- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
addikt
-
molnarpeter
nagyúr
Utána lehetne nézni, volt-e változtatás az évek alatt - arra gondolnék, hogy a fiatalabbnak kevesebb konstrukciós nyűgje várható. A kevesebbet futott viszont kopás tekintetében jobb kéne legyen - kérdés, hogy az állás mennyire viselte meg akár az akkut, gumikat, stb
Volvo topikban FeRRaR1 fórumtársnak mintha lett volna Zoe-ja, illetve típus fb csoportokat ajánlom
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Amitől én mosolygok egyszerű fentartható technika.
Megbízható kényelmes családi autó.Nekem nem fér bele az életembe, hogy állandóan valami nyűgje legyen a kocsinak.
És én nem állatkodni tartom az autót hanem A<---->B viszonylatra.Egyszóval én senkit nem győzök meg semmiről, de engem se akarjon senki megtéríteni. Úgy sem fog sikerülni. (hallod tresh
)
A benzines létnek egy mosolygós oldala van a szervízszámla.
-
rob210
Topikgazda
Mivel te még mindig az Audi erejét keresed a benzinesekben én neked nem javaslom a benzinest.
Még ha azzal feleannyit se szívnál akkor se nem fogod szeretni.
Fel kéne dolgozd magadban, hogy te dieseles vagy.Egyébként én egyértelműen benzinest vennék, de én nem szeretem a diesel autókat.
-
rob210
Topikgazda
A 2.0 literes szívó nagy eséllyel "sose" megy tönkre. Van benne erő tartalék.
Azt csak tudni kell etetni.
Az 1.5 dci nem egy rossz motor, de diesel és a típus hibákat meg kell csináltatni, ha még nincs túl rajta.
Jah és ezekben már mindegyikben van kettős tömegű érdemes rá figyelni.Az egyhat szopót felejtsd el egy cc-ben az nem lesz élmény.
-
tresh
veterán
Szerintem a cr-el sincs baj csak az emberek többsége még turbós autót se tud használni nem hogy dieselt. Adagolósból is lehet szart venni ahogy cr-ből is. Igaz előbbinek a javítási költsége töredéke. Pont most leszek kész én is adagoló koppra újítása gyári alkatrészekkel 50K, porlasztók vadi új csúcsok 4 db 46 k ebbe benne van a munka díj, CR-t ha szar valami nem úszod meg 250 alatt.. De ha rendes gazdája volt kapta az olajat és értelmesen használta nem hiszem hogy gond lenne vele ott van mycso autója is futott már az is egy föld hold távot és még mindig vígan megy
-
mycso
Topikgazda
1, maradt a kormány, egy pesti srác gyárt adaptert, amit a gyári csatira kell rádugni és a rádió távnak a gombjaival lehet használni (+az auto gombot kell hozzá nyomni, így megmarad a távirányító funkció is) - valami 10-12k körül volt
2, elmentem hozzá és ingyen be is kötötte talán 10-15 perc alatt, illetve a műszerfalon a visszajelzést kellett aktiválni, ehhez gyári diag kell
3, szerintem nem old le, de még nem sikerült ilyen szitut előidéznem. Egyébként asszem 30km/h alatt nem aktiválható, illetve ha ez alá csökken a sebesség akkor kikapcsol.mod.: gázpedállal lehet gyorsítani, majd beáll az előzőleg beállított sebességre, fékre/kuplungra leold.
Viszont pl. párom j astrajaban olyat tud a tempomat, hogy tudsz közben váltogatni. Tehát kuplungra nem old le és a fordulatot is megfogja, ez nagyon jó. -
dhgm
tag
Ne irigyelj... Meghátráltam pedig nem nagyon szoktam.
Burkolatokat lebontottam, kereket levettem, dobbetét kivettem, jobb motortartót kiszereltem, motort megtámasztottam, vezérműszíj burok felső részét levettem, hosszbordás szíjat levettem, szíjfeszítőjét leszereltem... Azután úgy gondoltam nagy falat ez nekem...
Holnap lehet megint nekimegyek.
Tanulni csak hasonlót tanultam, meg csak az alapokat. A többi csak bátorság vagy botorság kérdése. Engem a bátorságom sajna elhagyott. Lehet öregszem
-
tresh
veterán
Na ja de az ódi automata emlékeim szerint ahhoz képest pedig nem rossz az a fogyi ilyen használat mellett.
Azért a napi 60-70km nem kevés. Ha tényleg sokat eszik a rönci akkor 1.5 dci 99 lovas az abba nincs kettöstömegű éhező bajnok és tuti 6 ból kijössz vele. Ha meg erő kell hazahozod 40k ért megírják és 120le lazán lesz benne aztán még megy is -
rob210
Topikgazda
Nézd átértékelem amit mondtam.
Nem tudom körülményeidet, mert nem ott vezetek.
Lehet , hogy az enyém is zabálna ott, de nekem valahogy olyan hihetetlennek tűnik az a fogyasztás.Az meg, hogy mennyit enne csak találgatás ilyenbe pedig nem szeretek belemenni nekem így fogyaszt én ezt tudom leírni.
-
tresh
veterán
Nem szivo benzint kell venni es rogton jonn a mosoly az arcodra
mellesleg 3km mire felgyorsulsz 120ra addig mar fekezel sz*rul van ott ez a sebesseg meghatarozva.Ha 90-100al mesz gondolom ledudalni nem fognak.Olyan temponal pedig semelyik se fogja a gatyad leenni. Amugy igy erre az utra csak egy 2literes diesel az alternativa ott talan kijossz 6-6,5 korul.
-
rob210
Topikgazda
Szerintem add el a kocsit vegyél egy dieselt és felejtsd el a benzines vonalat.
Nem neked való.
Nem bántásból mondom, egyszerűen szerintem te nem érzed a benzines autót.Az elektromos gázpedál valóban komoly megszokást igényel ezt elismerem.
De amiket te írsz azzal a kocsival kapcsolatban, annak már vagy a torka véres, vagy egyszerűen nem neked való a benzines üzem.Most voltam lent Egerben, 140 lefelé 140 hazafelé utána egy kis városi araszolás ma reggel egy Hungária körút dugó és kattanásig tankolva az autót ahogy indulás előtt is volt 6.2 literes átlag. Fed comp szerint 6.4
Ezzel én meg vagyok elégedve, no comment.
-
Akár a nem megfelelő gáz/kuplung kezelésnél szokott ilyen lenni, a hideg motor másképp reagál a ráengedett terhelésre.
dCi-nél ha nagyon akarom, ezt meleg motornál is elő tudom idézni.
Lehet, hogy újkorában ez nem így volt, mert lehet, hogy valamely alkatrészek már kopottak/fáradtak is. -
tresh
veterán
Na a 8 mindjart realisabb mint a 10liter. 2.0T a4 el jartam 2honapig 10korul autoztam nem sietosen vegyesbe. Az mas kerdes hogy a fos g5 1.6 16v golfunk is ennyivel megy el
De aki a rono 1.6 al ennyit le bir nyeletni az a felet kilocsolja utkozbe. Normalis hasznalattal 7-8kozott eszik ami teljesen jo szerintem.
-
Toobee
veterán
Megane I PH2 szerintem szépen mozgott az 1.4-es motorral és 150-ig dinamikusan gyorsult, akkor gondolom a kombinak hasonló menetdinamikát biztosít az 1.6. Kicsit hirtelen ötlet volt, 1,9 dCi Megane-okat nézegettem, de végül egy Primera P12 Wagon 1.6 benzin lett a Megane-omból és ezt is kasznit is jól mozgatja az 1.6.
-
PeterPH
senior tag
Én is szeretem a sorhat 192LE offomat, de elvoltam az 1.4 16V MII grandtour-ommal is 5 évig, ami ha nem versenyezni akarsz, akkor napi használatra teljesen vállalható.
Benzin vs dízel dilemma esetén meg nem nehéz kiszámolni, hogy melyik éri meg jobban, figyelembe véve a bekerülési költséget, fogyasztást, éves futást, későbbi eladási ár különbözetet, és a garanciaidőn túli esetleges kockázatokat, ha hosszabb távra tervez. -
mycso
Topikgazda
Ahogy nézelődtem ebay-en az én turbóm hasonló árban van, mint itthon. Azért köszi, hogy utána jártál.
Én pont ebben a dilemmában vagyok/voltam, hogy locsoljak-e egy csomó pénzt az autómra vagy eladjam és vegyek mást?
Nekem is kellene egy erősebb, viszont...
Mivel 90%-ban munkába járáshoz használom, amit nem igazán fizetnek, illetve megy/fűt/hűt/dudál/világít/zenél/pakolható/kényelmes stb.... igazán nem tudok rá rosszat mondani.
Nézelődtem sokat, aztán vagy nagyon irracionálisan tudnék dönteni, mondjuk 2.0T, ami az én felhasználásom mellett nagy butaság lenne.Így arra jutottam, hogy nekem ez az autó tökéletesen megfelel, sőt nem is tudnék más alternatívát, ami kiválthatná minden tekintetben, így maradt a ráköltés.
(#37055) FerNandor: milyen csapágy lesz és mennyiért??? Nekem valami glyco-t mondtak, hogy hűde jó és valami 7-8K körüli árat. Illetve még egy olajdekli tömítés kell 3-4K. Esetleg még a hajtókar csavarok amiket érdemes lehet cserélni.
-
mycso
Topikgazda
Szia, most sikerült gép elé kerülnöm itthon és hát az van, amit gondoltam is...bár az általad linkelt oldal a kompatibilitási listában valóban írja, hogy "1.5dci 106" ez valójában nem igaz, mert a turbo száma alapján ezek a 86 lovasokba jók, így meg is van, hogy miért ilyen jó az ár.
(ha esetleg időd engedi és találnál ilyet, amik szintén megbízható forrásból vannak, akkor léci linkeld már be, akár priviben is
)
(#36933) dhgm: nézelődtem ott is már, de szerintem nem ez a jó választás...postával együtt olyan ~150$ (kb. 45K) + kell egy szaki megfelelő műhellyel, aki szétkapja a mostanit, majd berakja a középrészt és van hozzá gépe is (centírozza, méri, stb. ...) na ez egy nagyobbacska összeg: 30-40k minimum + a turbohoz való tömítések (ez nemtom mennyi, az újhoz adják), tehát egy 100-asban simán benne van. És mondhatni elég kétes a dolog.
(#36936) tresh: Nyíregy mellett vannak Nyírbátoron: Magyar Turbo kft - akinek autósporthoz, autó alkatrészekhez vagy bármilyen turbos autóhoz köze van, mind őket ajánlották. Állítólag ők a legjobbak és legolcsóbbak is itthon. Felhívtam még rajtuk kívül pár ajánlott turbós céget és mindnél az volt a válasz, hogy ezt a típust nem tudják felújítani!
A Magyar turbonál azt mondták, ha nagyon akarom akkor felújítják, de nincs hozzá normális felújító szett, csak kínai és azzal is olyan 120k-ból állna meg, viszont 140-ért tud jó minőségű, új után gyártottat, azt akár holnapra el is küldi futárral.Tehát ennyi a rövid történet...
-
-
Doki16
addikt
Nekem ez előtt 1.6 16v 109 LE Citroen C4-em volt most a 1.5 dCi 106 ló van. Mindkét autó a forgalmi szerint egyforma volt súlyra. Még a mai napig meglepődök, hogy ez a dízel mennyivel jobban megy mint a Citroen. Ha minden mástól eltekintünk és szigorúan a menettulajdonságokra fókuszálunk akkor én csak a dízelt választanám.
-
mycso
Topikgazda
Nekem m1 ph2 1.6 16v (107ló) vs. m2 ph2 1.5dci (106ló) -ról vannak konkrét tapasztalataim. Mindkettő kombi, mindkettőt rengeteget vezettem már (több 10k km) tehát van összehasonlítási alap.
A tapasztalatom röviden: soha többet nem veszek szívó benzint!
Bővebben, a diesel sokkal jobban autózható mind városban, mind országúti előzéseknél. És érzésre is mintha jobban menne a diesel, bár ugye ez csalóka a nagy nyomaték/turbó miatt.
Én nem tudok semmi pozitívumot felhozni a benzines mellett...(nyilván tekintsünk el az általános sz@rfoschdízel elromlik és egy vagyon előítéleteltől) -
rob210
Topikgazda
Nem.
Van szűrő a tank alatt.
Legalábbis én már cseréltem kettes alatt benzinszűrőt 1.6 115 le- s alatt.
De nem hinném, hogy ebben lenne különbség szerintem mindegyiken ott kell legyen.
Ha lesz időm a hétvégén megnézem a doksik között.Azt viszont ne felejtsük el, hogy a tiéd jobbkormányos azért ott sok változtatás lehet akár.
-
rob210
Topikgazda
A régebbi azaz központi injektoros autóknál mindegyiknél 1 gyujtótrafó volt a kezdetekben, ezek voltak az elosztó fedeles konstrukciók, amik az elosztófedélben lévő 4 láb (4 henger) és rotor érintkezésekor adtak "vezérlést" a trafónak, hogy mikor melyik hengerben legyen szikra.
Aztán jött az ő esetében eggyel finomabb technika, amikor már párba szedték a hengereket és a trafókat.
Itt már sok esetben nem is elosztó fedél van, hanem jeldó, mint a "mi" esetünkben is.
Aztán jött az a technika amit a mai napig használnak, a 4 trafó és a teljesen elektronikus vezérlés amit a fedcomp végez, a különböző jeladók szondák alapján.
Ez a leg "kifinomultabb" gyújtási rendszer, turbó szívó tök mindegy. -
rob210
Topikgazda
A motor egyenletesebb járásáért felel.
NEm az erő nyomaték változik olyan mértékbe.
Nem tudom a tiéd hány kiló az én egyes sedanom 1150kg.
Teljes menetfelszereléssel és velem 1290kg megmértük teher mérlegen.Szóval 107 ló 1290kg
A tiéd szerintem kissé nehezebb és 115 ló ha jól emlékszem.
Azaz teljesítményben nem fogsz előrébb járni mint én.
Engem pl a II es clió csúnyán helyben hagy az ugyan olyan 107 lovas 1.6 al, mert az csak 980 kiló -
diablo1984
veterán
ennyire lettek kitalálva és pont!
nálam a c vectrán is a két hátsóból is másfél-másfél menet le volt törve, a passaton is mindkét hátsó rugót cserélni kellett, mert törött volt! szerintem ezek ennyit bírnak, csak egy terhelés esik rá, kb egyformán rugóznak és fáradnak.....
nem anyaghibás, a rugók egy edzett és egyben rugalmas fémből vannak, ezeknek ilyen a törete, olyan mintha repedés mentén törne, pedig nem!
-
mycso
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest