Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Ezt én értem oké, de az emberben akkor is megmarad a tüske.
Ő beleugrott egy elmondás szerint használható autóba ami csúnyán cserben hagyta.Ami nem az ő hibája és nem is a kocsié ezt szerintem mind tudjuk.
Ettől még nem fogja szeretni
Jövő héten vizsgázunk röncivel.
Olajcsere szerdán, egy gömbfej csere szintén és szerintem patent lesz a dolog.
-
-
tresh
veterán
válasz
Doki16
üzenetére
Lényegébe leírtad mit kell

-komplett vezérlés szett + vízpumpa
-olaj
-levegőszűrő
-olajszűrőAmit érdemes még csekkolni/cserélni:
-fék tárcsa / betétek állapota
-fékolaj cseréje (gondolom még nem igen volt)
-pollenszűrő
-futóművet átnézni (gömbfejek, gumiharangok állapota)hirtelen kb ennyi jut eszembe

-
Doki16
addikt
Erre valaki tudja a valaszt? [link]
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ez abban az esetben lenne így ha tudnám hogy patika állapotba van mindig gondosan szervizelve és ennek ellenére az úton hagy. Akkor én is felgyújtanám.
Ha most veszek bagóért egy lerúgott sz*rt 500 ezerért mert hát ódi és diesel...és minden másnap szerelni kell mert megáll mindig...akkor úgy gondolom nem az ódi a rossz és a technika hanem a gazdája aki csak hajtotta és sz*rt rá. Nála is ez volt csak Laguna esetében. De ettől még az az 1.9 dci igen is nagyon jó motor és abba a megane-ba rakéta

-
Pecc
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Én is nézegettem sokat, de igazából annyival nem érnek többet, mint amennyire drágák.
Így vettem egy 2500ft-osat ami megtartja a könyököm és kész
15-20k egy könyöktámaszért szerintem irreális egy olyan kocsiba, mint a miénk..Más:
Szigetelted vagy valamit csináltál az ajtókárpitokkal?
Bekerült egy sub hátra nekem is és megrezegteti.. -
tresh
veterán
válasz
FRENK1988
üzenetére
Nem rossz kis gép meg kell nézni...viszont érdekes hogy félévet se használta és eladja...mert nagyobb autó kell.. motorikusan is jó választás nagyon szedi a lábát
de azért egy nagy szervizre számolj és itt már kettöstömegű is van 
Ck.: Nem venném ezzel a motorral. 1.5 dci vagy 1.6 benzin inkább. Keveseb nyalóka lenne velük.
Ezt kifejtenéd ?

-
FRENK1988
veterán
Mit szóltok ehhez a kocsihoz?
-
vallas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Nem önmetszős a csavar, a felső meg az alsó részt 4 hosszabb csavar fogja össze, az alsó részen meg két két lyuk van oldalanként. Feltettem a középső konzolra, bejelöltem a helyét, és egy hegyes tűreszelővel kiszúrtam a műanyagot, aztán simán behajtottam. Elvileg azt írják hogy 2mm fúróval elő kell fúrni, de az pont nem volt nálam

Neked az Armster 1-t lehet a kocsidba tenni : [link]
Szerintem ha nincs gyári a könyöklő, akkor ezek a legjobbak.
-
Doki16
addikt
Azt megtudja nekem valaki mondani, hogy M3-ba melyik olajat érdemes venni? 1.5dci 78kW (106Le)
Mondjuk most jó nagy szervizt kap a kocsi. Esedékes lett az olajcsere, ezért beiktatok minden egyéb dolgot. Most 110e van benne 120-nél kellene a vezérlés, de úgy döntöttem ezt is végezzék el most ha már egyszer szerelőnél lesz a kocsi. Mi az általános dolog amit a 120000-es szerviznél cserélni szoktak? Nincsen karbantartási útmutatóm a kocsihoz

-
törölt tag
válasz
-=Tiger=-
üzenetére
Igen, hasonló módon, mint a külső összekötőt. Ha van akna és egy segítség akkor megkérsz valakit, hogy mozgassa a kormányt Te pedig az aknából megnézed, hogy kotyog-e az összekötő, a belső felén a kormányműnél annak is van egy gömbfej. Ha nagyon kopott akkor hallani is fogod, ha kevésbé akkor, csak megfogva érezni. Ha nincs segítség akkor megemelve azt az oldalt amelyiket ellenőrződ, a kereket oldal irányba mozgatva nézni a kotyogást.
-
g.gergo
senior tag
Igen, pontosan olyan szaga van van kb. mint amit írtál. Ilyen gázolajos, olajos jellegű büdös szar. Ez persze a motortérben járó motornál hatványozottabban érezni. Nincs odakokszolódva valamelyik porlasztód tövébe olaj? Mert már nekem az is volt, annyira kifújt. Arra kell vigyázni berakásnál, hogy szemre egy sima alátétnek néz ki, de jobban megnézve van egy domború felülete és annak megfelelően kell berakni. Egyébként kb. 1500-ba kerül 4 db. delphi tűzkarika, nem érdemes vele vacakolni. Meg kell hozzá még egy flakon fojtószelepház tisztító meg egy rongy és 1-1,5 óra az életedből, ha mind a négyet cserélni akarod. Az idő kb. 80%-a takarítással megy el egyébként.
-
hav
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne 2004es, sedan MII-hez csomagtér ajtó zárra.
Ha esetleg lenne valakinek kérem jelezze üzenet formájában!
Köszönöm!
-
Ck.
addikt
Srácok, emlékeztek, nemrég írtam a központi kijelzőről, ami az ajtónyitásra figyelmeztet M2-nél.
Nos, úgy tűnik nem rossz a kijelző. Nyomtam egy műszer tesztet tegnap, Start gomb + fed. comp. léptető gomb pár mp.-ig, és lám szépen felvillant a kijelző és az órák is, szépen villogott az egész óracsoport, mint egy jobb féle karácsonyfa, rendben lefutott a teszt, minden oké. Igen ám, de az a jelzés, ami az ajtók nyitására figyelmeztet, nem jelent meg tesztben sem. Csak annyit mutatott, hogy melyik sebességben van automata váltónál (P, N, R, D), persze kézi váltóm van, de nyilván attól még benne van ez a program is. De lényeg, hogy működött a kijelző rendben.
Viszont az ajtónyitást egyáltalán nem hozta fel. Iletve magát az autó sziluettjét egyáltalán nem rajzolja ki. Az a része üres a kijelzőnek.
Így már totál nem értem...ha a kijelző jó, márpedig ezek alapján nincs semmi érintkezési probléma...akkor miért nem jelzi az ajtókat még a tesztben sem? Olyan, mintha nem tudná ezt a funkciót? Létezhet ilyen, hogy ez anno nem lett kérve? Ez hülyeség...
-
diablo1984
veterán
Volt szaga az autóban, mondjuk lámpánál megállva??
jaja, előfordul, mert gázolajos cuccot is tud spriccelni, illetve akár kis füstöt is, amit a szellőzésen beránthat a kabinba! lehet nem látványos, nekem az opelnél megégett és odakokszolt, utána nem szivárgott, csak mikor gondoltam eltávolítom a kokszot...... vigyázni kell, mert aki hanyagolja, akár a hengerfelbe is bele tud égetni, nálam az opelben beleégett az injektor a hengerfejbe és max kiverni lehetett volna belőle, pedig a kis karika 200huf volt, az injektor meg 80 ezer a fejújítása......
-
mycso
Topikgazda
válasz
cellpeti
üzenetére
Szerintem nem, nekem nem sikerült, csak a lámpa kivétele után.
(#35453) moriak: kikapcsolod az ablaktörlőt és úgy indítasz. Maga a lapát része az külön cserélhető.
(#35455) g.gergo: ez a porlasztók alatt valami kis fémgyűrű??? Volt szaga az autóban, mondjuk lámpánál megállva??
Mert nekem van valami olaj vagy gázolaj, aztán egy idő után sült olaj-gázolaj (talán inkább gázolaj), viszont hiába néztük, szemmel nem találtunk semmit, illetve random érzem csak --> néha igen-néha nem. És megőrülök, de nem tudom mit cseréljek ki. -
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Renault Thalia 2001 1.4 75ló motorba hány L fékfolyadék kell?
-
g.gergo
senior tag
Nekem most égett át a kettes porlasztónál lévő tűzkarika, amit miatt kifújt. Egyáltalán nem ilyen volt a hangja, mint a videóban is hallható. Egyszerű egyébként ellenőrizni, egyrész érezni már a motortér felnyitásakor, hogy ha kifúj a porlasztó, másrészt szemmel is látható, hogy köpködi ki az olajat, ami odakokszolódik a tövébe.
-
moriak
tag
Sziasztok.
M2-be a hátsó ablaktörlő lapátot külön lehet szedni a kartól?
A karnak van külön műanyag háza?ill. ki lehet valahol kapcsolni, hogy tolatásnál esőben ne kapcsoljon be a hátsó ablaktörlő? Jeges volt az üveg és eltört a lapáton lévő műanyag. Köszi.
-
cellpeti
nagyúr
Alulról nem lehet belerakni az index izzót a lámpába?
-
Babcola
tag
Sziasztok!
Vettem 4db lemez felnit 15" -osat. Viszont késöbb néztem meg a pòtkereket amin et43 van írva és amiket vettem azok et45-ösek. Az a 2 mm sokat számít? Mivel fogalmam sincs ezért kérdezem. Elvileg clioról lett leszedve. -
rob210
Topikgazda
válasz
LegoHead
üzenetére
A képen látod a fekete gumi hüvelyt.
Ha kirepedezik akkor is elengedi a naftát nem feltétlen hagytad el, lehet elég volt kicsit megmozgatni, hogy az összegyógyult részek, most ne tapadjanak fel egymásra.
Szokták szilikonzsírral bekenni, de szerelőpasztával is berakhatod, csak akkor a következő motor halálnál egyértelműen csere a tartály.Én mondjuk fbs-el beleragasztanám az tuti.

-
AthlonXP
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
(#35425) rob210
(#35427) kisninjaKöszönöm a segítséget!

-
Sly189
senior tag
Valahogy nem sikerül elaludni, gondoltam nézek Renaultos videókat a youtube on...
Amit a videóban hallani hang, ( vége felé ) olyat már én is hallottam az én kocsimból. 3-4 x kiadta magából, és abba maradt. ( kb 10mp volt az egész).
Ez mi lehet szerintetek?
kommentekbe azt írta az egyik hogy: Delphi befecskendezők "önteszteje" wtf?

Szerintem semmi köze nincs az üzemanyag rendszerhez. Inkább valami mozgó tengely ( főtengely?) én ezt a hajtókar csapágy csere előtt hallottam. Azóta nem.
-
Sly189
senior tag
Én fogyasztásban érzékelem a prémium dízel és a sima közt ( amikor még azt tankoltam ).
Javult a fogyasztásom. Csak rátankolós adattal szolgálhatok, legutolsó tankolás, átlagfogyasztás számolva 4,9L / 100km - ebben volt kb. 30%- autópálya.
Nekem megéri az a +30 Ft, pont lesz@rom
500Ft/L- ig nem érdekel az üzemanyag.
Meg amúgy is, most 3x os pontot adnak az Óemfaun
-
Savanya
addikt
Köszönöm Uraim . Fékem fog rendesen ,csak ne cincorogna lassú fékezéskor .
-
-=Tiger=-
tag
válasz
Savanya
üzenetére
Ocap, Impergom-on kívül bármi mást. Ruville, Swag/Febi, Meyle stb.
Ami a betéteket illeti azt láttad Nekem mik kerültek be. Azóta sincs velük semmi baj és fognak mint a szög!

Ha alsó motortartó bak, akkor is a fent megnevezett márkákból.
Más.
Kedves Mindenki!
Szervo ide vagy oda a kormány ide-oda ráncigálásakor hangot ad. Ha bal kerékkel kátyúba megyek erős csattogás...
Valami tipp, hogy min induljak el? -
Savanya
addikt
Tudnátok tippet adni milyen márkát érdemes stabilizátor gömbfejből és motorkitámasztóból venni ? Hátsó fékbetét ? / cincorog és kénytelen leszek cserélni mert zavaró /
-
rob210
Topikgazda
-
diablo1984
veterán
válasz
AthlonXP
üzenetére
szerintem a hátsó tengely környékén a tanknál egy fém biszbasz, egyik oldalt bemegy egy cső, másikon ki!
a renaultnál nem rejtegetik ezt túlzottan, ha az nem számít annak, hogy aknából tudod csak cseréni!
FRENK1988: hujujujj, annyiból még egy gyengébb képességű megane 1 jön ki, bár választék már van ennyiért belőlük, de keresni kell a sok szarból a használhatót! lagunából az 1-es már ennyiért akár jó is kapható, konkrétan az enyémet is viheted ennyiért simán! sőt még fullra is tankolom neked a jobb napokon!

-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Megane 1 PH2-ben hol kéne keresni az üzemanyag szűrőt? Én úgy tudom a jobb hátsó kerék előtt vagy a környékén van, de lehet tévedek...
-
dhgm
tag
Motor előmelegítő megérkezett..., még várom az olajteknő melegítéshez a szilikon párnát és ok.
[URL=http://kepkezelo.com/][IMG]http://kepkezelo.com/images/gw7u6ejtkueuhtzsi90.jpg[/URL]
Már csak azt kellene kiötlenem, hol bontsam meg a hűtőrendszer
-
PeterPH
senior tag
Az ablaktörlő karok lehúzása (csapágylehúzó is elkélhet hozzá) nélkül nem lehet levenni a műanyag borítást, csak az anyósoldali kisebbet. És csak a nagyobbik, vezetőoldali műanyag borítás levétele után férsz a szivattyúhoz. Ha a tartályt is ki akarod venni, akkor az egész ablaktörlő mechanikát is ki kell venni előtte.
-
LegoHead
újonc
Üdv mindenkinek!
CLIO 2-n kitakaritottam az ablakmoso motort. Az előző tulaj valami olcsó ablakmosot tehetett bele, mert eldugult valami kék zselés trutymákkal. Szóval kihuztam, kitakaritottam, minden oké, van nyomás is bőven, de ahol csatlakozik az szivattyú, ott kb 2 perc alatt elfolyik belőle a lé. Tudja valaki pontosan, hogy van ott tömítés, vagy valami tömítő gyűrű? Lehet lepottyant, amikor kihuztam a helyéről?!?
-
ice9
tag
Sziasztok,
2004-es Thaliba szeretnék elülső könyöklőt középre. Milyet érdemes venni? valakinek tapasztalat?
-
-
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
"gondolom a fűtőventi házat is szét kell szedni, meg a vezérlő panelt is kiszedni?" Nem kell! A középboksz mögött van a radiátor így néz ki! link a csöveket és a csövek felőli borítást látod ha a pedáloknál benézel. A bekarikázott részeken vannak a csavarok, ha kiszedted őket, egyszerűen oldalra ki kell húzni.
-
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Kiszerelés elsőre talán 20 perc max, vissza már gyorsabb. A gyors csatit az általában elég nehéz szétszedni, sokszor letörik a fül is ami rögzíti, ha nem muszáj nem kell piszkálni.... Az előző lagumnál átcsesztek egy bontott gólyalábbal renaultos szerelő Érden csili- vili műhely a családi ház alatt még a leálló is csempézve, benne a renault embléma kirakva. Gondoltam jó helyen járok aztán kiderült, hogy egy sz@rházi! Ezek után kezdtem magam szerelgetni az autót, aztán laguna klubos bontós ismerősnél volt szerencsém egy párat bontani is. Persze ettől még nem lettem szerelő, de amit tudok megoldok!
-
dhgm
tag
válasz
diablo1984
üzenetére

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de azért egy nagy szervizre számolj és itt már kettöstömegű is van

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)