- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- MIUI / HyperOS topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
A Gtx980-970 olyan gyorsan nem kell elfelejteni az élsimítást
, én fhd ban 4x msaa és erre ráengedem a txaa-t is, kritikus helyeken beesik nyílván 60 alá, de a legtöbb helyen 60 fölött van, főleg városban. Kell tudni mi az ami nem kell mert a látványhoz nem tesz semmit
, csak az erőforrást használja
Nyilván az 1440p az más... -
blu79
addikt
- na ebben annyira nem vagyok biztos, lehet hogy legutobb a ref-el a 355.98-al néztem a gta v-öt és most a 358.70 van fennt, lehet hogy ez ennyire számít
, a project cars-t azt tudom hogy a 358.70-el teszteltem mindkét kártya esetében. De a gta v hihetetlen mennyire jó lett, fluidabb stb.
- más, avval lehet valamennyi hőfokot nyerni ha a gyári pasztát kicserélem mx4-re?
-
Ebben nincs vita köztünk... csak az a hozzáállás csípi a szemem hogy felejtsd el a DX12-őt.
Ha jön egy játék amiben lesz DX12 akkor most ne kapcsoljam be, mert nem olyan gyors mint egy Pascal lesz (esetleg), mert igazából még mindig semmit sem tudunk.
Annyit azért lehet már most vágni az eddig kijöttekből is, hogy lassabb semmi sem lesz... vagyis miért ne kapcsolnám be, ha csak nyerhetek vele. Naná hogy bekapcsolom.
Főleg ha lesz pár olyan effekt ami csak azzal lesz elérhető... vagy akármi, már ha kiüti a CPU limitet akkor nyertem vele.
Vagy te be se fogod kapcsolni, csakazértse?Amugy mivel nekem 2 gépem van és a 980 tuti megmarad még jóideig ezért hosszútávon sem lesz ez máshogy. Max jön egy pacal pörkölt ez meg megy a másikba.
-
Szerintem meg most azonnal megállapíthatjuk, hogy rontani nem fog semmin a DX12. Az hogy javít e más kérdés... ha pedig nem ront miért is kéne elfelejteni?
Amugy épp arra vannak jelek, hogy segíteni fog (azon már lehet vitatkozni mennyit)... max nem annyit, mint az AMD-nek, vagy nem úgy.Szóval semmi elfelejtés nem kell ide...
-
-
GeneraL_XTX
veterán
Akkor elég rosszul használod az elavult szócskát
Most nem arról van szó hogy gyorsabb/lassabb, vagy hogy mennyit fogyaszt, hanem hogy technológiai szempontból, mint architektúra a GCN fejlettebb. Ezt már millió meg egy szakmai cikk megírta, mondhatjuk rá szerintem nyugodtan, hogy tény. Ez tisztán látszik azon is, melyik architektúra hogy kezeli a dx12 bizonyos részeit.
-
-
zack
nagyúr
Visszatértem. Kíváncsi leszek, mert ezzel most hosszabb időre tervezek.
Akkoriban 290X-re váltottam, 970 előtt meg 290 volt. Aztán rájöttem, hogy hülyeség 1080p-ben. Eladtam a Vapor 290X-et, és vettem egy Vapor 280X-et, ami alapvetően elég volt. Gond nem volt vele, meguntam, és most a 970 G1 tűnt úgy, hogy ár / teljesítmény arányban jó lehet. 390/390X-et néztem, de az jött le, hogy átnevezték a 290,290X-et. Hűtésben fejlődtek, de innovációban nekem ez kevés.
Meg aztán a tuning... Imádok tuningolni, ebben az AMD mindig is gyenge volt. -
rup1u5
nagyúr
Én azt szeretném megélni, hogy a fizikára feküdnek végre így rá a fejlesztők. Unalmas, hogy ezt ismételgetem és várom már lassan 10 éve. A 2009-es Red Faction Guerilla nyomdokain kéne elindulni. A grafikával nekem már akkor sem volt gondom. Az élvezeti faktor mellett másodlagos volt. Sokkal kiábrándítóbb mikor látok egy ilyen realisztikus grafikát amit teljesen agyonüt a banális/primitív fizika. Van hairworks meg particle simulation mint eyecandy oszt csókolom. Darth Vader itt már tényleg szinte fotorealisztikus de röhej hogy a fénykard meg simán keresztül megy a hordón többször is meg a köpenye is a saját vállán...
....és zero interaction.....tudom, fan made tech demo de akkor is.
A Red Faction G.-t a mai napig előveszem és elmerülök az élvezetes pusztításban. 6 év eltelt és még mindig nem láttam hozzá foghatót fizikában. GTA is csak visszafele fejlődött ebben a tekintetben az 5. részre.
Itt vannak az erős CPU-k, GPU-k, DX12....igazán jöhetne már az az elfelejtett fizikai forradalom.Ez most újra kibukott belőlem. 3-4 év múlva jövök ezzel megint.
-
snecy20
nagyúr
Még a 970-nel is találok olyan beállítást, hogy vígan megy a játék 60-70 FPS-sel 3440x1440p-n. Leginkább tényleg csak az élsimítással kell trükközni, de inkább elhagyni. Egy 980Ti-nek nem hiszen hogy nagy gondot okozna, persze egekben szárnyaló FPS értékeket el kell felejteni, de nem elrugaszkodott beállítások mellett szerintem is elég kell legyen majd 1db 980Ti.
-
snecy20
nagyúr
-
blu79
addikt
hát igen, ezek régi tesztek, de a legtöbben ezt nyomják, őszintén megmondom, míg meg nem vettem a 970-et én sosem nyomtam valley féle teszteket, meg heavent, az rendben is van a 147 fps, de annak sajnos ára is van
, egy vidikarit nem szabadna ilyen drágán áruljanak, az a rossz az egészben, hogy egy idő után elavul, erős marad ugyan de a technológia miatt avul el sajnos
,
-
Rasiel
senior tag
A Win 10-es 353.30-asról tudok véleményt mondani, ha az úgy megfelel.
Eddig nem tapasztaltam problémát sem általános használat, sem pedig játék alatt. Igaz csak a Dying Light-ot néztem. TDR problémám az előzőekkel sem volt (8.1-es driverrel sem).(Az előző Win 10-es driverrel volt gondom Dying Light alatt [bizonyos szitukban szaggatás, fagyás], de ebben úgy látom már javítva lett szerencsére).
-
cyberkind
félisten
Várjuk ki a végét, az Amd cuccok papíron eszméletlen jók, de amikor bekerülnek a gépbe, valahogy elvész minden, én is örülnék a versenynek, végre lenne normális fejlődés az NV részéről, nem úgy mint most hogy egy picit hozzáadunk az előzőhöz és kész az új széria, ráadásul horror árral.
-
dergander
addikt
A 384Bit az L3 gyorsítótár valamint a 96 ROP biztos nem lesz annyi,még ha az nvidia azt is fogja állítani,a VRAM viszont nem lassul mert 12 Gigáról legalább a lassú részt lecsonkították,igy lett 6Gb.
Nagyon kíváncsi leszek mennyi lesz a különbség a 980 és a nagytesó közt,ha már annyit hoz mint a 970 vs 980 és még árba is korrekt akkor elég jó kártya lesz. -
balint107
aktív tag
Hát bizony az árakkal nagyon el tudtak szállni a teljesítménnyel már nem annyira. Hol volt olyan régebben, hogy egy 100 ezres kártyával nem tudtál valamit ténylegesen kimaxolva játszani? Most meg 300 ezres kártya kell hozzá :/
Arról nem is beszélve, hogy azok a rohadt árak 1,5 év alatt semmit nem változtak. Még ma is 45-47 ezer megvenni egy kib*szott GTX 660-at, amivel majdnem hogy kitörölheted a .........
-
-
slloyd
senior tag
Hali,
Láttam a linkelt youtubos klippen milyen szépen "lüktet" a Geforce gtx felirat a kártyán.
Ezt valamilyen progival kell csinálni?
A Tx emen szeretném én is így beállítani ha lehet mert eddig csak világít....
Mondjuk még a telepítőjét nem raktam gépbe ha progi val kell akkor azon megtalálom?Köszi
-
Maximalisan megertelek, nekem is igen tetszenek ezek a kartyak.
Igazibol mindig is ilyen videokartyaim voltak, az elso ami custom huteses, a 980 volt. Nekem amugy olyan kis nyeglenek tunt az egesz, hajlik ide-oda, mint valami olcso xar.
Emlekszem a GTX480 SLI hogy suvitett kimaxolt crysis alatt, de engem nem zavart az sem, viszont kifele fujta a forro levegot, ami kozelrol siman el is egette volna az ujjaim.
Erdekes, hogy most meg ezeket a refeket nem kapni.
-
Ha jól emlékszem már próbáltam BIOS reset után. Ugyanúgy fagyott. De majd akkor megpróbálom megint. Alap 1333-as RAM profillal, alap CPUval, VGAt is visszaveszem..
DE ezeket azért nem tartom értelmes lépésnek, mert semelyik másik program / játék sem fekteti le a gépet...
-
Mivel egyeseknek (pl nekem) gyárilag 1430ra boostol a 970, igy annyira nem látom megérősnek azt a 980at
amúgy még a 970et sem érzem annyira megérős lépésnek.. Egy 7970GHz után közel sem vágott mellbe az ereje. Persze erősebb jóval, +20-40% között hozza az FPSeket, kevesebbet fogyaszt, halkabb, szebb, DE egyelőre nem érzem át azt a 40ezer forint pluszt
Mondjuk hozzáteszem ebben a csalódottságban bőven benne van az is, hogy a kedvenc játékom, sőt az EGYETLEN játékom ami érdekel jelenleg, a GTA V iszonyatosan szopóágra rakott... bármit csinálok <5 perc játék után merevvé fagy
-
Erdei88
veterán
Remélem nem haragszol meg, hogy ezt írom.
Most olyanról alkottál vélemény amiről fingod sincsen. 780Ti-d volt 970-ed nincs. Ameddig nem volt meg ez a memória cirkusz mindenki boldog volt. Istenkirálycsászár volt a kártya. Most keressünk minél extrémebb szélsőségeket ahol meg tudjuk fektetni a kártyát, az se baj ha csak egy benchmarkTovábbra sem értem, aki az után vett ilyen kártyát miután ez kiderült róla, az mit várt? Én a GTA V-öt is úgy állítottam be, hogy 50-80 fps között legyen. Semmi lag vagy akadás, nekem fontosabb a folyamatos játékmenet mint hogy minden "maxon" legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Filmvilág
- Diablo IV
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest