- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
joysefke #41485 üzenetére
Az MSI Afterburner a legjobb a célra (nálad még esztétikailag is harmonizál hiszen MSI Gaminged van) Kapásból bármi lehet én a helyedben DDU-val gyalulnám a VGA drivert majd az MSI afterburner-t egy gép restart és telepítsd újra mindkettőt.
Amennyiben tuningolva használod az sem lenne rossz ötlet ha úgy próbálnád ki hogy mindent visszaveszel alapra hátha ezzel függ össze bár nem hiszem.
(Nagyon sokszor szoktam ajánlani - bármilyen program esetén - az újratelepítést mert lehet agyalni meg állítgatni de ha nem jön a várt javulás és az idő csak megy akkor egy újratelepítés még mindig kisebb macera és nagyon sok hibalehetőséget nulláz le.)
-
laychi
veterán
válasz
joysefke #37271 üzenetére
Vissza is rakta a srác az msi-t , szerintem csak frissített.
Gigára még 220-at ígértem a 265Euros árra,240-et írt az egyik,másik meg 260-at.
Most meg hogy kiderült,hogy nem jó a méret és visszamondtam 230-ért hirdeti az egyikÍrtam megint nekik (msi/evga)is,egyenlőre egyiktől sem érkezett válasz
-
gaben88
őstag
válasz
joysefke #30002 üzenetére
Szia,
1400/1800-on biztosan simán menni fog a kártya, de a 1500/2000 is elérhető, de azt már azért kísérletezd ki. Ezeket az értékeket nálam még simán tudja fesz emelés nélkül, normális 70 fok körüli hőfokon egy Zalman R1-es házban.
Az én játékok alatt használt beállításaim (nem ez a vége a kártyának, de ez full stabil és elég nekem): [link]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
joysefke #29473 üzenetére
catalyst uninstall mielott kiszeded a gepbol. utanna nv karival siman mehet default install. zsonglorkodni nem kell (7850CFrol valtottam 970re tavaly).
970 alapbol tuningolja magat, eloszor nezd meg meddig boostol. afterburner egyebkent jo.
nincs fix tuningbeallitas ami jo. 970ek kozul van ami gyarilag magasabbra boostol, mint amin masik kartyak meg egyaltalan stabilak.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
joysefke #29473 üzenetére
Feszt ne piszkáld egyelőre szerintem. Ha bírja alapfeszen ~ 1500 MHz-et a core, akkor jó kis darab már.
Nálam is MSI 270X Gaminget váltott amúgy. Kíváncsi vagyok nálad milyen élmény lesz a váltás. Nekem egy kicsit "smoothabb" érzés volt 270X után - lehet placebó, bár Homeworld Remastered 100%- hogy mikrolaggolt.
Én nem mókoltam vele semmit, de egy Win reinstallt beiktattam. 15 perc alatt megvan, nyoma se maradjon az AMD szutyok drivernekKülönben is, szűz Winnel nagyobb az élmény. Első boot az új kártyával, tiszta lappal induljon a gép.
(Többi kérdésre várd meg a szakik véleményét, én csak egy öreg kocajátékos vagyok
)
-
-
törölt tag
válasz
joysefke #29392 üzenetére
Nem kell támogatnia egy játéknak sem, driverben beállítod milyen DSR felbontásokat akarsz használni játékban pedig kiválasztod azt a felbontást.
DE, van olyan - főleg régebbi - játék ami nem skálázódik megfelelően így az UI túl kicsi/kényelmetlen lehet a feliratok pedig olvashatatlanok. Illetve custom felbontások esetében akár az is lehet, hogy nem minden játék támogatja az adott felbontást.
Ezek amúgy nem a DSR miatt vannak, VSR-rel vagy downsamplinggel is megesik, szóval ha gond van az a játék "hibája". -
válasz
joysefke #29290 üzenetére
Az a röhej hogy ilyen felmerül egy akár 200k-s VGA-nal is mert... Ha ez valós probléma, akkor nem akarok reklámozni de egy neves lámpa gyártótól kérjenek segítséget hogyan kell rendesen forrasztani: az egyik lámpámból nem tudtam a pillt kiforrasztani úgy se hogy ráfolyattam a folyékony ónt hátha leválik a vezeték. Végül levettem csípőfogóval, a visszaforrasztás nagy műgonddal de sikerült.
A hőingás VGA-hoz képest is extrém, adott hőmérsékletről néhány perc és 100fok a LED közvetlen környezetében, tehát a réz pill anyagán mindenképp. Nagyobbik lámpa még ettől is tovább megy, jól nézne ki télen egy fagyos éjszakán arra kéne ügyelni hogy mikor esik le egy forrasztás a gyors melegedés miatt...
-
ingalls
senior tag
válasz
joysefke #28717 üzenetére
Most toltam 2 óra W3-at. 1500-on ment (legalábbis az AB on screen dp ennyit mutatott, gpu-z-t nem néztem).
Stabilan ment 67°C-on. Annyi volt, hogy mikor felrobbannak a bűzdémonok vagy micsodák, akkor fekete pászmák jöttek ki a fejükből. De semmi más gyanús. GPU végig 99% terhelésen.
Mem nem kapott plusz frekit.Proci 4.3-ra tolja magát.
Valley egyébként 3-szor is lefutott +250MHz-cel. Viszony mikor párhuzamosan megnyitottam a gpu-z-t, akkor összeomlott már.
Nem tudom egyébként, hogy a Valley megfelelő program-e, mindenesetre én ebben standardizáltam a tesztjeimet.
-
-
cyberkind
félisten
válasz
joysefke #20567 üzenetére
Ezt a 4K féle hype-ot felesleges volt komolyan venni, pláne egy Gta-nál, ami sose arról volt híres hogy gyönyörű.
Én se játszottam vele, csupán Twitch-en meg a Tube-on néztem vidiket, mégis nagyon szembeötlő a különbség.
Ha lesz egy zsíros akció meg is veszem, csak kár hogy a multi felejtős gépen a sok gyökér miatt. -
HSM
félisten
válasz
joysefke #20546 üzenetére
Ez csak akkor működik, ha tudod "fixen", hány szálat kezel a játék. De ekkor sem garantált, hogy látni fogod, ha egy szál kimaxolódik, hiszen az engedélyezett processzormagokon belül ugyanúgy lépkedni fog a folyamat. Egyedül az az árulkodó jelző, ha nem 100%-ot mutat a GPU-kihasználtság.
Na, de ne OFF-oljunk többet. -
HSM
félisten
válasz
joysefke #8843 üzenetére
Azt nem írtam, hogy cél hogy hamar elavuljon, azt írtam, hogy az ellenkezője sem cél.
Csúcskártyákkal is generációk óta vannak játékok, amikben ezt-azt nem tudsz kimaxolni. A középkategóriás kártyán ami más, hogy ott nem 1-2 opciót, hanem jóval többet és még akkor is lehet, hogy bénán, dadogva fog futni. A PC-n ezt el kell fogadni, hogy játszani kell a beállításokkal, akár még kétkártyás rendszedeken is. Ha csak le akarsz ülni játszani arra a konzol való, nem viccből írtam, ott a fix hardver miatt elvárható, hogy amit megveszel normálisan fusson out of the box.
-
HSM
félisten
válasz
joysefke #8825 üzenetére
Fel kéne már nőni... Vagy legalább nem bilibe lógó kézzel fórumozni....
Hol ígért olyat az Nv, hogy bármely játék hogy fog futni fél évig? Sehol nincs ez specifikálva, melilyen játékot, milyen grafikával meddig kell tudjon futtatni egy mennyibe kerülő VGA. Hova mész reklamálni és mi alapján? Elárulom, a fórumon kívül senkit nem érdekelne ez, úgy el lennél hajtva a rózsaszín álmaiddal együtt mint a huzat.... -
szasanyi
félisten
válasz
joysefke #8825 üzenetére
Igen, de ezt itt a többség ugyanígy így látja és ugyanígy el is várná. A tapasztaltabbak viszont tudják már rég, hogy az elvárások a realitással nem mindig találkoznak (sőt, lehet többször nem mint igen) tehát ezt ide hiába írjátok le akárhányszor attól nem változik meg. Hányan írtak vajon legalább egy mail NV-éknek ezt részetezve - méltatlanodva? Mert annak több értelme lenne, ha más nem is de legalább annak van célozva és tudomására hozva ez a probléma aki egyes egyedül felelős és akintehet(ne) vmi ez ügyben.
-
válasz
joysefke #8103 üzenetére
tudod, a vízbül szedi ki
.
SLI-nem-SLI: nem kell parázni, majd javítják. Nem egy sufni k@vakergetős japán animjátékról van szó, hanem egy AAA címről, nyilván rá fognak lépni az Ubi és az NV nyakára, hogy lépjenek valamit.
A kell-nem-kell kérdést meg döntse el az, hogy milyen a monitor. Tegnap tanultam az egyik topicban, hogy gép előtt üldögélős módban (=50-60 centi látótáv) megéri a 4k - ezt ugyebár manapság az új játékokban egyik kari se tudja rendesen kiszolgálni egymagában.
#8105: Nyilván mindenkinek az egyéni igényei mondják mit vegyen. Én a 980-at átmeneti csúcskarinak sejtem az NV részéről, ezért ha csúcskarit akartam vna venni, akkoris inkább kivártam volna az utódot. Nagyon valószínűnek érzem egy 384bit/6GB verzió elkészültét a jövő év első felében, ami kb a tökéletes balansz lenne VRAM és GPU között.
-
válasz
joysefke #7549 üzenetére
Íme az adatok + pár extra:
Az OCscanner nevű evga alkalmatosság tud vram-ot telepakolni, tesztelni. Ennek a "Furry E GPU Burner 3072MB" tesztelőjét használtam 2560*1440-en 8xmsaa mellett.
Szobahőm. 27°C, konfi: i7-4770k (alapon), 16GB Dominator Platinum, 256GB SSD, Gigabyte GTX 970 G1, 1db usb-s és egy db SATA 2.5"-os hdd
Gép kikapcsolva, 1db usb-s winyó aktív: 4.5W
2D (Chrome 4 tabbal): 54-110W
Ocscanner Furry-E: 100% GPU, 93% vram: 235W, GPU hőfok: 61°C, hátsó vram hőfoka: 49°CTuning1: GPU: 1518MHz, VRAM: (4x) 1873MHz
100% GPU, 92% vram: 246W, GPU hőfok: 62°C, hátsó vram hőfoka: 53°C
Walley
100% GPU, 56% vram: 235-250W, GPU hőfok: 62°C, hátsó vram hőfoka: 50°CTuning2: GPU: 1518MHz, VRAM: (4x) 1906MHz
100% GPU, 92% vram: 255W, GPU hőfok: 62°C, hátsó vram hőfoka: 53°C
Walley
100% GPU, 58% vram: 240W, GPU hőfok: 62°C, hátsó vram hőfoka: 49°C -
válasz
joysefke #7549 üzenetére
Este ránézek
. Úgyis akartam hőfokokat mérni az infrával tuning alatt, végre kiderült, hol kell a hátlapi vram-chipeket keresni:
- a z egyik hátsót elvileg meg tudom mérni a backplate bolygatása nélkül.
Itt találtam ékes német nyelven némi ramtuning-infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- OLED monitor topik
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP OMEN 3080Ti
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest