- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint107
aktív tag
válasz
JoolsNOS #35645 üzenetére
Bizonyos játékoknál és helyszíneknél visszaesik a kihasználtsága a GTX 970-nek ez tény. Van, hogy szépen egyenletes a visszaesés mértéke, és segít rajta az 1440P. No nem a sebességen, hanem a kihasználtságon. Ritkán előfordul, de közel sem minden játéknál. A Rise Of The Tomb Raider-nél viszont össze-vissza tud ugrándozni a kihasználtság. Ki tudja miért. Lehet a konzolport miatt.
-
-
tepenzed
őstag
-
törölt tag
válasz
JoolsNOS #28049 üzenetére
Köszi!
Nekem 66.7-es az ASIC csak, valamelyik játék bírja nekem is az 1500/2000 stabilan, ilyen pl a GTA V, de más játéknál meg csak 1475-n stabil. Feszültséget meg nem akarok emelni neki. Néztem 1500 vs 1475 között mérést, és 1FPS ha volt nekem átlagba, szóval az semmi. -
snecy20
nagyúr
válasz
JoolsNOS #27871 üzenetére
Nekem 650W-os XFX TS Bronz van, és egyelőre nem tudom, hogyha valamikor a jövőben hatalmába kerítene az ihletés és a Giga G1 970 mellé szeretnék majd egy másikat SLI-hez, vajon bírná a táp? Ugye az említett kártyának nagyobb ám az áramfelvétele a nagy átlag 970-ekhez képest... i7 5820k lenne mellettük, meg a szokásos apróságok, ventik, 2 HDD.
-
Vistaboy
veterán
válasz
JoolsNOS #26248 üzenetére
Na jó, ezt kicsit eltúloztam, ami azt illeti, én is főleg a garancia miatt ragaszkodom az új cuccokhoz. Persze ettől függetlenül szeretem kicsomagolni, de a lényeg valóban a garancián van.
(#26251) balint107: Igaz, van némi előnye, hogy tesztelt cuccot veszel olcsóbban, de én nem cserélem minden évben a hardvert, nem mindegy, hogy 3 vagy 2 év garival veszem meg őket. Arról nem is szólva, hogy nem tudhatom, az előző tulaj széthajtotta-e azalatt a pár hónap alatt, amíg nála volt. Akik mindig a legújabbat keresik és évente cserélik a 200K-s VGA-kat, több, mint valószínűleg nem elégszenek meg alapórajelekkel. Márpedig, ha én ezt a GTX 980-at esetleg két év múlva eladom, biztosra tudom mondani, hogy nem volt kihajtva a bele, mivel én nem tuningolok. De egy használt kártyánál kénytelen vagy megbízni az eladó szavában, ami nem minden esetben helytálló.
-
balint107
aktív tag
válasz
JoolsNOS #26248 üzenetére
Egyetértek. A kicsomagolás örömeért fizetsz 180 ezret a garanciás használt 120-130 helyett. Én vettem az oldalon egy Gigabyte GTX 970 OC-t 75 ezerért. Jó volt, hibátlan volt, 3 hónapos volt, e híján 3 év garival. De G1-eset szerettem volna, és beszámíttattam egy vadonat új G1-es 970-be. Én csomagoltam ki először, én tettem gépbe először, és én is hallottam a bődületes cicergését először, míg az előző kártyámat letesztelten biztos cicergés nélkül vettem. Részemről ennyit erről az észjárásról.
-
-
Assdak
őstag
válasz
JoolsNOS #26049 üzenetére
Nekem ugyan egy Be Quiet Silent Base 800 ba van, ami ugye egy eléggé jól szigetelt ház, viszont itt is két 12-es venti elől 1000rpm-en és egy hátul. A két első cserélve lesz 14-esre. Mondjuk a táp is passzív módban van.
Igy viszont nálam 29 fokos szobába idle 59 fok a kari. Terhelés alatt, húzva 1500+ -ra 70 fok körül. -
válasz
JoolsNOS #26048 üzenetére
A huzat a lényeg ezért is csodálkozok amikor "levetetik" az oldallapot a jobb szellőzés miatt. Holott sokkal jobb ha van 1-2db 12centis légkavaró elől-hátul. Nekem is 35fokos a VGA üresben 27fokos szobában, igaz csak GTX770 de akkor is. Remélem a 980 is hasonlóan megy majd üresben, és 75fokos maximum játék alatt.
Mindenkitől: Egyébként elképzelhető hogy a 980 valamikor 150k körül lesz? Aztán alaposan nem mértem fel, de amit eddig néztem kínálatot mindenhol Strix van. Hűtés szempontjából miben különbözik a Black megoldástól azon kívül hogy a Strix két egyforma kinézetű ventilátor, Black két nem egyforma kinézetű ventilátor. Előköszi!
#26049 - Jól csüng az a VGA
-
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS #26048 üzenetére
Na nem fértem bele a szerkesztésbe, mert jött a teszkó szállítmányom.
Szóval a ventik elhelyezkedése még szereléskor. (egy hete viszont a tápot is kicseréltem félpasszívra) illetve itt még nincs benn a procihűtő mögötti venti.
Az alsó venti befújása rá van irányítva egy kartonlappal:
De persze zárva van a ház: (bár szerintem ezen a képen még a 680 lightning van benn)
-
Assdak
őstag
válasz
JoolsNOS #25998 üzenetére
A bloom-on egyértelműen látszik a különbség a szín árnyalatokban.
De postfx jellemzően az a beállítás amit nem állóképen kell tesztelni, hanem mozgás közben, mivel a motion blur-re, a bloom, ra és a dof ra van leginkább hatással. A fény átszűrődéseknél, füstöknél stb jön ki leginkább a különbség. -
blu79
addikt
válasz
JoolsNOS #24923 üzenetére
(#24923) JoolsNOS de megemeli valósan, mert ha beállítok egy adott tuning órajelet és ha csak feszt emelek az afterburnerben a többi csúszkát nem bántom akkor feljebb boostol és a gpu z is kiirja hány voltot kap a gpu, de a lényeg ha feszt emelek feljebb boostol, ez aszt jelenti hogy lehet feszt emelni rajta
-
válasz
JoolsNOS #24925 üzenetére
Egyebkent sincs ertelme a vegen jaratni a kartyat. Pl 1540 es 1480 kozott van 4%, meg ha maximalisan ki is mutatkozik ez fps-ben, ami szerintem kizart, akkor ki lehet szamolni mekkora novekedest kapunk. Lesz 60 helyett 62-63 fps, ezt az eletben eszre nem vesszuk jatekban. Tesztekben biztos hoz nehany pontot, ha epp nem buggol a program.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
JoolsNOS #24874 üzenetére
Elvileg G1 lesz, vagy MSI Gaming mint a tiéd.
Mellesleg:
Aki esetleg árcsökkenést várna a Radeonoktól, az szerintem ne reménykedjen nagyon 100 körüli kategóriában... Ami jön 390/390X az várhatóan 130/160K körül fog, talán még érdekes lehet a Tonga 4GB, 95Kkörül, de elvileg 280X Tongásítva, tehát kb afelett és 290 között lesz szerintem. Arra pedig ma világított rá Schawo, hogy a 290(X)-eket ki kell durrogtatni, tehát minden arra utal, hogy a 3XX-ek fölé lesznek belőve. Csak hónapok múlva lehet igazi árcsökkenés. Aki esetleg használtan jó áron tud 970-et venni, nem hiszem, hogy tovább csökkenne emiatt...Persze kíváncsian várom a Vörösök robbantását, szerintem jó muri lesz
Fury szerintem nagyon drága lesz, és nagyon erős. Reméljük megkapja az 1GPU koronát, szt' beindul egy kis háború a csúcson
-
törölt tag
válasz
JoolsNOS #21093 üzenetére
Igen, de amikor visszatérsz mondjuk a vidékről a város egy olyan területére aminek nincsenek betöltve a textúrái, vagy korábban voltál ott, de ki kellett pakolni akkor hiába fogja törölni nem tudja olyan gyorsan betölteni, hogy gyorsan vezetve ne vedd észre és szaggasson - pont ezért tölti be előre, hogy ilyenek ne történhessenek meg. Nem mondom, hogy a +512 MB mindent eltüntetne, de azért jóval később/kevesebbszer jelentkeznének ezek a jelenségek. Már MSAA nélkül is haladás érhető el e téren pedig az a játék szerint csak 130 MB-ot használ 2x-esen. Remélem lesz valami jobb driver/patch ami némileg optimalizál ezen.
-
törölt tag
válasz
JoolsNOS #21088 üzenetére
Úgy hívják GTA V...
(#21090) castiels: Nem vitatom, de pár óra játék után ott is elkezd szaggatni ahol korábban nem megnézve a használatot pedig kb. pont a határon van. Pár "VRAM intenzív" beállítás csökkentésével újra normalizálódik a helyzet, csak sajnos ugye ennek nem kéne megesnie...
A fenti kép 2xMSAA-val készült 1080p-n, Árnyékok és Fű nem a legmagasabbon, Advancedből semmi nincs bekapcsolva. -
-
Vistaboy
veterán
válasz
JoolsNOS #18211 üzenetére
Értem. Akkor lehet, hogy az ASUS némileg minőségibb alkatrészekből áll. De mondjuk ez az árán is meglátszik. Más nem jut eszembe.
(#18216) blu79: Elég visszakeresni, hogy a GTX 980 megjelenésekor kik váltottak GTX 780 SLI-ről 980 SLI-re. Na, ők tuti beneveznek majd egy Titan X SLI-re, amint megjelenik nálunk.
-
DigitXT
félisten
válasz
JoolsNOS #16046 üzenetére
Erősen 50+ból igen (52+), de ÁdiBá nem ezt hozta példának. Én arra írtam, amit.
(Rossz példát hozott: 24 helyett 30, lehet, hogy segít, de az 25%. Erős tuning...)Egyébként én 30 fps-sel sem lennék boldog, ha van egy csúcs(közeli) VGA-m.
Akkor már inkább megnézném, hogy mi az, ami ennyire megfekteti + miből lehet
a látvány minimális romlásával teljesítményt nyerni: ha agyatlanul mindent maxra
húzunk majd "sírunk", hogy úgy is szaggat, nem biztos, hogy a VGA tuning segít.trufa12: az agyatlan jelzőt nehogy magadra vedd!
De ha tényleg idegesít, hogy
nem elég sima a játékok futása, akkor nem ártana utána nézni, hogy miért... -
FLATRONW
őstag
válasz
JoolsNOS #15142 üzenetére
Ez így van. A magas látótáv procilimitet okoz, a shadow map pedig a memóriát eszi meg. Nálam 50-re van állítva a látótáv és szintén mediumra az árnyékok. Magas árnyékok mellett elfogy kinti területeken a memória és szépen akadozni kezd a játék. Persze nálam csak 2 GB áll rendelkezésre. Médiumon 1900-2000 között van a memória használat az AB szerint, de nem okoz szaggatást. A játék érdekessége, hogy nagyon simán fut alacsonyabb fps értékek mellett is, a Crysis első részéhez tudnám hasonlítani a folyamatosságot.
-
dewil666
őstag
válasz
JoolsNOS #15015 üzenetére
Viszont ez nem ugyan az!
Mert ha veszel egy autót és utólag kiderül hogy a 4 hengerből az egyik fele teljesítményt képes leadni biztosan átverve éreznéd magad. Hiszen ugyan annyit fizettél mint egy teljes értékű jól működő 4 hengeresért
De ha mindegy hogy félrevezethetik az ember akkor mindegy. -
westlake
félisten
válasz
JoolsNOS #12610 üzenetére
A legtöbb ilyen mérőeszköz leírásában szerepel, hogy a kapott értékekkel például nem fordulhatsz a szolgáltatóhoz (mondjuk túlszámlázás miatt), mert hivatalos mérésre alkalmatlanok. Nem azt mondtam, hogy tobb kilowattot tévednek néhány óra alatt. Gondolom 200W-onként +-10-15W-ot tévedhetnek.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
JoolsNOS #12543 üzenetére
En csak a HDD hofok miatt tartom erdekesnek az elhelyezest. Valtozott valami a papirdobozolas es az elhelyezes modositasa utan?
(#12544) Werkly: én is most onnan rendeltem, 3 év garit írtak, szerintem néha elírják, mert volt, amikor 2-t tettek fel, közben, pedig az ár nem változott
hétfőn lesz meg elvileg, akkor tervben van unboxing, watt meres, illetve kellene vegre egy valos valaszidot merni a 240 fpsemmel....
-
ALLAT001
senior tag
válasz
JoolsNOS #12370 üzenetére
Ha a monitor csak 60Hz-et tud, de megvan a fix 60fps, akkor sincs az h 1 képkockát 2x jelenít meg, mert pont szinkronban van.... nincs ugrálás
Sőt ha nincs meg a 60fps és a VSync 30fps-t enged megjelníteni, akkor sem kéne h legyen shuttering.Tegnap néztem NVIDIA tavalyi konferenciáját, ahol Carmack azt mondja: "Between 60 and 30 frames per second is noman's land" - ezért, mert ennyi fps-t nem lehet megjeleníteni shuttering nélkül. De pont ennyit igen.
-
válasz
JoolsNOS #9082 üzenetére
Az emberi szem felbontása kb fél ívperc - ez így volt régen, így lesz a jövőben is kb a kiborg-inplantok megjelenéséig. Ez azt jelenti, hogy 40centiről (ahogy közel hajolva nézünk egy 27"-os monitort) kb 0.06mm alá kell tornázni a pixelméretet. Normális nézési távolság mellett (~70 centi) a 4k-val (0.15mm-es pixelméret) már nagyjából jók vagyunk. Szubjektíve én már a QHD-vel is elégedett vagyok (fHD-vel nem voltam) - bár még nem láttam 4-5k-s monitort.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
JoolsNOS #7331 üzenetére
Nálam is van egy két olyan program ahol bizony megtudja magát mutatni a GTX980.
Ennek szerintem a fő oka az is lehet hogy a referencia GTX980 VRM része is meglett csonkítva a kevesebb fogyasztás miatt, így a megmaradt VRM szabályzó jobban terhelődik.
Bár nálam sem vészes a jelenség.
De a CrySis1-ben hallani a menüben.GTX980 (feszültség szabályzókat figyeljétek)
GTX780Ti
Szerintem ez is okozhatja a jelenséget...
Bár a non refrencia kártyáknak a nyáklapját a gyártó rakja össze illetve rajta található VRM részt is, de akkor mit tud ennyire elb@szni?
Én úgy gondolom, hogy ezeknek a cicergős kártyáknak egy az anyjuk, vagyis technologiailag nem megfelelő eszközökkel készítik fel a vrm részt, a cicergős egységeket, tekercseket.
Célszerű lenne utána nézni nekik a gyárban, hogy még egy ilyen probléma ne legyen a jövőben. -
válasz
JoolsNOS #7006 üzenetére
Leginkább arra, hogy hány%-nyi FPS-t veszít az ember a korábbiakhoz (pl 780) képest, ill hogy állunk bugokkal szintén az előző generációhoz hasonlítva?
#7012: Kamelot kollégához csatlakozva max 60k-ért lesz értelme a 960-at kiadni, már 92k körül is linkeltek 970-et... Ez viszont megpecsételi a 770-ek sorsát, úgyh aki még nem adott el, az usgyi...
-
MPowerPH
félisten
válasz
JoolsNOS #6904 üzenetére
Dehogynem eleg. Win 7, naprakeszen+ par alapprogram. Jatekok jelenleg: ETS2, Mafia 2, Risen 3, Stalker Lost Alpha, Stalker Clear Sky, Far Cry 3, Assetto Corsa, Skyrim, rFactor+ rft mod, ami most fent van a gepen. Mi tobb kellhet meg? Ez 9db game, amibol harmat akar most is deletelhetnek, mert nem jut ido rajuk, avagy parkolopalyan vannak.
68,5Gb szabad helyem van(a hasznalhato 223Gb-bol). Az uj SSD-knek eleg 5% szabad tarhelyet hagyni, sot, mar alapbol van elkulonitve egy resz, amit mi nem is latunk, hanem az SSD hasznalja.
Boven eleg mindennek ez a meret, csak nem HD filmeket kell tarolni rajta.
-
Garsza
veterán
válasz
JoolsNOS #6904 üzenetére
Azért a mostani SSD -k napi 10GB írást biztos hogy kibírnak 10 évig. De lehet többet is.
Az egyenletes elhasználódásból adódóan úgy számolható ki az elméleti élettartam, ha megszorozzuk a teljes kapacitást az újraírási ciklusok számával, vagyis például egy 250Gb-os Samsung 840 hozzávetőlegesen 250Tb adatot képes írni. Egy átlagos felhasználó esetében 7-10Gb napi írással számolhatunk, vagyis az utóbbival kalkulálva majdnem 66 évig bírja az SSD a nyüstölést, és ez még csak a garantált 1000 ciklusra vonatkozó szám
-
Zoley3
tag
válasz
JoolsNOS #5351 üzenetére
Miután visszaküldtem a 970 G1-et (hogy miért azt korábban írtam) maradok az MSI-nél (GTX570 és 670 is az volt)
Szerintem nem nagy cucc a backplate,persze dizájnosabb,de a por ugyanúgy bemegy alá...amúgy sztem az MSI is szép matt fekete nyákos,az se csúnyaJah meg azt szeretném megkérdezni,hogy a TwinFrozr 5-ön pörög visszafelé a venti 30mp-ig az indulásnál (Dust Out) ?
Csak mert az nagyon idegesített az elején hogy visított a portalanító módRemélem ez nem olyan lesz
-
HSM
félisten
-
Asbee
veterán
válasz
JoolsNOS #3447 üzenetére
Nyilván nem fog passzívan menni, legalább is nem annyi ideig, meg persze komoly terhelés alatt lehet már nem 900 rpm lesz. Én nem kampányolok egyik kártya mellett sem, mert szerintem egyik sem lett rossz. Csak egyszerűen ha jó az egyik akkor a jobb fölösleges elvet nem értem, illetve a coil whine dolog is így egy kártyára linkelve... A giga hűtése nagyon jó lett, csak ne maradjanak meg a szokásos hülyeségei, hogy zörög, kattog, berezonál, gyenge minőségű venti.
(#3449) akoska07: Miért nem refet vettél? Annak is elég a hűtése egy ventivel. Minek 2 venti a kártyára?
Szerintem hagyjuk is. Nem tudod objektíven nézni a dolgokat, mert a sajátod mellett kampányolsz, nem beszélve arról, hogy sok értelme sincs neki.
Én nem feltétlen tartom akkora előnynek, hogy leállnak vagy sem. A giga hűtése jobb terhelésre ha tetszik ha nem.
-
HSM
félisten
válasz
JoolsNOS #2360 üzenetére
Oké, akkor vegyünk egy jobbféle 780-ast, ami olcsóbb is a 970-nél. A Titán a 6GB ram és a dupla pontosság (üzleti felhasználás) miatt drága.
A letöltés miatt nem kéne ilyeneket csináljon. Azért van a Load-kép az elején, mert memóriába tölti az adatokat. A 3570k-nek illene azért ennél jobb minimumokat produkálni, bár kizárni nem lehet, hogy kevés volt-e.
Az a "nagy ritkán beugró" minimum szépen beszaggatta a grafikonod azért... Én inkább szavazok tükörsima 30FPS-re, mint 15 és 60 átlagából 37-re. Persze, kinek mik az igényei.(#2361) zack: A minimum-FPS is sokszor megtévesztő. Viszont a grafikon nem hazudik.
(Azért is szeretem amúgy ezt a Metro-bench-et.)
(#2362) TTomax: No, így kell ennek kinézni egy felsőkategóriás, százezer forint feletti karin.
30 felett végig, beton stabilan, nagyon szép, kedvemre való.
Én is pontosan így gondolom ezt a 256bites dolgot. Ugyanakkor jelenleg a hype mindent elsöpör ezekkel a kártyákkal kapcsolatban, senki nem fogja ezt neked elfogadni...
(#2371) szasanyi: A felszerelt komponenseken múlik.
Nálam pl. a Giga 290 WF3 olyan síri kuss elektronikusan, rég nem volt ennyire csendes, cicergésmentes karim.
Elég hasonló komponensekből épít a 970 is, érdemes lehet felírnod a listádra, ha ez fontos.
(#2377) hpeter10: Tudok róla, most amíg kijön a következő generáció AMD-ből remek áron lehet 290-eseket venni. Ez azoknak jó hír, akik most akarnak venni, én csak bukok rajta a 290-emmel...
(#2383) ÁdiBá: Általában azért a prémium termékek tudásban is prémiumok.
Persze, válogatott GPU-t nem kapsz, de a simánál jóval erősebb VRM-et igen, amivel egy gyengébb csipből is kihozható a maximum.
Persze, vannak prémium termékek, amik csak a burkolatukban és árukban prémiumok, vagy olyanoknak készültek, akik a hűtő LN2-re cserélésével kezdenek, azokat érdemes elkerülni mindennapi használatra, mert csak pénzkidobás.
(#2385) zack: Pontosan lehet tudni, milyen komponensekből épülnek fel a kártyák, bár kell egy komolyabb elektronikai háttér, hogy tudj vele mit kezdeni.
A 290 Vaporokon valóban az elérhető legjobb cuccok vannak.
(#2399) szasanyi: De legalább érzed, hogy itthon vagy!
-
TTomax
félisten
válasz
JoolsNOS #2360 üzenetére
Az első körben a hetedik képkocka lement 7fpsre,gondolom még töltött mert a rá következő 2 körben már 30fps volt a minimum...
(Jobb klikk kép megjelenitése)
A 256bit az 256bit...mondhat nekem akárki akármit a 970/980 egy felső középkategóriás termék,az ára is mutatja,de ezzel semmi gond...a 290(X) meg a 780(Ti) az más liga
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest