtàl.
De szkeptikus vagyok egyszer màr ràfàztam egy kèt ventis 970-re (asus black) a 3ventis giga bevàlt.
Na de majd kiderül, holnap èrkezik (elmèletileg).
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
balint107 #33227 üzenetére
Papíron kicsi a különbség, de gyakorlatban, azért több van a 970 és a 980 között. 15-20%-ról beszélhetünk. Azért az nem olyan kicsi szerintem, de az más, hogy engem mondjuk nem izgat személy szerint, hogy 70 vagy 78-82 FPS-em van valamiben. Ettől ennyi pénzért a 970 zseniális és reméljük, hogy az is marad egy darabig.
https://www.youtube.com/watch?v=eqNrCkgxf94
Ez FHD-ben ki van maxolva az általad kívánt módon. Nincs meg a 60 FPS. Ennyit tud a mai számítástechnika jelen állás szerint. Ezek után még jó, hogy 970-en "kötök" kompromisszumot.
-
Rasiel
senior tag
válasz
balint107 #33213 üzenetére
Az FC4-et anno én is Godrays OFF-al játszottam.
Sokszor olvasom itt-ott, hogy ez meg az valakinél maxon/kimaxolva megy. Ezt is helyén kell kezelni, mert nem mindegy pl. milyen felbontáson, milyen látványjavítókat használva igaz ez az állítás.
Motion Blurt én is ki szoktam kapcsolni, nem hiányzik. Ellenben a Depth of Field effektekkel nekem nincs bajom, persze ez akkor igaz, ha normálisan meg van csinálva.
A készítők, fejlesztők tesznek azért, hogy ne legyen gondtalan életed. Ezért is írtam azt, az előző hsz-emben, hogy sűrűn a zsebedbe kell nyúlnod, ha ilyen - magasnak mondható - igényeid vannak."És nem azért mert a hardver gyenge lenne, szerintem ez erősen szándékolt, hogy éppen csak fél 1 évig legyen a csúcs kártya is csúcs kártya, utána már jöjjenek a kompromisszumok, és vehesd az újabbat, vagy barátkozz meg velük."
Én az utóbbi csoportba sorolom magam, tehát, aki inkább megbarátkozik a kompromisszumokkal, persze normális kereteken belül, azaz, ha "egészséges" kompromisszumról van szó.Direkt nem úgy írtam, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ha ekkorák az igényeid. Mert, jól írod, meg lehet oldani úgy is, ahogy te csinálod a kártyaváltást. Javarészt én 2-2,5 év után szoktam VGA-t cserélni. A jelenlegi valamivel több, mint 2 éve nálam van, így jövőre esedékes is lesz a csere, de ez sok mindentől függ még.
Vegyük pl. az én esetemet: úgy látom, hogy a 780-at egy 980Ti-re lenne érdemes lecserélnem. Ez az, ami számomra jelentős sebességnövekedést tudna hozni. (Nem kapkodok, mert jelenleg a 780 is elegendő nekem, illetve szeretném megvárni a köv. évben megjelenő Pascalt). Általában - sőt, szinte mindig - a hardver cuccaimat közeli ismerősöknek, bátyámnak szoktam továbbadni (már, ha érdekli őket), természetesen pár ezressel olcsóbban, baráti áron. Feltehetném őket HA-ra is drágábban, de jobban érzem magam, ha megfelelő helyre kerülnek, illetve ha már érdekli őket, nem fogom az orruk elől eladni valaki másnak, stb. Tehát nem kukába szoktam őket dobni.
Ha a fentebb említett dolgokat figyelembe vesszük, valamint az árakat, és emellett újonnan, webshopban akarom megvenni a 980Ti-t, akkor számomra már mélyen zsebbe nyúlós a téma. Persze ez is kinek mi.Egy szó, mint száz, nem vitázni akarok/akartam, meg teleoffolni a topikot, csak nekem ez a véleményem az egészről.
-
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
balint107 #33221 üzenetére
Igen, csak az utóbbi valamiféle komplexus, ami igen sokba kerül. Ezt az igényt pedig az elmúlt 5-7 évben mindig elég rendesen meg kellett fizetni, hogy teljesüljön. Ezen egyébként nem kell meglepődni, mert az élet más területén is így van. Neked ez az igényed, de akkor gondolkozz reálisan, mert az nem reális, hogy a felső közép kategóriát szidod, azért mert nem tudja azt, mint az aktuális top.
A 970 marha jó kártya. 110-120 ezer forintért már egy éve kivétel nélkül alkalmas arra, hogy 60+ FPS-el futtassak bármit, egy két haszontalan effekt kikapcsolásával vagy mérséklésével, ami nálam nem egyenlő a kompromisszummal. Majd akkor lesz kompromisszum, ha már mediumra le kell venni valamit.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
balint107 #33213 üzenetére
Pontosan Raisel kollégának van igaza. Van egy csomó olyan effekt, ami látványban minimálisan tesz hozzá, viszont olyan erőforrás igényes, hogy csak na. Mindig van egy aranyközépút. Úgy gondolom, hogyha mindent maxon szeretnél játszani, akkor félévente le kell váltanod a kártyádat. Ha tudsz úgy élni, hogy nem fut "maxon", de képileg továbbra is tökéletes élményt kapsz, akkor jó lesz az még. Én egy éve használom a 970-et. Nem érzem úgy, hogy bármi kompromisszumot kellett kötnöm, mert eddig se az volt a fétisem, hogy "maxon" menjen minden.
Azt meg tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi programozási lehetőségek mellett így avulnak bizonyos hardverelemek. Remélhetőleg a DX12 hoz némi változást, mert konzol fronton már így is nagyon komoly gondok vannak.
-
Rasiel
senior tag
válasz
balint107 #33202 üzenetére
Ezzel az a gond, ha ilyen igényeid vannak, akkor sűrűn a zsebedbe kell majd nyúlnod, mert ezek szerint a 970 sem lesz sokáig elég neked. Az MSAA a recés élek teljes eltűntetésére legtöbb esetben nem nyújt megoldást, emellett meg eszi a GPU-t nem kis mértékben, valamint a VRAM-ot is. Valamivel jobb megoldást nyújt a DSR, ugyanakkor ide is kell VGA rendesen. Több játékban vannak olyan opciók, amelyek kikapcsolásával jelentős FPS növekedést lehet elérni és képminőség szinte egyáltalán nem lesz rosszabb (hogy csak egy friss címet említsek: lásd pl. Fallout 4 God rays effekt). El kell ismerni, már ez is kompromisszum, de pl. abszolút nincs értelme ilyenek miatt több száz ezreket kiadni egy kártyáért. Ha így állunk hozzá, akkor már 1080p-ben egy 970/980-al is kompromisszumot kell kötni, főként, ha a fix 60 FPS a cél.
Ez az én véleményem. Persze nem vagyunk egyformák, az igényeink eltérőek is lehetnek.
-
trufa12
addikt
válasz
balint107 #33202 üzenetére
az a legkevesebb én attól tudok rosszul lenni , hogy mikor egy egyébként kerek v görbe, gömbölyded objektumot látni vélek és nincs normálisan kidolgozva... 2015-ben sem ... az a szörnyű de arról nem a vga-tehet ...
nah mind1 ha 60fps fhd nekem jó a 2x msaa is ... viszi a játékokat a 980 akkor rendben van, nah meg úgyis rá csapok egy adag OC-t .
januárba majd kiderül..
most érkezik majd a 4690k , meg silent base 800 as ház (bár itt teljesítménybe nyújtott szerepe ennek nem lesz ) januárba meg vga,cpu játék vízhűtés, és egyéb esztétikai kellékek -
trufa12
addikt
válasz
balint107 #32728 üzenetére
Ennyire nem vagyok benne a piac elemzésbe, de remélhetőleg nem lesz olyan hogy 250 ezer bár a csúcs modell simán lesz annyi az tuti, miért ne lenne.. ha több az mondjuk igen rossz lesz ..
De én örülök ha a 980-tihez hozzá jutok , aztán játszhatok , nekem ez a pascalos dolog még messze van , sőt lehet át is lépem azt a generációt, mert azért gondolom amik játékok megjelennek majd az elköv 2 esztendőben , elfognak menni 980-tivel .Bár ha annyira butulnának a kártyák driveresen amikor megjelenik az új gen akkor kénytelen leszek hatalmas bukóval áttérni rá.
-
balint107
aktív tag
válasz
balint107 #32719 üzenetére
trufa12
Induláskor a 80-as kártyák 180 ezer környéke a 70-esek pedig 120 ezer. Így volt ez a GTX 680 670 GTX 780 770 és a GTX 980 970 esetében is. Persze ezzel együtt a korábbiak nem sokat csökkennek, mégis hasonló áron az új szériában sokkal jobb kártyákat lehetett megvenni. A GTX 780 is szinte soha nem csökkent 100 ezer alá, inkább 120-140 volt a jellemző, még akkor is mikor 970-et 100 ezer környékén már lehetett kapni. Én remélem, hogy a pascal-al sem fognak nagyon elszállni (250-300 ezerért felejtős lenne kb örökre), hanem inkább egy új, jó ár-érték arányt képviselnének feltehetően és sokkal jobb választás lenne, mint a GTX 980 vagy a GTX 980Ti ezután. Hiszen ez így volt eddig is. Elég csak a GTX 780Ti-re gondolni, ami úgy Kb 160K környékén kopott ki a piacról extrán leakciózva, mikor GTX 970 OC-t már 100k körül lehetett venni szintén, és kb ugyanazt a teljesítményt adta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- Max
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 10
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest